Kelan harjoittana sorto ja rikollisuus

Anonyymi-ap

Kela on tehnyt valtakunnallisen rikoksiin pakottavan järjestelmän. Kela maksaa ajoista niin vähän, ettei ole mahdollista maksaa normaalia palkkaa, sivukuluja, eikä veroja. Välitysyhtiöiden avulla tehty rikoksiin pakottava järjestelmä aiheuttaa valtakunnallisia petos, sorto ja kavallusjärjestelmiä.

16

70

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ihan hanurista, laskutaidottomat ajaa itsensä konkurssiin. Kilpailutetaan kouluttamattomat hölmöläiset hengiltä. Sama nämä vammaiskulkukyydit. Ihmettelevät miksei löydy inva-autoja?

      • Anonyymi

        Ei kukaan halua kuljettaa vammaisia nykyisillä hinnoilla. Niiden kuljetuksesta pitää saada vähintään 150€/alkava tunti, hankalista tyypeistä 300€/h.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kukaan halua kuljettaa vammaisia nykyisillä hinnoilla. Niiden kuljetuksesta pitää saada vähintään 150€/alkava tunti, hankalista tyypeistä 300€/h.

        Sun muuten kannattais käydä näyttämässä sitä kuulaasi lääkärille, niin inhottavaa paskaa
        kirjoitat!

        Itse ajan mielelläni ylivuotona TH:n näitä mielestäsi "dorkia" ja vieläpä yllättävän hyvään hintaan.

        Usein erittäin valoisia asiakkaita. Ajan erittäin mieluummin heitä, kuin sinun tapaista
        idioottia kännipäissäsi viikonloppuyönä

        P.s
        Stadin MPK:t ihan OK hinnoiteltu, mutta varokaa näitä Espoon ylivuotoja, hinnat aivan luokattomia


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kukaan halua kuljettaa vammaisia nykyisillä hinnoilla. Niiden kuljetuksesta pitää saada vähintään 150€/alkava tunti, hankalista tyypeistä 300€/h.

        Nämä vammaiset tai vammautuneet ihmiset on muuten kaikkein parhaimpia asiakkaita joka saralla. Suosittelen sinulle työtä, jossa pääset tekemisiin heidän kanssaan. Lyövät laudalta mennen tullen ns normaalit ihmiset.
        Kaikkein pahimpia ovat juuri sinunlaisesi ihmiset, joilla on ASENNEVAMMA.


    • Anonyymi

      Ei Kela pakota mihinkään, yrittäjä päättää itse mitä ajoja se ajaa!

    • Anonyymi

      Työntekijöiden palkkaehdoista määrätään Suomessa pääasiassa työehtosopimusten kautta. Työnantajaliittoon järjestäytynyt työnantaja on velvollinen noudattamaan kyseisen alan työehtosopimusta työehtosopimuslain 4 §:n perusteella (ns. normaalisitovuus). Järjestäytymätön työnantaja puolestaan on velvollinen noudattamaan alalla yleisesti noudatettavan valtakunnallisen työehtosopimuksen (ns. yleissitova työehtosopimus) määräyksiä työsopimuslain 2 luvun 7 §:n perusteella. Mikäli työsuhteessa ei tule sovellettavaksi normaalisitovaa tai yleissitovaa työehtosopimusta, noudatetaan työsopimuslain 2 luvun 10 §:n mukaista määräystä, jonka mukaan työntekijälle on maksettava "tavanomainen ja kohtuullinen palkka". Tätä noudatetaan taksialalla.

      Alipalkkauksella tarkoitetaan edellä mainittujen työehtosopimusten määräyksiä alempien palkkojen maksamista. Alipalkkausta on myös sairasajan palkan tai työntekijälle kuuluvien palkanlisien, kuten sunnutailisien ja ylityökorvauksien jättäminen maksamatta. Siihen voi liittyä myös sosiaaliturva- ja eläkemaksujen maksamatta jättämistä. Alipalkkausta ilmenee koko taksialalla. Alipalkkauksen kohteena on usein työntekijä, joka ei tunne työmarkkinoiden lainsäädäntöä ja oikeuksiaan. Alipalkkauksesta seuraa työntekijälle ansioiden jääminen pieneksi ja julkiselle taloudelle verotulojen ja eläkemaksujen menetystä.

      Julkisuuteen nousee jatkuvasti tapauksia, joissa paljastetaan räikeitä puutteita palkkauksessa ja työehtojen noudattamisessa. Tuoreimpina on muutaman euron palkkaus tunnissa Kelan ajoista. Myös ylityökorvaukset on jätetty maksamatta ja työaikalakeja rikottu.

      Alipalkkausta esiintyy laajojen alihankintaketjujen yhteydessä. Tällainen menettely paitsi rikkoo työntekijän oikeuksia lain mukaiseen palkkaan myös aiheuttaa yhteiskunnalle verotulojen menetystä ja hankaloittaa rehellisten yritysten pärjäämistä kilpailussa. Työnantajalle alipalkkaus on tuottoisaa, koska kiinnijäämisriski on pieni ja rikosseuraamukset olemattomat. Vaikka vastuulliset yritykset pyrkivät torjumaan aktiivisesti harmaata taloutta omalla toiminnallaan, alihankintaketjut ovat kuitenkin niin laajoja, että yksinomaan yritysten oma työ ei riitä. Taksialan tyypillinen alihankintaketju on Kela tai kunta, kaupunki -välitysyhtiö-taksiyrittäjä-taksiyrittäjän yrittäjävastuulla toimiva kuljettaja. Toisinaan myös yrittäjän ajoja ajaa toinen yrittäjä, joka on myös laitonta.
      Tällä hetkellä alipalkkauksen vakavat muodot on kriminalisoitu, mikäli ne täyttävät työsyrjinnän (rikoslain 47 luvun 3 §) tai kiskonnantapaisen työsyrjinnän (3 a §) tunnusmerkit. Joissain tapauksissa voi soveltua myös petoksen rangaistussäännös (rikoslain 36 luvun 1 §). Työsyrjintää on esimerkiksi se, että työntekijälle maksetaan liian alhaista palkkaa. Kiskonnantapaista työsyrjintää on esimerkiksi se, että työntekijälle maksetaan muihin työntekijöihin nähden huomattavasti alempaa palkkaa tai sovelletaan muuten huonompia työehtoja.

      Vaikka vastuulliset yritykset voivat saada imagoetua oma-aloitteisesta harmaan talouden torjunnastaan, tuottaa lainsäädännön määräysten kiertäminen joillekin yrityksille lyhyen aikavälin kustannuskilpailukykyhyötyä. Tämä johtaa siihen, että työehtoja noudattavien yritysten on vaikeaa saada sopimuksia julkisen sektorin, kuten kuntien, kaupunkien ja mm. Kelan kanssa. Tällä on negatiiviset kerrannaisvaikutukset Suomen kansantalouteen muun muassa työttömyysturvamenojen lisääntymisen ja verotulojen ja eläkemaksukertymän vähentymisen myötä.

      Julkinen sektori hyväksikäyttää kaikista heikoimmassa asemassa olevaa työväestöä alihankintaketjutuksien kautta. Julkisen sektorin harjoittaman työntekijöiden hyväksikäytön kriminalisointi olisi kaikkien työntekijöiden, rehellisten työnantajien ja yritysten edun mukaista. Kriminalisoinnilla olisi alipalkkausta ennaltaehkäisevä vaikutus, ja se takaisi, että suomalaisessa alihankintaketjussa toteutuvat reilut ja lainmukaiset työehdot. Lisäksi viranomaisten välistä yhteistyötä, koulutusta ja valvontaresursseja tulee lisätä.

      • Anonyymi

        Kannattaisko sun tehdä asialle jotain, siis muutakin kuin postata tänne retardipalstalle noita juttujas?


      • Anonyymi

        Taas olet trolli ihan väärällä palstalla.


    • Anonyymi

      Mistähän johtuu, että 95% taksia ajavista on kaikkein alinta kastia ja ei älyllä juhli?
      Onko Sipilä/Berner, vai ihan omaehtoista?

    • Anonyymi

      Siinä on syy miksi taksia ei saa ajallaan tai se ei tule ollenkaan. Olen myöhästynyt hoidoista jo monta kertaa tänä vuonna. Sairaalassa ei odotella ja aika mennyt ohi, silti joudun sen maksamaan sairaseläkkeestäni.

    • Anonyymi

      Verojakin on pakko kiertää ja jättää maksamatta, koska taksat ovat niin pienet.

      • Anonyymi

        Kuka hullu veroja maksaisi, kun Kela kusettaa taksikuskeja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka hullu veroja maksaisi, kun Kela kusettaa taksikuskeja.

        … ja taksikuskit Kelaa. Kumpi kusettaa enemmän. ;)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka hullu veroja maksaisi, kun Kela kusettaa taksikuskeja.

        Valitysyhtiöt huijaavaat autoilijoita. Ne ovat taksialan syöpäläisiä.


    • Anonyymi

      Verottaja totesi taas, että Kela on kusettanut koko taksialaa ja sitä kautta yhteiskuntaa.

    • Anonyymi

      Taksialan säännöt työnantajille
      1. Pykälä
      Huonon sopimuksen allekirjoittaminen on aina muun kuin sen allekirjoittaneen taksiyrittäjän vika.
      2. Pykälä
      Jos ilmenisi, että huonon sopimuksen teko on taksiyrittäjän vika, noudatetaan, mitä 1:ssä Pykälässä on sanottu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      73
      5146
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2376
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1887
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1578
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1358
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1206
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1187
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe