Ylikomisario Taponen tietää tämänkin. Tietääkö mm Suomela?

Anonyymi-ap

Perussuomalaisten kansanedustajan Jussi Halla-ahon ja Helsingin poliisilaitoksen ylikomisario Jari Taponen ovat hyvin erimielisiä siitä, onko Helsingissä katujengejä. Halla-aho suorastaan syyttää Taposta valehtelemisesta tuoreessa Facebook-kirjoituksessaan. Halla-ahon mielestä Taponen on epäonnistunut ennaltaehkäisyssä ja peittelee epäonnistumistaan kikkailulla.

-Kun normaali ihminen puhuu “katujengeistä”, hän tarkoittaa julkisessa tilassa liikkuvia, maahanmuuttajanuorista koostuvia, ohikulkijoita ryösteleviä ja huvin vuoksi pahoinpiteleviä laumoja. Normaalia ihmistä ei kiinnosta, onko kyseisillä nuorilla jengin liivit tai jäsenkortti.

-Ylikomisario Taponen tietää tämän. Kun ylikomisario Taponen sanoo, että Helsingissä ei ole katujengejä, normaali ja viranomaisiin luottamaan tottunut ihminen tulkitsee tämän niin, että Helsingissä ei olisi julkisessa tilassa liikkuvia, maahanmuuttajanuorista koostuvia, ohikulkijoita ryösteleviä ja huvin vuoksi pahoinpiteleviä laumoja.

-Ylikomisario Taponen tietää tämänkin. Termi- ja määritelmäkikkailulla hän pyrkii luomaan kansalaisille ja päätöksentekijöille virheellistä kuvaa todellisuudesta. Sitä voi kutsua myös valehteluksi. Se on vaarallista valehtelua, koska virheellinen kuva todellisuudesta johtaa virheellisen politiikan tekemiseen.

lainaus alfa uutiset

vihreille haastetta

8

85

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   eikö kiinnosta vihreät?

  • Anonyymi

   Taposen jaarituksia jokin aika sitten:
   Jari Taposen mukaan Ruotsissa yleistynyt väkivalta liittyy tavalla tai toisella yhteiskunnan eriarvoisuuteen.
   Helsingin poliisilaitoksen ylikomisario Jari Taponen kommentoi Twitterissä Ruotsin katujengien yleistyneitä väkivaltaisuuksia.
   Taposen mukaan poliisiviranomaisille on Ruotsin viimeaikaisten tapahtumien varjossa tullut useasti kyselyitä siitä, onko samanlaista ilmiötä odotettavissa lähitulevaisuudessa myös Suomessa.
   Taponen muistuttaa tviitissään, että vaikka sekä Suomi että Ruotsi ovat pohjoismaisia vähäisen rikollisuuden hyvinvointiyhteiskuntia, eivät ne silti ole keskenään täysin samanlaisia.
   Ylikomisarion mukaan eräs keskeinen ero Suomen ja Ruotsin välillä on se, että Suomessa ei juuri ilmene ekstremististä väkivaltaa. Ruotsissa ääriliikkeet ovat selvästi voimakkaampia, ja ilmiön tiedetään liittyvän tavalla tai toisella eriarvoisuuteen.
   – Jos katsotaan yhteiskuntarakenteita, niin voimme todeta, että Ruotsi on yhä melko vahva luokkayhteiskunta, jossa sosiaalinen liikkuvuus on selvästi vähäisempää kuin Suomessa ja Norjassa (sosiaalinen liikkuvuus = mahdollisuus siirtyä kaupan kassalta valtion johtoon), Taponen toteaa.
   Esimerkiksi asuntopolitiikan periaatteet Suomessa ovat hyvin erilaiset.
   – Helsingissä asuntopolitiikka perustuu sosiaaliseen sekoittamiseen, jonka hyvinä puolina on, että sosiaaliset ongelmat, kuten työttömyys, kouluttamattomuus tai matalapalkkaisuus ei pääse keskittymään yhteen paikkaan.
   Suomessa eriytymisvaarassa oleville on lisätty palveluita jo 1990-luvulta alkaen, kun Ruotsissa niitä päin vastoin vähennettiin.
   Palveluiden ja poliisien vähentämisen seurauksena Ruotsin moni asuinalue on nyt luokiteltu (ja samalla leimattu) eri tasoihin sen mukaan, miten suuriksi niiden ongelmat on määritelty.
   Ja joihinkin luokiteltujen lähiöiden asukkaisiin, etenkin nuoriin, tämä on vaikuttanut siten, että moni kokee, ettei heillä ole samanlaisia mahdollisuuksia pärjätä yhteiskunnassa kuin muilla alueilla asuvilla.
   Jossain Ruotsin lähiöissä järjestäytyneen yhteiskunnan tilalle ovat siis tulleet huumekauppiaat ja ns. helppo raha, ja näissä piireissä väkivalta on yleistynyt. Ammuskelut eivät siis Ruotsissakaan tapahdu satunnaisesti ympäri lähiöitä, vaan niiden muutamien talojen ympärillä, joissa käydään avointa huumekauppaa.
   – Tässä mielessä Suomi ja Ruotsi ovat siis olleet jo vuosikymmeniä eri teillä, toteaa Taponen ja summaa, että Suomessa tulisi tapahtua merkittäviä yhteiskunnallisia muutoksia, jotta todella ajautuismme Ruotsin tielle.

   • Anonyymi

    Vihervasemmiston kirjasta


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Vihervasemmiston kirjasta

    Suuri kirja
    Twitter nyt kuohuu taposasiaa


  • Anonyymi

   Jonne Rinne Jussin linjoilla?

   • Anonyymi
    UUSI

    Poliisin pitää nyt päästä adiassa yhteen kantaan
    Muuten kaduilla tapahtuu lisää


   • Anonyymi
    UUSI
    Anonyymi kirjoitti:

    Poliisin pitää nyt päästä adiassa yhteen kantaan
    Muuten kaduilla tapahtuu lisää

    Poliisilla on yksi kanta, ei sitä yhden ylikomisarion tarkoitushakuinen vasemmistolainen mielipide muuta.


   • Anonyymi
    UUSI
    Anonyymi kirjoitti:

    Poliisilla on yksi kanta, ei sitä yhden ylikomisarion tarkoitushakuinen vasemmistolainen mielipide muuta.

    Miksi Taponen ei tule julkisuuteen kantoineen?

    Jonne Rinne ja Halla-Aho varmaan odottaa vastauksia?


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   149
   6391
  2. Kerro jotain kaivatustasi

   jotain mitä teille on sattunut keskenään? Ei silmiin katsomista kun sitä on kaikilla. Jotain mistä hän voisi tietää että olet täällä...
   Ikävä
   124
   1882
  3. Sofian kylppärikuva.

   Pyllistys! Miten voi tuon ikäinen nainen olla noin pissis ja lapsellinen? Hoh hoijaa...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   127
   1809
  4. 496
   1536
  5. Haittaako se, että olen sua nuorempi?

   Mulle ikäerolla ei ole mitään väliä, mutta voiko naista se haitata, jos on vanhempi miestä?
   Ikävä
   120
   1297
  6. Illat ilman sua (mies)

   ovat niin turhia! Toivittavasti sulla on kaikki hyvin. Miettii yksi pieni sydän ikävissään!
   Ikävä
   105
   993
  7. Jos meistä tulis jotain,

   niin sulle mies pitäis eka opettaa hieman käytöstapoja. Mut ootkohan sä liian vanha oppimaan yhtään mitään? 🤔
   Ikävä
   63
   961
  8. Iso vaalee vauhdissa

   Onko hyvä vai paha jotta tällä muutamalla taitaa olla aika huono itsetunto kun pitää jokapaikassa ja tilanteessa tuoda oma erinomaisuutensa ja muiden
   Suomussalmi
   14
   881
  9. Rikoin sun sydämen.

   Se oli silti sulle oikein.
   Tunteet
   69
   867
  10. Kysymys haavemaihin

   Hei haaveileva mukava nainen, miten meni viikonloppu?
   Ikävä
   224
   847
  Aihe