Lyhennysvapaa

Anonyymi-ap

Onko täällä kokemuksia miten pankit myöntävät nyt lyhennysvapaata korkeiden sähkölaskujen takia? Meillä sähkölasku kallistuu 4snt/kwh -> 30snt/kwh hintaan. Jotta näistä selviää sähkölämmitteisessä omakotitalossa pitäisi kyllä saada talven ajalle lyhennysvapaata, hinta kallistuu tammikuun alkupäivinä. Minkä pituisia lyhennysvapaita pankit myöntävät? Ajattelin, että 6kk vapailla pärjäisi ainakin tämän talven, laina-aikamme on 25v ja laina on otettu 2 vuotta sitten.

11

1337

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Lisäyksenä vielä: Laina-erän suuruus on lyhennyksen osalta n. 759€/kk ja maksajia on 2. Käydään töissä ja tulot on varmaan keskiluokkaa.

    • Anonyymi

      Varmasti saat tuon. Fiksumpi silti nipistää muista menoista. Ja miksi 6kk? Säästätkö samalla siis pari seuraavaa talvea puskuriin?
      Sähkölaskusi nousee 3 kylmimmän kuun aikana ehkä keskimäärin 4-500€/kk ja jos hieman tarkkailet käyttöä, niin vähemmän.

    • Anonyymi

      Menin op:n verkkosivuilta lyhennysvapaan hakemukseen, vaihtoehdot olivat joko 6kk tai 12kk. Onneksi meillä on takka ja todellakin pyritään muutenkin sähkön säästämiseen.

    • Anonyymi

      Aloittajalla on edullinen sähkö jos se on 0,04€ ja siirto 30€

      Itselläni on määräaikainen 2/22 alkanut 24 kk sopimus 0,07€ jonka päälle 3,95 perusmaksu. Siirto 0,07€/ kwh 19,30€ perusmaksu.

      Mielestäni nuo lyhennysvapaat on typeriä. Jos piikissä on kymmenien tuhansien eurojen velka niin maksat korkeaa korkoa tuhansista euroista sen sijaan, että ne tuhannet eurot lyhenisivät puolessa vuodessa pois. Olen kuullut, että jos nyt haet ja saat lyhennysvapaata puolivuotta, niin voi kestää monta vuotta ennen kuin saat uutta lyhennysvapaata! Luotto pitäisi laskea niin, että asumiskulut hoituvat ja pystyt säästämään!

      Toivottavasti asuntolainasi summa ei ole järjetön. Mikä on järjetön.... Järjetön lienee liian pienellä erällä hoidettava laina jollaista ei saisi enää olla kellään!

    • Anonyymi

      Teillä on tosi pitkä laina-aika jo valmiiksi 😲 riippuu kaiketi lyhennystavasta, onko mahdollista pitää lyhennysvapaata ettei takaisinmaksuaika pitene kohtuuttomaksi. Me saimme juuri 6kk lyhennysvapaata, talven sähkölaskut tulevat lähtemään 800€ ylöspäin kuussa (sähköä on AINA käytetty erittäin säästeliäästi, ihmeisiin ei vain pysty). Laina-aika alussa jo alle 20 vuotta. Meillä ei lyhennysvapaa pidentänyt laina-aikaa vaan nostettiin kk-erää lyhennysvapaan jälkeiselle ajalle.

      Eipä tuollaisiin sähkölaskuihin ole osannut varautua.

    • Anonyymi

      Jos muuta keinoa kuin lyhennysvapaan ottaminen ei ole, niin siitä vaan. 6 kk lyhennysvapaan aikana pitäsi jäädä kyllä jo säästöön jokunen tonni, pistäkää ne puskurirahastoon parantamaan selviytymismahdollisuuksia uusissa yllätyksissä.
      Oikeastaan on vähän pelottavaa, että kun lainaa on jo maksanut 2 vuotta, niin mitään puskurirahastoa ei ole jo alkanut muodostua. Jos sitä olisi kertynyt 250€/kk 2 vuoden ajan, olisi nyt säästössä 6000€ /- mahdolliset sijoitustuotot. Tuollaisella puskurilla olisi jo tästä akuutista sähköhintapiikistä selvinnyt helposti ihan ilman lyhennysvapaita.
      Mielestäni ne pankkien maksukykylaskelmat ovat niin ylimitoitettuja menopuolella, että todennäköisesti 2 vuodessa jäisi puskuriin tuplasti tuo 6000€. Näin ainakin kävi meidän perheellä kun maksettiin 10 vuodessa 200 000€ laina pois. Säästöön tuli samassa ajassa noin 100 000€. Siis ihan keskituloisella perheellä jossa lisäksi 2 tarhaikäistä.

      • Anonyymi

        Good for you. Toiset vaan tykkää elää reunalla 😘 säästäminen ei ole kiinnostanut koskaan. Raha on tarkoitettu käytettäväksi ja elämä elettäväksi. Mitä teet sadan tonnin säästöillä jos kuolet huomenna?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Good for you. Toiset vaan tykkää elää reunalla 😘 säästäminen ei ole kiinnostanut koskaan. Raha on tarkoitettu käytettäväksi ja elämä elettäväksi. Mitä teet sadan tonnin säästöillä jos kuolet huomenna?

        Tuossa on yhtälö jossa on velka pääoma, lAina-aika ja oma ikä! Jotkut ulosmittaa matalan koron pidentämällä maksuaikaa ja tekemällä/tekemättömästä säästämisestä.

        Joskus kymmenen vuotta sitten kun korko% oli alle 1,25 niin fiksu olisi laskenut pääoman esim. 1
        5-10000€ paloissa ja 4%~1,25% korkoeron säästöön joka kuukausi tämänpäivän kaltaisen kapean kohdan ylittämiseen tai ennenkaikkea lainan ennenaikaisen maksamisen vuoksi!

        Osa porukasta ulosmittaa edelleenkin kaiken korkohyödyn ottamalla velkaa liikaa! Osalla on etukäteen säästetty minimi vaatimus 5-10% asunnon hinnasta ja osa porukasta ottaa kymmeniä tuhansia liikaa lainaa jos saavat!

        No, on näissä seudullisiakin eroja ja toisaalla pitää olla 100€ ja toisaalla yli 200€ ja lainamäärä pitää laskea erilailla!


    • Anonyymi

      Maksuvapaata yleensä saa helposti 3-4kk ja maksat vaan korot, mutta muista, tämä on kertaluonteinen. Pankki ei tulevaisuudessa välttämättä suostu samaan. Eli kannattaa jättää tää ihan viimeiseksi vaihtoehdoksi. Mulla on kokemusta asiasta.

      • Anonyymi

        Muistan idiootti isäni sanoneen että kannattaa vain maksaa korot , maksoi sitten 15% 🤣
        Koko ajan vieläkin kähissyt että velkaiset voittaa 🤣🤣🤣

        no nyt ne korot nousee melkein ysärin tasolle


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muistan idiootti isäni sanoneen että kannattaa vain maksaa korot , maksoi sitten 15% 🤣
        Koko ajan vieläkin kähissyt että velkaiset voittaa 🤣🤣🤣

        no nyt ne korot nousee melkein ysärin tasolle

        Kaikki mitä on velkaa kuollessa, on puhdasta voittoa!
        (ainakin jos ei ole perillisiä tai tarvetta jättää niille mitään)

        Eläessä asia ei ole ihan niin selvää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      585
      3889
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3328
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2801
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2769
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2154
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2101
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1977
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1865
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1810
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe