Vihreät woke yleistää kuten Arhinmäki? Iltalehti kertoo myös asiasta

Anonyymi-ap

Nuoret ovat olleet aina ongelma Helsingissä. Ylioppilaat taisivat häiritä jo 1800-luvulla kaupunkilaisten rauhaisaa elämää. Viimeistään 1900-luvun alussa Kallion ja Sörkan työläisnuoret, sakilaiset, olivat jo laajamittainen nuoriso-ongelma.

Viime vuosisadan alusta nuoret ovat tasaisin väliajoin aiheuttaneet ongelmia. Eri kaupunginosien nuoret ovat ottaneet keskenään yhteen joukkotappeluissa, punkkarit ja diinarit tai hopparit ja skinit.

Monet Helsingin asuinalueet ovat aikoinaan olleet ongelmalähiöitä, kun uusille asuinalueille muutti paljon lapsiperheitä samaan aikaan. Koulujen pihat kuhisivat nuoria ilman mitään tekemistä. Monesta ongelmalähiöstä on pikkuhiljaa tullut hiljainen nukkumalähiö.

Julkisen keskustelun perusteella voisi saada kuvan, että Helsingissä on massiivinen nuoriso-ongelma ja kaupunki on todella turvaton. Todellisuus on juuri päinvastainen. Helsinki on turvallisempi kuin aikaisempina vuosikymmeninä ja nuoret voivat entistä paremmin.

Silti pitää olla huolissaan nuorista. Nimittäin ne nuoret, jotka voivat huonosti, voivat entistä huonommin. Hyvinvointi polarisoituu koko yhteiskunnassa, mutta erityisesti nuorten keskuudessa. Korona pandemia on saattanut kätkeä alleen ongelmia, jotka alkavat nousta pintaan yhteiskunnan avauduttua. Yksinäisyyttä, mielenterveysongelmia ja osattomuutta.

Osattomuus näkyy myös nuorten jengiytymisenä ja väkivaltana. Näitä nuoriso-ongelmia ei pidä vähätellä vaan niihin pitää puuttua tiukasti.

Jengiytyminen ja väkivalta ovat ongelmia, joita olemme Helsingissä kohdanneet myös aikaisempina vuosikymmeninä. Myönteistä on se, että me tiedämme, että nämä ongelmat on ratkaistu ennenkin.

Tarvitsemme lisää nuoriso-ohjaajia ja muita turvallisia aikuisia tukemaan nuorten kasvua ja tarvitsemme enemmän nuorten harrastusmahdollisuuksia tuomaan sisältöä elämään. Nuorten auttamiseksi tarvitaan yhteistyötä. Nuorten rikollisuuteen puututaan Ankkuritoiminnalla, jossa yhdessä poliisi, sosiaali- ja terveystoimi ja jatkossa Helsingissä myös nuorisopalvelut auttavat nuoria.

Helsingin ensi vuoden budjetissa on merkittävästi lisää määrärahoja kasvatukseen ja koulutukseen sekä uusien nuoriso-ohjaajien palkkaamiseen ja harrastustoimintaan. Näin me tuemme kaikkia nuoria, jotta ongelmia ehkäistään mahdollisimman paljon jo etukäteen.

Kirjoittaja on kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari (vas.)

Kommentoi

1

57

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Hienoja on puheet, mutta teot ovat kaksi eri asiaa, itse olen toiminut nuoriso toimen kouluttajana, koska ei ollut mitään ongelmia kun puhui ensin ja teki sitten mitä puhui. Nykyään on liika puheita mutta ei tekoja, tämän on tämä vihervasemmisto on yksi niistä puhujista mutta ei tekoja. Ei politiikka kuulu koululuihin, eikä mihinkään harrastuksiin ym. nuorten tekemisiin, mutta sitähän tämä vihervasemmisto ei ymmärrä. Vihervasemmisto pakko syöttää politiikkaa nuorille ja moni nuori pettyy siihen kun puhutaan ja sitten ei mitään tapahdu, ei sitä väkisin vaan annetaan nuorten ite päättää haluaako ne vai ei. Vihervasemmisto ei kerää kuin ääniä itelleen pakkosyöttämällä politiikkaa ja yrittää hyväksi käyttää nuoria omissa politiikan mainoksissa ym.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaikkea hyvää

   Emme enää tapaa.
   Ikävä
   206
   2799
  2. Haluaisin tutustua suhun

   kunnolla. :) Millaista sun elämä on ollut. Puhua kaikesta maan ja taivaan välillä. Tunnut merkitykselliseltä ihmiseltä elämänpolullani. Aika näyttää..
   Ikävä
   142
   1853
  3. Kumpa tietäisin mies

   Mitä päässäsi liikkuu. Niin tietäisi miten toimia..
   Ikävä
   150
   1472
  4. Sinä olit jotain, mitä ei pitänyt olla olemassa

   Hei kaunis, maailmani pysähtyi, vaikka en ollut valmis pysähtymään. Yhtäkkiä, arvaamatta, olit siinä edessäni valmiina riisumaan kaiken. Ja voi armas
   Ikävä
   136
   1411
  5. Zelensky ei halua neuvottelupöytään.

   Lukasenkan ehdotus ei käy. Kokeilisi edes, olisihan se sitten nähty saako keskustelu mitään aikaan. Eikö nyt kannattaisi kokeilla kaikki mahdollinen s
   Maailman menoa
   473
   1226
  6. Paperittomille täydet Kelan edut! Suomalaiset 1500:- kk palkalla töihin.

   Ohisalo ja vihreet vihaa Suomalaisia , kuinka paperittomalle joka livahtaa jostain vaan Suomeen .annetaan paremmat edut kuin Suomalaiselle?
   Helsinki
   149
   1153
  7. Työpaikkaromanssit...

   Onko ihan tuhoon tuomittuja juttuja?
   Ikävä
   66
   987
  8. Voi ei! Selviytyjät-luovuttaja Virpi rehellisenä vaikeasta päätöksestään: "Ei ole pelkoa, että..."

   Voi ei… Olisit nyt Virpi jatkanut kisan loppuun asti! Olisit voinut vaikka voittaa! Lue Virpin perustelut luovuttamiselle: https://www.suomi24.fi/vii
   Tv-sarjat
   35
   965
  9. Mies, olen tullut siihen tulokseen

   ..Että tempperamenttini on sinulle liikaa.
   Ikävä
   95
   824
  10. Siihen ei voi vastata

   Mutta luin sen. Erittäin ihana kirjoitus, kiitos 🥺. En omi. Olen tuntenut kauan sitten samalla tavalla. Se on pitkä tarina jota en kirjoita tähän. M
   Ikävä
   38
   764
  Aihe