Terveydenhuolto kriisissä

Anonyymi-ap

Terveydenhuollon julkiset palvelut toimivat puutteellisesti, joten eläkeläiset ja muut pienituloiset ovat kalliin yksityisen sairaanhoidon armoilla, kun ei saa kelakorvauksia. Osalla eläkeläisistä ja muista pienituloisista ei ole mahdollista käyttää yksityisiä terveyspalveluja korkeiden maksujen vuoksi. Ministereillä ja virkamiehillä on ilmaiset terveyspalvelut mutta ei mitään tietoa miten pienituloiset ja erityisesti eläkeläiset ja työttömät yms. ovat heikkojen terveyspalveluiden varassa. Työssä olevilla on suojana työterveyshuolto. Hyvinvointialueet aloittavat toiminnan uuden vuoden alusta. Ne ei tule toimimaan edes suurella rahalla. Sipilän hallituksen sotemalli olisi ollut toimivampi mutta SDP torppasi sen. Valinnan vapaus olisi pitänyt saada soteen ja kyllä se vielä tuleekin, kunhan ensin riittävästi tuhlataan rahaa, aikaa ja terveydenhuolto ruuhkautuu. Ilta-Sanomat kirjoitti: "Vielä muutama vuosi sitten potilaspaikat riittivät kaikille. Nyt vanhustenhuollon karu tilanne heijastuu päivystyksiin, jotka ovat muuttuneet vuodeosastoiksi ja joissa hoitajat tekevät jopa neljän ihmisen työt." Tämä on täyttä totta ja kaikki tämä on tapahtunut Marinin hallituskaudella tehtyjen huonojen päätöksien vuoksi. Hoitajamitoitus piti keventää ruuhkia ja hoitajien työpaineita. Toisin kävi. Vanhusten hoitopaikkoja on vähennetty, terveyskeskuksien vuodeosastoja suljettu, maaseudulla kokonaisia terveyskeskuksia on suljettu, hoitajapula lisääntynyt yms. Minkäänlaisia parannuksia terveydenhuoltoon ei ole tehty eikä edes tunnusteta epäonnistumisia. Omassa nuoruudessani oli luonnollista, että palkansaajat äänestivät sosiaalidemokraatteja. Silloin SDP vielä sai jotain hyvää aikaan, esim. terveyskeskukset ovat pitkälti sdp:n työtä. Nyt Sanna Marinin hallitus tuhoaa sitä, mitä sen edeltäjät suurella työllä tekivät. Hyvät lukijat. Ottakaa nämä tosi asiat huomioon valitessane äänestettävä kansanedutajia.

18

154

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Terveydenhuollon ongelmat ovat syntyneet pitkän ajan kuluessa, ei ole Marinin hallituksen syytä.

   Syyllisiä ovat kuntapäättäjät, jotka ovat leikanneet vuosien ajan vanhusten palveluasumisesta.
   Tässä on ollut takana väärästä päästä säästäminen, mutta myös ideologia, että "vanhuksen on paras asua kotona", vaikka se olisi käytännössä mahdotonta.

   Aion äänestää demareita, en populistista oikeistoa, joka on ollut mukana tekemässä näitä huonoja päätöksiä.

  • Anonyymi

   Sipilän hallituksen sotemalli oli niin surkea, että se kaatui perustuslakivaliokunnassa.

   • Anonyymi

    Kokkarit yrittivät myydä sairaat ja mummot kansainvälisille suuryrityksille. Tämä oli lähellä onnistua, kunnes kävi ilmi että nämä yksityiset laiminlöivät mummoja. Sen jälkeen tehtiin nämä hoitajamitoitukset.

    Eri asia on, että kokoomusjohtoiset Tehy ja Super lobbasivat asian niin, että mummoja hoitamaan määrättiin ylikoulutettuja hoitajia. Vaipan vaihto ruoan syöttäminen ym. sujuisi vähemmänkin koulutetuilta hoiva-avustajilta. Sama ongelma on päiväkodeissa, koulutusvaatimukset ovat todella tiukat.


   • Anonyymi

    Miksi kallispalksiset johtat ei hoida töitään

    Mitä on tehty ei mitään
    Pitäiskö erota vai erottaa


   • Yhdistämällä julkista ja yksityistä olisi enemmän henkilökuntaa josta nyt on pulaa. Tuohan oli Sipilän ajatuksena. Hoitajamitoitus kertoo sen miten sosialisti miettii, jotta kun hän saa aikaan lain niin kaikki muuttuu sen mukana. Näin ei käynyt vaan hoitopaikkoja jouduttiin vähentämään eikä SS parvineen saanut muuta aikaan kuin huonon soten, joka tulee nielemään rahaa krokotiilin lailla. Tuo sote vaatii korjausta ja pian!


  • Anonyymi

   Suurin osa ihmisistä, jotka ovat töissä, ovat yksityisen terveydenhuollon piirissä.

   Kela maksaa kiltisti viulut, suurin ongelma on vanhukset, mutta joutavatkin pois jaloista.

   • Anonyymi

    Ei kela maksa kuin osan yksityisestä terveydenhuollosta. Työssä olevat ovat työterveyden piirissä, he ovat kelan piirissä.


  • Anonyymi

   Terveydenhuolto on Marinin hallituksen aikana joutunut kriisiin. Hoitajapula vain lisääntyy. Kaikkea ei voi selittää koronalla. Mitä on tehty, että hoitajia ei riitä siihen, mihin niitä riitti aiemmin.

   • Anonyymi

    Kunta päättäjät ovat kusseet omiin muroihinsa kun terveydenhoitomenoja on budjetoitu alijäämäisiksi toivossa, että hyvinvointialueet antavat enemmän varoja.
    Miksi hyvinvointialue olisi avokätisempi kun rahoituksessa on miljardien vaje ja alibudjoinnilla syvennetään kriisiä entisestään.
    Terveydenhoidossa kaikki mikä ikinä on pystytty myymään, ulkoistamaan se on tehty ja tehdään kiihtyvällä vauhdilla ja nyt Soten alkaessa EI OLE, toimitiloja, ei henkilökuntaa, ollaan niin housut nilkoissa kuin ikinä, tämän syvempään ei kyykätä.
    Hyvinvointi aluellakin ENSIMMÄINEN tehtävä on rakentaa hallintohimmeli ja siihen on rahaa löytynyt kiitettävästi potilaat ja palvelut ovat sivuseikka ja tämä pätee joka ainoaan PUOLUEESEEN, joka puolue katsoo, että kannattajat, sidosryhmät saavat mitä haluavat.
    Se missä Suomessa pitää toimintaa muuttaa on, että vähemmän koulutettu henkilökunta voi osallistua arjen pyöritykseen palvelu- , hoivayksiköissä ja lasten varhaiskasvaruksessa, päiväkodeissa. Vaipan vaihtoon tai puuron syöttämiseen ei maisterin papereita tarvita.
    Kertokaa nyt mikä siinä on kun siellä päättäjä tasolla muututaan valvottaviksi idiooteiksi kun pitää hoitaa asioita? Se tahtoo mennä aina numeroiden pyöritykseksi ja numeroiden pyörityksen tuloksen näemme kaikki!


  • Anonyymi

   Hoitajamitoitusta lisättiin, joten kaikki on hyvin.

   • Anonyymi

    Tällä hetkellä useita tuhansia vanhuksia on jonossa odottamassa hoitopaikkaa. Tämän hallituksen aikana hoitopaikkoja on vähennetty yli viidellä tuhannella. Tarve kasvaa, mutta paikat vähenevät. Näin on toiminut hallituksemme. Jotkut tätä politiikkaa vielä kiittävät.


   • Mistä veikkaat niiden lisähoitajien löytyvän?


  • Anonyymi

   Hallitus sääti potilasturvalluuslain, mikä ihme mättää kun ko.laista huolimatta päivystykset ruhkautuu ja potilasturvallisuus vaarantuu. Hallitus sääti 0.7 hoitajamitoutuksen, eikö sekään ratkaissut vanhushoivan puutteita. Muistan kuinka poliitikot vetosivat vuonna 2015 tulleiden mieslaumojen puolesta hoitajapulaan, keskusteluissa kysyivät persuilta, jos ei tulijat ole tervetulleita niin sanokaa kuka teitä sitten hoitaa? On käynyt päinvastoin nämä muka "hoitajat" tarvitsevat kotoutusta eivätkä hoida edes itseään.

  • Anonyymi

   Mitä vaikeita asioita hallitus on saanut päätökseen positiivisesti, eli maaliin asti.
   Ei mitään.

   Ainoa jonka sai maaliin, oli hoitajien pakkotyölaki.

   muuta ei ole saatu maaliin, asiat on vain menneet eteenpäin kuin juna raiteilla.

   Velkaa on osattu ottaa ja nyt maksetaan siitä melkoista korkoa.

   • Anonyymi

    Oppivelvollisuus yltää toisen asteen koulutukseen jolloin nuoret eivät putoa tyhjän päälle lapsellisuuttaan.
    Päivähoito oikeus palauteettin ja kaikki Sipilän porvarihallituksen kikyt ja lomarahaleikkaukset purettiin.
    Isoin asia on Sote joka saatiin toimintaan ja turvaa hoidon sitä tarvitseville, joka vuodenvaihteen jälkeen täyteen toimintaan, tehokkaasti.
    Kaikkiaan politiikkaan on palautettu kunnioitus ihmistä ja ihmisyyttä kohtaan, eikä valikoida ihmisiä siten, kenellä isoin seteli siinä " huulienvälissä lepattaa".


  • Anonyymi

   Oppivelvollisuutta lisättiin ja nyt koululaisten terveystarkastuksista jätetään tekemättä. Päivähoito oikeus palautettiin ja seurasi hoitajapula, lasten kannalta ikävää myös että hoitajat vaihtuvat usein joten aina vieras hoitaja paikalla.
   Vanhushoivan hoitajamitoitus on yksi tekijä päivystysten ruuhkautumiseen, jatkohoitoa ei ole joten vanhuksia sijoitetaan vuodeosastoille vaikka eivät tarvitse sairaalahoitoa.
   Hallitus voi toki kehua saavutuksiaan, kertoa kuinka hyvin tuloerot. leipäjonot ja lapsiköyhyys on saatu kasvuun.

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Miksi Hoito palvelu numeroa pidetään Jonossa?
   Aika kumma kun on Ruuhkaa? Kolme Naista juttelee keskenään. Ei ole Paikan päällä ilmoittautumista. Vain puhelin numero. Olin odotus aulassa yrittämässä soittaa. Kunnes yksi Heistä kerkesi Vastaamaan RUuhkan keskeltä.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seiska: "Naimisissa oleva kansanedustaja Matias Mäkynen (SDP) iski nuoren opiskelijan"

   https://www.seiska.fi/Kotimaa/Skandaalipaljastus-Naimisissa-oleva-kansanedustaja-Matias-Makynen-iski-nuoren-opiskelijan "Opiskelija on kertonut lähip
   Maailman menoa
   482
   3426
  2. Maisa menetti autonsa

   Alamäki on alkanut...todellisuudessa auto lähti liisarista kun rahat loppui... https://www.seiska.fi/Kotimaa/Voi-ei-Maisa-Torppa-joutui-autokiipeliin
   Kotimaiset julkkisjuorut
   89
   2561
  3. Sille jollekin, edelleen tunnistat kyllä

   Jatkamme siitä mihin jäimme. Tekniikkakin meni kauhusta polvilleen kun rikoimme rajat. Edelleen on vielä verkko avaamatta. Nyt huomaat, että pidät si
   Ikävä
   241
   2016
  4. Tältä näyttää Elastiselle rakennettava luksusmökki Lapissa - Jopa Samu Haber hehkuttaa: "Upee"

   No nyt ei ole kyllä mikään pikkumökki, vaan aika öky... Ela on jakanut kuvia rakennusvaiheessa olevasta vapaa-ajan asunnosta. Se ei todellakaan näytä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   1265
  5. Katja Ståhl sai yllätyksekseen masennusdiagnoosin - Yksi asia herätti: "Rupesin hirveesti..."

   Tsemppiä ja voimia, Katja Ståhl! Juontaja, hevosnainen Ståhl avaa yksityiselämäänsä Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa. Lue lisää: https://www.suomi
   Suomalaiset julkkikset
   8
   1220
  6. Olisitko nainen hävennyt mun kanssa

   liikkuessa, vai päinvastoin? Luin jostain lehdestä kauan sitten että naiset miettii tätä kautta asioita. Ja olisitko hävennyt mua faijasi edessä? Ei s
   Ikävä
   132
   953
  7. Haluun vaan, että tiedät

   Olet ensimmäinen ja viimeinen päivän ajatuksissani - en voi sinua unohtaa, vaikka aikaa on kulunut, kyyneleet edelleen virtaavat..
   Ikävä
   18
   869
  8. Hyvää iltaa

   Etenkin yhdelle naiselle täällä :).
   Ikävä
   100
   838
  9. Niin solmussa

   Voi kun tietäisit miten suuria tunteita mulla on sua kohtaan. Naiselle ❤️
   Ikävä
   24
   827
  Aihe