Vapaakirkosta vapaa-ajattelijaksi

23

266

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Oulun helluntaiseurakunta erotti SebuTynkkysen jo ajat sitten homoseksuaalisuuden takia. (Soini erotti puolueesta vuodeksi)

      Tampereella kirkko haluaisi yhteistyöhön punavihreiden häiriköiden kanssa

      ""Räikeänä esimerkkinä voitaneen nostaa esiin Tampereen seurakuntien aikomus toteuttaa yhteistapahtuma radikaalin ympäristöliike Elokapinan kanssa. Tampereen seurakunnat perääntyivät kuitenkin lopulta hankkeesta, osaltaan perussuomalaisten kansanedustajan Sebastian Tynkkysen luoman paineen myötävaikutuksesta. https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/anttimoisander/konservatiivisen-kirkon-puolesta/

      Tynkkynen on intohimoinen tavisperheen lapsi, löi kanveesiin Keskustan Oulussa ja pakotti matuttaja Sipilän mäkeen politiikasta

    • Anonyymi

      Meillä on synkkä historia, jossa suomenkielisten kielellisiä oikeuksia on poljettu maan rakoon, milloin ruotsalaisten, milloin venäläisten toimesta. Tätä ei ole ikävä. Kenelläkään suomenkielisellä ei ole velvoitetta puhua ruotsiksi, vaikka Yle nyt tällaista ajatusta puskee https://twitter.com/SebastianTyne/status/1587816979653693447

    • Anonyymi

      Tämän on pitkä tarina. Sitäkin parempi.

    • Anonyymi

      Hieno tarina, kiitos Matti.

    • Anonyymi

      Todella lukemisen arvoinen stoori. Koska kuultavaksi?

      • Arghs, eipä ole testattu liiton sivuja ääniselaimilla, luulen. Uskonnonvapaus.fi:n pitäisi niillä toimia, VA-lehden sivut ainakin saisi kohtuuvaivalla toimimaan.

        Onko tullut sokeilta pyyntöjä?


    • Anonyymi

      Omakohtaiset tarinat ovat usein koskettavia. Niin tämäkin.

    • >>>>Uskosta voi myös luopua, ja Raamattu on ennnustanut että näin tapahtuu:

      1.Timoteuksen kirje:
      4:1 Mutta Henki sanoo selvästi, että tulevina aikoina moniaat luopuvat uskosta ja noudattavat villitseviä henkiä ja riivaajien oppeja.

      Habakuk:
      2:4 Katso, sen kansan sielu on kopea eikä ole suora; mutta vanhurskas on elävä uskostansa.

      >>>>>Usko ei ole joka miehen.

      2.Tessalonikalaiskirje:
      3:2 ja että me pelastuisimme nurjista ja häijyistä ihmisistä; sillä usko ei ole joka miehen.

      >>>>Jumalattomuus on pesiytynyt myös seurakuntiin:

      Juudaan kirje:
      1:1 Juudas, Jeesuksen Kristuksen palvelija ja Jaakobin veli, kutsutuille, jotka ovat Isässä Jumalassa rakastetut ja Jeesukselle Kristukselle varjellut.

      1:2 Lisääntyköön teille laupeus ja rauha ja rakkaus.

      1:3 Rakkaani! Kun minulla on ollut harras halu kirjoittaa teille yhteisestä pelastuksestamme, tuli minulle pakko kirjoittaa ja kehoittaa teitä kilvoittelemaan sen uskon puolesta, joka kerta kaikkiaan on pyhille annettu.

      1:4 Sillä teidän keskuuteenne on pujahtanut eräitä ihmisiä, joiden jo aikoja sitten on kirjoitettu tulevan tähän tuomioon, jumalattomia, jotka kääntävät meidän Jumalamme armon irstaudeksi ja kieltävät meidän ainoan valtiaamme ja Herramme, Jeesuksen Kristuksen.

      1:5 Vaikka jo kerran olette saaneet tietää kaiken, tahdon kuitenkin muistuttaa teitä siitä, että Herra, joka oli pelastanut kansan Egyptistä, toisella kertaa hukutti ne, jotka eivät uskoneet;

      1:6 ja että hän ne enkelit, jotka eivät säilyttäneet valta-asemaansa, vaan jättivät oman asumuksensa, pani pimeyteen iankaikkisissa kahleissa säilytettäväksi suuren päivän tuomioon;

      1:7 samoin kuin Sodoma ja Gomorra ja niiden ympärillä olevat kaupungit, jotka samalla tavalla kuin nekin harjoittivat haureutta ja eksyivät luonnottomiin lihanhimoihin, ovat varoittavana esimerkkinä, kärsiessään iankaikkisen tulen rangaistusta.

      1:8 Yhtäkaikki nämä uneksijat samoin saastuttavat lihan; he halveksivat herrautta, herjaavat kirkkauden henkiolentoja.

      1:9 Mutta ei ylienkeli Miikaelkaan, kun riiteli ja väitteli perkeleen kanssa Mooseksen ruumiista, rohjennut lausua herjaavaa tuomiota, vaan sanoi: "Rangaiskoon sinua Herra!"
      Rangaiskoon sinua Herra!"

      1:10 Nämä sitävastoin herjaavat sitä, mitä eivät tunne; mutta minkä he järjettömäin eläinten tavoin luonnostaan ymmärtävät, sillä he turmelevat itsensä.

      1:11 Voi heitä, sillä he kulkevat Kainin tietä ja heittäytyvät palkan tähden Bileamin eksytykseen ja hukkuvat niskoitteluunsa niinkuin Koora!

      1:12 He likapilkkuina teidän rakkausaterioillanne julkeasti kemuilevat ja itseään kestitsevät. He ovat vedettömiä, tuulten ajeltavia pilviä, paljaita, syksyisiä puita, hedelmättömiä, kahdesti kuolleita, juurineen maasta reväistyjä,

      1:13 rajuja meren aaltoja, jotka vaahtoavat omia häpeitään, harhailevia tähtiä, joille pimeyden synkeys ikuisiksi ajoiksi on varattu.

      1:14 Heistäkin Eenok, Aadamista seitsemäs, on ennustanut, sanoen: "Katso, Herra tulee tuhannen tuhansine pyhinensä

      1:15 tuomitsemaan kaikkia ja rankaisemaan kaikkia jumalattomia kaikista heidän jumalattomista teoistansa, joita he jumalattomuudessaan ovat tehneet, ja kaikesta julkeasta, mitä nuo jumalattomat syntiset ovat häntä vastaan puhuneet".

      1:16 He ovat napisijoita, kohtalonsa nurkujia ja vaeltavat himojensa mukaan; heidän suunsa puhuu pöyhkeitä, ja he mielistelevät ihmisiä oman etunsa tähden.

      1:17 Mutta te, rakkaani, muistakaa nämä sanat, mitkä meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen apostolit ovat edeltäpäin puhuneet,

      1:18 sanoen teille: "Viimeisenä aikana tulee pilkkaajia, jotka vaeltavat jumalattomuutensa himojen mukaan".

      1:19 Nämä juuri saavat aikaan harjaannuttaa, he ovat sielullisia, henkeä heillä ei ole.

      1:20 Mutta te, rakkaani, rakentakaa itseänne pyhimmän uskonne perustukselle, rukoilkaa Pyhässä Hengessä

      1:21 ja pysyttäkää niin itsenne Jumalan rakkaudessa, odottaessanne meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen laupeutta iankaikkiseksi elämäksi.

      1:22 Ja armahtakaa toisia, niitä, jotka epäilevät, pelastakaa heidät, tulesta temmaten;

      1:23 toisia taas armahtaa pelolla, inhoten lihan tahraamaa ihokastakin.

      1:24 Mutta hänelle, joka voi varjella teidät lankeamasta ja asettaa teidät nuhteettomi aika, riemuitsevina, kirkkautensa eteen,

      1:25 hänelle, ainoalle Jumalalle ja meidän pelastajallemme Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta, hänelle kunnia, majesteetti, voima ja valta ennen kaikkia aikoja ja nyt ja iankaikkisesti! Amen.

    • Anonyymi

      Näin sen näin.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Pitkä omakohtainen tarina. Kirjoittajalta on pari kirjaakin.

    • Nostan tämän, mutta oikeastaan meta-asiaa: Lehteen olisi hyvä saada joku tagitus tai vastaava, niin että voisi etsiä vaikkapa kaikki tällaiset henkilökohtaiset kirjoitukset.

    • Anonyymi

      >>>>>>Jostakin syystä Jumalalla on jotakin homoutta vastaan Raamatun mukaan, eikä ystäväni kuulemma tiennyt miksi. Mutta se ei vaikuttanut häneen.

      No ei kai se Mäntysalo hyväksy homoutta. Homojätkä painaa toista homojätkää kullilla pyllyyn.

      Sitten voi olla niin että TOP-homo ruoskii BOTTOM-homoa paljaalle perseelle.

      Kumpi homoliittoon vihityistä homojätkistä on isä ja kumpi äiti. Kyllä jokaisella lapsella on oikeus tuntea Suomen kielen yksi kauneimmista sanoista: äiti.

      Jos 2 homojatkää tulisi ja sanoisi että he ovat nyt avioliitossa, niin sanoisin heille että:
      Ei pidä paikkaansa!
      Joukko kansanedustajista on pettänyt teidät.
      Aito avioliitto on aina miehen ja naisen välinen liitto.

      • Kuvaatko samalla tavalla heteroparin rakastelua? "Heterojätkä painaa heteronaista kullilla pilluun". Veikkaan myös että piiskaa ja sidontaa -osastoa harrastavat isommalta osin heterot.


      • Anonyymi
        jori.mantysalo kirjoitti:

        Kuvaatko samalla tavalla heteroparin rakastelua? "Heterojätkä painaa heteronaista kullilla pilluun". Veikkaan myös että piiskaa ja sidontaa -osastoa harrastavat isommalta osin heterot.

        Kerropa Mäntysalo mikä idea on tuoda panohommat vapaus-keskusteluun

        Ihmettelin aikoinaan kun Ahlonenon persitenttinä hän toi ne keskusteluun
        kun hänen olisi pitänyt edistää metsäteollisuusprojekteja ulkomaanmatkoillaan
        hän jauhoimus talaisista ja panohommista

        Miksi tämä homojuttu siirtyi Vapaa-ajattelijoihin?

        Miksi Vapaa-ajattelijat eivät näe että islam estämälä ja poisamalla poistetaan halvalla homovihaa?

        eikä maksa paljon


      • Anonyymi
        jori.mantysalo kirjoitti:

        Kuvaatko samalla tavalla heteroparin rakastelua? "Heterojätkä painaa heteronaista kullilla pilluun". Veikkaan myös että piiskaa ja sidontaa -osastoa harrastavat isommalta osin heterot.

        No tuohon osaat vasta itsekin:

        Naitko mieluummin homojätkää perseeseen, vai naista pilluun.
        Tietenkin voit naida naistasi myös perseeseen, mutta eiköhän se Mäntysalostakin pillun liukkaus tunnu mukavammalta.

        Sidonta, ruoska, dominat,eläimeensekaantumiset ym. Pervoilut jätä sodomiittien ongelmaksi.


      • Anonyymi
        jori.mantysalo kirjoitti:

        Kuvaatko samalla tavalla heteroparin rakastelua? "Heterojätkä painaa heteronaista kullilla pilluun". Veikkaan myös että piiskaa ja sidontaa -osastoa harrastavat isommalta osin heterot.

        Ihan totta eikös nykyään heterotkin osaa kaikki asiat seksistä,, joten miksi hetero sitten on hyväksytty vaikka tekee ihan samoja asioita kun homotkin . Naurettavaa touhua sinänsä , että edes niistä kehitetään keskustelu. Se täytyy olla eräillä kova kiinnostus näihin asioihin kun valvovat niitä joka päivä .
        Minun hetero suuntaus ei mitenkään kärsi siitä että on homojakin joten ei heissä ole mitään sellaista mikä saisi minut kirjoittelemaan heistä joka ikinen päivä. että heidän elämäänsä riepottelee ihmiset jotka eivät elämässään ole koskaan lukeneet yhtäkään kirjaa, mutta ollaan silti kovasti äänessä asioista jousta heillä ei ole mitään hajua .säälittäviä haisevia olioita


    • Anonyymi

      On se tietysti henkilökohtaisesti iso asia.

    • Anonyymi

      Jostain syystä ihmiset uskovat kaiken mailman kirjoituksiin jotka on sepustettu yli 2000 vuotta sitten kynä niukkojen mielikuvitusten tuloksena . Ja siihen sitten uskotaan kovasti.
      Kyllä aitä voi ilman raamattuakin omata jonkun uskon sisällään psyykkisenä tukena .Äja tuo ettei muka Jeesus vai oliko se jumala muka tykkäisi homoista on ihanaan ihmisen sairasta mielikuvitusta , sillä jos sellaiseen jumala olisi olemassa joka olisi kaikkivaltias niin ei ketään syrjisi.
      Niin että missä on looginen ajattelutapa , jossa kyseenalaistetaan MITEN kaikki ne asiat olisivat edes voineet tapahtua joita nyt syötetään ihmisille .
      Minulle ei tee mitään jos joku uskoo, mutta silloin kun aletaan ihmisiä sortamaan raamatun mukaan niin on jossain vikaa. Ja paljon. Jokainen ihminen syntyy maailmaan erilaisena mutta kaikilla on ihmisarvo sivistys maissa , joten eikö olisi aika nostaa tämän päivän asiat ja ongelmat tapeetille se kun piehtaroidaan uskon varjolla joka asiassa .
      Se mikä on mahdottomuus tänään , on mahdottomuus ollut ennenkin. Nykyajan tiede on todistanut niin monta asiaa ihmisen historiasta , miksei niitä lueta ja haluta oppia.
      Aiis ihminen on ihan itse luonut sen mihin uskoo.

    • Anonyymi

      Mistä lähtee väkeä eniten? Helluntailaiset, jehovat, metodistit ja mitä noita onkaan?

    • Anonyymi

      Noston arvoinen tarina.

      • Anonyymi

        Tykkäsin myös. Liity vapaa-ajatte.ljat.fi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tykkäsin myös. Liity vapaa-ajatte.ljat.fi

        Hups. siis: vapaa-ajattelijat.fi Liity jäseneksi


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naisiin ei ole luottamista

      Ainakaan useimpiin suurin osa hakee vain hyötyä miehistä tavalla tai toisella.
      Ikävä
      121
      2940
    2. Olet niin lähellä

      .... mutta en tiedä haluatko nähdä tai kuulla minusta. Minulla on ikävä sua, minua nuorempi nainen.
      Ikävä
      54
      2243
    3. Mies miten reagoisit jos

      satuttais näkemään sattumalta?
      Ikävä
      55
      2171
    4. Minun täytyisi lopettaa

      Kaipaaminen. Siksi kun en pysty mihinkään. Tulee vain harmia kun kaipaan. Olen niin väsynyt, ei kiinnosta mikään, enkä e
      Ikävä
      32
      2084
    5. Miksi rikkaiden pitäisi

      maksaa köyhien ja laiskojen verot, en ymmärrä tätä laskuoppia?
      Maailman menoa
      192
      1549
    6. Tänään onkin hyvä päivä

      Selata koko päivän Tinderin hunajaisia naisia. Jospa löytyy se rakkaus. Vähän kuin pelaisi hedelmäpelejä. 💘🍑🍍
      Sinkut
      61
      1439
    7. Sun kannattais nainen yrittää edes ehostaa

      ittees ja olla tyylikkäämpi. Oot kuin navettapiika. Ei millään pahalla. 😃 Mieheltä
      Ikävä
      121
      1382
    8. Kuvaile kaivattusi luonnetta

      Millaista ihmistä kaipaat?
      Ikävä
      57
      1319
    9. Muistatko? Juha Mieto täräytti Farmilla suorat sanat - Nyt hiihtäjälegenda uudelleen tosi-tv:ssä!

      Näinköhän Mietaalle käy Miina Äkkijyrkän kohtalo… Edellisellä Farmi-kaudella Mietaa teki ns. miesten töitä ahkerasti, pä
      Tv-sarjat
      8
      1133
    10. Melankolian kosketus

      Olet ihana enkä saa sinua öisinkään mielestäni; olet se nouseva aurinko joka minua valvottaa. Rintaani pakottaa ja silmi
      Ikävä
      59
      1053
    Aihe