Miksi Skoda on vähävikaisuustilastojen jumbona?

Anonyymi-ap

7

73

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ex-neuvostomaissa vasta opetellaan autojen valmistusta Kremlin neuvoilla

  • Anonyymi

   Tietääkseni Moskova lähetti Ladan insinöörit Tsekkoslovakiaan sen jälkeen kun tuo tutkimus tuli ilmi, en tiedä onko parannusta tapahtunut, mahdollisesti.

  • Anonyymi

   Eiköhän tuo ole syy miksei niitä juurikaan uskalleta ostaa omalla rahalla. Suurin osa Skodista myydään vain leasingeiksi missä käyttäjä välttää riskin hajoamisista.

  • Anonyymi

   Juu, vuoden 2016 juttu onkin todella ajankohtainen.

   • Anonyymi

    Suomalainen auto on keskimäärin 12 vuotias joten edelleen hyvin ajankohtainen asia.


  • Anonyymi

   Kaiva uudempia ja tilanne on ihan toinen. Tuossa kerrottiin, että takuun mitta on todella isoa ja merkittävä sijoituksen suhteen.
   Aika rappana Tämä Toyotan omapoika kaivelemaan ja etsimään vaikka kuinka vanhoja juttuja, että saisi helpotusta tuskiinsa.

   • Anonyymi

    Tuo "tilastohan" on ammuttu alas jo kauan kauan sitten. Siinä kun ei ole pienintäkään järkeä. Nimenomaan kun auto on luotettava ja siihen luotetaan se uskalletaan ostaa lyhyemmälläkin takuulla.

    Tuossa "tutkimuksessa" on kaikki pielessä:

    Siinä taas autolehtien Seiskan tekemä ovensuukysely lukutaidottomille.

    No juuri näitä kyselytutkimuksia on helppo voidella tekemällä kysymykset etukäteen sopiviksi. Eikä tarvitse valehdella vaan jättää kertomatta.

    Aikanaan tuota "tutkimusta" oli kritisoitu laajasti ja esitetty sen virheellisyys. Listassa oli muistaakseni 14 kohtaa. Pistän tuohon mitä muistan:

    1. Listassa ei ole eroteltu malleja lainkaan. Miten voi verrata esim. "tutkimuksen" voittajan KIA:n ceed mallia Vaikka Mersun C-sarjaan kun pelkästään saman mallin eri moottoriversioilla on eroja? Ei mitenkään.

    2. Yksi suurimpia epäkohtia on se, että Saksassa harvinaiset merkit saavat suuren edun.

    3. Eri automerkeillä ajetaan aivan eri kilometrimäärät. Kyllä se ajaminen on mikä autoa kuluttaa.

    4. Eri merkeillä on erilainen keskikoko. Esim Saksassa ostetaan Aygoa (joka on Citroen) ja Yarista kun taas Avensis ei mene kaupaksi. Länsimaalaisten autojen keskikoko on suurempi, niillä ajetaan enemmän ja niissä on monimutkaisempaa tekniikkaa.

    5. Eri merkkien vastaajat odottavat eri asioita autoiltaan. Esim. Mercedes on huikean paljon parempi auto kuin Toyota mutta kun kysytään omistajilta mielipiteitä antaa Toyotan omistaja paremman arvosanan kuin Mersun omistaja. Tästä sitten Tojon omistaja vetää johtopäätöksen, että Tojo on parempi.

    6. Eri merkkien omistajilla on osittain eri kansalaisuus, esim. Toyotan ostajat ovat usein turkkilaisia eivätkä moiti autojaan koska niitä valmistetaan Turkissa. Myös kielitaito on heikompi kuin kantasaksalaisilla.

    7. Auton takuulle on annettu suuri vaikutus vaikka pitkiä takuitahan käyttävät juuri merkit joiden ei uskota menevän kaupaksi lyhyillä takuilla.

    8. Ihmisten mielipiteet muutetaan pisteiksi sadasosan tarkkuudella. Uskottavaa? Ei vaan naurettavaa.

    9. Koko "tutkimuksesta" puuttuu kunnollinen analysointi kokonaan. Tällaiset kyselytutkimukset ovat metodisesti laadullisia tutkimuksia jotka pitäisi raportoida sen mukaan. Nyt tietämätön kuluttaja kokee ne kvantitatiivisen tutkimuksen tuloksilta.

    10. Jos tutkimuksesta laskettaisiin virhemarginaali se olisi suurempi kuin parhaan ja huonomman ero.

    11. Autobildin raportissa on käytetty vuosia vanhoja kestävyystestejä tehtäessä uutta raporttia!

    12. Tiellejättämistilastoa ei käytetä laisinkaan!

    Loppupäätelmänä "tutkimuksessa" pärjäävät autot joita myydään Saksassa vähän, joilla ajetaan vähän eivätkä mene kaupaksi ilman pitkää takuuta. Sattuvat olemaan muuten samat merkit hyvin pitkälti.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Taposta epäilty Mika Moring

   "Taposta epäilty Mika Moring on poliisin tutkimusten perusteella ajeluttanut useita naisia ympäri Suomen eri aikoina." Onko samoja Moringeja, jotka m
   Maailman menoa
   75
   3772
  2. Nainen, kysymys

   Oletko valmis?
   Ikävä
   73
   1109
  3. Seiskan mukaan

   Stefun raittius on muisto vain. Syyksi ratkeamiseen kerrotaan olevan se, että hän oli Stefun kaveri, joka murhattiin Puotilassa. Oma mielipiteeni on,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   140
   1098
  4. 1,7 % kannatuksen lasku

   https://yle.fi/a/3-12683819 Keskustalla menee nyt entistä kehnommin. Keskusta kannatus nyt 9 % ja viimeisimmät Saarikon temput ei ehtineet vielä vaik
   Maailman menoa
   268
   920
  5. Sua jännittää.

   Aikas lailla. Anna mennä vain. Sä osaat kyllä ja kelpaat sellaisena kuin olet. Mä toivon, että onnistut ja saat haluamasi.
   Ikävä
   49
   876
  6. Olenhan minä syöksynyt syvälle rakkauteen

   Olen umpirakastunut ja näen sinussa kaiken, mitä ikinä naiselta voi odottaa, mutta silti minun on tehtävä järkevä arvio. Ansaitset paremman miehen its
   Ikävä
   51
   801
  7. Sofia löysi taas uuden miehen käytyään Ruotsissa.

   On se kivaa kun on sinkkuja, voi vaihtaa miestä kuin paitaa, suutelee tulisesti jotain miestä baarissa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   145
   798
  8. Ateisti ei kritisoinut evlut kirkkoa

   Tänään radiossa haastateltiin erästä ateistia. Hän sanoi hyvin, ettei hänellä ole evlut kirkosta mitään kritisoitavaa koska se on jo niin maallistunut
   Luterilaisuus
   447
   702
  9. Sano nyt prkl pitääkö se paikansa

   Että leikitkö sinä vaan koko tämän ajan?
   Ikävä
   90
   688
  10. Ihmiset aina kehuu itseään

   Miten hyviä ovat ihmisinä ja suhteissaan, kuinka kurjia oli exät ja huonoa oli kohtelu. Ok. Mutta kehtaako kukaan myöntää olleensa itsekin joskus aiv
   Sinkut
   194
   607
  Aihe