Sosterin kotihoito

Anonyymi-ap

Omaisten kokemuksia kaivataan Sosterin kotihoidosta. Hyvää? Huonoa? Onko palveluja saatu riittävän ajoissa? Riittävästi? Hoidon laatu? Myös kuulopuheet kelpaavat jos omia kokemuksia ei ole.

84

1112

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   No yks nainen ainakin oli pitkään yrittänyt saada äidilleen hoitokotipaikkaa, mutta koithoidosta oli vain sanottu, että kotona pärjää vielä pitkään ja hyvinkin. Noh, tytär oli kerran työpäivänsä jälkeen mennyt äidilleen ja dementti mummo oli turannut sähköhellan uunin täyteen palavaa materiaalia ja etsi tulitikkuja "laittaakseen lieteen tulet". Hellasta oli otettu sulake pois, ettei mene päälle.

   • Anonyymi

    Luultavasti asunnosta oli tulentekovälineet poistettu tai ainakin olisi pitänyt jo itse tyttären ymmärtää tämä eikä odottaa kotihoidon sitä tekevän.
    Se on kyllä ikävää, että muistisairaat lukitaan ja lääkitään puoltajuttomaksi kotiinsa.
    Tuttava pääsi jokunen aika sitten laitospaikalle ja kuntoutui silmissä parempaan kuntoon lääkityksen muututtua vaikka ei muisti palaudu, niin ihminen ei enää ole sekaisin lääkkeiden takia


  • Anonyymi

   Poliittisten päättäjien on vastuu näistä heitteillejätetyistä vanhuksista.
   Ei ole ajoissa puututtu tulevaan ongelmaan.
   Aina on rahaa riittänyt tärkeimpiin asioihin, hävittäjiin, aseisiin yleensäkin, kehitysapuun, sotilastarkkailijoihin, Afkanistanin sotaan ja apuun, Ukrainan sotaan ja uusimpana aitaa rajalle.

  • Anonyymi

   Helsingissä asuva ystävä ei saanut umpidementille, ulosteella ja virtsalla sotkevalle, suihkutettavalle ja monin tavoin autettavalle äidille apua. Isänsä sairasti loppuvaiheen syöpää (hänkin kotona). Vanhemmat olivat virallisesti naimisissa, vaikkakin eronneet ja muuttaneet eri asuntoihin samassa talossa. Isällä oli jo uusi kumppani. Kotihoidosta luvattiin kuulemma apua vain niiksi ajoiksi, kun isänsä käy sytostaatti- ja sädehoidossa. Muun ajan vakavasti syöpäsairaan isän katsottiin voivan hoitaa äitiänsä. Ystävä juoksi Savonlinnassa 4,5 vuotta ja koko sen ajan jonotti äidilleen laitospaikkaa- tuloksetta. Joutui irtisanoutumaan hyvinpalkatusta akateemisesta työpaikastaan ja kouluttautumaan hierojaksi, jotta voi säädellä työaikojaan. Tuon 4,5 v. teki ympäripyöreitä päiviä klo.8-20 ti-to, jotta voi joka pe-ma tulla Savonlinnaan äitiään auttamaan. Savonlinnaan muutto ei asuntovelkaiselle ystävälle tullut kysymykseenkään. Joutui vielä rallin johdosta ottamaan 20000e lisää lainaa! Tiedä sitten, vaikuttiko asiaan se, että ulkomaalainen äiti oli unohtanut sen vähänkin alkeellisen suomenkielen ja puhui omaa alkuperäistä kieltänsä jota harva on opiskellut. Se ei kuitenkaan saisi olla peruste kotihoidon epäämiselle ja minimaaliselle myöntämiselle.

  • Anonyymi

   Suurinosa hoitajista tekee työtä sydämellä mut toiset ei. Ja tiiän et hoitajat voivat erittäin huonosti kun nii paljon töitä ja palkka on huono sekä ilmapiiri työpaikalla paska

  • Anonyymi

   Erikoista sekin, että vaikka laki vaatii, että omaishoitajan tulee olla terveydentilaltaan sellainen, että soveltuu omaishoitajaksi ja hänen tulee itse haluta olla omaishoitaja, niin tätäkin voidaan kiertää. Itsekin sairaat pakotetaan vastoin tahtoaan ja jaksamistaan "omaishoitajiksi". Ja kun kriteerit omaishoitajuudelle eivät edellämainittujen seikkojen vuoksi täyty, niin virallista omaishoitosopimusta ei tehdä eikä kunnan tarvitse maksaa omaishoidontukea. Niinpä itsekin hyvin sairaat joutuvat epävirallisiksi omaishoitajiksi ilman pennin jeniä. Hyvässä tapauksessa vanhuksen itsekin sairas keski-ikäinen lapsi joutuu satojen kilometrien päästä juoksemaan auttelemaan vanhusta. Ja ilman korvausta tietenkin. Nähty tämäkin. Johan siinä tulee matkakustannuksillekin hintaa joita itsekin sairas jälkikasvu joutuu minimaalisesta sairaspäivärahasta/työmarkkinatuesta makselemaan. Kuinkahan monella jäävät omat lääkkeet tämän seurauksena ostamatta ja hammaslääkärikäynnit välistä.

  • Anonyymi

   Vanha nainen kertoi, ettei ollut saanut aivohalvaantuneelle miehelleen vanhainkotipaikkaa, vaikka sanoi ettei jaksa eikä halua hoitaa tätä. Oli mennyt vähän aikaa ja hänelle itselleen tuli yllättäen pyyntö saapua lääkäriin. Hänelle oli vastoin tahtoaan määrätty psyykenlääkkeet jotta hän jaksaa paremmin hoitaa miestänsä eikä kitise jatkuvasti. Nainen oli pöyristynyt ja ihmetteli kuinka niin voi käydä. Pelkkä väsymys, omakin huono kunto ja haluttomuus hoitaa miestä eivät voi olla peruste lääkitykselle. Siitä ei ole tietoa, kävikö kotihoito lisäksi heillä.

   • Anonyymi

    Liian kiireisiä ovat nämä kotikäynnit. Aina ei tietysti ole hoitajan vika, mutta joukossa on kylmiä hoitajia, jotka eivä ota edes katsekontaktia, kuuntelemisesta puhumattakaan. Julmaa, koska saattavat olla ainoita ihmisiä, joita yksinäinen vanhus tapaa.


  • Anonyymi

   Kaksi eri tapausta ja kaksi eri mummoa: kummankin katsottiin pärjäävän kotonaan kotihoidon turvin, vaikka olivat dementtejä ja sekaisin kuin seinäkellot. Toinen sai hoitokotipaikan vasta kun juoksenteli alasti ulkona. Toinen ei saanut, vaikka myöskin viiletteli alasti pitkin katuja. Kuoli sitten kohta.

  • Anonyymi

   Eikös ne Sosterissa ajanut kotihoidon palvelut minimiin säästöjen nimissä viime talvena, facebookissa oli juttua siitä. Hoitajapulaa valittavat, mutta työkkärin sivulla ei ole nytkään kuin pari määräaikaista työpaikkaa tarjolla, omituinen homma.

  • Anonyymi

   Entinen työkaveri oli viimein saanut äitinsä Kuopiossa (yksityiseen) palvelutaloon maksusitoumuksella. Kunta maksoi siis hoidon. Yllätys olikin suuri kun yökäynnit eivät kuuluneetkaan pakettiin eikä koko palvelutalossa ilmeisesti ollut yöhoitajia. Hälytysranneketta painamalla soitto meni toiselle firmalle joka lähetti työntekijän nostamaan kaatuneen ylös, viemään vessaan, jne. Joka kerrasta meni eri maksu ja mummo saattoi viisikin kertaa yössä tilata vessattajan. Joten meni viisi maksua per yö. Kuulosta erikoiselta tämäkin.

  • Anonyymi

   Samoilla hanskoilla tartutaan aamulla ensin virtsaiseen vanhukseen, otetaan vaipat pois, virtsaiset vaatteet heitetään koneeseen, jatketaan samoilla virtsaisilla hanskoilla tarttumaan keittiön kaapin oviin, kaurahiutalepurkkiin, mikroaaltouuniin, vesihanan kahvaan, asunnon ulko-oven kahvaan ja lopulta taloyhtiön ulko-oven kahvaan roskia lähtiessä viedessä. Mikähän lie mahtaa olla taloyhtiön ovenkahvan ja vääntimen mikrobiologisen näytteen tulos, jos sellainen otettaisiin. Kyllä tuolla menolla kaikilla on kohta samassa talossa mahdollinen ESBL, MRSA, korona, influenssa, jne. Mitähän lie koulussa opetetaan kun suojataan vain itsensä. Mikrobit elävät pinnoilla pitkiä aikoja jos niitä virtsaisilla hanskoilla sinne levitellään. Oi aikoja, oi tapoja. Kun entiseenkin aikaan perushoitajakoulutukseen pääsi 5,5 keskiarvolla, niin mitenhän nyt kun työkkärit ohjaavat karenssin uhalla alalle keitä tahansa työllistymisvaikeuksisia.

  • Anonyymi

   Lukevatkohan kaikki edes aina kirjauksia kun hoitajasta riippuen vanhuksella "ei ennenkään ole ollut virtsatietulehduksia" ja siitä syystä ei katso niitä tarvittavan tutkia, vaikka omainen pyytäisi. Toinen hoitaja taas sanoo, että kun on ollut virtsatietulehduksia. Tutkimuksia saa pyytää monta kertaa ja monelta eri hoitajalta muihinkin vaivoihin. Ja tarvittaessa itse arvella vaivojen todellista syytä. Määrätään ummetuslääkettä vatsakipuiselle vanhukselle kysymättä vanhukselta itseltään tai omaisilta onko todella ummetusta ja tutkimatta syytä. Yleensä kun kipu kuulemma johtuu ummetuksesta. Tässäkin tapauksessa vanhus kärsi päinvastoin vuosikausia kestäneestä ripuloinnista jonka yhdeksi syyksi paljastui tutkimaton laktoosi-intoleranssi. Siihen vielä sitten päälle ummetuslääkettä, jotta ripuloi varmasti vielä enemmän semminkin!

   • Anonyymi

    Tälläistä se nykyisin on! Ennen hoito oli parempaa, jo maalaisjärellä ja sydämellä hoitaen pärjättiin. Nyt vaaditaan vaikka minkälaista lisäkoulutusta jo 40 vuotta työskenneiltäkin, eli aika menee koneella istuen ja "työkortteja" suorittaen!? Uusilla hoitajilla ei ole kokemusta, ei kunnon koulutusta, eikä kaikilla edes halua työskennellä vanhusten parissa. Tiedän, ettei voi yleistää, tottakai upeita ja empaattisiakin hoitajia vielä löytyy! Turhan paljon vaaditaan kirjallisia tehtäviä, joista ei ihan oikeasti ole yhtään mitään hyötyä, mutta tilastot näyttää tehokkailta ja päteviltä!!!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tälläistä se nykyisin on! Ennen hoito oli parempaa, jo maalaisjärellä ja sydämellä hoitaen pärjättiin. Nyt vaaditaan vaikka minkälaista lisäkoulutusta jo 40 vuotta työskenneiltäkin, eli aika menee koneella istuen ja "työkortteja" suorittaen!? Uusilla hoitajilla ei ole kokemusta, ei kunnon koulutusta, eikä kaikilla edes halua työskennellä vanhusten parissa. Tiedän, ettei voi yleistää, tottakai upeita ja empaattisiakin hoitajia vielä löytyy! Turhan paljon vaaditaan kirjallisia tehtäviä, joista ei ihan oikeasti ole yhtään mitään hyötyä, mutta tilastot näyttää tehokkailta ja päteviltä!!!

    Eihän nuo moni edes nykyään pääsisi niistä kirjallisistakaan läpi lähihoitajakoulutuksessa, mutta kun opettajille on sanottu, että täytyy päästää vaikka ykkösellä läpi jotta saadaan uusia "ammattilaisia" hoitajapulaan. Tämän kertoi ihan hyvin verkostoitunut entinen eteläisestä Suomesta olevan terveydenhuolto-oppilaitoksen eläkkeelle jäänyt opettaja. Ennen ei kuulemma moisia olisi läpi päästetty. Alalle valmistuu kuulemma ihmisiä, joita ei uskalla kentälle päästää. Lisäksi nykyään suositaan paljon ryhmätöitä- heikompi teetättää muilla tehtävän johon sanoo pari sanaa ja muut tekevät ja itse pääsee siinä sivussa läpi ja saa saman arvosanan kuin ne muutkin ryhmän jäsenet.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eihän nuo moni edes nykyään pääsisi niistä kirjallisistakaan läpi lähihoitajakoulutuksessa, mutta kun opettajille on sanottu, että täytyy päästää vaikka ykkösellä läpi jotta saadaan uusia "ammattilaisia" hoitajapulaan. Tämän kertoi ihan hyvin verkostoitunut entinen eteläisestä Suomesta olevan terveydenhuolto-oppilaitoksen eläkkeelle jäänyt opettaja. Ennen ei kuulemma moisia olisi läpi päästetty. Alalle valmistuu kuulemma ihmisiä, joita ei uskalla kentälle päästää. Lisäksi nykyään suositaan paljon ryhmätöitä- heikompi teetättää muilla tehtävän johon sanoo pari sanaa ja muut tekevät ja itse pääsee siinä sivussa läpi ja saa saman arvosanan kuin ne muutkin ryhmän jäsenet.

    Noinhan se on, kun vielä käytöstavat ovat hävinneet ajat sitten, niin onpa "herttaisia" ja "turvallisia" "hoitajia" avuttomilla ihmisillä!?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tälläistä se nykyisin on! Ennen hoito oli parempaa, jo maalaisjärellä ja sydämellä hoitaen pärjättiin. Nyt vaaditaan vaikka minkälaista lisäkoulutusta jo 40 vuotta työskenneiltäkin, eli aika menee koneella istuen ja "työkortteja" suorittaen!? Uusilla hoitajilla ei ole kokemusta, ei kunnon koulutusta, eikä kaikilla edes halua työskennellä vanhusten parissa. Tiedän, ettei voi yleistää, tottakai upeita ja empaattisiakin hoitajia vielä löytyy! Turhan paljon vaaditaan kirjallisia tehtäviä, joista ei ihan oikeasti ole yhtään mitään hyötyä, mutta tilastot näyttää tehokkailta ja päteviltä!!!

    Joo, tekniikka edellä mennään nykyisin. Mitähän tapahtuu jos ensi talvena kun tulee niitä sähkökatkoja ja kaikki tieto on " koneilla ".


  • Anonyymi

   En nyt kommentoi kotihoidosta vaan koulutetuista lähihoitajista yleisesti tai heidän valintakriteereistä koulutukseen.
   Tunnen kolme vanhempaa joilta on omat lapset huostaanotettu ja tämän prosessin aikana vanhemmat koulutettu lähihoitajiksi eli tiedossa on ollut ettei edes kotona ole asiat kunnossa.
   Tiedän huostaanottojen syyt ja ne ovat sellaisia mitkä sulkee ihmisen hoiva-alalta pois maalaisjärjellä ajateltuna.

   • Anonyymi

    Tuo on totta. Omituista ja epälutettavaa porukkaa on päässyt koulutukseen. Jopa sairaanhoitajaksi on päässyt henkilöitä, jotka esim. kasvattavat omia lapsiaan kylmästi noitumalla ja karjumalla, eli täysin sydämettömiä ja epatiakyvyttömiä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuo on totta. Omituista ja epälutettavaa porukkaa on päässyt koulutukseen. Jopa sairaanhoitajaksi on päässyt henkilöitä, jotka esim. kasvattavat omia lapsiaan kylmästi noitumalla ja karjumalla, eli täysin sydämettömiä ja epatiakyvyttömiä.

    Se että ihminen noituu ja karjuu ei tee huonoa kasvattajaa yksinään. Huono kasvattaja en enemmän sellainen ettei edes huuda.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Se että ihminen noituu ja karjuu ei tee huonoa kasvattajaa yksinään. Huono kasvattaja en enemmän sellainen ettei edes huuda.

    No, tuntemassani tapauksessa "kasvatus" ei kyllä tehnyt tasapainoisia ja onnellisia nuoria!


  • Anonyymi

   Työvoimatoimistot pakottavat ihmisiä kouluttautumaan lähihoitajiksi. Karenssia tulee monta kuukautta jos ei suostu. Perusteluksi ei kelpaa edes fyysiset rajoitteet. Alalla kuitenkin on virallisesti tietyt terveydentilavaatimukset. Eräs oli rikkonut selkänsä edellisen alan töissä ja samassa yhteydessä selässä oli todettu pohjalla kehityshäiriö. Tyyppi pääsi uudelleenkoulutukseen ja ohjattiin lähihoitajakoulutukseen vastoin saamaansa vakuutuslääkäreiden suositusta siitä, että uuden työn ei tule rasittaa selkää. Kävi tosin mielenterveys- ja päihdesuunt. linjan jonka työn työkkärintäti ei niin arvellut kuormittavan selkää. Asiassa oli vain yksi pikku ongelma: psyk. ja päihdesektorit on säästösyistä ajettu jo 90-luvulla niin alas, ettei ole työpaikkoja eikä potilaillekaan ole hoitopaikkoja- ovat avossa heitteillä. Ennen olisivat olleet osastohoidossa. Noh, tyyppi päätyi kehitysvammapuolelle nostelemaan satakiloisia vammaisia pyörätuolista ja sen seurauksena selkäydinkanavasta lähtevät hermot olivat siinä kunnossa, että joka paikkaan säteili infernaalisia hermokipuja! Ei tullut ymmärrystä työkkäristä ja karenssilla vain uhkailtiin ja kipulääkkeiden voimin olisi pitänyt jatkaa. Oli vaarassa joutua sairaseläkkeelle 35-vuotiaana. Löysi onneksi toisen työn 60 km päästä. Jäljelle jäivät, tosin lievemmät, mutta edelleen kovat kivut. Eikö työvoimaviranomaisia saa vastuuseen tällaisesta uhkailusta ja toiminnasta?!????

  • Anonyymi

   Sairaalasta siirtyy lähihoitajajia kot hoitoon

   • Anonyymi

    Ennen jopa laitosapulaiset pystyivät hyvään hoitotyöhön, koska maalaisjärki ja työhalut olivat silloin tallella. Hoitotyötä ja hoidettavia arvostettiin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ennen jopa laitosapulaiset pystyivät hyvään hoitotyöhön, koska maalaisjärki ja työhalut olivat silloin tallella. Hoitotyötä ja hoidettavia arvostettiin.

    Maalaisjärkeä varmaan tarvittaisiin. Nykyään jos yksi lamppu eteisessä on palanut, soitetaan omaiselle Helsinkiin, että nyt ei mennä koko asuntoon kun työturvallisuusriski ja vanhuskin siellä pimeässä joutuu selviytymään yksikseen. Ja tulepa omainen vaihtamaan 350 km päästä lamppu! Auttas varmaan kun vaihtas ensin korviensa väliin lampun niin avuton hoitaja ja etsisi kämpästä varalamppuja ja sulakkeita. Jätetään lappuja, että kaurahiutaleet läpikuultavasta tuppewarepurkista loppu ja purkin vieressä ja takana nakottaa kaksi täyttä kaurahiutalepakettia. Siihen mennessä joku ruudinkeksijä hoitajista varmaan hokannut jo asian, kun omainen kolmen viikon päästä sieltä kaukaa tulee käymään. Viikataan basillisia siivousluuttuja kaappiin leivin- ja käsipyyheliinojen joukkoon ( tämä käynyt kahdella eri ihmisellä joista toisen sukulainen vielä asiaa ihmetellyt ammattisiivooja). Väitetään, että ihmisparka laihtunut viikon aikana älyttömiä määriä, eikä ollenkaan ajatella kuinka mahdollista asia edes on. Tietyssä tapauksessa olisi pitänyt olla kokonaan syömättä laihtuakseen moista määrää. Lamppu ei korvien välissä syty sen vertaa, että ajattelisi digitaalipuntarin menneen rikki ja näyttävän useiden kilojen heittoja jopa samana päivänä.


  • Anonyymi

   Vanhuksen postiluukkuun kiinnitettyä postinkerääjäkoria (vanhuksen ei tarvitse kumartua poimimaan posteja lattialta) käytetään roskiksena ja heitetään siihen käytetyt muoviset kenkäsuojat.

  • Anonyymi

   Meidän tapauksessa taas heittivät roskia tiskipöydänaluskaappiin, jossa yleensä ihmisillä roskis. Kaapissa ei säilytellä kuin pesuainearsenaalia ja tyhjiä muovipusseja. Tajuttiin katsoa kaappiin vasta aikojen päästä ja se piti siivota ruoanjämistä, kahvinporoista ja joka ikinen likaiseksi mennyt pesuainepullo huuhtoa. Varsinainen roskis oli selkeästi (sankko)näkyvillä lattialla ko.kaapin edessä jotta mamman on siihen helpompi roskat heittää. Siihen eivät heittäjät tajunneet heittää. Näössäkö vikaa...???

  • Anonyymi

   Tuntuu, että asiakkaasta myös halutaan eroon ja keksitään kaikenlaisia juttuja ja tekosyitä jonka perusteella kieltäytyä kotikäynneistä. Olisi pitänyt hankkia uusi ja kallis seniorisänky (tosi kalliita ja harvalla varaa) jotta käyntejä jatketaan. Ihmettelimme ja kysyimme mikäs sängyssä on vikana. Se on mukamas liian matala ja vanhusta ei saa ylös siitä. Sanoin sängyn alla jo olevan jaloissa korokkeita ja niitähän pitää vain lisätä. Siihen sairaanhoitaja (ei onneksi enää siellä töissä): hankitko sinä sellaiset? Sanoin no en todellakaan hanki kun ne kuuluu teille ja teiltähän ne aiemmatkin on apuvälinekeskuksesta hankittu. Puhuttu sitten asiasta toisen (lähihoitajan) kanssa ja häntä nauratti koko tilanne. Sängyssä ei kuulemma ole mitään vikaa ja homma hoituu korokepalikoita lisäämällä. Palikat ovat vielä kätevästi toisiina kiertämällä lisättäviä.

  • Anonyymi

   Täältä kun lukee noita kommentteja niin näyttää että ihmisiltä(nuorilta) on hävinnyt käytännön järki (maalaisjärki) kokonaan. Kun on lapsesta asti tietotekniikkaa käyttänyt, niin luullaan että hommat hoituu klikkaamalla. Ei osata tarttua yksinkertaisimpaan hommaan käsin. Jos ei ole kädestä pitäen neuvottu ja ohjeistettu.
   Ryhdistäytykää ja sanokaa esimiehillenne jos ette mitä hommaa osaa niin teitä neuvotaan ja annetaan aikaa korjata asiat. Potkuja tuskin tulee!

   • Anonyymi

    Kotona ei enää tehdä kotitöitä yhdessä, jos tehdään ollenkaan. Roskien vienti ja perunoiden kuoriminen on jo monelle mahdottomuus. Vanhemmista ei välitetä, auteta, vaan valmista vaaditaan. Huolenpito jopa lapsista on raskasta ja hankalaa.
    Tähän on tultu, valitettavasti!


  • Anonyymi

   Sitten kun omainen joutuu kirjoittamaan ohjelappuja sinne tänne tyyliin tee näin ja älä tee näin, niin vedetään herneet nenään ja kieltäydytään taas tulemasta perusteella, että asunnossa ei mukamas tiedä miten tulisi toimia eikä mitään uskalla tehdä ja omaisen kirjoittamat erittäin yksiselitteiset ohjelaput mukamas haittavat työntekoa!

  • Anonyymi

   Mitenköhän paljon niistä on entisiä sossuasiakkaita. Löytävät mielestään miljoona tekosyytä miksi työtä ei voi tehdä. Tarkoituksena vain saada potkut joista voi sitten syyttää työnantajaa ja omaisia. No eipä tule karenssia ja pääsee taas sosiaalietuuksilla köllöttelemään. Eikös tässä ketjussa joku sanonut että kolmessa huostaanottotapauksessa vanhempi koulutettu (työkkärin painostamana?) lähihoitajaksi. Ei tosin tiennyt, väittänytkään että kotihoidossa nyt työskentelisivät. En ole rasisti, mutta etelä-Suomessa hoitoalalla on melko yleistä, että vastoin tahtoaan hoitoalalle pakotetut mamut esittävät jopa tahallaan ymmärtämätöntä tai tekevät mitä sattuu tai hitaasti jotta saavat siitä sitten sanomista ja sen jälkeen pääsevät itse irtisanoutumaan ja kertovat työvoimaviranomaisille, että kyllähän minä muuten siellä töissä olisin ollut, mutta kun siellä oli niitä kauheita rasisteja työkavereina. Kaikena tarkoituksena vain päästä takaisin etuuksille elämään. Ei kai se sen kummempaa suomalaisillakaan ole jos itse ei ole motivoitunut hoitoalalla työskentelemään.

   • Anonyymi

    Kyllä monessa muussa työssä laitetaan niskaperseotteella ulos jos ei työnteko sen vertaa kiinnosta, että viitsisi tehdä sen kunnolla ja aivoa käyttäen.


  • Anonyymi

   Vaippoja/inkohousuja käyttävälle vanhukselle unohtavat jatkuvasti tilata nämä tuotteet edellisten ollessa jo sillä mallilla, että muutamaksi päiväksi riittää. Aina täytyy omaisena tsekata, onko niitä ja miten jäljellä. Huonompi homma jos itse olet ja asut toisella puolella Suomea ja harvemmin käyt tätäkin asiaa varmistelemassa. Kiva kun lattiat ovat sitten virtsassa ja ulosteessa kun ei ole vaipoista huolehdittu!

   • Anonyymi

    Huh, huh, kyllä pelottaa vanheta!!!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Huh, huh, kyllä pelottaa vanheta!!!

    Teen itsarin ennen tutinoita...


  • Anonyymi

   Laittavat dementikon menemään yksin lääkäriin ja jättävät taksikuskin vietäväksi. Asunnosta löytynyt vain lappu, jossa lukee "lääkäri, päivä, kelloaika". Ei ollut mainintaa, mikä lääkäri, onko terveyskeskuslääkäri, erikoislääkäri vai mikä. Onko kunnallinen vaiko yksityinen lääkäri. Saavuttu itse tukka putkella töistä paikalle kun on menossa taksiin, mutta ei ollut mahdollisuutta lähteä mukaan kun töistä ei niin lyhyellä varoitusajalla saa vapaata useita tunteja. Taksikuski ihmetteli myöskin, että mitä ihmeen lääkäriinviejiä he ovat. Taksin tehtävä ei ole ohjata ihmisiä vastaanoton kautta odotustilaan saakka. Lisäksi heilläkään ei ollut tietoa MINNE asiakas olisi pitänyt vielä: senaikaiseen tervariin vaiko poliklinikalle vaiko päivystykseen vaiko yksityislääkäriin. Kaikki eri osoitteita. Paikalle suhasi kotihoidon vuorossa ollut työntekijä joka hänkin yhtä pihalla asiasta. Hänelläkin oli vain tieto, että "lääkäri". Kellään ei ollut tietoa, mikä lääkäri ja missä osoitteessa! Myöskään taksikuskilla. Itsestään selvää pitäisi olla, että tuollaisessa tapauksessa laitetaan ylös ja välitetään tieto lääkäristä nimineen, OSOITTEINEEN päivineen! Kotihoidon työntekijälläkään ei ollut aikaa lähteä mukaan vaikka itse olivat ajan varanneet. Itse sain sattumalta tiedon asiasta edellisenä päivänä kun kävin vanhuksen asunnolla. Aika tilattu ja saatu nopealla varoitusajalla. Lääkärin tilannut sairaanhoitaja ei tuon enempää osannut ajatella. Ei ole enää kotihoidossa onneksi töissä.

   • Anonyymi

    Kyllähän tuollaisessa tilanteessa pitäisi saattaja ehdottomasti olla mukana.

    Olen kuullut, että sen lääkärin voi saada kotonakin käymään jos hankala järjestää.


  • Anonyymi

   Olisko myönnettävä että tämä on mennyt tunaroinniksi.
   Kun ei ole haluja hoitaa, eikä ammattitaitoa, saatikka johtaa hoitajia, niillä vähillä resuseirra niin, kukaan ei ota vastuuta. Mitäs näistä vanhuksista, jos ei ole varaa maksaa yksityisen palvelutalon hoidoista, niin kuolkoot kotonaan.

  • Anonyymi

   Minusta Savonlinnan kotihoito on hyvä. Tietenkin persoonia mahtuu joukkoon niinkuin kaikissa muissakin ammattiryhmissä. Iso kiitos kotihoidon työntekijöille. Teette arvokasta työtä.

  • Anonyymi

   Jos ei muualla pärjää niin sitten kotihoitoon. Ei ansaitse kehuja, eikä arvostusta.
   Laiskoja,,, tehdään vain mikä pakko, pitkin hampain.
   Omaiset ryhdistäytykää ja vaatikaa kunnon hoitoa vanhuksillenne. Valituksia vaikka valviraan. Kun ei asiat muuten korjaannu.

   • Anonyymi

    Olin kauan sitten kotipalveluauton mukana maaseudulla. Vanhukset odottivat käyntiä innokkaina, ketkä pystyivät, olivat jo ovenraossa vastassa. Yhdellä papalla oli varattuna Domino keksejä lautasella tulijoille valmiina. Selvästi aisti, miten tärkeä tuo käynti oli vanhukselle. Valitettavasti vain kaksi nuorta kotipalvelun työntekijää ei sitä aistinut! Radio laitettiin huutamaan, vanhusta ei huomioitu mitenkään, puhuttiin ja kikatettiin omia asioita, annetut työt tehtiin rutiinin omaisesti ja poistuttiin.
    Oikein itketti ja tuli paha mieli, joka ei ole poistunut vuosienkaan jälkeen!


   • Anonyymi

    Joo, valituksia vaan ylempiin portaisiin.


  • Anonyymi

   No huh huh, Sosterin kotihoidossa Savonlinnassa tällä hetkellä 13 lähi- ja 5 sairaanhoitajan työpaikkaa avoinna. Taitaa ovi käydä tiuhaan tahtiin työntekijöiden siirtyessä muualle. Mikä mahtaa olla syynä joukkopakoon ?

   • Anonyymi

    Yksi syy on raskas ja vaativa työ. Sehän ei ole kaikille "mun juttu".


  • Anonyymi

   Harva jaksaa tehdä järjenvastaista työtä. Kotona hoidetaan aivan liian huonokuntoisia ja todella dementoituneita. Saattavat lisäksi sotkea asuntoaan virtsalla ja ulosteella, olla harhaisia, häiritä naapureita, lähteä ulos ja kadota harhaillessaan, ym. Kotihoidon aika ei riitä noiden "tulipalojen" sammuttelemiseen.

   • Anonyymi

    Tuokin on totta! Mihin hävisivät vanhat kunnon vanhainkodit? Sinne pääsi hoitoon ja turvaan kaikki ikäihmiset, vaikkeivät olleet vielä "pää kainalossa". Pystyivät juttelemaan toistensa kanssa, askartelemaan, laulamaan ja kaikinpuolin oli kodikas ja mukava olo, niin asukkailla, kuin henkilökunnalla. Ei ollut huippu hienoja tiloja ja laitteita, ei kirjattu joka pieraisua, ei eletty kellon mukaan järjestäen viriketuokioita, vaan päivät meni kodinomaisesti yhdessä rupatellen ja touhuten.
    Tämä tarina on tosi, näin hoidettiin joskus vanhuksiamme.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuokin on totta! Mihin hävisivät vanhat kunnon vanhainkodit? Sinne pääsi hoitoon ja turvaan kaikki ikäihmiset, vaikkeivät olleet vielä "pää kainalossa". Pystyivät juttelemaan toistensa kanssa, askartelemaan, laulamaan ja kaikinpuolin oli kodikas ja mukava olo, niin asukkailla, kuin henkilökunnalla. Ei ollut huippu hienoja tiloja ja laitteita, ei kirjattu joka pieraisua, ei eletty kellon mukaan järjestäen viriketuokioita, vaan päivät meni kodinomaisesti yhdessä rupatellen ja touhuten.
    Tämä tarina on tosi, näin hoidettiin joskus vanhuksiamme.

    Nämä hyvät vanhainkodit todettiin kustannustehottomiksi ja alettiin kehittää tulevaisuuden toivoa.
    Tänä päivänä on julma määrä suunnittelutyötä tekeviä ja he saa palkkansa siitä, että kokoajan kehitetään uutta eikä todellakaan näytä onnistuvan suunnittelu ihminen edellä


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nämä hyvät vanhainkodit todettiin kustannustehottomiksi ja alettiin kehittää tulevaisuuden toivoa.
    Tänä päivänä on julma määrä suunnittelutyötä tekeviä ja he saa palkkansa siitä, että kokoajan kehitetään uutta eikä todellakaan näytä onnistuvan suunnittelu ihminen edellä

    Säälittänyt on jo pitkän aikaa meidän vanhuksiemme elämän ilta. Aivan liian moni kärsii yksinäisyydestä, tai hutaisemalla tehdystä hoidosta.


  • Anonyymi

   Niinhän siinä on käyny, että ahneet jättiyritykset ovat ajaneet ja syöneet pois pienet kodinomaiset vanhusten hoivapaikat, joissa vanhukset saivat osallistua "kodin" askareisiin ja elää turvallisessa pienessä piirissä.

   Nyt vanhukset joutuvat selviämään yksinään kotonaan todella huonossa hapessa, ja pääsevät viime metreillä persoonattomaan robottimaiseen hoitoon, joissa hoidetaan kun keretään.

   Toivottavasti päästään hyvinvointialueilla viimeinkin kunnioittamaan vanhuksiamme ja satsaamaan sekä koti- että laitoshoivaan vanhuksen inhimillinen hoiva pääkriteerinä. Ei mitään hienoa ja kimallusta, vaan vanhuksen tarpeiden mukaista hoivaa ja virikkeitä.

   • Anonyymi

    Vai vielä hyvinvointialue. Kaikki tulee kiristymään vielä tiukemmaksi ja palvelut huononee. Kaikkeen p**kaan sitä ihmiset uskoo. Tällä vauhdilla ei ole hoitajia kotihoidossa eikä laitoksissa.


  • Anonyymi

   Savonlinnassa tarvetta senioritaloille, joissa pieniä asuntoja, mutta myös yhteistiloja vanhuksille.

   • Anonyymi

    Eikös Cittarin viereen ole kaupunki rakentamassa yli 65-vuotiaille korkeaa kerrostaloa jossa on ilmeisesti vain pieniä esteettömiä asuntoja. Jos nyt ei ole varsinainen palvelutalo, niin ainakin säästää kotihoidon työntekijöiden aikaa kun useampi asiakas on siinä samassa talossa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eikös Cittarin viereen ole kaupunki rakentamassa yli 65-vuotiaille korkeaa kerrostaloa jossa on ilmeisesti vain pieniä esteettömiä asuntoja. Jos nyt ei ole varsinainen palvelutalo, niin ainakin säästää kotihoidon työntekijöiden aikaa kun useampi asiakas on siinä samassa talossa.

    Niin johan siihen senioritaloon olisikin varmaan Savonlinnan kaupungille liian vaikeaa järjestää yhteistiloja yksinäisille vanhuksille.
    Hyvä, että kotihoito kerkee kovalla vauhdilla kiitää edes useamman vanhuksen luona.


  • Anonyymi

   Sotemenoistahan piti säästää miljardi, sitä on monta hallituskautta yritetty. Nyt perustettiin nämä hyvinvointialueet, joista tuli pahoinvointialueet vanhuksille.
   Sieltä säästetään, eli jätetään suuret ikäluokat heitteille. Kun ei ajoissa tehty tarpeeksi niitä palvelutaloja. Eikä koulutettu hoitajia. Olis ollu aikaa 20v.
   Syy on poliitikkkojen, ei kenenkään muun.

   • Anonyymi

    Totta!!!


   • Anonyymi

    Sote kun tulee, niin niitä kallispalkkaisia paperinpyörittäjiä tulee lisää ja palvelut huononevat entisestään.


  • Anonyymi

   Kyllä, nämä konttori näpyttelijät lisääntyy, ja palkka kaksinkertainen lähihoitajaan verraten. On päällikköä, sotejohtajaa, johtavaa virkanaista, talousjohtajaa, vastaavaa sosialanpäällikköä, ja 10 eri esimiestä.

   • Anonyymi

    Tähän astu on näpytelty kaupunkien ja kuntien piikkiin ja ensi vuoden alusta näpytellään hyvinvointialueiden piikkiin.
    Näpyttelijöiden määrä pitäisi kuitenkin oleellisesti kutistua.
    Vuoden päästä faktaa saatavissa paremmin
    .


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tähän astu on näpytelty kaupunkien ja kuntien piikkiin ja ensi vuoden alusta näpytellään hyvinvointialueiden piikkiin.
    Näpyttelijöiden määrä pitäisi kuitenkin oleellisesti kutistua.
    Vuoden päästä faktaa saatavissa paremmin
    .

    Hoitotyössä saisikin olla "näpyttelijät" erikseen, että hoitjien aika kuluisi ainoastaan hoitotyöhön. Aivan täysin turhaa joutuvat tänään kirjaamaan ja pohtimaan, ainoastaan, että tilastot näyttäisi siltä, että hoito on tehokasta. Se on suuri hämäys!


  • Anonyymi

   Miten niin puhutaan kotihoidosta, eihän sellaista ole. On vain henkilöt jotka käyvät tarkastamassa onko asukkaat elossa ja antamassa lääkkeet. Jos on tarve niin soitetaan ambulanssi.

   • Anonyymi

    Kaiikien hoitotaito ei riitä edes siihen.


  • Anonyymi

   Eipä tuohon mitään kouluja tarvii, kunhan on täyspäinen niin osaa kyllä tuollaset hommat hoitaa. Vaipat osaa vaihtaa ilman koulutustakin ja jokainen on käynyt pesulla, niin osaa varmaan pestäkin vanhuksen. Asioista tehdään liian vaikeita, tahallaanko?

   • Anonyymi

    Nykyään hoidetaan kotona niitä, jotka ennen olivat hoitokodeissa. Ja hoitokodeissa niitä, jotka ennen olivat vuodeosastolla. Kodeissaan asuu todella monisairaita vanhuksia, joilla on ensinnäkin monenlaisia lääkityksiä. Täytyy osata seurata oireita, uusia oireita (jotta osaa lähettää lääkäriin mahdollisten uusien sairauksien diagnosointia varten), lääkkeiden vaikutusta ja sivuvaikutuksia. Ei siihen täysin kouluttamaton pysty kun ei ole tietoutta asioista. Eikä nuo näytä pysytyvän kaikki "lähihoitajatkaan", kun on rimaa hipoen päästetty koulusta läpi. Ja nykyään (toisin kuin enne) päästetään, kun alalla on pula työntekijöistä. Eri juttu onkin, miten alas riman voi laskea...


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nykyään hoidetaan kotona niitä, jotka ennen olivat hoitokodeissa. Ja hoitokodeissa niitä, jotka ennen olivat vuodeosastolla. Kodeissaan asuu todella monisairaita vanhuksia, joilla on ensinnäkin monenlaisia lääkityksiä. Täytyy osata seurata oireita, uusia oireita (jotta osaa lähettää lääkäriin mahdollisten uusien sairauksien diagnosointia varten), lääkkeiden vaikutusta ja sivuvaikutuksia. Ei siihen täysin kouluttamaton pysty kun ei ole tietoutta asioista. Eikä nuo näytä pysytyvän kaikki "lähihoitajatkaan", kun on rimaa hipoen päästetty koulusta läpi. Ja nykyään (toisin kuin enne) päästetään, kun alalla on pula työntekijöistä. Eri juttu onkin, miten alas riman voi laskea...

    Eiköhän ne "pätevät" osaa aidosti aitoa rimatkin, jotta oirekuvaukset ovat täysin kokemusta omaavilta kerrottu.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eiköhän ne "pätevät" osaa aidosti aitoa rimatkin, jotta oirekuvaukset ovat täysin kokemusta omaavilta kerrottu.

    Voi sanoa, että yksin kotona on heitteille jätettyjä vanhuksia, miksi tätä asiaa pitäisi salata, tai kaunistella?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Voi sanoa, että yksin kotona on heitteille jätettyjä vanhuksia, miksi tätä asiaa pitäisi salata, tai kaunistella?

    Savonlinna hallitsee venäjäläiseen malliin salailu ja valheellinen kaunistelu.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Savonlinna hallitsee venäjäläiseen malliin salailu ja valheellinen kaunistelu.

    No mitenkä muuten - Lainehan vaatii Savonlinnan pysymään tiukasti venäläisessä kainalossa.


  • Anonyymi

   Avoimet paikat vain lisääntyvät kotihoidossa kuin sienet sateella, suattaa palvelut supistua entisestään ku ei oo töihin mänijöitä.

   • Anonyymi

    Sitten kakistellaan Tehyssä ja Superissa jotta palkkaa pitäisi lisää saada. Sehän se nyt onkin ongelman ydin, vai onko. Jos työ ja työolosuhteet ovat järjenvastaisia, niin ei sellaiseen työhön kukaan pidemmän päälle motivoidu, vaikka palkka olisi minkälainen. Kotona yksinkertaisesti hoidetaan liian huonokuntoisia. Tukka putkella juostaan ympäri kyliä kun samassa ajassa hoitaisi moninkertaisen määrän jos olisivat samassa tai muutamassa vanhainkodissa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sitten kakistellaan Tehyssä ja Superissa jotta palkkaa pitäisi lisää saada. Sehän se nyt onkin ongelman ydin, vai onko. Jos työ ja työolosuhteet ovat järjenvastaisia, niin ei sellaiseen työhön kukaan pidemmän päälle motivoidu, vaikka palkka olisi minkälainen. Kotona yksinkertaisesti hoidetaan liian huonokuntoisia. Tukka putkella juostaan ympäri kyliä kun samassa ajassa hoitaisi moninkertaisen määrän jos olisivat samassa tai muutamassa vanhainkodissa.

    Tuo on niin totta, ja erittäin julmaa vanhusten "hoitoa"!


  • Anonyymi

   Sosterissa ei ole muuten palvelusetelit käytössä kuten muualla maassa. Asiakkaat eivät siten voi itse valita hoitavaa tahoa, koski se sitten esim. vanhusten- tai hammashoitoa. Annetaan vain jonojen kasvaa ja jätetään ihmiset ilman hoitoa vedoten lääkäri- ja hoitajapulaan. Johtoportaan herroista ja rouvista ei ole sen sijaan pulaa, niitä kyllä riittää ja vuodenvaihteen jälkeen tulee lisää.

   • Anonyymi

    Ja kuten monessa paikassa muualla maassa, Savonlinnassa eivät omaisetkaan (jälkikasvu) usein asu edes seudulla. Ovat joutuneet lähtemään työn perään kasvukeskuksiin jo aikoja sitten. Omaishoidontukeakin (joka pienimmillään muutama satanen/kk) saa vasta sitten, kun katsotaan, että vanhus ei pärjää neljälläkään päivittäisellä kotihoidon käynnillä. Käytännössä käyntejä myönnetään tosi nihkeästi. Ensimmäisinä pyyntövuosina niitä ei saa ollenkaan, sen jälkeen käydään seuraavat vuodet kerran kahdessa viikossa katsomassa, että on edelleen hengissä ja jakamassa kahden viikon lääkkeet dementille joka ei muista niitä aina edes ottaa. Yhdessä tapauksessa aivovammainen ja dementti alkoi saada enemmän käyntejä vasta kun kaatui ja jalka murtui. Lukuisat aivomuutokset ja dementia eivät olleet syy eikä mikään saada käyntejä vaikka kyseinen henkilö ei selviytynyt arjestaan.


  • Anonyymi

   Olis pitänyt rakentaa yksi iso laitos vanhuksille, missä olis valvottu, ja hoidettu, mikäli tarvetta. Näin olisi pitänyt toimia oli sitten vanhus mitä mieltä tahansa. Ainahan ne kotona haluaa olla, kun luulivat että sielläkin hoidetaan. Isossa yksikössä olisi hyvä työskennellä ja olis ollu tukea toisista työntekijöistä.
   Nyt ovat heitteillä pitkin pitäjiä, joissa kotihoito kulkee edestakaisin.
   Siitä syntyy pitkä hiilijalanjälki. Ekologisesti ei toimi.

  • Anonyymi

   Jos on vanhusten kotihoito mennyt epäinhimillisesti hirveäksi, niin yritän kyllä olla joutumatta isojen yksityisten hoivakotien rääkättäväksikään - ei omalla rahalla eikä.maksusitoumuksella yhteiskunnan piikkiin.

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/dcb778c4-e945-4174-99cf-6fea608fd6b7

   https://www.sphy.fi/saava/saava-blogi/20-5-2022-kun-takana-on-pitka-elama/

   https://yle.fi/a/3-10617945
   Niin järkyttävää luettavaa että todellakin pelottaa vanheneminen ja hoitotarve.

   Hyvinvointi-Suomen suurin häpeä!

  • Anonyymi

   Sipilän hallitus ajoi vanhusten kotihoitoa laitoshoidon korvaajaksi kuin käärmettä pyssyyn.
   Sekä laitoshoito että kotihoito ajettiin hävettävään kuntoon verorahojen 'tärkeämpiin' kohteisiin ohjailussa.

   • Anonyymi

    Täällä on niin paljon hyviä kirjoituksia, joita on surullista lukea!
    Surullista on myös todeta, että näillä kirjoituksilla ei muutosta tapahdu. Te, jotka tiedätte ja tunnette tätä hoitoalaa, puhukaa ISOILLA KIRJAIMILLA näistä asioista niille, joilla on jotain päätösvaltaa puuttua ja muuttaa käytäntöjä!! Jos kaikki vaan vaietaan ja hyväksytään, muutoksia ei tapahdu! Kyllä noille "herroillekin" voi puhua selkosuomea, kun tietää olevansa oikeassa, he eivät aina tiedä käytännön tapahtumista yhtään mitään!


  • Anonyymi

   Ei noissa asioissa auta kuin julkisuus. Ja se, että yhä useampi ottaa yhteyttä esim. lehdistöön. Aviin kun ilmoittaa, niin on arpapeliä, puututaanko sieltä. Yhdessä tapauksessa tarkastaja ei vastannut mitään ja vastasi jotain vasta 1,5 v. päästä kun sama asia oli uudestaan käynyt jo Valvirassa ja näkivät, että se sieltä heille hierarkisesti ottaen kuuluu. Sitten vastataan vain ympäripyöreästi luetteloiden Avin yleisiä tehtäviä eikä oteta ollenkaan yksilöidysti kantaa käsillä olevaan asiaan. Tuosta ajasta taas muutama vuosi eteenpäin tehty taas kantelu ja tällä kertaa viisaampana lähetetty se Aviin kahdelle eri henkilölle (eivät voi olla vastaamatta kun näkevät, että toisellekin lähetetty kopiona). Tällä kertaa Avi puuttui ja kaupunki sai muistutuksen. Kaupungin vastine kuitenkin se, että katsoivat pitävän korjata/tehostaa toimintaa vain joidenkin pienempien sivuseikkojen osalta. Eivät olleet sitä mieltä, että monisairas vanhus olisi saanut liian hitaasti tai liian vähän palveluja, puhumattakaan hoitokotipaikasta! Ei auta, vaikka muualla asuvalla omaisella olisi itsellään useampi hoito- ja sosiaalialan tutkinto ja kyky arvioida tilanteita.

   • Anonyymi

    Ei anneta silti periksi! Yritetään saada apua ja oikeutta niille, jotka sen ovat ansainneet, ja jotka eivät enää itse jaksa pitää puoliaan!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei anneta silti periksi! Yritetään saada apua ja oikeutta niille, jotka sen ovat ansainneet, ja jotka eivät enää itse jaksa pitää puoliaan!

    Mitä helevettiä varten me savonlinnalaiset ollaan äänestetty kaupunkiin päättäjät ja viimeksi vielä edustajat hyvinvointialueelle?????!


  • Anonyymi

   Savonlinnassa on paljon eläkeläisiä ja paljon myös kotihoidossa olevia. Useimmat kotihoidossa olevat ovat jo vanhoja. Ja ne potilaat eivät osaa tai kykene yksin elämään, kaikilla ei ole nuoria sukulaisia tukenaan. Asioita seuranneena voin mainita yhden asian, joka ei ole kunnossa. Näille hoidettaville tuodaan monille myös ruoka kotiin. Tämä ruoka on joissakin tapauksissa todella heikkolaatuista. Sairas tarvitsee hyvää ruokaa. Tähän pitää kiinnittää huomiota. Mikä tahansa ruoka ei ole hyvää. Myöskään Savonlinna n sairaaloissa ruoka ei ole myöskään riittävän hyvää. Kyse ei ole aina kiinni rahasta vaan tiedosta ja taidosta, samalla rahalla voidaan saada huonoa ruokaa ja hyvää ruokaa. Minä esim. kaipaisin oikein todella hyvää hernekeittoa sairaalassa. Hyvä hernekeitto on hyvin vahvaa ja terveellistä. Puolukkahillo käy melkein minkä muun ruoan kanssa yhteen. Sitäkin voisi olla. Ja nimenomaan hyvän laatuista. Joillekin sopii maito, toisille ei. Piimä sopii useimmille, esim. AB-piimä. Potiloaalta voi kysyä mikä sopii!

   • Anonyymi

    Joo....ei se tämä ruokasysteemi oikein pelitä, eikä monella ole varaa siihen ja nykyisin vielä harvemmalla. Tarkoitus on hyvä, mutta .............

    " Kotiin toimitetusta lämpimästä ateriasta kuljetuksineen peritään
    7.10 euroa palvelunsaajilta, joiden tulot ovat alle 1103 euroa/kk/brutto
    8.50 euroa palvelunsaajilta, joiden tulot ovat yli 1103 euroa/kk/brutto "

    Eli tuloista riippuen 220-263,5 euroa kuukaudessa yksi lämmin ateria per päivä. Tarve olisi kaksi lämmintä ateriaa päivässä. Monet vielä jakavat tuon yhden aterian kahdelle päivälle, joten saavat vain 1/4 ravinnontarpeesta. Niin ja se ettei kotiin kannettu ruoka sisällä leipää, eikä leivänpäällisiä, eikä juomia.


   • Anonyymi

    Kouluissa ymym on todella heikko ruoka


  • Anonyymi

   Mitenkäs se vanhustemme hoito muuttunee ensi vuoden alusta Eloisan alaisuudessa?
   Oliko leveimpien sotehartioiden tarkoitus parantaa jollakin tavalla savonlinnalaistenkin vanhustusten loppuelämää?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. ALFA TV:N Konkurissi katastrofi media-alalle

   ALFA TV:n konkurssi on katastrofi, koska paljon hyviä asiaohjelmia katoaa televisiotarjonnasta ja ALFA:lla ääneen pääsi myös yrittäjiä ja tasapuolises
   Maailman menoa
   591
   1865
  2. Tajuan, että tein virheen

   kun pidin sinua hyvänä, mukavana, vaatimattomana, ymmärtäväisenä, oikeudenmukaisena ja älykkäänä ihmisenä. Sitä mielikuvaa ikävöin, en koskaan oikeaa
   Ikävä
   78
   1469
  3. Martinan jorailut

   Ai että Martina on jäykän näköinen kun hän joraa muiden naisten kanssa botskilla Dubaissa..Ja onpa hänellä hiirenhäntä ponnariksi🙄 Tämä ei ole provo,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   254
   1200
  4. Mulla on ikävä sitä aikaa

   kun säkin olit ihastunut minuun mies. Siltä se silloin alussa tuntui. Sekosin susta täysin ja tuntuu että en pääse irti enää.
   Ikävä
   54
   1185
  5. Sano sano todella

   Onko sinulla Ikävä minua?
   Ikävä
   72
   870
  6. Arvaapa mies

   montako vuotta oon sua ihaillut salaa?
   Ikävä
   71
   822
  7. Miehet hoi!

   Kysymys teille Jos näätte ja tapaatte naisen,joka on mielestänne mukava ja haluaisitte jatkaa vaikka siitä mihin jäitte tai haluatte nähdä tämän nais
   Ikävä
   38
   763
  8. Voiko yksi kohtaaminen

   jäädä pysyvästi mieleen?
   Ikävä
   49
   712
  9. Kerro jotain kaivatustasi

   jotain mitä teille on sattunut keskenään? Ei silmiin katsomista kun sitä on kaikilla. Jotain mistä hän voisi tietää että olet täällä...
   Ikävä
   63
   692
  Aihe