Pieneekö kansaneläke vuoden alussa?

Anonyymi-ap

Kun vuoden alussa nostetaan työeläkettä 6-7 %, niin vaikuttaako se kansaneläkkeeseen pienentävästi?

Saan työeläkkeen lisäksi pienen kansaneläkkeen kelalta, niin jos se kansaneläke pienenee suhteessa työeläkkeen nousuun, niin eihän siitä korotuksesta silloin ole mitään hyötyä pieneläkelläiselle.

6

95

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hyvä kysymys!
      Koskee myös itseä. Luulen ja muistan, että ansaintarajoja korotetaan jollain indeksillä vuosittain. Mutta mielenkiinnolla odotan myös mikä se nettomääräinen nousu lopulta tulee oleen.

      lajijasuris

    • Anonyymi

      Kyllä se kansaneläkeindeksi nousee ihan samalla tavalla, eli saman suuntaista korotusta sieltä odotettavissa.

    • Anonyymi

      Jos saate työeläkenne päälle kansaneläkkeen lisä osan yksin asuvana?Varmaan saatte eläkken saajan asumistuet? Jostain vievät korotuksen aivan varmasti pois eli siitä asumistuesta.

    • Anonyymi

      Muistakaa, jos olette joskus asuneet/työskennelleet Ruotsissa, että Ruotsi lopettaa garantipensionin maksamisen Suomeen tammikuusta 2023 alkaen! Itselleni se tekee yli 100€ vähemmän eläkettä/kk nettona! Ei paljoa naurata.

    • Anonyymi

      Voihan se nousta kansaneläkeindeksillä jos ”etuus” kuuluu ko. Indeksiin mutta varautukaa leikkuriin vaalien ja uuden hallituksen jälkeen. 2011 vaalien jälkeen ”etuuksia” leikattiin Sipilän hallituksen toimesta.

      Työeläkkeet on asia erikseen.

    • Anonyymi

      Takuuosa voi alentua; ei kansaneläke. Ulkomaille ei saa takuuosaa eikä asumistukea. Suomen eläkkeissä ei ole hurrattavaa ja Eu on niistä valitellut, ja Suomessa perustelu, että saa kaikkea muutakin päälle. Ulkomailla ei kuitenkaan saa, eikä työeläkkettäkin saava saa mitään takuuosia, ja työeläke vähentää takuurajan jälkeen jonkin kaaan mukaan myös kansaneläkettä.

      Kansaneläke on pohjaturva, kuten toimeentulotuki. Työmarkkinatuki yms. ei ole ihmeempi myöskään ja ei tarvii hakea toimeetulotukea/sossua, laskujen maksua (lääkärit, sähkö, muuta) sitten kaikkeen. Ansiosidonnaiseen tulee jotain porrasteisuutta mitä todennäköisimmin.

      Jos asumistuki alenee, niin toimeentulotuella ja kansaneläkeellä/takuueläkkellä oleva ei saa sitä toimeentulotuesta, koska tulot riittävät, patsi jos tulee enemmän laskuja. Työkkärissä ei-ansiosidonnaista saavalla voi tullaa sitten toimeentulotukihakemus eteen, ja toki asumistukea on tarkastettava kun tulot vähenee.

      Palkansaajilla voi olla enemmän tuloja ja silti saavat asumistukea, että se kärsijäryhmä on sitten ennemminkin siellä, kuin minimejä saavissa, joiden kohdalla ei alennettaisi tai saavat sitten toimeetulotukea päälle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      133
      3178
    2. 121
      1395
    3. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      135
      1253
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      66
      1142
    5. Rauhaa et tule koskaan saamaan

      Me olemme sodassa nyt ja ikuisesti
      Ikävä
      76
      952
    6. Tule mukaan

      Sanoisin sinulle jos uskaltaisin. Kertoisin miten kaipuu täyttää minut päivisin ja öisin huudollaan. Se huuto kaikuu sis
      Ikävä
      39
      814
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      54
      802
    8. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      42
      793
    9. Mies, tunnistatko minut tästä

      🙋 Nainen, järkevä, mukava ja kiltti?
      Ikävä
      72
      783
    10. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      68
      775
    Aihe