Esim leipävilja, kuinka monta vuotta on käyttökelpoista varmuusvarstoissa, tai esim tilan siiloissa säilytettynä. Yritin netistä kaivella tietoa, eipä löytynyt, on vaan "säilyy hyvin", "jopa vuosia".
Täällä varmaan joku viljelijäkin vierailee?
Viljan säilyvyys?
16
2130
Vastaukset
- Anonyymi
Ei vuodet niin vljaa heikennä, vaan huonot säilytystilat. Kosteus on tärkeä olla kohdallaan. Ennen oli hirsiaitat joissa vilja säilyi pitkään kun hirsiseinä kuten tiiliseinäkin säännösteli kosteutta hyvin. Vuosia monia sälyy, jopa kymmeniäkin. Tärkeää olla pitkässä säilytyksessä kosteuden mittaus aika-ajoin. En osaa niin vuosia snoa, kyllä meillä oli kolmekkin vuotta laarissa ja ei mitään havaittavaa hirsiaitassa, joka oli alunperin riihi.
Jos hiiriä oli tai tuli, silloin piti peltillä suojata laarit. Peltisiilo ei ole niin hyvä säilymään.
Nämä entset valtion varmuusvarastot tehty jämerästi, niissä säilyy pitkään, kuten liikkeittenkin varastot, usein betonista tehty.- Anonyymi
Juurikin näin. Varsinaista säilytys aikaa ei ole kuin esim maidolle (yksi esimerkki vain) jossa alkaa bakteeri toimintaa tulemaan, mutta maitokin kuivatettuna säilyy, ties kuinka kauan.
Valtionviljavarastoja vanhalta ajalta n 1850 luvultakin, jotka nyt toisissa käytöissä, tiilestä muurattuja paksut ainakin 2 x kertaiset seinät, se pitää kosteuden hyvin poissa. Jos on hyvä varasto ja siemen kuivaa,eikä homeita ym niin säilyyhän se itävyys. Viljan itävyys säilyy varastoinnin mukaan, jos hyvät olosuhteet, niin kymmeniävuosia, mutta yleensä muutamanvuoden jälkeen kylvetään, saattaa itävyys laskea jonkin verran vanhassa siemenviljassa. Aikanaan kun viljelin, kierto oli nopeaa siemenviljalle, niin ei laikkuja tullut
tarkistamattomaankan viljaan. Mutta nämä ei aina niin ehdottomia itävyys. Käyttöön jauhoiksi ym varmaan vaikea sanoa "parasta ennen" päivää, sanotaan vuosista - kymmeniin vuosiin, riippuen säityksestä., Jos otetaan vaikkapa tuote -näkkileipä, muistan armeija ajalta kun varastoja tyhjennettiin, oli paketeissa 20 vuotta vanhat leimat. Nekin kuivassa viileässä säilyy ties kuinka kauan. Ja jos luolissa niin ei ilmat elä. - Anonyymi
🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒
💋 Nymfomaani -> https://ye.pe/finngirl21#17657521s
🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
- Anonyymi
Minäpä kerron näin kaupunkilaisena, helsinkiläisenä.
Viljan siemenet, eli jyvät ovat elävää ainetta säilyttäen hyvissä olosuhteissa, tasalämmössä, kuivassa varastossa mm. ravintoarvonsa ja itämiskykynsä hyvin, hyvin pitkään. Eyptiläisten haudoista on löydetty mm. viljan siemeniä, jotka ovat ollee itämiskelpoisia ja näin myöskin syöntikelpoisia tuhansien vuosien ajan.
Ongelma on, että nyky- yhteikunnissa viljan siemenet myydänn jauhettuna jauhona pitkän ketjun kautta (mylly, myllyn varasto, tukkuliike, vähittäiskauppa, kotikaappi), niin mainitun kaltaisen ravintoaines alkaa tuhoutumaan välittömästi kun sen on jauhetu jauhoksi. Kerran jauhettua siementä on myöskin mahdotonta palauttaa elävään ja itävään muotoon rikkomisen jälkeen. Jauho menettää nopeasti myös ravintoarvonsa muuttuen härskiytymisen ja hapen reaktioiden kautta ns. "tyhjäksi energiaksi". Vaikka esimerkiksi täysjyväruisjauho sisältää lähes kaikki mineraalit, hivenaineet ja vitamiinit kun se syödään mahdollisimman lyhyen ajan sisällä jauhamisesta. Siksi jokaisen perheen kannattaa ehdottomasti hankkia keittiöönsä kotitarvemylly ja ostaa viljaa vain kokonaisina jyvinä. Tässä tietoa: http://www.energian.net/terveys/info.html ja laite- esimerkki: http://www.energian.net/osttiroler/index.html (huom. olen kuitenkin vain itsejauhaja, en laitteitten, tai viljansiementen myyjä).
Ja sitten kustannuksista:
Yksi annoa ruispuuroa on noin 1dl jauhoa, eli noin 60gr. Yksi kilo ruisjyviä maksaa edullisesti ostettuna isossa säkissä noin 50 senttiä (maailmanmarkkinahinta noin 20 senttiä/kg), eli annoshinta on noin 0,03 euroa. Ruispuuroon tarvitaan lisäksi vettä ja ripaus suolaa, sekä tunnin ajan vähän energiaa. Kaikki kulut mukaan laskettuna hinnaksi tulee korkeintaan 0,05 Euroa per annos. JA SITTEN SANOVAT, ETTÄ RUOKA ON KALLISTA!! Pikemminkin kysymys on viitseliäisyydestä! Totta kai mylly maksaa, mutta se näyttää käyttökokemuksen perusteella olevan ikuinen.- Anonyymi
Meillä kuorittiin jyvät myllyssä. Siitä se vasta mainio puuro tulee. Hyviä aineita poistuu, kun jyvää ei voi kuorineen käyttää. Malleja on monia puuroihin.
Olen 2 - Anonyymi
Sanokaapa asiantuntijat, että onko totta puroannoksen hinta 5 senttiä?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sanokaapa asiantuntijat, että onko totta puroannoksen hinta 5 senttiä?
Eipä kaukaa heitä, 10 senttiä jo kutkuttaa liki. Hyvää tuo ryynipuuro. Kuin jauhopuurokin.
Ruispuuro on mainiota voisilmän kanssa, tai margariiniä. Ei nyt pääsisi vihreät ajamaan mataloutatkin alas, siinä saa keskusta olla jämeränä. Energiaa ei ole riittävästi tähän aikaan, vihreitten pitkäjuoksu sen tähän ajanut, ei saatu laitoksia tehtyä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Eipä kaukaa heitä, 10 senttiä jo kutkuttaa liki. Hyvää tuo ryynipuuro. Kuin jauhopuurokin.
Ruispuuro on mainiota voisilmän kanssa, tai margariiniä. Ei nyt pääsisi vihreät ajamaan mataloutatkin alas, siinä saa keskusta olla jämeränä. Energiaa ei ole riittävästi tähän aikaan, vihreitten pitkäjuoksu sen tähän ajanut, ei saatu laitoksia tehtyä.Koska juuri ennen käyttöä kuorineen jauhettu täysjyväruisjauho sisältää kutakuinkin kaikki ihmisen tarvitsemat hivenaineet, vitamiinit, mineraalit, hyväpohjaiset rasvast ja sen lisäksi tarpellisen määrän proteiinia ja hiilihydraatteja ja ruispuuroa on mahdolista syödä pääravintona kuukausien ajan saamatta tunnettuja puutostauteja. Siksi ruispuuro on vallan maino ravintolähde. Ja kun ateria maksaa alle 10 senttiä niin eipä pitäisi kellään olla valittamista ruuan laadun, tai hinnan suhteen. Lihat voi näin holetta jättää koirien syötäväksi.
Vinkkinä voi sanoa, että puolukkaruismarjapuuro se vasta herkku onkin. - Anonyymi
Tällä palstalla annetaan kepulaisille maanviljelijöille tietoa viiljansiemenistä. Näin pystymme sivistämään tätäkin kansaosaa tuottamiensa tuotteiden osalta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Koska juuri ennen käyttöä kuorineen jauhettu täysjyväruisjauho sisältää kutakuinkin kaikki ihmisen tarvitsemat hivenaineet, vitamiinit, mineraalit, hyväpohjaiset rasvast ja sen lisäksi tarpellisen määrän proteiinia ja hiilihydraatteja ja ruispuuroa on mahdolista syödä pääravintona kuukausien ajan saamatta tunnettuja puutostauteja. Siksi ruispuuro on vallan maino ravintolähde. Ja kun ateria maksaa alle 10 senttiä niin eipä pitäisi kellään olla valittamista ruuan laadun, tai hinnan suhteen. Lihat voi näin holetta jättää koirien syötäväksi.
Vinkkinä voi sanoa, että puolukkaruismarjapuuro se vasta herkku onkin.Mihinkä ne hivenaineet haihtuvat säilytettäessä? Sinnekö ne valuvat pussin pohjan saumoihin vai kulkeeko ne pussin huokosista pois vai haihtuvatko ne ilmaan vai hajoavatko ne vai mihin ne joutuvat?
- Anonyymi
Mites kepun palstalla olis viljelijöitä?
Eiköhän ne pääosin kokoomusta nykyään kannata.- Anonyymi
Siinäpä sulla pohtimista kun et tiedä.
- Anonyymi
On kiitettävää, että näin hyviä ohjeita annetaan kepulaisille maanviljelijöille teidon kehdosta, eli kaupungista suoraan. Pian saamme parempia vieljelijöitä kunhan jaksamme heitä koulutta vähän vielä lisää. Myös nuo ruokaohjeet ovat hyvää tasoa, poistuu nälkä ja säästuvät rahat.
- Anonyymi
Kyllä minäkin olen entinen viljelijä ja tiedän ettei nämä ole kaupunkilaisten tietämissä. Kyllä se sieltä viljelijältä tulee tieto. Vihreät päässeet tämänkin pilaamaan, kuten energiankin. Meillä olisi energiaa- sähköä aina paljon ilman vihreitä.
- Anonyymi
Ihmiset hyvät! Ostakaa keittiöönne kotitarvemyllyt ja jauhakaa juuri ennen käyttöä luomujyvistä tarvitsemanne jauhot. Näin jauho ei ole härskiintynyt/ hapettunut/ hajonnut, ravintorikkat leseet tulevat käyttöön, ympäristömyrkkyjäämät loistavat poissaolollaan ja hinta jää 10...20% tasolle.
- Anonyymi
Paras hankintani, vuosia käytössä ollut. Juuri ennen leipomista jauhan jauhot ja ruispuolukkapuuro tulee aivan mahtavan makuista. Jauhossa kaikki vitamiinit ja kivennäisaineet tallessa, alkavat "haihtua" säilyttäessä pikkuhiljaa. Suosittelen.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Martinan uusi poikakaveri
Sielläpä se sitten on. Instastoorissa pienissä speedoissa retkottaa uusin kulta Martinan kanssa. Oikein sydämiä laitettu2053121Suomessa helteet ylittää vasta +30 astetta.
Etelä-Euroopassa on mitattu yli +40 asteen lämpötiloja. Lähi-Idässä +50 on ylitetty useasti Lämpöennätykset rikkoutuva2391600Laita mulle viesti!!
Laita viesti mesen (Facebook) kautta. Haluan keskustella mutta sinun ehdoilla en halua häiriköidä tms. Yhä välitän sinus931451- 891349
Vanhemmalle naiselle
alkuperäiseltä kirjoittajalta. On olemassa myös se toinen joka tarkoituksella käyttää samaa otsikkoa. Ihan sama kunhan e461314Fazer perustaa 400 miljoonan suklaatehtaan Lahteen
No eipä ihme miksi ovat kolminkertaistaneen suklaalevyjensä hinnan. Nehän on alkaneet keräämään rahaa tehdasta varten.1551228Ajattelen sinua tänäkin iltana
Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin121168Ökyrikkaat Fazerit saivat 20 MILJOONAA veronmaksajien varallisuutta!
"Yle uutisoi viime viikolla, että Business Finland on myöntänyt Fazerille noin 20 miljoonaa euroa investointitukea. Faze123999Miehelle...
Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät89922Tuntuu liian hankalalta
Lähettää sulle viesti. Tarvitsen apuasi ottaa koppi tilanteesta. Miehelle meni.44803