Täyttä hepreaa tällainen kirjoittelu. Tuulivoima-asiaa ei kannata jauhaa enempää. Matti tietää kyl

Anonyymi-ap

Ikaalisten Valtuuston jäsenillä ei ole oikeutta kävellä Ikaalisten asukkaiden ylitse tässä asiassa, sillä jokaisella meillä on perustuslaillinen oikeus turvalliseen elinympäristöön Suomessa! Täällä Ikaalisissa asuvien ihmisten terveys ja hyvinvointi sekä turvallisuus tulee olla aina ykkösprioriteettina asioista päätettäessä. Tällaiset teollisuusluokan jättivoimalat aiheuttavat nimittäin 100% varmuudella myös isot haitat, jos näin tapahtuu jo huomattavasti pienempienkin voimaloiden vaikutuksesta.
Se ei saa olla mikään peruste tuulivoimaloiden suojavyöhykkeiden kieltämiseen, että sitten ei voi tehdä Ikaalisiin yhtään voimalaa. Tämä päätelmä vahvistaa vain sen, ettei meillä yksinkertaisesti ole sijoituspaikkaa näille jättivoimaloille täällä ilman, että asukkaiden turvallisuus vaarantuu, eikä niitä pidä siten lainkaan rakentaa.
Oli aivan mahtavaa, että saimme näin suuren joukon kerättyä edustamaan kuntalaisaloitteen 314 allekirjoittajaa ja suhteellisen pienessä ajassa.
Tilaisuudessa kerrottiin myös vaihtoehdoista tuulivoimarakentamiselle ja miten tärkeä on tehdä tämänkaltaisista teollisuushankkeista tarkat riskianalyysit ja energia- sekä kaavoitusstrategia.
Mielestäni tälläisissä jättihankkeissa ei ole varaa virheisiin. Se, ettei haluta vaatia edes ympäristölupaa hankkeille, on kyllä todella lyhytnäköistä toimintaa. Ympäristölupa suojaa niin kaupunkia kuin asukkaita juridisessa mielessä. Jälkikäteen luvan saaminen on todella hankalaa ja voi tulla kaupungille myös pitkinä oikeuskäsittelyinä erittäin kalliiksi. Näitä tapauksia on ollut ja on parhaimmillaankin KHO:n käsittelyssä ja niissä voimalakoot ovat huomattavasti pienempiä kuin mitä tänne ollaan tekemässä.
Pitäisikö Ikaalisten päättäjien ottaa nyt kunnon aikalisä asiaan ja perehtyä hankkeisiin syvällisemmin, kuten Kari Salo ja Riitta Kivikartano viisaasti ehdottivat varsinaisessa valtuuston kokouksessa. Tietopohjaksi päätöksille ei riitä tuulivoimayhtiöiden ja heidän yhteistyökumppaniensa puolueelliset lausunnot tai muutama vierailu tuulivoima-alueilla. Matti Äijö ei kokenut puheenvuorossaan tarpeelliseksi puolueettomien asiantuntijoiden kuulemisia em. perusteella. Hänellä on kai riittävä tieto jo kuntapäättäjänä olemassa. Uskallan kyllä epäillä sitä ja minusta hänen väitteensä kuvastaa vain suunnatonta piittaamattomuutta ja ylimielisyyttäkin asian suhteen. Tuulivoimahankkeiden osalta on jokainen tiedonjyvä katsottava, sillä seuraukset voivat olla myös hyvin vakavat ja laajamittaiset. En henkilökohtaisesti usko, että monellakaan valtuuston jäsenellä on vielä riittävää tietoa tälläisten tuulivoimaa käsittelevien merkittävien päätösten tekemiseen. Heillä on myös vastuu päätöksistään. Miten haitat korvataan asukkaille? Voi tulla valtuustolle kalliiksi!! Toivon, että meidän vierailumme sai heidät miettimään asiaa tarkemmin ja asiassa otettaisiin vähintäänkin se aikalisä, kuten heille on jo ehdotettu.
Tuntuu, että Ikaalisissa pelataan päättäjien toimesta tällä hetkellä kuin venäläistä rulettia täydellä lippaalla, jollei ongelmakohtia haluta kohdata ja selvittää. Tälläisessä pelissä ei ole voittajia, on vain häviäjiä. 😥

7

51

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      ikaalisissa asuu hepreaa taiatva asukas

      • Anonyymi

        Ent. pankkivirkailija tutustutettiin Risen majoitukseen.


    • Anonyymi

      Ketä se häiritsee Tevaniemen metsässä?! Ihme valitusta ja kitinää! Asialliset asiantuntijia lausunnot annettu, mutta aina kateellisuudesta välitetään! Jumalako on seuraava, mitä valittajt uskoo?! Myllyt pystyyn ja jauhamaan sähköä ja turha kitinä pois.

    • Anonyymi

      Häiritsee ja tuo merkittäviä terveysriskejä sekä vaki- että vapaa-ajan asukkaille. Pirstaloi ja tuhoaa monin tavoin maakunnallisesti arvokkaita maisema-alueita, hiljaisuusaluetta, ja korvaamattomia puhdasvetisiä ranta-alueita jopa kymmenien kilometrien sisällä.
      Tällaiset teollisuusalueet sinne missä vähäisemmät luontoarvot!!!

      • Anonyymi

        myllyt kaalikylän keskustaan ja kilvakkalaan niissä sähköä käytetään joten tehköötitse sitä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        myllyt kaalikylän keskustaan ja kilvakkalaan niissä sähköä käytetään joten tehköötitse sitä

        Kilvakkalan korsuissa ei ollut sähköjä aikoinaan!


      • Anonyymi

        Höpö höpö. Tuulimyllyjä on aina ollut ja sellaisia henkilöistä haastateltu, jotka asuvat jonkun mtkan päästä myllystä sanovat, ettei pahemmin haittaa! Sellaist adressit voi viedä pesään ja Pirkanmaanliitto puolustaa tietyin ehdoin hanketta, joka on paremmin perillä! Kiusa se pienempikin on hyvää ajankulua, ku muuhun ei pystytä!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      406
      1623
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1308
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      117
      1245
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      173
      1220
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      1007
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      916
    7. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      844
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      836
    9. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      830
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      189
      759
    Aihe