Miksi eduskunta ei tee mitään sähkön hinnalle??? Käsittämätöntä vastuuttomuutta!!!

Anonyymi-ap

Miksi eduskunta ei säädä lakia joka antaa mahdollisuuden verottaa sähköyhtiöitä harkinnanvaraisesti? Tuo olisi täysin mahdollista tehdä jos olisi tahtoa. Erityisesti yhtiöt joilla on omaa tuotantoa saavat aivan törkeitä siis supertörkeitä voittoja jotka pitäisi verottaa pois! Siis jos tahtoa olisi päättäjillä niin tämä tehtäisiin ja nuo verot käytettäisiin ihmisten sähkölaskuihin.

Näin kun annetaan jatkua niin liikehdintä alkaa kansan parissa viimeistään helmikuussa. Ihmiset lähtevät kaduille vaatimaan parempia päättäjiä. Nämä hinnat tulevat olemaan täysin katastrofaaliset erityisesti omakotilämmittäjille joilla monella kulutus on luokka +/- 30 000 kWh/vuosi. Keväällä roikutaan pörssisähkössä ja jopa yli 1€/kWh hinnoissa. Se tietää tuhansien € laskua /kk!!! (joulu. tammi. helmi kulutukset tyypillisesti 3500-5000kWh/kk)
Ei juuri kukaan ja varsinkaan perheelliset perusduunia tekevät perheet selviä noista laskuista.

Koittakaa nyt arkadianmäen TUNARIT saada tämä asia hoidettua!!! Koittakaa nyt ymmärtää että ihmisten sähkölaskuihin on tullut yksi ylimääräinen nolla perään!!!

15

105

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kyllä haluamasi vero on tulossa ja se tulee nostamaan sähkön hintoja myös sinulta. Tätähän varmaan halusit?

   • Anonyymi

    Ei sillä väliä kunhan verotetaan kaikki yli 5% sähköyhtiöiden viimeisen viivan alle jääneestä valtiolle ja kierrätetään sieltä asiakkaille takaisin. Sieltä sen sitten takaisin saan,


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei sillä väliä kunhan verotetaan kaikki yli 5% sähköyhtiöiden viimeisen viivan alle jääneestä valtiolle ja kierrätetään sieltä asiakkaille takaisin. Sieltä sen sitten takaisin saan,

    Tuo verotus tekee sen, että sähkön hinta nousee, mutta ei niitä verotettuja rahoja näille asiakkaille takaisin kierrätetä. Vero nostanee sähkön hintaa jonkin verran myös pysyvästi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuo verotus tekee sen, että sähkön hinta nousee, mutta ei niitä verotettuja rahoja näille asiakkaille takaisin kierrätetä. Vero nostanee sähkön hintaa jonkin verran myös pysyvästi.

    Tottakai ne kierrätetään takaisin asiakkaille. Sehän on tämän uuden lain ainoa tarkoituskin. Herää!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tottakai ne kierrätetään takaisin asiakkaille. Sehän on tämän uuden lain ainoa tarkoituskin. Herää!

    Turha toivo, ainoa seuraus on se, että sähkön hinnat nousevat tämän seurauksena pitkäksi aikaa.


  • Ovathan he tehneet kovastikin töitä sähkön hinnan eteen. Samoin kuin muidenkin kustannusten eteen. He ovat ihan itse, kovalla työllä asettaneet nämä järjettömät talouspakotteet, jotka murentavat Euroopan ja erityisesti Suomen talouden.

   Pakotteiden seurauksena energian hinnat nousevat, inflaatio laukkaa ja kansalaisten ostovoima murenee.

   Viimeisestä tilastosta (heinä-syyskuu) näkee, että palkansaajien reaaliansiot laskivat 4,8% vuoden takaiseen verrattuna. Historiassa pitää mennä devalvaatiovuoteen 1957 ennen kuin löytyy "kovempi" lukema. Ja tämä on suurelta osin meidän omien päättäjien kovan työn tulosta. Samaan ei pystynyt 90-luvun lama eikä 70-luvun energiakriisi, mutta meidän omat päättäjä pystyivät. Ja vielä kysytään, että mikseivät he tee mitään!

   Henkilökohtaineen mielipiteeni on, että olisi ollut parempi olla tekemättä mitään. Huonompi se ei ainakaan olisi voinut olla.

   https://suomenkuvalehti.fi/mielipide/palkansaaja-koyhtyy-nyt-ennatystahtia-reaalipalkat-eivat-pudonneet-nain-nopeasti-edes-lamavuosina/

   • Anonyymi

    No minusta talouspakotteet ovat kyllä pelkästään positiivinen asia, tosin en haluakkaan kantaa rahaa säkkitolkulla venäjälle. On paljon fiksumpaa investoida vaikka eurooppaan ja rahoittaa euroopan omaa toimintaa tai energiantuotantoa, kuin maksaa järkyttäviä summia venäjälle ja näin mahdollistaa nyt sota Ukrainaa vastaan ja kohta ehkä olisi kohteena ollut Suomi. Pakotteet hillitsevät tehokkaasti näitä haluja, mutta ymmärrän toki, että osa ei tätä ymmärrä, yleensä se sama kansanosa, joka ei osannut suojautua esimerkiksi sähkön hinnan nousultakaan.


  • Anonyymi

   Matut nauttii ilmaisesta sähköstä.

  • Anonyymi

   Jos kororotat sähköyhtiön veroja heidän pitää nostaa sähkön hintaa vastaavasti . Mitäs sanot siihen ???? nooo poikeaishan Sanna fyrkilla Uudessaseelannissa .

   • Anonyymi

    Näinhän se karrikoidusti menee, lisää veroja tarkoittaa korkeampaa hintaa. Mutta taas pitää huomata, että kansa kovasti halusi tätä veroa, joten ei kannata jupista sähkön hinnastakaan, koska sitä juuri saa mitä tilaa.


  • Anonyymi

   Energiavirasto on lupa- ja valvontaviranomainen, joka valvoo ja edistää sähkö- ja kaasumarkkinoiden toimintaa. Energiavirasto valvoo verkkoyhtiöiden hinnoittelua kokonaisuutena neljän vuoden jaksoissa, joka ilmeisesti on liian harvoin.

   Hinnoittelun valvonta
   https://energiavirasto.fi/hinnoittelun-valvonta

  • Anonyymi

   EI KORPPI KORPIN SILMÄÄ NOKI ELI POLITIIKOILLA VISSIIN OSAKKEITA SÄHKÖYHTIÖIHIN. SÄHKÖYHTIÖT ON HALLITUKSEN LAILLISTAMIA ROSVOJA OSAKKEEN OMISTAJIA NÄIN OLLEN KYTTÄÄVÄT VEROTTOMIA OSINKO TUOTTOJA.

  • Anonyymi

   Perusongelma on mielestäni se, kun tällainen luonnollinen monopoli on voittoja tavoittelevien yhtiöiden näpeissä.

   Sähköverkot ovat luonnollinen monopoli, eli palvelu, jota sen luonteen vuoksi asiakkaat eivät voi kilpailuttaa. Ei ole tarkoituksenmukaista tai kannattavaa rakentaa kahta tai useampaa rinnakkaista sähköverkkoa, joiden välillä kansalaiset voisivat valita tai kilpailuttaa ne. Sama koskee myös veden jakelua.

   Tällaisten luonnollisten monopolien pitäisi lähtökohtaisesti olla julkisessa omistuksessa tai not for profit/non-profit yhtiön näpeissä. Luonnollista monopolia ei pitäisi luovuttaa tai myydä tahoille, jotka pyrkivät käyttämään monopoliasemaansa maksimaalisen voiton tavoitteluun.

  • Ehkä ei tee koska Suomen eduskunta ei juuri voi heiluttaa eurooppalaista sähkönhintaa eikä edes tuota pohjoiseuroopan hintaakaan.
   Kuten aloittaja tietää, niin yhteiseen sähköverkkoon ei kannata myydä sähköä alle pyyntihinnan.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Milloin olet viimeksi nähnyt

   Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
   Ikävä
   134
   2132
  2. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

   😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
   Luterilaisuus
   376
   1576
  3. Hauskaakin jopa...

   Että moni nainen olettaa, että kyse on vaan siitä kaanustinloukusta, kun mies jotain ehdottaa. 😄 Ja miettiikö monikaan
   Sinkut
   227
   1176
  4. Pimahdan kohta ihan kunnolla

   Entä, jos otan sitten yhteyttä sinuun? 🫨🫥🥴
   Ikävä
   21
   1030
  5. Nainen, minkä kappaleen laittaisit nyt miehelle

   kuunneltavaksi tietäen, että hän ikävöi sinua ja kipuilee päästäkseen yhteyteen kanssasi. Jotain, joka kertoo...
   Ikävä
   109
   999
  6. Koen, että minua tavallaan vainotaan

   Kyllä minä vain satun tietämään, että täälläkin on joitain serkun kaiman kummeja jotka kiusaavat minua. Lisäksi sairas n
   Ikävä
   126
   979
  7. Toivottavasti vielä kohdataan mies

   Ja aloitetaan juttelu. Nyt olisin valmis.
   Ikävä
   94
   963
  8. Vanhemmalle naiselle

   Aikataulu muutos. Ensi viikolla pistetään asia vireille. Ei juhannukseen asti aikaa. Kannatti valehdella!
   Ikävä
   55
   928
  9. Herätänkö minä sinut itkullani nainen

   Kysyn tässä kun kaipuun aallot lyövät ylitseni ja ihmettelen missä olet toivoessani, että olisit tässä vierelläni. On va
   Ikävä
   25
   858
  10. Vastaa nyt kun kuitenkin valvot!

   Vai pelkäätkö että miehesi herää? Ppm:lle 😉
   Ikävä
   111
   818
  Aihe