Terveydenhuolto kriisissä

Anonyymi-ap

Terveydenhuollon julkiset palvelut toimivat puutteellisesti, joten eläkeläiset ja muut pienituloiset ovat kalliin yksityisen sairaanhoidon armoilla, kun ei saa kelakorvauksia. Osalla eläkeläisistä ja muista pienituloisista ei ole mahdollista käyttää yksityisiä terveyspalveluja korkeiden maksujen vuoksi. Ministereillä ja virkamiehillä on ilmaiset terveyspalvelut mutta ei mitään tietoa miten pienituloiset ja erityisesti eläkeläiset ja työttömät yms. ovat heikkojen terveyspalveluiden varassa. Työssä olevilla on suojana työterveyshuolto. Hyvinvointialueet aloittavat toiminnan uuden vuoden alusta. Ne ei tule toimimaan edes suurella rahalla. Sipilän hallituksen sotemalli olisi ollut toimivampi mutta SDP torppasi sen. Valinnan vapaus olisi pitänyt saada soteen ja kyllä se vielä tuleekin, kunhan ensin riittävästi tuhlataan rahaa, aikaa ja terveydenhuolto ruuhkautuu. Ilta-Sanomat kirjoitti: "Vielä muutama vuosi sitten potilaspaikat riittivät kaikille. Nyt vanhustenhuollon karu tilanne heijastuu päivystyksiin, jotka ovat muuttuneet vuodeosastoiksi ja joissa hoitajat tekevät jopa neljän ihmisen työt." Tämä on täyttä totta ja kaikki tämä on tapahtunut Marinin hallituskaudella tehtyjen huonojen päätöksien vuoksi. Hoitajamitoitus piti keventää ruuhkia ja hoitajien työpaineita. Toisin kävi. Vanhusten hoitopaikkoja on vähennetty, terveyskeskuksien vuodeosastoja suljettu, maaseudulla kokonaisia terveyskeskuksia on suljettu, hoitajapula lisääntynyt yms. Minkäänlaisia parannuksia terveydenhuoltoon ei ole tehty eikä edes tunnusteta epäonnistumisia. Omassa nuoruudessani oli luonnollista, että palkansaajat äänestivät sosiaalidemokraatteja. Silloin SDP vielä sai jotain hyvää aikaan, esim. terveyskeskukset ovat pitkälti sdp:n työtä. Nyt Sanna Marinin hallitus tuhoaa sitä, mitä sen edeltäjät suurella työllä tekivät. Hyvät lukijat. Ottakaa nämä tosi asiat huomioon valitessane äänestettävä kansanedutajia.

18

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Terveydenhuollon ongelmat ovat syntyneet pitkän ajan kuluessa, ei ole Marinin hallituksen syytä.

      Syyllisiä ovat kuntapäättäjät, jotka ovat leikanneet vuosien ajan vanhusten palveluasumisesta.
      Tässä on ollut takana väärästä päästä säästäminen, mutta myös ideologia, että "vanhuksen on paras asua kotona", vaikka se olisi käytännössä mahdotonta.

      Aion äänestää demareita, en populistista oikeistoa, joka on ollut mukana tekemässä näitä huonoja päätöksiä.

    • Anonyymi

      Sipilän hallituksen sotemalli oli niin surkea, että se kaatui perustuslakivaliokunnassa.

      • Anonyymi

        Kokkarit yrittivät myydä sairaat ja mummot kansainvälisille suuryrityksille. Tämä oli lähellä onnistua, kunnes kävi ilmi että nämä yksityiset laiminlöivät mummoja. Sen jälkeen tehtiin nämä hoitajamitoitukset.

        Eri asia on, että kokoomusjohtoiset Tehy ja Super lobbasivat asian niin, että mummoja hoitamaan määrättiin ylikoulutettuja hoitajia. Vaipan vaihto ruoan syöttäminen ym. sujuisi vähemmänkin koulutetuilta hoiva-avustajilta. Sama ongelma on päiväkodeissa, koulutusvaatimukset ovat todella tiukat.


      • Anonyymi

        Miksi kallispalksiset johtat ei hoida töitään

        Mitä on tehty ei mitään
        Pitäiskö erota vai erottaa


      • Yhdistämällä julkista ja yksityistä olisi enemmän henkilökuntaa josta nyt on pulaa. Tuohan oli Sipilän ajatuksena. Hoitajamitoitus kertoo sen miten sosialisti miettii, jotta kun hän saa aikaan lain niin kaikki muuttuu sen mukana. Näin ei käynyt vaan hoitopaikkoja jouduttiin vähentämään eikä SS parvineen saanut muuta aikaan kuin huonon soten, joka tulee nielemään rahaa krokotiilin lailla. Tuo sote vaatii korjausta ja pian!


    • Anonyymi

      Suurin osa ihmisistä, jotka ovat töissä, ovat yksityisen terveydenhuollon piirissä.

      Kela maksaa kiltisti viulut, suurin ongelma on vanhukset, mutta joutavatkin pois jaloista.

      • Anonyymi

        Ei kela maksa kuin osan yksityisestä terveydenhuollosta. Työssä olevat ovat työterveyden piirissä, he ovat kelan piirissä.


    • Anonyymi

      Terveydenhuolto on Marinin hallituksen aikana joutunut kriisiin. Hoitajapula vain lisääntyy. Kaikkea ei voi selittää koronalla. Mitä on tehty, että hoitajia ei riitä siihen, mihin niitä riitti aiemmin.

      • Anonyymi

        Kunta päättäjät ovat kusseet omiin muroihinsa kun terveydenhoitomenoja on budjetoitu alijäämäisiksi toivossa, että hyvinvointialueet antavat enemmän varoja.
        Miksi hyvinvointialue olisi avokätisempi kun rahoituksessa on miljardien vaje ja alibudjoinnilla syvennetään kriisiä entisestään.
        Terveydenhoidossa kaikki mikä ikinä on pystytty myymään, ulkoistamaan se on tehty ja tehdään kiihtyvällä vauhdilla ja nyt Soten alkaessa EI OLE, toimitiloja, ei henkilökuntaa, ollaan niin housut nilkoissa kuin ikinä, tämän syvempään ei kyykätä.
        Hyvinvointi aluellakin ENSIMMÄINEN tehtävä on rakentaa hallintohimmeli ja siihen on rahaa löytynyt kiitettävästi potilaat ja palvelut ovat sivuseikka ja tämä pätee joka ainoaan PUOLUEESEEN, joka puolue katsoo, että kannattajat, sidosryhmät saavat mitä haluavat.
        Se missä Suomessa pitää toimintaa muuttaa on, että vähemmän koulutettu henkilökunta voi osallistua arjen pyöritykseen palvelu- , hoivayksiköissä ja lasten varhaiskasvaruksessa, päiväkodeissa. Vaipan vaihtoon tai puuron syöttämiseen ei maisterin papereita tarvita.
        Kertokaa nyt mikä siinä on kun siellä päättäjä tasolla muututaan valvottaviksi idiooteiksi kun pitää hoitaa asioita? Se tahtoo mennä aina numeroiden pyöritykseksi ja numeroiden pyörityksen tuloksen näemme kaikki!


    • Anonyymi

      Hoitajamitoitusta lisättiin, joten kaikki on hyvin.

      • Anonyymi

        Tällä hetkellä useita tuhansia vanhuksia on jonossa odottamassa hoitopaikkaa. Tämän hallituksen aikana hoitopaikkoja on vähennetty yli viidellä tuhannella. Tarve kasvaa, mutta paikat vähenevät. Näin on toiminut hallituksemme. Jotkut tätä politiikkaa vielä kiittävät.


      • Mistä veikkaat niiden lisähoitajien löytyvän?


    • Anonyymi

      Hallitus sääti potilasturvalluuslain, mikä ihme mättää kun ko.laista huolimatta päivystykset ruhkautuu ja potilasturvallisuus vaarantuu. Hallitus sääti 0.7 hoitajamitoutuksen, eikö sekään ratkaissut vanhushoivan puutteita. Muistan kuinka poliitikot vetosivat vuonna 2015 tulleiden mieslaumojen puolesta hoitajapulaan, keskusteluissa kysyivät persuilta, jos ei tulijat ole tervetulleita niin sanokaa kuka teitä sitten hoitaa? On käynyt päinvastoin nämä muka "hoitajat" tarvitsevat kotoutusta eivätkä hoida edes itseään.

    • Anonyymi

      Mitä vaikeita asioita hallitus on saanut päätökseen positiivisesti, eli maaliin asti.
      Ei mitään.

      Ainoa jonka sai maaliin, oli hoitajien pakkotyölaki.

      muuta ei ole saatu maaliin, asiat on vain menneet eteenpäin kuin juna raiteilla.

      Velkaa on osattu ottaa ja nyt maksetaan siitä melkoista korkoa.

      • Anonyymi

        Oppivelvollisuus yltää toisen asteen koulutukseen jolloin nuoret eivät putoa tyhjän päälle lapsellisuuttaan.
        Päivähoito oikeus palauteettin ja kaikki Sipilän porvarihallituksen kikyt ja lomarahaleikkaukset purettiin.
        Isoin asia on Sote joka saatiin toimintaan ja turvaa hoidon sitä tarvitseville, joka vuodenvaihteen jälkeen täyteen toimintaan, tehokkaasti.
        Kaikkiaan politiikkaan on palautettu kunnioitus ihmistä ja ihmisyyttä kohtaan, eikä valikoida ihmisiä siten, kenellä isoin seteli siinä " huulienvälissä lepattaa".


    • Anonyymi

      Oppivelvollisuutta lisättiin ja nyt koululaisten terveystarkastuksista jätetään tekemättä. Päivähoito oikeus palautettiin ja seurasi hoitajapula, lasten kannalta ikävää myös että hoitajat vaihtuvat usein joten aina vieras hoitaja paikalla.
      Vanhushoivan hoitajamitoitus on yksi tekijä päivystysten ruuhkautumiseen, jatkohoitoa ei ole joten vanhuksia sijoitetaan vuodeosastoille vaikka eivät tarvitse sairaalahoitoa.
      Hallitus voi toki kehua saavutuksiaan, kertoa kuinka hyvin tuloerot. leipäjonot ja lapsiköyhyys on saatu kasvuun.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Miksi Hoito palvelu numeroa pidetään Jonossa?
      Aika kumma kun on Ruuhkaa? Kolme Naista juttelee keskenään. Ei ole Paikan päällä ilmoittautumista. Vain puhelin numero. Olin odotus aulassa yrittämässä soittaa. Kunnes yksi Heistä kerkesi Vastaamaan RUuhkan keskeltä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe