Paniikki/ahdistus häiriö

Anonyymi-ap

Elikkä tuleeko jollekin kuvottavaa oloa siis tosi huonoa oloa jo heti aamusta samalla iskee kauhea ahdistus ja pelko ja niinpä paniikkikohtaus on valmis!!Ja päivä piloilla alkaa myös huimata.Jo vuosia sairastanut mutta nyt nämä vielä lisäksi .Tuntuu elämä kovin raskaalta ja yksinäiseltä .Minulla myös masennusta ym.rauhoittavia syön ssri eivät sovi vaikka tosiaan vuosia ollut niin ei tähän vaan totu haluaisin olla entinen iloinen itseni! Olisin kiitollinen kokemuksista, vertaistuesta,kuitenkin olen ihan "tervepäinen'ihminen muuten,mutta kun iskee tuollainen huonopäivä(usein) nykyään niin tuntuu että sekoaa!!Kiitos jos luit ja vielä jakaisit omia kokemuksia.

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Se on tuo immeesen mieli niin ihmeellinen. Toesilla pyssyy järki kasassa vaek oes kuinka vaekkeeta elämässä. Ne on niitä seleviytyjiä. Sitten on tämä ryhmä mihin tämän topikin alottajakin kuuluu, eli mielenvikaset. Näiten kun ee pitäs antoo pyöriä tiälä muitten immeesten seassa. Niilä kun pallo sekkoo niin suattaavat tehä vaekka mitä vahinkoo. Niuvanniemi oes oekee paekka niile. Nyky yhteeskunta vian hyysöö näeten kansa vaekka tietäävät hyvin että ee niitä vappaana saes pittee.

      • Anonyymi

        Tulipa hyvä mieli 😢Sinä selviytyjä kiitä onneasi kun et ole "mielenvikainen"!Mutta silti toivon Sinun saavan edes yhden paniikkikohtauksen, niin ehkä se auttaisi ymmärtämään (olen sanonut että tätä häiriötä en kenellekään Toivo,)meitä tästä kärsiviä ,Mutta Sinulle toivon sydämestäni!Eikö ole ihanaa elää kun on noin tervepäinen,ole kiitollinen siitä!Ja paniikkihäiriöiset eivät taatusti vahingoita ketään muuta ihmistä ,eikä meitä ole tarkoitettu eristää mihinkään Niuvanniemeen jopa oli heitto!!!Mitähän vuosisataa mahdat elää?? Kas kun et ehdottanut roviolla polttamista!


      • Anonyymi

        Ei ahdistusta kärsivät ole mitenkään mielen vilkaisia, toiset syntyvät vaan herkempiä mitä toiset . Jaa että heidän ei tarttis edes yrittää olla mukana muiden ihmisten kanssa, on sekin mielipide, juuri toiset ihmiset ovat tärkeitä masentuneen elämässä , ja ystävät jotka ymmärtää.
        Harvoi muuten sekoaa ihminen jolla on masennus , joten ihmeellistä että vielä on tälläisiäkin ihmisiä olemassa joilla on noin yksinkertainen näkemys sairauksista .
        Mielestäni tyhmyyksi on myös eräänlainen sairaus ihmisellä kun ei itse edes sitä näytä tiedostava edes
        Monet taiteilijat , kirjailijat jne ovat enemmän alttiita masennukselle
        Mielestäni kun puhut” järki kasassa” niin sekin näyttää millä tasolla kommenteeraat.
        Masennus on ihan tavallinen sairaus kuten esim joku kropassa näkyvätkin sairaus joten mieti tarkoin sanojasi jos edes kykenet siihen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulipa hyvä mieli 😢Sinä selviytyjä kiitä onneasi kun et ole "mielenvikainen"!Mutta silti toivon Sinun saavan edes yhden paniikkikohtauksen, niin ehkä se auttaisi ymmärtämään (olen sanonut että tätä häiriötä en kenellekään Toivo,)meitä tästä kärsiviä ,Mutta Sinulle toivon sydämestäni!Eikö ole ihanaa elää kun on noin tervepäinen,ole kiitollinen siitä!Ja paniikkihäiriöiset eivät taatusti vahingoita ketään muuta ihmistä ,eikä meitä ole tarkoitettu eristää mihinkään Niuvanniemeen jopa oli heitto!!!Mitähän vuosisataa mahdat elää?? Kas kun et ehdottanut roviolla polttamista!

        Tyhmyys ihmisessä on vielä pahempi sairaus kun masennus , sillä he eivät edes näe omista kommenteistaan miten tuomitsevat ihmisiä. Joten mikään tervepäisempää tämä viisastelua ei ole . Senhän näkee miten se asettaa sanansa ettei käsitä mitään siitä mistä puhuu.


    • Anonyymi

      Oletko tietoinen mistä paniikkikohtauksesi johtuvat? Onko sinulla lähipiirissä henkilöitä, joiden kanssa voisit jutella asiasta ja joilta saisit tukea? Noiden asioiden kanssa ei kannata olla yksin, jos vain mahdollista. Mieli ry sivut ovat hyvät. Kannattaa tutustua myös erilaisiin hengittämisharjoituksiin, jotka voisivat rauhoittaa kun paniikkikohtaus meinaa olla tuloillaan ja muutenkin saada oloa rauhoittumaan. Mieti mikä sua rauhoittaa ja rentouttaa ja koita saada niitä mahtumaan päiviisi, itselleni luonto rauhoittaa, etenkin näin kauniina vuodenaikana. Kynttilät, eteeriset öljyt, lukeminen, lämmin tee ja pari palaa tummaa suklaata, saunominen, kirjojen luku tai Netflixin katsominen (mukavia sarjoja), podcastit esim Psykopodiaa Spotifysta. Pääpaino sillä että pyrkii lisäämään sitä mikä rauhoittaa ja rentouttaa, ja välttää ahdistavia tilanteita. Nuo kuvailemasi oireet liittyvät paniikkikohtauksiin ja itsellä myös tulee samoja oireita ja voivat vaivata vielä seuraavanakin päivänä. Kaikkea hyvää ja voimia sinulle, puhu avoimesti asioista jollekin läheiselle tai ammattiauttajalle.

      • Anonyymi

        Kiitos Sinulle taidat ymmärtää jos itsekin olet kokenut samanlaista myös tuota kuvotusta.Kuten kirjoitin monta vuotta jo näitä häiriöitä/kohtauksia ollut kyllä minulla on ystäviä joille puhua ja jotka ymmärtävät kannustavat huolehtivat he ihanat!!Käyn myös parin kuukauden välein hoitajalle juttelemassa,nuo hengitys harjoitukset joskus auttavat nukahtamaan,joten kyllähän näitä keinoja on.Mutta nyt taas kun paljon stressiä ja mietittävää on niin olo tosi kurja .Mutta kiitos sanat jotka tulee ihmiseltä joka tietää kokemuksesta millainen olotila voi olla tuovat aina lohtua ,kaikkea hyvää myös sinulle ❣t:ap ps.tuo Niuvanniemeen laittaja pahoitti tosi paljon mieltä,onneksi kuuluu varmasti vähemmistöön kyllä mielenterveys asioista nykyään onneksi puhutaan asiallisesti .Ei ole mikään tabu enää!


    • Anonyymi

      Sukuliseni on vastaavan panikkiin saanut terapiaa ja lopun elämän lääkityksen.Pankista ollut mies eläkellä jo 40 vuotiaasta asti.

      • Anonyymi

        Minulla myös lääkitys ollut monta vuotta, mutta ei se vaan aina auta ehkä hiukan lieventää samoin terapia.Työelämässä meni ihan hyvin ,nyt kun eläkkeellä on paljon huonompia päiviä ehkä liikaa aikaa ajatella ja stressata asioita olen sellainen murehtia luonne. Työssä josta pidin oli aina ihmisiä ja iloa on nytkin ystäviä ja perhe ,mutta silti tämän häiriön kanssa sitä on omillaan vaikka kaikki yrittävätkin kannustaa.Mutta elettävä on toivossa taas paremmista päivistä...


    • Anonyymi

      Nämä oireet ovat todella inhottavia ja kun tuntuu ettei ne koskaan mene ohitse .
      Usein on hyvä antaa paniikki kohtauksen;tulla eikä taistele vastaan, vaan toteaa mielessään se on päällä, silloin se menee ohitse nopeammin, juuri se että pelkää sitä kohtausta tekee sen pahemmaksi .
      Toisaalta helppo sanoa , mutta vaikea tehdä , mutta mitä enemmän taistelee paniikkia vastaan sitä voimakkaampi se on, kun vaan osaa hengitellä sisään nenän kautta ja ulos hitaasti suun kautta niin sekin on hyvä keino kun oikein ahdistaa, ja huomioida jos olkapäät on melkein korvissa asti jännityksestä että yrittää rentoutua , sillä kun kroppa on jännittyneessä tilassa niin sekin tekee paniikin vaikeaksi .
      Kyllä nämä vaivat menee ohitse , mutta ottaa aikaa , joten yritä ajatella että ajan kanssa paranee , vaikka ymmärrän että sekin on vaikeaa ajatella kun paniikki on päällä . Tsemppiä sinulle

      • Anonyymi

        Kaunis kiitos kaikille Teille mieltä lämmittävistä kirjoituksista ja tsemppauksista 💓siis näistä ymmärtäväisistä,Aina näköjään joukossa yksi joka ei taatusti asiasta mitään tiedä nauttii vaan toisten loukkaamisesta .Jaksellaan terveisin Ap.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5630
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3567
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1692
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1690
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      91
      1156
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1119
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      829
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      828
    Aihe