"Asiantuntija" asialla

Anonyymi-ap

Taas kerran tuossakin asiantuntijana on analyytikko, siis sijoittaja. Ei kansantaloustietelijä, kuten pitäisi olla. Ja höpinä on sitten sen mukaista.

Koronnosto leikkaa kulutuskysyntää sieltä, missä se muutenkin on vähäistä, eli eniten ylivelkaisilta. Koronnosto leikkaa myös investointeja ja se tekee sen nimenomaan pääomavaltaisilla aloilla.

Miten tuosta pienituloinen kuluttaja hyötyy? Korkoja nostamalla aiheutettussa lamassa hinnat tosiaan laskevat, mutta myös työttömyys lisääntyy. Todennäköisesti juuri se pienituloinen joutuu työttömäksi. Nyt ollaan vielä tilanteessa, jossa nimenomaan pitäisi investoida energiantuotantoon, sillä se on ainoa tie saada hinnat laskemaan.

Korkojen nosto tarkoittaa sitä, että valtioiden, ja myös yksityisten menot kasvavat, ja valtioiden tukipakettien tarve kasvaa entisestään. Valtoiden on myönnettävä vähintäänkin korkotukea energia-alan investointeihin.

Lisäksi koron nosto iskee pahiten niihin maihin, kuten Suomeen, jotka eivät ole jakaneet rahaa holtittomasti. Avokätisissä maissa, jotka itse ovat velkaantuneet sen takia tiukkoja maita enemmän, korkojen noususta huolimatta kuluttajille jää enemmän käteen. Seuraus on, että maltillisten maiden on joko lisättävä tukeaan niidenkin tai katsottava vierestä kun rahanjakajat vievät kaiken.

On erittäin kyseenalaista, onko koronnosto järkevää tässä tilanteessa. Rahaa voidaan vetää markkinoilta kohdennetumminkin. Tosin EU:n tasolla sellainen on vaikeaa, kun EU:n määräämiä ja perimiä veroja ei ole, eikä muitakaan keinoja. EKP on ainoa koko euroalueeseen heti ja suoraan vaikuttava väline. Tällaisessa tilanteessa se toimii kuin ampuisi haulikolla kärpäsparveen.

Miksi Petteri Lindholm on valinnut haastateltavansa tuolla tavalla? Mikä on miehen oma tausta ja miten hän on päätynyt taloustoimittajaksi? Aika moneen mediaan näkyy kirjoitelleen.

Kuten tavallista nykyään mediassa, toimittajat eivät haasta "asiantuntijoitaan" mitenkään, usein siksi, että toimittajat itse eivät tajua käsitelvästä asiasta höykäsen pöläystä, eivätkä myöskään etsi käsiinsä toista mieltä olevia asiantuntijoita. Ja sellaisesta "journalismista" yleisö sitten maksaa.

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Mikäs muutos Marttiinalla nyt tuli

    On niin salaperäknen päivitys et enteileekö muuttoa johkin?
    Kotimaiset julkkisjuorut
    241
    1747
   2. Ymmärrän jos tää oli nyt tässä

    Mä mokasin ja toivon sulle pelkkää hyvää.
    Ikävä
    90
    1285
   3. Martina naimisiin.

    Etsimässä täydellistä hääpukua Roomassa.
    Kotimaiset julkkisjuorut
    190
    1252
   4. Hyvää iltaa miehelle

    Mukavalle. Jäi eilen kesken tuo keskustelu.:)
    Ikävä
    167
    1028
   5. Lapulais poika.

    Onko tämä Lapualais poika jäänyt naisiin, kun hyvin pidellään ei malta lähtiä kotia. Tavataan sanoa. Mitä sitä äiteelle soittelemaan, kun naiset pite
    Lapua
    12
    823
   6. Perheen äidin kohtalo surettaa Iisalmessa

    Kolmekymppinen mies käynnisti auton keskellä yötä kotonaan Iisalmessa keskiviikkona 16. marraskuuta. Kyydissä oli samaan ikäluokkaan kuuluva nainen. M
    Iisalmi
    18
    734
   7. En voi edes kirjoittaa siitä.

    Se olis liian lapsellista. Kun on yhteys tosielämän puolella ja selvät sävelet. Älykäs se on, todennäköisesti älykkäämpi kuin kukaan, ketä olen tavann
    Ikävä
    51
    696
   8. Haluaisin kertoa sulle

    Kuinka paljon susta tykkään. Oisko se paha tilanne?
    Tunteet
    48
    659
   9. Sofia ei tee enää lomareissuja

    Jostain syystä häntä ei enää kiinnosta Dubain ja Espanjan lomat eikä edes Leville vaivaudu. Mitä lie tapahtunut?
    Kotimaiset julkkisjuorut
    59
    600
   Aihe