Suomen kaunein koti

Anonyymi-ap

Millainen on suomen kaunein koti?
Siitähän meillä katselijoillakin on omat mielipiteemme ja näkemyksemme. Ei yksin vain ohjelman raadilla. Mutta ohjelmaa katsellessani. Olen ihmetellyt, etenkin näitä koteja. Jotka on peruskorjattu ikivanhoihin rakennuksiin. Sisustuksessakin niiden historiaa kunnioittaen. Ihan kuin ihmiset haluaisivat palata ajassa taaksepäin, näiden asuntojensa avulla. Oletan kuitenkin, ettei se onnistu näin. Vaikka meitä kodeissamme ympäröisi se kaikki, nykyään vielä törkeän hintava, Isoäidin aikainen antiikkitavara ja museomainen sisustustyyli. Emme pääse niiden avulla takaisin lapsuuteemme. Emmekä menneisiin vuosisatoihin. Miksi siis emme osaa elää tässä ajassa ja unohtaa mennyttä aikaa? Vanhan tavaran, vanhojen rakennusten palvontaa? Ainakin asumisen osalta? Eikö valokuvat ja muistot ja museot riitä? Pitääkö tuohon aikaan yrittää palata jäljittelemällä sen aikaista asumista? Aina kun ohjelmassa esitellään jonkun tälläinen historiaa huokuva koti. Tuntuu kuin siinä esiteltäisiin jotain museokotia. En itse osaisi tässä maailman ajassa asua tuollaisissa.
Sitä paitsi ne on jo hinnoiltaankin ihan liian yliarvostettuja.

6

232

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Minä en voisi asua modernissa kuutiossa, jonka kaksi seinää on lasia lattiasta kattoon ja toiset kaksi seinää maalattu mustaksi. On ainakin siivousfirmoille työtä, jos meinaa pitää ikkunat jotenkin puhtaina. Ja entäs kun on lunta metri lasiseinän takana ja puoli vuotta pimeää.

  • Anonyymi

   Minusta ohjelmassa oli monta taidolla remontoitua vanhaa kotia. Niissä oli säilytetty vanhan talon ominaispiirteitä, vaikka taloon oli lisätty nykyajan mukavuuksia.

   Itse äänestin kauneimmaksi Espoon 60-luvun paritaloasuntoa, joka oli hienosti korjattu 60-luvun piirteet säilyttäen, mutta se ei päässyt edes viiden parhaan joukkoon. Olisi kiva tietää, kuinka paljon ääniä sijoille 6 - 10 päässeet kodit olivat saaneet.

  • Anonyymi

   Kyllä nämä uudet kodit on lasia lattiasta kattoon. En viihtyisi. Tämä ohjelma en tiedä ajattelen niin et jokaisen oma koti on se kaunein.

  • Anonyymi

   Voittaja oli vanha talo Kajaanista. Ihan hyvä mutta työläs asunto. Vaatii asukkaiksi nuoret ja vahvat ihmiset, jos meinaa itse pitää siistinä.

  • Anonyymi

   Miksi ei saisi vanhaa säilyttää monellakin voi perintö juttuja ja niissä on muistoja ihan kuin valokuvissakin. 🧡.

  • Anonyymi

   Tyhjänpäiväinen ohjelma.
   Kuten suurin osa MTV ohjelmista on

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Viiskymppisenä

   Ja alan olla kyllä aina vaan enemmän sitä mieltä, mikä on kyllä ihan tieteellinen faktakin, että elämä viiskymppisenä alkaa olla turhista turhinta. Uu
   Sinkut
   425
   1904
  2. Suomalaislääkäri katosi matkalla Pattayalle

   Ei siis tietoa pääsikö Pattayalle saakka vai minne suunnisti? Tuntomerkeistä päätellen ei ole kantasuomalaisia lääkäreitä. https://www.iltalehti.fi/ko
   Pattaya
   32
   1550
  3. Kuka Turkulainen lääkäri kadonnut Thaimaassa?

   Lehdissä oli siitä juttua, mutta nimi on nyt Iltasanomista otettu pois
   Turku
   16
   1295
  4. Martinan häät

   Ottaako miehen nimen? Rouva Aitolehti -Bajamaja.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   142
   995
  5. Pitäisikö lähettää lapsille viesti: älkää tulko jouluksi tänne sähköä tuhlaamaan?

   Kun kaikki työelämässä niin mitä varten niiden pitää tulla tänne tuhlaamaan kallista eläkeläisten sähköä? Pysykööt omillaan. Harmittaa koko joulu.
   Maailman menoa
   80
   931
  6. Olet mielenkiintonen ja kiehtova. Erikoinen epänormaali ihminen

   Siksi kiinnostava. Hyvää yötä. Saan kai sanoa ystäväni? Saanhan ?
   Ikävä
   36
   882
  7. Nyt mies ryhdistäydytään

   molemmat IRL. Jos molemmilla on tunteita. Ei heitetä niitä roskiin. Hyvää yötä.
   Ikävä
   93
   772
  8. Mikä nyt on

   Ihmisiä katoaa, ruumiita löytyy. Suntista löytynyt ruumis...
   Kokkola
   57
   706
  9. Selviytyjät-voittaja Sami Helenius juhli voittoa huvilalla finaalin jälkeen - Skoolaus "Mestarille!"

   Onnea Sami Selviytyjät-voitosta! Kyllä ansaitsit voiton! Ex-jääkiekkoilija Sami Helenius on Selviytyjät Suomi -voittaja vm 2022. Ex-NHL-tähti voitt
   Suomalaiset julkkikset
   14
   602
  10. Ajankohtainen TV-leffa: Lupaus kertoo suomalaisten lottien tarinaa sodassa - Iso kiitos lotille!

   Iso kiitos ja kunnianosoitus lotille, jotka tekivät tärkeää työtä kotirintamalla ja sodan keskellä Suomen ja Venäjän sodissa. Lupaus-elokuva kertoo
   Maailman menoa
   35
   542
  Aihe