Alastomuus tuntuu olevan vaikeaa Suomessa

Anonyymi-ap

Alastomuus on kaikin puolin mukavaa, mutta jotenkin Suomessa nämä naturismiin liittyvät asiat toteutetaan hyvin usein tietynlaisella huomiohakuisella ja erikoisuutta tavoittelevalla vivahteella: Ilkosillaan-konsertti, Alaston piilokamera, Nakukymppi...

Viesti on ristiriitainen: alastomuus on siis "luonnollista", mutta kuitenkin siitä tehdään helvetin iso numero. Ja samaan aikaan arkisen alastomuuden toteuttaminen yhteissaunoissa ja rannoilla on jatkuvasti uhattuna.

Olisi hienoa jos voisimme taas löytää kultainen keskitien tässä asiassa. Esimerkiksi saksalaiset ovat Freikörper-kulttuurinsa kanssa meitä valovuosia edellä tässä asiassa. Täytyykin muuten laittaa lennot tilaukseen seuraavaa kulttuurimatkaa varten.

16

940

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Voisit vaikka samantien muuttaa sinne. Kukaan täällö suomessa tuskin sinua jää kaipaamaan.

      Turha mollata suomen naturismikultuuria. Täälläkun on monia kylpylöitä yhteishöyrysaunoineen missä voi seisottaa kullia samalla kun katselee ämmien pilluja ja rintoja.

      • Anonyymi

        Höpöhöpö. Ei muuten ole nykyään. Käypä vähän kylpylöissä.


    • Anonyymi

      ??? jaa-a. Olen aina kotona alasti, nukun alasti, kesäisin löytyy mahdollisuuksia olla vähissä vaatteissa. Talvisin kulli jäätyy kaarelle.

    • Anonyymi

      Mitenkähän vaikka alastomuutta sisältävä konsertti tai hölkkätapahtuma voitaisiin mielestäsi järjestää ilman, että siitä tehdään liian iso numero? Ei mainittaisi alastomuutta lainkaan eikä kerrottaisi mitä tilaisuudessa tapahtuu? Ja porukka tulisi paikalle väärin odotuksin, nekin jotka eivät alastomuudesta pidä. Vai jätettäisiin tuollaiset tapahtumat kokonaan pitämättä tai pidettäisiin ilman alastomuutta? Mielestäni nuo ovat olleet sopivasti toteutettuja ja sopivasti tiedotettuja. Ei ole järjestäjän vika eikä kontrolloitavissa, jos kolmas osapuoli tekee asiasta ison numeron netin keskustelupalstoilla, mediassa tms.

      Olen samaa mieltä siitä, että luonnollisen alastomuuden pitäisi Suomessa olla suvaitumpaa ja helpommin harrastettavaa erilaisissa paikoissa, kuten rannoilla, kylpylöissä, yhteissaunoissa ja harrastuksissa joihin se sopii mm. turvallisuuden kannalta. Valitettavasti nipottajat saavat määrätä muidenkin tekemistä, myös tilanteissa joissa alastomuudesta ei olisi mitään haittaa.

      • Anonyymi

        Runkatkaa ikkunan edessä. Saavat naapurit ja ohikulkevat nähä ettei naturismissa ole mitään ihmeellistä


    • Anonyymi

      Kylpylöissä kaikenlaiset hörhöt runkkaa altaissa heti kun näkevät vähänkin paljasta pintaa, yök. Yritä nyt sitten polskia siellä spermaklimppien seassa.

      • Anonyymi

        Jos johonkin asiaan liittyy häiriköintiä, pitää puuttua siihen häiriköintiin (tiedotus, valvonta, rangaistukset, tapakulttuuri, sosiaalinen paine jne.), ei estää sitä toimintaa kaikilta (eli myös niiltä jotka eivät häiriköi). Ei autojakaan kielletä sen takia, että joku joskus ajaa ylinopeutta, eikä yökerhoja sen takia että joku joskus juo siellä liikaa ja alkaa meuhkata. Pitääkö esim. Saksan FKK-kylpylöissä "polskia spermaklimppien seassa"? Ei niin.


    • Anonyymi

      Vaatteet suojaa ihmistä kaikelta ulkopuoliselta. Alastomuus sopii vain tiettyihin harvoihin tilanteisiin, ei siitä pidä yrittääkään tehdä mitään yleistä käytäntöä.

      • Anonyymi

        Mutta kun alastomuus on nykyään kielletty myös monissa tilanteissa, joihin se sopisi aiheuttamatta vaaraa tai haittaa. Argumentoit valheellisesti kun vastustat alastomuuden vaatimista kaikkiin tilanteisiin, sillä eihän sellaista kukaan ole alun perinkään vaatinut.


    • Anonyymi

      Tulisipa taas kesä. Monta naista sai nauttia kyrvöstäni pihlajansaaren nakurannalla menneenä kesänä

      • Anonyymi

        Ja sekin ihan vain unelmissasi eunukki


      • Anonyymi

        Mitä on kyrvös? Onko se jotain ruokaa, jota tarjosit heille? Eväitä tarvitseekin, kun on pitkän päivän saarella naturismista nauttimassa.


    • Anonyymi

      Saat vapaasti järjestää alastomuusteemaisen tapahtuman, josta et tee isoa numeroa. Voi olla, ettei sinne tule kävijöitä, koska kukaan ei silloin tiedä siitä.

    • Anonyymi

      Kesäisin kuljeskelen mielelläni alapää paljaana esim. metsässä. Varoen ettei tule ihmisiä vastaan. Ja hyttysiä hätistellen. Se vaan tuntuu hyvälle, kun on mulkku paljaana kaikkien nähden.

      • Anonyymi

        Miksi pitää varoa? Nimenomaan et ole "kaikkien nähden" jos kukaan ei tule vastaan. Metsässä alastomuus on laillista.


    • Anonyymi

      Alastomuus on Suomessa niin kiellettyä, että sen toteuttaminen on vaikeaa ja harvinaista. Siksi niitä harvoja mahdollisuuksia pitääkin mainostaa ja 'tehdä numeroa'.

      Jos alastomuuteen suhtauduttaisiin luonnollisesti ja järkevästi, siinä ei olisi mitään ihmeellistä, eikä tapahtumajärjestäjien hyödyttäisi nostaa alastomuutta pääasiaksi. Jos melkein kaikissa juoksuissa, konserteissa ja kylpylöissä saisi olla nakuna, tuskinpa moni nimeäisi tapahtumaansa nakujuoksuksi, nakukonsertiksi tai nakukylpyläksi. Ehkä silloin joku voisi järjestää vaikka vaatejuoksun, jossa osallistujien olisi poikkeuksellisesti pakko pitää vaatteita.

    Ketjusta on poistettu 61 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      180
      1345
    2. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      311
      1050
    3. Jokohan se viimein myöntäisi

      Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
      Ikävä
      144
      1014
    4. RIP Lauri Paavola

      Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
      Maailman menoa
      23
      997
    5. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

      Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
      Ikävä
      96
      882
    6. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

      Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      226
      848
    7. Tiedätkö näen

      sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
      Ikävä
      59
      835
    8. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

      Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
      Maailman menoa
      84
      818
    9. Nyt olis hyvä hetki tavata ja jutella

      Entinen parisuhde on paketoitu, ja nyt olisin vapaa mies sinun käyttöösi. Vieläkö tahdot mua? Aikaa on mennyt liikaa, mu
      Ikävä
      51
      768
    10. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      122
      762
    Aihe