osamaksulla hankitus kalliit puhelimet ja laitteet!

Anonyymi

Kirjoitan ekaa kertaa tähän osioon! Asia on enemmin puhelinoperaattorin puolella, ei niinkään kuluttajansuojassa.

joskus 2004-2005 Suomeen tuli ns. kytykpuhelimet joilla halutiin ihmisten hankkivan itselleen sen aikaisen tekniikan parempia ns. älypuhelimia ja nopeaa tiedonsiirtoa kahden vuoden tasaeräisillä kuukausi maksuilla. Itsekin hankin Nokia 6630 puhelimen ja myöhemmin Nokia N73 ym. puhelimia! AIka pian selvisi, että puhelimien maksuissa oli ihmisillä ongelmia ja myynti eriytettiin liittymistä.
y000€ saakka. Elisa, DNA ja Telia myy laitteita edelleen 36kk erissä ja kuukausi hinta alkanee reilusta 50€ - vajaa 100€. Periaatteessa kuka vain jolla on nyt tiedot thkunnossa voi saada puhelimen 36kk erissä.

Elisa ja DNA maksattaa kuukausierät vielä pennilleen erien mukaan etkä saa loppuvelkaa kerralla pois vaikka erässä yksi! Telia maksattaa vain sovitun ja jos sille tuntuu, niin voit heittää vaikka sentin tai euron ja voit vaikka erikseen maksaa loppuvelan kerralla. Itse olen ollut nyt 20v Telian ja sitä edeltävien asiakas ja hankin aina puhelimen maksimiajalla. ja aina maksan ostot etuaikaan jolloin asia on bueno molemmin puolin!

Tiedän ettei edellä mainituista yrityksistä kukaan ole vastaamassa, mutta heitän kysymyksen aiheeseen! Kuinkahan monella kalliin laitteen ottaneella tai ottavalla on oikeasti vaikeuksia erien säännöllisessä maksamisessa? Laitehan jää maksamattomana aina asiakkaalle ja syntyy vain ns. ongelmia molemmin puolin. Kyllä se myyjä ne rahat saa tavalla tai toisella!

4

93

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ekoni naisena 69vuotiaana Helsingin lähiössä, niin suuri että tälläkin hetkellä käytössä samsung puhelin maksoi joku 20-25 e. Ja ollut minulla jo lähes 14-15v- Hyvin toimii viellä.Siinä ei edes kameraa. Viellä suoruttani ja egoani: Kun kysytän hei oletko F.B. ? Vastaan en!Mitä eroa minulla ja kysyjillä puhelin tai kuulunko some foorumit. Minulla ei velkaa!Hallisen rahan käytön. Asun vuokrallakin. Kun ei miestä ei miehen rahoja käytössä.Ihan oma valintani sekin.

  • Anonyymi

   Ei kannata ostaa ikinä mitään osamaksulla.

   Aina on parempi vaihtoehto olla ostamatta se ensimmäinen osamaksutuote ja maksaa koko loppuelämä aina kaikki tuotteet heti. Jää vielä paljon säästöönkin. Jos ei ole rahaa, niin ostos kannattaa jättää tekemättä, vaikka mainos toisin väittäisi.

   Kysehän on huijauksesta, jossa myyjä tekee paljon ylimääräistä voittoa tyhmän asiakkaan kustannuksella.

   • Anonyymi

    Kyllähän sen jokainen tietää, ettei osamaksulla mitään kannata ostaa, minäkin ostin asunto-osakkeen vajaa 500 000 €, maksoin käteisellä, että sillee....

    Tiina


  • Anonyymi

   Ketjun aloittaja kommentoi!

   Ei erissä maksamisessa mitään huonoa ole jos suunnittelee maksut ja mitoittaa ne oikein.

   Itse olen ”vaihtanut” puhelinta parin vuoden välein. Otan puhelimen maksimaalisesti maksuajalla ja maksan kuitenkin nopeammin jotta saan maksuaikaan pelivaraa. 5v sitten kun otin 400€ puhelimen 36kk ajalla maksoin sen ensimmäisessä erässä. 4v sitten 570€ puhelin 36kk erissä 13erää ja nyt on vajaa kaksi vuotta sitten hankittu n 900€ puhelin 36kk ajalle ja viimeinen maksu loka- marraskuussa. Mutta otetaan esimerkiksi uusi iphone 14 perusmalli. Hinta n 1040€ jos asiaa suunnittelematon tekee 36kk sopimuksen ja yksi erä on n. 30€ niin kyllä se erä erältä maksaminen alkaa vituttamaan nopeasti jos itsellä ei ole mitään taulukkoa maksun seuraamiseen. Kun itse tein sopimuksen tästä vajaa 900€ puhelimesta 36kk sopimukselle tein sen pelivaran vuoksi. Ilmoitin myyjälle että maksan 24kk aikana ja lyhensin velkaa ensimmäisessä erässä yli 10% pienimmät kuukausierät maksoin lähimpään seuraavaan euroon ja satunnaisesti 5-10€ korotuksia ja 2x kuukausieriä paloitellen. Paloitellen aion maksaa nyt olevan vajaan 100€ jäännöksenkin. Tämä ei onnistu kuin yhdellä puhelinoperaattorilla. Jos haluat lopettaa velan DNA tai Elisalla joudut neuvottelemaan asiasta ja maksamaan siitä erillisen käsittelymaksun.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi nainen lyö leikiksi

   Olen mies ja kiinnostunut eräästä naisesta. Ollaan juteltu ja tavattukin, ja mielestäni meillä osuu kemiat hyvin yksiin. Nainen osoittaa kyllä kiinnos
   Tunteet
   125
   4691
  2. Martinan kauden päätöksen seuranta

   Sitten vain seuraamaan kuinka kulkee. Taitaa olla elämänsä kunnossa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   491
   2287
  3. Miten on mahdollista että kassatyttö on päässyt pääministeriksi

   ilman asianmukaista koulutusta ja minkäänlaista pätevyyttä?
   Maailman menoa
   499
   1735
  4. Kerroin kaverille

   Että olen rakastunut sinuun. Se vastasi, että eihän siihen saa rakastua! Sanoin, että no miks ei, ihminenhän se hänkin on.
   Ikävä
   39
   1478
  5. VTV:n exjohtaja Tytti Yli-Viikari haastoi oikeuteen

   entisen työantajansa VTV:n koskien irtisanomistaan. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/da065296-dc16-4395-8a57-082d4408a32f
   Maailman menoa
   65
   1469
  6. Kolari vasankarissa

   Taas 2 elämän koululaista osallisena. Ikävää vanhemmille, mutta kun tarpeeksi kauan ajellaan päihtyneenä, kenenkään puuttumatta,voi käydä huonosti. Ai
   Kalajoki
   12
   1079
  7. Selviytyjät: Niko Saarinen avautuu yön piinasta: "Kukaan suomalainen ei ole nähnyt niin paljon..."

   Hui, kuulostaa aika ankealta… Nyt oli Nikon vuoro tippua kisasta, mutta hyvin hän veti! Lue Nikon tunnelmat kuvausten jälkeen: https://www.suomi24.
   Suomalaiset julkkikset
   7
   1031
  8. Laura Huhtasaari sanoi Joe Bidenia seniiliksi twitterissä.

   Suomen tuleva ulkoministeri? https://twitter.com/LauraHuhtasaari/status/1576526813328994304
   Maailman menoa
   241
   922
  9. Sanna otti 5236 euroa suomalaista kohden uutta velkaa koronan varjolla

   https://yle.fi/ Sossujen politiikka. Ruotsi velkaantui 1 670 euroa/per nuppi. Ruotsissa kuollut 20 000, Suomessa 6 000. Ruotsin väkiluku on k
   Maailman menoa
   230
   909
  10. Komistus läheltä

   Sä taidat katsella mua siellä paikassa.
   Ikävä
   40
   821
  Aihe