Olen järkyttävän yksinäinen

Anonyymi-ap

Olen jäänyt juuri työttömäksi. Määräaikaisuus loppui. Töissä oli mukavaa, kun sai jutella ihmisten kanssa ja päivissä oli hieman sosiaalisuutta. Muita ihmisiä elämässäni ei juuri ole. Tai on minulla pari kaveria ja tuttavaa joita näen parhaillaan kerran kuussa, yleensä harvemmin. Näillä tuttavilla on perheet ja menevät elämässä eteenpäin. Toisin kuin minä. Olen tosi jumissa ja nämä vähäiset ihmissuhteet enää hädintuskin pysyy hengissä. Eikä edes tunnu enää siltä, että olisi mitään yhteistä.
Minulle tapahtui traumaattinen kokemus 15 vuotta sitten. Yritin sulkea sen pois mielestäni, mutta se on syönyt minua sisältäpäin pikkuhiljaa. Olen myös jatkuvasti mennyt ihan huomaamattani huononpaan suuntaan. Olen jäänyt yksin. Enkä kestä sitä enää. Aloin vältellä ihmisiä omasta halustani, koska minun oli vaikeaa traumaattisen kokemuksen jälkeen olla tekemisissä ihmisten kanssa. Olin aivan hukassa. Ja sinne hukkaan taisinkin hukkua.

Nyt kun työtkin loppuivat en tee enää mitään. Ei edes kiinnosta hakea uutta työpaikkaa. Aamuisin en halua nousta ja illalla on ihanaa kun aurinko vihdoin laskee. En näe mitään syytä panostaa tulevaisuuteen, koska näen siellä vain loputonta yksinäisyyttä. Töihin menokin oli vaikeaa, kun työkaverit puhuivat perheistä ja lapsistaan. Mutta silloin kun juteltiin muita asioita niin oli mukavaa.

Tunnen itseni täysin turhaksi ihmiseksi ja ulkonäkönikin on muuttunut rumemmaksi. Sekin tuntuu pahalta, koska en usko löytäväni edes kumppania koska olen niin ruma. Ja sen lisäksi sosiaaliset taidot ovat ruosteessa.
En tiedä mitä tekisin…
En edes jaksa tehdä mitään. Ei millään tekemisellä tunnu olevan mitään pointtia.
Olen myös melko henkinen ihminen eikä sekään anna lohtua enää. Ei yhtään mikään. Tiedän, että ainut mistä saisin lohtua olisi rakkaus ja kumppani. Jota en usko saavani.

4

335

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kiitos että kerroit,tosi ikävää että sulle on tapahtunut jotain kamalaa ja se vaivaa mieltä.Oletko pystynyt siitä puhumaan jollekin ja käsittelemään tunteita.Ehkäpä on aikalisän paikka nyt mutta myöhemmin voisit taas hakeutua töihin,sinuakin tarvitaan. Joskus ihminen tosiaan on niin jumissa että näkee asiat vain kapeasti eikä näe ulospääsyä. Asioilla on tapana järjestyä,siihen uskon kun monen epätoivon kohdalla asiat aina kuitenkin selviää. Tsemppiä täältä jostain:)

  • Anonyymi

   Jo olet nainen ikään katsomatta menen netti naisten tuki linjaa. Jos olet mies menen netti miesten tuki linja.Laita aamut kello soimaan vaikka 7. Pakota itsesi ylös.aamiaiset ymm. Pakotai itsesi ulos kello 9. kävelee säällä kuin säällä 2-4 viikkon päästä olet kinni päivä rytmi.Ota haltuun ruoka rytmi. Ulkoilusta ja aamu heräämisestä saat kiinni uni rytmin.Kuntele musikkia,hoitaa sielua. Edellä maintut toimii minulle.Samassa asemassa olevalle. Ei nin tujotakaan yksinäisyys kun huomaa yksin osaa ulkoilla.Voi kohdata monta ihmistä.Koiran ulkoiluttajan kysyt saatko koiraa silitää.Juttu tuokio harmiton koirasta. Penkki on jossain kävetytien varrella,vaikka joku siinä jo istuu istu itsekin ala puhu säästä.Harmitonta keskustelua.Vaikka en kulu kirkoon jos et sinäkän mene edes kirkon aulaan löydät esiteitä mitä nillä tarjota vaikka ilmasta jumpaa tai hiljaisuuden jooga aamupäivällä, Kuin katso alueesi asukastalot. Sinne menet .

  • Hei,

   Hyvä, että kirjoitit tänne! On tärkeää purkaa mielessä olevia huolia. Vertaistuki voi olla hyvä voimavara ja saitkin jo vastauksia. Ulkopuolisen kanssa keskusteleminen voi helpottaa ja tuoda uusia näkökulmia. Joskus myös ammattimainen keskustelupau voi olla tarpeen. Et maininnut oletko käsitellyt traumaattisen kokemuksen ammattilaisen kanssa.

   On olemassa monia matalan kynnyksen auttavia tahoja, joista voi saada tukea elämän eri tilanteissa. Kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä ja keskustella omista ajatuksista joko ammattilaisen tai vertaisten kanssa. Yksinäisyyskin saatta lievittyä, jos osallistuu ohjattuun ryhmätoimintaan. Alla tiedoksi tahoja joihin voi olla yhteydessä anonyymisti ja maksutta:

   - Tukinet.net - Tukipisteesi netissä https://tukinet.net/

   Tukinetistä saa itselleen tukihenkilön, jonka kanssa voi keskustella kahden kesken mistä tahansa hankalasta elämäntilanteesta tai mielessä olevasta huolesta. Tukihenkilö löytyy esimerkiksi Mieli Tukisuhteesta. https://tukinet.net/teemat/mieli-tukisuhde/tukisuhteet/

   Lisäksi maanantaista torstaihin klo 15-19 on aikuisten kahdenkeskinen Solmussa-chat, jossa voi jutella päivystäjän kanssa mistä tahansa mielessä olevasta huolesta tai hankalasta elämäntilanteesta.

   Tukinetissä on myös monenlaisia ryhmächattejä ja keskusteluryhmiä, joista voi saada vertaistukea sekä ammattilaisten neuvoja.

   Tukinetin kaikki palvelut saa käyttöönsä rekisteröitymällä palveluun anonyymisti. Osaa palveluista voi käyttää ilmankin rekisteröitymistä.

   Keskusteluapua on mahdollista saada matalalla kynnyksellä myös seuraavilta tahoilta:

   - Valtakunnallinen kriisipuhelin

   Jos soittaminen tuntuu omimmalta vaihtoehdolta, niin valtakunnallinen kriisipuhelin päivystää24/7 numerossa 09 2525 0111.

   - Kriisikeskukset

   Ympäri Suomea toimii myös kriisikeskuksia, joihin voi mennä keskustelemaan paikan päälle. Myös etävastaanotto on mahdollista osassa paikoista. Kriisikeskusten yhteystiedot löytyvät mm. MIELI Suomen Mielenterveys ry:n nettisivuilta: https://mieli.fi/tukea-ja-apua/keskusteluapua-kriisivastaanotoilla/

   Ystävällisin terveisin
   SOS-kriisikeskus/Kata

  • Anonyymi

   Noh täällä on toinen myös vähän yksinäinen ja mä oon nainen.........
   Sanon nyt ekaks, että eihän kaikkien ihmisten tarvi hankkia lapsia ja perustaa perhettä,
   on itsellänikin käyny monesti kyllä mielessä, mutta eipä ole lapsia eikä haittaa, että ei ole, koska lapsiperheissä elämä on työtä 24/7........Tai arki lapsen kanssa yleensä ja tietyt rutiinit pakko tehhä vauvankin kanssa, vaikka kuinka väsyttäisi ja yöunet ollu huonot.......
   Eli sanon ite suoraan, että mun ei käy kateeks lapsiperheiden arkea, lapsia en vihaa, mutta arki lapsen kanssa on raskasta, jos ei saa yöllä kunnolla nukuttua, en ainakaa ite jaksais....... 😏
   Nautin siitä, kun saa elää vapaata elämää eikä ole muita huollettavia kuin lemmikki........😊
   Voi elämä olla onnellista muutenki ilman, että on lapsia........ 😉
   Ei mullakaan ole kuin muutama kaveri tällä hetkellä, onneks on ees ne pari ja yks niistä on karvainen...... 🙂

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kyssäriä pukkaa nyt

   Mikä on kaivattusi nimi?
   Ikävä
   95
   2072
  2. Nainen, minne tahtoisit muuttaa kanssani

   Jos meistä tulisi pari?
   Ikävä
   174
   1400
  3. Oudolta tuntuu

   Kun on joku joka välittää oikeasti täälläkin.
   Ikävä
   166
   1293
  4. Ikävintä on kokea

   Kun toinen lähestyy niin sitä itse vetäytyy. Sitten kun itse lähestyy niin toinen vetäytyy. Vähänkuin magneetit jotka hylkivät toisiaan ja sitä ei ede
   Ikävä
   80
   1107
  5. Sara ja Pyry eronneet?

   Pitääkö huhu paikkansa, tietääkö kukaan?Joku kertoi, että olivat tapelleet rajusti Emma gaalan jälkeen ja sen jälkeen Sara poisti Instatililtään kaikk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   42
   951
  6. Unelmoitko asunnosta lämpimässä? Haluaisitko muuttaa Suomesta esim. Espanjaan?

   Kiinnostaisiko sinua muuttaa pois Suomesta lämpimään? Jos kiinnostaisi, niin muuttaisitko vain talviajaksi vai koko vuodeksi ja millaisia kriteerejä s
   Maailman menoa
   70
   832
  7. Miksi ihmiset ilkeilevät toisilleen anonyymisti?

   Ikuisuusaihe, tavallaan, mutta jäin tuota pohtimaan männä yönä. Miksi pitää olla ilkeä mm. palstalla anonyymisti? Miksei voi vain todeta, että olen er
   Sinkut
   157
   760
  8. Sen takia sanoin sen

   Että et ottaisi itseesi kun ei ole tarkoitus sinua loukata. Me vain heijastellaan toistemme kipukohtia ja se tuntuu ikävälle.
   Ikävä
   100
   714
  9. Millaisista tuoksuista miehet pitää?

   Tuli tuosta yhdestä aloituksesta mieleen tälläinen. Eli millainen tuoksu saa miehet sekaisin? Onko se karkkikaupan tuoksu, kukkainen tuoksu,mausteinen
   Ikävä
   90
   675
  Aihe