Sähkön säästäminen

Anonyymi-ap

Nyt kaikki talkoisiin ja sähköä säästämään, jotta vältymme kiertäviltä 2 tunnin sähkökatkoilta. Sähkösauna kuluttaa paljon, suihkuun sen sijaan. Uuni kuluttaa paljon, lieden levyllä ruokia sen sijaan. Pyykit ja astiat pesu täysiä koneellisia öisin, jolloin sähköä paremmin saatavilla. Sähköpattereiden ja seinäpistokkeen väliin voi laittaa ajastimen (5,95 halvimmillaan) ja ajastaa patterit lämmittämään vain osan päivästä. Asunto pitää lämmintä, vaikka patterit eivät koko ajan hohka. Sama kodinelektroniikan kanssa. Tv kuluttaa sähköä, vaikka ei olisi päällä vaan vain valmiustilassa. Turhat valot pois. Imuroinnin sijaan voi lakaista ja pyyhkiä mopilla päälle. Omakotitalossa jääkaapin voi ottaa pois päältä ja säilyttää ruokia esim. kylmässä eteisessä umpilaatikossa. Laittakaa haastetta tutuille ja sukulaisille eteenpäin.

27

95

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ehei, täysi valaistus päällä pihaa myöten ja huonelämpö 24 astetta. Auton lohkolämmitin päässä illasta aamuun ja sisätilalämmitin tietenkin myös. Sähkö maksaa alle 6 senttiä eli se on lähes ilmaista. Ei tarvitse säästellä, sellaiset 28- 35 000 kilowattituntia menee vuodessa.

      • Anonyymi

        No kai se katko sinullekin tulee, jos muillekin jos sähköä ei riitä. Aika kalliin sopimuksen olet tehnyt aikanaan, minulla 4,6 senttiä.

        Et ilmeisesti edes ymmärrä mistä kyse.


      • Anonyymi

        Jos säästämisestä ylipäätään puhutaan, ei pelkästään sähköön liittyen, niin eiköhän jo pelkästään käytetympien vaatteiden ja vintage-vermeiden ostamiseen kuluu pirusti rahaa. Silmäilly vähän niitä hintoja, nekin vaihtelee niin laidasta laitaan. Joskus vintage-vermeen ostamalla (jopa postikulut hintaan luettuna) säästää paljon verrattuna paikallisiin dressmann/henkkamaukka/volt-halpispuoteihin, toisinaan siihen uhraa paljon enemmän kuin jos kävisi ostamassa tusinahalpistekelettä jostain dressmann/henkkamaukka/volt-puodista.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/17681841/kunnon-vintage-vaatetta-netista!

        Sama esim. sukista. Kannattaako ostaa marketista jotkut halpissukat vai uhraako vähän enemmän rahaa sukkapareihin, jotka kestää kauemmin JA näyttävät hienommilta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No kai se katko sinullekin tulee, jos muillekin jos sähköä ei riitä. Aika kalliin sopimuksen olet tehnyt aikanaan, minulla 4,6 senttiä.

        Et ilmeisesti edes ymmärrä mistä kyse.

        Hähhäh, minäpä teinkin 4- vuotisen sopimuksen 2021 keväällä, 5,99 sent/kWh .
        Loppuu vasta huhtikuussa 2025 joten eipä suuremmin harmita.
        😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛


    • Anonyymi

      Monilla, jos ei ole määräaikaista vanhaa sopimusta voimassa, se sähkö on jo 46 senttiä/ kwh. Eli melkein puoli euroa. Kyse on sähkön riittävyydestä tässä maassa ja ei kannata tuhlata, vaikka olisikin edullinen sopimus. Halpa määräaikainenkin loppuu aikanaan ja sen jälkeen on tarjolla vain todella kallista sähköä sähkökatkoineen.

    • Anonyymi

      Luulisi että itsekin ymmärtävät. Mutta jos ei valtion päättäjät osaa tänä talvena kieltää sähköautojen latausta, niin ainakin kansalaisten velvollisuus on asiasta informoida sähköauton käyttäjiä, siis maltillisesti. Nyt ei todellakaan tänä talvena ole oikea aika ladata sähköautoja. Tämän nyt tajuaa kuka vaan.

    • Anonyymi

      Meidän kylällä Tuusulan Jokelassa ei kukaan säästä sähköä. Kaikilla palaa valot yötäpäivää ja jouluvaloja on vaan lisätty muihin vuosiin nähden. Aivan sairasta touhua. Kotiin on tullut ohjeita että pienikin asia auttaa mutta ei nämä asukkaat mitään tajua eikä tee. Ottaa hermoon.

    • Anonyymi

      Joissakin kaupoissa ja liikkeissä on myöskin täysi valaistus keskellä yötä vaikka kauppa on kiinni ja asiakkaita ei ole. Luulisi tuota nyt valvontakameroiden ja mahdollisten vartiointiliikkeen ukkojen hämärämmässäkin selviävän jos valoja varkaiden takia pidetään.

      • Anonyymi

        Ok, en väitä, että mahdotonta, mutta vähän skeptinen tuosta olen. Vai eikö niillä ole mitään teknologiaa, joka näkisi pimeässä?


    • Anonyymi

      nyt aamuyöstä sähkö halpaa, ainakin Helenillä näyttää olevan , aamu-kahdeksaan asti alle 0, 10 centtiä.
      nytkö sitten leipoon ja pyykkään, mitähän kerrostalossa naapurit tuumais . . .

    • Anonyymi

      maksan sähköstä 0,38e kwh ja kulutan sitä juuri silloin kun parhaalta tuntuu, säästäköön ne kellä on halvat sopimukset jos haluavat ettei tule sähkökatkoja

    • Anonyymi

      Joo lämpöpumput kiellettävä heti ja pois päältä sähkösyöpöt

    • Anonyymi

      Ei tarvii muiden säästää, kun sähköautoilijoiden julkiseen liikenteeseen vaan. Helsingissä ne autot pääsääntöisesti on ja siellä on loistava julkinen liikenne. SÄHKÖAUTOIHIN EI RIITÄ SÄHKÖ.

    • Anonyymi

      Turha tällä Kouvolan palstalla on kenenkään järkisyihin vedota.

      • Anonyymi

        Aika räikeä yleistys! Ehkäpä vaan muutama juntti täällä enimmäkseen keskutelee toistensa kanssa, joskus vastailevat itselleen antaakseen illuusiota, että näkemyksensä olisivat mukamas suositumpia kuin oikeasti.


    • Anonyymi

      4c sähköilpot täällä pelkää että loppuu tuo lahjasähkö , verkot kyykkyyn ja siitä force major , eli kaikille samanhintainen sähkö 25c.

      Itse laitan saunan ja uunin päälle ennen sähkökatkosta.........jos muutkin tekee sähkökatkon hetkeä ei tiedä kukaan.....

      Liiton rahoille jos firmat on niin köyhiä ettei rahaa löydy , sielläkin johtoporsaat menettää rahaa 10 kertoimella...

    • Anonyymi

      Ostakaa sähköautoja kaikki mutta säästäkää sähköä , vihtu mikä pöljälä tästä spice girls maasta on tullu , ennen oli ongelmana vain naisilta puuttuva 20c ja meetoo.

      • Anonyymi

        Metoo kaikkineen on tuttu naurun aihe. Sähköautot menee samaan. Parin sähköauton omistajan tai niiden hankintaa suunnittelevan ajatuksia kun on kuunnellut, niin ei voi kun ihmetellä? Järki ja ymmärrys ei ole kaikkien vahvuus. Etenkään jos toisilta haluaa ja vaati sellaista mistä ei itse ymmärrä mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Metoo kaikkineen on tuttu naurun aihe. Sähköautot menee samaan. Parin sähköauton omistajan tai niiden hankintaa suunnittelevan ajatuksia kun on kuunnellut, niin ei voi kun ihmetellä? Järki ja ymmärrys ei ole kaikkien vahvuus. Etenkään jos toisilta haluaa ja vaati sellaista mistä ei itse ymmärrä mitään.

        Jos tulee sähkökatkoja, niin ei ole kiva olla sähköauton omistaja. Toki pitää olla muutakin järkeä sähkön kulutuksen säästössä, mutta kaikista tyhmimpiä on sähköautojen omistajat.


    • Anonyymi

      Vetoketjua säästäen ei tarvitse räätäliäkään.

    • Anonyymi

      Pakko pitää sähköauton puolta ettei käytetyn arvo sakkaa kun litium lattialla tyhjäksi nakkaa , litium akusto romahtaa sitten niin ylöättäin ja yksikin kenno niistä sadoista niiaa ni se on morjensta vaan.......missäs luuraa ne teslarekat , 3 vuotta odotellu kun piti 2019 pepsirekat valloittaa maailman nasan kuulentojen lailla..

      • Anonyymi

        Jukranpujut, jos nyt ei olis tulikiviuunia, niin en kyllä selviäisi talvesta ja sähkölaskuista mitenkään. Nyt on lämmin ja patterit kiinni.


    • Anonyymi

      Säästä sähköä, ammu poliitikko päivässä.

    • Anonyymi

      Kannattaa kääntää pääkytkimestä sähköt pois ja mennä telttaan pihalle asumaan niin säästyy sähköä. Laita tästä naapurillekin haaste.

      • Anonyymi

        Miksi pitää mennä telttaan pihalle asumaan että sähköä säästyy????????
        No tämähän on Suomi 24.


      • Anonyymi

        Parempi käyttää pääkatkaisijaa.


    • Anonyymi

      Minä en tee mitään mitä viisaammat sanovat. Koska olen persu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2784
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      517
      2624
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1835
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      31
      1749
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1723
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1659
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1262
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      76
      1086
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1072
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      54
      1067
    Aihe