Josif Stalinin Komintern - SKP sen nöyränä pikkuapulaisena

Anonyymi-ap

Raivattuaan brutaaleilla näytösoikeudenkäynneillä ja niistä seuranneilla teloituksilla ja vainoilla tiensä Neuvostoliiton kommunistidiktatuurin yksinvaltiaaksi, ohjasti Josif Stalin myös Kommunistista Internationaalia, Kominternia, johon Suomen Kommunistinen Puoluekin kuului.

Komintern, SKP muassaan, hyväksyi mukisematta Neuvostoliiton ja Hitlerin Saksan liiton elokuussa 1939, Saksan ja Neuvostoliiton imperialistisen hyökkäyssodan Puolaan syyskuussa 1939 ja sotaasaaliiksi saadun maan ja Puolan väestön jaon, Neuvostoliiton imperialistisen hyökkäyssodan Suomeen marraskuussa 1939 ja Hitlerin Saksan imperialistisen hyökkäyssodan Länsi-Eurooppaan keväällä 1940, jolloin Neuvostoliiton johto ja Komintern onnittelivat Adolf Hitleriä aina kun Wehrmacht miehitti uuden maan.

Komintern, SKP muassaan, oli siis osana Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin koneistoa hyväksymässä toisen maailmansodan aloittamisen Euroopassa syyskuussa 1939 ja siitä lähtien. Tuo on historiallinen tosiasia, eikä kommunistien valehtelut sitä muuksi muuta.

Neuvostoliitolla olisi ollut toinenkin vaihtoehto kesällä 1939; liittoutua Ranskan ja Englannin kanssa Saksaa vastaan, mutta Josif Stalin tunsi outoa sydänkäpyisyyttä Adolf Hitleriä kohtaan, ja liittoutui sen sijaan Saksan kanssa Ranskaa ja Englantia vastaan, koska hän tiesi Saksan joutuvan sotaan näiden kanssa, ja Kremlin kommunistidiktaattorin arvio oli sodasta tulevan pitkän ja kuluttavan kaikille kolmelle, ja sinä aikana Neuvostoliitto tukisi materiaaliavulla Saksaa ja asevarustelisi samalla kuumeisella kiireellä puna-armeijaa valtavaan loikkaan Atlantin rantapenkoille, koko Länsi-Euroopan valloitukseen.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Löytyykö esimerkiksi kommunisteilta aiheesta muuta sanottavaa kuin niitä tavanomaisia valheita ja vääristelyjä, joita muun muassa nimimerkki Partacus suoltaa täällä niin solkenaan, jotta pistää oikein ihmettelemään kuinka joku ihminen sellaisia sepustuksia tulee keksineeksikään?
      Kaikki hänen valheensa on tietysti oikaistu ja tullaan jatkossakin oikaisemaan, se on ilman muuta selvää.

    • Anonyymi

      SKP:lla on usein ollut kumma mieltymys liittoutua oikeiden fasistien kanssa. Sen sijaan demokraattisia porvareita vastaan SKP:ssa on tehty hartiavoimin töitä ja demokraattisia porvareita nimitelty "fasisteiksi". Hyvänä esimerkkinä on Suomen jatkosodan aikainen johto, jota ainakin Partacus syyttelee natsisympatioista. Todellisuudessa Suomi otti vastaan apua sieltä, mistä sai, ja mieluummin apu olisi otettu demokraattisesta lännestä kuin fasistisesta Saksasta. Komujen liittoutuminen natsien kanssa v. 1939 yritetään unohtaa.

    • Anonyymi

      Kominternin pöytäkirjat ajalta 23.8.1939 - 21.6.1941 olisivat mielenkiintoista luettavaa.
      Tuona aikanahan Saksa ja Neuvostoliitto olivat liittolaisia.

    • Anonyymi

      Venäjän johtoa, Stalinia v...tti kun ei saanutkaan Suomea talvisodassa ja oli paha arvovalta tappio Venäjälle. Jatkosodan Suomea vastaan aloitti Venäjä joka oli osa Venäjän laajamittaista valmistautumista lännenvaltaukseen valtavin sotavoimin heinäkuun aikaan. Saksa kuitenkin ehti antaa Venäjän suuntaan ennakoivan ensi-iskun, ja saksalaiset rynnäköivät itään, ja näin estivät Venäjän aikeet vallata koko Eurooppa. Suomessa tiedettiin tarkkaan Venäjän aikeet Suomen suhteen, Balttianmaat Venäjä oli vallannut 14 kesäkuussa. Tiedettiin saman kohtalon olevan myös Suomella.
      Suomi ei tehnyt siinä mitään väärää jos samalla lähti tavoittelemaan menetettyjä alueita takaisin.

    • Anonyymi

      Vastapainona täytyy muistaa Suomen sisällissota ja Lapuan liike.

      • Anonyymi

        Voidaan sitä muistella Suomen vuoden 1918 sotaakin.

        Venäjän bolshevikit yllyttivät ja aseistivat suomalaisia sosialidemikraatteja näiden aseellisessa vallankumousyrityksessä Suomen laillista hallitusta ja esivaltaa vastaan.

        "Suomalaiset toverit alkoivat tässä vaiheessa todella harmittaa Leniniä. Pelkkää puhetta Helsingissä ilman tekoja. Lenin piti vuoden 1918 alussa muutaman päivän loman Terijoella ja merkitsi työtehtäviinsä artikkelin aiheesta "Pikkuporvariston loismaisuus ja suomalaisten sosialidemokraattien petos".
        Viikkoa myöhemmin Tukholman sosialistinen pormestari Carl Lindhagen kävi tervehtimässä Leniniä Smolnassa ja sai kuulla, että "suomalaiset sosialidemokraatit ovat pettureita . . . he eivät halua tehdä vallankumousta vaikka se on heidän velvollisuutensa".

        Lähde: Lasse Lehtinen, Risto Volanen: 1918 - Kuinka vallankumous levisi Suomeen. 2018. s. 158.

        Mikäli Vladimir Lenin ja muut Venäjän bolshevikit olisivat onnistuneet yrityksessään, olisi Suomesta tehty kommunismidiktatuuri ja sosialistinen neuvostotasavalta osana Venäjää.
        Oli se vaan Suomella ja suomalaisille, kommunisteillekin, onnellinen asia, että tuo Venäjän bolshevikkien rikos ei onnistunut suunnitellusti.

        Suomalaisen Kommunistisen Puolueen perustamisasiakirjaan Moskovassa 29. elokuuta 1918 kirjattiin jo "jatkosota" Suomessa:

        "1. Työväen on tarmokkaasti valmistauduttava aseelliseen vallankumoukseen, eikä suinkaan pyrittävä palaamaan siihen vanhaan eduskunnalliseen, ammatilliseen ja osuustoiminnalliseen taisteluun, jonka kannalla Suomenkin työväenjärjestöt olivat ennen vallankumousta."


    • Anonyymi

      Nyt olisi SKP:n edustajilla mahdollisuus tuoda esille Kominternin pöytäkirjat ajalta elokuu 1939 - toukokuu 1941, ja puhdistaa siten tarvittaessa SKP:n maine kirjauksilla, jotka toteennäyttävät sen, että puolue oli tuolloin Saksan ja Neuvostoliiton liittoa, noiden kahden valtion Puolaan hyökkäämistä ja Neuvostoliiton Suomeen hyökkäämistä vastaan.
      Eipä taida löytyä sellaisia kirjauksia Kominternin papereista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      165
      6911
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      36
      4087
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2065
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1999
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1849
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1666
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      28
      1591
    8. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1583
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      20
      1564
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      36
      1408
    Aihe