Vihreät woke yleistää kuten Arhinmäki? Iltalehti kertoo myös asiasta

Anonyymi-ap

Nuoret ovat olleet aina ongelma Helsingissä. Ylioppilaat taisivat häiritä jo 1800-luvulla kaupunkilaisten rauhaisaa elämää. Viimeistään 1900-luvun alussa Kallion ja Sörkan työläisnuoret, sakilaiset, olivat jo laajamittainen nuoriso-ongelma.

Viime vuosisadan alusta nuoret ovat tasaisin väliajoin aiheuttaneet ongelmia. Eri kaupunginosien nuoret ovat ottaneet keskenään yhteen joukkotappeluissa, punkkarit ja diinarit tai hopparit ja skinit.

Monet Helsingin asuinalueet ovat aikoinaan olleet ongelmalähiöitä, kun uusille asuinalueille muutti paljon lapsiperheitä samaan aikaan. Koulujen pihat kuhisivat nuoria ilman mitään tekemistä. Monesta ongelmalähiöstä on pikkuhiljaa tullut hiljainen nukkumalähiö.

Julkisen keskustelun perusteella voisi saada kuvan, että Helsingissä on massiivinen nuoriso-ongelma ja kaupunki on todella turvaton. Todellisuus on juuri päinvastainen. Helsinki on turvallisempi kuin aikaisempina vuosikymmeninä ja nuoret voivat entistä paremmin.

Silti pitää olla huolissaan nuorista. Nimittäin ne nuoret, jotka voivat huonosti, voivat entistä huonommin. Hyvinvointi polarisoituu koko yhteiskunnassa, mutta erityisesti nuorten keskuudessa. Korona pandemia on saattanut kätkeä alleen ongelmia, jotka alkavat nousta pintaan yhteiskunnan avauduttua. Yksinäisyyttä, mielenterveysongelmia ja osattomuutta.

Osattomuus näkyy myös nuorten jengiytymisenä ja väkivaltana. Näitä nuoriso-ongelmia ei pidä vähätellä vaan niihin pitää puuttua tiukasti.

Jengiytyminen ja väkivalta ovat ongelmia, joita olemme Helsingissä kohdanneet myös aikaisempina vuosikymmeninä. Myönteistä on se, että me tiedämme, että nämä ongelmat on ratkaistu ennenkin.

Tarvitsemme lisää nuoriso-ohjaajia ja muita turvallisia aikuisia tukemaan nuorten kasvua ja tarvitsemme enemmän nuorten harrastusmahdollisuuksia tuomaan sisältöä elämään. Nuorten auttamiseksi tarvitaan yhteistyötä. Nuorten rikollisuuteen puututaan Ankkuritoiminnalla, jossa yhdessä poliisi, sosiaali- ja terveystoimi ja jatkossa Helsingissä myös nuorisopalvelut auttavat nuoria.

Helsingin ensi vuoden budjetissa on merkittävästi lisää määrärahoja kasvatukseen ja koulutukseen sekä uusien nuoriso-ohjaajien palkkaamiseen ja harrastustoimintaan. Näin me tuemme kaikkia nuoria, jotta ongelmia ehkäistään mahdollisimman paljon jo etukäteen.

Kirjoittaja on kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari (vas.)

Kommentoi

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hienoja on puheet, mutta teot ovat kaksi eri asiaa, itse olen toiminut nuoriso toimen kouluttajana, koska ei ollut mitään ongelmia kun puhui ensin ja teki sitten mitä puhui. Nykyään on liika puheita mutta ei tekoja, tämän on tämä vihervasemmisto on yksi niistä puhujista mutta ei tekoja. Ei politiikka kuulu koululuihin, eikä mihinkään harrastuksiin ym. nuorten tekemisiin, mutta sitähän tämä vihervasemmisto ei ymmärrä. Vihervasemmisto pakko syöttää politiikkaa nuorille ja moni nuori pettyy siihen kun puhutaan ja sitten ei mitään tapahdu, ei sitä väkisin vaan annetaan nuorten ite päättää haluaako ne vai ei. Vihervasemmisto ei kerää kuin ääniä itelleen pakkosyöttämällä politiikkaa ja yrittää hyväksi käyttää nuoria omissa politiikan mainoksissa ym.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2042
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1577
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1461
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1447
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1227
    Aihe