Diabetes hoidon hyödyt ja haitat?

Anonyymi-ap

Kakkostyypin diabetes johon käyttänyt Metrofrem lääkettä 3x1000mg ,nyt arvot kohonneet ja lisättiin Januvia 100mg.Terveellinen ruokavalio,mutta liikunta jäänyt olemattomaksi.Liikuntaa olen nyt vähitellen lisännyt.Toivottavasti arvot tasaantuvat. Kannattaako Januvia lääkettä yleensä ottaa?Toivon asiallisia kannanottoja en mitään itsensä arvoa kohottavia epäasiallisuuksia.

19

498

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tuo Metrofrem on tyhjänpäiväinen lääke. Niitä pölkkyjä on vaikea niellä ja vessassa saat juosta, lentää kuin varpusparvi. Trulicity piikki kerran viikossa ja Jardianse 25 mg päivittäin. Liikuntaa ja terveellinen ruokavalio. Tähän asti paras lääkitys. Julkinen terveyshuolto työntää Metrofermiä kun se on halpa lääke. En suostu sitä syömään. Kannattaa puhua lääkärille.

   • Metforem on kyllä aivan erinomainen lääke. Se jopa pidentää elinikää. Joillekin aiheuttaa sitten pahoja vatsavaivoja.

    Kakkosen tehokkainta hoitoa on laihdutus.


   • Anonyymi

    Toiset saavat ripulia niistä mutta kaikki eivät saa .


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Toiset saavat ripulia niistä mutta kaikki eivät saa .

    Itsellä metformiini ei aiheuta mitään haitallisia sivuvaikutuksia.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Itsellä metformiini ei aiheuta mitään haitallisia sivuvaikutuksia.

    Mistäköhän geenistä nuo vatsavaikutukset oikein johtuvat?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mistäköhän geenistä nuo vatsavaikutukset oikein johtuvat?

    Kälylle ei sopinut tämä lääke ollenkaan juuri suoliston liika herkkyydestä sai ottaa pistoksina toista lääkettä ja siihen loppui ripulointi


  • Anonyymi

   Metforem ja Januvia ovat molemmat hyviä lääkkeitä.

   Metforem on on aivan diabeteshoidon peruslääkkeitä, ja jos sitä ei käytä, siihen on jokin syy.

   Sitten tämä Januvia eli sitagliptiini ei minun mielestäni ole paras mahdollinen lääke. Tosin en ole lääkäri. Nykyinen hoitokäytäntö on täällä https://www.terveysportti.fi/xmedia/ykt/kaavio_laakitys_DM2.png

   Metformiinin jälkeen suositellaan joko GLP-1-agonistia (vai onko se analogi) (Saxenda, Ozempic) tai SGLT2-estäjää (Jardiance ym.). Nämä ryhmät ovat erittäin hyödyllisiä koska ne estävät myös sydän- ja munuaisisairauksia, jopa ei-diabeetikoilla. Myös mteformiini vähentää muita sairauksia.

   Metformiiniilla ja Januvialla onb yhdistelmälääke Janumet, jolla säästää omaa vaivaansa, mutta se hoitoa paranna verrattuna jos otat näitä erikseen.

   Toivottavasti joku muukin kommentoi kuin minä.

  • Anonyymi

   Minulla on Janumet 2x1000mg hyvin on pysynyt sokerit kurissa, tosin paastoan joka päivä 12 tuntia. Olen överi läski, niin minulle aloitetaan saxenda ja katotaan saisinko painoa sillä pois, että pääsisin vatsalaukun ohitusleikkaukseen ja takaisin työelämään.

  • Anonyymi

   Januvia on ihan asiallinen kakkos lääke metformiinin kylkeen, oletan että vanhempi lääkäri tämän määräsi tai sitten lääkärilläsi oli joku syy miksi sglt2 estäjän aloitus ei käy. Lääkärin kanssa nämä kannattaa keskustella eikä suomi24 tulla juttelemaan.

   Nykypäivänä yleisempää että aloitetaan toiseksi/ensimmäiseksi lääkkeeksi sglt2-salpaaja forxiga10mg/jardiance25mg, ovat myös munuaisen ja sydämen vajaatoimintaa estäviä. Monipuolisia ja tehokkaita. Glp-1 analogi on yleensä kakkos/kolmos lääke (joskus myös ainoa lääke). Lääke tosin on hyvin kallis ja aloitetaan vain jos kriteerit täyttyvät ylipainoisella (kts. Ozempic ja saxenda kelakorvattavuus). Januvia olisi sitten näiden lääkkeiden jälkeen seuraava, tai tulisi kyseeseen kakkos lääkkeenä jos forxiga/jardiance ei toimi, kriteerit eivät täyty glp1-analogiin. Hyvin ne sokerit januvialla laskee, erittäin paljon käytetty lääke. Löytyy myös yhdistelmä valmiste janumet (metformiini januvia) mikä helpottaa lääkekompmianssia.

   • Anonyymi

    »Nykypäivänä yleisempää että aloitetaan toiseksi/ensimmäiseksi lääkkeeksi sglt2-salpaaja forxiga10mg/jardiance25mg, ovat myös munuaisen ja sydämen vajaatoimintaa estäviä.»

    Kun katsoin Kelan lääkehakua, niin Forxigalla on näköjään olemassa metformiiniyhdistelmälääke nimeltä Xigduo ja Jardiancella Synjardin. Ja Januvialla siis Janumet. Jos ja kun oma lääkitys myöhemmin vakiintuu, niin voi siirtyä näihin yhdistelmätabletteiihhin, niin säästää hieman omaa vaivaansa.

    Orionilla on depotmuotoinen metformiini, jota minä käytän. Se imeytyy tasaisemmin kuin tavallinen metformiini. Lisäksi käytän kallista Ozempicia, joka on GLP-1-analogi. Onneksi sitä otetaan vain kerran viikossa, eikä piikki satu yhtään, koska se on lyhyt ja terävä ja tökätään läskiin. Ozempicin ansiosta pitkäsokeri laski n. 17 mmol/mol (47➡30), osasyynä tietenkin myös painon putoaminen.


  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Sinun dieettisi sisältää liikaa suolaa, lihajalosteita, hemirautaa ja tyydyttyneitä rasvoja.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sinun dieettisi sisältää liikaa suolaa, lihajalosteita, hemirautaa ja tyydyttyneitä rasvoja.

    Eikä ole muita laihdutustspoja parempi diabeteksen hoidossa.


   • Anonyymi

    "Paras ratkaisu on - lääkitys pois..."
    - Tietenkin, sillähän ne muutkin sairaudet hoituvat, lopettamalla lääkitys?


  • Anonyymi

   Olet sitä, mitä syöt. Energia vähemmäksi, liikuntaa, paino alas. Kyllä lähtee.

  • Anonyymi

   Hmm.Mutta kun nykyihminen on niin herkkä ja häriintyvä eikä kestä suuriakaan elämäntapa muutosiakaan.Hmm..Hyvänkään lääkityksen alaisena.

  Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jetin syöksy saanut lisää vauhtia

   Huh huh - uusimmat uutiset viittaa siihen aika vahvasti, että nyt mennään lujaa kyytiä kohti pohjaa! Mutta eipä sitä koskaan tiedä, jospa sieltä viel
   Kotimaiset julkkisjuorut
   76
   3090
  2. Nainen tuutko mun vaimoksi

   Ostin jo sormukset ja rakastan sinua ♥️♥️♥️♥️
   Ikävä
   80
   1519
  3. Mulla on ikävä sinua

   Kun oli edes joku yhteys. Nyt ei ole enää mitään, ja tuskin tulee koskaan olemaan. Katsoin kuvaasi ja tulin niin iloiseksi, mutta samalla haikeaksi.
   Ikävä
   32
   959
  4. Uusi viihdesarja-tietovisa Hengaillaan sai murskakritiikkiä somessa. Mitä itse tykkäsit?

   Ylen uusi Hengaillaan starttasi lauantaina. Jenni Poikelus juonsi ja Riku Rantala tuomaroi. Ohjelma sai murskakritiikkiä somessa. Mitä itse tykkäsit
   Tv-sarjat
   48
   912
  5. Hyvää iltaa

   Onko tullut edistymistä kaivattunsa kanssa? Tämä kysymys erityisesti yhdelle miehelle täällä. :)
   Ikävä
   88
   889
  6. Suomi kuihtuu ilman maahanmuuttoa

   Aika pahan laittoi Iltalehti persuille :-D https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/87de288c-7c6f-4ed3-b81c-72bea585649a
   Maailman menoa
   408
   888
  7. Törmäsin lauseeseen

   "Kun ihmiset tietävät tehneensä sinulle väärin, he välttelevät sinua". Taitaa olla totuuden siemen.
   Ikävä
   73
   754
  8. Ikuisuusaihe yön pimeiden tuntien mausteeksi

   Kuka nyt sitten on koijannut, ketä ja miten, se on aina hyvä debatin paikka. Ei ne miehetkään puhtaita pulmusia tuolla saralla ole, siksi kummeksuttaa
   Sinkut
   166
   726
  9. Suomalaisen koulun alamäki alkoi ministeri Vikkusen aikana

   konsulentit hyppäsivät pöydällä ja meno jatkui Graham-Laasosen aikana, kun kokoomus halpuutti suomalaista koulutusjärjestelmää parhaansa mukaan. Nyt t
   Perussuomalaiset
   62
   688
  Aihe