Mihin Fortum hävitti rahansa?!

Anonyymi

Moi.

Noin vuosi sitten Fortum myi kaiken Ruotsissa omistamansa Tukholman kaukolämpö järjestelmänsä.

Fortum sai myynnistä itselleen 8 miljardia euroa puhdasta rahaa!!!!

Nyt valtio ja veronmaksajat on joutuneet maksamaan pitkän pennin heidän töppäilystä!!!!

Se että tuo Ruotsista myyty kaukolämpö osuus ei ollut ainut mitä Fortum myi. He myivät pois myös muuta kaukolämpö omistustaan ympäri eurooppaa ja paljon muita asioita.

Yhteensä Fortum on myynneillään netonnut nyt jo melkein 100 miljardia euroa riihikuivaa!!!

Ja kaikki veronmaksajien rahat menee nyt Fortumiin...!!!

Onko tässä oikeasti kyse Fortumin hätälaskennasta 3...2...1... NOLLA!!!

Aikovatko he vetää rahat pois ja korruptoida kaikki omiin taskuihinsa ja vieläpä sillä että he vievät Fortumin konkunrssiin?!?!?!

Olen itse asiasta 100% varma että Fortum ollaan ajamassa omistajien tahdolla konkurssiin.

Eli he lopettavat sen yrityksen olemassaolon sillä että ensin nostavat kurssia kuten nyt ja sitten myyvät kaiken pois.

Vaihtoehtoja on 2;

Ensiksi että koko Fortum menee konkurssiin ja rahat kääritään omistajien omistusohjauksessa hyvävelijärjestössä vain tiettyjen ihmisten hihoihin.

Toinen on se että Fortum myy omansa pois ja kansallistaa toimintansa.
Joka myös takaa sen että rahat voi vetää pois Fortumin tileiltä vain ja ainoastaan valituille henkilöille.

Nämä on ne 2 vaihtoehtoa joista toinen kuitenkin toteutuu ihan 100% varmuudella.

Tiedän tämän asian siksi koska Saksassa on kehitetty toimiva fuusioreaktori joka toimii kvantti energialla ja on jo nyt testeissä pienoismallissa tuottanut ilman paljoa energian kulutusta 100 miljoonaa celsiusastetta lämpöä joka pelkästään lämpögeneroituna tuottaa äärettömästi sähkö ihan vain 0,01 euron hinnalla ja sillä sähköllä tuohon hintaan tuotetaan koko kaupungin tarvitsema sähkö.

On siis 100% varma asia että tulevaisuudessa vain ja ainoastaan sähköstä tulee ainoa energialähteemme.

Kaikki muu lämmitysmuoto asunnoissa hylätään.

Vain sähkö tulee olemaan voimakas asia ja ainut.

Suosittelen silti leivinuuneja omakotitaloon aina ja maalämpöä (maalämpökin tarvitsee sähköä)

Nyt on markkinat kuumina.

Vuonna 2025 aloittaa saksassa ensimmäinen virallinen kvantti energialaitos tuottaa sähköä. Se on maailman suurin tuotanto jossa pelkästään yksi energia laitos vastaa yli kymmentä ydinvoimalaitosta.

Kvanttilaitoksen tuottama sähkö on melkein ilmaiseksi tuotettua ja jos sen räjäyttää niin siitä ei tule ongelmia. Juttu on sama kuin sammuttaisi lampusta valot pois.

Tämä on se asia minkä Fortum ja Solidium tietävät ja heillä ei ole rahaa kiinni tässä uudessa jutussa eivätkä he omista tätä uutta juttua yhtään oikeuksissaan.

Minulle vain eräs diplomaatti kertoi tämän jutun kokonaan että näin on menty. Näin on Fortum mennyt ja näin on suomen valtio mennyt.

Ja tämä on meidän tulevaisuus.

Fortumin osake putoaa nollaan!!! 0,000 euroa!!!!

Sanokaa minun sanoneen tämä juttu!!! Hyväveli kerho juonii ja tiedän jo melkein kaiken tästä asiasta... Kiitos sen että on muutama diplomaatti jotka kertovat minulle juttuja ja minä vastavuoroisesti autan heitä.

Myykää Fortum osakkeenne äkkiä pois!!!

Ystävällisin terveisin

Urbaanilegendanne

3

76

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   No on sitten taas näimmä jollain mennyt lääkityksien säätö pieleen.

   Fortum möi ennen Uniperin ensimmäisen osakesatsin ostoa nettona 4 miljardin edestä omistuksiaan mm. esim. kaukolämpöomistuksista ja sijoitti niitäkin yli 50% osuuden hankintaan ko. yhtiöstä. Ja myöhemmin vielä santsiannosta suurimmaksi osaksi velkarahalla - on myynyt lisää omistuksiaan tuon eka kierroksen jälkeenkin vaikka mistä, niillä tilkitty kassaa ja ehkä hieman pienennetty velkapinoa.
   7 miljardia paloi ostoihin ja nyt möivät pois 0,5 miljardilla.

   Julkisuuteen kaunistellaan nyt, että ei tullut takkiin kuin 6 miljardia, se on sitä kirjanpidollista kikkailua - kääntää kuin piru raamattua.
   Nämä myydyt toiminnot olisivat tuottaneet saman verran osinkoina sun muina synergiahyötyinä kuin mitä uniper-omistuskin tuotti Fortumin kassaan, eli nollasummapeliä siltä osin. Eli nettotappio käytännössä 6,5 miljardia tuon sotkun omistusajasta.

   Ostoksen luvut olivat erittäin epäilyttävät alusta alkaen. Myyntihinta Fortumia kymmenen kertaa liikevaihdoltaan suuremmasta jättiyhtiöstä - tämän maan mittakaavassa - oli "vain" 10% ostettavan yhtiön liikevaihdosta, se yksistään jo oli erittäin paha merkki. Jos jokin näyttää liian hyvältä ollakseen totta, se yleensä myös on juuri sitä - näin tässäkin tapauksessa.

   Muutenkin tuollainen energiabisneksen tekomalli, mennään mukaan tuommoisen jätin vastuisiin ja riskeihin - vaikka kuinka olisikin tuntunut alihintaiselta ostokselta - se on aivan järjetöntä touhua. Tehdään ostos ja sitten toivotaan kädet ristissä että kunpa ei vaan mikään menisi isommalti pieleen.

   Tule hyvä kakku, älä vaan tule paha kakku...

   Tässä nykyisessä maailmassa, on putlereita, sateenkaarihegemoniaa, sukupuolisidonnaista - ja sukupuoletontakin talebaniaa - ja kaikkiin näihin liittyvää omaa aktivismiaan ja taistelua, tällaisessa maailmassa tuollaisella bisneksenteko mallilla ja ajattelutavalla ei pitkälle pötkitä.

   Sitten toinen juttu, Nokia yritti aikanaan vastustaa ja lyödä kampoihin tämän maailman yhden suunnan joka paikkaan ulottuvalle lonkerokoneistolle.
   Vaan kun se koneisto alkaa jylläämään sieltä käsin täyteen vauhtiin kiihdyttäen, aika näytti koruttomasti että sen kisan hävisivät sata nolla. Kädessä olevat kortit millä pelasivat vastapeluria/pelureita vastaan ei olleet riittävät.

   Fortum - uniper sotkussa vähän samaa makua, kun koneistot alkaa jylläämään puolin ja toisin, Fortum kakkosparinsa kanssa koittaa sitten siinä pelissä seassa sotkea täyskäsiä vastaan - ei se peli missään oletettavissa olevissa tilanteissa olisi voinut päättyä voittoon. Pas.ka jäi käteen, taas kerran.

  • Anonyymi

   Olenko oikeassa kun ymmärsin että Fortum rahoitti Uniper töppäilyt sähköverkkojen myynniltä? Eli se että maksamme törkeitä siirtohintoja ulkomaisille (Australialaisille) kasvottomille sijoittajille on siis myös sivutuote meille suomalaisille? Ei siis ainoastaan Uniper miljardit, mutta myös korkeat sähkön siirtohinnat ovat Fortumin syytä ja nykyisen hallituksen omistajaohjausministerin tontille kuuluva asia. Ja kuten tiedetään, Tytti Tuppurainen, Marinin hallituksen ja SDP:n omistajaohjausministeri ei hommaansa hallitse, ei todellakaan.

  • Anonyymi

   Tässä paloi suuri osa Suomen vuosibudjetista. Luulen ettei meille tavikselle kerrota kaikkea. Jarno Liski tutki asiaa!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Venäläislehti: Yli 260 000 miestä on lähtenyt venäjältä

   liikekannallepanon jälkeen. FSB raportoi, että 261 000 miestä lähti maasta keskiviikon ja lauantain välisenä aikana. Mahtaa olla vaikea löytää niitä
   Maailman menoa
   327
   4202
  2. Ex-huippumalli, juontaja Anne Kukkohovi paljastaa: "Olen tosi röyhkeä ja päivän päätteeksi..."

   Anne Kukkohovi on juontanut Koko Suomi -leipoo -ohjelmaa ammattimaisesti jo vuosia. Kansainvälisen uran tehnyt ex-huippumalli tunnustaa itsekin hämmäs
   Kotimaiset julkkisjuorut
   10
   2550
  3. Ymmärtääkö kaikki , että ydinsota on seuraava vaihe.

   Näin.. Ei ole mitään " Ukrainan sotaa " , jonka voisi rajata vain tuonne maantieteelliselle alueelle. Tähän sotaan ei tulla myöskään saamaan mitään
   Maailman menoa
   273
   2410
  4. Miksi "SUOMEN NUORISO" ajetaan suljetulle ?

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ae1cec69-b2b9-4f9d-ae8e-da3b9178e6f4 En ymmärrä, mihin katosi minun nuoruuteni rento Suomi ? 80- ja 90- luvulla S
   Maailman menoa
   252
   1997
  5. Joel Harkimo ei ole tanssinut edes kapakassa "Mitä tuo urpo tuossa heiluu"

   Poliitikko ja yrittäjä Joel "Jolle" Harkimo tippui Tanssii Tähtien Kanssa -kisasta. Harkimo pudotti tiukassa treenissä kiloja, mutta hänen "säkkimäise
   Kotimaiset julkkisjuorut
   55
   1384
  6. Miksi tapasinkaan sinua

   Olen tavattoman harmissani, kun koskaan törmäsin sinuun. Olisi paljon parempi, ettemme olisi koskaan nähneetkään toisiamme.
   Ikävä
   38
   1016
  7. Kyllä minä ihan rakastan sinua

   Vaikka todella hassuahan se on lähes vierasta rakastaa. En voi tälle mitään.
   Ikävä
   58
   963
  8. Oot leuhka

   ja ihan s***anan itteäs täynnä. En kyllä millään ymmärrä miksi. Oli ihan jees olo siihen asti taas että sun omahyväisen naaman näin. Kukaan toinen he
   Tunteet
   91
   955
  9. Anteeks rakas

   Eihän liekkisi muhun sammu ikinä Olet mun ainut onnenkipinä Matka tää on joskus kivinen Ja osaan olla raskas ihminen On päivä tää pilvinen Kun painaa
   Romantiikka
   162
   890
  Aihe