Ylen yleisökeskustelua moderoidaan poliittisilla perusteilla

Anonyymi-ap

Yle valvoo blogikirjoituksia, ettei mitään lainvastaista voi tulla keskusteluun. Tosin Ylen moderaattorit menevät niin pitkälle, että he karsivat keskustelua ilmiselvästi poliittisilla perusteilla eikä kyse ole yksittäistapauksista. Tästä voisi ottaa esille useita esimerkkejä, mutta tässä on yksi täysin asiallisesta kommentista, jota Yle ei sallinut esittää eduskunnan aborttipäätöstä käsittelevän nettiuutisen yleisökeskustelussa:

"Ylen kello 17 uutiset haastatteli kansaedustaja Pekka Aitakumpua, joka sanoi Ylelle, että abortissa surmataan aina ihminen. Aitakummun mukaan lakivalmistelu on ollut täysin puutteellista, koska siinä ei otettu ollenkaan huomioon lapsen ihmisoikeuksia toisin sanoen oikeutta elää. Abortin vastustajien pääargumentti on ollut, ettei sikiö ole osa naisen kehoa vaan ihminen. Sen takia naisella ei voi olla oikeutta tehdä aborttia."

Tässä on linkki mainittuun Ylen televisiouutiseen:

https://areena.yle.fi/1-50922951

Jos Yleä yleensä arvostellaan politisoitumisesta, niin se näkyy läpi todella karulla tavalla.

11

123

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Ylen toimittajan Anne Orjalan tekemä artikkeli eduskunnan aborttilain äänestyksestä on täysin yksipuolinen. Artikkelista puuttu objektiivinen ja tasapuolinen aiheen käsittely kokonaan. Heikkoa työtä Orjalalta.


   • Anonyymi

    Yle ei sallinut sanoa yleisökeskustelussa sellaista, että syntymätön lapsi on täysin puolutuskyvytön, joten on väärin sallia abortti sen takia, että sillä ratkaistaan vapaamielisen seksin seurauksena raskaaksi tuleminen.

    Täysin asiallista, mutta sensuuri Ylen puolelta täysin poliittista.


  • Anonyymi

   On aika ovela juoni ohjailla yleisön mielipidettä sensuroimalla yleisökeskustelua.

   Olen itsekkin ihmetellyt, miten keskustelussa on saattanut olla puolituntia jokin sinänsä ihan asiallinen kommentti, joka kuitenkin ei ole mitenkään vihervasemmistolainen mielipide, niin sitten se kummasti häviää pois.

   Jos moderointia ei kukaan valvo, eikä poistetut kommentit jää edes keskustelijoiden historiatietohin, niin moderaattori voi tehdä mitän tahansa mielivaltaista ja Ylessä sen näyttää olevan maan tapa.

  • Anonyymi

   A-Talkin vetäjä Sakari Sirkkanen on niin onneton toimittaja, että hän on jokin poliittinen virkanimitys.

   Olen huomannut myös, että Ylen uutispäälliköt näyttävät olevan myös täysin poliittisia virkanimityksiä, mikä on johtanut uutisaiheiden voimakkaaseen feministiseen ja vihreän puolueen ideologian mukaiseen raportointiin.

   Aloitus kertoo, miten törkeällä tavalla Ylen sensuroi ja rajoittaa sanavapautta feministisen ideologian ohjaamana.

  • Anonyymi

   Tänä aamuna oli työvuorossa toinen moderaattori, joka suostu julkaisemaan aloituksessa mainitun kommentin. Hyvä niin.

  • Anonyymi

   Ylen keskusteluihin ja artikkeleiden kommentointiin on ihan liian turhauttavaa osallistua enää, koska omia kirjoituksia poistetaan tai yleensä ei edes julkaista. Harmittaa vietävästi.

   Olen ollut usealla eri nimimerkillä kokeilumielessä ja aina joudun sensuurin uhriksi. Poistin koko Yle-tunnuksen, sen verran alkoi harmittaa tuo touhu. Olen hyvänen aika jo ikäihminen ja vanhuuseläkkeellä. Jos tämän mummelin mielipiteet ovat liian vaarallisia ja/tai manipuoloivia, se ongelma on sitten lukijoiden päässä.
   Mikä ihmeen taho Ylessä on tällaisen hölmön dissaamisen takana? Kansalaisen kyykytys meininkinä? Ylen tulee tajuta, että minä ja me muut maksamme TEIDÄN palkan, joten nyt rotia!

   • Anonyymi

    Vihervasemmistolaisideologia sensuroi nykyään kaikkea keskustelua ihan muissakin palveluissa kuin ylessäkin. Jos et tue samaa ideologiaa, niin sinut sensuroidaan. Olen itse pitänyt eräässä konsernissa kirjaa millaiset täysin asialliset viestini on sensuroitu ja julkaisen ne omassa blogissani jossainvaiheessa, kun käsittelen tätä asiaa muutenkin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Vihervasemmistolaisideologia sensuroi nykyään kaikkea keskustelua ihan muissakin palveluissa kuin ylessäkin. Jos et tue samaa ideologiaa, niin sinut sensuroidaan. Olen itse pitänyt eräässä konsernissa kirjaa millaiset täysin asialliset viestini on sensuroitu ja julkaisen ne omassa blogissani jossainvaiheessa, kun käsittelen tätä asiaa muutenkin.

    Ylen toiminta on härskiä trollaamista ja mielipidevaikuttamista asiattomilla perusteilla. Se loukkaa sanavapautta ja tasapuolisuuden vaatimusta.


  • Anonyymi

   Tässä on Ylen artikkeli, jonka yleisökeskustelusta poistettiin asiallinen kommentti parissa minuutissa poliittilla perusteilla. Tämä kommentti sisältää tietoja julkisista asiakirjoista, eikä siinä ole mitään lain vastaista, mutta ei kelvannut poltisoituneelle Ylelle:

   "Sanna Mari vastustaa EKP:n koronnostoja, koska se aiheuttaisi taantumaa. Suomessa on laki poliitikkojen sidonnaisuusilmoituksista, josta tulee esille todellinen syy, miksi Sanna Marin vastustaa koronnostoja. Sanna Marin on ostanut kalliin asunnon nollakorkojen aikana ja ottanut asuntolainaa 800 tuhatta euroa. Jos korot nousevat 5 prosenttia, se nostaa Marinin korkokuluja 40 tuhatta euroa vuodessa, mikä on todennäköistä. Tämä on todellinen syy, miksi Mari ei hyväksy korkojen nostoja."

   On pienituloisten etu saada inflaatio kuriin, sanoo ekonomisti: EKP punnitsi taantuman ja inflaation välillä – ja valitsi taantuman

   https://yle.fi/uutiset/3-12668609

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Marin myönsi, ei kunnon syytä matkustaa Uutseen-seelantiin ja Australiaan

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b910963d-bfe4-4e77-9ad9-c501b10596d5 Kukaan muu pääministeri suomessa ei ole koskaan tehnyt vastaavaa matkaa. N
   Maailman menoa
   481
   2293
  2. Vähän välillä tuntuu kuin jos.

   Sinullakin on ikävä. Voin kyllä olla väärässä. Mistäpä sen tietää.
   Ikävä
   122
   1507
  3. Sannan "valtiovierailu" nyt

   Sanna pitänyt puheen valtiovierailun aluksi. Toimittajat aivan äimänä, kaikki vittuilee Sannalle ja kyselee mitä vittua se siellä tekee. Joku jopa ott
   Maailman menoa
   443
   1495
  4. En kestä enää olla erossa...

   Mitä jos mää vaan tuun ja alan suuteleen sua?
   Ikävä
   124
   1287
  5. Mitä oikeasti tuo koronarokote on ?

   Minun faijan proidi nyt puolisonsa kera koronassa. Ja 3 rokotetta ottaneena. Ikää noin 75v , Ja tuntuu ettei hengissä pysy . Hyi helvetti mitä tää rok
   Maailman menoa
   262
   1156
  6. Tulen hulluksi

   Joka päivä mielessä. Typerä mies ei vaan voi mennä pois päästäni. Mitä enemmän pyristelen vastaan sitä enemmän siellä asuu. Olisipa joku katkaisija, j
   Ikävä
   65
   994
  7. Riittääkö sulle nainen

   Seurustelu vai pitäskö jossain kohtaa sitte olla ihan sormuksia sovittelemassa?
   Ikävä
   87
   898
  8. Suomessa on perheiden yhä vaikeampi saada apua - Supernanny Pia Penttala kohtaa nämä ongelmat

   Järkyttävää, että Suomessa on yhä vaikeampi saada apua, olipa kyse sitten perheen ongelmista, lapsen haasteista, päihde- tai mielenterveysongelmista.
   Maailman menoa
   23
   854
  Aihe