Päinvastoin kuin ministeri Lintilä väittää OL3-ei ole pelkästään yksityinen hanke. Kun

Anonyymi-ap

rakennuslupa 2005 myönnettiin 1600 MW ydinvoimalaitokselle, OL3 oli määrä valmistua 2009. Samalla moni pienempi perinteinen alle 200 MW voimalaitoshanke hylättiin, lykkäntyi vuosikausiksi ja jopa haudatiin lopullisesti. Lopulta 2010 eduskunta myönsi Fennovimalle periaatepäätöksen hakea lupaa rakentaa yfinvoimala sähköpulaa.

OL3- jatkuvat vivästymiset ovat ajaneet Suomen riippuvaiseski tuontisähköstä, kun OL3 valmistumista on odoteltu jo toista vuosikymmentä. Joten on täyttä palturia puhua, että OL3 voi puuhailla ja väsätä laitostaan ilman yhteiskuntavastuuta valmistumisesta. Hallitksen ja vastaavan ministerin on oltava yhteydessä Ransakan ja Saksan hallituksiin Arevan ja Siemensin edesvastuuttomasta, välinpitämättömästä ja ammttitaidottoasta puuuhastelusta.

13

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kaikki hankkeet piharakennuksesta lähtien ovat jollain tavalla julkishallinnon tarkastamia ja hyväksymiä. Miksei sitten ydinvoimalat.

      Tunnut unohtavan, että hallitukset ovat siunanneet myös toisen ydinvoimahankkeen eli Hanhikiven. Kaikki tietävät, että se ryssittiin.

      Vika yhden hankkeen myöhästymisessä ja toisen ryssimisestä ei ole kuitenkaan minkään niistä hallituksista, joiden aikana hankkeita on viritetty.

      • Anonyymi

        Viime tiedoite oli, OL3 otetaa käyttöön v.2037 jos koekäyttö onnistuu silloinkaan.

        _


      • Anonyymi

        😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋

        🍑 ­­­N­y­­­m­­f­­o­­­m­­a­­­a­­­n­i -> https://ye.pe/finngirl21#17666688f

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      Pitkäaikaisissa hankeissa, joihin eduskunta on myöntänyt luvan, valtion ja hallituksen vastuu jatkuu hallituksesta riippumatta, että hanke toteutetaan suunnitellusti myös aikataulun osalta. OL3toimitatjien tai TVOn vastuu ei rajoitu pelkästään sen omaan näkemykseen vaan ovat sitoutuneet lupaa pyytäessään, että sähköä tuotetaan 2009 ei 2023. Myöhästymiselä on ollut vaikutusta koko Suomen sähköntuookapasiteetin rakentamiseen ja suunnitteluun. Jos vuonna 2005 TVO olisi ilmoitatnut, että laitos valmistuukin vasta 2023, niin tuskin oltaisiin tässä tilanteessa. Olemassa olevat hiilivoimalat on purettu, uutta perustuotanto olisi rakentamatta jne.

      • Anonyymi

        Minkä perusteella se vastuu synty?

        Väitän, ettei vastuuta ole muussa kuin lupien antamisessa.


    • Anonyymi

      Fennovoiman hanke pysäytettiin heti, kun oli epäisys myöhästymisestä. OL3 haneen keskeyttämisestä ei ole keskusteltu, vaikka toimittaja Areva-Siemens on myöhässä 14 v alkuperäisestä aikataulustaan ja kaikki on ollut housuissa saman ajan. Housja ei ole edes pesty saati vaihdettu. Sama selitykset ja venkoilut jatkuvat hamaan tulevaisuuteen. Ja kukaan eole kuulemma vastuussa.

      Jos suomalinen yritys olisi luvannut toimittaa Ranskaan ja Saksaan laitoksen, jolla olisi yhtä suuri merkitys koko kansantaloudelle ja se myöhästyisi parikymentä vuotta, niin kuvitteleeko Suomen hallitus, että hallitukset Saksassa ja Ranskassa pyörittelisivät peukaloitan ja sanoisivat, että asiahan ei meille kuulu mitenkään?

      Hallitukselta OL3 suhtautuminen on ollut täysin munatonta ja ala-arvoista toimintaa.

      Oliskohan hallituksen syytä sanoa, että ellOL3 mylly pyöri kuluvan vuoden 2022 loppuun mennessä, sen ei tarvitse pyöriä koskaan, eikä se tule saamaan käynnistyslupaa ikikuuna päivänä van käskee Arevan ja Siemensin viemään romuksa pois.

      • Anonyymi

        Olet ymmärtänyt eduskunnan ja hallituksen roolin väärin.


    • Anonyymi

      Toisaalta jo vuosia sitten Siemens ilmoitti lehdessä (tapa loukata vastapuolta kun riita on syvä) Arevalle ja ranskalaisille irtaantuvansa Areva-yhteistyöstä. Sakut olivat kyllästyneet kaikenlaisiin virheisiin. Ilmoittivat haastattelussa löytäneensä uuden, osaavan ja luotettavan ydinvoima-alan yhteistyökumppanin, nimittäin venäläiset!

      Näin jälkikäteen herää kysymys, kenet venäläiset aikanaan lahjoivat?

      • Anonyymi

        Venäläiset lahjoivat ranskalaisen artevan tekemään sutta.
        Jotta vois edelleen myydä omaa energiaa.
        Näin se pakko vihreys toteutuu väkisin


    • Anonyymi

      Hallituksen ja eduskunna rooli ydinvoimalahankeissa on keskeinen. Hehän päättävät siitä kuka, milloin ja mihin saa rakentaa ydinvoimalan. Joten sen vastuu ei lopu siihen, että lupa myönnetään vaan se kestää koko hankeen ajan sisältäen myös aikataulussa pysymiset. Kyse ei ole mistään kaivoshankeesta tai tie rummusta vaan koko yhteiskunna ja sen kehityksen kannalta keskeisestä hankkeesta, jonka aikataulusiirtymillä on välillisiä ja välittömia seurauksia koko yhteiskunnalle.

      Jos hallitus ja eduskunta antaa yksityiselle yritykselle luva jonkun "Tunnin juna" rakentamisesta ja sen on määrä valmistua 2029. Mutta rata ei vamistu kun vasta 2043 ja silloinkin junat seisovat suurimman osan ajasta jonkun hiluvitkuttinvian vuoksi, niin kuka vastaa viivästymisen aiheuttamista kustannuksita. Välilliset vahingot ja seuraukset ovat valta vanhaja uuden radan asukkaille, yrityksille jne. Kyllä luvan myöntäjällä on vastuu muustakin kuin pelkästä nimensä raaputtamisesta.

    • Anonyymi

      Huolta kyllä herättää, jos Lintilä joutuu tässä Nato-sisäänpääsyn keväänä vielä ottamaan puolustusministerin salkun ikään kuin uutena oppikirjana hoidettavakseen. Onkohan tämä nyt ihan järkevin ratkaisu, Kai Mykkänen kysyy. Saadaanhan tällä kylläkin Lintilä sairaslomalle sydänvikojen takia.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Olkiluoto valtion suuri susi!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      117
      2625
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      255
      1148
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1094
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1054
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      930
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      923
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      896
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      832
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      799
    Aihe