Lama tekee tuloaan, siitä ei mihinkään päästä

Marinin hallitus jää voimakkaasti historiaan mustana aikana. Kuin rutto olisi laskeutunut takaisin, verraten viime vuosikymmeniin. Enkä suinkaan Marinia kaikesta syytä vaikka nyt olisi demareilla ollut parempaakin esittää vaikeaan aikaan pääministeriksi. Jos verraten, että tuollaisia "tyttösiä" jokin isofirma ottaisi johtoonsa vaikeina aikoina -ei ottaisi. Valmistautuminen esim pääministeriksi meillä ei ole siihen valmiuksia, pääsee eniten huutava, kuin esim Unkarissa meidän vastaavaa persu laumaa. Mutta kyllä persuistakin löytyy hallituskelpoisia, uskon siihen ensikevään vaalin jälkeen. Soinin poppoonhallituksessa olo oli ihan nappi suoritus mm puolustusministeri jäänyt osaamiskentässään mieleen hyvin osaavana. Soini ulkomininisterinä oli sinut kenttänsä kanssa.

Inflaatio kiihtyy edelleen voimakkaasti Pohjoismaissa. Tanskan osalta se nousi syyskuussa 10 prosenttiin verrattuna vuoden 2021 vastaavaan ajanjaksoon, kun odotukset olivat 8,9 prosenttia.

Jopa Norjassa kasvu oli odotettua suurempi. Viime vuoden vastaavaan kuukauteen verrattuna hinnat nousivat 6,9 prosenttia, kun odotettu tulos oli 6,0 prosenttia.

Torstaina tulevat ruotsalaiset luvut. Infrontin analyytikkotutkimuksen ennakkoennusteen mukaan se laskeutuu syyskuussa 9,2 prosenttiin. Elokuussa inflaatio oli Ruotsissa 9,0 prosenttia.
(TT-Aftonbladet)

Suomessa samaa luokkaa.
tarkoittaa ettäolemme samassa veneessä mm energian hintojen suhteen, joka varsinkin meille kylmälle maalle on hintoja eniten nostavaa. Vihreät kokonaisuutena saaneet meidät loukkuun. Putin tiedetäänkin "pääpiru".

Helposti loukkaantuvien valtakunnassa Erdogan on kuningas.
Turkin johtaja Recep Tayyip Erdogan ei kuitenkaan usko niin . Ruotsin uutisten jakso, jossa kurdikoomikko Kadir Meral kohtaa Erdoganin, on herättänyt pienen diplomaattisen kriisin.
Kadir Meral sekoittaa pieruvitsit demokratian vaatimuksiin.
Kaikki on aika vaaratonta. Mutta harvat ovat jääneet huomaamatta Turkin johtajan haavoittuvuutta. Tai näkemyksiä mediasta ja kulttuurista.

Vuonna 2016 lääkäri tuomittiin, koska hän vertasi Erdogania Taru sormusten herrasta -elokuvien Gollumiin Facebook-sivullaan. Vuotta myöhemmin lääkäri vapautettiin syytteestä. Mutta monimutkainen oikeusprosessi ja sen kutsutut Tolkien-asiantuntijat kertovat jotain Erdoganin egon laajuudesta.

Nato-jäsenyys>
Nyt Ruotsin ja SuomenNato-jäsenyys riippuu Turkin presidentin mielialasta.

Ruotsi kyllä nyt heitti bensaa liekkeihin kun kurditoimittaja ivasi kuvin Erdogania tv lähetyksessä. Tällaiset yksinvaltiaat ei sitä siedä, Venäjälläkin tuollaisesta Putiniin kohdistuvana olisi tullut pitkä vankilatuomio. Oltaisiin nyt kaikki pidättyväisiä näihin herkkiin diktaattoreihin siihen asti kun Nato ovet on auki. Laitetaan Natoon liittyminen pääkohteeksi. Siellä sitten toinenkin Unkarin proffeetta, mutta hän tuskin muuta saa kuin itselleen vain tappiota asian vitkuttelusta. Tuskin Unkarin kansa kuitenkaan olisi Venäjään liittymässä, siksi karvaat kokemukset 1956 vuodelta.
Se vain näissä maissa maissa nämä yhdet henkilöt määrää mitä eduskunta saa tehdä.

3

54

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Harvat osaa näin seikkaperäisesti lyhyeen juuttuun saada asiaa ja osaamista kuin Yliväpeli Orhonen.Kunkatsoo niin heillä sitä jankkaamista vuodesta toiseen, kiinnitin oikein Kapin kirjoituksiin, jauhaa samaa matraa kuin että nyt kepu lakkaa. Toinen pyörittää rammarin neulaa samaassa urassa Sipilästä.

    • Anonyymi

      Kapin uhkaama kepu ei vain ota loppuakseen.

    • Anonyymi

      Lama tulee sitten satavarmasti mikäli Orpo ja Purra pääsevät riehuun päättöminä.
      Kaksi leukaa, yksi silmä ja sydäntä vain puolikas.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      178
      9404
    2. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      69
      7228
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      60
      3645
    4. Valkeakosken sekopää murhaaja.

      Itselläni on 3 teini ikäistä tytärtä ja tämä tapaus on herättänyt minussa tosi paljon surua ja vihaa. On käsittämättömän
      Valkeakoski
      105
      1428
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      58
      1332
    6. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      347
      1293
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      21
      1199
    8. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

      Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
      Sinkut
      228
      1188
    9. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      1003
    10. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      931
    Aihe