Naisten välinen

Anonyymi-ap

Kateus ollakko vai eikö olla?

10

220

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Naiset on aina kateellisia toisilleen. Siitä se peen puhuminen johtuukin.

  • Anonyymi

   Se onkin se juttu miksi täällä tai missään muuallakaan miesten ei liikaa kannata muiden naisten nähden osottaa liikaa huomioo yhdelle naiselle. Se yks nainen saa sit muilta naisilta paskaa niskaan siitä hyvästä ja suljetaan ulos porukoista. Sille ilkeillään ja sitä ilkeämielisesti piikitellään,

   T: Karoliina

  • Anonyymi

   Riippuu yksilöistä. Toiset ihmiset ovat kateellisia ja toiset eivät. En tiedä mikä se luonteenpiirre on, joka luo kateutta. Onko se huono itsetunto, onko se ahneus, onko se itsekeskeisyys vain jokin yhdistelmä. Osa ihmisistä kuitenkin on kateellisia, ihan sukupuolesta riippumatta.

   Vaan itse henkilökohtaisesti en ole naisten keskinäiseen kateuteen törmännyt. Avulaisuuteen, yhteistyöhän ja keskinäiseen empatiaan ja lojaalisuuteen taas sitäkin enemmän. Sillä lienee paljon vaikutusta tuohon, että millaisia ihmisiä on lähelleen päästänyt. Saattaa joku nainen tietenkin olla joskus ollut mulle kateellinen, mutta minä vain en ole siihen huomiota kiinnittänyt.

   • Anonyymi

    Miesten kateuteen itseäni kohtaan olen törmännyt usein, mutta en usko senkään liittyvän nimenomaan mieheyteen, vaan tosiaan riippuu yksilöistä.


   • Anonyymi

    Huono itsetunto yleensä


  • Anonyymi

   Minua ei ole koskaan huolittu naisten porukoihin.

  • Anonyymi

   Kasvatuksen tulosta, onko kanssaihmisille kateellinen. Eikä nyt hirveästi tarvitse somea vilkuilla ja näkee kuinka aikuiset ihmiset ovat kaikkien ilkeimpiä ja kateellisimpia ihan pienimmistäkin asioista.

   Kun sinut kasvatetaan arvostamaan itseäsi, ja sitä myötä myös muita, ei kateellisuudelle jää tilaa. Jos koet joskus inhimillistäkin kateutta jotain kohtaan, saattaa se olla merkki omalta alitajunnaltasi että ehkä sinun itsesikin pitää petrata jossasin asiassa, ei muiden takia vaan itsesi takia.

  • Anonyymi

   ” TUHOAVA KATEUS

   Kateus on tuhoava, häpeää ja vihaa sisältävä tunne. Kateellinen pyrkii parantamaan omia asemiaan toisten kustannuksella. Hän ilkeilee ja piikittelee ihmisiä, joita kohtaan kokee alemuutta ja kateutta. Kanssaihmisten voi olla joskus vaikea tunnistaa tätä kiusantekoa kateudeksi.

   ”Kadehtiminen saa alkunsa omasta riittämättömyyden ja huonommuuden tunteesta.”

   Kateellisen on usein vaikea tunnistaa ja hyväksyä itsessään olevaa kateutta. Se puetaan helpommin leveilyn ja ylpeilyn muotoon. Tällainen käytös ei ole merkki hyvästä itsetunnosta, vaan se paljastaa enemminkin kerskailijan alemmuuden tunteen. Itsensä esille tuominen toisten kustannuksella kielii kateuteen kätketystä häpeän tunteesta.

   KATEUS PIILOTETAAN

   Kateellisuus, toisten aliarvioiminen, väheksyntä ja halveksunta liittyvät yleensä tunnistamattomaan häpeään. Kadehtiminen saa alkunsa omasta riittämättömyyden ja huonommuuden tunteesta.

   Omaa kateutta on vaikea myöntää ääneen toiselle. Sen tehdessään ihminen paljastaa oman huonomuutensa ja häpeän tunteensa. Siksi kateus on helpompi kieltää ja verhota pröystäilevään tai ilkeään käytökseen. Tällä taas on ikäviä seurauksia ihmissuhteille. Terveen ihmissuhteen perusta löytyy tasapainoisesta suhtautumisesta itseen. Kateus katoaa, kun katseen kääntää toisten elämien sijaan omaan elämäntilanteeseen ja miettii, mikä siinä on hyvää ja mitä itse voisi tehdä oman onnellisuuteensa ja tyytyväisyytensä eteen.”


   https://www.suhdesoppa.fi/itsetuntemus/kateus-naivettaa-ihmissuhteet/

  • Anonyymi

   Riippuu ihan naisesta. En tiedä onko kateus naisten keskuudessa yleisempää kuin miesten, mutta molemmista löytyy kateellisia ja ei-kateellisia.

   • Anonyymi

    Taidat olla asian ytimessä.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Haluaisin kyllä

   pyytää anteeksi. Sinä et varmaan enää juuri ajattele asiaa. Kuljet ylpeänä eteenpäin. Olit mulle se.
   Ikävä
   52
   1657
  2. Sä oot nainen ihan hullu.

   Anna mun rakastaa sua. Anna mun himoita sua! Anna mun tulla sun päällesi ja sano mulle että sä rakastat mua. Mun päivä on muuten ihan pilalla
   Ikävä
   73
   1406
  3. Kappas! Jaajo Linnonmaa viestitteli näin nuorelle Janni Hussille: "Sulla oli siellä ihan..."

   Jaajo Linnonmaa on tehnyt pitkän uran Radio Suomipopin Aamulypsy-ohjelmassa. Mies jättää aamushown joulukuun lopulla ja samalla katkeaa hedelmällinen
   Kotimaiset julkkisjuorut
   18
   1375
  4. Minkä biisin antaisit kaivatullesi?

   Jos voisit antaa kaivatullesi yhden biisin niin mikä se olisi? 🎶
   Ikävä
   106
   1238
  5. Tykkäisitpä minusta

   Edes ihmisenä. Kun minä tykkään niin paljon sinusta.
   Ikävä
   49
   1010
  6. Mitähän mietit mies

   Jäitkö minua kaipaamaan siitä ajasta kun vielä nähtiin? Nähdäänkö me enää koskaan?
   Ikävä
   67
   966
  7. Ymmärrän jos tää oli nyt tässä

   Mä mokasin ja toivon sulle pelkkää hyvää.
   Ikävä
   77
   948
  8. Etkai sää vaan puhu minusta

   sun tuttujen ja kaverien kans?
   Ikävä
   85
   858
  9. Tee se tänään

   Päätä että teet sen tänään. Laita mulle oikeasti viestiä... Saatat yllättyä positiivisesti.
   Ikävä
   57
   796
  10. Veikkaus: Kuka voittaa Selviytyjät-kisan? Julia, Tommi vai Sami?

   Selviytyjät-finaali on sunnuntaina. Nyt voi veikata voittajaa: Kuka voittaa Selviytyjät-kisan? -Julia -Tommi -Sami Lue lisää finalisteista: https:
   Tv-sarjat
   39
   783
  Aihe