Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Minä tahtoisin saarnata

Anonyymi-ap

Mutta kun minulla ei ole siihen lupaa. Niin kuinka sitten voisin saarnata kun ei minua ole lähetetty?

Voiko tuon lähetyskäskyn jotenkin kiertää? Eli onko joku jumalansanan paikka joka jossakin tietyssä tilanteessa antaa luvan saarnata vaikka ei olisi lähetetty?

Koska sitten saarnaan sen varjolla ja en tee syntiä. Nyt en voi saarnata tekemättä syntiä. Se hieman harmittaa, vaikka en minä silleen halua saarnata mutta se on kiva kuulla mitä ajatuksia minulle tulee, kun en minä sitä aina itsekään tiedä.

Siksi harmittaa olla hiljaa kun ne jää nyt kuulematta!

Vaikka en tiedä sitten jos siinä kukaan häviää mitään, jos ne ajatukset jää kuulematta, mutta itse haluaisin niitä kuulla. Mutta ehkä minun pitää sitten kirjoittaa niitä puhelimen muistioon niin että saarnaan puhelimelle, mutta en tiedä ehkä sekin on syntiä, kun ei minua ole lähetetty saarnaamaan puhelimelle!

Mutta se on kuitenkin kirjoitettu että vastatkaa kaikille jotka teidän autuutenne perustusta koetella tahtovat! Niin saanko siinä tapauksessa saarnata?

Se on vaan lyhyt saarna kun autuuden perustus on Jeesus Kristus ja hänen kärsimyksensä ja kuolemansa niin ei siitä paljon voi saarnata kuin että synnin velka on maksettu hänen veressään ja Hän on vielä Henkensä pantiksi antanut!

Mutta kun tekisi mieli saarnata niitä ajatuksia mitä tulee vaan ihan randomisti eikä sellasta voi oikein saarnapöydän takana saarnata seurakunnalle mitä vaan tulee ihan randomisti ilman että on mitään hajua mistä puhuu, mutta täällä suomi24 niin voi saarnata, siksi minusta on ikävä että minulta nyt otettiin pois tämä ilo, kun mitä minä nyt teen kun minä en voi enään saarnata vaitolle ja yleisesti mitä mieleen juolahtaa?

Mitä teen sitte?

En haluaisi syntiä tehdä, mutta toisaalta saamme uskoa syntimme tuntevana Jeesukseen Kristukseen, mutta jos nyt alan tahalleen syntiä tekemään, en tiedä saanko sitä enään anteeksi!

Minulla on nyt hieman ongelma tässä. Toivoisin ratkaisua tähän. Saarnaajaksi en halua koska siellä pitää puhua kaikkea virallista en tykkää sellaisesta, tykkään puhua vaan mitä mieleen tulee ihan vaan tyylivapaasti ilman vastuuta ja välittämättä tekijänoikeuksista siis tuo Arvid Horn sanoi youtubessa ettei ole sopivaa matkia toista saarnaajaa, mutta jos kirkastuu joku asia minkä joku on sanonut niin ei se ole matkimista vaan vahvistaa se sama oppi että on juurikin näin.

Matkiminen on järjestä eli muistin varassa puhumista/riippumista. Siis tarkoitan pelkän muistin varassa. Tietenkin muistiakin tarvii, mutta ei filosofian takia. Vaan että voi saarnata oikein. Kun ei Pyhä Henki välttämättä sanasta sanaan (aina) puhu vaa johdattelee puhetta. Näin opetti Pauli Nuutinen 10 vuotta sitten helsingin seuroissa. En tiedä kuinka hän nykyään opettaa samasta asiasta.

Niin mitähän olin sanomassa. En saisi saarnata mutta tekis mieli pikkusen. Semmonen mieli olisi, mutta ollaan sitten hiljaa.

11

89

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pitäiskö kuitenkin töräyttää että Eka! Vaito vois olla toka.

    • Anonyymi

      Kun ei Pyhä Henki välttämättä sanasta sanaan (aina) puhu vaa johdattelee puhetta.

      Näin opetti Pauli Nuutinen 10 vuotta sitten helsingin seuroissa. En tiedä kuinka hän nykyään opettaa samasta asiasta.

      Tuon verran korjaan Paulin puhetta. Ylempänä oli omaa puhettani.

      • Anonyymi

        Siis omin sanoin. Pauli sanoi kuitenkin omalla suulla tämän 100% varmasti että : Pyhä Henki johdattelee puhetta!


        Minä taas puhun sanasta sanaan. Siinä tulee hauskempi juttua. Kun ei tiedä mitään mitä puhuu ja puhuu vain jokaisen sanan sana kerrallaan mitä mieleen tulee, niin ei pääse miettimään mitään, vaan kaikki tulee niin kuin tulee.

        Siksi tykkään saarnata, kun tulee niin erikoista juttua välillä tällä tyylillä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis omin sanoin. Pauli sanoi kuitenkin omalla suulla tämän 100% varmasti että : Pyhä Henki johdattelee puhetta!


        Minä taas puhun sanasta sanaan. Siinä tulee hauskempi juttua. Kun ei tiedä mitään mitä puhuu ja puhuu vain jokaisen sanan sana kerrallaan mitä mieleen tulee, niin ei pääse miettimään mitään, vaan kaikki tulee niin kuin tulee.

        Siksi tykkään saarnata, kun tulee niin erikoista juttua välillä tällä tyylillä!

        Mutta en mä enään saarnaa. Se on ollutta ja mennyttä. Sen olen kyllä ainakin 5desti-10 kertaa vannonnut useammankin vuoden aikana. Aina tänne palaan ennemmin tai myöhemmin kuin vaito jo on kerennyt luulemaan että nyt se lörpähti. Mutta vihollinen käy päälle kovaan, sitten se lörpähtää. Mutta sitten välillä yksinkertaisesti väsyn tuohon demonipesäkkeeseen eli saatanan henkivaltoihin ja nostan vain miekan ja alan hakkaamaan sitä tietämättä itsekään kuinka se tulisi ns virallisesti tehdä, mutta se ei minua vähät hetkauta miekkaa päähän vain niin että tuntuu.


    • Anonyymi

      Voi kun ei saisi synti luvalliseksi tulla, kun silloin katoo synnin tunto ja sen jälkeen armon tunto ja sen jälkeen Jeesuksen tunteminen, niin siksi en halua saarnata ettei synti tule luvalliseksi ja synnin ja armon tunto katoa pois.
      Kun sitten alkaa kasvamaan karvas juuri. Tänään mm huomasin kuinka kallis saarnaaja on Tuomo Liuksiala vaikka ei huutanut sain silti tuntea Hengen yhteyden nytten kun oli itselläkin vähän oikeaa mieltä samoin Kinnusen saarnan alla tunsi hyvän paimenen äänen.

      Siksi minä sanon etten enään halua saarnata eli tehdä syntiä luvalliseksi kun normaalisti en usko että näiden herrojen saarnojen alla olisin saanut Jumalan armollista läheisyyttä kokea.

      Kun luvalliset synnit paaduttaa sydämen, ei siis synti itsessään vaan että se on luvallista. Ja ilman synnintunto ei ole armon tuntoakaan ja sitten alkaa saarnaajat tuntumaan kuolleilta vaikka oikeasti on itse kuollut.

      Tosin haluan kuulla vielä uudestaan tiettyjä henkilöitä. Kyllä minusta silti vähän tuntuu, että jotain hämärää heissä on. Puustavin vanhuus kuolettaa. Mutta kun miksi taas saarnaan?

      Diipidaa duu en saarnaa. Kun keskustelen. Ihan asiallista keskustelua on ei liity saarnaamiseen mitenkään, koettelen että onko asia näin, en väitä enkä saarnaa vaan koettelen. Ja sehän ei ole syntiä vaikka kukaan ei ole lähettänyt minua koettelemaan näitä asioita, mutta Paavali sanoo että koetelkaa mikä on Jumalan hyvä, otollinen ja täydellinen tahto ja minun ymmärtääkseni hän ei sanonut sitä vain saarnaajille, olenko väärässä?

      Joten koettelen en saarnaa?
      Onko se väärin?

    • Anonyymi

      Muistakaa sitte jos mä tuun saarnaamaan niin se on lankeemus antakaa anteeksi. Tää tunne on sama kuin heikon hetken seksuaalinen halu mitä ei saa tyydyttää.

      Enhän mä vaan sitä tyydytä. Mutta jos niin käy, muistakaa etten minä sitten tee sitä mitä minä tahdon, vaan mitä en minä tahdo sitä minä teen silloin.

      Kun en halua saarnata mutta ruumis himoitsee lähetyskäskyä vastaan "kuinka he saarnaavat kun ei heitä olla lähetetty"

      Mutta ketkä Jeesus lähetti?

      Vain apostolit eli saarnaajat?

      No en mä sit saarnaa Mutta en saa unta kun ruumis pakahtuu. Tekis mieli koska toi tunne on yhtä voimakas kun seksuaalinen halu. En tiedä miksi.

      Jonkin näköinen valuvika savenvalajalla?

      En osaa sanoa Mutta sen muistan ettei biologian tunneilla mitä nyt siellä olin, niin ei kuitenkaan opetettu että muutes asiahan liittyy ehkä terveystietoon en ole varma niilläkään tunneilla en ollut, niin ei varmasti puhuttu että ihmisruumiissa on myös tällaista saarnatautia eli altistumaan. Seksuaalisuudesta kyllä puhuttiin. Mutta kyllä minä tunnen selkeästi että tämä on minun ruumiissani. Se on kuin sisäinen kiima joka ajaa puhumaan on pakko puhua.

      Siksi on helppo saarnata kuinka he saarnaavat jne...

      Kysymys on tismalleen yhtä tyhmä kuin kuinka he saavat lapsia kuin eivät he ole avioliitossa?

      Yksinkertaisesti sen takia koska lihassa vaikuttaa voimia joita vastaan on joskus vaikea taistella.

      Sen takia. Oliko hyvin sanottu?

      • Anonyymi

        Oli kyllä tajunnan virtaa hyvin laitettu "paperille", siis sanottu mitä sylki suuhun tuo.

        Minä ja moni muu emme tajua kaikkea ajatuksistasi tai ymmärrämme väärin. Kiitos kuitenkin, olet rehellinen ihminen, ainakin uskon, luulen ja toivon niin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oli kyllä tajunnan virtaa hyvin laitettu "paperille", siis sanottu mitä sylki suuhun tuo.

        Minä ja moni muu emme tajua kaikkea ajatuksistasi tai ymmärrämme väärin. Kiitos kuitenkin, olet rehellinen ihminen, ainakin uskon, luulen ja toivon niin.

        no niinpä, älykkään oloinen immeinen !!!


    • Anonyymi

      > Mutta kun minulla ei ole siihen lupaa. Niin kuinka sitten voisin saarnata kun ei minua ole lähetetty?

      Miksi haluat saarnata?

      Miksi et vaan puhuisi asioista normaalisti, jos sinulla on jotain asiaa, joka on muille hyödyllistä?

      • Anonyymi

        En ymmärrä mitä tarkoittaa normaali, en ole koskaan ollut sellainen, joskus yritin mutta ei siitä tullut mitään. Enään en jaksa edes yrittää. Sanon asiat kuin ne tulee mieleen. Hieman ehkä provosoivaan tyyliin välillä, koska live keskustelu tyylini ei ole tämä,mutta ehkä haluan tällä näyttää että ei se niin vaikea ole puhua ihmeellisiä, siksi Jumalan Pojan usko ja elävä usko niin ei se kysy ihmeellisiä sanoja. Edes raamatun kirjoitukset, ei ne ole niin ihmeellisiä, voin kirjoittaa täysin samalla tavalla jos haluan, mutta Jeesuksen sanoma se on uskon voimassa nimessä ja veressä eli usko Jeesuksen nimeen ja Jeesuksen puhdistava sovintoveri on se voimanlähde.

        Mutta koska kansa rakastaa puhetta niin sitten tarkoituksella puhu niin kuin puhun. Se on minun tapani olla hieman hankala niille keille tahdon hankala olla. Koska tiedätkös olette vähän niin kuin itsekin hankalia täällä netissä niin pelaan samaa peliä takaisin.

        Niin en päästä teitä yhtään helpommalla kuin te minua.

        Voisin kyllä puhua lyhyemminkin ja selkeämmin ja ilman saarnaa mutta ette ansaitse sitä. Koska kiukuttelette kaikesta kokoajan, niin siksi saarnaan.


    • Anonyymi

      Jos ihminen on niin täynnä itseään, että pitää jostakin muusta saarnata, kun YKSIN Kristuksesta, niin silloin pitää olla hiljaa.

      Kun me Kristuksesta ja hänen armotaloudestaan syntisille julistamme, niin tämän julistuksen paikka on aina ja kaikkialla, - missä ihmisiä kohtaat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2053
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe