Näin hoitamalla masennusta saattaa toipuakin

Anonyymi-ap

Eikä ajautua pilleriaddiktiksi joka tulevaisuudessa masentuu pilleriensä haitoista.

1. Hyväksy että masennuksesta paraneminen voi viedä aikaa ja moni kärsimys ja myrsky on hetkellinen. Ennen masennus ymmärrettiin hetkellisempänä kuin pharmapillerien ja pharmapsykiatrian aikaan. Jos käytät pillereitä suhtaudu niihin kävelykeppinä vaikeimman ajan yli mutta pääpaino on selviytymiskeinojen opettelussa

2. Tiedosta syyt miksi olet masentunut:
poltatko kynttilää molemmista päistä, oletko suorituskeskeinen, vaativa, traumatisoitunut, elät toksisessa ilmapiirissä, toksisissa ihmissuhteissa, yksinäinen? Arvosi tai arvot mitä yhteiskunta on päähäsi laittanut ei oikeasti tuota sinulle onnea ja hyvinvointia? Ajattele laatikon ulkopuolelta. Ja ala ratkomaan näitä asioita hiljalleen. Masennus on oire usein jostain

Masennus voi opettaa sinua muuttamaan asiat mitkä ei toimi

3. Miten voit olettaa että mielialasi on hyvä jos et ole pitänyt itsestäsi huolta? Se ei voi olla. Ehkä nuorena keho kestää sabotointia enemmän. Jos et pidä kehostasi huolta, sairastut ja se lisää kärsimystä. Me olemme psykofyysinen kokonaisuus.
Tärkeää:
Valon saanti joka tahdittaa melatoniinintuotantoa ja säännöllistä päivärytmiä. Hyödynnä auringonvalo. Kehossasi asiat tapahtuu rytmissä. Illalla keinotekoiset valot ja sinivalo virkistää ja sotkee sisäistä kelloasi ja untasi. Uni on kaiken hyvän olon perusta.
Liikkuminen, jo kävelykin voi riittää. Tämä buustaa aivoissasi vaikka mitä, aivoterveyttäsi ja tehostaa uusien aivosolujen syntyä eli neurogeneesiä.
Aivotoimintasi tehostuu. Aivosi EI voi toimia optimaalisesti ilman mitään liikuntaa. Muista levon ja liikunnan oikea suhde, kuuntele kehoasi. Ylikierroksilla käynti ei hyvä.
Terveellinen ruokavalio. Vältä kasviöljyjä paitsi oliiviöljy ja liikaa omega 6:sia, prosessoitua moskaa, lisäaineita, liikaa sokeria. Älä pelkää rasvoja, aivot tarvii niitäkin. Älä pelkää tyydyttyneitä rasvojakaan. Syö mahdollisimman luonnollista prosessoimatonta ruokaa, riittävästi proteiinia, rasvaa, tasaista energiaa antavia hiilareita. Vihanneksia, marjoja, hedelmiä. Liha ei ole pahasta vaan se on täynnä ravinteita. Luuliemet (bone broth) on terveellisiä gelatiinin ja kollageenin takia. Ihmiset ei nykyään hyödynnä koko eläintä jossa voi olla tärkeitä ravintoaineita. Naudan maksa silloin tällöin buustaa ravintoaineiden saantia merkittävästi. Pidä ruokarytmiä. Huolehdi riittävästä d-vitamiinin ja foolihapon saannista ruoasta josta suomalaisilla puute. Syö tervettä suolistoa tukevia ruokia esim probiootit, prebiootit ja vältä sitä sabotoivia ruokia. Lue ravinnosta, perehdy siihen.
Vältä liikoja stimulantteja esim kofeiini. Vältä alkoholia. Kohtuulliset rajat on olemassa syystä. Kohtuus kaikessa on yleensäkin hyvä käsky, herkutkin kuuluu elämään.

Ymmärrä ruoanlaitto keskittymistä ja hyvinvointia parantavana toimintana. Mikä ei olisi yhtä tärkeää? Kauppareissut voi olla hyvää muistitreeniä. Toisaalta jos ei jaksa laittaa ruokaa ruokaa, valmisruoatkin voi tuunata terveellisemmäksi ja valita parempia vaihtoehtoja.
Huolehdi ruokavaliossa monipuolisuudesta, voit tarkastaa esim Finelin ruokapäiväkirjasta ravintoaineiden saannin

Kun opit elintavat, ne tulevat kantamaan sinua aina.

4. Ymmärrä kärsimys osana elämää. Pharmapsykiatrian oppien sijaan tutustu vaikka uskonnonfilosofioiden esim buddhalaisuus näkemykseen kärsimyksen luonteesta, viisauteen mitä ihmisillä on ollut entisaikaan. Näe se historianakin, sinun ei tarvitse olla uskovainen. Filosofia on hienoja oivalluksia elämästä. Pharmapsykiatria on jotenkin sisältä tyhjää. Ymmärrä että olet ihminen tunteiden kanssa etkä kävelevä diagnoosi. Opi kuvailemaan tunteitasi omin sanoin äläkä diagnoosin kautta joka ei riitä ravoittamaan yksilöllistä tunne-elämääsi. Sinä oler oman itsesi asiantuntija, kuulitko. Kuuntele kehoasi, intuitiotasi.

Opi tuntemaan tunteitasi, myös negatiivisia. Anna itsesi tuntea niitä. Se on sallittua. Sinun ei tarvi olla väkisin positiivinen. Sinä saat joskus lojua sängyssä kokematta syyllisyyttä, mutta muista aina päivärytmin ja itsehoidon merkitys.

5. Opi tarttumaan pieniin hetkiin joissa onnea. Loppupeleissä vaikka ihmisillä olisi mitä omaisuuksia ja saavutuksia, ei ne tee pitkäksi ajaksi onnelliseksi vaan pienet asiat ja projektit ja matka johonkin

6. Pitkällinen stressi voi viedä ylivireyteen josta voi seurata lamaantuminen ja alivireys. Opi pitämään vireystilaasi ikkunassa jossa et ole ylivireä etkä alivireä oppimalla rauhoittamaan hermostoasi ja ymmärtämällä milloin levätä. Se voi kohentaa aivojesikin toimintaa. Tutustu autonomisen hermoston toimintaan, parasympaattinen, sympaattinen

7. Traumainformoitu tapa ymmärtää kärsimystä:
Mitä sinulle on tapahtunut sen sijaan mikä sinussa on vialla? Mieti kuinka keinotekoisia karsinoita psykiatrian diagnoosit on jotka ei riitä tavoittamaan sinua kokonaisuudessaan, historiaasi, nyansseja. Tutustu psykiatri Bessel van der Kolkin oppeihin siitä miten trauma näyttäytyy kehossa ja mitä sille voi tehdä

23

149

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vaikea on kenekän ihmisen masenusta arvioida tavaliset kansaliset. Kuitenki alkoholi ei sihen auta! Ei tupakka.Molemat pahetaa vain tilaa ja johtavat hautaan.Oliko kevät vai kesä 2022? Oli tv 1 Tosi dokumentti masenuksesta ja sen hoidosta Kanta Suomalisten tekemä Helsingissä. Masenusta kärsiviä hoidetin sähkö hoidolla nukutuksessa.Näytetin miten ja asiakat antoivat asialle kasvot,jotka hoidon otti.Toii. Paremin kuin lääkeet!Onko sitten halvempaa vain työntää ihmisille 1 vuoden resepti läke.Joka turutaa ihmisen,lihotaa ja aihutaa sivuvaikutuksineen monta ei sisätauti vaivaa? Kuin anettaisin nukutuksessa toimivaa sähkö hoitoa?

      • Anonyymi

        Itse uskon holistiseen kokonaisvaltaiseen tapaan hoitaa masennusta jonka keskiössä on mm. kärsimyksen hyväksyminen osaksi elämää ja filosofiset pohdinnat elämästä, tunteidenkäsittelytaidot ja ymmärrys autonomisen hermoston toiminnasta sekä esim traumainformoitu ote ymmärtää kärsimystä. Sekä elintapojen merkitys hyvinvoinnissa jossa esim liikunta lisää neurogeneesiä ja buustaa aivojen toimintaa ravinnon kanssa. En näe miten sähkö parantaisi monimutkaisia tunne-elämän ongelmia jossa aivoille aiheutetaan epilepsiakohtaus ja sen aiheuttama mielialanousu voi olla tilapäinen.

        Tunne-elämän ongelmat voi ymmärtää kuin ohjelmistovikoina tietokoneessa. uusia hermoyhteyksiä voi rakentua ja uusia ajattelukaavoja tulla, toimintakyky voi kehittyä lääkkeettäkin. (Huom olen kokenut tämän vakavassa masennuksessa). Aivojen toimintaa ja ajatuksia voi kehittää ilman kovalevyn (aivojen)sorkkimista ja itseasiassa biologisesti muokkaat aivojasi joka päivä toiminnallasi ja mitä kehoosi laitat ja miten kehoasi liikutat, oletko aktiivinen vai et. Psykiatriassa taas kaivetaan kovalevy esille ja aletaan sorkkia sitä suoraan ymmärtämättä täysin seurauksia.

        Toki jos aivojaan on sorkkinut vuosia aineilla, se voi aiheuttaa esim PSSD:tä(mihin voi liittyä anhedonia), tardive dysphoria ilmiötä ynnä muuta. Esim Giovanni Fava epäilee että joskus masennuslääkkeet voi kroonistaa pitkällä aikavälillä masennusta.

        Voi olla hankala diilata harmin kanssa jonka on saanut luottaessaan lääketieteeseen. Harmi on masentavaa.

        Itse olen tästä pisteestä lähtenyt uudelta pohjalta hoitamaan itseäni. Yrittäen hyväksyä saatua harmia kun menin nuoresta asti vuosia lääkitsemään itseäni ja epäilen sen kroonistaneen masennusta.


    • Anonyymi

      8. Onko oikeasti totta että ei ole tapoja kohentaa hyvinvointia pharmapsykiatrian terapian ja lääkkeiden ulkopuolella johon aina on keskitytty.

      Moni asia voi lisätä onnea ja iloa joka ei ole lääke eikä terapia(en vähättele terapiaa). Eläimet, liikunta, itsensä haastaminen, uuden opettelu, luonto, oleminen osana ryhmää, ystävät, musiikki, henkisyys, uusi harrastus, meditointi, hieronnassa käynti, mikä kellekin lisää hyvinvointia. Se että sinusta välitetään ja että saat rakastaa on tärkeää.

      Tee asioita mitkä parantaa oloasi.

      9. Älä odota että asiat tapahtuu heti just nyt.

      Elintapakeinoissa voi kestää kauan että teho alkaa tuntua ja että muutoksia oppii.

      Aivot ei pidä muutoksista. Muutosvastarinta ja ahdistus uudesta on täysin luonnollista. Siksi tee asiat asteittain. Tosi pikkuriikkisinä muutoksina. Haasta itseäsi. Asioiden muuttaminen on hidas projekti. Kokeile asteittaista hyvinvoinnin parantamista. Joskus asiat jotka tuottaa onnea pitkällä aikavälillä esim suunnitelmallisuuden lisääminen tai terveellinen ravinto tuottaa onnea enemmän kuin nopeat ilot.

      Jos joskus romahdat, aloita alusta. Kun olet oppinut kerran itsestä huolenpidon, se on helpompaa. Paranna oloasi asteittaisen olon kohentamisen kautta, kutsuisin tekniikkaa tällaiseksi. Pienet hyvinvointia kohentavat muutokset. Hiljalleen asiat automatisoituu aivoissasi ja niihin menee vähemmän mentaalista energiaa, ne on helpompia

      Kaikki lähtee päivärytmistä jota esim osastoillakin harjoitetaan.

      Moni masentunut on "emminä pysty en minä kykene, pitää syödä pillereitä". No et ehkä nyt pysty mutta mitä jos annat aikaa. Ja kun on se päivä että on vähän parempi olla teet pienen muutoksen. Sitten teet seuraavan muutoksen. Ja seuraavan. Pienistä puroista koostuu iso virta. Mitä ne osastollakaan muuta tekee kun tekee asioita rytmissä, pyrkii aktivoimaan ihmistä. Ja ryydittää kaiken pillereillä. Onko pillerit oikeasti tarpeen muutoksessa parempaan?

      10. Onko pharma valehdellut että lääkkeet kohentaa aivojesi toimintaa? Oikeastiko? Lääkkeet jotka voi tuhota seksuaalisuutesi, aiheuttaa haittoja motoriikalle, hermostohaittoja, häiritä välittäjäaineiden toimintaa jotka säätelee prosesseja kehossa ja aiheuttaa piinaavia vieroitusoireita?

      Lue Joanna Moncrieffin models of drug action-kirjoitus ja mieti kohentaako lääkkeet aivojesi toimintaa, korjaako ne jotain vai onko mekanismi jotain muuta?
      https://joannamoncrieff.com/2013/11/21/models-of-drug-action/

      11. Sinä rakennat aivojasi joka päivä. Sinun aivosi on neuroplastiset. Ne on äärimmäisen kehittynyt kokonaisuus kuten hermostosi. Lääketiede ymmärtää vain murto osan siitä mitä kehossa tapahtuu, miten aivot ja hermosto toimii. Keholla on merkittävä potentiaali korjata itseään, uskomaton. Ja sinä luulet että kymmeniä vuosia markkinoilla olleet(mieti evoluution kestoa) pharmakemikaalit korjaa sinun aivojasi? Tärkeintä on että annat kehollesi oikeat olosuhteet esim elintavoilla.

      Ole aktiivinen, käytä aivojasi. Keskittymistäkin voi oppia. Muistutan vielä. Sinä rakennat aivojasi joka päivä uudelleen. Jos olet passiivinen aivosikin passivoituvat ja siitä on hankala lähteä sormia napsauttamalla toimintakykyiseksi

      • Anonyymi

        Lopeta muiden kannustaminen Anna niiden tappaa itsensä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lopeta muiden kannustaminen Anna niiden tappaa itsensä

        Onko sua kannustanut kukaan, kun olet noin katkera ?


    • Anonyymi

      Ruoka ja syöminen on toki merkityksellistä, mutta masennusta ei paranna kärsimyksen tuottaminen tuotantoeläimille ja maapallolle lihaa syömällä tai ostamalla kyseisiä tuotteita. Sellaisen toiminnan tuleekin aiheuttaa syyllisyyttä ja häpeää.

      • Anonyymi

        Jokainen valitsee arvonsa. Käsittelin asiaa ravintoaineiden kautta.

        Itse näen ihmisen lihansyöjänä(ja sekasyöjänä, ihmiset on syöneet historiassa myös kasvikunnan tuotteita) ja huomasin positiivisen vaikutuksen olooni anemisena. Ihmisen suolisto ei ole samanlainen kuin monen kasvissyöjäeläimen suolisto, joka on hyvin erilainen. Katso vaikka.

        Lihaa voi syödä myös kestävämmin, esim ostaa metsästäjiltä hirvenlihaa, käydä kalalla ja niin päin pois. Ostaa ulkokananmunia, luomumaitoa missä satsataan lehmien vapaana oloon. Toki se maksaa taas enemmän.

        Uskon että kellekään ei ole yhtä oikeaa ruokavaliota vaan pitää kokeilla mikä itselle sopii. Mutta ihmisiä on aivopesty että esim prosessoidut kasvituotteet olisi terveellisiä. Kriittisyyttä voi käyttää. Luonnollinen muoto on terveyttä, yliprosessoitu E koodiviidakko koostumuksenparantajineen ei.

        Kannattaa syödä intuitiivisesti katsoen mitä keho haluaa.


    • Anonyymi

      12. Opi pitämään rajasi. Moni on heittopussina ja antaa toisten sabotoida hyvinvointiaan. Sinulla on oikeus sanoa EI:kin. Sinulla on oikeus sanoa lääkärille ei joka tunkee lääkkeitä. Se ei ole lääkemääräys, se on lääkekehotus enemmänkin. Sinulla on oikeus toivoa hoitoa jonka uskot itsellesi hyväksi. Sinulla on oikeus sanoa ei työlle joka uuvuttaa sinut ja etsiä muuta. Sinulla on oikeus sanoa ei kuluttaville ihmissuhteille. Se ei ole helppoa sanoa ei.

      Pitää opetella ensin se mikä itselle on hyväksi ja mikä itselle tärkeää että osaa sanoa ei asioille jotka tuottaa harmia. Pysähtyä miettimään mitä minä haluan. Moni saattaa tehdä asioita vastoin hyvinvointia pelkästä hyväksytyksi tulemisen kokemuksen takia

      13. Usko vahvuuteesi. Pharmapsykiatria ja lääketeollisuus hyötyy siitä että ihmiset pitää itseään heikkoina, kyvyttöminä muuttumaan. Meihin on sisäänrakennettu kyky muutokseen aivojen neuroplastisuuden takia. Kun menet jonnekin terapiaan ja opit ylipäätään uutta, aivosi rakentaa uusia hermoyhteyksiä.

      Mielenterveys voidaan ymmärtää kykynä selvitä asioista, vaikeuksista, ei heikkotena ja reaktiona vaikeuksiin. Psykiatria saattaa leimata koviakin kärsineitä häiriöityneiksi vaikka heillä on ollut iso voima taistella vastoinkäymisten kanssa. On normaalia kärsiä, kuulitko? Älä ekana ala miettimään mistä häiriöstä on kyse. Kapinoi medikalisaatiota vastaan, puhu tunteistasi sanottaen niitä itse. Muista myös että meillä on kapasiteettia oppia asioita, itsereflektoida, tehdä muutoksia.

      14. Jos olet lamaantunut ja esim arjen ainoa sisältö on aikataulutettu toiminta eli työ, olet hukassa itsestäsi. Ala etsiä itseäsi, mistä pidät. Uskalla kokeilla uutta.

      15. Jos romahdat, joka päivä on uusi mahdollisuus aloittaa itsestä huolenpito. Sekin voi olla itsestä huolenpitoa että itkee tai ei aina jaksa. Ei tarvi muuttaa tunteita. Tosin kannattaa tarkastella niitä ulkopuoleltakin välillä. Teenkö hallaa tällä ajattelukehällä?

      16. Milloin olet viimeksi ollut läsnä hetkessä? Kokeile sitä joskus. Kävele ulkona, keskity aisteihin. Kuuntele, näe, tunnustele, haistele. Kun ajatuksia tulee mieleen, anna tulla ja mennä. Tämä on meditaatiota yksinkertaisimmillaan. Monet vaan juoksee ja tekee. Pysähdy joskus. Muista antaa aivoille lepoa koska nekin voi väsyä, ylikuormittua ja sitten ne ei toimi oikein.

      17. Jos ikinä vieroittaudut psyykenlääkkeistä, tee se hitaasti ja hanki tietoa ja tukea. Esim.Surviving Antidepressants, RC psych stopping antidepressants, Inner Compass Withdrawal project, SSRI-vieroitustukiryhmät. Lääkärisi ei aina osaa neuvoa parhaalla tavalla joten tee taustatyö. Psyykenlääkevieroitus voi romauttaa olosi aika pahasti. Älä sekoita psyykenlääkkeiden puhkaisemia oireita omiisi ja tiedosta niiden pitkittynyt luonne joskus ja vaikeudet stressin kestämiseen esimerkiksi. Ne on voimakkaita hermostolääkkeitä mihin keho mukautuu.

      Vieroituksessa itsehoito ja stressinhallinta ja oikea elämäntilanne on hyvin tärkeää.

    • Anonyymi

      Ja vielä yksi asia mitä ajatella joka päivä
      "Minun pitää saavuttaa jotain, minulla ei ole tarpeeksi"

      "Voi kun minulla on surkeaa, elämäni on surkeaa".

      EI näin vaan,

      Kiitollisuus. Muista olla kiitollinen terveydestä, läheisistä, ystävistä, siitä että kuulut siihen pieneen prosenttiin maailman väestöstä jolla on puhdas vesi, lämmitys, mukavat olot, rauha, väkivallattomuus, voit käydä kaupasta hakemassa ruokaa ja niin päin pois.

      Ei pidä pakkoajatella positiivisesti mutta on hyvä muistaa myös nämä asiat jos ajatus urautuu negatiiviseksi.

      Yksi asia mikä voi lisätä onnellisuutta on mielestäni myös haavoittuvaisuuden näyttäminen. Moni yrittää osoittaa elämästä ihannekuvaa mutta oikea yhteys ihmisisiin ja onni voi rakentua haavoittuvuuden näyttämisen kautta.

      Mukavaa päivää kaikille. Taas yhtä päivää kun opitaan diilaamaan elämän kanssa!

      Jakakaa toki myös vinkkejä mitkä on teillä auttaneet masikseen!

    • Anonyymi

      Veriarvojen tsekkaus kannattaa! Yksityisellä pääsee ilman lähetettä verikokeisiin.

    • Anonyymi

      Kiitos. (Ei tulisi mieleenkään kääntyä psykiatrien puoleen alavireisyyden vuoksi.)

    • Anonyymi

      masennuksesta pääsee eroon kun tise löytää syyn mikä masentaa,itseltä meni puoliso ja talo myyntiin mutta masennus loppui,

    • Anonyymi

      Kuka ikinään oletkaan ap, harvinaista löytää tässä maassa kaltaisesti ajattelevaa ihmistä. Moni asia, joita tuot kirjoituksissa esiin on suurelta osin omaa ajattelutapaani monen muutoksen kautta. Osaatko yhtään sanoa, onko jossain kenties enemmänkin meidän tavoin ajattelevia ja näin oman hyvän olon kaiken kaaoksen keskellä löytäneitä ihmisiä siis ihan Suomessa? Mikään somen ryhmä ei itseä houkuttele, kun yksi keino löytää oma elämä ja oma ääni sekä tapa elää elämää, oli irtaantua somesta ja sen tuomista vertaispainesta elää tietyssä muotissa ja lavastaa kulissit materialistisesta onnesta, siitä turhasta bittivirrasta, jota kaikki tietää somessa olevan muiden ja omalta osaltaan olevan valhetta. Yksi elämänlaatua oikeasti parantava tapa onkin lopettaa some, kuka tarvitsee satoja tuttavuuksia netissä ja pitää pakonomaisesti nähdä, mitä vaikkapa 15 vuoden takaiselle kollegalle nykyään somen perusteella kuuluu, jos tämän ihmisen kanssa ei ole varsinaista kanssakäymistä. tämä siis kärjistettynä esimerkkinä. somessa ihmiset elää tykkäyksistä ja kommenteista, olisvatpa ihmiset kasvotustenkin yhtä "tykkääviä" ja somessa omalla nimellä muita kunnioittaen kasvokkain yhtä kannustavia ja tsemppaavia... :)

      • Anonyymi

        Jes, samoja ajatuksia. Aloittajan kaltaisella ihmisellä pitää olla ongelman ratkaisemiseksi kykyjä, jotta moinen onnistuu, mutta tämä on vähenty koko ajan.
        Tuossa ylempänä joku oli valmis eroamaan ja myymään omaisuutta ongelmien korjaamiseksi. Voi mikä parku toi joillekin on, itsestään pitäisi vaan kaikki korjaantua .

        Monisairas


    • Anonyymi

      Kiitos aloittajalle monista hyvistä neuvoista ja positiivisesta sisällöstä ja tavasta kirjoittaa! Kiva lukea vaihteeksi positiivista tekstiä. Vinkit tulevat monelle varmasti tarpeeseen.

    • Anonyymi

      Itse luulin sairastavani masennusta ,mutta olenkin alkoholisti. Hyvä kun pääsin viinasta vertaistuella ilman katkopaikkoja ,etten oppinut sekakäyttäjäksi.Pillereillä hoidetaan seurauksia ei syitä. Tämä on minun mielipiteeni,jos olen väärässä korjatkaa.

    • Anonyymi

      Itse ottaisin ensin selvää omasta luonteestani. Astrologiaa tarkoitan, läntinen ja itäinen. Siitä käy ilmi heikkoudet ja vahvuudet. Itse liputan luonneidentiteettini puolesta. Ihminen on kuin valtio.
      https://astro.cafeastrology.com/natal.php
      Toisekseen, hommaisin jonkun ideologian, joka sopii luonteeseeni. Ei tarvi olla yleisesti tunnettu.
      Kolmannekseen, alkaisin viettää uskonnollisia aikoja esim. sapattia lauantaisin. Kynttilä (tuohus) palamaan klo 19 jonkun / joidenkin tärkeiden henkilöiden kuvan /kuvien edessä.
      Olen kokenut monta "sapatin ihmettä". Sapatti on ilon ja levon juhla, jolloin ei tehdä työtä, ei katsota omia asioita, eikä tehdä kauppaa.

      • Anonyymi

        Masennus on jokaisella erinlainen, joten joskus on lääkehoito tarpeellinen että pääsee taas elämästä kiinni.
        Monelle riittää puolenvuoden kuuri ja sitten on taas ennallaan . Kyllähän masennuksen pitäisi lähteä itsestäänkin pois, vaan silloin kun siitä tulee krooninen niin ei auta oikein mitkään ruokailutavat tai positiiviset ajatukset.
        Hoito on aina yksilöllistä, moni käy terapeutin luona keskustelemassa ja purkamassa vyyhdin sillai.
        Niin että tässäkään asiassa ei ole mitään universaalista sääntöä jokainen reagoi asioihin omalla tavallaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Masennus on jokaisella erinlainen, joten joskus on lääkehoito tarpeellinen että pääsee taas elämästä kiinni.
        Monelle riittää puolenvuoden kuuri ja sitten on taas ennallaan . Kyllähän masennuksen pitäisi lähteä itsestäänkin pois, vaan silloin kun siitä tulee krooninen niin ei auta oikein mitkään ruokailutavat tai positiiviset ajatukset.
        Hoito on aina yksilöllistä, moni käy terapeutin luona keskustelemassa ja purkamassa vyyhdin sillai.
        Niin että tässäkään asiassa ei ole mitään universaalista sääntöä jokainen reagoi asioihin omalla tavallaan.

        Todella tyhjentävä vastaus. Kiitos paljon!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todella tyhjentävä vastaus. Kiitos paljon!

        On mielestäni outoa, että ihmiset on niin fiksaantuneita ajatukseen, että ainoat tavat ratkoa masennusta on jonkun kanssa puhuminen terapiassa tai psykoaktiivisten pillerien käyttäminen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On mielestäni outoa, että ihmiset on niin fiksaantuneita ajatukseen, että ainoat tavat ratkoa masennusta on jonkun kanssa puhuminen terapiassa tai psykoaktiivisten pillerien käyttäminen.

        Masennukseen ja muihin mielen ongelmiin on iso apu siitä, kun alkaa itse ymmärtämään itseään, mikä tuntuu miltäkin, ja miksi.
        Minkälaiset asiat ja tapahtumat saavat itsessä aikaiseksi minkäkinlaisia tunteita ja tuntemuksia. Ja miten sitten elää sellaisten kanssa, koska täytyyhän niiden kanssa pärjätä, kun ne ovat mukana koko ajan omassa mielessä.
        Hyvät terapeutit osaavat auttaa juuri tuollaisessa tavallaan ratkaisukeskeisessä (?) systeemissä, että ihminen oppii löytämään itsestään omat eväät käsitelläkseen ongelmiaan.


    • Anonyymi

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑

      🔞 Kuumat tytöt odottavat sinua -> https://www.ero4.fun/girl4love

      🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      142
      6328
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3828
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1985
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1959
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      26
      1796
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1636
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1542
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1488
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1478
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      35
      1380
    Aihe