Sähkötuesta ei hyödy kukaan, mutta vähiten maksanut häviävät vähiten.

Anonyymi-ap

Kaikki menettävät maksamastaan sähköstä satasen.

Satasen yli menevästä osasta hävitään osa, mahdollisesti n. puolet.
1600 euron kohdila olevan katon yklittävästä osasta menetetään kaikki.

Eniten häviää se, jolla on suurin sähkölasku.

10

80

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyllä poliitikot ja verottaja hyötyvät.

      Kun windfall-vero tuottaa miljardin ja sähkön "tuet" ovat 400 miljoonaa, niin hallitus saa käyttöönsä 600 miljoonaa liikaa perittyä sähkölaskua.

    • Anonyymi

      Eli on turha valittaa "tuen" menevän rikkaille koska todellisuudessa tuki onkin rahan ottamista rikkailta.

    • Anonyymi

      Tuki suosii niitä kuluttajia, joiden sähkölaskut ovat isommasta päästä, koska 100 euron omavastuu leikkaa kaikkein pienimmät kulutukset pois, ja yläraja leikkaa kaikista suurimpien sähkölaskujen maksajat pois, Vehviläinen kertoo.
      Tutkijan mukaan tuesta euromääräisesti eniten hyötyvät henkilöt ovat hyvätuloisia eli yli 70 000 euroa vuodessa tienaavia asuntokuntia.
      –Määrällisesti eniten tukea saavat hyvätuloiset asuntokunnat. Myös rahamäärällä mitattuna tuesta hyötyvät kaikkein eniten hyvätuloiset, Vehviläinen sanoo.
      Aalto-yliopiston tutkijan mukaan euromääräisesti laskettuna yli puolet hallituksen päättämästä sähkötuesta kohdentuu yli 70 000 euroa tienaaville asuntokunnille eli hyvätuloisimmalle neljännekselle suomalaisista.
      –Kaikista pienituloisimmalle kymmenykselle tukea menee vähiten. Sen jälkeen tukisummat kasvavat tasaisesti tulojen kasvaessa, ja kaikista suurituloisimman kymmenyksen kohdalla tuki nytkähtää vielä hieman ylös, Vehviläinen sanoo.
      Tiedot perustuvat Datahuoneen analyysiin. Datahuone toimii VATT:n alaisena yksikkönä yhteistyössä Helsinki GSE:n ja VATT:n taloustutkijoiden ja Tilastokeskuksen kanssa."
      Marin jakoi Saarikon ja Lintilän joululahjoja suomalaisille. Keskiluokalle pieniä paketteja, suurituloisille isoja paketteja ja matalatuloiset palkansaajat ja eläkeläiset jäivät ilman.
      https://www.iltalehti.fi/villeranta/a/3c217f66-8a12-4674-87df-7512ec4b71f1
      Pukki suosii tuhlareita
      Koitit säästää sähköä kerrostalossa, ja tässä on palkka, pienestä sähkönkulutuksesta rangaistaan 5 kertainen sähkön hinta vuokran korotus taloyhtiön nousseiden sähkökulujen takia, eikä Marinilta ja Saarikolta MITÄÄN tukea 100e/kk omavastuun takia herunut, menivät isotuloisille sähkötuhlareille. Arvovalinta tämäkin.
      Onpa läpinäkyvä Uniper-tappioiden ja OL33:n 11 mrd€ rakennushinnan maksatus käynnissä, sähköyhtiöt saaneet nostaa hintoja rajattomasti ja saavat kaikki Uniper/OL3-tappiot kuitattua ja vielä jää voittoakin.
      Omakotiasujat pidetään tyytyväisenä kun hyvitetään lähes kaikki laskut. Niille ei anneta mitään joita ei tarvitse mielistellä eli matalatuloiset kerrostaloasujat eli Suomen palkansaaja/eläkeläisköyhällistö.Hyväosaisille jaetaan myös lapsenteosta lisäbonus koska ruuan hinta noussut.
      oikea tasapuolinen tapa tukea olisi ollut sähkön hintakatto. Porrastettu eli sellainen jossa tiettyyn kWh määrään asti esim. 2
      000 kWh 10 snt/kWh ja sen ylittävältä osin 15 snt/kWh ja suuremmassa kulutuksessa 20 snt/kWh kannustaisi myös sähkön säästämiseen. No suurin osa ministereistähän asuu suurissa omakotitaloissa mm. Lintilä, joten omaan pesään ensin, kuten myös näiden tuplalapsilisien kanssa, joita niitäkin saavat monen ministerin taloudet esim. yli 20 000 e/kk tienaava Saarikon perhe. Aiemmin jaettujen Business Finland, Ely ja Taike -tukien tapaan myös sähkötuet valuvat pääosin suurituloisten taskuihin.
      sähkötuki valu nyt myös paljon kuluttaville halvan sähkön talouksille, esim. sellaisille joilla on 5 snt/kWh määräaikainen sopimus? Sähkön hintakatto taas olisi rajannut tuet vain hintakattoa korkempaa sähkön hintaa maksaville. Hallituksessa ilmeisesti liikaa estrogeenia kun Lintilän ja porvarivirkamiesten vedätykset menee jatkuvasti läpi.
      Lintilä vie ja Sanna vikisee, se on jo pidempään huomattu. Onko Kepu päähallituspuolue ja SDP apupuolue?
      Hallituksen sähkötyöryhmän kokouksista ei ole ministeriössä yhtäkään julkista asiakirjaa
      https://www.verkkouutiset.fi/a/hallituksen-sahkotyoryhman-kokouksista-ei-ole-ministeriossa-yhtakaan-julkista-asiakirjaa/
      "Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan kokouksista ei ole mitään luovutettavaa materiaalia.Sama kuin koronatoimien pohjana olevien päätösten kanssa, mitään laskelmia tai faktoja ei löydy, eli päätökset on parsittu hätäisesti kasaan ulkoisen poliittisen paineen takia

    • Anonyymi

      Pitkä kirjoitus, mutta väärät perusteet.

      Sähkön pitää olla lain mukaan kohtuuhintaista ja EU: n päätöksen mukaan ylihinta pitää verottaa pois.

      Se tarkoittaa sitä, että rahat pitää palauttaa niille, jotka ovat kohtuutonta hintaa maksaneet.

      Kyseessä ei ole sosiaalituki, joka on tarveperustainen vaan liikaa perityn maksun palauttaminen maksajalle. Ylihinta palautetaan sille, joka on sitä maksanut. Palautus ei ole tukea vaan "varastetun" tavaran palauttamista omistajalleen.

      Kaiken kukkuraksi valtio verottaa miljardin edestä maksun saajaa, mutta palauttaa alle puolet ja pitää itsellään suurimman osan.

      Kun katsoo kokonaisuutta, niin enten sähköstä maksavilta valtio vie eniten. Se ei tarkoita sitä, että kyse olisi rikkaista vaan niistä, joiden sähkösopimus vain loppui väärään aikaan.

      Siinäkään ei ole mitään väärää, jos eniten palautusta saisi tietyn väriset, uskonnon omaavat, tietyn ikäiset tai tietyn tylotadon omasvat, jos palautus perustuu siigen, kuinka paljon liikaa on jotunut maksamaan.

    • Anonyymi

      Sähköllä tehdyt kohtuuttomat voitot ovat epäoikeudenmukaisia.

      Sähköstä peritty kohtuuton hinta on epäoikeudenmukainen.

      Windfall-veron tarkoitus on korjata molemmat eikä vain toista.

    • Anonyymi

      Hallituksen piti äkkiä jotain keksiä joten ensin tuli aivopieru ja sitten hätäpaska
      eli sähkötuki.

      todella nauretttavaa puuhastelua

      • Anonyymi

        Sähkötuki on väistämätön seuraus siitä, että EU velvoittaa verottamaan yli 18snt voiton.

        Olisi näyttänyt todella oudolta, jos hallituksen mielestä kuluttajalle 50 snt hinta ei ole kohtuuton, mutta hallitus kerää sillä perusteella itse rahoja.

        Itse asiassa nythän on niin, että hallitus pitää yli puolet veroisra, jotka on tarkoitettu antaa takaisin kuluttajille.


    • Anonyymi

      Eniten tuke saavat ne keskiluokaiset jotka kuluttivat oaljon mutta eivät tatvinneet säästää sähköä koska tonni sähkölaskun oli varaa . Eivät vähentäneet kulustustaan vaikka j inta kasvoi måkymenkertaiseksi.ämäille korvataa jatkossakin eniten .

      Taas köyhätbjiyka sääråtivät tatpeeseen sästivät myösmitsensämulos korvauksita
      Ja maksavatbvaannveroissan toisten tuet

      Kåoikeistoditatuurinsuomeen heti. kokomus

      • Anonyymi

        Eli rikkaalta saa varastaa?

        Laki ei kuitenkaan sano, että sähkön hinnan pitää olla kohtuullinen köyhälle vaan se sanoo, että sen pitää olla kohtuullinen kaikille.

        Ymmärrän, etä sinä venäläisenä trollinan yrität lyödä kiilaa suomalaisten väliin, mutta juuri tällä hetkellä panoksesi olisi enemmän tarpeen Venäjän valtion yhtenäistämsessä. menetät kohta työpaikkasi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      117
      2625
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      255
      1148
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1094
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1054
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      930
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      923
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      896
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      832
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      799
    Aihe