Maailma tarvitsee rauhaa

Anonyymi-ap

ja rauha sen rakentajia.

SKP:n edustajakokous laati sillä nimellä kesäkuun lopulla yleispoliittinen asiakirjan vallitsevasta tilanteesta.
Euroopassa myllertää sotatila. Se koskettaa kaikkia maita tavalla tai toisella ja jota ei vielä vuosi sitten voinut ennakoida. Kannanotto luotaa syvästi Euroopan alennustilaa mutta antaa myös viitteitä paremman tulevaisuuden puolesta.

159

1006

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Sori. Kirjautuminen ei ollut päällä. Aloituksen laatija on Partacus

  • Kannanotto alkaa näin.
   "Venäjän hyökkäys Ukrainaan toi sodan keskelle Eurooppaa. Se osoitti kylmän sodan jälkeisen Euroopan turvallisuusjärjestelyjen epäonnistuneen. Yhteistyön ja yhteisen turvallisuuden sijasta maanosaa on jaettu uudelleen Euroopan unionin ja Naton laajentuessa. Eurooppaan on kasautunut epäluottamusta, vastakkainasettelua, valtapolitiikkaa, nationalismia ja vihanpitoa. Autoritaarisen Venäjän eliitti yrittää sodan keinoilla palauttaa Venäjän suurvalta-asemia. Nato-jäsenyyttä hakenut Ukraina on joutunut sotaan, jossa ovat viime kädessä vastakkain ydinasein varustautuneet Venäjä ja Yhdysvallat Nato-kumppaneineen."

   Tilannearvio peilaa täsmälleen todellisuutta. Tässä Euroopassa riehuvassa sotatilanteessa olemme. Paitsi valtiot niin kansalaiset on jaettu kahteen suureen leiriin. Joko ole sodan puolesta tai sitä' vastaan. Sota ei koske pelkästään sen fyysistä kahta osapuolta vaan myös koko Eurooppaa. Mainingit yltävät laajemmaltikin.
   Yli 7 miljoonaa ukrainalaista on joutunut pakolaiseksi ympäri Eurooppaa. Useiden pakolaisten kodit on tuhottu. Heille toinen sota alkaa tuhotun jälleenrakentamisena.
   Yltyykö sota laajemmalle, se jää nähtäväksi.
   Ukrainan sota ei ole ainoa. Siitä enemmän seuraavassa viestissä.

  • Anonyymi

   Kuinka monta miljoonaa ukrainalaista te siellä Suomen Kommunistisessa Puolueessa olette tällä kertaa valmis luovuttamaan Venäjän fasismidiktatuurille sotasaaliiksi "rauhasta", joka tulisi varmasti olemaan vain väliaikainen sen seuraavaan hyökkäyssotaan asti?

   Englannin pääministeri Neville Chamberlain antoi syksyllä 1938 periksi Adolf Hitlerille, "rauhan" takeeksi, ja tämä liittoutui Josif Stalinin kanssa syksyllä 1939, näiden kahden diktaattorin aloittaessa muutamaa viikkoa myöhemmin yhdessä toisen maailmansodan Euroopassa hyökkäämällä Puolaan.

   Venäjän fasismidiktatuuri hyökkäsi Ukrainaan jo vuonna 2014, eikä Suomen Kommunistisella Puolueella ollut kahdeksaan vuoteen mitään moittimista Venäjän Ukrainaan kuuluvan Krimin pakkoliitosta ja sen käymästä sodasta Itä-Ukrainassa Ukrainaa vastaan, ja sinä Partacus itse päinvastoin puolustelit täällä kiivaasti Moskovan fasistijuntan toimintaa Ukrainassa, selittäen sen rikokset aina joko Ukrainan tai lännen syyksi.
   Etkö sinä muka muista enää?

   Vasta kun Vladimir Putin moitti viime helmikuussa morkkasi Vladimir Iljitsh Leniniä, sai SKP vatsanpuruja sen verran että tuomitsi sen hyökkäyksen.

   Aivan kuten kotirauha palaa silloin kun kutsumaton väkivaltainen tunkeutuja saadaan tarpeellista voimaa käyttäen poistettua kodistamme, palaa rauha Ukrainaan ja ukrainalaisten koteihin silloin kun väkivaltaisen Venäjän fasismidiktatuurin hyökkäävä armeija poistetaan viimeistä sotilasta myöten kaikilta Ukrainan valtioalueilta, Krim mukaan lukien.

   Jos Venäjän fasismidiktatuurille annetaan nyt sotasaaliiksi mikään osa Ukrainaa ja ukrainalaisia, kuten Suomen Kommunistinen Puolue ja muut perinteisesti Kremlin pikkuapulaisina ja nöyrinä juoksupoikina uurastaneet vaativat, on se vaarallinen signaali siitä, että hyökkäyssodalla saa sotasaalista, eikä se tie ole rauhan tie, vaan uusien sotien tie.

   Kiinan kommunistijohtaja Xi Jinping uhosi viimeksi sunnuntaina Kommunistisen puolueen puoluekokouksessa Taiwanin valloittamisella, mikä tietää väistämättä sotaa Aasiassa, eikä siihen kulu enää kauan aikaa.

   • Anonyymi

    Kiinan nousevaa imperialismia pelkäävät myös Kiinan naapurimaat. Kiina kuten Venäjäkin kummallakaan ei ole oikeita ystävämaita on vain kauppaa käyviä kumppaneita, Täysin avoimia luottamuksellisia suhteita ei ole kummallakaan maalla, rajanaapurit ovat kaikki hieman peloissaan näiden autoritääristen naapureiden edesottamuksista ja ulostuloista joka on aina merkinnyt tietynlaisen hegemonistisen yliotteen kiristymisenä. Kaikista asioista ei voi puhua.


  • Anonyymi

   Ukraina pitää pintansa ja aikoo ottaa Venäjän ryöstämät alueet takaisin. Jos Putin luulee saavansa ihmisoikeuksia rikkomalla saavansa voiton se olisi huonoa koko läntisten arvojen arvovallalle kaikkialla maailmassa ja meidän lähialueiden turvallisuudelle ja Ukrainan itsenäisyystaistelu on myös meidän taistelu ja siksi tärkeä myös Suomen turvallisuudelle. Tärkeää on, että Venäjän armeija luhistuu Ukrainan alueella ja vetäytyy Ukrainasta pois.
   Ukrainan sodassa on kysymys sodasta demokratian puolesta fasismia ja Venäjän imperialismia vastaan.
   Kommunistit toistelevat Kremlin selityksiä lännen sodasta Venäjän tuhoamiseksi ukrainalaisten käyttämistä sodassa heitä vastaan.

  • Anonyymi

   Minä olen frunzeläinen ja stalinisti niiltä osin, että rauhaa haluavan on valmistauduttava sotaan ja, että vain vahva armeija tuo valtiolle kunnioitusta muiden valtioiden taholta.

   Syy Venäjän fasismidiktatuurin hyökkäyssotaan Ukrainassa on yksinomaan Vladimir Putinin hallinnon ja sitä fanaattisesti tukevan Venäjän federaation kommunistisen puolueen imperialistiset suunnitelmat Neuvostoliiton rajojen palauttamisesta Venäjälle, siis Suur-Venäjä naapurimaat alistamalla ja Suomea kaavailtiin epäilemättä noiden maiden joukkoon, olihan Suomi YYA-vuosina pitkälti Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin liekanarussa.

   Jos Ukraina olisi ollut NATOn jäsenvaltio jo vuodesta 2008 lähtien, kuten Kiovan toive silloin oli, ei Vladimir Putinin Venäjän fasismidiktatuuri olisi alkanut suunnittelemaan Neuvostoliiton rajojen palauttamista ja Ukrainan valtaamista sodalla, ja eläisimme täällä Euroopassa nytkin rauhan aikaa.

   Suomen Kommunistinen Puolue on vaatinut jatkuvasti Puolustusvoimain alas ajoa määrärahoja karsimalla ja olematta hankkimasta uutta kalustoa, sekä samanaikaisesti Suomen irrottamista kaikista länsiyhteyksistä, kuten Euroopan Unionista ja NATO-yhteistyöstä.

   Venäjän fasismidiktatuurin vuonna 2014 aloittaman Ukrainan hyökkäyssotansa eskaloiminen viime helmikuussa näytti jälleen kerran konkreettisesti kuinka sotaisan imperialistinen itänaapuri meillä on, mikä osoittaa samalla SKP:n politiikan perustuneen pelkästään ideologiseen ajatteluun sekä täydelliseen tietämättömyyteen ja ymmärtämättömyyteen Euroopan geopolitiikasta ja Venäjästä epävakauttavana valtiona.

   Jos SKP:n ajattelu kuitenkin oli jotain muuta kuin tietämättömyyttä ja typeryyttä, niin se oli todenäköisesti tarkoituksellista viideskolonnalaisuutta Suomen saattamiseksi jälleen YYA-ajan tapaan alisteiseksi Moskovan tarpeille, mikä olisi ilman muuta etu SKP:lle, koska vahva Venäjän federaation kommunistinen puolue kykenisi paremmin taloudellisen ja poliittisen tuen antamiseen nollakannatuksessaan rämpivälle SKP:lle.

   Venäjän fasismidiktatuuri ei pelkää NATO:n hyökkäämistä, se on nähty nyt kahdeksan kuukautta käynnissä olleen sodan aikana, kun Venäjä on tyhjentänyt laajamittaisesti länsirajansa sotilastukikohtia ja vienyt niitten miehistöä ja kalustoa hyökkäämään Ukrainaan.

   Tosiasiassa ennen 24. helmikuuta Venäjän fasismidiktatuuri arvioi Euroopan Unionin ja NATO:n olevan heikko ja siten kyvytön vastaamaan sen omaan geopoliittiseen siirtoon Ukrainassa, jonka valtaaminen piti olla nopea ja vähäverinen valtaajalle, ja sen jälkeen Euroopan muut valtiot ja Yhdysvallat olisi asetettu tosiasian eteen:

   - Ukraina on meidän.
   - Me emme luovu siitä.
   - Olkaa realisteja ja ymmärtäkää tilanne.
   - Jatketaan öljy- , kaasu - ja muuta kauppaa entiseen malliin.

   Saksan oletettiin tyytyvän tilanteeseen etukenossa, koska Berliini oli omaa typeryyttään sitonut jo vuosikymmeniä itsensä Moskovan kulloiseenkin diktatuuriin energiariippuvuutensa kautta, jonka naivisti sanottiin "edistävän rauhaa", kun päinvastoin Kremlin fasistijohtaja Vladimir Putin aikoi käyttää sitä kiristykseen, jolla hyväksyttää Euroopan Unionilla oman imperialisminsa.

   Jatketaan sota-rauha -keskustelua konkreettisen tilanteen konkreettisella arvioinilla ja tekemällä siitä johtopäätökset, ei SKP:n ideologisella haihattelulla ja toivotaan - toivotaan -ajattelulla, sillä vieläkään ei ole näköpiirissä että susi ja lammas jo heti huomenna käyskentelevät rinta rinnan kedolla ruohoa syöden.

  • Kommentoijat huomasivat heti oikein, että sota Euroopassa on viheliäisintä mitä olla voi. He huomasivat, että eurooppalainen kapitalismi on leijunut 8 kuukautta sodan kiropyörteessä. Sekin huomattiin, että Ukrainan sota alkoi jo v. 2014. Zelenskyin tultua presidentiksi Ukrainassa hän lupasi palauttaa vähemmistökansallisuuksien oikeudet ja saattaa täten voimaan Minsk 2.0 sopimuksen. USA ei yhtynyt sopimukseen ja sille voidaan antaa ansio sodan syttymisen taustavaikuttajana. Zelenskyi säilytti mieluummin virkansa ja muutti kelkkaa Minsk2.0 sopimuksen suhteen. Ukrainan kansa kärsii.
   Kommentoijat huomasivat oikein, että kapitalistinen Venäjä avasi Pandoran lippaan.

   SKP:n edustajakokouksen kannanotto löytyy täältä:
   https://www.skp.fi/asiakirjat/maailma-tarvitsee-rauhaa-ja-rauha-sen-rakentajia
   "Maailmassa käydään myös monia muita sotia, muun muassa Etiopiassa, Irakissa, Jemenissä, Malissa, Somaliassa ja Syyriassa. Israel jatkaa Palestiinan laitonta miehittämistä ja valloittaa lisää maita siirtokunnille. Turkki pommittaa kurdikyliä Syyrian ja Irakin pohjoisosia. Tilanne Afganistanissa on edelleen vaarallinen. Yhdysvallat katsoo oikeudekseen puuttua sotilaallisesti muiden maiden asioihin ja kokoaa liittoutumaa Kiinaa ja Venäjää vastaan. Ydinaseiden käytön uhka on kasvanut YK:n ydinasekieltosopimuksesta huolimatta ja asevarustelu on muutenkin kiihtynyt. Kilpailu hupenevista luonnonvaroista ja valta-asemista tuo jännitteitä kansainväliseen tilanteeseen. "

   Tämäkin arvio pitää paikkansa. Eurooppa on maailmansodan kaltaisessa olotilassa. Kapitalismi käy muita sotiaan myös Euroopan ulkopuolella. Natomaa Turkki miehittää Syyriaa ja vainoaa kurdivähemmistöä. USA vasta sai köniin Afganistanissa mutta valtaan tuli uskonnollinen äärioikeistolaisuus.
   Eräs kommentoija huomasi, että nato-USA on aloittanut Kiinan parjaamisen sotaisessa mielessä.
   Kapitalismi on uhka maailman olemassaololle. Kapitalistinen Venäjä uhkailee jo ydinaseilla. Nato uhkailee samalla tavalla. Kapitalismin maailmanlaajuinen kriisi on todellinen.

   Rauhan liikkeille on sijaa. Ei väliä esiintykö se uskontokuntien, humanistien, porvarien tai pappien taholta. Kaikkien kansalaisten tulisi olla huolestunut ja toimia sotaa vastaan. Kysymys on ihmiskunnan olemassaolosta.

   • Anonyymi

    Kiinan "parjaamista" on se jos arvostelee Kiinan kommunistisen puolueen hallintoa joka harjoittaa julmaa kansojen vastaista sorto-politiikkaa ja rajoitta kansalaisvapauksia kaikin tavoin, vankilat ovat täynnä mielipiteensä takia vangittuja, Kiina on tyypillinen kommunistidiktatuuri, aivan Leninin oppien mukaan hallittu proletariaatin diktatuuri kommunistipuolueen johdolla.


  • Anonyymi

   SKP:n kanta Ukrainan sodan alkamisen päivänä:
   "Venäjän presidentti Vladimir Putinin päätös aloittaa sota Ukrainassa on täysin tuomittava ja asettaa koko maailman turvallisuuden vaakalaudalle. Suomen kommunistinen puolue ei hyväksy näitä Venäjän toimia Ukrainassa. Venäjän toimet huokuvat imperialismia ja isovenäläisyyttä.
   Putinin lausunnot hyökkäyksestä ovat olleet äärimmäisen nationalistisia ja militaristisia. Hän on verrannut nykyistä tilannetta ja Saksan hyökkäystä Neuvostoliittoon tavalla, joka rinnastaa Naton ja Natsi-Saksan. Venäjän kokema sotilaallinen uhka ei kuitenkaan missään tapauksessa oikeuta tätä hyökkäystä, vaan vastuun kantavat Putin ja hänen tukijansa. Putin on myös lausunnoissaan perustellut toimiaan kommunismin vastaisena tekona.
   Euroopassa on välittömästi kutsuttava koolle kansainvälinen kokous, jossa Natosta ja Yhdysvalloista riippumatta aletaan valmistella rauhanneuvotteluja Venäjän, Ukrainan ja Naton välillä. Nyt tarvitaan rauhanaloitteita ja uskottavia suurvaltapolitiikkaan sitoutumattomia maita. Naton on myös kannettava vastuunsa vastakkainasettelun voimistamisesta, ja pidättäydyttävä pahentamasta tilannetta omilla toimillaan. Emme halua, että imperialistien välinen vastakkainasettelu muuttuu enää yhtään sotaisammaksi ja vahingollisemmaksi kuin se nyt on.
   Tällä hetkellä kaikkein tärkeintä on suojella siviiliväestöä etulinjan molemmin puolin. Tarvittaessa Suomen on valmistauduttava ottamaan vastaan alueelta pakenevat pakolaiset, jotka tarvitsevat turvapaikkaa, ja toimittaa Ukrainaan humanitaarista apua.
   Asevienti Suomesta Ukrainaan ei tule kyseeseen. Suomi ei voi olla uskottava rauhan rakentaja, jos se aseistaa Ukrainaa."
   https://www.skp.fi/artikkelit/putinin-lopetettava-sota

   Kannnanotto on selkeästi sodan vastainen. Läntinen kapitalismi ei laittanut tikkua ristiin rauhan puolesta. Se ryhtyi heti toimittamaan aseita sodan toiselle osapuolelle

   • Anonyymi

    "Kannnanotto on selkeästi sodan vastainen."

    SKP:n 24. helmikuun 2022 kannanotto Venäjän fasismidiktatuurin hyökäyssodan tuomitsemiseksi Ukrainassa julkaistiin kylläkin kahdeksan vuotta myöhässä, sillä hyökkäyshän aloitettiin jo vuonna 2014, mutta muuten se oli alkuosaltaan oikein hyvä.

    "Läntinen kapitalismi ei laittanut tikkua ristiin rauhan puolesta."

    Kaikki läntiset valtiot ja lukuisa joukko muitakin valtioita tuomitsivat Venäjän fasismidiktatuurin hyökkäysodan Ukrainassa heti aamulla 24. helmikuuta, kun taas Xi Jinpingin johtama Kiinan kommunismidiktatuuri ja Kim Jong-unin johtama Pohjois-Korean kommunismidiktatuurit eivät ole halunneet tuomita sitä lainkaan.

    Kaksi maailman kahdesta kommunismidiktatuurista kieltäytyi siis tuomitsemasta tuolloin Venäjän fasismidikatuurin hyökkäysotaa, ja ne valtiot ovat teidän kommunistitovereitanne, SKP, joten minusta näyttää vahvasti siltä, että sinun moitteillasi, kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus, on aivan väärä osoite. Vai etkö sinä ole ollut lainkaan tietoinen tuosta asiasta.

    "Se ryhtyi heti toimittamaan aseita sodan toiselle osapuolelle"

    Niinhän se alkoi Yhdysvallatkin toimittamaan Neuvostoliitolle ase- ja muuta apua vuodesta 1942 alkaen, ja niillä aseilla se kykeni torjumaan Hitlerin Saksan hyökkäyksen, jopa siihen asti, että Josif Stalin kiitti Teheranissa vuonna 1943 Yhdysvaltain presidenttiä Franklin Rooseveltiä, tunnustaen: "Ilman niitä olisimme hävinneet sodan".
    Oliko Yhdysvaltain päätös siis tuolloin väärä, ja Stalin olisikin sen sijaan pitänyt pakottaa neuvottelupöytään Hitlerin kanssa?
    Hmm..

    Jos Ukrainalle ei olisi alettu antamaan ase- ja muuta apua helmikuussa 2022, kun Venäjän fasismidiktatuuri laajensi hyökkäyssotaansa koskemaan koko Ukrainan valtaamista, ei olisi enää olemassa itsenäistä Ukrainaa, vaan se olisi nyt Moskovan fasistijuntan orjuuttama maa.
    Sekö oli SKP:n toive tuota kannaottoa laatiessaan? Niin on, jos siltä näyttää.


  • Anonyymi

   Ukrainaa olisi pitänyt aseistaa paremmin jo heti Venäjän hyökkäyksen alettua. Liian kauan vitkuteltiin Ukrainan avittamisessa, uskottiin Venäjän kuitenkin valtaavan maan jonka puolustus oletettiin olevan paljon heikompi, mitä se sitten olikaan. Parasta olisi ollut Ukrainalle jos olisi kuulunut Natoon, silloin roistovaltio Venäjältä olisi hyökkäykset jääneet tekemättä. Venäjä on osoittautunut kuitenkin heikommaksi ja ukrainalaisten puolustustahto loistavaksi, parasta rauhantyötä onkin Ukrainalle sotilaallisen kaluston saaminen jotta Venäjä lyödään nopeasti.

  • Kannanoton ensimmäisen osa loppusanat:
   "Kun turvallisuutta haetaan aseistusta lisäämällä ja liittoutumalla sotilaallisesti, on seurauksena turvallisuutta heikentävä kierre. Lisääntyvä asevarustelu ja sotilaallinen liittoutuminen lisää uhkakuvia ja turvattomuuden tunnetta rajan toisella puolella. Siellä lisätään sotilaallista toimintakykyä ja siihen vastataan taas rajan tällä puolella. Lopulta tämä voi johtaa sodalla, jopa ydinaseilla uhkaamiseen. Kun epäluottamuksen, varustelun ja vastakkainasettelun kierre jatkuu, se voi johtaa aseelliseen yhteenottoon."

   Juuri noin. Aseet eivät tuo turvaa vaikka porvaristo hokisi sitä maailman loppuun saakka. Elintarvikkeiden ja muiden välttämättömien tarvikkeiden tuotanto on ihmiskunnan elinehto. Niihin eivät kuulu sota-aseet.

   • Anonyymi

    Venäjä on fasistinen, imperialistinen ja militaristinen valtio. Koko maailman tämän hetken suurin rauhan uhka Pohjois-Korea mukaan lukien.


   • Anonyymi

    Toveri Partacus: Venäjä uskoo vain voimaan, kun Venäjä uskoo voimaan, se varmasti käyttää sitä, kuten on käyttänyt 500 vuoden ajan. Vain voima, riittävän suuri, sitä Venäjä kunnioittaa.

    Nato on riittävän iso voima jota Venäjä kunnioittaa. Nato on myös rauhan tae ja turva Suomelle
    Ruotsille ja Euroopalle.


   • Anonyymi

    USA ei ole koskaan uhannut ketään ydinaseilla sen jälkeen kun lopetti niillä toisen maailmansodan. Neuvostoliitto eli kommunistit ja nykyinen Putinin Venäjä ovat sen sijaan jatkuvasti uhkailleet maailmaa ydinasein. Putin onkin sanonut NL n romahtamista vuosisadan pahimmaksi katastrofiksi ja haluaa nyt palauttaa sen mahtavuuden. Näyttää olevan niin, että Putin on ulkoistanut ja pitkittää itsemurhaansa tapattamalla massoittain kansaansalaisiaan, huomattuaan päämääränsä karkaavan näkymättömiin. Venäjän tiedotusvälineet on saatava nopeasti kansainväliseen valvontaan jotta jatkuva valehtelu kansalaisille saadaan loppumaan ja samalla lopettaisivat fasistijohtaja Putinin palvonnan.


  • Anonyymi

   Venäjän fasismidiktatuurin johtajat ja sitä tukeavat tahot ovat syypäät sen jo vuonna 2014 käynnistämään imperialistiseen sotaan Ukrainassa, mikä rikkoi rauhan Euroopassa.

   Miksi sinun kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus pitää valehdella selvästi nähtävillä olevista tosiasioista?

   Venäjän fasismidiktatuurin aloitettua vuonna 2014 imperialistisen hyökkäyssotansa Ukrainaa ja sen kansaa vastaan miehittämällä ensin Ukrainaan kuuluvan Krimin, vaihtamalla sitten sen alueparlamentin Moskova-mieliseksi ja järjestyttämällä sillä sitten näytösluontoisen "äänestyksen", jonka vaihtoehtoina olivat nämä.

   https://yle.fi/uutiset/3-7131723

   Siis Kyllä ja Kyllä Venäjään liittämiseksi, mutta Suomen Kommunistinen Puolue ja te kommunismidiktatuurin puuhastelijat puolustelitte Venäjän fasismidiktatuurin Ukrainaan kuuluvan Krimin laitonta pakkoliittoa omaan valtioalueeseensa juuri tuolla äänestyksellä.

   Miten te siellä SKP:ssä edistitte tuolloin rauhaa antaessanne oman taustatukenne sotasaaliista Venäjän fasismidiktatuurille Ukrainan valtioalueella ja miljoonilla ukrainalaisilla, siis palkitsemalla hyökkäyssodan aloittajan?

   Etkö sinä muista kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus sitä, että sinä itsekin syyllistyit samaan, vaikka joulukuussa 2019 sinun omakin arvioisi Venäjään fasismidiktatuurista oli Mitä fasismi tarkoittaa nykyajassa -aloituksen kommenttissasi tämä?

   "Partacus
   2019-12-18 17:32:04

   Tämän päivän Venäjä on kiistatta fasistinen, militaristinen ja imperialistinen valtio"

   Venäjän fasismidiktatuuri aloitti Krimin valtauksen ohella sotansa Itä-Ukrainassa, tarkoituksenaan levittää se koko Ukrainaa koskevaksi sodaksi, mutta kun se ei onnistunut "jäädytettiin" sota jatkuvasti käynnissä olevaksi alueellisiksi taisteluiksi Venäjän fasismidiktatuuriin ja sen tukemien ukrainalaisjoukkojen ja toiselta puolelta Ukrainan välille. Saksa ja Ranska sekä niiden painostama Ukraina solmivat Minskin sopimuksen, jonka toteutuessa täysin Venäjä olisi kyennyt käytännössä kontrolloimaan Ukrainan kaikkea politiikkaa Donetskin ja Luhanskin erityisaseman kautta.

   - Minsk I-II -sopimukset -

   Jollei halua, tai ole kykenevä ymmärtämään sitä, että Venäjän fasismidiktatuuri rahoitti, aseisti ja hallinnoi vuodesta 2014 lähtien Itä-Ukrainan niin sanottuja Donetskin ja Luhanskin kansantasavaltoja, ei ole kykenevä ymmärtämään myöskään sitä, että Minskin sopimusten toteutuminen olisi mahdollistanut Venäjän fasismidiktatuurille täyden hallinnan Ukrainan sisä- ja ulkopolitiikkaan noiden Ukrainaan autonomisina alueina tarkoitettujen tasavaltojen kautta.

   Kuten Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Arkady Moshes sanoi Minskin sopimuksista viime helmikuussa: "Suurin hyötyjä on Venäjä".

   https://yle.fi/uutiset/3-12321826

   Mainittakoon tässä yhteydessä, että niin sanotun "Donetskin kansantasavallan" johtajasta Denis Pushilinista tuli 6. joulukuuta 2021 Venäjän valtapuolueen Yhtenäinen Venäjä jäsen. Yhtenäisen Venäjän puheenjohtaja Dmitri Medvedev ojensi hänelle henkilökohtaisesti puoluekortin puolueen vuosikokouksessa Moskovassa.

   Kun suomalaiset kommunismidiktatuurin puuhastelijat kirjoittavat täällä, kuinka Minskin sopimusten hyväksyminen Ukrainan taholta olisi vielä viime hetkellä estänyt sodan, siis Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan viime helmikuussa, niin ellei tunne Minskin sopimuksia Venäjän välineellisinä työkaluina päästä käytännössä hallitsemaan koko Ukrainaa, voi tietysti höpistä tuollaisia tyhjänpäiväisyyksiä ja jokellella sitten rauha-loitsua sen päälle.

   Rauha Ukrainassa, ja Euroopassa, saavutetaan askel kerrallaan siten, että Venäjän fasismidiktatuuri lopettaa sotatoimensa Ukrainassa ja vetää kaikki miehitysjoukkonsa Ukrainan valtioalueilta, Krim mukaan lukien.

   Jos taas hyökkäyssotaa käyvä Venäjän fasismidiktatuuria palkitaan sotasaaliilla Ukrainan valtioalueista ja miljoonilla ukrainalaisilla, ei pysyvällä rauhalla ole mitään pohjaa, se tulee vain ruokkimaan uusia sotia.

   Eteen tulee tietysti vielä Venäjän fasismidiktatuurille määrättävien sotakorvausten selvittely, sekä niiden Kremlin fasistihallinnon edustajien, Vladimir Putin tietysti ensimmäisenä joukossa, jotka ovat syyllistyneet hyökkäyssotaan Ukrainassa ja rikokseen rauhaa vastaan tuomitseminen erikseen perustettavassa oikeusistuimessa.
   Tältä pohjalta on syytä jatkaa keskustelua.

  • Tavanomaiset vastaväittäjät totesivat ensin oikein, että kapitalistinen Venäjä aloitti Ukrainan sodan ja että se oikeasti alkoi Maidanin aukion verilöylystä vuosia sitten. Sitten heidän mielikuvituksensa karkasi aivan muihin seikkoihin, useimmin vuosikymmenten taakse.

   SKP:n kannanotto heijastaa tämän päivän maailmanpoliittista tilannetta, syistä ja seurauksista ja mikä vika piilee tämän päivän maailmassa. Kannanoton ensimmäistä osaa ei ole tuomittu vääräksi.

   Siirrymme toiseen osaan.
   Ympäristö vaatii rauhaa
   https://www.skp.fi/asiakirjat/maailma-tarvitsee-rauhaa-ja-rauha-sen-rakentajia

   "Asevarusteluun käytettävät rahat ovat pois tarpeellisemmista menoista. Murto-osalla maailmassa sotilasmenoihin käytetyistä varoista – esimerkiksi vuonna 2021 yli 2 100 miljardia dollaria – olisi voitu toteuttaa monet YK:n kestävän kehityksen tavoitteista.
   Asevarustelu kuluttaa aineellisia ja inhimillisiä voimavaroja, jotka pitäisi käyttää ympäristökriisin ratkaisemiseen ja ihmisten hyvinvointiin. Aseisiin käytettävät materiaalit ovat pois maapallon rajallisista malmeista ja muista materiaaleista. "

   Ympäristökriisi ja siihen liittyvä luonnon suojelu tarvitsevat huomiota. Jokaisen sota-aseen tuotanto saastuttaa luontoa. Sen lisäksi niiden käyttäminen tuhoaa ihmisiä ja ihmisyyttä. Muistan koulussa kun opettaja piti ihanteena "Ateenalaisten marssia" ja sitä joka liikuntatunnilla piti laulaa. Lapsia kasvatettiin sodan ihannointiin. Tällä foorumilla muutama vastaväittäjä on omaksunut sodan yhtäläiseksi syömisen kanssa.
   Luonnon suojelun tärkeydestä voisi kirjoittaa satoja kirjoja. Sodalla tuhotaan vuosikymmenten aikaansaannoksia. Yllättäen Suomen Vihreät on muuttunut sotapuolueeksi.

   Tämänkin asiaviihderyhmän alkuosa on täyttä asiaa. Siinä ympäristönsuojelun ja sodan suhde tulee näyttävästi esiin.
   Kansanlaisten tulee yhdistää luonnon tasapainon tärkeys ja sotien sille aiheuttamat tuhot. Luonto itse säilyäkseen tarvitsee rauhan maailmaa.

   • Anonyymi

    Päivänselvää on, että maailma tarvitsee rauhaa. Maailmassa on valtioita jotka ovat uhkia rauhalle. Valitettavaa on, Venäjällä Putinin hallinto on kuuro rauhanpuheille. Mitkään puheet rauhasta eivät auta ja jos jonkun puolueen rauhanlinjaukset ovat yhtä tyhjän hokemista kun nuo muut "porvarit" sotivat, emme me kannata. Helppoa eikö totta.? Demokraattiset valtiot eivät kannata sotia sodan vuoksi, mutta ovat valmiita puolustamaan jos kimppuun käy diktatuuri.
    Venäjän sotainen imperialismi on syynä Ukrainan sotaan, ja maa joutuu puolustamaan itsenäisyyttään. Olisi väärin ukrainalaisia kohtaan olla auttamatta sotaponnisteluissa. On täysin turhaa ja tekopyhää kätkeytyä rauhankyyhkyksi kun sotahullu roistovaltio rikollisella tavalla ryhtyy muuttelemaan Euroopan rajoja mistään sopimuksista mitään välittämättä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Päivänselvää on, että maailma tarvitsee rauhaa. Maailmassa on valtioita jotka ovat uhkia rauhalle. Valitettavaa on, Venäjällä Putinin hallinto on kuuro rauhanpuheille. Mitkään puheet rauhasta eivät auta ja jos jonkun puolueen rauhanlinjaukset ovat yhtä tyhjän hokemista kun nuo muut "porvarit" sotivat, emme me kannata. Helppoa eikö totta.? Demokraattiset valtiot eivät kannata sotia sodan vuoksi, mutta ovat valmiita puolustamaan jos kimppuun käy diktatuuri.
    Venäjän sotainen imperialismi on syynä Ukrainan sotaan, ja maa joutuu puolustamaan itsenäisyyttään. Olisi väärin ukrainalaisia kohtaan olla auttamatta sotaponnisteluissa. On täysin turhaa ja tekopyhää kätkeytyä rauhankyyhkyksi kun sotahullu roistovaltio rikollisella tavalla ryhtyy muuttelemaan Euroopan rajoja mistään sopimuksista mitään välittämättä.

    Kommunisti Partacus on kyllä vakuuttanut puolustavansa omaa perhettään, itseään ja kotiaan väkivaltaisia tunkeutujia vastaan, pitäen sitä aivan oikeutettuna, mitä se ilman muuta onkin, mutta sitten kun kyse tulee kymmenien miljoonien ukrainalaisten kotien puolustamisesta kokonaista maahan hyökkäävää Venäjän fasismidiktatuurin armeijaa vastaan, jonka hyökkäyksen jopa Suomen Kommunistinen Puolue on sanonut vaarantavan maailmanrauhaa, niin sama kommunisti Partacus raivoaa vaahto suupielistä roiskuen kotejaan ja henkeään puolustavien ukrainalaisten ja heitä auttavien muiden maiden olevankin syypäitä siihen, ettei rauhaa tehdä.

    Kuinkahan monta miljoonaa ukrainalaista kommunisti Partacus haluaa tällä kertaa lastata Venäjän fasismidiktatuurin sotasaaliskuormaan, palkinnoksi Ukrainan kansan tulevaisuuden tuhoamisesta?

    SKP:n poliittisen nollakannatuksen syyn ymmärtämiseen ei tarvitse muuta kuin seurata näiden partacusten järjen valon puutteessa hehkuvina loistavia ulostuloja, jonka he itse dokumentoivat nähtäville.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Päivänselvää on, että maailma tarvitsee rauhaa. Maailmassa on valtioita jotka ovat uhkia rauhalle. Valitettavaa on, Venäjällä Putinin hallinto on kuuro rauhanpuheille. Mitkään puheet rauhasta eivät auta ja jos jonkun puolueen rauhanlinjaukset ovat yhtä tyhjän hokemista kun nuo muut "porvarit" sotivat, emme me kannata. Helppoa eikö totta.? Demokraattiset valtiot eivät kannata sotia sodan vuoksi, mutta ovat valmiita puolustamaan jos kimppuun käy diktatuuri.
    Venäjän sotainen imperialismi on syynä Ukrainan sotaan, ja maa joutuu puolustamaan itsenäisyyttään. Olisi väärin ukrainalaisia kohtaan olla auttamatta sotaponnisteluissa. On täysin turhaa ja tekopyhää kätkeytyä rauhankyyhkyksi kun sotahullu roistovaltio rikollisella tavalla ryhtyy muuttelemaan Euroopan rajoja mistään sopimuksista mitään välittämättä.

    Kirjoittaja ei ymmärtänyt kannanoton alkuosaa. Venäjän aloittama sota on vain yksi
    esimerkki porvarien sotaisuudesta. Miksi? Siksi että se on parhaillaan menossa.
    Kannanotossa arvioidaan yleensä sodan ja siviilituotannon suhdetta.
    Kun käytetään sanaa "porvarien sota" niin se ei suinkaan tarkoita, että kaikki porvarit olisivat sotahulluja. Jos tarkoittaisi, maailma olisi tuhoutunut aikoja sitten.
    Jotkut väittävät, että kommunistit pyrkivät omimaan rauhanaatteen. Sekin on valhetta. Porvareita nousee nytkin kaiken aikaa lisää vaatimuksella lopettaa Ukrainan sota ja asevarustelu. Nyt vallitsee sukuhupaisa tilanne; sotauhoiset porvarit kiusaavat rauhantahtoisia porvareita kommunistikortilla., olisivat isänmaan pettureita ja silleensä.
    Kannanotto kehottaa kaikkia kansalaisia toimimaan maailmanrauhan puolesta. Numeraalinen tieto asevarustelun hinnasta kertoo karua kieltä. Mitä kaikkea sillä vuotuisella summalla voitaisiin tuottaa osattomien hyväksi.


   • Anonyymi

    "Venäjä aloitti Ukrainan sodan"

    Aivan oikein, ja tuon ymmärtämiseen ja sitten sen tosiasian myöntämiseen Suomen Kommunistiselta Puolueelta kului peräti kahdeksan vuotta antaumuksellista persvaon kaivelua.

    Sinun periaatettasi noudattaen kotiisi mahdollisesti tunkeutuvan väkivaltaisen rosvojoukon toimintaa voisi kutsua pelkästään proletaarien keskinäiseksi rähinöinniksi, eikä poliisin ei olisi syytä puuttua millään tavalla asiaan, jotta rauha tulee nopeammin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    "Venäjä aloitti Ukrainan sodan"

    Aivan oikein, ja tuon ymmärtämiseen ja sitten sen tosiasian myöntämiseen Suomen Kommunistiselta Puolueelta kului peräti kahdeksan vuotta antaumuksellista persvaon kaivelua.

    Sinun periaatettasi noudattaen kotiisi mahdollisesti tunkeutuvan väkivaltaisen rosvojoukon toimintaa voisi kutsua pelkästään proletaarien keskinäiseksi rähinöinniksi, eikä poliisin ei olisi syytä puuttua millään tavalla asiaan, jotta rauha tulee nopeammin.

    Kapitalistidiktatuuria kannattavalle vastaväittäjälle.
    Vaikka olettekin sotapöhelö, yrittäkää pysyä totuudessa. Ukrainan nykyisen sodan siemenet laskettiin peltoon Maidanin aukiolla ukrainalaisten natsien toimesta. USA kielsi saattamasta voimaan Minsk 2.0 sopimusta. Zelenskyin vaalitäky oli, että venäläisten ja muiden vähemmistökansallisuuksien oikeudet taataan lailla. Zelenskyi tuli presidentiksi mutta petti lupauksensa. Sen sijaan Ukrainan porvaristo tuhosi vasemmistolaisen työväenliikkeen ja ammattiliitot. Ukrainan oligarkia luultavasti luki hänelle madon luvut. Ukrainan sisällissota kesti 8 vuotta ja nyt eletään Ukrainan sotaa.
    https://www.skp.fi/artikkelit/putinin-lopetettava-sota

    Keskittykää analysoimaan SKP:n edustakokouksen kannanottoa sodan ja rauhan välisistä suhteista. Se on kova tuomio sotakapitalismia vastaan mutta tarpeellinen.
    Kannanotto edustaa ihmisten oikeutta elää rauhan maailmassa eikä suinkaan keskity yksistään Ukrainan sotaan.


   • Anonyymi
    Partacus kirjoitti:

    Kapitalistidiktatuuria kannattavalle vastaväittäjälle.
    Vaikka olettekin sotapöhelö, yrittäkää pysyä totuudessa. Ukrainan nykyisen sodan siemenet laskettiin peltoon Maidanin aukiolla ukrainalaisten natsien toimesta. USA kielsi saattamasta voimaan Minsk 2.0 sopimusta. Zelenskyin vaalitäky oli, että venäläisten ja muiden vähemmistökansallisuuksien oikeudet taataan lailla. Zelenskyi tuli presidentiksi mutta petti lupauksensa. Sen sijaan Ukrainan porvaristo tuhosi vasemmistolaisen työväenliikkeen ja ammattiliitot. Ukrainan oligarkia luultavasti luki hänelle madon luvut. Ukrainan sisällissota kesti 8 vuotta ja nyt eletään Ukrainan sotaa.
    https://www.skp.fi/artikkelit/putinin-lopetettava-sota

    Keskittykää analysoimaan SKP:n edustakokouksen kannanottoa sodan ja rauhan välisistä suhteista. Se on kova tuomio sotakapitalismia vastaan mutta tarpeellinen.
    Kannanotto edustaa ihmisten oikeutta elää rauhan maailmassa eikä suinkaan keskity yksistään Ukrainan sotaan.

    Me halutaan rauhaa, ja meillä Suomessa on rauha, mutta rauhaa ei tule Eurooppaan ennen kun Venäjä lopettaa sodan ja vetäytyy Ukrainasta kokonaan pois. Asia on äärettömän yksinkertainen. Turha "rauhan liturgia" ei auta ketään yhtään. ''. Suomi liittyy Natoon, pelkona ei ole meillä Ukrainan kohtalo. Diktatuurin on väistyttävä pois Ukrainasta. Ukrainalaiset itse syöksivät Venäjä-mielisen Janukovitsin vallasta ja valitsivat nykysuuntauksen aivan itse.


   • Anonyymi
    Partacus kirjoitti:

    Kapitalistidiktatuuria kannattavalle vastaväittäjälle.
    Vaikka olettekin sotapöhelö, yrittäkää pysyä totuudessa. Ukrainan nykyisen sodan siemenet laskettiin peltoon Maidanin aukiolla ukrainalaisten natsien toimesta. USA kielsi saattamasta voimaan Minsk 2.0 sopimusta. Zelenskyin vaalitäky oli, että venäläisten ja muiden vähemmistökansallisuuksien oikeudet taataan lailla. Zelenskyi tuli presidentiksi mutta petti lupauksensa. Sen sijaan Ukrainan porvaristo tuhosi vasemmistolaisen työväenliikkeen ja ammattiliitot. Ukrainan oligarkia luultavasti luki hänelle madon luvut. Ukrainan sisällissota kesti 8 vuotta ja nyt eletään Ukrainan sotaa.
    https://www.skp.fi/artikkelit/putinin-lopetettava-sota

    Keskittykää analysoimaan SKP:n edustakokouksen kannanottoa sodan ja rauhan välisistä suhteista. Se on kova tuomio sotakapitalismia vastaan mutta tarpeellinen.
    Kannanotto edustaa ihmisten oikeutta elää rauhan maailmassa eikä suinkaan keskity yksistään Ukrainan sotaan.

    Jos kommunistit ovat niin rauhantahtoisia niin miksi ei YK n päämajaa perustettu aikoinaan Moskovaan? Miten ilmenee rauhan puolustus siinä, että ainoastaan kommunistisen maat hyväksyvät ja kannattavat nykyistä Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainaan?


  • Siirrymme toiseen osaan.
   Ympäristö vaatii rauhaa
   https://www.skp.fi/asiakirjat/maailma-tarvitsee-rauhaa-ja-rauha-sen-rakentajia

   "Sodissa, sotaharjoituksissa ja asevarustelussa syntyy valtavia kasvihuonepäästöjä ja ympäristötuhoja. Pelkästään Yhdysvaltojen armeijan käyttämistä polttoaineista syntyvät vuotuiset hiilidioksidipäästöt ovat suuremmat kuin koko Suomen päästöt. Vaikka hallitusten välisen ilmastonmuutospaneelin (IPPC) raporteissa on todettu välttämättömäksi vähentää kiireellisesti kasvihuonepäästöjä, ei sotilaallisen toiminnan päästöjen vähentämistä ole vieläkään otettu mukaan kansainvälisiin ilmastotavoitteisiin.
   Ilmastonmuutoksen, luontokadon ja luonnonvarojen ylikulutuksen pysäyttäminen vaatii yhteisesti sovittuja toimia ja kansainvälistä yhteistyötä. Tällaisen yhteistyön kehittäminen onnistuu vain rauhan ja luottamuksen ilmapiirissä. Vastakkainasettelu ja jännitys kansainvälisissä suhteissa ovat vakava este ympäristökriisin ja pandemioiden kaltaisten maailmanlaajuisten ongelmien ratkaisemiselle. Esimerkiksi Ukrainan sota uhkaa johtaa laajaan ruokakriisiin, kun Ukrainan ja Venäjän vientiviljan saanti on vähentynyt ja hinnat ruokamarkkinoilla ovat jo muutenkin nousseet. "

   Pari merkittävää huomiota.
   Ympäristön suojelussa, hyvä kyllä, yritetään paneutua siviilituotantoon ja tuloksiakin on syntynyt.
   Sitä vastoin asevarustelun tuotantoon ei puututa ilmastopaneeleissa. Se on merkittävä osa ympäristön tuhoutumisessa. Suomen Vihreät puolue on traaginen esimerkki. Se julistaa otsa irvessä sodan autuutta ja tukee siten luonnon suurimittaista saastumista. Ympäristöongelman ratkaisu on suorassa yhteydessä toimissa rauhan maailman puolesta.

   • Anonyymi

    Partacus!
    Tuo sun rauhanpajatus Tiedonantajan sivuilta ei yksinkertaisesti toimi reaalimaailmassa. Kun sota loppuu, solmitaan rauha, imperialismi lyödään ja se hajoaa, maailma on taas paljon rauhallisempi paikka elää, ja sotia on entistä vähemmän.


  • Anonyymi

   Venäjä yksin on syyllinen sotilaallisen varustautumisen kiristymiseen Euroopassa. Siksi on tärkeää, että Venäjän imperialismi lyödään pois maailman rauhaa häiritsemästä. Nato on meille nyt paras tuki ja turva kaiken varalta kuitenkin.

  • "Tuo sun rauhanpajatus Tiedonantajan sivuilta ei yksinkertaisesti toimi reaalimaailmassa."

   USA kannusti Eurooppaa aseistautumaan jo Trumpin valtakaudella. Minkä takia?

   Olen täsmälleen samaa mieltä ettei puhumalla synny mitään. Täytyy tehdä työtä rauhanomaisen rinnakkaiselon puolesta.
   Kannanoton alkulause kuuluu: " Maailma tarvitsee rauhaa ja rauha sen rakentajia."
   Pitää puhua kaikkea mahdollista sotaisen ilmapiirin kukistamiseksi ja toimia. Kun sadat miljoonat kansalaiset menevät kaduille ja sanovat; nyt riittää sota niin silloin tapahtuu.
   Mitä sodassa voittaa sodan voittaja? Ei mitään.
   Mitä sodassa voittaa häviäjä? Ei mitään.
   Mitä ihmiskunta voittaa siviilituotannon maailmassa? Kaikkea mahdollista tarpeellista.

   Maailmanrauhan puolesta on tehtävä työtä. Jokin kannanotto on vain suuntaa antava. Äärioikeistolaiset, jotka ovat viehättyneet viholliseksi leimatun voittamiseen aseilla, ovat aivopestyjä robotteja. Heillä on pääkopassaan kansallisuusviha ja jolla he perustelevat sotatuotantoa. Olette varmasti huomannut toisenkin seikan. He pitävät kiinni teesistä "ihminen on syntyperäisesti vihasuhteessa kaikkien kanssa", se olisi geeniperimässä. Onkivatko he sen raamatusta tai mistä tahansa, teesi on väärä.

   Ukrainan sodan seurauksena EU. YK , ETYJ ja monet kansainväliset järjestöt on pakotettu miettimään missä meni vikaan kun maailman sivistyneimmässä osassa suuret joukot huutavat "kiitos hyvä sota, minä rakastan sotaa, minä en sotisi mutta kun kaveri sotii jne..."
   Rauhantyöhön tarvitaan ihmisiä ja tekoja ja puhettakin.

   • Anonyymi

    Maailma rauha tarvitsee rauhantekijöitä, mutta ei kommunisteja! Ainoastaan kommunistit ja diktaattori Putin, Neuvostoliiton ihailija, esittelevät ja pullistelevat aseillaan, esitellen niitä kansalaisilleen.


  • Anonyymi

   Putinin-Zjuganovin fasistis-kommunistisen rosvokoplan imperialistisen Ukrainan hyökkäyssodan pysäyttäminen ja kaikkien Venäjän fasismidiktatuurin joukkojen ajaminen ulos Ukrainan valtioalueelta on sitä parasta rauhantyötä, kun taas jokainen sotasaalina palkinnoksi luovutettu Ukrainan kylä ja sen asukkaat vain ruokkivat noiden kommunistidiktaattori Josif Stalinia palvovien ja Neuvostoliiton suuruuden perään haikailevien ammattirikollisten imperialistista ruokahalua.

   Tuomitkaa te siellä SKP:ssä toverinne Venäjän federaation kommunistinen puolue sen kanssarikollisuudesta Moskovan fasistijuntan kanssa, niin keskustellaan sen jälkeen siitä mainostamastanne rauhantahtoisuudestanne, joka on tähän mennessä ilmennyt lähinnä siinä, että te haluatte luovuttaa jälleen miljoonia ja miljoonia ukrainalaisia ja heidän kotejaan palkkioksi ja lepyttelyksi Vladimir Putinille ja Gennadi Zjuganoville ja heidän kanssarikollisilleen Venäjällä, ja hehkuttaa sitä sitten "rauhana".

   Sinun ukrainalaisia vastaan kohdistuva natsiretoriikkasi, kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus, on suoraan Moskovan fasistijuntan propagandaoppaasta pikkuapulaisilleen, puolustellessasi ja oikeuttaessasi Vladimir Putinin fasistihallinnon ja sitä tukevan toverinne, Venäjän federaation kommunistisen puolueen, imperialistista sotapolitiikkaa Ukrainaa ja sen kansaa vastaan, ja sitähän sinä olet tehnyt vuodesta 2014 alkaen.
   Rauhaa siitä ei löydy hakemallakaan.

   Käyhän koemielessä kutsumassa silmästä silmään natseiksi niitä Suomessa asuvia ukrainalaisia, jotka ovat joutuneet pakenemaan kodeistaan Putinin-Zjuganovin fasistis-kommunistisen rosvokoplan sotakoneen alta, mutta varaudu se tehdessäsi muutaman viikon kevyeen liemiruokailuun.

   Lisäryytinä tässä on se, että sinä olet kyllä myöntänyt Venäjän olevan sotaisan valloitushaluinen fasistivaltio, mutta Moskovan puoluekoulun ja Sirola -opiston aivopesukoneiston tuotteena uurastat siitä huolimatta Kremlin nöyränä juoksupoikana.

   Kuten Ulkopoliittisen insituutin ohjelmajohtaja Arkady Moshes Venäjää hyödyttäneistä Minskin sopimuksista viime helmikuussa totesi:

   "– Jos Minskin sopimukset pantaisiin täytäntöön sellaisenaan, Ukrainan nykyisestä perustuslaista tulisi pelkkä tyhjä paperi, koska silloin Ukraina menettäisi asemansa yhtenäisenä valtiona, Moshes sanoo."

   Ilmanko kyrsii näitä Kremlin edessä konttaavia suomalaisia kommunismidiktatuurin puuhastelijoita, ettei Ukraina ole suostunut luovuttamaan vapaaehtoisesti valtiotaan Moskovan fasistijuntan ja sitä fanaattisesti tukevalle Venäjän federaation kommunistisen puolueen hallittavaksi ja Suur-Venäjän rakannusaineeksi.

  • Anonyymi

   SKP ja vihervasemmisto ei ole koskaan nähnyt mihinkään valoisaan tulevaisuuteen vaan lietsovat pelkästään uhkia ja kaoottista pelkoa, jolla ratsastavat. Saavat aikaan vain masennusta ja mielensairauksia.

   • Anonyymi

    Mikä on aiheuttanut mielen sairauksien, masentuneisuuden ja työkyvyttömyyden räjähdysmäisen lisääntymisen, yhteiskuntien pirstaloitumisen islamisaatioineen? Vastaus: Kommunismi, vihervasemmistosuvakkeineen!


  • Kapitalistidiktatuurin edusmies toistaa vuodesta toiseen yhtä ja samaa prosyyria osuupa aiheeseen tai ei. Muuttaisi edes pilkun paikkoja! Hänen tiedotus sisältää suurimman osan tosiasioista poikkeavia analyyseja.
   Minskin sopimusten toteuttaminen olisi estänyt todennäköisesti Ukrainan sodan. USA ei hyväksynyt sopimusta. Ukraina ja EU hyväksyivät. USA:n osuutta sodan alkamiseen ei sovi vähätellä.

   Siirrymme kolmanteen osaan.
   Rauha Ukrainaan
   https://www.skp.fi/asiakirjat/maailma-tarvitsee-rauhaa-ja-rauha-sen-rakentajia

   "Venäjän hyökkäys Ukrainaan rikkoi YK:n, Ety-järjestön ja Minskin sopimusten periaatteita, joiden toteuttamista Venäjä oli itse aiemmin edellyttänyt. Sota on levittänyt kuolemaa ja tuhoa. Se on myös johtanut laajoihin Venäjän vastaisiin pakotteisiin ja ruokkinut venäläisvastaisia asenteita. Ukrainassa se on vahvistanut hallitusta, jota vielä ennen sotaa arvosteltiin laajasti ja aiheellisesti oligarkkien suosimisesta, epäsosiaalisesta politiikasta, uusnatsien toiminnan sallimisesta ja demokratian kaventamisesta, mm. kommunistisen puolueen kieltämisestä.
   On sekä Ukrainan, Venäjän että koko Euroopan kannalta välttämätöntä saada aikaan tulitauko Ukrainaan ja edetä diplomaattisissa neuvotteluissa rauhansopimukseen. Sen tärkeänä osana on Ukrainan sotilaallinen liittoutumattomuus. Sota Ukrainassa ei lopu sotimalla vaan sopimalla. "

   Analyysi sisältää pelkkiä tosiasioita. Porvarien sota on todellinen ja koskettaa koko Eurooppaa. Yhdysvaltoja ja muutakin maailmaa.
   Minkään sodan osapuolen oikeuttamisella tai kieltämisellä sota ei lopu. Jos sota jatkuu sekä Venäjän että Ukrainan kansantalous kärsii. On sovittava aselepo ja neuvottelut.

   • Anonyymi

    Maailma on menossa kohti tuhoa, jos ei fasisti Putinin Venäjää voiteta sotilaallisesti ja pilkota itsenäisiksi, eri kansalaisuusksista koostuviin valtioihin omine hallintoineen. Kaikki Venäjän ydinaseet ja asevarastot purettava YK n valvonnassa. Kremlin hallinto ja tiedotustoimisto Haaviin tuomiolle, kansalaiset koulutukseen, jotta oppisivat ihmisten tavoille. Samalla loppuisi venäläisten halveksunta maailmalla ja saisivat kipeästi kaipaamaan arvostusta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Maailma on menossa kohti tuhoa, jos ei fasisti Putinin Venäjää voiteta sotilaallisesti ja pilkota itsenäisiksi, eri kansalaisuusksista koostuviin valtioihin omine hallintoineen. Kaikki Venäjän ydinaseet ja asevarastot purettava YK n valvonnassa. Kremlin hallinto ja tiedotustoimisto Haaviin tuomiolle, kansalaiset koulutukseen, jotta oppisivat ihmisten tavoille. Samalla loppuisi venäläisten halveksunta maailmalla ja saisivat kipeästi kaipaamaan arvostusta.

    Haagiin...


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Maailma on menossa kohti tuhoa, jos ei fasisti Putinin Venäjää voiteta sotilaallisesti ja pilkota itsenäisiksi, eri kansalaisuusksista koostuviin valtioihin omine hallintoineen. Kaikki Venäjän ydinaseet ja asevarastot purettava YK n valvonnassa. Kremlin hallinto ja tiedotustoimisto Haaviin tuomiolle, kansalaiset koulutukseen, jotta oppisivat ihmisten tavoille. Samalla loppuisi venäläisten halveksunta maailmalla ja saisivat kipeästi kaipaamaan arvostusta.

    Kaipaamaansa..


  • Anonyymi

   Koska Venäjä on kunnioittanut sopimuksia.? Miten oli talvisodassa Suomea vastaan 1939 ? Venäjä on alusta saakka jo Krimin valtauksen ajoista asti katsonut Ukrainan kuuluvan vanhaan Venäjään. Ukrainan ottamista Venäjän haltuun vahvisti Lännen
   vaisut reaktiot Krimin tapahtumiin, jossa Venäjä rohkaistui koko Ukrainan valtaamiseen. Venäjä laski väärin Ukrainan halun puolustaa maataan, ukrainalaisten puolustustahto ei ole murentunut tippaakaan vaan vahvistu, mitä raaempia tekoja Venäjän joukot tekevät. Ukrainalaiset tarvitsevat kaiken tuen, sillä he puolustavat isänmaataan raakaa hyökkääjää vastaan.

  • Anonyymi

   Kapitalistinen Venäjä nosti ohessa myös kapitalistisen lännen miltaristiselle tielle.

  • SKP.n näkemys Ukrainan sodan lopettamisessa perustuu Minskin sopimusten täytäntöönpanoon. Ukrainan itsenäisyys, vähemmistökansallisuuksien oikeudet ja Ukrainan sotilaallinen liittoutumattomuus. Ei sotaliittoa Venäjän eikä muidenkaan kanssa. Sotivat maat ja niiden tukijat voivat asettaa muitakin ehtoja, kunhan vain sota loppuu.
   Huippumiljardööri Elon Musk asettaisi siihen Krimin jättämisen Venäjälle.
   USA ja Venäjä ovat piikittelyjen jälkeen aloitelleet neuvotteluja. USA on suurin sodan osapuoli Ukrainan aseistamisessa ja vakoilutietojen luovuttamisessa Ukrainalle.
   SKP vaatii aselepoa, neuvotteluja ja rauhansopimusta.
   Mikään taho ei enää hyödy tuhoamisesta, jos ovat ollenkaan hyötyneet.

  • Siirrymme neljänteen osaan.
   Euroopan yhteisen turvallisuuden rakentaminen
   https://www.skp.fi/asiakirjat/maailma-tarvitsee-rauhaa-ja-rauha-sen-rakentajia

   "Euroopan yhteisen turvallisuuden rakentaminen
   Eurooppa on ollut toisen maailmansodan jälkeen suhteellisen rauhallinen maanosa. Jugoslavian väkivaltainen hajottaminen 1990-luvulla ja nyt Ukrainan sota ja sen laajenemisen uhka osoittavat, että Eurooppaan tarvitaan yhteisen turvallisuuden kollektiivinen järjestelmä. Turvallisuus on jakamaton, yhden turvallisuus ei voi toteutua toisen tai toisten kustannuksella. Se ei perustu asevoimaan vaan yhteistyöhön.
   Venäjän laiton hyökkäys Ukrainaan ja sitä edeltänyt Naton laajentaminen itäiseen Eurooppaan ovat aiheuttaneet valtavaa vahinkoa pyrkimyksille rakentaa yhteistä eurooppalaista turvallisuutta. Euroopan turvallisuusjärjestelyt on rakennettava uudelleen, jotta Ukrainaan saadaan kestävä rauha ja jotta Eurooppa ei enää joudu kokemaan uusia sotia.
   Luottamuksen ja yhteistyön rakentaminen sodan jälkeen uudelleen ei ole helppoa. Historian kokemukset osoittavat, että se on kuitenkin mahdollista suhteellisen lyhyessäkin ajassa, kun ei jäädä kiinni sodanaikaisiin asenteisiin.
   Ukrainan sodan lopettamisen lisäksi tarvitaan Euroopan turvallisuus- ja yhteistyökokous, johon kaikki Euroopan maat osallistuvat tasavertaisesti. On selvää, että se ei voi olla vuoden 1975 Helsingin Ety-kokouksen muistelutilaisuus, vaan kokous, jolle valmistellaan tärkeitä uusia päätöksiä, ja joka luo perustaa kokousten sarjalle ja elvyttää Ety-järjestön vastaamaan muuttuneen tilanteen haasteisiin. Tässä Suomen tulee olla aktiivinen."

   Eipä paljon lisättävää.
   Punainen lanka rauhan tultua on yhteisen turvallisuuden rakentaminen. Kukaan ei uhkaa ketään. Mieluummin asevarustelun tasoa lasketaan asteittain. Turvallisuus perustuu yhteistyöhön.
   Päätavoite on Euroopan kohdalta luoda uudet ja paremmat mekanismit ettei Ukrainan sodan kaltaisia tilanteita synny.
   Kansojen etu on elää rauhassa keskenään, kehittää tieteitä ja taiteita, mitellä taitoa urheilussa, vaihtaa tavaroita.
   Aiheellista olisi kautta yhteiskuntaelämän lisätä rauhankasvatusta, heikompien auttamista ja erilaisuuden hyväksymistä eli kansallisten perinteiden sallimista. Ne muuttuvat aikojen kuluessa mutta muutoksia ei tule tehdä väkivaltaisesti.

  • Neljännen osan loppuosa.
   Euroopan yhteisen turvallisuuden rakentaminen
   https://www.skp.fi/asiakirjat/maailma-tarvitsee-rauhaa-ja-rauha-sen-rakentajia

   "Ukrainan sodan lopettamisen lisäksi tarvitaan Euroopan turvallisuus- ja yhteistyökokous, johon kaikki Euroopan maat osallistuvat tasavertaisesti. On selvää, että se ei voi olla vuoden 1975 Helsingin Ety-kokouksen muistelutilaisuus, vaan kokous, jolle valmistellaan tärkeitä uusia päätöksiä, ja joka luo perustaa kokousten sarjalle ja elvyttää Ety-järjestön vastaamaan muuttuneen tilanteen haasteisiin. Tässä Suomen tulee olla aktiivinen.
   Kiireellisintä on sopia siitä, että kaikki sitoutuvat olemaan käyttämättä sotilaallista voimaa ja olla hyökkäämättä toisiin maihin, sekä sitoutuvat toteuttamaan jännitystä vähentäviä toimia ja pidättäytymään aseistuksen ja joukkojen lisäämisestä.
   Pidemmällä aikavälillä on pyrittävä sopimaan aseistuksen ja joukkojen asteittaisesta vähentämisestä. Euroopan maiden ei pidä viedä sotilasjoukkoja oman maansa ulkopuolelle. Tästä voivat olla poikkeuksena YK:n valtuuttamat rauhanturvatehtävät. Asekauppa tulee rajoittaa YK:n asekauppaa koskevan ATT-sopimuksen puitteisiin ja sitä pitää valvoa tiukasti. Uuden Ety-sopimuksen osana tulee olla myös ydinaseettomien alueiden ja sotilaallisesti liittoutumattomien maiden aseman vahvistaminen.
   Näiden neuvottelujen ja sopimusten tuloksena Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö voidaan rakentaa toimivaksi ja vaikutusvaltaiseksi, aidosti eurooppalaiseksi järjestöksi. Näin on mahdollista edetä myös Eurooppaan ilman sotilasliittoja. Euroopan pitää myös olla aktiivinen aseidenriisunnan ja YK:n ydinaseet kieltävän sopimuksen edistäjä. "

   Keskeiset seikat jotka tulevat olemaan välttämättömiä.
   EU ja ETYJ on epäonnistunut. Euroopan tulee ottaa oppia virheistä ja rakentaa vuoropuheluun perustuva järjestelmä valtioiden kesken. Ensisijainen tehtävä on sitoutua hyökkäyksen sijasta neuvotteluun.
   Toiseksi maiden tulee sitoutua asteittaiseen aseistuksen vähentämiseen. Ydinaseiden purkaminen tulee välttämättä ottaa asialistalle.
   Kolmanneksi YK:n aseman vahvistaminen rauhan turvaajana.
   Ukrainan sota osoittaa ettei puheet riitä. Täytyy toimia tavallisen työtätekevän rahvaan etujen perustalla ja se on sota-aseettoman maailman luominen.
   Siis täyskäännös vallitsevaan tilanteeseen Euroopassa.
   Ukrainan sodan kohdalla näkyy hieman valoa. Puhelinyhteyksien lisääntyminen enteilee myönteistä suuntausta. Kaikki Ukrainan sodan osapuolet ovat menettäneet jotain, jopa Suomikin. Rauhanteon jälkeen tulee päiväjärjestykseen sotakiihkon poistamisen vuoro. Rauhankasvatus esiin, koston suunnitelmat romukoppaan.

  • Anonyymi

   Kommunistit esittävät oikeaa suuntaa Euroopalle ja maailmalle. Yhteistyö tarkoittaa kaikkien kansojen kesken on rauhanomaisen kehityksen ehtp.

  • Anonyymi

   Miten rakentaa suhteita Venäjään joka ei ole luopunut imperialistisesta laajentumishaluisesta sotapolitiikastaan.? Miten syntyy luottamukselliset suhteet roistovaltioon joka ei kunnioita Euroopan nykyisiä rajoja.? Euroopan demokraattisten valtioiden välillä on keskinäiset luottamukselliset välit. Meidän ongelma on Venäjä ja Venäjää hallitsevat rikolliset. Venäjän törkeä hyökkäys Ukrainaan on yhdistänyt Eurooppaa ennenäkemättömällä tavalla, Venäjän johdon toimet ovat syyllisiä maailmanrauhan järkkymiseen.

   • Anonyymi

    Venäjä on tunnustanut Ukrainan vuoden 1991 rajat, Krim mukaan lukien, useaan otteeseen.
    Ensin Neuvostoliiton lopettaneessa Alma Atan sopimuksessa joulukuussa 1991. Sitten vuoden 1994 Budapestin sopimuksessa, jossa Ukrainalle luvattiin turvatakuut ydinaseista luopumisen vastineeksi, ja vielä vuoden 1997 sopimuksessa Mustanmeren laivastosta.

    Venäjän presidentti Dmitri Medvedev ja Ukrainan presidentti Viktor Janukovitsh sopivat lisäksi huhtikuussa 2010, että Venäjän laivastotukikohdan vuokra-aikaa Sevastopolissa jatketaan 25 vuodella, ja kun jatkoaika laskettiin silloisen sopimuksen päättymisestä vuonna 2017, niin vuoteen 2042 asti.
    Tuokin sopimus tarkoitti sitä, että Venäjä tunnusti Krimin olevan osa Ukrainaa. Tai tarkasti ottaen, sen piti tarkoittaa sitä.

    Mutta mitä teki Venäjä ensin vuonna 2014 ja sitten vuonna 2022?
    Rikkoi nuo kaikki allekirjoittamansa sopimukset, hyökkäsi Ukrainaan, rosvosi asevoimaa käyttäen Krimin ja uhkasi ydinaseella jos Ukraina yrittää omaansa takaisin ja laajensi sitten viime helmikuussa rosvoamisensa koskemaan koko Ukrainan miehittämistä hyökkäyssodalla ja liittämistä Venäjään.

    Ja kun tuon kaiken lisäksi Venäjä on Neuvostoliiton perillisenä sitoutunut Etyk:in vuoden 1974 päätösasiakirjaan ja YK:n peruskirjaan, jossa jäsenvaltiot lupaavat pidättäytyä asevoiman käytöstä aluelaajennuksiin, niin millä todennäköisyydellä Vladimir Putinin hallinnon voi olettaa noudattavan jatkossakaan mitään Ukrainan kanssa allekirjoittamiaan sopimuksia ja millä konstilla Venäjän sotakoneellaan ruhjoma, murhaama ja tuhoama Ukrainan kansa luottaa pitkään aikaan Moskovan antavan heidän elää jatkossa turvallista elämää itsenäisessä ja suvereenissa valtiossaan?

    Vladimir Putin voi olla vallassa vielä 10-15 vuotta, ja hänen kantansa on useaan kertaa ja selvästi sanottu: Ukrainalla ei ole oikeutta olla itsenäinen valtio, eikä ukrainalaisten kansakuntana suvereeni toimija omassa elämässään.

    Toisen maailmansodan pitkä, synkkä varjo seurasi Neuvostoliitossa, Neuvosto-Ukrainassakin, vuosikymmenestä toiseen, periytyen sukupolvelta toiselle, ja niin tulee Venäjän Ukrainaan hyökkäämisen synkkä varjokin seuraamaan Ukrainassa sukupolvia, aina uusien ukrainalaisten katsoessa Moskovaa kauhu ja pelko sisällään, ja he haluavat varmistaa kaikin käytettävissä olevin keinoin, ettei se pelko realisoituisi, päämäärän ollessa: Ei koskaan enää yksin Venäjää vastaan.


  • On paljon mahdollista että Ukrainan sodan jälkeen osapuolissa voi jatkua koston ja revanssin henki. Sen estämiseksi tulee panostaa sotatarviketuotannon alentamiseen ja uudenlaisen turvallisuusjärjestelmän luomiseksi. Näin ei voi jatkua, että joku valtio asetettaisiin nurkkaan kieltäytymällä neuvotteluista.
   On hyvin vahva oletus, että Ukrainan sodan päätyttyä Venäjän hallinto muuttuu mikäli nykyinen hallinto pysyy entisellä linjalla. Venäjän tai minkä muun tahansa eristäminen edesauttaisi siellä koston jumalattaren aseman kohoamista. Kapitalismi elää sotauhossa. Sitä ei voi kiistää mutta rauhanliikkeiden ja rauhankasvatuksen toimesta sitä voidaan kaventaa.


   Siirrymme viidenteen osioon.
   https://www.skp.fi/asiakirjat/maailma-tarvitsee-rauhaa-ja-rauha-sen-rakentajia
   Natoon liittyminen on historiallinen virhe

   "Suomi on elänyt vuoden 1944 jälkeen rauhassa Neuvostoliiton ja Venäjän naapurina. Lähtökohtana on ollut luottamuksen ja yhteistyön rakentaminen maiden välillä. Luottamus saavutettiin rauhantahtoisella ulkopolitiikalla ja sotilaallisella liittoutumattomuudella, jonka perusteella naapurimaa tiesi, että Suomi ei salli alueensa käyttämistä aseelliseen hyökkäykseen eikä liittoudu naapurimaahan vihamielisesti suhtautuvien valtioiden kanssa.
   Eduskunnan käsittelemissä ulko- ja turvallisuuspoliittisissa selonteoissa on toistuvasti – ja myös Ukrainan sodan aikana – todettu, että Suomeen ei kohdistu sotilaallisen hyökkäyksen uhkaa. Tästä huolimatta oikeisto on perustellut yhä suurempien asehankintojen tekemistä ja Natoon liittymistä Venäjän uhkalla. Uusien F-35 -hävittäjien ja sota-alusten hankinta nostaa Suomen asemenot jo Euroopan kärkitasolle suhteessa asukaslukuun.
   Venäjän nykyinen, oligarkkien ja turvallisuuskoneistojen eliittien muodostama autoritaarinen hallinto toteuttaa epädemokraattista, eriarvoista ja nationalistista suurvaltapolitiikkaa, jota SKP ei hyväksy. Suomi on kuitenkin Venäjän naapuri, jonka kanssa on syytä pyrkiä rakentamaan asiallisia yhteistyösuhteita. Historia on osoittanut, että yhteyksien katkaiseminen, vihanpito, kilpavarustelu ja tuen hakeminen liittoutumalla sotilaallisesti on vaarallinen tie."

   Lyhyt historiallinen katsaus kertoo Suomen asemasta vuoden 1944 rauhanteon jälkeen. Vieläkin toistaiseksi olemme pärjänneet neuvotteluilla eikä
   Suomeen ole kohdistunut Venäjänkään taholta sotilaallisia toimia. Se esiintyy nyt sodanaikaisissakin kommenteissa siitäkin huolimatta, että muualla Venäjä sotii.
   SKP näkee natoratkaisun olevan isänmaallemme väärän ratkaisun. Joudumme sotaisen naton, sotaa käyvien natomaiden joukkoon jos siihen liitytään.

   Toistaiseksi SKP:n analyysiä ei ole torjuttu. Eikä voikaan. Sen perusjuuri on kansojen välinen rauhanomainen kanssakäyminen ja jossa neuvottelut ovat arkipäivää ongelmien ratkaisussa. Ongelmatonta maailmaa tuskin koskaan tulee.
   Kapitalististen valtioiden on opeteltava olemaan nostamatta pistintä pystyyn erimielisyyksien syntyessä.
   Tässä osiossa pointti on: Venäjä ei uhkaa Suomea, joten sen takia militarisoituminen on järjetöntä. Toimitaan siten ettei uhkaa myöskään tule.

   • Anonyymi

    "On hyvin vahva oletus, että Ukrainan sodan päätyttyä Venäjän hallinto muuttuu mikäli nykyinen hallinto pysyy entisellä linjalla."

    Tuo on mihinkään tosiasioihin perustumatonta hurskaiden toiveiden tynnyrin kaapimista, eikä sen sisällössä ole siten mitään järkeä.

    Venäjän fasistijohtaja Vladimir Putin on jo pedannut presidenttiytensä jatkon 2030-luvulle asti, eikä hän tule luopumaan vallasta vapaaehtoisesti niin pitkään kuin terveys sen vähänkään sallii, ja siinäkin tilanteessa hän petaa seuraajakseen jatkajan, jonka todelliset päämäärät ovat samat kuin hänellä itsellään, oli uuden johtajan julkinen naamio mitä hyvänsä.
    Venäjä tulee ajautumaan totaaliseksi diktatuuriksi ja siihen Suomen ja muun maailman on syytä varautua.

    Onneksi Suomi ei ole enää liittoutumaton valtio tulevaisuudessa, sillä Venäjän fasismidiktatuurin vuodesta 2014 jatkunut hyökkäyssota Ukrainassa osoittaa sen, että Venäjän naapurimaat ilman liittolaisten sitovia turvatakuita ja ydinasesateenvarjoa sen takana, ovat kuolemanvaarassa Moskovan fasistijuntan isovenäläisen imperialismin vuoksi.

    Partacus:

    - "Toistaiseksi SKP:n analyysiä ei ole torjuttu."

    Partacus aiemmasta kommentista 2022-10-22 17:25:42:

    "SKP.n näkemys Ukrainan sodan lopettamisessa perustuu Minskin sopimusten täytäntöönpanoon."

    SKP:n höperehtiminen kuolleista ja kuopatuista Minskin sopimuksista osoittaa, että puolue on täysin tietämätön ja ymmärtämätön siitä:

    a) Mitä Minskin sopimukset tarkoittivat Ukrainalle?

    b) Että Venäjän fasismidiktatuuri kuoppasi Minskin sopimukset itse lopullisesti tunnustamalla Ukrainaan kuuluvien Donetskin ja Luhanskin niin sanotut "kansantasavallat" itsenäisiksi 24. helmikuuta 2022 ja liittämällä ne sitten syyskuussa 2022 osaksi Venäjää.


    Että pitää ollakin SKP:n johdossa ja jäsenistössä varsinainen pölkkypäiden suma, kun puolue pitää edelleen tulevien rauhanneuvottelujen runkona, kuten sinä itse kerrot sen tekevän, Minskin sopimuksia.

    Tuo todistaa sen, että SKP:llä ei ole käytännössä mitään tosiasioihin perustuvaa analyysia ja siitä tehtyä arviota Venäjän hyökkäyssodan lopettamisesta Ukrainassa ja sen jälkeisistä rauhanneuvotteluista.

    Miten SKP kuvittelee vaikka sitten teoreettisesti pohtimalla, että Venäjän fasismidiktatuuri suostuisi jo nuo Ukrainan alueet omaan valtioonsa liittämällä kuoppaamiensa Minskin sopimusten kuolleista herättämiseen?

    Tuolla omassa pitkässä joulukuussa 2021 aloittamassani Venäjä fasismidiktatuuri/SKP/Ukraina -ketjussa tartuin samaan aiheeseen ja rusikoin SKP:n höperehtimiset Minskin sopimuksista maan rakoon.
    Käykää katsomassa.


  • Anonyymi

   Venäjän hyökkäys Ukrainaan on muuttanut koko Euroopan turvallisuustilannetta aivan täysin toiseen suuntaan. Eurooppa on ollut sinisilmäinen Venäjän suhteen joka koko ajan 2000 luvun alusta-asti on laajentanut sotilaallista piiriään käymällä valloitussotia, ja nyt ollaan Ukrainassa sotimassa. Suomi on osa Eurooppaa ja kokee Venäjän sotaakäyvänä naapurimaana oman tilanteensa turvattomaksi, mitä jos meille kävisi kuin Ukrainalle.? Venäjä ei ole koskaan ollut Suomelle oikeasti mikään "ystävämaa" . Kansa halusi päättäjät panemaan alun Suomen Nato-jäsenyydelle joka olisi voinut olla jo paljon aikaisemmin jo N-liiton hajottua 1991.

  • Kaikki Euroopan valtiot jo ennen viikinkien ryöstöretkiä ovat olleet keskenään vihollismaita. Maailman historia on sotia täynnä.
   Näin on ollut mutta se täytyy muuttaa. Sota ei tuota enää juurikaan voittajavaltiolle tuottoa. Ja jos tuottaisikin, koston kierre veisi ne aikanaan.
   Venäjä ja Suomi eivät oikeasti ole olleet sodassa keskenään kuin vasta 1918, jolloin suojeluskuntien ensimmäinen hyökkäys kohdistui keväällä Vienan Karjalaan. Sitä ennen suomalaisia asui Ruotsin ja Novgorodin/Venäjän välissä. Ruotsi laajensi alueita lännestä napsimalla valtiottomilta alueita. Toiselta puolen Novgorod/Venäjä laajensi alueitaan länteen päin. Ruotsi ja Venäjä tekivät valloitussotia keskenään. Rajat siirtyivät Ruotsin ja Venäjän rauhansopimuksissa. Ruotsi menetti Suomen tsaarien Venäjälle 1 800 luvun alussa. Venäjä antoi laajan autonomian, jota tuskin Ruotsiin kuuluessa olisi saatu. Ainakin silloinen hyppäys mahdollisti suomalaisen kansallisuuden ja valtion muodostumisen.

   Vihollismaaksi saadaan vaikka etelänapa, jos sen puolesta propagoidaan.
   Ihmiskunnan koko poliittinen ajatusmaailma tulee muuttaa. Sodasta tulee tehdä kirosana. Suojeluskunta-aikainen ajattelutapa tulee saksia roskakoriin.
   Naton uhkailema Kiinan sota tulee ehkäistä. Pohjois-Korealle tulee antaa mahdollisuus lailliseen tavaroiden vaihtoon salakuljetuksen sijasta.
   Kapitalismi voi vain pitkittää olemassaoloaan sotapolitiikalla. Ihmiskunnan tulee ja se tulee asettamaan arestiin sotahaukat tai sotimaan Saharan aavikolla puukkojen ja puntareiden kera. Omassa pilttuussa tietenkin eikä niitä tule päästää takaisin ihmisten ilmoille.
   Aitojen rakentaminen valtioiden rajoille - eikö se edusta nykyaikana kaheleiden hommia?
   Rauhan maailma ei synny rukoilemalla. Kansalaisten täytyy toimia sen puolesta.

  • Anonyymi

   Sodat ovat ovat vähentyneet rutkasti mitä ennen on sodittu kaikkialla maailmassa. Etelä-Amerikan suuret intiaanivaltiot sotivat keskenään verisesti Inkat, Mayat ja Atsteekit ja muutkin. Lähi-Idässä ollaan sodittu, Aasian valtiot, Afrikassa, Euroopassa.
   Sotia käydään valtioita vastaan entistä vähemmän. Sisällissotia enimmäkseen. Ukrainan sota taas koskettaa meitä ja siksi tuntuu kuin koko maailma olisi sodassa. Maailman on riippuvainen toisistaan globalisaation takia, siksi sodatkin koskettavat entistä enemmän kaikkia ihmisiä. Ihmisten kyky ratkoa ongelmia on parempaa kuin ennen, kokemukset kasvattaa ja yhteistyö ja luottamus kasvaa yhdentymisen takia.

   • Anonyymi

    Jos seuraat Venäjän fasismidiktatuurin valtiollisten televisiokanavien ohjelmia, niin siellä hekumoidaan, siis todella hekumoidaan(!), toistuvasti Nato-maihin tehtävillä ydinaseiskuilla, käyttäen uusia huippunopeita ohjuksia, joita on liki mahdotonta torjua.
    Ydinaseista tehdään Venäjän valtion toimesta kansalaisten mieliin aivan käytökelpoinen ase, joita viskellään tuosta vaan Lontooseen, Washingtoniin, Pariisiin, Berliiniin jne.
    Sekopäiden touhua.


  • Anonyymi

   Venäjän sotapropaganda perustuu vuosisatoja vanhaan malliin ja täysin valheisiin. Venäjän propagandan mukaan Venäjä on kukistamassa Ukrainan natsihallintoa ja hallinto olisi tavoittelemassa ydinaseita. Kummatkin väittämät ovat täyttä potaskaa. Venäjän parlamentti on kieltänyt kaikki valeuutiset mediassa ja valeuutisten levittämisestä saa sakkoja tai 15 vuotta vankeutta. Paradoksaalista kyllä, Venäjällä pitää nimenomaan levittää valeuutisia ja totuuden kertomisesta rangaistaan. Mitä villein uutinen Natosta kelpaa Venäjän mediaan, niin siitä siivun ottaa myös meidän skp kuten kaikista muistakin uutisista.

  • Fasismia tukeva kapitalistidiktaattori tukehtuu pullaansa. Hän on yksi nettihistorian törkeimpiä väärinkäyttäjiä. Hänen kirjoituksensa voi huoletta sivuuttaa. Tuskin toimeksiantajatkaan ovat häneen tyytyväisiä.

   Natoon liittyminen on historiallinen virhe
   Viidennen osion loppuosa.
   https://www.skp.fi/asiakirjat/maailma-tarvitsee-rauhaa-ja-rauha-sen-rakentajia
   "Naton jäsenenä Suomi sitoutuu Naton ydinasepolitiikkaan ja strategiaan, johon kuuluu ydinaseet kieltävän YK:n sopimuksen torjuminen, valmius käyttää sotilaallista voimaa ilman kansainvälisen oikeuden edellyttämää YK:n valtuutusta, joukkojen sijoittaminen Venäjän vastaisille rajoille ja vastakkainasettelu myös Kiinan kanssa. Näin Suomi on mukana voimistamassa uutta kylmää sotaa ja Yhdysvaltojen johtaman liittoutuman imperialistisia tavoitteita. Samalla Naton jäsenyys lisää riskiä joutumisesta mukaan sellaisiin Yhdysvaltojen ja Naton konflikteihin, joissa Suomella ei ole osaa eikä arpaa. Jo jäsenyyden hakeminen on johtanut vaatimuksiin Suomen ulkopolitiikan ja ihmisoikeuspolitiikan muuttamisesta, kun Turkki vaatii poistamaan esteet aseiden vienniltä ja palauttamaan Kurdistanin työväenpuolueen tukijoiksi väittämiä pakolaisia tuomittavaksi Turkkiin. Liittyminen Natoon kaventaa muutenkin Suomen mahdollisuuksia toimia konfliktien sovittelijana ja rauhan rakentajana.
   Eduskunnan päätös hakea Naton jäsenyyttä tehtiin kovalla kiireellä, sodalla pelotellen ja selvittämättä sotilaallisen liittoutumattomuuden linjalla jatkamisen mahdollisuuksia ja hyötyjä. Eduskunta ei asettanut jäsenyydelle edes mitään reunaehtoja, toisin kuin kaikki muut pohjoismaat ovat tehneet. Natoon liittymisen kannalla olivat kaikki eduskuntapuolueet. Vasemmistoliiton edustajien enemmistö siunasi ratkaisut jopa vastoin puolueen periaateohjelmaa. Suomen Nato-ratkaisulla painostettiin myös Ruotsia luopumaan liittoutumattomuudesta. "

   Tärkeimmät lausumat.
   Suomi natossa joutuisi vasten tahtoaan osallistumaan johtavien kapitalistimaiden kumileimaajaksi toteuttamaan ja osallistumaankin ihmisoikeuksien loukkaamiseen.
   Itsenäinen ulkopolitiikka itänaapurin suuntaan vaikeutuisi kuten on jo tapahtunut.
   Natomaiden ihmisoikeusloukkaukset tulisivat hyväksyttävien listalle.
   Suomen asema konfliktien sovittelijana vaikeutuisi huomattavasti.
   Nämäkin kannanoton päätelmät heijastavat todellisuutta. Ne ovat uhkana itsenäisyydellemme. SKP:n kannanoton tähänkin osioon voi täysin yhtyä.

   • Anonyymi

    Pannaanpa uusintana.

    Partacus:

    "SKP.n näkemys Ukrainan sodan lopettamisessa perustuu Minskin sopimusten täytäntöönpanoon."

    Selitätkö ensin sen, mitä Minskin sopimukset tarkoittavat sinun/SKP:n mukaan tänä päivänä, 25. lokakuuta 2022, ja toiseksi sen, millä tavalla Venäjän fasismidiktatuurin niin sanottujen Donetskin ja Luhanskin tasavaltojen tunnustaminen itsenäisiksi valtioiksi 21. helmikuuta 2022 ja sitten syyskuussa noiden Ukrainaan kuuluvien alueiden liittäminen omaan valtioalueeseensa mahdollistaisi muka edelleen Minskin sopimusten täytäntöönpanon rauhanneuvottelujen edistämisessä, mikä on SKP:n vaatimus?

    Äläkä luiki nyt taas tapasi mukaan karkuun, koska kerran toit nähtäville tuon Suomen Kommunistisen Puolueen vaatimuksen, vaan vastaa kysymyksiin, jotka ovat asianmukaisia.


   • Anonyymi

    Ihanne valtiosi Venäjä, entinen NL on julistautunut irti YK n ihmisoikeuksista ja muista eläimistä, miksi siis niistä jauhat?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Pannaanpa uusintana.

    Partacus:

    "SKP.n näkemys Ukrainan sodan lopettamisessa perustuu Minskin sopimusten täytäntöönpanoon."

    Selitätkö ensin sen, mitä Minskin sopimukset tarkoittavat sinun/SKP:n mukaan tänä päivänä, 25. lokakuuta 2022, ja toiseksi sen, millä tavalla Venäjän fasismidiktatuurin niin sanottujen Donetskin ja Luhanskin tasavaltojen tunnustaminen itsenäisiksi valtioiksi 21. helmikuuta 2022 ja sitten syyskuussa noiden Ukrainaan kuuluvien alueiden liittäminen omaan valtioalueeseensa mahdollistaisi muka edelleen Minskin sopimusten täytäntöönpanon rauhanneuvottelujen edistämisessä, mikä on SKP:n vaatimus?

    Äläkä luiki nyt taas tapasi mukaan karkuun, koska kerran toit nähtäville tuon Suomen Kommunistisen Puolueen vaatimuksen, vaan vastaa kysymyksiin, jotka ovat asianmukaisia.

    SKP:lla voi olla roppakaupalla "näkemyksiä". Mutta entä sitten? Ketään ei kiinnosta SKP:n näkemykset. Suomessa on satoja keskustelukerhoja - SKP tuskin tuo keskusteluun mitään lisäarvoa.


  • Anonyymi

   Minkä vuoksi SKP vaikenee tykkänään Kiinan kommunismidiktatuurin sotaisan imperialistisesta retoriikasta ja aseellisista uhkailuista Taiwania ja muita naapureitaan kohtaan?

   Kiinan kommunismidktatuuri tulee vielä hyökkäämään Taiwaniin, eikä siihen kulu enää kauan aikaa.

   Suomen Kommunistinen Puolue jättää kokonaan käsittelemättä Kiinan kommunismidiktatuurin ja sen viime sunnuntaina käytännössä maan yksinvaltiaaksi korotetun puoluejohtajan Xi Jinpingin negatiiviset vaikutukset maailman turvallisuustilanteeseen, eikä Xin 20. puoluekokouksen avajaisissa pitämän puheen Taiwanin tarvittaessa voimaa käyttäen alistamisesta, siis hyökkäyssodalla valtaamisesta, reagoida SKP:ssä millään tavalla.

   Kiinan kommunismidiktatuuri sotavarustautuu vauhdilla, ryöstää naapurimailleen kuuluvia vesialueita ja saaria, ja uhkaa Taiwania tunkeumalla toistuvasti sen ilmapuolustusalueelle ja ampumalla ohjuksia saarivaltion yli.

   Ja Suomen Kommunistinen Puolue ei mainitse sanallakaan kommunistoverinsa Kiinan kommunismidiktatuurin johdossa uhkailuista ja sen sotilaallisista demonstraatioista Taiwania ja muita naapureitaan kohtaan.

   • Anonyymi

    Kiina todellisuudessa voi olla paljon suurempi vaara tulevaisuudessa kuin mitä Venäjä tällä hetkellä on. Kiina on ollut ennen todellinen sotilasmahti, maa tuskin jättää kehittämättä sotakoneistoaan vielä maailman suurimmaksi.


  • Natotrollit toistavat jo propagandassaan sen oikeutta hyökätä Kiinaan. Se tulee selvästi esille myös poliittisen porvaristomme johtajien esittämänä lähes päivittäin.
   Lännen oligarkismi on jäämässä jalkoihin vapaassa kaupassa maailmalla. Kiinalaiset ostivat jo mm. osan Hampurin satamaa. Saksa möi vapaaehtoisesti.
   Taiwan on ollut satoja vuosia Kiinaan kuuluva alue. Kiinan vallankumouksen jälkeen hävinneet "valkoiset" saivat pidettyä Taiwanin. Taiwan ei ole juridisesti itsenäinen valtio vaan vain Kiinan maakunta. Kiinan ei tulisi silti ratkaista pulmaa sotimalla.

   "Minkä vuoksi SKP vaikenee tykkänään Kiinan kommunismidiktatuurin sotaisan imperialistisesta retoriikasta ja aseellisista uhkailuista Taiwania ja muita naapureitaan kohtaan?"
   Yksinkertaisesti siksi, ettei se uhkaile väkivallalla naapureitaan. Suomen media ei tunne sellaista. Nato puolestaan kehittelee sodanedellistä propagandaa normaaliin tyyliinsä ja Suomen pikkutrollit säestävät.
   Katso käsillä olevasta kannanotosta lisää Kiinan suhteen niin huomaatte "kapitalistidiktatuurin edustajan" jälleen kertovan pötyä.

   Kannanoton viimeinen osa
   https://www.skp.fi/asiakirjat/maailma-tarvitsee-rauhaa-ja-rauha-sen-rakentajia Rauhan puolesta:
   "Suomen kommunistinen puolue jatkaa toimintaa Nato-jäsenyyttä vastaan ja muistuttaa, että eduskunnalla on vielä mahdollisuus hylätä Nato-jäsenyys.
   Vaikka Nato-jäsenyys toteutuisikin, vaadimme edelleen irtaantumista Natosta ja palaamista sotilaalliseen liittoutumattomuuteen. Asevaraisesta, Natoon ja ydinpelotteeseen nojaavasta turvallisuuspolitiikasta on palattava rauhanpolitiikkaan.

   Vaikka Suomi olisi Naton jäsen, vaadimme Suomelle omaa ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa, jonka olennaisia lähtökohtia ovat seuraavat:
   – Suomeen ei saa tuoda ydinaseita eikä sijoittaa Naton joukkoja ja tukikohtia.
   – Suomalaisia joukkoja voi käyttää ulkomailla vain YK:n valtuuttamiin rauhanturvaamistehtäviin. Kaikkien osapuolten on hyväksyttävä rauhanturvaajien paikalle saapuminen.
   – Suomi ei salli jatkossakaan minkään muun valtion tai Naton käyttää maamme aluetta vihamielisiin tarkoituksiin muita maita vastaan.
   – Suomi liittyy ydinaseet kieltävään YK:n sopimukseen ja edistää aktiivisesti aseidenriisuntaa.
   – Suomi pysyy erossa Naton ja Venäjän välisistä konflikteista ja suurvaltojen ristiriidoista eikä osallistu myöskään Yhdysvaltojen kokoamaan liittoutumaan Kiinaa vastaan.
   – Suomi käy asiallista vuoropuhelua Venäjän kanssa mm. Ukrainan sodan lopettamiseksi, tukee venäläisiä sodanvastustajia ja pyrkii jatkamaan kansalaistason yhteyksiä Venäjälle. Suomessa ei pidä syyllistää tavallisia venäläisiä ihmisiä presidentti Putinin hallinnon rikoksista.
   – Suomi pyrkii osaltaan siihen, että loputtoman pakotteiden jatkamisen sijasta Venäjälle avataan näköala paluusta taloudelliseen ja muuhun yhteistyöhön, kun sotatoimet lopetetaan.

   SKP jatkaa sodan ja militarisminvastaisen työväenliikkeen perinteitä. Samalla olemme mukana mahdollisimman laajan yhteisrintaman muodostamisessa sotaa, Natoa ja asevarustelua vastaan. Sotahysterian ja sotaan valmistautumisen, pelon ja vihan lietsomiselle tarvitaan rauhanoppositio. Tässä rauhanjärjestöillä ja rauhantyön laajentamisella ay-liikkeessä on keskeinen merkitys.
   On rauhanpolitiikan aloitteiden ja sodanvastaisen liikkeen voimistamisen aika!"
   SUOMEN KOMMUNISTISEN PUOLUEEN EDUSTAJAKOKOUS
   11.-12.6.2022 KOTKA

   Viimeinen osio keskittyy isänmaamme itsenäisyyteen ja olemiseen rauhanomaisissa suhteissa kaikkiin maailman maihin (vaikka sitä ei sanotakaan).
   Sotahysteria vallitsee Putinin Venäjän sitä auttaen. Putinin toimien varjolla maassamme on käynnissä mittava militarisoinnin aalto aikoihin. Historiaa kuljetetaan takaisin sotaisen historian suuntaan. Yli 70 vuoden aikana kehitetty teollisuus ja sivistys asetetaan vaakalaudalle, sodan jumalattaren alttarille.

   Motto: Maailma tarvitsee rauhaa ja rauha sen rakentajia.

  • Anonyymi

   Sinä et ole kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus vieläkään kyennyt vastaamaan tähän väitteeseesi.

   Partacus:

   "SKP.n näkemys Ukrainan sodan lopettamisessa perustuu Minskin sopimusten täytäntöönpanoon."

   Kysytäänpä jälleen kerran:

   Millä tavalla SKP edes kuvittelisi loitsuavansa Venäjän fasismidiktatuurin itsensä kuoppaamat Minskin sopimukset henkiin?

   Ei mitenkään.

   Eikä tuollaista edes ole tänne linkittämässäsi SKP:n asiakirjassa, vaan sinä valehtelit tuonkin!

   Miksi sinä valehtelit, että tuo on SKP:n tavoite?

   Kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacuksen valehtelu jatkuu tauotta mikä on tietysti aivan bolsevistisen perinteen mukaista, sillä yllyttihän Lenin kommunisteja valehtelemaan aina kun se edistää Moskovan asiaa.

   Kysyin tältä Moskovan ja Pekingin diktatuurien pikkuapulaiselta aiemmin sitä, miksi SKP ei mainitse kannanotossaan lainkaan Kiinan kommunismidiktatuurin sotilaallista ja imperialistista uhkaa Taiwania ja muita naapurimaitaan kohtaan, niin hetikös kynnelle kyettyään tuo kommunismidiktatuurin puuhastelija alkoi höperehtimään, että siksi "ettei se uhkaile väkivallalla naapureitaan".

   Tuokin kommunistin väite on joko tarkoituksellista valehtelua tai sitten tietämättömyyttä ja ymmärtämättömyyttä maailman tilasta, eikä kumpikaan mairittele SKP:tä puolueena, vaikka toki sillä on siihenkin pitkät perinteet

   Paitsi että Kiina sortaa brutaalisti maansa toisinajattelijoita ja uiguuri- ja muita vähemmistöjään, niin se myös uhkailee jatkuvasti naapureitaan ja rosvoaa niille kuuluvia maa-alueita, ja kommunistidiktaattori Mao Zedongin rinnalle Kiinan kommunistisen puolueen puoluekokouksessa nostettu Xi Jinping ilmoitti kokouspuheessaan suoraan Kiinan käyttävän tarvittaessa aseellista voimaa Taiwania vastaan.
   Tuo kommunistdiktaattori Xin puhe tietää sotaa Aasiassa, merkatkaa nämä sanani ylös

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/e7486022-15a2-4fda-9d67-8b98f6bf1132

   https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008981872.html

   https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/filippiinit-syyttaa-kiinalaisalusten-ampuneen-vesitykeilla-sen-aluksia-etela-kiinan-merella/8292526

   Samainen Partacus höpisi 23. helmikuuta illalla Lavrovin kirje -aloituksessa asioista tietämättömän ja sitä vähääkään ymmärtämättömän ihmisen varmudella.

   "Partacus
   2022-02-23 20:23:23

   Kaikkien aikojen huijaus

   Ukrainan vähemmistökansallisuuskriisi venäläisvähemmistön osalta on ohi.
   Itä-Ukraina julistautui itsenäiseksi. Venäjä esiintyy rauhanturvaajana Itä-Ukrainan välissä. Sota on ohi ellei Ukraina sitä jatka."

   Kun taas minä kirjoitin jo joulukuussa 2021 omassa aloituksessani Venäjän fasismidiktatuurin tulevan hyökkäämään Ukrainaan, ja sitten hyökkäyksen aattona näin.

   "Anonyymi
   2022-02-23 19:15:31

   Vladimir Putinin viime maanantain puhe osoitti sen mistä hänen mielestään on kyse, kiistäessään suorasanaisesti Ukrainan oikeuden olemassoloon itsenäisenä valtiona.

   Siinä oli koko tuon puheen ydin, muun ollessa kuorrutusta, ja tuolla allekirjoitettiin hyökkäyskäsky Ukrainaan."

   Kun ottaa asioista selvää, kuten minä teen, ei tarvitse puhua pehmoisia ja lasketella valheita, mikä tosin on ollut kommunistien tavaramerkki niin ennen kuin nytkin.

   • Anonyymi

    Ihmisoikeudet ovat maan sisäistä rauhaa jos mikä, ja jos niitä ei ole, ei ole rauhaakaan.

    Kiinan kommunismidiktatuurin etnisillä vähemmistöillä, yhteiskuntakriitikoilla ja toisinajattelijoilla ei ole edes ihmisoikeuksiin kuuluvaa rauhaa, ja suomalaiset kommunistit jatkavat siitä huolimatta Kiinan kommunismidiktatuurin sortopolitiikan puolustelua ja sen tekojen parhain päin selittämistä.

    https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008989162.html

    https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009159451.html


  • Anonyymi

   Venäjän johdon kanssa ei käydä nyt mitään neuvotteluja, Putin on pistänyt kaiken pipariksi Euroopassa. Venäjä pitää Suomea "epäystävällisenä maana" . Suhteet on joka tapauksessa asetettava kohdalleen. Suomen puolelta ei ole mitään "agressiivisia" suunnitelmia Venäjän suuntaan, Suomen mallina olisi hyvä Norjan malli.

   Euroopan unioni haluaa olla suurempi toimija Aasiassa koska Kiinan kasvanut agressiivisuus luo alueelle jännitteitä. Kiinan lisääntynyt sotilaallisen laivaston toiminta Etelä-Kiinan merellä on kasvanut vuosivuodelta mikä taas on ollut huolena naapurivaltioilla. Taiwanilaisilla on todellinen huoli Kiinan lähentelyistä mikä ei lupaa hyvää saarivaltiolle,
   Kiina on imperialistinen valtio joka pitää Tiibettiä edelleen vallassaan. Kommunisti-Kiina miehitti maan 1949.1951.

   • Anonyymi

    Kiinan kommunismidiktatuurin sortaa miehittämässään Tiibetissä.

    https://www.verkkouutiset.fi/a/kiinan-pakottaa-ihmisia-leireille-myos-tiibetissa/

    Nyt kun kommunistijohtaja Xi Jinping on saanut täydelliset diktaattorin valtuudet, ja puolueen johtavilta paikoilta on heitetty ulos kaikki mahdolliset Xin politiikan kriitikot, on edessä vaaralliset ajat, eikä tämä tule tietämään rauhaan.

    Fasistidiktaattori Vladimir Putinin Venäjä on jälleen esimerkki siihen mihin rajaton valta johtaa ja Kiinan kommunismidiktatuuri suuntaa aivan samaan. Tämä tulee tietämään Kiinan imperialistisen suurstrategian kiihtymistä, mikä taas johtaa sen naapurimaat Pekingiin kohdistuvan pelon ja syvän epäluulon vuoksi asevarusteluun ja liittoutumiseen, jotta Xin narsistinen pullistelu kyetään torjumaan.

    Venäjän fasismidiktatuurin hyökättyä Ukrainaan ja Vladimir Putinin uhattua ydinaseilla kaikkia jotka yrittävät vallata takaisin alueita, sai jopa perinteisesti ydinaseeseen kielteisesti suhtautuvat japanilaiset pohtimaan oman ydinaseen hankkimista.

    Se ei välttämättä ole Japanin suunta, mutta kun uhkaavilla Kiinan ja Pohjois-Korean kommunismidiktatuureilla on ydinaseet käytössä ja niitä molempia johtaa nyt diktaattori, on niiden naapurimaiden mietittävä tarkkaan kuinka säilyttää täyden itsenäisyyden ja suvereeniuden mahdollista ydinasekiristystä vastaan ja Venäjän fasismidiktatuurin imperialistinen sota Ukrainassa osoittaa selvästi sen, ettei diktatuurien antamiin lupauksiin ole luottamista ja niitten allekirjoittamien sopimuspapereiden arvo vain paperin palamisesta saatavan energian verran.


  • Anonyymi

   Koko Kommunisti-Kiinan valtauksen ajan Kiina pyrkinyt kiinalaistamaan Tiibettiä siirtämällä alueelle kiinalaisia. Tiibetissä on esiintynyt voimakkaitakin Kiinan hallinnon vastaisia mielenosoituksia, joita Kiina on vaimentanut väkivaltaisesti. Mielenosoituksissa on aina vaadittu lisää omaa itsehallintoa ja valtaa tiibettiläisille. Mellakoissa on kuollut satamäärin ihmisiä ja tuhansia on loukkaantuneita. Oikeita tietoja uhreista on ollut vaikeaa saada, kommunisti-lähteet kertovat hyvin pienistä määristä. Kiina pyrkii myös hävittämään uskonnot, tuhoamalla kirkkoja ja luostareita.
   Kiina pitää Tiibettiä omana "maakuntanaan". Tiibettiä valvoo Kiinan kommunistipuolueen asettama johtohenkilö, joka noudattaa tiukasti puolueen ohjeistuksia, kaikkien yhteiskunnallisten ryhmien toimintaa tiedotusvälineitä ja budhalaisluostareiden toimintaa.
   Aivan oikeaoppista kommunistidiktatuuria, joita meillä vielä skp raahaa haurastuvilla hartioillaan.

  • SKP: Maailma tarvitsee rauhaa ja rauha sen rakentajia.
   Sotaporvarismi: Ukrainan sodan avulla tulee tuhota kapitalistinen Venäjä, jotta päästäisiin sotahommiin sosialismia rakentavan Kiinan tuhoamiseksi.

   Kaksi erilaista ohjelmaa. SKP:n ohjelma suojelee porvaripuolueidenkin kannattajia toistensa kimppuun käymisestä. Sotaporvarismi viis veisaa työtä tekevien porvareiden olemassaolosta.

   SKP:n kannanotosta:
   "Asevarustelu kuluttaa aineellisia ja inhimillisiä voimavaroja, jotka pitäisi käyttää ympäristökriisin ratkaisemiseen ja ihmisten hyvinvointiin. Aseisiin käytettävät materiaalit ovat pois maapallon rajallisista malmeista ja muista materiaaleista.
   Sodissa, sotaharjoituksissa ja asevarustelussa syntyy valtavia kasvihuonepäästöjä ja ympäristötuhoja. Pelkästään Yhdysvaltojen armeijan käyttämistä polttoaineista syntyvät vuotuiset hiilidioksidipäästöt ovat suuremmat kuin koko Suomen päästöt. Vaikka hallitusten välisen ilmastonmuutospaneelin (IPPC) raporteissa on todettu välttämättömäksi vähentää kiireellisesti kasvihuonepäästöjä, ei sotilaallisen toiminnan päästöjen vähentämistä ole vieläkään otettu mukaan kansainvälisiin ilmastotavoitteisiin. "

   Sotaporvarit jauhavat Kiinan lyömisestä seuraavaksi.
   Rauhankysymyksessä ei ole kysymys yksistään markkinoiden valtaamisajattelusta.
   Sodan ja rauhan ongelma on mitä suuremmassa määrin ympäristökysymys. Se puolestaan on kysymys elollisen säilymisestä maapallolla.
   Vihreät tekivät vuosikausia työtä luonnonsuojelun edistämiseksi Se hylkäsi kaiken kauniin ohjelmastaan ja ryhtyi sotapuolueeksi.
   Mitättömältä tuntuva Ukraina sota tuottaa suuret saastepäästöt ja joita rauhantilassa ei olisi tullut.
   Huom. Ketään rauhantyötä tekevää ei sorreta ellei anneta valtaa sotaporvaristolle.
   Siis sodan vastustajat liikkeelle, rohkeasti näkösälle. Rauhanliikkeen täytyy voittaa, muutoin piru vie.

  • Anonyymi

   Kommunismidiktatuuria elämäntyönään puuhasteleva Partacus:

   "Siis sodan vastustajat liikkeelle, rohkeasti näkösälle."

   No kuinka on, joko sinä haluat nyt tuomita Moskovan fasistijuntan imperialistista hyökkäyssotaa Ukrainaa ja sen kansaa vastaan kannattavat toverisi Venäjän federaation kommunistisessa puolueessa?

   Ja miksi ihmeessä Suomen Kommunistinen Puoluekaan ei ole halunnut edelleenkään tuomita tuota sotaisan imperialistista Gennadi Zjuganovin kommunistirosvokoplaa?

   • Anonyymi

    Mitä sodan lietsomista siinä on jos esim Kiinaa arvostelee sen harjoittamasta kansojen sorrosta ja imperialismista. Tuoda esiin Kiinan autoritäärisyys ja julma puoluevalta.?


  • Kapitalistidiktatuurin edustajalle.
   Tähän saakka olette jatkuvasti viestittänyt väkivallan ja sodan puolesta. Teidän inhimillinen tehtävänne on järjestää sodanvastaista mielialaa ja toimia täysin voimin väkivaltaa vastaan. Teillä on vapaa valinta, joko jatkatte sotakiihkon levittämistä tai siirrytte rauhan maailman kannalle.
   Ette voi perustella sotaisuuttanne epäkohdilla maailmassa. Niitä löytyy jokaisesta valtiosta eikä niitä sodalla ratkaista. Jos haluatte jatkaa häpeäänne. omapa on asianne.

   • Anonyymi

    Tuo on aivan höpö höpö juttua. Vilkkaan mielikuvituksen tuotetta.


  • Anonyymi

   SKP:n kannanotto on asiallinen. Se sopisi hallituksen ohjelmaan kansainvälisissä suhteissa.

   • Anonyymi

    0,01 prosentin puolueen kannanotoilla ei maailman valtioiden suhteita ratkaista, asiat ovat monimutkaisia ja maailman lähes kahdellasadalla valtiolla on omat lähtökohtansa tarkastella ja laatia ohjelmat kansainvälisiin suhteisiin. Puolueilla vielä lisäksi.


   • Anonyymi

    Kyseinen SKP:n paperi on selvästikin hätäisesti kyhätty ja kahden erittäin merkittävän seikan tarkoituksellisen sivuuttamisen vuoksi täysin torso, siis kokonaisuutta ajatellen vain propagandistinen julistus, koska jotakin haluttiin rykäistä ulos.

    SKP:n paperi jättää kokonaan käsittelemättä Xi Jinpingin johtaman Kiinan kommunismidiktatuurin sotilaallisen uhan Taiwania ja muita naapurivaltioitaan kohtaan, joten sen puutteet ovat räikeitä ja ilmeisen tarkoituksellisia, jottei vaan loukattaisi Kiinan diktatuurijohtoa.

    Toinen tärkeä asia, minkä SKP:n paperi jättää kokonaan käsittelemättä on Venäjän fasismidiktatuurin ja Kiinan kommunismidiktatuurin julkisesti viime helmikuun Pekingin olympialaisten aikaan suorittama ulostulo, kommunistidiktaattori Xi Jinpingin ja fasistijohtaja Vladimir Putinin vakuutellessa rajatonta yhteistyötä maittensa välillä, mikä tietää synkkää aikaa maailmalle, ja minkä Venäjän fasismidiktatuurin kahdeksan vuotta kestäneen imperialistisen hyökkäyssodan raju laajentaminen koskemaan koko Ukrainan ja sen kansan alistamista Moskovan orjuuteen alleviivaa vahvalla huomiovärillä.

    Xi tiesi noista Putinin hyökkäyssuunnitelmista, ja Yhdysvallat pyysi jo vuoden 2021 puolella toistuvasti diplomaattilähteittensä kautta Pekingiä vaikuttamaan Moskovaan, jotta Putin saataisi peruuttamaan Ukrainan sodan eskalointinsa, mutta Kiinan kommunistijohto ei halunnut sitä, koska se uskoi Venäjän fasismidiktatuurin armeijan suorittavan Ukrainan miehityksen ja Volodomyr Zelenskyin hallinnon likvidoinnin muutamissa päivissä, ja sehän sopi kommunistidiktaattori Xi Jinpingille oikein hyvin.

    Annan SKP:lle täyden vapauden käyttää näitä mainitsemiani tosiseikkoja nyt pahasti keskeneräisen paperinsa lopullisessa versiossa.


  • Anonyymi

   Skp haluaa monopolisoida hyviä asioita itselleen. Ikuisessa oppositiossa on helppoa olla aina hyvän puolella kaikkea pahaa vastaan. Jos Suomea todella hallitsisi Suomen Kommunistinen puolue, mitenkä olisi, riisuttaisiinko Suomi aseista, vai olisiko sotilasmenot vieläkin suuremmat.? Maailma jota hallitsisivat kommunistit kaikkialla, on kyllä puistattava ajatus kun ajatellaan kuitenkin kuinka helposti tuo ideologia ajautuu ristiriitoihin, miten sitten vältyttäisiin sodilta.? Komut kun ajattelevat tulevaisuutta komu-maailmana.

  • Edellä on puolitotuuksia kirjoituksissa. Maailmalla tapahtuu tuhansia muitakin seikkoja, joihin tulisi kiinnittää huomiota.
   Kannanotto heijastaa parhaillaan olevaa kapitalistisen maailman tilannetta, jonka kehittyneimmässä osassa on suursota käynnissä. Se voi riistäytyä myös maailmansodaksi. Sitä voisi nimittää ainakin Euroopan kapitalismin sodaksi markkina-alueista.
   Kannanoton otsikko luotaa kapitalismin nykytilaa, sodan ja rauhantilan suhteesta ja myös siitä mitä tulisi tehdä tai on pakko tehdä rauhantilan saavuttua. Jopa poliittisesti johtavat porvarit voivat esittää sodan ihmisluontoon kuuluvaksi ja että se siten olisivat luonnollinen ilmiö. Kommunistit ovat eri mieltä. Sotien perimmäinen syy on iät ja ajat ollut saada aseilla sitä mitä kaupalla ei saa. Kapitalismi tulee olemaan viimeinen yhteiskuntajärjestelmä, jossa sota sallitaan. Pienilukuiset sotaiset suuromistajajoukot asetetaan karanteeniin ja sillä selvä.
   Maailmanrauhan toteutuminen edellyttää työtä sen eteen Rauha tarvitsee sen tekijöitä. Taivaasta ei sada mannaa eikä aseistariisuntaa saada rukoilemalla olemattomia. Täytyy tehdä työtä siviilituotannon hyväksi. Täytyy luoda sellaiset turvallisuusmekanismit, joissa erimielisyyksiä voidaan ratkaista ilman aseita.

   SKP:n kannanotto on vaatimus sivistyneestä maailmasta. Kannanotto tulee elämään vuosikymmeniä ja innoittamaan vihasta luopumiseen ja ystävällisten suhteiden rakentamiseen.
   Se on sikäli sosialistinen ohjelma, koska rauhantilan vallitessa sosiaaliset uudistukset etenevät helpoimmin.

  • Anonyymi

   Kommunistit ovat se etujoukko joka kulkee maailman rauhan kehityksen kärjessä imperialismia vastaan julisti NKP:kin aikoinaan "suuntana kommunismi ja rauha" oli NKP:nkin tunnuksissa mukana ja kuinkas olikaan, maa oli läpeensä militaristinen, imperialistinen, fasistinen kuten on nyky-Venäjäkin. Skp koettaa vielä ottaa tuota "rauhanmandaattia" itselleen unohtaen, että maailman suurin sotavaltio tulevaisuudessa tulee olemaan kommunisti-Kiina.

  • Anonyymi

   NKP:n teesi oli aivan oikea. Vasta sosialismin suvereeni valta maailmalla takaa lopulta aseistariisunnan. Uusi sotavapaa maailmanjärjestys syntyy.
   Sota on kapitalismin sisään rakentunut ilmiö. Se on voiton maksimoinnin laki. Kapitalisteille ei riitä keskimääräinen voitto. Se tähyää maksimaalista voittoa ja sota on yksi puoli sen saavuttamisessa.
   Mutta ihmisyyden vuoksi tulee jo kapitalismin aikana nostaa rauhanliikettä. On järjetöntä tapattaa kansalaisia yksien liikevoittojen vuoksi.
   Työ rauhan maailman puolesta on myös työtä sosialismin puolesta.

   • Anonyymi

    Ja oikaistaanpa taas tänäänkin kommunismidiktatuuria elämäntyönään puuhastelevan Partacuksen vallan mahdottomaksi ryöpsähtänyttä valehtelua.

    "NKP:n teesi oli aivan oikea."

    NKP:n teesi rauhasta oli teoreettisesti oikein, mutta puolue ei halunnut toteuttaa sitä käytännössä, vaan päämäärä oli sen sijaan Neuvostoliiton vaikutusvallan ja valtioalueen imperialistinen laajentaminen, tarvittaessa myös hyökkäyssodilla.

    Neuvostoliiton kommunistinen puolue ja Kommunistinen Internationaali, Komintern, johon Suomen Kommunistinen Puolue kuului, antoivat täyden tukensa Josif Stalinille tämän liittoutuessa Adolf Hitlerin kanssa elokuussa 1939, Neuvostoliiton ja Saksan yhdessä suunnittelemalle ja toteuttamalle imperialistiselle hyökkäyssodalle Puolaan, Neuvostoliiton hyökkäyssodalle Suomeen marraskuussa 1939, päämääränä Suomen itsenäisyyden lakkauttaminen ja suomalaisten orjuuttaminen oman diktatuurinsa alamaisiksi, Hitlerin Saksan hyökkäykselle Länsi-Eurooppaan keväällä 1940, Neuvostoliiton suorittamille Viron, Latvian ja Liettuan miehityksille kesäkuussa 1940 ja noiden valtioiden pakkoliitolle osaksi Neuvostoliiton kommunismidiktatuuria.
    Että sellaista NKP:n ja Kominterin, johon SKP kuului, "rauhantahtoisuutta".

    Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin kasvatti ja sen salaisen poliisin KGB:n eversti, nykyinen Venäjän fasismidiktatuurin johtaja Vladimir Putin yrittää nyt imperialistisella sodalla Ukrainassa palauttaa itsemurhan tehneen Neuvostoliiton rajoja Venäjälle, ja hänen sotapolitiikkaansa tukee Neuvostoliiton kommunistisen puolueen aiempi jäsen, nykyinen Venäjän federaation kommunistisen puolueen puheenjohtaja Gennadi Zjuganov, joka toimi vuodesta 1983 lähtien aina Neuvostoliiton itsemurhaan vuonna 1991 asti Moskovassa NKP:n propagandaosaston kouluttajana.

    Venäjän federaation kommunistinen puolue on Suomen kommunistisen puolueen toveripuolue, eikä SKP ole halunnut jostain syystä edelleenkään tuomita Zjuganovia ja hänen johtamaansa puoluetta sen kanssarikollisuudesta Moskovan fasistijuntan imperialistiseen hyökkäyssotaan Ukrainaa ja sen kansaa vastaan, jonka sodan SKP:kin totesi viime helmikuun kannanotossaan vaarantavan maailmanrauhan.

    Miksi SKP on tuollainen vellipersepuolue, ettei se uskalla edelleenkään edes kritikoida saatika sitten että tuomita venäläisen toveripuolueensa osallisuutta hyökkäyssotarikokseen ja rikokseen rauhaa vastaan, eikä se ole antanut äänenkannattajalleen Tiedonantajalle lupaa kirjoittaa mitään Venäjän fasismidiktatuurin imperialistisesta hyökkäyssodasta Ukrainaa ja sen työtätekevää kansaa vastaan?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ja oikaistaanpa taas tänäänkin kommunismidiktatuuria elämäntyönään puuhastelevan Partacuksen vallan mahdottomaksi ryöpsähtänyttä valehtelua.

    "NKP:n teesi oli aivan oikea."

    NKP:n teesi rauhasta oli teoreettisesti oikein, mutta puolue ei halunnut toteuttaa sitä käytännössä, vaan päämäärä oli sen sijaan Neuvostoliiton vaikutusvallan ja valtioalueen imperialistinen laajentaminen, tarvittaessa myös hyökkäyssodilla.

    Neuvostoliiton kommunistinen puolue ja Kommunistinen Internationaali, Komintern, johon Suomen Kommunistinen Puolue kuului, antoivat täyden tukensa Josif Stalinille tämän liittoutuessa Adolf Hitlerin kanssa elokuussa 1939, Neuvostoliiton ja Saksan yhdessä suunnittelemalle ja toteuttamalle imperialistiselle hyökkäyssodalle Puolaan, Neuvostoliiton hyökkäyssodalle Suomeen marraskuussa 1939, päämääränä Suomen itsenäisyyden lakkauttaminen ja suomalaisten orjuuttaminen oman diktatuurinsa alamaisiksi, Hitlerin Saksan hyökkäykselle Länsi-Eurooppaan keväällä 1940, Neuvostoliiton suorittamille Viron, Latvian ja Liettuan miehityksille kesäkuussa 1940 ja noiden valtioiden pakkoliitolle osaksi Neuvostoliiton kommunismidiktatuuria.
    Että sellaista NKP:n ja Kominterin, johon SKP kuului, "rauhantahtoisuutta".

    Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin kasvatti ja sen salaisen poliisin KGB:n eversti, nykyinen Venäjän fasismidiktatuurin johtaja Vladimir Putin yrittää nyt imperialistisella sodalla Ukrainassa palauttaa itsemurhan tehneen Neuvostoliiton rajoja Venäjälle, ja hänen sotapolitiikkaansa tukee Neuvostoliiton kommunistisen puolueen aiempi jäsen, nykyinen Venäjän federaation kommunistisen puolueen puheenjohtaja Gennadi Zjuganov, joka toimi vuodesta 1983 lähtien aina Neuvostoliiton itsemurhaan vuonna 1991 asti Moskovassa NKP:n propagandaosaston kouluttajana.

    Venäjän federaation kommunistinen puolue on Suomen kommunistisen puolueen toveripuolue, eikä SKP ole halunnut jostain syystä edelleenkään tuomita Zjuganovia ja hänen johtamaansa puoluetta sen kanssarikollisuudesta Moskovan fasistijuntan imperialistiseen hyökkäyssotaan Ukrainaa ja sen kansaa vastaan, jonka sodan SKP:kin totesi viime helmikuun kannanotossaan vaarantavan maailmanrauhan.

    Miksi SKP on tuollainen vellipersepuolue, ettei se uskalla edelleenkään edes kritikoida saatika sitten että tuomita venäläisen toveripuolueensa osallisuutta hyökkäyssotarikokseen ja rikokseen rauhaa vastaan, eikä se ole antanut äänenkannattajalleen Tiedonantajalle lupaa kirjoittaa mitään Venäjän fasismidiktatuurin imperialistisesta hyökkäyssodasta Ukrainaa ja sen työtätekevää kansaa vastaan?

    Noita NKP:n "rauhan teesejä" stallarit "rauhanpuolustajat" sitten innokkaasti kuuluttivat silmät sokaistuina NKP:n jatkeina Suomessa ja antoivat täyden tukensa Venäjän "rauhanaseille". On sitä Suomessakin sekopäitä ollut ja on edelleenkin.


  • Anonyymi

   Niin oli Neuvostoliitonkin sisään rakennettu ikiaikainen sotainen imperialismi, sama kuin nyky-Venäjänkin.
   Venäjä on fasistinen, imperialistinen, militaristinen ja rasistinen valtio, kuten oli neukkulakin. Venäjä on perinyt lähes kaiken N-liitolta, ja muistuttaa päiväpäivältä sitä aina vain enemmän.

  • NKP:n esitykset aseiden vähentämisestä, ydinaseiden kieltämisestä eli sota-aseettoman maailman luomisesta olivat oikein.
   Tilanne on tänään täsmälleen samanlainen sillä erolla, että kapitalismi sai tilapäisesti niskalenkin sosialismista. Niskalenkin ansiosta kapitalismi synnytti heti sodat Euroopassa ns. Jugoslavian hajoamissotina. Sen jälkeen alkoi sodat arabimaita vastaan, jotka vieläkään eivät ole taloudellisesti elpyneet. Irak, Libya ja Syyria ovat raunioina. Natomaa Turkki miehittää Syyrian kurdialueita.

   Maailma on kaiken aikaa saman ongelman edessä. Kuinka saada sodat loppumaan!
   Ukrainan eli kapitalistien välisen sodan ansiosta kehitysmaissa kuolee ihmisiä nälkään ja sairauksiin.
   Menneistä ei tule ottaa oppia sotien jatkamiseksi. Koston kierre tulee sulkea. Tulee luoda sellaiset kansainväliset järjestelyt, joissa viimeisen asti neuvotellaan.

   Sotaa tukevat eivät tue sitä omasta tahdostaan. Porvarillinen sotaisänmaallisuuden propaganda on isketty lapsesta saakka päänuppiin suurimpana ihanteena. Rauhantyö tulee siis alkaa lapsesta saakka. Sotakiihkoon manipuloidut eivät ymmärrä, että heidät sidotaan olirgarkkien keskinäiseen valtataisteluun, täysin tarpeettomaan ja vahingolliseen toimintaan.

   SKP:n kanta on oikea. Rauhantila tarvitsee sen tekijöitä. Tekijät ovat kaiken maailman ihmisiä.

   • Anonyymi

    Ei kapitalismi mitään niskalenkkiä saanut, "sosialismista". Se neukkulan systeemi oli kerta kaikkiaan niin valmiiksi laho ja onneton , että romahti kansalaisten niskaan.
    NKP:n ns "rauhanteesit" tiedettiin aikanaan pelkäksi NL- propagandaksi, maahan varustautui sotilaallisesti niin paljon kuin ehti ja oli jopa edelläkin ydinaseiden määrissä. NL varustautui toisen maailmansodan jälkeen jo kolmanteen m-sotaan kuumeisella kiireellä. Onneksi romahti.
    Ja te hölmöläiset liputitte maailman militaristisimman valtion mainospelleinä tukien Venäjän "rauhanaseita" USA:n imperialismia vastaan.
    Miksi ette nyt liputa Ukrainan kansan puolesta joka käy taistelua Venäjän imperialismia vastaan.
    Ovat tietenkin väärän värisiä.?


   • Anonyymi

    Jos sinun kotiisi tunkeutuu väkivaltainen, aseistettu rosvojoukko, joka vaatii kotianne kokonaan omaan käyttöönsä ja perhettänne alistumaan heidän käskyvaltaansa, Partacus, niin pidättäydytkö sinä sitkeästi neuvotteluasenteessa, vai luuletko että poliisin kutsuminen paikalle poistamaan tuo rosvojoukko voimakeinoin, jotta kotirauha palaisi, olisi sittenkin viisaampi ratkaisu?
    Laitatko sinä kotisi, polkupyöräsi ja autosi ovet lukkoon, vai luotatko ihmisen hyvyyteen? Niinpä, ei vara venettä kaada, eikä puolustuskyvytön pärjää kovassa maailmassa, mikä on realismia.

    Ukrainalle te siellä Suomen kommunistisessa puolueessa ehdotitte viime helmikuussa käytännössä alistumista sen Venäjän orjuuteen , jonka sinä itse olet myöntänyt olevan "kiistatta fasistinen" valtio, sillä sitä puolueenne vaatimus ehdottomasta asevientikiellosta Ukrainaan olisi todellisuudessa tarkoittanut hyvin pian, kun Venäjän fasismidiktatuurin sotakonetta ei olisi voinut aseiden ja ammusten puutteessa enää torjua.
    Ukrainlaiset olisivat nyt kokonaan Moskovan fasistijuntan orjuudessa, mutta SKP olisi varmasti kovin tyytyväinen siihen tilanteeseen.

    Se, joka on sinisilmäinen, eikä varaudu pahan päivän varalle, siihenkin, että tuo itänaapurimme Venäjän fasismidiktatuuri saattaa joskus hyökätä tännekin, kuten se tekee nyt toiselle naapurilleen Ukrainalle, joutuu kärsimään siitä.

    Venäjän fasismidiktatuuri hyökkäsi Ukrainaan, koska FSB ja muut tiedustelupalvelut kertoivat Putinille Ukrainalla olevan heikko armeija, kansa eripuraista ja puolustushalutonta, siis juuri sellaisia kuin SKP tahtoisi näemmä suomalaistenkin olevan.

    Toisin oli kuitenkin Ukrainassakin, aivan kuten Suomessa talvella 1939-1940, teidän alati rauhaa rakastavien kommunistien Puna-Armeijan hyökätessä miehittämään ja orjuuttamaan Suomen kansaa.
    Olisi edesvastuutonta Suomen johtajilta, elleivät he varautuisi siihen pahimpaankin vaihtoehtoon, sotaan, ja puolustamaan kotimaatamme, jos ja kun jokin valtio Suomeen hyökkää.

    Venäjään me suomalaiset emme voi enää luottaa, se rikkoi kaikki Ukrainan kanssa tekemänsä sopimukset, ja kun se oli valmis tekemään sen Ukrainan kohdalla, ei ole enää mitään takeita etteikö Moskovan fasistijuntta tekisi sitä uudelleen Suomen kohdalla.

    Minä olen Venäjän fasísmidiktatuurin armeijaa vastassa ase kädessä, jos se yrittää tulla väkisin Suomeen, se on ilman muuta selvä asia, ja suojelen siinä samalla myös teitä kommunistejakin, jotka itse todennäköisesti heiluttelette vain rauhanmerkkejä hyökkääjän pommittaessa kotejanne.


   • Anonyymi

    Ilmeisestikään itse it se huomaa ollenkaan, millaista huu haata tänne kirjoittelet. Päättömiä ja hännättömiä jorinoita.


  • Otsikon aihe on muuta kuin rikollisten jahtaamista.
   Sotaa kannattavat katsovat menneisyyteen ja päätyvät johtopäätökseen; sota kuuluu ihmisluontoon. Aina on sodittu ja niin tullaan vastakin tekemään, siksi tappamiskoneistoa tulee pitää yllä.

   SKP:n kannanotto katsoo myös menneisyyteen ja toteaa sodan olevan raskaimpia rikoksia mitä ihmiskunta voi tehdä. Sota on joukkoteurastusta. Siksi tulee järjestää ihmiskunta sellaiseen olotilaan, jossa sotaa ei tarvita varallisuuden lisäämiseksi. Siviilituotanto on ehdottomasti humaaninen sotimiseen nähden ja tuottavampi. Ukrainan sota osoittaa jälleen kerran ja nyt elokuvamaisesti millaiset tuhot sota saa aikaiseksi. Nykyaikainen tiedonvälitys tuo livenä sodan mielettömyyden kansalaisten olohuoneisiin.
   SKP:n kannanotto tähtää tulevaisuuteen. Nykyiset yleismaailmalliset turvajärjestelmät ovat pettäneet. Ne täytyy uusia tai laatia kerrassaan uudet järjestelmät.

   Parhaillaan lähes kaikki porvaripuolueet intoilevat sodan ihanuuden puolesta. Kahdeksan kuukautta yhtämittaista maailmansodan kaltaista luonnetta ja valtavat tuhot. Rivikansalaiset, olivatpa aatteeltaan kommunisteja tai muita, eivät halua sotaa. Pieni vähemmistö hihkuu sen tai tämän voittamisesta.
   Ihmisten rauhantahto tulee saada valtavirraksi.
   Siksi rauhantyöhön, pois rypemästä menneistä sodista. Maailma tarvitsee rauhaa. Rauha sen tekijöitä.

   • Anonyymi

    Lähetäppä tästä asiasta viesti Putinille.


   • Anonyymi

    Mitä ihmeen höpötystä tuo nyt on? Sinulla on kova vimma yrittää saada länsimaat syylliseksi Putinin aloittamaan sotaan. Joudut tekemään töitä hartiavoimin.

    Oletko muuten missään vaiheessa miettinyt, millaisia kärsimyksiä Putinin sota on tava llisille venäläisille aiheuttaa? Kun kymmeniä tuhansia venäläisiä sotilaita on kaatunut tässä Putinin ja vammautunut ja Putinin aloittamassa sodassa. Epäilemättä et.


  • Anonyymi

   Ihmisillä on täydellinen ja epäämätön oikeus puolustaa itseään, perhettään, ystäviään ja ketä vain muita ihmisiä ja kotiaan, jos väkivaltainen rosvojoukko uhkaa, ja aivan samoin valtioilla on oikeus puolustaa kansalaisiaan ja heidän kotejaan, koko valtioaluettaan, jos sinne hyökkää jokin aseistettu vieraan vallan tai oman maan rosvojoukko, tai toinen valtio.

   On olemassa hyökkäyssota ja puolustussota, jotka erotellaan myös kansainvälisessä oikeuskäytännössä, edellisen ollessa tuomittava, jälkimmäisen sallittu.

   Moskovan fasistijuntta ja sitä tukevat tahot, kuten Venäjän federaation kommunistinen puolue, käy nyt imperialistista hyökkäyssotaa Ukrainaa ja sen kansaa vastaan.

   Ukraina ja ukrainalaiset käyvät puolustussotaa itsenäisyydestän ja suvereeniudestaan, aivan kuten Suomi kävi sitä talvella 1939-1940 Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin hyökätessä maahamme.

   "Rivikansalaiset, olivatpa aatteeltaan kommunisteja tai muita, eivät halua sotaa."

   Äläpä viitsi Partacus valehdella.

   Tutkimusten mukaan Venäjän fasismidiktatuurin kansalaisten enemmistö tukee Vladimir Putinin hallinnon imperialistista hyökkäyssotaa Ukrainaa ja sen kansaa vastaan.

   "Näkökulma: Mitä venäläiset todella ajattelevat Ukrainan sodasta? Vastaus on lyhyt ja ytimekäs

   Lyhyesti sanottuna: he kannattavat sitä."

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/7de4c33b-7ca2-4742-9acb-f6a616dcf9dc

   SKP:n toveripuolue, Venäjän federaation kommunistinen puolue, tukee Vladimir Putinin fasistihallinnon imperialistista hyökkäysotaa Ukrainaan ja sen kansaa vastaan, Kiinan kommunistinen puolue ei ole tuominnut Venäjän fasismidiktatuurin hyökkäyssotaa Ukrainaa ja sen kansaa vastaan, Pohjois-Korean kommunismidiktatuuri tukee ehdoitta Venäjän fasismidiktatuurin hyökkäyssotaa Ukrainaa ja sen kansaa vastaan ja suomalainen Kommunistien liitto tukee Venäjän fasismidiktatuuri hyökkäyssotaa Ukrainaa ja sen kansaa vastaan, Kommunistinen Työväenpuolue tukee niin ikään Venäjän fasismidiktatuuria ja vaikka SKP on virallisesti tuominnut Venäjän fasismidiktatuurin hyökkäyssodan Ukrainaa ja sen kansaa vastaan, on puolueen jäsenistössä niitä kommunisteja, jotka tukevat aivan avoimesti ja omalla nimellään Venäjän fasismidiktauurin imperialistista hyökkäyssotaa Ukrainaa ja sen kansaa vastaan.

   Joten mitäpä jos kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus lopettaisit patologiseksi äityneen valehtelusi.

  • Anonyymi

   Kummalista puhetta kommunistilta, että jotkut intoilevat sodan "ihanuuden puolesta", jos kotiseutu joutuu ryövätyksi, kyllä siinä viha nousee ryöstäjää kohtaan, ja oikeutettu taistelutahto nousee. Suomen kansan enemmistö antaa tukensa Ukrainalaisten vapaustaistelulle ja taistelijoille, ja heitä sitten komu syyttää "sotaintoilijoiksi". Rivikansalaiset eivät halua sotaa toteaa komu, Venäjä vain ei lähde vapaaehtoisesti pois Ukrainasta, siksi Ukrainan kansalaiset ovat tahtomattaan joutuneen sotaan, jos ei kansa laita päättäväisesti vastaan ja puolusta, Ukraina olisi jo mennyttä. Hyvä aseistus ja kansan päättäväisyys siinä ovat hyvä ase ryöstäjiä vastaan.
   Sodista tuskin koskaan päästään täysin eroon milloinkaan, vähenemään päin näyttää kuitenkin osoittavan.

  • SKP:n kannanotto ei pysähdy meneillään olevaan porvarivaltioiden keskinäiseen sotaan. Se on vain esimerkkinä vallitsevan tilanteen analyysissä. Kehittynyt kapitalismi velloo syvässä kriisissä ja josta se toivoo pääsevänsä pois sotimalla.

   USA on vuosia työntänyt vastuuta Euroopalle kapitalismin säilymisestä, vaatinut militarismin vahvistamista aseistusta lisäämisellä sekä henkisesti muokkaamalla erilaisten uhkakuvien varjolla. USA on menettänyt tämän vuosituhannen alussa miljardeja järjettömisssä sodissa ja Ukrainan sodan varjolla se sai Euroopan kapitalismin varustautumaan, jotta itse voisi hoitaa omaa takapihaansa eikä vain sitä vaan varustautua Kiinan suunnalle.

   Maailman kapitalismi alkaa hävitä taloudellisesti sosialismille. NL:n hajoaminen ei tendenssiä muuta. Sota on kapitalismille keino hämätä rivityöläisiä isänmaallisuushöpinöillään. Isämaa alkaa olla tätä nykyä koko maapallo. Rajat vain estävät todella vapaata maailmankauppa. Kansallisuudet ja niiden perinteet kulttuurissa säilyvät mutta taloudessa maailman etu on yhtä kuin kansojen etu.

   SKP tähtää kannanotollaan tulevaisuuteen, sellaiseen jossa sota on mahdottomuus.
   Ihmiset vapautuvat sodan kiroista. Heidän ei tarvitse herätä yöllä tykkien jylinään.
   Kapitalismin puitteissa tavoite on mahdoton. Silti rauhan rakentajat tarvitsevat kaikkia tervejärkisiä vaatimaan sellaisia foorumeita, joissa ongelmat ratkaistaan rauhanomaisesti. Sota palvelee kapitalismia. Siviilituotannon edistys ja tiede tarvitsevat sosialismia. Maailman säilyminen elinkelpoisena edellyttää sosialismia.

   • Anonyymi

    Mitä ukrainalaisten olisi pitänyt tehdä muuta kuin puolustaa maataan ja ryhtyä ajamaan rosvoja pois maasta.? Ryhtyä vain neuvottelemaan rosvojen kanssa ja todeta, että viekää kaikki vaikka tuhkatkin pesästä jotta tulee rauha.?
    Ikuinen rauha on vain uskovaisten taivaallinen rauha ja kommunisti-uskovaisten maanpäällinen rauha. Molemmat saman arvoisia uskomuksia, eripuolilta kuitenkin. Huuhaata julistaa niin marxilainen kuin katolilainen uskovainen. Reaalimaailmassa ihmiskunta tulee aina elämään josta ei tule puuttumaan myöskään ihmisen oma luontainen raadollisuus.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mitä ukrainalaisten olisi pitänyt tehdä muuta kuin puolustaa maataan ja ryhtyä ajamaan rosvoja pois maasta.? Ryhtyä vain neuvottelemaan rosvojen kanssa ja todeta, että viekää kaikki vaikka tuhkatkin pesästä jotta tulee rauha.?
    Ikuinen rauha on vain uskovaisten taivaallinen rauha ja kommunisti-uskovaisten maanpäällinen rauha. Molemmat saman arvoisia uskomuksia, eripuolilta kuitenkin. Huuhaata julistaa niin marxilainen kuin katolilainen uskovainen. Reaalimaailmassa ihmiskunta tulee aina elämään josta ei tule puuttumaan myöskään ihmisen oma luontainen raadollisuus.

    https://www.skp.fi/asiakirjat/maailma-tarvitsee-rauhaa-ja-rauha-sen-rakentajia
    Lukekaa uudelleen läpi kannanotto. Se heijastaa taitekohtaa maailmanhistoriassa.
    Joko kapitalistinen maailma tuhoaa ihmiskunnan tai maailmanhistoriassa tapahtuu muutos.
    Ihmiskunta ymmärtää vihdoinkin ettei sodalla saa muuta aikaiseksi kuin vain tuhoa.

    Maailma on kulkenut kapitalismin ansiosta pitkän loikan kohti yhtenäistä tuotanto- ja markkina-aluetta. Se ei ole taivaasta satanutta mannaa vaan on väistämätön kehitystrendi.
    Alkuyhteisön hajoaminen kädestä suuhun tuotannossa oli väistämätön sekin. Tilalle tuli yhteisöissä ylijäämää, ylijäämää vaikka vähänkin. Yhtä välttämättömästi se synnytti vaihtokauppaa. Työ erikoistui, tietyn ammatin harrastajat erikoistuivat, ylijäämiä vietiin yhä laajemmalle alueelle. Jo n. 5 000 vuotta sitten tavaroita vietiin Intiaan ja sieltä tuotiin Välimeren ympäristöön. Tuotannon kehityksen edellytys oli rauhantila. Kehitystä hidastava tekijä oli sota, ryöstö ja orjuus.
    Tavaroiden tuotanto ja niiden vaihtaminen, niiden arvon mitaksi kehitettiin raha. Rahan arvo mittasi jo silloinkin työn arvoa likimääräisesti.

    Mikä oli kehitystrendin juju, jossa tällä hetkellä olemme?
    Tuotettiin hyödyllisiä tavaroita, joita joku jossakin tarvitsi. Sillä jokulla oli ylijäämää ja tavaroita vaihdettiin. Ei mitään muuta. Sota tuhosi ja hidasti kehitystä. Tavaratuotannon mukana tieto kasvoi, tieteitä syntyi tuotannon avuksi.
    Sota ja sen perisyy yksityisomistus olivat ja ovat kehityksen jarru. Rikas haluaa tulla yhä rikkaammaksi ja peruskansalainen haluaa edes tyydyttävät elinolosuhteet. Sotatuotteet eivät tuota kenellekään mitään. Päinvastoin sota hidastaa kehityksen kulkua, raaistaa psyykettä, synnyttää inhottavaa sotaisänmaallisuutta, jossa tappaminen on sallittu.

    Nyt sotavälineet ovat niin vaarallisia, että elinolosuhteet on mahdollista tuhota kokonaan.
    SKP:n esitys turvallisuuspolitiikan ja -järjestelmien uudistamisesta on toteutuessaan askel kohti rauhan maailmaa. Se on yhtä edullinen niin porvareille kuin sosialisteille, ateisteille kuin uskovaisille, kaikille.
    Lakkautetaan konfliktien hoitaminen sotimalla. Neuvotellaan ja pähkäillään.
    Kansat voivat kilpailla tiedoissa ja taidoissa


   • Anonyymi

    Missä hiivatin syvässä kriisissä kapitalismi velloo josta toivoo pääsevänsä vain sotimalla. ?
    Kysymys on Venäjän imperialismista joka ei halua tunnustaa Euroopan nykyrajoja, vaan hakee menetettyä suuruuttaan menneisyydestä ja menetetystä Neuvostoliitosta.
    Eikö kommunisti myönnä, että Venäjä on imperialistinen, militaristinen, ja fasistinen valtio.?
    Meille asia on selvä.


   • Anonyymi
    Partacus kirjoitti:

    https://www.skp.fi/asiakirjat/maailma-tarvitsee-rauhaa-ja-rauha-sen-rakentajia
    Lukekaa uudelleen läpi kannanotto. Se heijastaa taitekohtaa maailmanhistoriassa.
    Joko kapitalistinen maailma tuhoaa ihmiskunnan tai maailmanhistoriassa tapahtuu muutos.
    Ihmiskunta ymmärtää vihdoinkin ettei sodalla saa muuta aikaiseksi kuin vain tuhoa.

    Maailma on kulkenut kapitalismin ansiosta pitkän loikan kohti yhtenäistä tuotanto- ja markkina-aluetta. Se ei ole taivaasta satanutta mannaa vaan on väistämätön kehitystrendi.
    Alkuyhteisön hajoaminen kädestä suuhun tuotannossa oli väistämätön sekin. Tilalle tuli yhteisöissä ylijäämää, ylijäämää vaikka vähänkin. Yhtä välttämättömästi se synnytti vaihtokauppaa. Työ erikoistui, tietyn ammatin harrastajat erikoistuivat, ylijäämiä vietiin yhä laajemmalle alueelle. Jo n. 5 000 vuotta sitten tavaroita vietiin Intiaan ja sieltä tuotiin Välimeren ympäristöön. Tuotannon kehityksen edellytys oli rauhantila. Kehitystä hidastava tekijä oli sota, ryöstö ja orjuus.
    Tavaroiden tuotanto ja niiden vaihtaminen, niiden arvon mitaksi kehitettiin raha. Rahan arvo mittasi jo silloinkin työn arvoa likimääräisesti.

    Mikä oli kehitystrendin juju, jossa tällä hetkellä olemme?
    Tuotettiin hyödyllisiä tavaroita, joita joku jossakin tarvitsi. Sillä jokulla oli ylijäämää ja tavaroita vaihdettiin. Ei mitään muuta. Sota tuhosi ja hidasti kehitystä. Tavaratuotannon mukana tieto kasvoi, tieteitä syntyi tuotannon avuksi.
    Sota ja sen perisyy yksityisomistus olivat ja ovat kehityksen jarru. Rikas haluaa tulla yhä rikkaammaksi ja peruskansalainen haluaa edes tyydyttävät elinolosuhteet. Sotatuotteet eivät tuota kenellekään mitään. Päinvastoin sota hidastaa kehityksen kulkua, raaistaa psyykettä, synnyttää inhottavaa sotaisänmaallisuutta, jossa tappaminen on sallittu.

    Nyt sotavälineet ovat niin vaarallisia, että elinolosuhteet on mahdollista tuhota kokonaan.
    SKP:n esitys turvallisuuspolitiikan ja -järjestelmien uudistamisesta on toteutuessaan askel kohti rauhan maailmaa. Se on yhtä edullinen niin porvareille kuin sosialisteille, ateisteille kuin uskovaisille, kaikille.
    Lakkautetaan konfliktien hoitaminen sotimalla. Neuvotellaan ja pähkäillään.
    Kansat voivat kilpailla tiedoissa ja taidoissa

    Palstan kommunistit ovat itse syvässä kriisissä josta ei meinaa selvitä ollenkaan. Kyllä Neuvostoliiton romahdus on täytynyt olla ankara isku ja kriisin paikka. ?
    Venäjän kommunistit käyvät yhdessä kimpassa Putinin hallinnon kanssa Ukrainan kimppuun, ei siinä mitkään neuvottelut auta, Venäjän imperialismi on lyötävä vain voimalla.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Missä hiivatin syvässä kriisissä kapitalismi velloo josta toivoo pääsevänsä vain sotimalla. ?
    Kysymys on Venäjän imperialismista joka ei halua tunnustaa Euroopan nykyrajoja, vaan hakee menetettyä suuruuttaan menneisyydestä ja menetetystä Neuvostoliitosta.
    Eikö kommunisti myönnä, että Venäjä on imperialistinen, militaristinen, ja fasistinen valtio.?
    Meille asia on selvä.

    "Eikö kommunisti myönnä, että Venäjä on imperialistinen, militaristinen, ja fasistinen valtio."

    Kyllä kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus on sen jo myöntänyt Mitä fasismi tarkoittaa nykyajassa -aloituksessa, mutta tuonkin jälkeen hän on uurastanut hartiavoimin Moskovan fasistijuntan pikkuapulaisena ja nöyränä juoksupoikana, joka vielä 23. helmíkuuta illalla, vain muutamia tunteja ennen Venäjän fasismidiktatuurin täysimittaista hyökkäystä, vakuutti meille asiansa tuntevasti Lavrovin kirje -aloituksessa: "Sota on ohi ellei Ukraina sitä jatka."
    Että sellainen fasisminvastainen iskurityöläinen se tämä on.

    "Partacus
    2019-12-18 17:32:04

    Tämän päivän Venäjä on kiistatta fasistinen, militaristinen ja imperialistinen valtio"


  • Anonyymi

   Kommunistin logiikka pettää pahasti todellisessa maailmassa. Suomeakaan ei olisi jos Isämme, Lotat ja suojeluskuntapojat eivät olisi yksissä tuumin taistelleet ja toimineet monin tavoin Suomemme puolesta talvi ja jatkosodissa. Ukrainalaisten osoittama sitkeys taistelussa samaa vihollista vastaan on jo tuottanut vahvan tuloksen, Ukrainaa ei olla kokonaan vallattu, ja ahneelle viholliselle ei haluta antaa Isänmaasta piiruakaan.

   • Anonyymi

    Lahtareilla oli valmis suunnitelma Saksan fasismin voiton kunniaksi. Suunnitelma oli raaka. Juutalaiset kaasukammioon. Työväenliikkeen henkilöt keskitysleireille, johtavat tahot suoraan teloitettavaksi. Demokraattisilta porvareilta olisi kysytte, suostutteko natsivaltaa vai otatteko osaa keskitysleirien karkeloihin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Lahtareilla oli valmis suunnitelma Saksan fasismin voiton kunniaksi. Suunnitelma oli raaka. Juutalaiset kaasukammioon. Työväenliikkeen henkilöt keskitysleireille, johtavat tahot suoraan teloitettavaksi. Demokraattisilta porvareilta olisi kysytte, suostutteko natsivaltaa vai otatteko osaa keskitysleirien karkeloihin.

    Sekö ei tämä kommunisti ole koskaan kuullutkaan siitä, että sosialistien Neuvostoliitto ja kansallissosialistinen Saksa olivat syksyllä 1939 liittolaisia sekä tietysti myös toisen maailmansodan aloittajia yhteistuumin ja sovitusti Puolaan hyökättyään?
    Jotta sellaista rauhantyötä se Suomen Kommunistinen Puolue teki tuolloin osana Kominternia, antamalla täyden tukensa noiden sosialistitovereiden liittolaisuudelle ja aseveljeydelle.


  • Anonyymi

   Pysykää aloituksen aiheessa. Mokomatkin hurskastelijat.
   Tehkää esitys uudesta turvallisuusjärjestelmästä, joka takaa sotien loppumisen.
   Kapitalistidiktatuurin edustaja osaa vain yhtä prosyyria tuoda esiin aiheesta piittaamatta.
   Miten turvataan rauha maailman kansoille?

   • Anonyymi

    Niin kauan kun maailmassa on fasistisia maita kuten Venäjä, saamme olla valmiita ja valppaita milloin tuo roistovaltio suuntaa seuraavan iskun. Juuri tämän takia aseita tarvitaan ja puolustusta vahvistaa, jotta turvallisuus säilyy. Hyvä kohtuullinen aseistus on rauhan ja turvallisuuden hyvä tae, ollut kautta aikojen, ihmiset lopettavat sodat ja haluavat elää rauhassa.
    Emme ole esivanhempiamme huonompia, olemme valmiita vaikka asein puolustamaan jos Venäjä yrittää rynniä tänne. Nato on meidän paras turva nyt.


   • Anonyymi

    Otahan kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus rauhallisesti, sillä nyt ei olla Moskovan Lubjankassa, etkä sinä ole NKVD:n kuulustelija, vaikka sitä tahtoisitkin.

    "Miten turvataan rauha maailman kansoille?"

    No minäpä kerron tälle vapaaehtoisessa ymmärtämättömyyden tilassa taapertavalle kommunistille mistä on tärkeintä aloittaa ja kuinka jatkaa.

    Putinin-Zjuganovin fasistis-kommunistisen sotaklikin imperialistinen hyökkäyssota Ukrainaa ja sen kansaa vastaan on akuutti tilanne, joka asettaa koko maailman turvallisuuden vaakalaudalle, ja se on pysäytettävä siten, että Ukrainalle annetaan kaikki tarvittava aseellinen ja muu tuki, jotta se voi ajaa maataan miehittävän armeijan viimeistä sotilasta myöten pois valtioalueeltaan, Krim ilman muuta mukaan lukien.
    Niin ikään Venäjän fasismidiktatuurille on asetettava kovat lisäpakotteet, että sillä ole enää mahdollista käydä tuota hyökkäyssotaansa.

    Mihinkään luovutuksiin, siis sotasaalispalkkioon osista Ukrainan maa-alueista ja miljoonista ukrainalaisista, ei tule tietenkään lähteä, se antaisi täysin väärän signaalin kaikille muillekin hyökkäyssotaa suunnitteleville: Sota kannattaa.

    Länsimaat antoivat valitettavasti periksi Venäjän fasismidiktatuurille sen ryöstäessä aseellisesti Georgian alueita vuonna 2008 ja Ukrainan alueita vuonna 2014, joten virheet tehtiin jo tuolloin, mikä rohkaisi Moskovan fasistijunttaa ja sitä tukevia, kuten Venäjän federaation kommunistista puoluetta, jatkamaan imperialistista hyökkäyssotapolitiikkaansa.

    Mutta jos vaikkapa suomalaiset kommunistit haluavat lahjoittaa kotiinsa tunkeutuvalle rosvojoukkiolle vapaaehtoisesti omastaan, niin sitähän ei voi tietenkään kukaan kieltää, kaikin mokomin vaan.

    Täysin yksinvaltaisesti Xi Jinpingin johtama Kiinan kommunismidiktatuuri on kuitenkin se ehdottomasti suurin uhka maailman turvallisuudelle vähänkään pitemmällä aikavälillä, kuten näemme jo nyt sen uhkaillessa naapurimaataan Taiwania sodalla ja uhitellessa muillekin alueen valtioille ja ryöstäessä näille kuuluvia alueita. Tuollainen peli ei vetele, vaan se on pysäytettävä vahvoin teoin.

    Kiinan sotaisan imprerialismin patoaminen on ykköskysymys maailman turvallisuuden takaamiseksi jatkossa, mutta Venäjän fasismidiktatuurin sotaisa politiikka on akuutti uhka.
    Tältä pohjalta on hyvä jatkaa keskustelua.


  • Kuulkaapa arvoisa herra. Kuinka te voitte ihannoida noin julmasti ukrainalaisten tappamista, että unohdatte aloituksen aiheen?
   Seuraavaksi haluatte kiinalaisten tappamista.
   Eiköhän kannattaisi käydä hermolääkärissä!

   • Anonyymi

    Jos sinun kotiisi tunkeutuu aseistettu rosvojoukko vaatimaan teidän kiinteistöänne ja irtaimistoanne omaan hallintaansa, niin mitä suurimmalla todennäköisyydellä sinä kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus haluat tämän rikollisjoukkion pikimmiten ulos häiritsemästä kotinne rauhaa ja teidän perheenne turvallista elämää, ja sehän on aivan oikein, että te niin haluatte, mutta sitten kun kyse on ukrainalaisten kotirauhasta ja turvallisuudesta, niin sama sinä alatkin vaahto suupielistä roiskuen syyttämään niitä ihmisiä sotahulluiksi, jotka tukevat Ukrainan kansan omaa päämäärää ajaa aseistettu ja hengenvaarallinen Venäjän fasismidiktatuurin miehittäjäarmeija pois rikkomasta ukrainalaisten kotirauhaa ja turvallisuutta.
    Osaatko sinä itseanalysoida mikä ratas sinun päänupissasi heittää ja vieläpä pahasti, saaden aikaan tuollaisen ristiriidan ajatustesi välillä?

    Toki minä voin olla väärässä olettamastani esimerkkitapauksesta sinun perheesi kohdalla, ja sinä päinvastoin haluaisitkin "neuvotella viimeiseen asti" kotiinne tunkeutuvan rosvojoukon kanssa siitä, kuinka paljon, taikka peräti koko omaisuutenne luovuttamisesta tunkeutujille ja teidän itsenne siirtymistä heidän alamaisikseen, jolloin tietystikään ei enää olisi loogista riitaa ajattelussasi.


  • Anonyymi

   Kokoomus esittelee jo leikkauslistoja. Sitä sopi arvailla. Asevarusteluun käytettävät rahat ovat pois tarpeellisimmista menoista.
   Ukrainan, Venäjän ja koko Euroopan etu on saada välittömästi tulitauko ja diplomatian ottaminen aseeksi. Komuja on turha syytellä porvarien sodasta.
   Nato näyttää ottavan seuraavaksi akseliksi sodan Kiinaa vastaan. Sen trolleja näytetään jo koulutettavan. Tai trollit toivovat sitä.
   SKP:n kanta on asiallinen.

   • Anonyymi

    Merkillistä mikä kiima kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacuksella näyttää olevankin toimia pikkuapulaisena ja nöyränä juoksupoikana Venäjälle, jonka hän itsekin on myöntänyt olevan "kiistatta fasistinen, militaristinen ja imperialistinen valtio", ja vaatia käytännössä neuvotteluissa luovuttamaan miljoonia ukrainalaisia lapsia, naisia ja miehiä sekä Ukrainan maata lisää sotasaalispalkkioksi maahan hyökänneelle Moskovan fasistijuntalle ja sitä tukeville tahoille, kuten Venäjän federaation kommunistiselle puolueelle.

    Venäjän fasistidiktaattori Vladimir Putinin äskettäinen puhe Valdain kokouksessa ei jättänyt epäselvyyttä päämäärästä, hänen ilmoitettuaan jälleen ukrainalaisten olevan vain hairahtuneita venäläisiä, pakkoliitettyään sitä ennen Ukrainan Krimin (2014) ja muita Ukrainan alueita (2022 syksyllä) Venäjän fasismidiktatuuriin, ja käynnistettyään massiivisen liikekannallepanon, jonka tarkoitus on se sama, minkä fasistijohtaja Putin ilmoitti viime helmikuun puheessaan: koko Ukrainan valtaus ja ukrainalaisten alistaminen oman fasismidiktatuurinsa orjuuteen.

    "SKP:n kanta on asiallinen."

    SKP:n 24. helmikuuta 2022 kannanotto, jossa se tuomitsi jyrkästi Venäjän hyökkäyssodan Ukrainaan, kutsuen sitä isovenäläiseksi imperialismiksi, joka "asettaa koko maailman turvallisuuden vaakalaudalle", oli oikein asiallinen, mutta sen jälkeen puolue on jälleen, valitettavasti, palannut Moskovan fasistijuntan pikkuapulaiseksi ja häntyriksi, joka on valmis luovuttamaan aina vain lisää ja lisää miljoonia ukrainalaisia ja Ukrainan maata sotasaalispalkinnoksi fasistihyökkääjälle, joka ei taatusti tyydy siihenkään, kun näkee, että vastapuoli alkaa antamaan periksi.

    Moskovan fasistijuntta haluaa tulitauon, jonka aikana se yrittäisi hajottaa kokonaan Ukrainaa ja sen urheasti maataan puolustavaa kansaa tukevan läntisen rintaman, ja aloittaa sitten armeijansa uudelleen varusteltuaan lopullisen hyökkäyksensä Kiovaan, Odessaan, Lviviin, Pultavaan, Krivyi Rihiin, Vinnitsaan, Harkovaan - kaikkialle Ukrainan kansan maille. Siitä alkaisi ukrainalaisten orjuus Moskovan diktatuurivallan alla.

    SKP puolueena ja suomalaiset kommunistit yleensä voivat tietysti luovuttaa vapaaehtoisesti vaikka kaiken omastaan heitä ryöstämään aikoville, kaikin mokomin vaan, mutta älkää nyt sentään ehdotelko moisia pöljyyksiä ohjeeksi muille, täysijärkisille ihmisille.

    Ukrainan urhean kansan taistelua Venäjän fasistimiehittäjää vastaan on tuettava kaikin tavoin, niin aseavulla, kuin siviipuolen tuella, jotta jonain päivänä ukrainalaiset voivat ilmoittaa - Vapaa Ukraina!


  • Anonyymi

   Trump rakensi rauhaa. Kääntätkää tämä asia päälelleen sen osaatte, mutta totuus ei muutu.

   • Anonyymi

    Ja oiotaanpa taasen kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacuksen ikävän patologiseksi äitynyttä valehtelua, jolle ei loppua ole näkyvilläkään.

    Trump halusi sytyttää sisällissodan Yhdysvalloissa yllyttäessään kannattajiaan väkivaltaan ja hyökkäykseen Capitolille vuoden 2020 presidentinvaalituloksen oltua hänelle itselleen tappiollinen.
    Ilmanko oltiin siinä vaiheessa Moskovan fasistijuntan taholta tyytyväisiä Donald Trumpiin.

    Mutta ei niin pahaa, jottei jotain hyvääkin, sillä Trump vaati kiivaasti eurooppalaisia Nato-liittolaisia kantamaan oman vastuunsa puolustusliiton kuluista ja varustautumisesta jo aikoja sitten sovittuun 2 prosenttia bkt:stä ja vielä suhtautumaan suurella varauksella Venäjän kaasun ja öljyn oston lisäämiseen, mikä saisi varsinkin Saksan ja Italian pahaan riippuvuussuhteeseen, ja tämä uhkahan sitten realisoituikin täysimääräisesti Venäjän fasismidiktatuurin laajennettua viime helmikuussa jo vuonna 2014 aloittamaansa imperialistista hyökkäyssotaansa Ukrainaa ja sen työtä tekevää kansaa vastaan.


  • SKP:n kannanotto peilaa menneisyyden kautta tulevia tehtäviä. Sotaa tukevat porvarikirjoittajat kertovat auliisti sodan mielettömyydestä ja se on oikein mutta siihen se jääkin. Se jää pelkkään syyllistämiseen, vihollisen etsimiseen. Heidän vastauksensa on: Lisää aseita niin sodat loppuvat.
   Pitäisi jatkaa eteenpäin ja siihen SKP:llä on ehdotuksia. Ehdotukset eivät ole lakitekstiä tai valmiita kaavioita mutta kuitenkin suuntaa antavia. Suuri virhe korjata tilannetta on aseistuksen lisääminen. Se johtaa vain aseistuksen jatkuvaan suurenemiseen.
   ETY:kin ja YK:n toimissa on vikaa siksi, että maailma on suursodan partaalla ja osittain onkin maailmansodassa. USA aikoo viedä sodan Aasiaan. Propagandasota on käynnissä.
   Kaikki kelpaavat rauhantyöhön, niin porvarit kuin sosialistit, papit ja filosofit. Kaikki jotka eivät halua tuhota vaivalla tehtyä.
   Yksi oletus on varma. Mikäli nato lakkautettaisiin ja sen jäsenvaltiot saisivat itse päättää kansainvälisistä suhteista, maailman muuttuisi rauhanomaisemmaksi.
   Sotakiihkoilijoita löytyy jatkossakin mutta suuret joukot asettavat ne aisoihin.

  • Anonyymi

   SKP:n viime kesäkuussa hätäisesti kyhäämä ja ulos rykäisemä paperi, jossa täällä kommentoiva kommunismidiktatuurin puuhastelija jopa väitti SKP:n sitoutuneen edelleen Minskin sopimukseen Venäjän Ukrainaan hyökkäyksen rauhanratkaisuna, vaikka jokainen vähänkin asiaan perehtynyt täysijärkinen ja edes kohtuullisen ymmärryskykyinen ihminen tietää, että Venäjän fasismidiktatuuri kuoppasi Minskin sopimuksen itse järjestämällä niin sanottujen Donetskin ja Luhanskin tasavaltojen tunnustamisen 21. helmikuuta 2022, ja tuohon itsenäistymistunnustamiseen teki muuten ensimmäisen ehdotuksen duumassa Venäjän federaation kommunistinen puolue, joka on SKP.n toveripuolue.
   Eikä SKP:n paperissa muuten edes mainita Minskin sopimusta puolueen vaatimuksena, joten nimimerkki Partacus valehteli senkin.

   Paitsi että kyseinen SKP:n paperi oli jo tekohetkellään viime kesäkuussa hätäinen kyhäelmä, ei se tietenkään kyennyt ottamaan huomioon myöskään Venäjän fasismidiktatuurin syyskuussa käynnistämää liikekannallepanoa, jolla lisättiin vähintään satojatuhansia uusia sotilaita imperialistiseen hyökkäyssotaan Ukrainaa ja sen kansaa vastaan, eikä sitä, että lokakuun lopulla Kiinan kommunistisen puolueen 20. puoluekokous antoi jo kymmenen vuotta Kiinaa johtaneelle Xi Jinpingille käytännössä elinikäisen vallan maassa ja diktatuurivaltuudet, ja kun käytännössä puolueessa ei enää ole mitään oppositiota.

   Näkyvimpänä julkisena esimerkkinä tuosta oli kun Xitä puoluejohtajana edeltänyt Hu Jintao retuutettiin väkisin pois kokouspaikalta Xin vierestä kameroiden kuvatessa koko ajan tapahtumaa.
   Ilmiselvästi suuniteltu kohtaus, jolla näytettiin Xin kaikkivaltiutta. Erittäin vaarallinen asia, pankaahan mieleen sanani.

   Xin puoluekokouksessa pitämän puheen uho Taiwanin valloittamisesta ja alistamisesta vaikka sitten Kiinan sotavoimaa käyttäen, asettaa koko alueen akuuttiin vaaraan, varsinkin kun Kiinan sotilaallinen varustelu ja asevoimillaan pullistelu naapurimaitaan kohtaan jatkunut jo tätä ennenkin.

   Laatikaahan te siellä SKP:ssä ensin kokonaan uusi ajantasainen ja realistinen paperi, joka pohjaa konkreettisen tilanteen konkreettiseen arviointiin, eikä tuollaisiin mitä lie hurskaiden toiveiden tynnyristä kaavittuun.
   Kirjoittamaani saa käyttää aivan vapaasti ja ilman korvauksia.

  • Anonyymi

   Sodan aloittajana Venäjä on yksin syyllinen, hallitus joka ei ole hyväksynyt Keski-Aasian , eikä Euroopan rajoja joka haluaa kynsin hampain pitää kiinni mitä NL romahduksessaan menetti.
   Venäjän kohdalla toimii vain vahvat vastavoimat Krimin miehityksen kohdalla olisi Ukrainalla pitänyt olla tuntuvasti suuremmat asevoimat käytössä joilla hyökkääjä olisi voitu paremmin torjua.
   Helmikuinen hyökkäys Ukrainaan on syvästi horjuttanut Euroopan turvallisuutta. Putin hallitsee kuin olisi Euroopan Napoleon, mahtailee ihaillen vanhan Venäjän ja Neuvostoliiton suuruuden aikoja. Sota tulee vahingoittamaan pakotteineen Venäjää pitkiksi ajoiksi tulevaisuuteen.
   Minskin "rauhansopimushan" jo sisälsi Venäjän tulevan Ukrainan valtauksen, Putinin julistaessa jo ennen hyökkäystään, ettei Ukrainaa valtiona edes ole olemassa.

  • Sodasta. Sodan aloittaja on helppo havaita. Sotaan johtaneet syyt ovat vaikeampi pala .
   SKP:n kannanotossa tästä ei ole kysymys. Kysymys on tulevaisuudesta. Täten sotahinkuiset kirjoitukset puoleen tai toiseen osuvat käsillä olevan ongelman ohi.

   Ihmiset tarvitsevat rauhaa. Leppoisia keskusteluja naapureiden ja vieraidenkien kesken. Tanssia, laulua rupattelua, työtä. opiskelua ja sen sellaista. Toisin sanoen rauhanomaista ja turvallista yhteisöä.
   Yhtälöön ei sovi sota.
   On yllättävää että pari porvarillista kirjoittajaa ihannoivat sotaa, hakevat syyllisiä, syyttelevät ja pahimpana jotkut esittävät, että geeneissä olisi sotageeni. Sellaista ei ole.

   Ympäristön säilyminen elinkelpoisena edellyttää rauhan maailmaa. Pommien räjähdykset ja aineellisen omaisuuden uudelleen rakentaminen vaativat paljon työtä. Kaikki turhan takia mikäli sotaa ei olisi. Suursota synnyttäisi laajan ekokatastrofin.
   Ympäristön säilyminen tarvitsee rauhaa. Näkemys on kiistaton. Siksi onkin ihmeellistä, että luonnon puolesta puhuva Vihreä liitto rp. muuttui kevättalvella sotapuolueeksi johtavien porvaripuolueiden tueksi.
   Kaikenlainen asevarustelu kuluttaa aineellisia ja henkisiä voimavaroja ja turhan takia.
   Erilaisille malmeille löytyy parempaakin tehtävää kuin sijoittua tuhoaseisiin. Ei tarvitse olla edes sotaa sota-aseiden tuotanto saastuttaa luontoa, samoin myös sotaharjoitukset.
   Ukraina tarvitsee rauhaa. Maailma tarvitsee rauhaa. Ihminen, eläin- ja kasvikunta tarvitsee rauhaa.

  • Anonyymi

   Skp on petturi ja typerysten 💩

  • Anonyymi
   • Anonyymi

    On syytä muistaa se, että kaikki sodan ympäristövaikutukset Ukrainassa ovat Venäjän fasismidiktatuurin jo yhdeksättä vuotta sitten aloittaman ja jatkaman hyökkäyssodan seurausta.

    Venäjän fasismidiktatuuri voi koska tahansa lopettaa hyökkäyssotansa Ukrainassa ja vetää sitten kaikki miehitysjoukkonsa pois, jolloin sillä on edelleen kansainvälisesti tunnustetut rajansa ja valtioalueensa. Venäjä ei häviä sen tehdessään neliösenttimetriäkään valtioalueensa koosta tai itsemääräämisoikeudestaan.

    Jos taas Ukraina lopettaa puolustustaistelunsa hyökkäävää Venäjän fasismidiktatuuria vastaan, sen jälkeen ei ole enää Ukrainaa, eikä itsenäistä ja suvereenia Ukrainan kansaa, vaan he ovat orjia Moskovan fasistijuntan täydellisen komentovallan alla.

    Venäjän fasismidiktatuuri aloitti hyökkäyssodan Ukrainaa ja sen kansaa vastaan vuonna 2014, laajentaen viime helmikuussa sotansa koskemaan koko Ukrainan valtausta, Ukrainan laillisesti vaaleilla valitun hallinnon syrjäyttämistä, tarvittaessa vaikka salamurhin, Ukrainan itsenäisyyden lakkauttamista ja pakkoliittoa osaksi Venäjän fasismidiktatuuria ja ukrainalaisten orjuuttamista Moskovan fasistijuntan alamaisiksi.

    Moskovan fasistijuntan imperialistisen hyökkäyssodan Ukrainassa vankimpiin tukijoihin kuuluu SKP:n toveripuolue; Venäjän federaation kommunistinen puolue, eikä SKP:ltä ole kuultu moitteen sanaakaan venäläisen toveripuolueensa suuntaan.
    Mistä johtuu moinen nöyristely ja vellihousuisuus Gennadi Zjuganovin rosvokoplan suuntaan, kommunismidiktatuurin puuhastelijat?


  • Anonyymi

   Sota todella on ympäristötragedia. Sota tulee täten kriminalisoida.
   Mutta myös sotaharjoitukset synnyttävät saasteista. Yhdysvaltain omissa sotaharjoituksissa polttoaineista syntyy vuodessa hiilidioksidipäästöjä enemmän kuin kuin Suomessa kaikenlaisia päästöjä. Entä maailman sotaharjoitusten päästöt yhteensä! Ukrainan sodan päästöt kohoavat pilviin.
   SKP on oikeassa sodan mielettömyydestä ympäristönkin kannalta. Maailma tarvitsee rauhaa turvaavan sitovan turvallisuusjärjestelmän.

   • Anonyymi

    Venäjän fasismidiktatuurin vuonna 2014 aloittama hyökkäyssota Ukrainassa on Moskovan fasistijuntan, ja sitä tukevien, kuten Venäjän federaation kommunistisen puolueen syytä.

    Ukrainalla ja ukrainalaisilla on täysi oikeus puolustaa omaa henkeään, kotiaan, perheitään, maataan ja itsemääräämisoikeuttaan, aivan kuten vaikkapa kommunisti Partacuksella on täysi oikeus puolustautua kotiinsa tunkeutuvaa väkivaltaista rosvojoukkoa vastaan, minkä hän on anonyyminä itsekin todennut.

    Sinulta on kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus jäänyt edelleen vastaamatta siihen kysymykseeni, miksi sinä valehtelit SKP:n kannan olevan tälläinen.

    Partacus 2022-10-22 17:25:42:

    "SKP.n näkemys Ukrainan sodan lopettamisessa perustuu Minskin sopimusten täytäntöönpanoon."

    Miksi sinä et halua myöntää valehdelleesi tuossa asiassa?
    Onko sinun tapasi ollut yleisemminkin panna SKP:n "suuhun" omia mielipiteitäsi ja väittää niitä sitten puolueen kannaksi?

    Sen sijaan SKP:n Kotkan edustajakokouksen 23. kesäkuuta 2022 julkaisemassa kannanotossa sanotaan näin:

    "Venäjän hyökkäys Ukrainaan rikkoi YK:n, Ety-järjestön ja Minskin sopimusten periaatteita, joiden toteuttamista Venäjä oli itse aiemmin edellyttänyt."

    SKP jättää kannanotossaan mainitsematta, että Venäjä rikkoi jo vuonna 2014 Ukrainaan hyökkäämällä myös vuoden 1991 Alma-Atan sopimusta, vuoden 1994 Budapestin sopimus sekä vuoden 1997 Mustanmeren laivastosopimusta, joissa kaikissa se oli tunnustanut Ukrainan rajat, Krim niiden sisällä.

    Mutta miksi sinä valehtelit Venäjän ensin Ukrainaan kuuluvien Donetskin ja Luhanskin alueiden "tasavallat" tunnustamalla ja sitten koko Ukrainan valloituksen hyökkäyssodallaan aloittaessaan mitätöineen Minskin sopimuksen olevan edelleen SKP:n perusperiaate Ukrainan rauhalle, vaikka sinun tänne linkittämäsi SKP kannanotto ei sano sellaisesta mitään?


   • Anonyymi

    Mikäli Venäjä olisi edelleen kommunistinen SKP julistaisi sen käyvän Pyhää Sotaa maailman paremman tulevaisuuden puolesta!

    Nyt voi vain syyllistää USA:n, joka ei ole sodan osapuoli.


  • Anonyymi

   Rauha tulee parhaiten murhaamalla kaikki ne joilla on eriävä mielipide ja samalla, varmuuden vuoksi, suurin osa omistakin, Leninin ohjeistuksella 20% kansasta, sama kenet, vastavallankumouksellisten aatteiden, kapitalismin kitkemiseksi ja vallan keskittämiseksi vain pääsihteerin käsiin. Kansanarmeijan, salaisen poliisin sekä ilmianto systeemin pikainen perustaminen on välttämätön edellytys kommunismin voittoon ja vallan lujittamiseksi.

  • Kapitalistidiktaattoriksi pyrkivä mutta koskaan ei sellaiseksi pääsevä on valepukkien mestari.
   Jälleen kerran esimerkki. SKPn edustajakokouksen kannanotosta:
   "Venäjän hyökkäys Ukrainaan rikkoi YK:n, Ety-järjestön ja Minskin sopimusten periaatteita, joiden toteuttamista Venäjä oli itse aiemmin edellyttänyt."
   Kapitalistidiktaattoriehdokas väittää asiaa toisenlaiseksi.

   Vuonna 2014 Minskin sopimuksen hyväksyi EU, Venäjä ja Ukraina. Sen keskeinen sisältö oli monikansallisen Ukrainan vähemmistökansallisuuksien oikeuksien laatiminen Ukrainan toimesta. USA ei hyväksynyt sopimusta.

   SKP:n kannanotto kesäkuussa 2022 on oikeassa. Kapitalistinen Venäjä hyökkäsi kapitalistiseen Ukrainaan ja elämme maailmansodan kaltaisessa tilanteessa. Minskin sopimusta ei ole toteutettu. Kansallisuuslakeja ei ole laadittu.
   SKP:n kannanotto ei tue silti Venäjän hyökkäystä Ukrainaan, porvareita ampumaan toisia porvareita.

   USA laatii ehtoja valtioille. Jos eivät noudata, se on hyökännyt. Venäjä toimi täsmälleen samoin kuin USA on toiminut.

   Pikkuisen diktaattorimme koko sepustus on normaalia harhaanjohtamista. Hän on selvästi vastahangassa rauhanomaisen maailman rakentamisen suhteen.

   SKP kannanotossaan: Kun turvallisuutta haetaan aseistusta lisäämällä ja liittoutumalla sotilaallisesti, on seurauksena turvallisuutta heikentävä kierre.

   • Anonyymi

    Kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus ei näytä vieläkään ymmärtävän sitä, mikä ei ole tietysti hänen tolskaamistaan täällä seuranneelle mikään yllätys, että Minskin sopimus solmittiin Venäjän fasismidiktatuurin omaa asevoimaa käyttämällä Ukrainasta erottamien Itä-Ukrainan Donetskin ja Luhanskin alueiden suhteesta Ukrainaan, aikana kun Itä-Ukrainassa käytiin sotaa Ukrainan ja toiselta puolelta Venäjän joukkojen ja sen tukemien ukrainalaiskapinallisten välillä.

    Nyt noista kahdesta sopimuksesta ei ole enää mitään jäljellä, koska, kuten SKP Kotkan puoluekokouksen asiakirjakin sanoo, Venäjä rikkoi ne tunnustamalla ensin nuo alueet itsenäisiksi ja sitten hyökkäämällä Ukrainaan. Tuon lisäksihän Venäjä liitti nuo alueet itseensä syyskuussa, joten tuolloin nuo sopimukset kuopattiin lopullisesti Kremlin fasistijohtajan Putinin käskyllä.

    SKP:n toveripuolue, Venäjän federaation kommunistinen puolue, oli muuten se joka Venäjän duumassa ehdotti ensimmäisenä noiden Ukrainaan kuuluvien Donetskin ja Luhanskin alueiden itsenäisyyden tunnustamista Venäjän toimesta, eli te siellä SKP:ssä voitte osoittaa sormella Zjuganovin kommunistitoveritanne Minskin sopimusten lopullisen rikkomisen käynnistäjänä, mutta ettehän te velliperseet toki sellaista tee, ette tietenkään, koska ette ole tohtineet edes tuomita heitä puolueena osallisuudestaan Moskovan fasistijuntan hyökkäysota- ja sotarikokseen Ukrainaa ja sen kansaa vastaan.

    Kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus kuitenkin väitti vai pari viikkoa sitten SKP:n kannan olevan tämän, mikä ei kylläkään näy hänen linkittämässään puolueen Kotkan edustajakokouksen asiakirjassa.

    "Partacus 2022-10-22 17:25:42:

    SKP.n näkemys Ukrainan sodan lopettamisessa perustuu Minskin sopimusten täytäntöönpanoon."

    Miksi sinä Partacus valehtelit SKP:n näkemyksen Ukrainan rauhasta perustuvan Minskin sopimukseen, vaikka puolueen itsensä mukaan Venäjä rikkoi sen, ja jokainen tervejärkinen niin SKP:ssä kuin etenkin sen ulkopuolella tietää sen, ettei kerran kuoliaaksi nuijittu raato enää herää henkiin?

    "SKP kannanotossaan: Kun turvallisuutta haetaan aseistusta lisäämällä ja liittoutumalla sotilaallisesti, on seurauksena turvallisuutta heikentävä kierre."

    Jos Ukraina olisi ollut Naton jäsenvaltio, mitä se jo vuonna 2008 haki, ei Vladimir Putinin Moskovan fasistijuntta ja sitä tukevat Zjuganovin kommunistit olisi lähteneet isovenäläiseen imperialistiseen hyökkäyssotaan Ukrainaa ja sen kansaa vastaan, jonka piti olla Venäjän fasismiddiktatuurin FSB:n ja GRU:n Ukrainassa pitkään toimineiden asiamiesten ennakkotietojen perusteella helppo muutaman päivän, korkeintaan parin viikon sotilasoperaatio, koska Ukrainan armeijan katsottiin nimenomaan olevan heikko ja kansalaisten maanpuolustustahdon alhaisen.

    Ukraina Natossa ja Euroopassa olisi rauha nytkin, vaikka mistä sen tietää jos Venäjän fasismidiktatuuri olisi siinä tapauksessa päättänytkin hyökätä Natoon kuulumattomaan Suomeen ja Ruotsiin.

    Puukko yhtälailla kaikkien kurkulla kuitenkin yhdisti Ukrainan kansan tavalla, joka tulee jäämään historiaan siitä kun selvästi alivoimaisena pidetty Ukraina on kyennyt torjumaan Venäjän fasismidiktatuurin armeijan, joka yleisesti rankattiin maailman toiseksi suurimmaksi ennen viime helmikuuta.

    Kunnia Ukrainalle ja sen urhealla, sisukkaalle kansalle!

    Alas Moskovan fasistijuntta ja sen verihuuruiset imperialismin juoksupojat ja kätyrit: Zjuganovin kommunistit sekä suomalainen Kommunistien liitto ja Kommunistinen Työväenpuolue!


  • Anonyymi

   Totta on, sota ei ole leikkiä ja tuhoa tulee. Venäjän rosvojoukot eivät hyvällä lähde Ukrainasta pois. Venäjä on aiheuttanut valtaisaa tuhoa Ukrainan maaperällä tuhoamalla kaupunkeja ja kyliä. Oikeus on Ukrainan puolella, rikos ja vääryys on tapahtunut Venäjän puolelta. Venäjä tekee sopimuksia vain rikkoakseen niitä. Venäjä syyttää härskisti Natoa jännityksen aiheuttajaksi Euroopassa, vaikka itse on sotatoimet aiheuttanut. Putinilla on myös kova demokratian pelko. Putin ei halua imperiumin viereen nousevaa näyteikkunaa toisenlaisesta todellisuudesta venäläisille. Kommunistit voisivat kannattaa oikeudenmukaista rauhaa Ukrainalle. ?
   Samapa tuo 0,01 kannatuksen puolueella, yhdentekevää.

  • Anonyymi

   Kaikkia sodanvastaisia toimijoita tarvitaan. Kapitalismi uhkaa siirtyä jatkuviin sotiin. Sotaa Kiinaa vastaan kaavaillaan. Alustava propaganda on menossa. Rauhan voimia tarvitaan aikaisempaa enemmän.

   SKP:n kannanotosta:
   "Venäjän laiton hyökkäys Ukrainaan ja sitä edeltänyt Naton laajentaminen itäiseen Eurooppaan ovat aiheuttaneet valtavaa vahinkoa pyrkimyksille rakentaa yhteistä eurooppalaista turvallisuutta. Euroopan turvallisuusjärjestelyt on rakennettava uudelleen, jotta Ukrainaan saadaan kestävä rauha ja jotta Eurooppa ei enää joudu kokemaan uusia sotia.
   Luottamuksen ja yhteistyön rakentaminen sodan jälkeen uudelleen ei ole helppoa. Historian kokemukset osoittavat, että se on kuitenkin mahdollista suhteellisen lyhyessäkin ajassa, kun ei jäädä kiinni sodanaikaisiin asenteisiin."

   Huomatkaa viimeinen lause. Sotaintoiset tukevat sotaisuutta geeneillä. Ihminen mukamaste olisi perisyntisesti tappaja.
   Täytyy lähteä toisin. On uskottava rauhanomaisen maailman syntymiseen. Muuta tietä ei ole. Tie ei ole helppo mutta mikä elämässä olisi helppoa. Nykyinen vihanlietsonta kansoja kohtaan tulee lakkauttaa. Väkivallan lietsojat ovat sittenkin harvalukuinen joukko.
   Venäläiset itse kantavat porvari Putinin nurkkaan.

   • Anonyymi

    Venäjä tarvitsee vain demokraattisen hallinnon ja oman imperialisminsa täydellisen tunnustamisen ja koko historiansa uudelleen kirjoittamisen alusta-asti. Venäjän kansat pitää vapautua venäläisestä nationalistisesta hallinnosta joka on vuosisatoja alistanut ja orjuuttanut lukuisia kansoja Venäjän luonnottoman suurella alueella, suomalaisia kansoja on hävitetty ja venäläistetty. Tämä urakka täytyy tehdä vielä tulevaisuudessa, siihen ei riitä todellakaan, että Putin vain kannetaan nurkkaan. Venäjän imperialismi pitää hävittää.


   • Anonyymi

    Kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacuksen kykyä hankkia tietoa ja tehdä siitä sitten realistiset johtopäätökset voi tutkailla kyseisen kommentoijan 23. helmikuuta 2022 illalla kirjoittamasta kommentista hänen itsensä Lavrovin kirje-aloitukseen.

    "Partacus
    2022-02-23 20:23:23

    Sota on ohi ellei Ukraina sitä jatka.

    -

    Kaikki propagandistiset operaatiot viime syksystä lähtien ovat USA:n ja Venäjän välillä sovittuja ja päätyivät Ukrainan kriisin katoamiseen. USA:n ja Venäjän oligarkit olivat suunnitelman takana ja strategia jätti kuonan keräämisen."

    Venäjän fasismidiktatuurin täysimittaisen hyökkäyssodan alkuun Ukrainaa vastaan oli tuolloin aikaa vain yhdeksän tuntia, ja se joka oli vähänkään seurannut uutisia viikkoja ja kuukausia sitä ennen ja omasi edes kohtuullisen kyvyn käsitellä saamaansa tietoa ymmärsi jo hyvissä ajoin Venäjän käynnistävän valloitussotansa Ukrainassa, ja tuona iltana tuon tiedon kieltäjän täytyi olla joko tynnyrissä ilman mitään yhteyksiä elävä tai sitten suomalainen kommunisti.

    Tuon sortin höpinälle voisi nauraa jossain toisessa yhteydessä, mutta tässä tilanteessa se on vain osoitus täydellisestä tietämättömyydestä/ymmärtämättömyydestä maailman tilanteesta.

    Venäjän fasismidiktatuuri hyökkäsi Ukrainaan jo vuonna 2014, mutta Suomen Kommunistinen Puolue tuomitsi sen hyökkäyksen ensin kahdeksan vuotta antaumuksella perskannikkaa kaiveltuaan vasta 24. helmikuuta 2022.

    https://yle.fi/uutiset/3-7161714

    Kiistatta fasistinen, militaristinen ja imperialistinen Venäjä on osoittanut yhdeksättä vuotta jatkuneella imperialistisella hyökkäyssodallan Ukrainaan vastaan, ettei sen tekemiin sopimuksiin ja antamiin lupauksiin ole mitäään luottamista, kuten patologisten valehtelijoiden kohdalla voi olettaakin.

    Ja oiotaanpa sitten kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacuksen muita valehteluja ja höpinöitä pois kuleksimasta.

    Jos Venäjän fasismidiktatuuri olisi pelännyt vähääkään Natoa, se ei olisi tyhjentänyt tänä vuonna länsirajansa sotilastukikohtia eteen työnnettyä Kaliningradia myöten, ja vienyt niistä armeijan osastonsa ja sotakalustonsa imperialistiseen hyökkäyssotaan Ukrainaa ja sen työtä tekevää kansaa vastaan.

    https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/b902336a-feaa-4ed4-9cca-05b5ebce0f5b

    Nato ei ole millään tavalla hyökkäyksellinen uhka Venäjän fasismidiktatuurille, mikä tiedetään maan ylemmässä upseeristossakin, mutta sen sijaan se on este Venäjän fasismidiktatuurille ulottaa uudelleen valtaansa entiselle Neuvostoliiton alueelle ja alusmaihin, jotka olivat Varsovan liitossa.
    Ukrainaa ei päästetty Naton jäseneksi Ranskan ja Saksan vastustuksen vuoksi vuonna 2008, ja minä luulen että Berliinissä ja Pariisissa käydään nyt syviä katumusharjoituksia moisen totaalisen typerän virheen vuoksi, jonka hinta erityisesti Ukrainalle ja ukrainalaisille on nyt kauhistuttava.

    Kokovenäläisen upseeriliiton puheenjohtaja eläkkeellä oleva kenraalieversti Leonid Ivashov vaati muiden upseerikollegoidensa ohella jo helmikuussa ennen Venäjän fasismidiktatuurin Ukrainan sodan laajentamista presidentti Putinin eroa, sanoen Venäjän uhan kumpuavan pikemminkin sisältä päin. Liiton mukaan kaikki elämän tärkeät osa-alueet, alkaen väestörakenteesta ja -kehityksestä, ovat Venäjällä menossa voimakkaasti huonompaan suuntaan ja yhdenkin osa-alueen pettäminen voi johtaa koko yhteiskuntajärjestyksen romahtamiseen.

    https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/a26a73ea-d0e4-4d01-9b95-24619ae27198

    "On uskottava rauhanomaisen maailman syntymiseen."

    Jo Lenin painotti konkreettisen tilanteen konkreettista arviointia, ei haihattelua uskonkysymyksillä.

    "Venäläiset itse kantavat porvari Putinin nurkkaan."

    Valitettavasti näyttää siltä, että tuo toivotaan-toivotaan ei pidä lainkaan paikkaansa.

    Venäläisen Levada- tutkimuskeskuksen syyskuussa 2022 tekemän tutkimuksen mukaan 80 prosenttia venäläisistä tukee presidentti Vladimir Putinia ja 72 prosenttia kannattaa sitä Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainassa, joka SKP:n kannanoton mukaan on isovenäläistä imperialismia ja "asettaa koko maailman turvallisuuden vaakalaudalle."

    Niin kaun kuin Venäjä on sotaisan valloitushaluinen fasistivaltio, eikä muutosta siinä ole näköpiirissäkään, on sen naapurimaiden ja puolustusliitto Naton syytä varautua siihen, ettei sen imperialistiset suunnitelmat pysähdy Ukrainaan, vaikka se nyt sitookin suurimman osan Venäjän fasismidiktatuurin sotilaallisista resursseista.


  • Anonyymi

   Venäjän historiankirjoitus on vääristeltyä aina Venäjän alkuajoista asti. Kaikki mikä siellä on ollut kirjoitettua perustuu vain valehteluun. Ja valehtelu jatkuu yhtä härskisti kuin ennenkin, ukrainalaiset ovat satoja vuosia rakentaneet omaa identiteettiään. Venäjä on yrittänyt liitoksillaan hävittää ukrainalaista kulttuuria ja kieltä venäläistämällä ja suurilla kansanmurhilla pahin on ollut 1930 luvun alun (holodomor).
   Taannoin presidentti Zelenskyi vertasi Venäjän toimia Ukrainan alueella kansanmurhaksi.

   • Anonyymi

    Moskovan Kreml on valehtelijoiden ja rosvojen vakituinen pesä, se näkyy jälleen kerran Venäjän fasismidiktatuurin isovenäläisyydessä ja imperialististissa vaateissa Ukrainan työtä tekevälle kansalle, joka halutaan reilun kolmen vuosikymmenen itsenäisyyden jälkeen orjuuttaa, siis kirjaimellisesti orjuuttaa, Moskovan fasistijuntan komentovallan alle.


  • Anonyymi

   Porvarit kiertävät aloituksen aiheen puhisemalla kaikkea soopaa.
   SKP:n kannanotto rauhan maailmasta kantaa kauas tulevaisuuteen. Se on sinänsä epäpoliittinen ja koskettaa koko maailmaa tästä eteenpäin
   Rauhan puolesta tulee tehdä työtä.

  • Anonyymi

   Rauha on tärkeimpänä asiana sitä, ettei sinun kotiasi tuhota, sinua, perheenjäseniäsi, ystäviäsi ja kanssaihmisiä ei murhata tai vammauteta eikä pyritä orjuuttamaan vieraan vallan aseellisella voimalla.

   Vladimir Putinin fasistihallinto ja sitä tukevat tahot, kuten Venäjän federaation kommunistinen puolue tekevät tuota juuri tällä hetkellä ukrainalaisille Ukrainassa, eikä Suomen Kommunistinen Puolue näe edelleenkään tarvetta edes moittia venäläisiä kommunistitovereitaan heidän kanssasyyllisyydestään hyökkäyssotarikokseen ja rikokseen rauhaa vastaan.
   Miksi, SKP?

   • Oletteko sokea, arvoisa porvari.? Euroopassa käydään sotaa. Nato vastaan Venäjä. Välissä olevaa Ukrainaa tuhotaan mielettömästi. Suomikin vie aseita, jotta sota jatkuisi pidempään.
    Ettekö ymmärrä että äidit menettävät puolisoitaan, lapset vanhempiaan. Tällainen on aseilla turvatun rauhan teorian karmea lopputulos.

    SKP:n kannanotto vetoaa Suomen ja maailman kansalaisiin. Ihmistykää ja laatikaa sellainen turvallisuusjärjestelmä maailmaan, joka estä sodat. Sodasta tulee tehdä erityinen rikos ja jossa ei verukkeita hyväksytä. Porvarimme voisivat yhtyä tai laatia oman rauhanohjelmansa sotakiihkon sijasta. Ellei näin tehdä, ihmislajia uhkaa katoaminen.
    Kapitalistien välinen sota Euroopassa tulee saada loppumaan. Naton uhkailut Kiinaa kohtaan tulee lopettaa.

    Sota ja luonnon suojelu ovat täysin vastakkaisia suureita.
    SKP:n kannanotosta: "Ilmastonmuutoksen, luontokadon ja luonnonvarojen ylikulutuksen pysäyttäminen vaatii yhteisesti sovittuja toimia ja kansainvälistä yhteistyötä. Tällaisen yhteistyön kehittäminen onnistuu vain rauhan ja luottamuksen ilmapiirissä. Vastakkainasettelu ja jännitys kansainvälisissä suhteissa ovat vakava este ympäristökriisin ja pandemioiden kaltaisten maailmanlaajuisten ongelmien ratkaisemiselle. Esimerkiksi Ukrainan sota uhkaa johtaa laajaan ruokakriisiin, kun Ukrainan ja Venäjän vientiviljan saanti on vähentynyt ja hinnat ruokamarkkinoilla ovat jo muutenkin nousseet. "

    Ihmiskunnan olemassaolon säilymiselle on tärkeintä estää luontokato ja jota sota edistää.
    Kansojen tulee asettaa kapitalisteille rajat missä kuljetaan. Juupas-eipäs oikeutettuja sotia ei ole olemassakaan.
    Yhteistyö kyllä - Sota ei


   • Anonyymi
    Partacus kirjoitti:

    Oletteko sokea, arvoisa porvari.? Euroopassa käydään sotaa. Nato vastaan Venäjä. Välissä olevaa Ukrainaa tuhotaan mielettömästi. Suomikin vie aseita, jotta sota jatkuisi pidempään.
    Ettekö ymmärrä että äidit menettävät puolisoitaan, lapset vanhempiaan. Tällainen on aseilla turvatun rauhan teorian karmea lopputulos.

    SKP:n kannanotto vetoaa Suomen ja maailman kansalaisiin. Ihmistykää ja laatikaa sellainen turvallisuusjärjestelmä maailmaan, joka estä sodat. Sodasta tulee tehdä erityinen rikos ja jossa ei verukkeita hyväksytä. Porvarimme voisivat yhtyä tai laatia oman rauhanohjelmansa sotakiihkon sijasta. Ellei näin tehdä, ihmislajia uhkaa katoaminen.
    Kapitalistien välinen sota Euroopassa tulee saada loppumaan. Naton uhkailut Kiinaa kohtaan tulee lopettaa.

    Sota ja luonnon suojelu ovat täysin vastakkaisia suureita.
    SKP:n kannanotosta: "Ilmastonmuutoksen, luontokadon ja luonnonvarojen ylikulutuksen pysäyttäminen vaatii yhteisesti sovittuja toimia ja kansainvälistä yhteistyötä. Tällaisen yhteistyön kehittäminen onnistuu vain rauhan ja luottamuksen ilmapiirissä. Vastakkainasettelu ja jännitys kansainvälisissä suhteissa ovat vakava este ympäristökriisin ja pandemioiden kaltaisten maailmanlaajuisten ongelmien ratkaisemiselle. Esimerkiksi Ukrainan sota uhkaa johtaa laajaan ruokakriisiin, kun Ukrainan ja Venäjän vientiviljan saanti on vähentynyt ja hinnat ruokamarkkinoilla ovat jo muutenkin nousseet. "

    Ihmiskunnan olemassaolon säilymiselle on tärkeintä estää luontokato ja jota sota edistää.
    Kansojen tulee asettaa kapitalisteille rajat missä kuljetaan. Juupas-eipäs oikeutettuja sotia ei ole olemassakaan.
    Yhteistyö kyllä - Sota ei

    Rauha on meille kaikille tärkeää, Rauhan meiltä on vienyt Venäjä ja vain Venäjä joka tuhoaa Ukrainaa omien tavoitteidensa saavuttamiseksi. Venäjän imperialismi ja militarismi on yksin syyllinen Ukrainan sotaan. Länsimaat kokevat velvollisuutena auttaa sotilaskalustolla ja muulla humanitäärisellä avulla Ukrainan kansaa joka taistelee yksin idän petoa vastaan, meidänkin arvojen, ja ihanteiden puolesta.

    Olisi suuri vääryys ja häpeä jos Ukrainaa ja kansaa ei autettaisi, silloin kohtaisi maata paljon suurempi tuho ja hävitys.
    Kommunisti vaikenee silloin kun pitäisi vastata, mitä jos tämä olisi tapahtunut meille.?
    Aseita tullaan tarvitsemaan niillä ollaan kautta-aikain turvattu myös rauhaa ja tullaan tarvitsemaan myös tulevaisuudessa. Rauha turvataan myös sopimuksilla, yhteistyöllä luottamuksella, kaupalla. Venäjä on tärvellyt pahasti noita em asioita.


  • Anonyymi

   Venäjän fasismidiktatuuri käy vuonna 2014 aloittamaansa imperialistista hyökkäyssotaa Ukrainaa ja sen kansaa vastaan, ja tuota Moskovan fasistijuntan hyökkäyssotapolitiikkaa tukee Suomen Kommunistisen Puolueen toveripuolue, Venäjän federaation kommunistinen puolue, Pohjois-Korean kommunismidiktatuuri, Syyrian Basar al-Assadin diktatuuri sekä Iranin islamilainen diktatuuri.
   Minä en ole nähnyt SKP:n julkaisevan poikkiteloista sanaakaan näiden diktatuurien sotakoalitiosta Ukrainaa ja sen kansaa vastaan. Mistä moinen mykkyys johtuu?

   Kiinan kommunismidiktatuuri ei sekään ole tuominnut Venäjän fasismidiktatuurin imperialistista sotapolitiikkaa Ukrainassa ja se suhtautui jo viime vuoden puolella kielteisesti Yhdysvaltojen diplomaattikanaviensa kautta tekemiin lukuisiin pyyntöihin Kiinalle vaikuttaa Vladimir Putiniin, jotta tämä pidättäytyisi laajentamasta sotaansa Ukrainassa.

   Kommunistidiktaattori Xi Jinping, joka viime helmikuun Pekingin olympiakisojen aikaan vakuutti yhdessä Vladimir Putin kanssa Kiinan ja Venäjän strategista kumppanuutta ilman mitään rajoituksia, luotti vielä tuolloin vakaasti Venäjän asevoimien kyvykkyyteen miehittää Ukraina nopeasti ja alistaa omaan diktatuurinsa alle, mikä sopi hänelle oikein hyvin, koska se olisi samalla hajottanut länttä: Yhdysvaltoja, Euroopan Unionia ja NATOa ja saattanut Ukrainan maanviljelyksen ja valtavat luonnonvarat maakaasuineen, öljyineen ja mineraaleineen Kiina-Venäjä -duon hallintaan.

   Kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus ei näytä lukeneen SKP:n 24. helmikuuta julkaisemaa Venäjän hyökkäyksen tuomitsevaa kannanottoa lainkaan, mikä on sinänsä eriskummallista, sillä muistaakseni hän itse sen joskus tänne jopa linkitti.

   SKP 24.2.2022:

   "Venäjän kokema sotilaallinen uhka ei kuitenkaan missään tapauksessa oikeuta tätä hyökkäystä, vaan vastuun kantavat Putin ja hänen tukijansa."

   Ukrainalla on itsenäisyyttään ja suvereeniuttaan puolustavana valtiona kansainvälisoikeudellisesti täysi oikeus saada aseellista ja muuta tukea puolustustaisteluunsa ja muilla valtioilla on yhtälailla oikeus sitä sille antaa.

   Ukrainalaisilla on siis täysi oikeus puolustaa itseään, perhettään, ystäviään, kanssaukrainalaisia ja kotejaan väkivaltaisesti armeijallaan tunkeutuvaa Venäjän fasismidiktatuuria vastaa, aivan kuten vaikkapa kommunisti-Partacuksella on täysi oikeus puolustaa itseään, perhettään, ystäviään ja kotiaan aggressiivista rosvojoukkiota vastaan, ja saada siihen myös poliisin apua.

   Vai onko se kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus mahdollisesti sitä mieltä, että hän haluaa ratkaista jälkimmäisen esimerkin pelkästään rauhanmerkkiä heiluttelemalla ja tarvittaessa luovuttamalla osan/kokonaan kodistaan ja osan/kokonaan perheenjäsenensä tuon rosvojoukon käyttöön?
   Tuotahan hän nimittäin todellisuudessa vaatii kiivaasti ukrainalaisten osalle, siis miljoonia mahdollisesti kymmeniä miljoonia ukrainalaisia sotasaalispalkinnoksi sille Venäjälle, jonka hän on itsekin kyllä myöntänyt olevan "kiistatta fasistinen" "valtio".

   Tämän saman kommunistikommentoijan kyvykkyyttä hakea tietoa ja muodostaa sen pohjalta realistisia johtopäätöksiä voi arvioida vaikkapa hänen Lavrovin kirje -aloituksen kommentistaan muutamia tunteja ennen kuin Venäjän fasismidiktatuuri käynnisti 24. helmikuuta täysimittaisen hyökkäyksensä koko Ukrainan miehittämiseksi ja sen itsenäisyyden lakkauttamiseksi.
   Kannattaa tutustua tuohon kommenttiin kokonaisuudessaan, on se sen sortin kuutamolla olevan mitään tietämättömän ja sitäkään vähää ymmärtämättömän kommunistikommentoijan höperehtimistä.

   "Partacus
   2022-02-23 20:23:23

   Kaikkien aikojen huijaus

   -

   Sota on ohi ellei Ukraina sitä jatka."

   Rauhaa Ukrainaan voidaan alkaa palauttaa vasta kun Venäjän fasismidiktatuurin miehittäjäarmeija on työnnetty pois Ukrainan valtioalueelta, aivan kuten kenen meistä tahansa kotiin palaa rauha kun kotiimme luvatta tunkeutuja(t) on saatu poistettua.
   Suomalaiset kommunistit voivat tietysti päättää aivan itse omista kodeistaan, minä puhuinkin tervejärkisten ihmisten tapauksista.

  • Varmaan sadannen kerran edellinen viestittäjä kirjasi puuta heinää ja kaikki asian vierestä. Hän kertoo sodan ihanuudesta kun SKP:n kannanotto luotaa tietä sotien lakkauttamiseksi.

   Kukaan kirjoittaja ei ole kyseenalaistanut kannanottoa. Miksi?
   Vaikka se ei ole kaikkitietävä, siinä on suuresti näkemyksiä siitä miten ihmiskunta tarvitsee siirtymistä barbariasta sivistykseen.
   Joillekin se ei kelpaa. Tiedämme, että kapitalismin keinoilla ei synny yhdenvertaisten ihmisten maailmaa. Vastaväittäjät ovat reippaasti tuoneet esiin perusteet sodan oikeutuksesta ongelmien ratkaisuna mutta rauhan tie näyttää olevan kitkerää minttua. Yhdet vetoavat raamattuun, toiset geeneihin, Putiniin tai muuhun roskaan.
   Rauhanomaisen maailman rakentaminen vaatii aikaa. Se ei synny hetkessä. Siksi aloita työ rauhan puolesta ennenkuin se on myöhäistä.

  • Anonyymi

   Jos hyökkääjä hyökkää toiseen maahan valloittaakseen sen, millä muulla asia voidaan ratkaista kuin puolustustaistelulla. Ei siihen kerta kaikkiaan ole muita ratkaisuja kuin sotilaalliset toimet. Puhumalla rauhasta hyökkääjälle ja roistolle ei asiaa auta. Mitenkä Venäjä armahtaisi kansakunnan jota se on lähtenyt nimenomaan hävittämään ja tuhoamaan.? Komun puheet ovat typerää ja naivia ideaalipotaskaa. Aseitakin tullaan aina tarvitsemaan.

  • "Jos hyökkääjä hyökkää toiseen maahan valloittaakseen sen, millä muulla asia voidaan ratkaista kuin puolustustaistelulla."
   Noinhan siinä käy. Juuri tuolla perusteella oletetaan rauhantila saatavaksi ja perustellaan aseistautumista. Puolustellaan hyökkäys- ja puolustussodalla saavutettavan jotain myönteistä.

   SKP näkee asian toisin. Ihmisellä ei ole sotageenejä. Kaikissa maailman sodissa on enemmän tai vähemmän esiintynyt perimmäisenä syynä omaisuuden hankkiminen sodan avulla. Ihmisten valtaenemmistö haluaa olla ystävyyssuhteissa keskenään. Vain mitätön murto-osa tukee sotaa rikkauksien hankkimiseksi. Väestöä kiihotetaan milloin isänmaallisuuden tai muun venkuloinnin avulla sotaan.
   On selvää että niin kauan kuin kapitalismi on vallitseva tuotantotapa, ihmiskunta kärsii sodista mutta kapitalismin vallitessakin täytyy toimia rauhan puolesta. Rauhan maailma ei synny ellei sitä synnytetä kansalaisten toimesta.

   SKP:llä on oikea näkemys:
   "Pidemmällä aikavälillä on pyrittävä sopimaan aseistuksen ja joukkojen asteittaisesta vähentämisestä. Euroopan maiden ei pidä viedä sotilasjoukkoja oman maansa ulkopuolelle. Tästä voivat olla poikkeuksena YK:n valtuuttamat rauhanturvatehtävät. Asekauppa tulee rajoittaa YK:n asekauppaa koskevan ATT-sopimuksen puitteisiin ja sitä pitää valvoa tiukasti. Uuden Ety-sopimuksen osana tulee olla myös ydinaseettomien alueiden ja sotilaallisesti liittoutumattomien maiden aseman vahvistaminen.
   Näiden neuvottelujen ja sopimusten tuloksena Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö voidaan rakentaa toimivaksi ja vaikutusvaltaiseksi, aidosti eurooppalaiseksi järjestöksi. Näin on mahdollista edetä myös Eurooppaan ilman sotilasliittoja. Euroopan pitää myös olla aktiivinen aseidenriisunnan ja YK:n ydinaseet kieltävän sopimuksen edistäjä.
   https://www.skp.fi/asiakirjat/maailma-tarvitsee-rauhaa-ja-rauha-sen-rakentajia

   Joidenkin kokoomuslaisten myötämieliset puheet ydinaseiden saamiseksi maamme kamaralle tulee torjua edesvastuuttomana.

   • Anonyymi

    Ihminen on sotinut niin kauan kuin on maanpäällä vaeltanut, ihminen on samanlainen laji kuin kaikki muutkin eläinlajit, puolustaa reviirejään väliin taistelee, suurimmaksi osaksi elää rauhassa. Ihmisellä on myös rauhan vietti kuten kaikilla eläimillä, mutta agressiivisuus on myös kuulunut ihmisyyteen. Sitä on tarvittu kun on ollut nälkä jos ei muuten niin ryöstämällä. (luonnonkansat / intiaanit) Karl Marxista on aivan turhaa lähteä hakemaan syitä sodille.


  • Anonyymi

   Jos teidän suomalaisten kommunistien kotiin tunkeutuu aseistettu rosvojoukko, vaatien omaisuuttanne heille ja perheenjäseniänne alistumaan kokonaan heidän tahtoonsa loppuiäksenne, niin suostutteko te niiden mainostamienne loppuun asti käytävien neuvottelujen jälkeen rauhanomaisesti tämän rosvojoukon vaatimuksiin, vai alatteko ehkä sittenkin vastarintaan ja soitatte vieläpä poliisin paikalle poistamaan tarvittavaa voimaa käyttäen nuo tunkeilijat kotoanne, jotta kotirauhanne voi taas palata?

   Ukrainalaiset yrittävät palauttaa kotirauhansa maahan ja heidän koteihinsa tunkeutuvien Venäjän fasismidiktatuurin armeijan joukoilta, mutta teillä kommunisteilla näyttää jostain syystä olevan vaikeuksia ymmärtää ukrainalaisten suuria huolia ja vaikeuksia, koska tehän vaaditte käytännössä heitä keskeyttämään tuon kotirauhan palauttamisen ja vielä muita maita olemaan avustamatta heitä siinä.
   Ymmärrättekö te lainkaan kuinka pöljän vaikutelman te annatte itsestänne noilla vaatimuksilla?

   Kommunistien uskottavuus tuon suhteen paranisi huomattavasti jos he ilmoittaisivat julkisesti vaikkapa Tiedonantajan kautta, että heille kotirauha ei ole lainkaan tärkeä asia, eivätkä he tule missään nimessä panemaan hanttiin mahdollisille tunkeutujille, koska rauha on tärkeintä, vaan aina vain neuvottelemaan loppuun asti noiden tunkeutujien kanssa, kunnes kompromissi heidän kanssaan löytyy, eikä poliisin tule väkivaltakoneistona edes yrittää sekaantua asiaan.

   Suomen Puolustusvoimat on rahoitettu, varustettu ja koulutettu sen vuoksi, ettei maatamme kohtaan yritettäisi enää vallata asevoimaa käyttäen, kuten Neuvostoliitto yritti talvella 1939-1940 ja kuten Venäjän fasismidiktatuuri yrittää paraikaa Ukrainalle.

   Ylivoimainen enemmistö Suomen kansaa arvostaa maamme Puolustusvoimia nimenomaan rauhan takaajana, mikä näkyy myös tutkimuksissa, mutta kommunistien kohdalla on tietysti toinen asia sillä hehän haluavatkin Suomen alistuvan Moskovan Kremlin vallan alle, riippumatta siitä että tämän päivän Venäjä on kiistatta fasistinen, militaristinen ja imperialistinen valtio.

  • Anonyymi

   Ukrainan sodalle emme mahda mitään. Natosta Venäjästä riippuu milloin se lakkaa,.
   SKP:n kannanotto ei keskity johonkin yksittäiseen sotaan. Ukrainan sota on esillä esimerkkinä, joka ei saisi toistua missään eikä missään muodossa.
   SKP pääasiallinen kanta on ryhtyä sellaisiin järjestelyihin maailman mitassa, että ensin on sovittelu ja vaikka sopua ei syntyisi niin sotaa ei päästettäisi irti.
   Kapitalististen valtioidenkin täytyy ymmärtää, etteivät ne voita sodalla mitään. Ukrainan sota hyvänä esimerkkinä.

   • Anonyymi

    Suomi voitti taistelullaan itsenäisyyden, Ukraina voittaa saman taistelullaan. Kyllä kunnon aseistus tarvitaan, uhkaa vastaan. Suomella se on aina ollut Itä.


  • Anonyymi

   Jokaisen kannatta lukea SKP:n kannanotto tämänhetkisestä maailmasta ja tulevaisuuden tarpeista. Ei tarvitse olla sosialismin puolesta. Kukin voi itse mielessään todeta ehdotusten antavan suuntaa kehityksen kululle.

   • Anonyymi

    SKP:n kesäkuinen kannanotto on hätäisesti kyhätty poliittinen harhakuvitelma vailla konkreettisen tilanteen konkreettista arviointia, koska se jättää ilmeisen tarkoituksellisesti käsittelemättä Kiinan kommunismidiktatuurin aggressiivisen, imperialistisen politiikan, joka Xi Jinpingin saatua lokakuun puoluekokouksessa yksinvaltiaan valtakirjan vailla minkään sortin puolueen oppositiota, tulee johtamaan hyökkäyssotaan Taiwaniin, mistä Xi jo antoi varoituksen puoluekokouksen puheessaan ja se tulee ajamaan ensin Aasian ja pian sen jälkeen koko muun maailman täydelliseen kaaokseen. Lupaan palata muistuttamaan asiasta siinä vaiheessa kun se rytinä alkaa, eikä jos, vaan kun.

    Miksi te siellä SKP:ssä olette niin onnettomia kyhästelijöitä, ettette tohdi ottaa tosiasioita kannanottojenne perustaksi, vaan suollatte sitä mikä sopii idelogianne konseptiin, jossa ulkomaisia toveripuolueita ei haluta vahingossakaan arvostella mistään?
    Ilmanko on puolueenne poliittinen kannatus nolla.


  • Anonyymi

   Rauhan takaamiseksi venäjä on pakotettava rauhaan mistä se ei voi enää sotilaallisesti nousta. Ainoa vaihtoehto. Vain heikko venäjä on suhteellisen luotettava ja rauhaan toistaiseksi kykenevä.

   • Anonyymi

    Juuri noin. Diktatuuri, fasismi, militarismi on lyötävä. !


  • Anonyymi

   "SKP:n kesäkuinen kannanotto on hätäisesti kyhätty poliittinen harhakuvitelma vailla konkreettisen tilanteen konkreettista arviointia, .."

   Kannanotto peilaa kiitettävästi vallitsevaa tilannetta maailmalla ja asettaa ratkaisuehdotuksia ihmiskunnan olemassaolon säilymiselle. Tieteiden kehitys on noussut niin korkealle, että teollisuus tuottaa yhä julmempia tuhoaseita. Niitten rakentaminenkin tuottaa paljon saasteita.
   Näin ei voi jatkua. Kansakuntien on luovuttava sotapolitiikasta. Sota-aseisiin sijoitetut varat tulee kohdistaa siviilituotantoon. Uusi turvallisuuskoneisto tarvitaan. Tarvitaan sellainen järjestelmä, jossa kuunnellaan kansakuntien huolia ja ratkaistaan riidat ilman sotaa.
   Sota ei ole kenellekään hyvä toimi. Nuoret neidot haluavat perhettä ja pojat neitoja.
   Haudassa ollessa elämä jää elämättä.

   • Anonyymi

    Demokratia on ainut tie koko maailmaan kattavaan rauhaan. Totalitarismi, fasismi, militarismi, kommunismi, imperialismi, pois maailmasta. Kaikki kannattamaan demokraattisia puolueita. Pohjoismainen demokratiamalli sopii malliksi, oikea demokratia myös Venäjälle.


   • Anonyymi

    Ja tuo SKP:n kyhäelmä jättää vastaamatta samaan suureen kysymykseen kuin sinäkin katkaistessasi kommenttini sitaatin, joka jatkui:

    ". . . koska se jättää ilmeisen tarkoituksellisesti käsittelemättä Kiinan kommunismidiktatuurin aggressiivisen, imperialistisen politiikan, joka Xi Jinpingin saatua lokakuun puoluekokouksessa yksinvaltiaan valtakirjan vailla minkään sortin puolueen oppositiota, tulee johtamaan hyökkäyssotaan Taiwaniin".

    Kuinka SKP:n kesäkuun hätäinen kyhäelmä käsittelee tuota kysymystä? Painamalla pään pensaaseen ja lallattelemalla. Sillä tavalla.
    Palaan taatusti asiaan kun tuo tapahtuu, ja sehän tulee tapahtumaan yhtä varmasti kuin se, että aurinko nousee huomennakin.


  • Anonyymi

   Kaikkien aikojen paras ukrainalainen oli ilman muuta muuan Leonid Brezhnev. Kannatan ilman muuta ja vailla isompaa suuta myös.

  • Anonyymi

   Nuorille lukijoille.
   Lukekaa itse SKP:n kanta rauhan asiasta. Älkää uskoko kuulopuheisiin. Lukekaa ja miettikää kannanottoa siviilituotannon maailmasta lähtöisin. Kysykää itseltänne, onko sotainen murhaaminen ihmisen luonnollinen olotila. Jos ei ole niin ryhtykää miettimään miksi sotia sitten on ja miten niistä päästään eroon.

  • Anonyymi

   Vladimir Putinin Venäjä on "kiistatta fasistinen, militaristinen ja imperialistinen valtio", minkä jopa täällä kirjoittava kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus joutui myöntämään joulukuussa 2019 Mitä fasismi tarkoittaa nykyajassa -aloituksen kommentissaan.

   Venäjän fasistijohtaja Putin on vasta 70-vuotias, joten hänellä riittää vielä elinvuosia pitkään, ja kuten hänen vuonna 2014 aloittamastaan ja edelleen jatkuvasta imperialistisesta hyökkäyssodasta Ukrainaa ja sen kansaa vastaan näemme, niin hänen politiikkansa on imperiaalista, valloituspolitiikkaa.

   Nato-jäsenyyden hakeminen oli Suomen poliittisilta päättäjiltä viime keväänä välttämätön teko, kansan kannattaessa sitä suurella enemmistöllä, sillä Ukraina on elävä, jokapäiväinen esimerkki siitä, mitä on olla liittoutumaton valtio Venäjän kaltaisen imperialistisen ja sotaisan, naapurimaittensa valtiorajoa ja niitten itsenäisyyttä ja suvereniteettia kunnioittaman valtion naapuri.

   Jos kenen tahansa meidän naapurustossamme majailisi väkivaltainen rosvojoukkio, joka on tunkeutunut kahden naapurinsa kotiin, rosvonnut jo heidän omaisuuttaan ja kiinteistöjään, sekä orjuuttanut heidän perheenjäseniään, niin kuinka luottavaisin mielin ja huoletta te suhtautuisitte tuohon aggressiiviseen rosvojoukkonaapuriinne?
   Venäjän fasismidiktatuuri on juuri tuollainen Suomen naapuri.

  • Anonyymi

   Turkki pommittaa parhaillaan Syyriaa. Nato hyväksyy pommitukset turvatakuulla Turkki on joutunut hyökkäyksen kohteeksi.
   Veikataanpa, missä seuraava natomaan sota käynnistyy. Yhdysvallat pommitti vuosia Syyriaa.

  • Anonyymi

   Maailma tarvitsee demokratiaa, se on myös Euroopan parlamentin perustehtäviä tukea unionin kansainvälisiä pyrkimyksiä demokratian ja ihmisoikeuksien edistämiseksi. tämä auttaa tekemään maailmasta vakaamman ja turvallisemman paikan elää. EU pyrkii ehkäisemään konflikteja ennen niiden syntymistä, puuttumaan kriiseihin niiden kärjistyessä, sekä tukemaan rauhaa ja demokratiaa konfliktien hellitettyä. Euroopan valtiot tukevat rauhallista maailmaa, siinä on ohjelmaa jota kannattaa tukea. Venäjä on rikkonut raa-asti tuota rauhallista kehitystä EU:n alueella ja pakottanut valtiot lisäämään puolustusmenojaan aiemman suotuisan kehityksen sijaan. Puolustusvoimien merkitys rauhan takaajana on kasvanut.

   • Anonyymi

    Käytännössä EU ja jäsenvaltiot eivät tee mitään Ukrainan sodan lopettamiseksi. EU pitkittää sotaa ja kasvattaa sotateollisuuden voittoja rahvaan kustannuksella. EU on täysin natolle alisteinen ja todellinen nato on USA. Selvä komentoketju.
    EU tarvitsee todellista rauhantyötä palkkatyöläisten toimesta. On vaadittava aselepoa ja rauhanneuvottelua. Se toimisi tahtomattaan myös sotivien osapuolten työläisten eduksi.
    Sotakiihko alas - Rauhanliike ylös.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Käytännössä EU ja jäsenvaltiot eivät tee mitään Ukrainan sodan lopettamiseksi. EU pitkittää sotaa ja kasvattaa sotateollisuuden voittoja rahvaan kustannuksella. EU on täysin natolle alisteinen ja todellinen nato on USA. Selvä komentoketju.
    EU tarvitsee todellista rauhantyötä palkkatyöläisten toimesta. On vaadittava aselepoa ja rauhanneuvottelua. Se toimisi tahtomattaan myös sotivien osapuolten työläisten eduksi.
    Sotakiihko alas - Rauhanliike ylös.

    Miksi te siellä Suomen Kommunistisessa Puolueessa ette vieläkään halua tuomita toveripuoluettanne, Venäjän federaation kommunistista puoluetta, sen rikoksesta rauhaa vastaan ja tuesta Vladimir Putinin fasistijuntan jo yhdeksättä vuotta jatkuneelle imperialistiselle hyökkäyssodalle Ukrainaa ja sen kansaa vastaan?
    Mitä te siellä SKP:ssä pelkäätte, kiristääkö Zjuganov teitä jostain neuvostoajan asiasta?

    Venäjän fasismidiktatuuri voi koska vain kertoa lopettavansa hyökkäyssotansa Ukrainassa ja vetää sen jälkeen pois kaikki hyökkäys- ja miehitysjoukkonsa Ukrainan valtioalueilta ja ukrainalaisten kodeista.
    Noin helppoa se rauhan tekeminen on.

    Jos ukrainalaiset sen sijaan antautuvat, kuten Vladimir Putinin fasistihallinto sekä suomalaiset kommunistit ja heidän toverinsa Venäjän federaation kommunistisessa puolueessa tahtoisivat, ei olisi enää itsenäistä Ukrainaa ja sen suvereenia kansaa, olisi vain Moskovan fasistijuntan orjuuttama maa.

    Kiistatta fasistiselle Venäjälle ei tule antaa tuumaakaan periksi, on Ukrainan kansan selvästi ilmaistu tahto, eivätkä he halua alistua Putinin-Zjuganovin fasistis-kommunistisen imperialistisen sotaklikin orjuuteen.

    Et kai sinäkään Partacus ala luovuttamaan kiinteistöäsi ja irtaimistoasi tai peräti perheenjäseniäsi ja itseäsi kotiinne tunkeutuvan rosvojoukkion hallintaan?
    Oletan vahvasti että et, mutta ukrainalaisia sinä sen sijaan suorastaan vaadit tekemään niin nyt Venäjän hyökätessä maahan, ja muita vieläpä painostamaan heitä tekemään niin.


  • Anonyymi

   Sotaa ilmeisesti ihannoivat kirjoittajat vastustavat rauhaa turvaavan järjestelmän rakentamista. Kummallista.

   • Anonyymi

    Mitä rauhaa se olisi Ukrainalle ja ukrainalaisille, jos he antautuvat sille Venäjälle, jonka sinäkin Partacus olet todennut olevan "kiistatta fasistinen" valtio?

    Olisiko Neuvostoliiton johdon pitänyt ymmärtää antautua Hitlerin Saksalle myöhäsyksyllä 1941, jotta olisi tullut rauha?

    Kommunistit juhlivat aina 9. toukokuuta Neuvostoliiton asevoimallaan ja Yhdysvaltain aseellisella ja sotilaallisella tuella saavuttamaa voittoa fasistisesta Saksasta, eikä yksikään kommunisti moiti tuona päivänä puna-armeijan silloista toimintaa. Ovatko nämä voitonmaljoja nostelevat kommunistit sinun mielestäsi ehkäpä verenhimoisia militaristeja, kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus?
    Eivät minusta. He sen sijaan ymmärtävät sen, että ilman puna-armeijaa ja Yhdysvaltain tukea sille ei Neuvostoliitto olisi selvinnyt, aivan kuten minä ja valtaosa muista suomalaisia ymmärtää sen, että ilman Suomen armeijaa talvella 1939-1940, tuon saman puna-armeijan hyökätessä maahamme, ei Suomea olisi enää olemassa.


  • Kapitalistidiktatuurin edusmies on katkera kun 9.5.1945 Liittoutuneet allekirjoittivat Saksan fasismin viimeisen antautumissopimuksen. Hän päivänselvästi viestittää, että Natsi-Saksan olisi kuulunut voittaa ja alistaa Euroopan. Liittoutuneet NL, USA ja Englanti pysyivät lujana loppuun saakka.
   Historiaa ei voi muuttaa. On valitettavaa, ettei Liittoutuneet syntyneet jo kesällä 1939. Silloin oli selvästi nähtävissä Hitlerin Saksan valloitussuunnitelmat.
   Tänään riehuu parhaillaan suursota Euroopassa. Kapitalismi vastaan kapitalismi.
   Sota joko kuihtuu tai laajenee. Jotkut piirit manipuloivat laajenemisen suuntaan vaikka tuhoa on tullut suuresti. Suomessa militaristista henkeä nostetaan pinnalle.
   Mitään ei ole menneisyydestä opittu.

   SKP:n kannantotosta:
   "Kun turvallisuutta haetaan aseistusta lisäämällä ja liittoutumalla sotilaallisesti, on seurauksena turvallisuutta heikentävä kierre. Lisääntyvä asevarustelu ja sotilaallinen liittoutuminen lisää uhkakuvia ja turvattomuuden tunnetta rajan toisella puolella. Siellä lisätään sotilaallista toimintakykyä ja siihen vastataan taas rajan tällä puolella. Lopulta tämä voi johtaa sodalla, jopa ydinaseilla uhkaamiseen. Kun epäluottamuksen, varustelun ja vastakkainasettelun kierre jatkuu, se voi johtaa aseelliseen yhteenottoon. "

   Rivikansalaiset eivät ole sotaisia laisinkaan.
   Yleismaailmallinen turvallisuusjärjestelmä on kumoutunut. Sen tilalle tarvitaan uudet mekanismit, joiden puitteissa erimielisyydet ratkaistaan rauhanomaisesti.
   Silloin vähäiset, katkeroituneet puukkoja heiluttelevat jäävät omaan lokeroonsa mutta muu maailma menee eteenpäin.

  • Arvoisa kapitalistidiktaattorien juoksupoika.
   Hävettää todeta teidät suomalaiseksi kun puhutte kaiken aikaa verenhimo leukapielissä. Onko Teillä koskaan ollut hymyä suupielissä?

  • https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aveollila/suomi-voi-jaada-yksin-kuten-vuonna-1939-mika-sitten-neuvoksi-valtiojohto/

   Mainio artikkeli porvarilta US-blogissa. Kaikki muu on realismia paitsi suomettumisen osalta hieman hämärää.
   Yksi pääteema. Pikkuporvarit olettavat, että Venäjä lyödään ja Suomeen ei hyökätä koskaan.
   Ollila kumoaa teesin, joka on harhautusta. Venäjä säilyy naapurimaana ja on edelleen Suomeen nähden suurvalta. Sen oivalsivat Paasikivi ja Kekkonen. Valkoisen Suomen aikainen uhittelu kumottiin ja maamme sai kehittyä rauhassa.
   Ollilan sanoma on, että vihollissuhdetta ei kannata lainkaan järjestää. Hän ei suoraan vaadi nato-jäsenyyden hakemisen lakkauttamista mutta että Venäjä on edelleen itärajan takana eikä suhteita kannata pilata. Nythän vapaaehtoisesti kärsimme taloudessa yhtymällä lännen pakotteisiin.
   Poliittisissa kannanotoissa Marinin hallitus ei poikkea valkoisen Suomen aikaisista hallituksista.

   Ollila kehottaa olemaan parjaamasta häntä putinistiksi.
   Hän halusi kertoa kansainvälisten suhteiden perusperiaatteista ja onnistui siinä.

   • Anonyymi

    Tässäpä erinomaisen oikeaan osuva lainaus Jukka Mikkolan kommentista ko. blogissa.

    "Presidentti J.K. Paasikivi kirjoittaa päiväkirjassaan 21.9.1941: ”Olen lukenut bolsevikkikirjallisuutta. Leninin koko oppi oli väkivallan oppia – ei rauhallisten keinojen ja rauhallisen kehityksen oppia.” Lähde: J.K. Paasikivi Jatkosodan päiväkirjat 11.3.1941 – 27.6.1944 sivu 125. Presidentti Paasikivi oli venäjänkielen taitoinen."

    Kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus:

    "Pikkuporvarit olettavat, että Venäjä lyödään ja Suomeen ei hyökätä koskaan."

    Venäjän fasismidiktatuurin piti olla toiseksi vahvin asevoimaltaan koko maailmassa, ja ydinaseiden osalta se pitää paikkansa, mutta ne ovat aseita, joita ei voi käyttää, kun taas Ukraina on näyttänyt sen, että mainokset Venäjän armeijan ylivertaisuudesta ovat tosiasioihin perustumaton valhe. Ennen 24. helmikuuta Ukrainan sanottiin tulevan lyödyksi päivissä, mutta kuinka on käynyt? Valtava määrä Venäjän fasismidiktatuurin sotakalustoa romuna ja 100 000 sen sotilasta kaatuneina ja haavoittuneina.

    Mitä taas tulee siihen, että "Suomeen ei hyökätä koskaan", niin tuo ei ole ollut suinkaan "pikkuporvareiden(!)" iskulause, kuten sinä kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus väität, vaan teidän kommunismidiktatuurin puuhastelijoiden ja muiden kaltaistenne Kremlin edessä konttaajien vakuuttelua Moskovan alati jatkuvasta rauhantahtoisuudesta. Ettehän te vuosikymmeniin toisen maailmansodan jälkeen tunnustaneet todeksi edes sitä, että Neuvostoliitto olisi hyökännyt Suomeenkaan 30. marraskuuta 1939, vaan väititte kivenkovaan Suomen hyökänneen tuolloin Neuvostoliittoon.

    Suomen Puolustusvoimain varustautuminen aina pohjannut sen tosiasian ymmärtämiseen, että Moskovan kulloinenkin diktatuurijohto on ainut realistinen sotilaallinen uhka Suomen itsenäisyydelle ja suvereeniudelle, ja kuten Venäjän fasismidiktatuurin hyökkäys naapurimaahansa Georgiaan vuonna 2008 ja naapurimaahansa Ukrainaan vuonna 2014, mikä imperialistinen sota jatkuu edelleen, osoittavat sen että Venäjän fasismidiktatuuri on aggressiivinen ja imperialistinen valtio pienempiä rajanaapureitaan kohtaan, minkä johdosta liittoutuminen NATOon on Suomelle välttämätön asia.

    Te siellä SKP:ssä olette puolustelleet Venäjän fasismidiktatuurin tekoja aina 24. helmikuuta 2022 asti, jolloin te ensimmäisen kerran rohkenitte tuomita sen hyökkäyssodan Ukrainaa ja sen kansaa vastaan, sanoen sen huokuvan "isovenäläisyyttä ja imperialismia" ja vaarantavan maailmanrauhaa, mikä pitää paikkansa.

    Venäjä olisi voinut lähteä Neuvostoliiton itsemurhan jälkeen toiselle, todelliselle demokratian ja rauhan tielle, mutta Vladimir Putinin valtaannousu ja käytännössä fasistinen diktatorius siitä lähtien suuntasikin imperialismiin, Suur-Venäjäksi Neuvostoliiton rajoin.
    Kun Venäjän fasismidiktatuuri järjesti syyskuussa valeäänestykset miehittämillään Ukrainan alueilla liittääkseen ne itseensä, oli yksi käytetyistä perusteluista Katariina Suuren ajan Venäjän rajat. Suomessa oli tuolloin Turun rauha, jolloin osia Kaakkois-Suomesta kuului Venäjään.

    Mitä tulee kansainväliisiin suhteisiin ja kansainväliseen oikeuskäytäntöön, niin Venäjän fasismidiktatuuri rikkoo niitä vastaan nyt imperialistisella hyökkäyssodallaan Ukrainassa koko ajan, erittäin räikeästi.

    Maailma tarvitsee rauhaa, mutta ei "Moskovan rauhaa", se on brutaalia imperialismia, jolla vastapuoli orjuutetaan.


  • Anonyymi

   Suomen linja on aina ollut naapurisopu, kaikkiin suuntiin, Venäjä suunta on aina ollut ongelmallinen kuten kaikilla pienillä Venäjän naapureilla, joita Venäjä on valloittanut ja pitänyt etupiirinään. Sama tilanne on ollut nähtävissä Keski-Aasiassa olevien valioiden kanssa. Venäjää pelätään ja ollaan aina pelätty sen vaikutusta ja valtapolitiikkaa kaihdettu. Venäjä saa syyttää omaa imperialistista ja valloitushaluista politiikkaansa siitä , miksi naapurit eivät tykkää Venäjästä. Imperialistista valtiota oikeasti vihataan, kuten ennen Isoa-Britanniaa vihattiin. Venäjä tulee olemaan Suomen naapurina, mutta Suomen jääminen yksin Naton ulkopuolelle arvaamattoman Venäjän kainaloon ei todellakaan enää ole tätä päivää. Venäjän on muututtava.

  • Anonyymi

   Maailma tosiaan tarvitsee rauhaa. Kapitalistien sotaisuus tulee saada torjutuksi.
   Porvarien hirvittävä sota Euroopassa tulee saada keskeytettyä. Jo nyt on nähtävissä että siinä sodassa on vain häviäjiä.

  • Anonyymi

   Se joka voittaa sodan oikeutettujen tavoitteiden puolesta, on voittaja, maailmassa on paljon tällaisia voittoja, Suomi voitti itsenäisyytensä neljä kertaa, Ukrainalle haluamme voiton imperialistisesta Venäjästä. Ihminen on luonnostaan myös taistelutahtoinen.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   69
   2843
  2. Kerro jotain kaivatustasi

   jotain mitä teille on sattunut keskenään? Ei silmiin katsomista kun sitä on kaikilla. Jotain mistä hän voisi tietää että olet täällä...
   Ikävä
   111
   1525
  3. Sofian kylppärikuva.

   Pyllistys! Miten voi tuon ikäinen nainen olla noin pissis ja lapsellinen? Hoh hoijaa...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   113
   924
  4. Haittaako se, että olen sua nuorempi?

   Mulle ikäerolla ei ole mitään väliä, mutta voiko naista se haitata, jos on vanhempi miestä?
   Ikävä
   99
   892
  5. Jos meistä tulis jotain,

   niin sulle mies pitäis eka opettaa hieman käytöstapoja. Mut ootkohan sä liian vanha oppimaan yhtään mitään? 🤔
   Ikävä
   56
   801
  6. Illat ilman sua (mies)

   ovat niin turhia! Toivittavasti sulla on kaikki hyvin. Miettii yksi pieni sydän ikävissään!
   Ikävä
   95
   785
  7. Iso vaalee vauhdissa

   Onko hyvä vai paha jotta tällä muutamalla taitaa olla aika huono itsetunto kun pitää jokapaikassa ja tilanteessa tuoda oma erinomaisuutensa ja muiden
   Suomussalmi
   13
   660
  8. Rikoin sun sydämen.

   Se oli silti sulle oikein.
   Tunteet
   57
   644
  9. Kysymys haavemaihin

   Hei haaveileva mukava nainen, miten meni viikonloppu?
   Ikävä
   170
   642
  10. Öitä M-nainen

   Ethän unohda https://www.youtube.com/watch?v=fvGl-WQjCFE
   Ikävä
   33
   610
  Aihe