Sähkön säästäminen

Anonyymi-ap

Nyt kaikki talkoisiin ja sähköä säästämään, jotta vältymme kiertäviltä 2 tunnin sähkökatkoilta. Sähkösauna kuluttaa paljon, suihkuun sen sijaan. Uuni kuluttaa paljon, lieden levyllä ruokia sen sijaan. Pyykit ja astiat pesu täysiä koneellisia öisin, jolloin sähköä paremmin saatavilla. Sähköpattereiden ja seinäpistokkeen väliin voi laittaa ajastimen (5,95 halvimmillaan) ja ajastaa patterit lämmittämään vain osan päivästä. Asunto pitää lämmintä, vaikka patterit eivät koko ajan hohka. Sama kodinelektroniikan kanssa. Tv kuluttaa sähköä, vaikka ei olisi päällä vaan vain valmiustilassa. Turhat valot pois. Imuroinnin sijaan voi lakaista ja pyyhkiä mopilla päälle. Omakotitalossa jääkaapin voi ottaa pois päältä ja säilyttää ruokia esim. kylmässä eteisessä umpilaatikossa. Laittakaa haastetta tutuille ja sukulaisille eteenpäin.

27

387

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ehei, täysi valaistus päällä pihaa myöten ja huonelämpö 24 astetta. Auton lohkolämmitin päässä illasta aamuun ja sisätilalämmitin tietenkin myös. Sähkö maksaa alle 6 senttiä eli se on lähes ilmaista. Ei tarvitse säästellä, sellaiset 28- 35 000 kilowattituntia menee vuodessa.

   • Anonyymi

    No kai se katko sinullekin tulee, jos muillekin jos sähköä ei riitä. Aika kalliin sopimuksen olet tehnyt aikanaan, minulla 4,6 senttiä.

    Et ilmeisesti edes ymmärrä mistä kyse.


   • Anonyymi

    Jos säästämisestä ylipäätään puhutaan, ei pelkästään sähköön liittyen, niin eiköhän jo pelkästään käytetympien vaatteiden ja vintage-vermeiden ostamiseen kuluu pirusti rahaa. Silmäilly vähän niitä hintoja, nekin vaihtelee niin laidasta laitaan. Joskus vintage-vermeen ostamalla (jopa postikulut hintaan luettuna) säästää paljon verrattuna paikallisiin dressmann/henkkamaukka/volt-halpispuoteihin, toisinaan siihen uhraa paljon enemmän kuin jos kävisi ostamassa tusinahalpistekelettä jostain dressmann/henkkamaukka/volt-puodista.

    https://keskustelu.suomi24.fi/t/17681841/kunnon-vintage-vaatetta-netista!

    Sama esim. sukista. Kannattaako ostaa marketista jotkut halpissukat vai uhraako vähän enemmän rahaa sukkapareihin, jotka kestää kauemmin JA näyttävät hienommilta?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    No kai se katko sinullekin tulee, jos muillekin jos sähköä ei riitä. Aika kalliin sopimuksen olet tehnyt aikanaan, minulla 4,6 senttiä.

    Et ilmeisesti edes ymmärrä mistä kyse.

    Hähhäh, minäpä teinkin 4- vuotisen sopimuksen 2021 keväällä, 5,99 sent/kWh .
    Loppuu vasta huhtikuussa 2025 joten eipä suuremmin harmita.
    😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛


  • Anonyymi

   Monilla, jos ei ole määräaikaista vanhaa sopimusta voimassa, se sähkö on jo 46 senttiä/ kwh. Eli melkein puoli euroa. Kyse on sähkön riittävyydestä tässä maassa ja ei kannata tuhlata, vaikka olisikin edullinen sopimus. Halpa määräaikainenkin loppuu aikanaan ja sen jälkeen on tarjolla vain todella kallista sähköä sähkökatkoineen.

  • Anonyymi

   Luulisi että itsekin ymmärtävät. Mutta jos ei valtion päättäjät osaa tänä talvena kieltää sähköautojen latausta, niin ainakin kansalaisten velvollisuus on asiasta informoida sähköauton käyttäjiä, siis maltillisesti. Nyt ei todellakaan tänä talvena ole oikea aika ladata sähköautoja. Tämän nyt tajuaa kuka vaan.

  • Anonyymi

   Meidän kylällä Tuusulan Jokelassa ei kukaan säästä sähköä. Kaikilla palaa valot yötäpäivää ja jouluvaloja on vaan lisätty muihin vuosiin nähden. Aivan sairasta touhua. Kotiin on tullut ohjeita että pienikin asia auttaa mutta ei nämä asukkaat mitään tajua eikä tee. Ottaa hermoon.

  • Anonyymi

   Joissakin kaupoissa ja liikkeissä on myöskin täysi valaistus keskellä yötä vaikka kauppa on kiinni ja asiakkaita ei ole. Luulisi tuota nyt valvontakameroiden ja mahdollisten vartiointiliikkeen ukkojen hämärämmässäkin selviävän jos valoja varkaiden takia pidetään.

   • Anonyymi

    Ok, en väitä, että mahdotonta, mutta vähän skeptinen tuosta olen. Vai eikö niillä ole mitään teknologiaa, joka näkisi pimeässä?


  • Anonyymi

   nyt aamuyöstä sähkö halpaa, ainakin Helenillä näyttää olevan , aamu-kahdeksaan asti alle 0, 10 centtiä.
   nytkö sitten leipoon ja pyykkään, mitähän kerrostalossa naapurit tuumais . . .

  • Anonyymi

   maksan sähköstä 0,38e kwh ja kulutan sitä juuri silloin kun parhaalta tuntuu, säästäköön ne kellä on halvat sopimukset jos haluavat ettei tule sähkökatkoja

  • Anonyymi

   Joo lämpöpumput kiellettävä heti ja pois päältä sähkösyöpöt

  • Anonyymi

   Ei tarvii muiden säästää, kun sähköautoilijoiden julkiseen liikenteeseen vaan. Helsingissä ne autot pääsääntöisesti on ja siellä on loistava julkinen liikenne. SÄHKÖAUTOIHIN EI RIITÄ SÄHKÖ.

  • Anonyymi

   Turha tällä Kouvolan palstalla on kenenkään järkisyihin vedota.

   • Anonyymi

    Aika räikeä yleistys! Ehkäpä vaan muutama juntti täällä enimmäkseen keskutelee toistensa kanssa, joskus vastailevat itselleen antaakseen illuusiota, että näkemyksensä olisivat mukamas suositumpia kuin oikeasti.


  • Anonyymi

   4c sähköilpot täällä pelkää että loppuu tuo lahjasähkö , verkot kyykkyyn ja siitä force major , eli kaikille samanhintainen sähkö 25c.

   Itse laitan saunan ja uunin päälle ennen sähkökatkosta.........jos muutkin tekee sähkökatkon hetkeä ei tiedä kukaan.....

   Liiton rahoille jos firmat on niin köyhiä ettei rahaa löydy , sielläkin johtoporsaat menettää rahaa 10 kertoimella...

  • Anonyymi

   Ostakaa sähköautoja kaikki mutta säästäkää sähköä , vihtu mikä pöljälä tästä spice girls maasta on tullu , ennen oli ongelmana vain naisilta puuttuva 20c ja meetoo.

   • Anonyymi

    Metoo kaikkineen on tuttu naurun aihe. Sähköautot menee samaan. Parin sähköauton omistajan tai niiden hankintaa suunnittelevan ajatuksia kun on kuunnellut, niin ei voi kun ihmetellä? Järki ja ymmärrys ei ole kaikkien vahvuus. Etenkään jos toisilta haluaa ja vaati sellaista mistä ei itse ymmärrä mitään.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Metoo kaikkineen on tuttu naurun aihe. Sähköautot menee samaan. Parin sähköauton omistajan tai niiden hankintaa suunnittelevan ajatuksia kun on kuunnellut, niin ei voi kun ihmetellä? Järki ja ymmärrys ei ole kaikkien vahvuus. Etenkään jos toisilta haluaa ja vaati sellaista mistä ei itse ymmärrä mitään.

    Jos tulee sähkökatkoja, niin ei ole kiva olla sähköauton omistaja. Toki pitää olla muutakin järkeä sähkön kulutuksen säästössä, mutta kaikista tyhmimpiä on sähköautojen omistajat.


  • Anonyymi

   Vetoketjua säästäen ei tarvitse räätäliäkään.

  • Anonyymi

   Pakko pitää sähköauton puolta ettei käytetyn arvo sakkaa kun litium lattialla tyhjäksi nakkaa , litium akusto romahtaa sitten niin ylöättäin ja yksikin kenno niistä sadoista niiaa ni se on morjensta vaan.......missäs luuraa ne teslarekat , 3 vuotta odotellu kun piti 2019 pepsirekat valloittaa maailman nasan kuulentojen lailla..

   • Anonyymi

    Jukranpujut, jos nyt ei olis tulikiviuunia, niin en kyllä selviäisi talvesta ja sähkölaskuista mitenkään. Nyt on lämmin ja patterit kiinni.


  • Anonyymi

   Säästä sähköä, ammu poliitikko päivässä.

  • Anonyymi

   Kannattaa kääntää pääkytkimestä sähköt pois ja mennä telttaan pihalle asumaan niin säästyy sähköä. Laita tästä naapurillekin haaste.

   • Anonyymi

    Miksi pitää mennä telttaan pihalle asumaan että sähköä säästyy????????
    No tämähän on Suomi 24.


   • Anonyymi

    Parempi käyttää pääkatkaisijaa.


  • Anonyymi

   Minä en tee mitään mitä viisaammat sanovat. Koska olen persu.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seiska: "Naimisissa oleva kansanedustaja Matias Mäkynen (SDP) iski nuoren opiskelijan"

   https://www.seiska.fi/Kotimaa/Skandaalipaljastus-Naimisissa-oleva-kansanedustaja-Matias-Makynen-iski-nuoren-opiskelijan "Opiskelija on kertonut lähip
   Maailman menoa
   678
   6000
  2. Katja Ståhl sai yllätyksekseen masennusdiagnoosin - Yksi asia herätti: "Rupesin hirveesti..."

   Tsemppiä ja voimia, Katja Ståhl! Juontaja, hevosnainen Ståhl avaa yksityiselämäänsä Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa. Lue lisää: https://www.suomi
   Suomalaiset julkkikset
   13
   1777
  3. Olisitko nainen hävennyt mun kanssa

   liikkuessa, vai päinvastoin? Luin jostain lehdestä kauan sitten että naiset miettii tätä kautta asioita. Ja olisitko hävennyt mua faijasi edessä? Ei s
   Ikävä
   133
   1288
  4. Translaki meni läpi...

   Kuuntelin eilen eduskunnan lähetystä, ja monia hyviä perusteita kerrottiin, miksi moinen pitäisi hylätä. Eräs nutturatäti väitti, että kaikki estelyt
   Kokkola
   162
   1191
  5. Hyvää iltaa

   Etenkin yhdelle naiselle täällä :).
   Ikävä
   102
   968
  6. Ota muhun yhteyttä

   Jotakin kautta. Selvitetään asiat..
   Ikävä
   49
   958
  7. Ensi kerralla kun kohdataan

   Älä käännä päätäsi pois. Katso silmiini. Näet siellä anteeksipyynnön ja katumuksen. En torjuisi enää sinua. Miehelle
   Ikävä
   63
   935
  8. Tasot - ikuinen kysymys, johon ei ole vastausta

   Mikä on taso? Miten arvotatte edes tason? Omasta kokemusmaailmastani katsoen ei ole olemassa universaalia tasoa. Taso taitaa olla jokaiselle ihan eri
   Sinkut
   181
   886
  9. Translaki läpi äänin 113-69

   Niinhän sinä kävi kun veikattiin. Lisäksi kaikenlaiset tällä palstalla uutta esitystä veikanneet voivat mennä takaisin peruskoulun yhteiskuntaopin tun
   Luterilaisuus
   182
   845
  10. Olet mielessä ja pysyt

   Haluan nähdä sinua edes vilaukselta vaikka se sattuu toisinaan sydämeen. Hyvää yötä naiselta miehelle.
   Ikävä
   41
   841
  Aihe