Ylen yleisökeskustelua moderoidaan poliittisilla perusteilla

Anonyymi-ap

Yle valvoo blogikirjoituksia, ettei mitään lainvastaista voi tulla keskusteluun. Tosin Ylen moderaattorit menevät niin pitkälle, että he karsivat keskustelua ilmiselvästi poliittisilla perusteilla eikä kyse ole yksittäistapauksista. Tästä voisi ottaa esille useita esimerkkejä, mutta tässä on yksi täysin asiallisesta kommentista, jota Yle ei sallinut esittää eduskunnan aborttipäätöstä käsittelevän nettiuutisen yleisökeskustelussa:

"Ylen kello 17 uutiset haastatteli kansaedustaja Pekka Aitakumpua, joka sanoi Ylelle, että abortissa surmataan aina ihminen. Aitakummun mukaan lakivalmistelu on ollut täysin puutteellista, koska siinä ei otettu ollenkaan huomioon lapsen ihmisoikeuksia toisin sanoen oikeutta elää. Abortin vastustajien pääargumentti on ollut, ettei sikiö ole osa naisen kehoa vaan ihminen. Sen takia naisella ei voi olla oikeutta tehdä aborttia."

Tässä on linkki mainittuun Ylen televisiouutiseen:

https://areena.yle.fi/1-50922951

Jos Yleä yleensä arvostellaan politisoitumisesta, niin se näkyy läpi todella karulla tavalla.

11

126

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Ylen toimittajan Anne Orjalan tekemä artikkeli eduskunnan aborttilain äänestyksestä on täysin yksipuolinen. Artikkelista puuttu objektiivinen ja tasapuolinen aiheen käsittely kokonaan. Heikkoa työtä Orjalalta.


      • Anonyymi

        Yle ei sallinut sanoa yleisökeskustelussa sellaista, että syntymätön lapsi on täysin puolutuskyvytön, joten on väärin sallia abortti sen takia, että sillä ratkaistaan vapaamielisen seksin seurauksena raskaaksi tuleminen.

        Täysin asiallista, mutta sensuuri Ylen puolelta täysin poliittista.


    • Anonyymi

      On aika ovela juoni ohjailla yleisön mielipidettä sensuroimalla yleisökeskustelua.

      Olen itsekkin ihmetellyt, miten keskustelussa on saattanut olla puolituntia jokin sinänsä ihan asiallinen kommentti, joka kuitenkin ei ole mitenkään vihervasemmistolainen mielipide, niin sitten se kummasti häviää pois.

      Jos moderointia ei kukaan valvo, eikä poistetut kommentit jää edes keskustelijoiden historiatietohin, niin moderaattori voi tehdä mitän tahansa mielivaltaista ja Ylessä sen näyttää olevan maan tapa.

    • Anonyymi

      A-Talkin vetäjä Sakari Sirkkanen on niin onneton toimittaja, että hän on jokin poliittinen virkanimitys.

      Olen huomannut myös, että Ylen uutispäälliköt näyttävät olevan myös täysin poliittisia virkanimityksiä, mikä on johtanut uutisaiheiden voimakkaaseen feministiseen ja vihreän puolueen ideologian mukaiseen raportointiin.

      Aloitus kertoo, miten törkeällä tavalla Ylen sensuroi ja rajoittaa sanavapautta feministisen ideologian ohjaamana.

    • Anonyymi

      Tänä aamuna oli työvuorossa toinen moderaattori, joka suostu julkaisemaan aloituksessa mainitun kommentin. Hyvä niin.

    • Anonyymi

      Ylen keskusteluihin ja artikkeleiden kommentointiin on ihan liian turhauttavaa osallistua enää, koska omia kirjoituksia poistetaan tai yleensä ei edes julkaista. Harmittaa vietävästi.

      Olen ollut usealla eri nimimerkillä kokeilumielessä ja aina joudun sensuurin uhriksi. Poistin koko Yle-tunnuksen, sen verran alkoi harmittaa tuo touhu. Olen hyvänen aika jo ikäihminen ja vanhuuseläkkeellä. Jos tämän mummelin mielipiteet ovat liian vaarallisia ja/tai manipuoloivia, se ongelma on sitten lukijoiden päässä.
      Mikä ihmeen taho Ylessä on tällaisen hölmön dissaamisen takana? Kansalaisen kyykytys meininkinä? Ylen tulee tajuta, että minä ja me muut maksamme TEIDÄN palkan, joten nyt rotia!

      • Anonyymi

        Vihervasemmistolaisideologia sensuroi nykyään kaikkea keskustelua ihan muissakin palveluissa kuin ylessäkin. Jos et tue samaa ideologiaa, niin sinut sensuroidaan. Olen itse pitänyt eräässä konsernissa kirjaa millaiset täysin asialliset viestini on sensuroitu ja julkaisen ne omassa blogissani jossainvaiheessa, kun käsittelen tätä asiaa muutenkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vihervasemmistolaisideologia sensuroi nykyään kaikkea keskustelua ihan muissakin palveluissa kuin ylessäkin. Jos et tue samaa ideologiaa, niin sinut sensuroidaan. Olen itse pitänyt eräässä konsernissa kirjaa millaiset täysin asialliset viestini on sensuroitu ja julkaisen ne omassa blogissani jossainvaiheessa, kun käsittelen tätä asiaa muutenkin.

        Ylen toiminta on härskiä trollaamista ja mielipidevaikuttamista asiattomilla perusteilla. Se loukkaa sanavapautta ja tasapuolisuuden vaatimusta.


    • Anonyymi

      Tässä on Ylen artikkeli, jonka yleisökeskustelusta poistettiin asiallinen kommentti parissa minuutissa poliittilla perusteilla. Tämä kommentti sisältää tietoja julkisista asiakirjoista, eikä siinä ole mitään lain vastaista, mutta ei kelvannut poltisoituneelle Ylelle:

      "Sanna Mari vastustaa EKP:n koronnostoja, koska se aiheuttaisi taantumaa. Suomessa on laki poliitikkojen sidonnaisuusilmoituksista, josta tulee esille todellinen syy, miksi Sanna Marin vastustaa koronnostoja. Sanna Marin on ostanut kalliin asunnon nollakorkojen aikana ja ottanut asuntolainaa 800 tuhatta euroa. Jos korot nousevat 5 prosenttia, se nostaa Marinin korkokuluja 40 tuhatta euroa vuodessa, mikä on todennäköistä. Tämä on todellinen syy, miksi Mari ei hyväksy korkojen nostoja."

      On pienituloisten etu saada inflaatio kuriin, sanoo ekonomisti: EKP punnitsi taantuman ja inflaation välillä – ja valitsi taantuman

      https://yle.fi/uutiset/3-12668609

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1853
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1416
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1372
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1334
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1317
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe