Vanhat puhelin-/sähkötolpat

Uuno Suvi

Tietääkö kukaan mistä voisi kysellä vanhoja tai uusia puhelin-/sähkötolppia? Tarkoitus olisi pengertää rantaa ja tolppien käyttö voisi olla yksi mahdollisuus.

9

7344

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pajoo

      Laita nyt tosiaan painekyllästettyjä tolppia vesistön läheisyyteen?!? Tolpat keränneet kaikki mahdolliset saasteet teiden varsilta ja sä meinaat laittaa sen likoamaan meidän uimavesiin? Kiitti. No, eipä tarvi sit enää kenenkään uida muutakuin hallissa?!?

    • kestopuu

      Vanhat puhelin- ja sähkötolpat ovat niin myrkyllisillä (= syöpää aiheuttavilla) aineilla kyllästettyjä, etttei niitä enää nykyään uusiokäytetä. Ne ovat ihan eri tavaraa kuin nykyinen kestopuu, joka sekin on ongelmajätettä. Sama koskee vanhoja ratapölkkyjä.
      Valitettavsti sinun pitää keksiä jokin muu konsti.

      • sis.saneeraaja

        Paikkakuntasi sähkölaitokselta sieltä minä niitä hommasin.


    • Uuno Suvi

      Ihan hyvä kun tuli tuo ympäristö-/terveysnäkökanta esille. Miten tuo uusi AB-luokan suojaus. Olisiko se turvallisempi ja ympäristöystavällisempi valinta? En usko, että minun rakenteillani vielä uimavesiä pilataan, vaikka aiheellisesti joku oli siitäkin huolestunut!

      Sen verran olen asiaa saanut selvitettyä, että pyörötavaraa (uutta) saa AB-suojattunakin suoraan tuottajalta.

      • Meikku

        vanhoja puhelin- ja sähköpylväitä ei enää saa mistään koska vuonna 2004 tuli voimaan laki joka kieltää yrityksiä myymästä käytettyjä pylväitä. Pylväät täytyy toimittaa ongelmajätelaitokselle.


    • mUUTTUNU ASETUS

      EU Dirktiivi on muuttunit 01.09.2007 alkaen ja käytettyjä kyllästettyjä puhelin ja sähköpylväitä saa kayttää ns maa-rakentamiseen.
      Käytettyjä pylväitämyy mm. SK Konepalvelu
      Ylivieska 044 3423507

    • Sepultura666

      Vähän aihetta liipaten: mökkitontin rajalla menee sähköjohdot ja tontilla olevat sähköpylväät näyttävät melko huonokuntoisilta, siis ainakin siltä osin että tikka on hakannut niihin useampia koloja. En haluaisi että joku päivä tolpat antaa periksi ja piuhat tippuu jonkun niskaan, mutta toisaalta mietityttää että jos soiran Vattenfallille niin tuleeko tontille sitten jotkut metallihirvitykset. Kertaalleen jo Vf aiheutti sydärin kun olivat käyneet parturoimassa pihalta pari puuta. Onko kellään kokemuksia millä tavoin tolppia uusitaan, tai kestääkö ne vaikka näyttävätkin emmentalilta?

      • uogw

        Varkaudessa uusivat linjoja "metallihirvityksillä".Vaihtavat kai pääjakelulinjojen suhteen metalliin kaikkialla sähkönjakeluongelmien takia.Kovasti ainakin meilläpäin kaatuu linjojen luota huoltotoimina puuta.Päälinjat ovat nykyään metallia,tai tulossa.
        Meillä on täällä tuuliongelmaa ja sähköjä katkovia myrskyjä on pari kertaa vuodessa.Puiden kaatuminen on todellinen ongelma.

        Kyllä se sinun tolppasi varmaan pystyssä pysyy,jos joku puu ei kaada sitä ensin.


    • Sepultura666

      Minkäslaisia nämä metallihirvitykset sitten on, ihan vaan että olisi joku käsitys koosta ja ulkonäöstä? Käytin sanaa hirvitys kun tulee mieleen joku Tripodien aika -tyyppinen kolossi. Toki jos kyseessä on vain joku yksittäinen metallitolppa, niin eipä se hirveästi maisemaa rumenna.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5639
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3465
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1893
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1875
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1720
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1558
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1473
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      17
      1360
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1356
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      23
      1308
    Aihe