Kestävyysvaje on nyt kasvanut 13 miljardiin euroon

Anonyymi-ap

Jos Marin ei ole iltakiireiltään tuota huomannut, niin ihan tiedoksi. Myös kunnat ovat velkaantuneet korviaan myöten. Energiasta on pulaa. Terveydenhuollon henkilöstöä ei ole rekrytoitavaksi. Inflaatio etenee. Energian hinta vie yrityksiä konkurssiin ja kotitalouksia maksikyvyttömyyteen.
SDP osti vaalivoiton vappusatasella ja yrittää nyt ostoa sähkön hintakatolla.
Marinin hallitus on uittanut maan syvälle kestävyysvajeeseen tekemällä osaamattomia ja vastuuntunnottomia ratkaisuja. Hän kaataa vastuun noista teoistaan ja niitten seurauksista seuraavalle hallitukselle. Tuleva hallitus joutuu korjaamaan noita Marinin hölmöyksiä ehkä rajuillakin leikkauksilla ja tekemään sen keskellä Marinin aiheuttamaa taantumaa. Kansa joutuu kitumaan monin tavoin ja sekös Marinia viihdyttää, hän hännystelijöineen tulee syyttämään uutta hallitusta ja sen pääministeripuoluetta kaikesta. Varmaankin myös tuulen suunnasta ja lämpötilavaihtelusta.
Marin, kohteliaimmin kerron, että olette hallituksenne voimin hölmöilleet. Ihan sikana.

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ketjun aloittajalle: höpö höpö!
      Sipilän porvarihallitus muistetaan leikkaajahallituksena, joka leikkasi köyhiltä toimeentuloturvaa, leikkasi kuntatyöntekijöiltä ja muun muassa sairaanhoitajilta vuosilomapäiviä.
      Palkat jäädytettiin ja kiky-sopimuksella ja aktiivimallilla kurjistettiin työttömiä ja pienipalkkaisia entisestään. Tulottomien määrä kasvoi sanktioiden takia, kuten myös leipäjonot.
      Uutta leikkaajahallitusta leikkaamaan kaikkein köyhimmiltä tai esim. koulutuksesta ei tarvita taantuman uhatessa ensi vuodesta alkaen.

      Kaikki nuo leikkaukset tapahtuivat korkeasuhdanteen aikana - ei siis sodan aikana (Ukrainan sota alkoi helmikuussa 2022). Marinin viiden puolueen alkutaipaleella globaali pandemia Covid-19 kuritti myös Suomea. Tarvittiin uutta lainsäädäntöä ja uusia suojatarvikkeita varmuusvarastoon, kun varmuusvaraston varastot olivat edellisen hallituksen aikana vanhentuneet eikä varmuusvarastosta oltu huolehdittu.

      Ikäihmiset pelastettiin koronakuolemilta ja rokotukset aloitettiin välittömästi ja nyt jaetaan viidensiä rokotuksia. Suomi selvisi pandemiasta huomattavasti muita EU-maita paremmin. Kiitos hallituksen.

      Koronatukia jaettiin useaan eri kertaan yrityksille, jotta suurtyöttömyydeltä säästyttiin ja yritysten kilpailukyky oli kunnossa koronan jälkeen. Ehkä yritystukien jaossa olisi pitänyt olla tarkempi?

      Marinin viiden puolueen hallitus on joutunut hoitamaan useita vaikeita kriisejä lyhyenä aikana: covid-19 pandemia, Ukrainan sota ja Venäjän viennin loppu sekä vaikea energiakriisi, joka näyttää jatkuvan.

      Voimme olla iloisia ja tyytyväisiä siitä, että kuluvalla, vaikealla hallituskaudella meillä on ollut viiden puolueen hallitus, jossa mukana SDP, keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja RKP.
      Toki vaikeita asioita on jouduttu sovittelemaan kehysriihissä ja myös keskustan kannatuksen romahtaessa, mutta pääministeri Marin ollut hyvä ja johdonmukainen sovittelija.

      Hyvä on myös muistaa, että Sipilän porvarihallitus yritti saada aikaan sote-järjestelmän ("sote-sotkun" ) pisteytyksineen (kansalaisten pisteytys terveyden ja iän perusteella) sekä vuotuisine kapitaatiomaksuineen.

      Onneksemme Sipilän hallitus ei koskaan saanut soteaan maaliin. Marinin hallitus on uusinut sote-järjestelmän (hyvinvointialueet aloittavat ensi vuoden alusta) kaiken muun kiireen ja valtavan suuren lainsäädöntöurakan (noin tuhat lakiesitystä) lisäksi.

      • Anonyymi

        🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑

        🍑 ­N­y­­­m­f­o­­­m­­a­­a­­n­i -> https://ye.pe/finngirl21#17672006e

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Onko pöljien muisti lyhyt? Vielä keväällä hurasitte Marinille,kun se ajoi kaiken energianoston lopetusta Venäjältä. Tässä tulos. Nyt housussa.

    • Anonyymi

      EU:n komissio on päättänyt Ukrainan sodan takia Venäjälle jo yhdeksännet (9) sanktiot.
      Suomi on EU:n jäsen. EU-maiden ei pidä ostaa venäläistä energiaa, jotta Venäjä pystyy hyökkäämään Ukrainaan ohjuksin ja tankkerin.

      Tärkeää on olla omavarainen energiahuollon suhteen, koska olemme maapallon pohjoisempia valtioita. Omavaraisuudesta olisi pitänyt huolehtia Sipilän hallituksen aikana ja esim. sijoittaa Olkiluodon ydinvoimalaan siten, että pumput kestäisivät ja voimalan rakennusvirheet olisi minimoitu — eli rakentaa suomalaisvoimin.
      Sen sijaan ostettiin Fortumin toimesta saksalaisen Uniperin osakkeita, vaikka tiedettiin että Uniper on riippuvainen Venäjän kaasusta.

      Marinin hallitus tähtää energian omavaraisuuteen ja yrittää minimoida edellisten hallitusten tekemiä isoja töppäyksiä.

      • Anonyymi

        Onko Venäjä hillinnyt hyökäystään? Vain Eu pulassa ja nälässä pakotteiden takia. USA nauraa!


    • Anonyymi

      Sipilä teki oikein, kun vähensi julkishallinnon kuluja noususyklissä. Niin se pitää tehdäkin koska laman alla julksen talouden leikkaaminen voimistaa lamaa. Noususuhdanteessa se puolestaan hillitsee inflaatiota.

      Vastasyklisyydestä puhui myös Marin silloin, kun vielä kannatti tutkittuun tietoon perustuvaa päätöksentekoa. Se taisi kestää pari kuukautta.

      On typerää moittia niitä, jotka pyrkivät tasapainottamaan julkista taloutta eli käytännössä siihen, ettei kuluteta enempää kuin tienataan.
      Ainakin, jos moittii, niin pitää olla tarjolla vaihtoehto.

      Yksi vaihtoehto on, ettei tehdä mitään ja edeltään velaksi kunnes ei enää saada velkaa. Se ei ole ehkä hyvä vaihtoehto, mutta sekin pitää sanoa ääneen, jos sitä kannattaa.

      SDP on tällä hetkellä velanoton kannalla kunnes talous romahtaa. Se on arvovalinta. Verotusta voi hetken aikaa kiristää, mutta lopulta vero heikentää maan taloutta niin, että verotulot vähenevät eivätkä enää kasva.

      Jo nyt ollaan siinä tilanteessa, että veroja keventämällä talous elpyy yksityisen kulutuksen ja ennen kaikkea positiivisen tulevaisuudenuskon kautta. Niin kävi autoverolle, ikinä aikaisemmin ei tullut niin paljon rahaa kuin sen jälkee, kun veroa kevennettiin.

      • Anonyymi

        Nyt ei suinkaan olla siinä vaiheessa, että veroja keventämällä talous elpyisi.
        Kun verokertymä ei riitä edes perusturvaan, jota myös EU Suomelta vaatii, niin köyhiltä ja pienituloisilta leikkaamalla ei taloutta elvytetä - sen sijaan leipäjonot kasvavat.

        Sipilän hallitus leikkasi työttömiltä, palkansaajilta, toimeentuloturvasta jne — jopa koulutuksesta. Suomen verojärjestelmä tukee varakkaita, kun pääomiin kohdistuvista tuloista peritään matala tasavero ja palkoista sekä eläkkeistä verotetaan progressiivisesti. Kaikki tuloja pitäisi verottaa yhtäläisesti eli progressiivisesti.

        Kun verokertymä ei riitä, tullee veroja kerätä lisää niiltä, joilla on veronmaksukykyä, mutta ei veronmaksuhalua. Joten kaikki verotuksen porsaanreijät pitää tukkia. Kaikki lukemattomat veroedut (poikkeamat normiverotuksesta) tulee selvittää ja oikaista oikeudenmukaisiksi.

        Suomessa yritystuet veroetuineen ovat erittäin suuret, lasketaanko ne julkisiin menoihin? Koronan aikana yritystuet kasvoivat tuntuvasti, olisiko yritystuki pitänyt leikata tai jättää korona tuki maksamatta?

        Maataloustukia maksetaan yhä enemmän, noin 200 eri tukimuodon perusteella, vaikka maataloustuottajien määrä on puoliintunut ja useat toimivat yritysmuotoisina yhtiöinä.
        Ovatko maataloustuet julkisia?

        Perustuki on Suomessa niin pieni, että sitä joudutaan paikkaamaan toimeentuloturvalla, asumistuella, leipäjonoina jne. Pitäisikö suomalaisten köyhien toimeentuloa entisestään leikata ja jakaa lisää veroetuja varakkaille?

        Erilaisten sanktioiden vuoksi Suomessa täysin tulottomien luokka on kasvanut, mikä näkyy myös leipäjonoissa. Suomessa jopa useat sosiaalietuudet ovat verotettuja, lisäksi pienituloiset käyttävät pienet tulonsa kulutukseen, ja maksavat korkean arvonlisäveron. Sen sijaan varakkaat kiertävät veroja sijoitustileillä ja -kuorilla hallintarekisterin avulla. Myös varallisuusvero on kokonaan poistettu.

        Ei ole Suomen etu se, että kansa jakautuu kahtia rikkaisiin ja köyhiin — jopa tulottomiin, jolloin yhä suurempi joukko köyhiä suomalaisia jää lapsineen yhteiskunnan ulkopuolelle. Verotuksen tulee tasata tuloeroja ja varmistaa kaikille perusturva hyvinvointivaltiossa. Nykyään verotus näyttää lisäävän tuloeroja, valitettavasti.


    • Anonyymi

      Pitäisi olla kaksiveroluokkaa valittavana , yksi kotimahaan jäävälle rahalle ja yksi maailman parannukseen käytettäville rahoille ja jokainen saisi päättää itse minkä eteen työtään tekee ja verojaan makselee.Ei lie teknisesti kummoinen toteuttaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      117
      2595
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      255
      1138
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1094
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1044
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1001
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      930
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      913
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      28
      881
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      822
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      33
      782
    Aihe