Miksi eduskunta ei tee mitään sähkön hinnalle??? Käsittämätöntä vastuuttomuutta!!!

Anonyymi-ap

Miksi eduskunta ei säädä lakia joka antaa mahdollisuuden verottaa sähköyhtiöitä harkinnanvaraisesti? Tuo olisi täysin mahdollista tehdä jos olisi tahtoa. Erityisesti yhtiöt joilla on omaa tuotantoa saavat aivan törkeitä siis supertörkeitä voittoja jotka pitäisi verottaa pois! Siis jos tahtoa olisi päättäjillä niin tämä tehtäisiin ja nuo verot käytettäisiin ihmisten sähkölaskuihin.

Näin kun annetaan jatkua niin liikehdintä alkaa kansan parissa viimeistään helmikuussa. Ihmiset lähtevät kaduille vaatimaan parempia päättäjiä. Nämä hinnat tulevat olemaan täysin katastrofaaliset erityisesti omakotilämmittäjille joilla monella kulutus on luokka +/- 30 000 kWh/vuosi. Keväällä roikutaan pörssisähkössä ja jopa yli 1€/kWh hinnoissa. Se tietää tuhansien € laskua /kk!!! (joulu. tammi. helmi kulutukset tyypillisesti 3500-5000kWh/kk)
Ei juuri kukaan ja varsinkaan perheelliset perusduunia tekevät perheet selviä noista laskuista.

Koittakaa nyt arkadianmäen TUNARIT saada tämä asia hoidettua!!! Koittakaa nyt ymmärtää että ihmisten sähkölaskuihin on tullut yksi ylimääräinen nolla perään!!!

14

88

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kyllä haluamasi vero on tulossa ja se tulee nostamaan sähkön hintoja myös sinulta. Tätähän varmaan halusit?

      • Anonyymi

        Ei sillä väliä kunhan verotetaan kaikki yli 5% sähköyhtiöiden viimeisen viivan alle jääneestä valtiolle ja kierrätetään sieltä asiakkaille takaisin. Sieltä sen sitten takaisin saan,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei sillä väliä kunhan verotetaan kaikki yli 5% sähköyhtiöiden viimeisen viivan alle jääneestä valtiolle ja kierrätetään sieltä asiakkaille takaisin. Sieltä sen sitten takaisin saan,

        Tuo verotus tekee sen, että sähkön hinta nousee, mutta ei niitä verotettuja rahoja näille asiakkaille takaisin kierrätetä. Vero nostanee sähkön hintaa jonkin verran myös pysyvästi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo verotus tekee sen, että sähkön hinta nousee, mutta ei niitä verotettuja rahoja näille asiakkaille takaisin kierrätetä. Vero nostanee sähkön hintaa jonkin verran myös pysyvästi.

        Tottakai ne kierrätetään takaisin asiakkaille. Sehän on tämän uuden lain ainoa tarkoituskin. Herää!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tottakai ne kierrätetään takaisin asiakkaille. Sehän on tämän uuden lain ainoa tarkoituskin. Herää!

        Turha toivo, ainoa seuraus on se, että sähkön hinnat nousevat tämän seurauksena pitkäksi aikaa.


    • Ovathan he tehneet kovastikin töitä sähkön hinnan eteen. Samoin kuin muidenkin kustannusten eteen. He ovat ihan itse, kovalla työllä asettaneet nämä järjettömät talouspakotteet, jotka murentavat Euroopan ja erityisesti Suomen talouden.

      Pakotteiden seurauksena energian hinnat nousevat, inflaatio laukkaa ja kansalaisten ostovoima murenee.

      Viimeisestä tilastosta (heinä-syyskuu) näkee, että palkansaajien reaaliansiot laskivat 4,8% vuoden takaiseen verrattuna. Historiassa pitää mennä devalvaatiovuoteen 1957 ennen kuin löytyy "kovempi" lukema. Ja tämä on suurelta osin meidän omien päättäjien kovan työn tulosta. Samaan ei pystynyt 90-luvun lama eikä 70-luvun energiakriisi, mutta meidän omat päättäjä pystyivät. Ja vielä kysytään, että mikseivät he tee mitään!

      Henkilökohtaineen mielipiteeni on, että olisi ollut parempi olla tekemättä mitään. Huonompi se ei ainakaan olisi voinut olla.

      https://suomenkuvalehti.fi/mielipide/palkansaaja-koyhtyy-nyt-ennatystahtia-reaalipalkat-eivat-pudonneet-nain-nopeasti-edes-lamavuosina/

      • Anonyymi

        No minusta talouspakotteet ovat kyllä pelkästään positiivinen asia, tosin en haluakkaan kantaa rahaa säkkitolkulla venäjälle. On paljon fiksumpaa investoida vaikka eurooppaan ja rahoittaa euroopan omaa toimintaa tai energiantuotantoa, kuin maksaa järkyttäviä summia venäjälle ja näin mahdollistaa nyt sota Ukrainaa vastaan ja kohta ehkä olisi kohteena ollut Suomi. Pakotteet hillitsevät tehokkaasti näitä haluja, mutta ymmärrän toki, että osa ei tätä ymmärrä, yleensä se sama kansanosa, joka ei osannut suojautua esimerkiksi sähkön hinnan nousultakaan.


    • Anonyymi

      Matut nauttii ilmaisesta sähköstä.

    • Anonyymi

      Jos kororotat sähköyhtiön veroja heidän pitää nostaa sähkön hintaa vastaavasti . Mitäs sanot siihen ???? nooo poikeaishan Sanna fyrkilla Uudessaseelannissa .

      • Anonyymi

        Näinhän se karrikoidusti menee, lisää veroja tarkoittaa korkeampaa hintaa. Mutta taas pitää huomata, että kansa kovasti halusi tätä veroa, joten ei kannata jupista sähkön hinnastakaan, koska sitä juuri saa mitä tilaa.


    • Anonyymi

      Energiavirasto on lupa- ja valvontaviranomainen, joka valvoo ja edistää sähkö- ja kaasumarkkinoiden toimintaa. Energiavirasto valvoo verkkoyhtiöiden hinnoittelua kokonaisuutena neljän vuoden jaksoissa, joka ilmeisesti on liian harvoin.

      Hinnoittelun valvonta
      https://energiavirasto.fi/hinnoittelun-valvonta

    • Anonyymi

      EI KORPPI KORPIN SILMÄÄ NOKI ELI POLITIIKOILLA VISSIIN OSAKKEITA SÄHKÖYHTIÖIHIN. SÄHKÖYHTIÖT ON HALLITUKSEN LAILLISTAMIA ROSVOJA OSAKKEEN OMISTAJIA NÄIN OLLEN KYTTÄÄVÄT VEROTTOMIA OSINKO TUOTTOJA.

    • Anonyymi

      Perusongelma on mielestäni se, kun tällainen luonnollinen monopoli on voittoja tavoittelevien yhtiöiden näpeissä.

      Sähköverkot ovat luonnollinen monopoli, eli palvelu, jota sen luonteen vuoksi asiakkaat eivät voi kilpailuttaa. Ei ole tarkoituksenmukaista tai kannattavaa rakentaa kahta tai useampaa rinnakkaista sähköverkkoa, joiden välillä kansalaiset voisivat valita tai kilpailuttaa ne. Sama koskee myös veden jakelua.

      Tällaisten luonnollisten monopolien pitäisi lähtökohtaisesti olla julkisessa omistuksessa tai not for profit/non-profit yhtiön näpeissä. Luonnollista monopolia ei pitäisi luovuttaa tai myydä tahoille, jotka pyrkivät käyttämään monopoliasemaansa maksimaalisen voiton tavoitteluun.

    • Ehkä ei tee koska Suomen eduskunta ei juuri voi heiluttaa eurooppalaista sähkönhintaa eikä edes tuota pohjoiseuroopan hintaakaan.
      Kuten aloittaja tietää, niin yhteiseen sähköverkkoon ei kannata myydä sähköä alle pyyntihinnan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 127
      3427
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      93
      3154
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2358
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      27
      1824
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1688
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1559
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1524
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1466
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1431
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      83
      1375
    Aihe