Kaikki nk "liberaalien" aikaansaama paha nostaa niskakarvani pystyyn

Anonyymi-ap

Kahta (PS, KD) lukuunottamatta kaikki suomalaiset puolueet julistautuvat "liberaaleiksi". Mitä kaikkea pahaa "liberaalius" on maailmassa ja Suomessa saanut aikaan? Tässä oma listani, jossa ei välttämättä ole läheskään kaikki:

1. riistokapitalismin paluu globalisaation seurauksena
2. tuloerojen kasvu kun hyväpalkkainen teollisuustyö on siirretty halpamaihin
3. luokkayhteiskunnan paluu koulutustason yliarvostuksen seurauksena
4. valtioiden ylivelkaantuminen ja hyvinvointivaltioiden kriisiytyminen
5. politiikan polarisoituminen
6, yhteiskuntien pirstoutuminen massamaahanmuuton seurauksena,
7. yleinen moraalin rappio
8. nuorten usko yhteiskuntaan ja itseensä on kadonnut
9. huumeiden käytön valtava kasvu edellisen seurauksena
10. ääriliikkeiden nousu
11. Donald Trumpin ym diktaattoreiksi pyrkivien uhka demokratialle
12. EU-federalismin uhka Euroopan maiden demokratialle
13. Putinin hyökkäys Ukrainaan demokratian kriisin rohkaisemana
14. Ydinsodan uhkan paluu

Toivon kipinöitä:
Paradoksaalisesti "liberaalien" fasistisiksi ja natsistisiksi leimaamat nationalistiset puolueet kääntyvät yhä selvemmin demokratian kannalle. Nationalistisista puolueista voi tulla demokratian pelastajia. Johtotähtinä voivat toimia perussuomalaiset ja ruotsidemokraatit. Muualla Euroopassa ja Yhdysvalloissa demokraattisen nationalismin selkiyttämistä vielä tarvitaan.

Putinin käynnistämä Venäjän imperiumin laajentaminen on nostattanut valtavan solidaarisuusaallon demokraattisissa kansallisvaltioissa. Demokraattisten valtioiden keskinäinen solidaarisuus on erinomainen asia.

Jotkut liberaalit ovat alkaneet epäillä liberaaliuden oikeutusta ehdottomaan aatteeliseen yksinvaltaan.

Jos ns "liberaalien" ja ns "äärioikeistolaisten populististien" ääriasenteet samanaikaisesti lientyvät ja molemmat leirit kääntyvät aidon demokratian kannalle niin polarisaatiosta päästään eroon. Demokraatinen maailma ja koko ihmiskunta voi selvitä vaikeiden aikojen yli. Tuhot korjataan ja demokraattiset valtiot nousevat taas tiennäyttäjiksi kun ihmiskunnan yhteisten suurten ongelmien ratkomista jatketaan.

6

2145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hei

      SDP on liberalismin vihollinen

    • Anonyymi

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Kansallisliberalismi

      Kansallisliberalismi on liberalismin muoto, jossa yhdistetään toisiinsa nationalismia ja liberalistista politiikkaa, erityisesti taloudellista liberalismia. Sen juuret ulottuvat 1800-luvulle, jolloin konservatiivinen liberalismi oli hallitseva aate Euroopan maissa. Tähän aikaan kansallisliberalismiin kuului olennaisesti ajatus kansallisvaltiosta.

      • Aloituksen tunnistan omakseni. Onpa säilynyt esillä tällä palstalla.

        Kansallisliberalismi kuulostaa kiinnostavalta, mutta on sikäli vanhentunut, että siihen ei kuulu hyvinvointivaltioaate, joka syntyi vasta 1900-luvulla tasaamaan tuloeroja ja pitämään markkinataloutta tasapainossa kun keinottelu ja korruptio saivat aikaan toistuvia kriiseihin johtaneita talouden kurimuskierteitä. Voisin todella kannattaa sellaista modernia kansallisliberalismia, jossa mukana on myös hyvinvointivaltio.

        Liberaalit arvotkin pääosin kävisivät minulle kunhan niiden edistämisessä otetaan huomioon realitodellisuus eikä ajeta demokratiaa umpikujaan yksipuolisella kiihkoilulla niiden puolesta. Demokratian ehdoton ydin on, että sen avulla kyetään ratkaisemaan ja sääntelemään yhteiskunnallisia ristiriitoja.

        Kansallisvaltio on mielestäni aidon demokratian välttämätön ehto. Liberaalit tuntuvat halveksivan kansallisvaltiota ja ajavan ylikansallisen vallan kasvattamista. Kansallisen solidaarisuuden heikkeneminen ja kiihkomielinen liberaalius johtavat polarisaatioon ja konfliktiin, joka voi ratketa vain väkivallalla. Jos ylikansalliset imperiumit alistavat kansallisvaltiot niin se on aidon demokratian loppu. Tilalle tulee kulissidemokratia tai täysi totalistarismi. En oikein jaksa uskoa totalitaariseen liberaaliuteen.


    • Anonyymi

      Sosiaaliliberalismi taas on aito 100 vuotta vanha tasavaltalaisuuteen pohjaava poliittinen perinnesuuntaus suomessa, jota noudattaa suomessa nykyään pari puoluerekisterin ulkopuolella toimivaa pienryhmää sellaisena kuin se alkuperäisenä tunnetaan. Suomalainen perinneliberalismi eli sosiaaliliberalismi kannattaa vahvaa yhteiskunnallista turvaa kansalaisille mutta ilman yksilön holhousta, ja markkinatalouden tulee toimia sopusoinnussa yhteiskunnan kanssa kantaen oman vastuunsa sen hyvinvoinnista. Markkinatalouden ja yhteiskunnan suhde perustuu vastavuoroisuuteen, eli markkinataloudelle on hyödyllistä tukea terveesti kehittyvää yhteiskuntaa aivan pelkän pelkän voitonkahmimisen sijasta. Liberaalien pitää varoa visusti sitä ansaa minkä takia puoluekaan ei ole menestynyt viimeiseen 20 vuoteen suomessa: Olemaan kovan markkinatalouden edustaja, eräänlainen vara-kokoomus jota kukaan ei äänestä kun on jo kokoomus. Liberaali-sana on käsitetty pahasti väärin sekä äänestäjäkunnan että puolueväen keskuudessa. Perinteinen Sosiaaliliberaali poliittinen yhteisö sijoittuu kentässä keskiryhmiin, ja se oli vielä 1980-luvun alussa merkittävä palkansaajapuolue ja vaihtoehto vasemmistolle ja konsenvatiiveille. Liberalismin aika tulee vielä uudestaan, mutta ensin pitää saada laajemmin toimiva väki senverran oikeasti ajatuksiltaan liberaaliksi, että käsitetään edes se että on erilaisia ihmisiä joita ei voi kieltää tulemasta liberaaleihin mukaan vain siksi, että ihminen on toisenlainen kuin toinen ja hänellä on oma versionsa ja ajatuksensa kuinka liberalismia viedään yhdesäs eteenpäin. Viimeiset 20 vuotta ovat olleet julkisuudessa kamalaa katseltavaa ahdasmielisine ja ihmisten suoranaista boikotointia harrastavine tekijöineen muutamien yhteisöjen tasolla. Liberalismin peruspilarit ovat keskinäinen arvostus, kunnoitus, ja erilaisuuden hyväksyminen ja toisen ihmisen mukaan ottaminen toimintaan sekä kaikkien hyvien ajatusten esiintuonti ja yhteinen kehittäminen eteenpäin. Jos käytöstavat puuttuvat, ei moukkamaisuus ole hyvää rakennusainetta Liberalismin palauttamiseksi suomen kartalle.

    • Anonyymi

      Ylläoleva kommentti on tosiaan osuva muistutus asiasta, itse tiputin kahvikupin lattialle taannoin siinävaiheessa, kun löysin erään liberaalina itseään pitävän saitin taustavoimista eli ylläpidosta suomen kansa ensin- puolueen keskeisiä aktivisteja. Eli siis liberaaleiksi itseään nimittävät äärinationalistiset kiihkoilijat päättävät vapaamielisena pidetyn median julkaisuista ja julkaisijoista, ei hyvää päivää. Toisalla syy tähän kummallituuteen,öykkärimäinen ja suvaitsematon käytös joka on noilla saiteilla jatkunut vuosikausia paljastui kaikille, ja hyvä niin. Onneksi tulee eduskuntavaalit ja polittiinen kartta puhdistuu jälleen putipuhtaaksi liberaalien osalla. Kun uutta rakennetaan, pitää vanha ja mädäntynyt ensin putsata pois ja siihen on äänestäjäkunta lopulta paras voima.

    • Tämä aloitus, jota nyt kommentoin on siis minun, Oikonomin, tekemä. En muista menikö se tarkoituksella vai vahingossa anonyyminä. Toki tunnistin sen omakseni kun osui silmiini. Jälkeenpäin nähtynä aloitus tuntuu kuin siinä pessimismi olisi vaihtumassa lievään optimismiin. Nyt tuntuu taas pahemmalta. Pessimismi on kasvussa. Koko maailma ja Suomi erityisesti on tosi kurjassa jamassa.

      Kaikki tuossa aloituksessa kaksi ja puoli vuotta sitten anonyyminä esiin tuomani ajatukset ovat vahvistuneet. "Liberaaliuden" seuraukset vain ovat osoittautuneet vielä pahemmiksi kuin tuolloin arvioin. Ukrainan sota jatkuu ja jatkuu. Trump on taas nousemassa Yhdysvaltain presidentiksi. Suomessa polarisaation kuvio on vähän muuttunut, mutta vain pahempaan suuntaan. Polarisaatio on nyt tekemässä entistä pahempaa tuhoa suomalaiselle yhteiskunnalle ja demokratialle.

      Uusi hallitus merkitsi persussuomalaisten, vähintäin 20% prosentin kansasta, äärittämisen ja eristämisen loppumista, Siitä kuitenkin on syntynyt uusi polarisaatio, joka on kuin paluuta alkuruutuun, Suomen itsenäistymisen ja sisällissodan alkuun. Orpon hallitus ei ole maltillinen porvarihallitus, se on vanhakantainen oikeistohallitus, jonka ideologia tuntuu olevan jostain 1900-luvun alkupuolelta. Kaikki tapahtunut sosiaalisen tasa-arvon ja demokratian kehitys halutaan nyt mitätöidä. Instituutiot, jotka ovat olleet toimivan kansallisen demokratian selkäranka halutaan nyt romuttaa.

      Ongelmat, joita Orpon hallitus väittää haluavansa ratkaista ovat kyllä todellisia. Niiden juurisyy on globalisaatio. Orpon hallituksen toimet eivät kuitenkaan ole ratkaisuhakuisia. Ei niillä pyritä ratkomaan ongelmien perussyitä. Sen sijaan toimet ovat tarkoitushakuisia. Niiden tarkoitus valtapoliittinen. Rahan valtaan perustuva luokkayhteiskunta halutaan palauttaa. Työväestö, josta oli tullut osa keskiluokkaa halutaan taas palauttaa alistetuksi ja sorretuksi työväenluokaksi, jonka kustannuksella omistava luokka voi mielin määrin rikastua. Tarkoitusta varten pyritään lopullisesti murskaamaan globalisaation heikentämä työväestön puolustusmuuri rahan ylivaltaa vastaan. Se puolustusmuuri on ollut ay-liike, joka on ollut modernia demokratiaa ylläpitävä instituutio ja hyvinvointivaltion yksi kulmakivi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      157
      2262
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      120
      1715
    3. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      94
      1590
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      98
      1487
    5. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1332
    6. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      223
      1285
    7. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      58
      1273
    8. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      212
      1237
    9. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      99
      1121
    10. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      252
      976
    Aihe