Kun vartija seuraa ilman syytä

Anonyymi-ap

Alkoi suoraan sanottuna v*tuttamaan, kun kävin kaupassa ja vartija alkoi seuraamaan ilman syytä. Ja tällä myös tarkoitan, että ilman syytä. Ensin se käveli toisella puolella hyllyjä, sitten samalla käytävällä ja seurasi kassalle asti. Sanokaapa nyt alan ammattilaiset, mistä moinen johtuu? Miten tuollaisessa tilanteessa kannattaa toimia, kun tiedostaa itse, ettei todellakaan vartijalla olisi syytä seurata? Mitä kannattaa sanoa vartijalle ettei se ota sitä haasteena vai haluaako oikeasti kyseinen vartija vain että tilanne eskaloituu väkivaltaiseksi?

17

300

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ei sinua uskalla kukaan haastaa. Sinusta huokuu alpha-uros olemus jo kilometrin päähän.

  • Anonyymi

   Katsot klo ajan että milloin se vartija oli töissä, katsot myös, kenen firman vartija se oli ja sen jälkeen selvität, keitä oli kyseisellä alueella töissä tuolloin.

   • Anonyymi

    Ja tällä tiedolla sitten tehdään mitä...?


  • Anonyymi

   Siitä se johtuu, joka kerran keksitään, sitä aina epäillään.

  • Anonyymi

   Teet ostoksesi aivan normaalisti, etkä sano vartijalle mitään.
   Miksi ihmeessä tilannetta pitäisi sen kummemmin eskaloida?

  • Anonyymi

   Miksi tilanne väkivaltaiseksi eskaloituisi? Vartijallahan on lähtökohtaisesti oikeus sinua tietysti tarkkailla, mitäs väliä sillä on?

  • Anonyymi

   Myyjätkin tekee tätä samaa. Varmaan joku ohjeistanut. Ovat jo etukäteen päättäneet, että tuo varastaa kaupasta ja seuraavat herkeämättä minua, juuri minua, eikä ketään muuta. Mitään ei tapahdu, enkä minä varasta. Sen sijaan vieressäni palloilee toinen, nuorehko henkilö, joka lappaa hyllyiltä suoraan reppuunsa tavaraa maksamatta niitä aivan pokkana ja kukaan ei kiinnitä minkäänlaista huomiota eikä varas jää kiinni, koska myyjät ovat joukolla jonkun toisen/toisten kanssa etukäteen itse päättäneet minun puolesta, että minä olen varas ja kaikki huomio kiinnittyy vain ja ainoastaan minuun, vaikka ulkoinen olemukseni ei ole huomiota herättävä, poikkeava eikä käytökseni millään tavalla. En edes ole mustalainen, omista tummia hiuksia enkä ole mamu.

   • Anonyymi

    Anna niiden vaan vahtia. Seiso puoli tuntia lukemassa tuotteen sisällysluetteloa.
    Kun ne myöhemmin tutkii tilastoja ja huomaa että kovasti on tavaraa varastettu vaikka niin vahtivat sinua niin ehkä ne oivaltaa tuhlanneensa aikaa väärään henkilöön.

    Ota huvittunut asenne niiden ajan hukkaamiseen.


  • Anonyymi

   Myyjät ja vartijat tekevät tätä aina välillä myös minun kohdallani. Jätän matalapalkka-alan yksinkertaiset orjat omaan arvoonsa, enkä reagoi mitenkään. Näin toimii ylempiarvoinen herrasmies. Hampparit alkavat rähisemään ja vääntelemään naamaansa.

  • Anonyymi

   Minunkin perässä käveli kerran vartia,ja oli sen näköinen että nyt jäät kiinni,pieraisin suhu pierun ja se haju oli järkyttävä vartia alkoi rykimään ihan hullun lailla

  • Anonyymi

   Halpa-Hallissa (jossa hinnat eivät ole halpoja) minua seurattiin. Kassalle sitten pujahti editseni ja supatti jotain kassatytölle, joka katsoi minua. Kävisin mielelläni tuossa kaupassa, koska se on uskovien omistuksessa, mutta ikävältä tuntuu tuollainen tökerö kohtelu.

   Toisaalta sen ymmärtää. Myyjinä ja vartijoina ja kassoina ei yleensä ole kaikkein nokkelimpaa porukkaa, eikä heitä varmaan kovin hyvin ole koulutettukaan. Ja tavaraa varastetaan jatkuvasti. Ikävää, että he eivät osaa kohdistaa valvontaa epärehellisiin. Minusta olisi hienoa, jos varkaat jäisivät kiinni.

   • Anonyymi

    Niillä on jokin kurssitus että minkänäköiset ovat epäilyttäviä.
    Mutta ne ei ymmärrä että yleensä varkaat ovat hyvin pukeutuneita tai röyhkeitä.

    Köyhää aina epäillään kun sillä ei ole muotivaatteita mutta siinähän tuhlaavat aikaansa. Potkut saa kuitenkin turha vartija joka kuluttaa aikansa väärän henkilön vahtimiseen.


  • Anonyymi

   Tuo on surkeaa palvelua kaupalta ja ammattitaidottomuutta vartijalta. Kuinkakohan moni vaksi aiheuttaa itse omalla provosoinnillaan ongelmia.

  • Anonyymi

   "Miten tuollaisessa tilanteessa kannattaa toimia, kun tiedostaa itse, ettei todellakaan vartijalla olisi syytä seurata?"

   Noukkii tarvittavat tuotteet hyllystä ja maksaa ne kassalla.

   Vain harvat vartijat pystyvät lukemaan ajatuksia. Yleensä Psi-kykyjä omaavat vartijat eivät toimi kaupassa. Eli omalla tiedostamisella ei ole väliä.

   Elämme vapaassa maassa. Vartija voi liikkua kaupassa aivan mielensä mukaan. Asiakas voi käyttää toisen kaupan palveluita mikäli kyseinen kauppaliike ei satu miellyttämään.

  • Anonyymi

   Ettet kuitenkin ois manne = varas...

  • Anonyymi

   Vedä pipo/huppu päähän, katsoen, että vaikutelma on narkkari tms. ja sitten kävelet suoraan jonnekin katsomatta minnekään, ja siellä pälyilet ympärillesi jonkin osaston kohdalla, ja yritä nähdä, onko joku katsomassa hyllyjen raoista tai lähettyvillä, teeskennellen katsovansa jotain - yleensö joku mies; entinen vartija, nykyinen myymäläetsivä (joissain paikoissa niitä on enemmän).

   On myös kamerat, jossa vartija tai etsivä voi istua, ainakin kunnes spottaa sut. Sitten esität laittavasi jotain taskuusi, yrittäen varmistaa, että se nähdään kamerasta, etsivän/vartijan taholta, ja sitten kävelet ohi kassan pälyillen ympärillesi ja jos joku mies yrittää kiilata eteesi lisää vauhtia ja ohita se ja juokse karkuun.

   Tai keksi jotain muita versioita, esim. ota todella jotain, mutta maksa se kassalla, koska ne ottaa kiinni todistettavuuden vaikeudesta johtuen (jos et ole emättimeen tunkenut) vasta kassan ohituksen jälkeen, ja katso, sanooko, kysyykö kassa sulta, oliko sulla jotain muuta vielä, joka on merkki siitä, että häly on käynyt, ja jos ei ole, niin yritä taas ulos, ja jopa taklaten tai muuten, kunhan et aiheuta vahinkoa, ja keksi sille joku tekosyy, että pelkäsit jotain, ja jos se sanoo olevansa vartija ja kukaan ei kuule, kiistä, ja jos kuulee, sano, että et uskonut, tai keski jotain vielä parempaa.

  • Anonyymi

   Ei pitäisi joutua roadmanien uhriksi kun henkilökohtainen HeSu vaksi kävelee vieressä, eli 5/5 VIP palvelu.

   Kiitos InSafe Prisma.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Viiskymppisenä

   Ja alan olla kyllä aina vaan enemmän sitä mieltä, mikä on kyllä ihan tieteellinen faktakin, että elämä viiskymppisenä alkaa olla turhista turhinta. Uu
   Sinkut
   425
   1890
  2. Suomalaislääkäri katosi matkalla Pattayalle

   Ei siis tietoa pääsikö Pattayalle saakka vai minne suunnisti? Tuntomerkeistä päätellen ei ole kantasuomalaisia lääkäreitä. https://www.iltalehti.fi/ko
   Pattaya
   32
   1529
  3. Kuka Turkulainen lääkäri kadonnut Thaimaassa?

   Lehdissä oli siitä juttua, mutta nimi on nyt Iltasanomista otettu pois
   Turku
   14
   1261
  4. Martinan häät

   Ottaako miehen nimen? Rouva Aitolehti -Bajamaja.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   142
   986
  5. Pitäisikö lähettää lapsille viesti: älkää tulko jouluksi tänne sähköä tuhlaamaan?

   Kun kaikki työelämässä niin mitä varten niiden pitää tulla tänne tuhlaamaan kallista eläkeläisten sähköä? Pysykööt omillaan. Harmittaa koko joulu.
   Maailman menoa
   77
   921
  6. Olet mielenkiintonen ja kiehtova. Erikoinen epänormaali ihminen

   Siksi kiinnostava. Hyvää yötä. Saan kai sanoa ystäväni? Saanhan ?
   Ikävä
   36
   878
  7. Nyt mies ryhdistäydytään

   molemmat IRL. Jos molemmilla on tunteita. Ei heitetä niitä roskiin. Hyvää yötä.
   Ikävä
   93
   768
  8. Mikä nyt on

   Ihmisiä katoaa, ruumiita löytyy. Suntista löytynyt ruumis...
   Kokkola
   57
   697
  9. Selviytyjät-voittaja Sami Helenius juhli voittoa huvilalla finaalin jälkeen - Skoolaus "Mestarille!"

   Onnea Sami Selviytyjät-voitosta! Kyllä ansaitsit voiton! Ex-jääkiekkoilija Sami Helenius on Selviytyjät Suomi -voittaja vm 2022. Ex-NHL-tähti voitt
   Suomalaiset julkkikset
   13
   595
  10. Ajankohtainen TV-leffa: Lupaus kertoo suomalaisten lottien tarinaa sodassa - Iso kiitos lotille!

   Iso kiitos ja kunnianosoitus lotille, jotka tekivät tärkeää työtä kotirintamalla ja sodan keskellä Suomen ja Venäjän sodissa. Lupaus-elokuva kertoo
   Maailman menoa
   35
   538
  Aihe