Aggregaatti ja sähkön tuotannon ongelmat

Olen tässä mietiskellyt seuraavan talven mahdollisia sähkökatkoksia ja miten niihin voisi varautua. Yksi mahdollisuus olisi tietenkin kun omakotiatalossa asutaan, että asentaisimme Aggregaatin jauhamaan sähköä. Mutta tuli eteen heti ongelmia sen Aggregaatin asentamisen kanssa. Meillä on pelkästään Öljylämmitys Högfors 2000 Moduli ja tietenkin myös takkakin on. Itse öljylämmitys tarvitsee vain n.400W sähköä pyöriäkseen. Mutta jos haluamme sähköt koko taloon sähkökatkoksen ajaksi niin silloinhan Sulake taululle on syötettävä virtaa Aggregaatilta. Silloin koko talo sähköistetty. Eli Aggregaatti( Energy ATS Automaattinen siirtokytkin 230V) ATS kytkennällä oleva Aggregaatti(Käynnistyy automaattisesti sähkökatkoksen iskiessä)ja 8Kw ja se kyllä riittää reippaasti myös pyörittämään Ilmastointiakin. Muttei parane mennä saunomaan silloin. Seuraava ongelma onkin sitten visaisempi. Mihin sijoittamme Aggregaatin jonka pakokaasut on ohjattava ulos talosta jos se on talon sisällä. Lisäksi on otettava huomioon, että kun Aggregaatti tuottaa itsestään niin paljon lämpöä sen ollessa suljetussa huoneessa lämpiää huone ilma niin paljon ettei Aggregaatti saa tarvittavaa jäähdytystä ja leikkaa kiinni. Lisäksi on huomioitava pakokaasujen poiston paikka ettei se tule ilmastoinnin sisään tulo kanavan kohdalle ja ime pakokaasuja sisälle. Aggregaatti ei voi myöskään olla ihan taivasalla koska kovalla pakkasella se ei käynnisty ollenkaan koska sen moottori öljy jähmettyy. Sille olisikin tehtävä ihan erillinen rakennus koppi jossa on automaattinen lämpimän ilman poisto puhallin. Siellä on myös oltava se lämmityspatteri joka pitää Aggregaatin lämpimänä seisokin aikana ja kun Aggregaatti käynnistyy aukeaa katon rajassa oleva luukku jossa on poistoilma tuuletin joka pitää huolen ettei lämpötila nouse liian korkeaksi. Suoralla sähköllä lämmittäjillä ei ole tätä etua mitä meillä Öljylämmittäjillä on. Kuten kirjoitin Öljylämmitys itsessään ei tarvitse kuin n.400W pyöriäkseen. Suoralla sähköllä talonsa lämmittäjät tarvitsevat vähintään 6000W+muut sähköä kuluttavat laitteet.

14

338

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mikä on tämän aloituksen mahdollinen pointti ?

      • Anonyymi

        Sinun tähden aloitettu jotta saat mielihyvää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinun tähden aloitettu jotta saat mielihyvää.

        Ei sisälle, melu- ja pakokaasuongelma. Mikset vaihda notkeampia täyssynteettisiä öljyjä, kuten autossakin, se parantaa kylmäkäynnistystä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei sisälle, melu- ja pakokaasuongelma. Mikset vaihda notkeampia täyssynteettisiä öljyjä, kuten autossakin, se parantaa kylmäkäynnistystä.

        Varmaan mutta kun pakkasta on tarpeeksi paljon niin eihän autokaan tahdo käynnistyä silloin. Kyllä olisi hyvä olla jonkin sortin esilämmitys, mutta eihän sellaista Aggregaateissa ole.


      • Pointti on se, että kun moni haaveilee Aggregaatin käyttämistä sähkökatkosten aikana niin ei ole tullut ajatelleeksi siihen liittyviä ongelmia. Herätin vain keskustelua heittämällä oman näkökantani asiaan ei sen enempää.


      • Anonyymi
        joukojuhani65 kirjoitti:

        Varmaan mutta kun pakkasta on tarpeeksi paljon niin eihän autokaan tahdo käynnistyä silloin. Kyllä olisi hyvä olla jonkin sortin esilämmitys, mutta eihän sellaista Aggregaateissa ole.

        Osta simmonen agregaatti, jossa lämmitys löytyy. Kyllä sellasia on.


    • Anonyymi

      Aloitukseen liittyen noissa pienissä akrikaateissa on käynti ongelmia kylmässä niitä käytettäessä. Voisiko auttaa, jos niihin rakentelisi imuilman esilämmityksen joka poisti aikoinaan käyntiongelmia kaasutin moottorisista autoista .

      • Varmaankin voisi auttaa, mutta minkäainen viritys se olisi? Näissä pienimmissä Aggregaateissa on myös kestävyys ongelmat. Kierrokset ovat 3000 kierrosta/min ja alennusvaihteella sen saisi helposti pudotettua puoleen .


      • Anonyymi
        joukojuhani65 kirjoitti:

        Varmaankin voisi auttaa, mutta minkäainen viritys se olisi? Näissä pienimmissä Aggregaateissa on myös kestävyys ongelmat. Kierrokset ovat 3000 kierrosta/min ja alennusvaihteella sen saisi helposti pudotettua puoleen .

        Ja tehoja vissii löytyy kun joku 200 kuutione käy 1500r/ min


    • Anonyymi

      Ja mitä näin mullistavaa seuraavaksi ?

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Sähkön tarve on aika pientä jos puilla saa talon lämpimäksi, keskusläm hoituu myös lämmin käyttövesi tosin jos on puuhella niin silläkin pärjää kun kattiloita vaan hellalle. Nää on vähän tapauskohtasia mikä kellekkin on paras, mutta jotain lämmintä verstastilaa tms... ois hyvä olla niin agm akut ja invertterikin tulis kysymykseen, sihen lataukseen saattais riittää vähän huonompikin sähkö ja kylmälaitteet toimeis yön yli ilman meteliä.

      2000a

    • Anonyymi

      Puu, paneelit ja aggis.
      Sekä off-the-grid, verkossaoloon ei ole varaa.
      Sähkön hinta jää pysyvästi korkealle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8036
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      39
      2905
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2482
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2213
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      18
      1866
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      13
      1624
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1479
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1456
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1425
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    Aihe