Kun seuraavan päivän haasteet ahdistavat

Anonyymi-ap

Esim. töihin meno, koulupäivä, joku virastokäynti tai mikä vain velvoittava meno. Edellisenä päivänä alkaa iltaa kohden jännittää. Tietää miten hirveä hetki se on kun aamulla herää herätyskellon ääneen. Järkyttävä ahdistus välittömästi lyö koko kroppaan aiheuttaen ruumiillisia oireita kuten tärinää, vilua, pahoinvointia, vatsaoireita.

Tänään tiistaina oli mahtavaa saada tieto, että huomisaamun velvoittava meno on peruttu! Miten ihana rauha laskeutui sisimpääni. Aamulla kun herään aion nauttia täysin siemauksin siitä että saan jäädä kotiin. Saan juoda aamukahvin rauhassa ilman mitään kiirettä ja ahdistusta.

3

267

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Hei,

   Et kertonut, että oletko keskustellut kokemastasi ahdistuksesta ja jännityksestä ammattailaisen kanssa. On olemassa monenlaisia auttavia tahoja, joihin voi olla yhteydessä anonyymisti ja matalalla kynnyksellä. Ao. palveluista voi saada vinkkejä miten tilanteessa voisi toimia. Myös vertaistuesta voi olla hyötyä.

   - Tukinet.net - Tukipisteesti netissä https://tukinet.net/

   Tukinetistä saa itselleen tukihenkilön, jonka kanssa voi keskustella kahden kesken mistä tahansa hankalasta elämäntilanteesta tai mielessä olevasta huolesta. Tukihenkilö löytyy mm. Mieli Tukisuhteesta. https://tukinet.net/teemat/mieli-tukisuhde/tukisuhteet/

   Tukinetissä on myös monenlaisia keskusteluryhmiä ja chattejä, joista voi saada vertaistukea sekä ammattilaisten neuvoja.

   Joka viikko maanantaista torstaihin klo 15-19 on Solmussa-chat päivystys, jossa voi jutella kahden kesken päivystäjän kanssa. Tukinet on avoinna kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä.

   - Valtakunnallinen kriisipuhelin

   Jos soittaminen tuntuu omimmalta vaihtoehdolta, niin valtakunnallinen kriisipuhelin päivystää24/7 numerossa 09 2525 0111.

   - Kriisikeskukset

   Ympäri Suomea toimii myös kriisikeskuksia, joihin voi mennä keskustelemaan paikan päälle. Osassa yksiköistä myös etävastaanotto on mahdollinen. Yhteystiedot löytyvät mm. MIELI Suomen Mielenterveys ry:n nettisivuilta: https://mieli.fi/tukea-ja-apua/keskusteluapua-kriisivastaanotoilla/

   Ysätävällisin terveisin
   SOS-kriisikeskus/Kata

  • Anonyymi

   Kuopiossa oppilaiden ahdistuneisuus, mielialaoireilu ja itsetuhoisuus sekä keskittymisongelmat ovat lisääntyneet huomattavasti. Suomen Psykologiliiton mukaan koulupsykologeista on pulaa ympäri Suomen.
   Vakavasti oireilevia nuoria näkyy aikaisempaa enemmän koulupsykologin vastaanotolla. Näin kertoo Kuopion kaupungin opiskeluhuollon palveluesimies ja psykologi Tuulia Nicholls.
   Hän sanoo, että monenlaista tukea tarvitsevien, hyvin heikossa kunnossa olevien oppilaiden määrä on kasvanut. Oikea tuki olisi vanhempien ja lasten oma vastuunotto elämästään.
   – Ne oppilaat, jotka ovat psykiatrisen hoidon tarpeessa, tulee saattaa kurinalaisen ja psykiatrisen hoidon piiriin, joka korostaa omaa vastuuta terveydestä.
   Kaikki ei tule valmiina "kuin manulle aamiainen".

  • Anonyymi

   Ei taida tulla sinustakaan vastuuntuntoista kansalaista. Sossu ja työttömyyskortistoko on tavoitteesi?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kyssäriä pukkaa nyt

   Mikä on kaivattusi nimi?
   Ikävä
   95
   2082
  2. Nainen, minne tahtoisit muuttaa kanssani

   Jos meistä tulisi pari?
   Ikävä
   174
   1410
  3. Oudolta tuntuu

   Kun on joku joka välittää oikeasti täälläkin.
   Ikävä
   168
   1302
  4. Ikävintä on kokea

   Kun toinen lähestyy niin sitä itse vetäytyy. Sitten kun itse lähestyy niin toinen vetäytyy. Vähänkuin magneetit jotka hylkivät toisiaan ja sitä ei ede
   Ikävä
   80
   1121
  5. Sara ja Pyry eronneet?

   Pitääkö huhu paikkansa, tietääkö kukaan?Joku kertoi, että olivat tapelleet rajusti Emma gaalan jälkeen ja sen jälkeen Sara poisti Instatililtään kaikk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   44
   1025
  6. Unelmoitko asunnosta lämpimässä? Haluaisitko muuttaa Suomesta esim. Espanjaan?

   Kiinnostaisiko sinua muuttaa pois Suomesta lämpimään? Jos kiinnostaisi, niin muuttaisitko vain talviajaksi vai koko vuodeksi ja millaisia kriteerejä s
   Maailman menoa
   72
   846
  7. Miksi ihmiset ilkeilevät toisilleen anonyymisti?

   Ikuisuusaihe, tavallaan, mutta jäin tuota pohtimaan männä yönä. Miksi pitää olla ilkeä mm. palstalla anonyymisti? Miksei voi vain todeta, että olen er
   Sinkut
   158
   771
  8. Sen takia sanoin sen

   Että et ottaisi itseesi kun ei ole tarkoitus sinua loukata. Me vain heijastellaan toistemme kipukohtia ja se tuntuu ikävälle.
   Ikävä
   100
   724
  9. Millaisista tuoksuista miehet pitää?

   Tuli tuosta yhdestä aloituksesta mieleen tälläinen. Eli millainen tuoksu saa miehet sekaisin? Onko se karkkikaupan tuoksu, kukkainen tuoksu,mausteinen
   Ikävä
   92
   685
  Aihe