Sanna Marin ja SDP pettivät kansan, sähkötuet suurituloisille pienituloiset jäi ilman !

Anonyymi-ap

Lintilän ja Marinin sähkötuki meni hyväosaisille paljon kuluttaville
https://www.iltalehti.fi/talous/a/caaf1c81-f288-45f4-a255-671baa63245d
"Aalto-yliopiston tutkijalta kritiikkiä hallituksen uudelle sähkötuelle: suosii hyvätuloisia ja sorsii pienituloisia.

Datahuoneen laskelmien mukaan sähkötukea saavat eniten hyvätuloisin kymmenys suomalaisista.

–Tuki suosii niitä kuluttajia, joiden sähkölaskut ovat isommasta päästä, koska 100 euron omavastuu leikkaa kaikkein pienimmät kulutukset pois, ja yläraja leikkaa kaikista suurimpien sähkölaskujen maksajat pois, Vehviläinen kertoo.

Tutkijan mukaan tuesta euromääräisesti eniten hyötyvät henkilöt ovat hyvätuloisia eli yli 70 000 euroa vuodessa tienaavia asuntokuntia.

–Määrällisesti eniten tukea saavat hyvätuloiset asuntokunnat. Myös rahamäärällä mitattuna tuesta hyötyvät kaikkein eniten hyvätuloiset, Vehviläinen sanoo.

Aalto-yliopiston tutkijan mukaan euromääräisesti laskettuna yli puolet hallituksen päättämästä sähkötuesta kohdentuu yli 70 000 euroa tienaaville asuntokunnille eli hyvätuloisimmalle neljännekselle suomalaisista.

–Kaikista pienituloisimmalle kymmenykselle tukea menee vähiten. Sen jälkeen tukisummat kasvavat tasaisesti tulojen kasvaessa, ja kaikista suurituloisimman kymmenyksen kohdalla tuki nytkähtää vielä hieman ylös, Vehviläinen sanoo.

Tiedot perustuvat Datahuoneen analyysiin. Datahuone toimii VATT:n alaisena yksikkönä yhteistyössä Helsinki GSE:n ja VATT:n taloustutkijoiden ja Tilastokeskuksen kanssa."


Marin jakoi Saarikon ja Lintilän joululahjoja suomalaisille. Keskiluokalle pieniä paketteja, suurituloisille isoja paketteja ja matalatuloiset palkansaajat ja eläkeläiset jäivät ilman.
https://www.iltalehti.fi/villeranta/a/3c217f66-8a12-4674-87df-7512ec4b71f1

Ei työväenpuolueen johtaman hallituksen tarvitse jakaa joululahjoja köyhille. Ruoanjakopisteet jo hoitavat sen homman.

Pukki suosii tuhlareita

Koitit säästää sähköä kerrostalossa, ja tässä on palkka, pienestä sähkönkulutuksesta rangaistaan 5 kertainen sähkön hinta + vuokran korotus taloyhtiön nousseiden sähkökulujen takia, eikä Marinilta ja Saarikolta MITÄÄN tukea 100e/kk omavastuun takia herunut, menivät isotuloisille sähkötuhlareille. Arvovalinta tämäkin. Ja kun luulin että SDP tekee vihdoinkin jotain oikein lupaamallaan alle 20 snt kWh sähkön hintakatolla. PS on seuraava äänestyskohde.

Onpa läpinäkyvä Uniper-tappioiden ja OL33:n 11 mrd€ rakennushinnan maksatus käynnissä, sähköyhtiöt saaneet nostaa hintoja rajattomasti ja saavat kaikki Uniper/OL3-tappiot kuitattua ja vielä jää voittoakin.

Omakotiasujat pidetään tyytyväisenä kun hyvitetään lähes kaikki laskut. Niille ei anneta mitään joita ei tarvitse mielistellä eli matalatuloiset kerrostaloasujat eli Suomen palkansaaja/eläkeläisköyhällistö. Näin se hallitus on aina toiminut. Hyväosaisille jaetaan myös lapsenteosta lisäbonus koska ruuan hinta noussut.

Saas nähdä koska saadaan jotain bonareita joista tälläinen pienituloinen järjevästi kuluttava saisi nauttia, ei ole kiitosta herunut. Ilmastokaan ei kiitä vaikka en edes käytä lentokoneita.

24

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Höpön löpöä, tuki kohdistuu oikein juuri sinne minne pitääkin.
      Sanna Marin teki taas hienoa työtä

      • Anonyymi

        Kaikkia olisi pitänyt tukea samalla tapaa ja oikeudenmukaisesti, koska kaikkien paitsi osan määräaikaisten sopimusten omaavien sähköt ovat nousseet 5-10 kertaisiksi. Ainoa oikea tasapuolinen tapa tukea olisi ollut sähkön hintakatto. Porrastettu eli sellainen jossa tiettyyn kWh määrään asti esim. 2
        000 kWh 10 snt/kWh ja sen ylittävältä osin 15 snt/kWh ja suuremmassa kulutuksessa 20 snt/kWh kannustaisi myös sähkön säästämiseen. No suurin osa ministereistähän asuu suurissa omakotitaloissa mm. Lintilä, joten omaan pesään ensin, kuten myös näiden tuplalapsilisien kanssa, joita niitäkin saavat monen ministerin taloudet esim. yli 20 000 e/kk tienaava Saarikon perhe. Aiemmin jaettujen Business Finland, Ely ja Taike -tukien tapaan myös sähkötuet valuvat pääosin suurituloisten taskuihin.


      • Anonyymi

        "yli puolet hallituksen päättämästä sähkötuesta kohdentuu yli 70 000 euroa tienaaville asuntokunnille eli hyvätuloisimmalle neljännekselle suomalaisista."

        Tässä tuetaan nimenomaan kohdennetusti hyvätuloisimpia kotitalouksia.


      • Anonyymi

        Eikös tämä sähkötuki valu nyt myös paljon kuluttaville halvan sähkön talouksille, esim. sellaisille joilla on 5 snt/kWh määräaikainen sopimus? Sähkön hintakatto taas olisi rajannut tuet vain hintakattoa korkempaa sähkön hintaa maksaville. Hallituksessa ilmeisesti liikaa estrogeenia kun Lintilän ja porvarivirkamiesten vedätykset menee jatkuvasti läpi.


      • Anonyymi

        Emmäkään saa latialaan sähkötukea. Oon asunnoton.


      • Anonyymi

        Pääosa kerrostaloissa omistaen tai vuokralla asuvista palkansaajista ja eläkeläisistä ei ole oikeutettu mihinkään tukiin esim. asumistukeen, vaan elävät omilla tuloillaan tosin melkein kädestä suuhun. 100e/kk omavastuu vie heiltä sähkötuet 5-10 kertaa kallistuneesta sähköstä ja päälle taloyhtiöt nostavat vastikkeita/vuokraa vedoten heidänkin sähkökulujensa nousuun. Kaksinkertainen rahastus eikä hallitus auta yhtään. Tämä suuri väestönryhmä kärsii tästä sähkön hintaryöstöstä, koska ovat pääosin matalatuloisia, mutta heitä ei auteta lainkaan.


      • Anonyymi

        Turku Energian "turuntauti" nosti sähkön hinnan 4,3 kertaiseksi. Kerrostaloasujat eivät saa mitään kompensaatiota, hävetkää Turku, Minna Arve, Sanna Marin, Annika Saarikko, Mika Lintilä ja koko hallitus!!

        Onkohan taas Turussa tarkoitus rahoittaa eliitin hankkeita ja TPS:n jäähalleja sähköyhtiön jättivoitoilla?


    • Anonyymi

      Ompa meillä melkoset muka työväenpuolueet Turha mitään selitellä olette hallituksessa

    • Anonyymi

      Tuet menee sinne missä maksetaan isoja sähkölaskuja.
      Pitäisikö tukia maksaa sinne missä ei sähköä juurikaan käytetä, eikä laskuja ole juurikaan?
      Kyllä Kela hoitaa vähävaraisten osuudet jo muutenkin.

      • Anonyymi

        Et osaa sitten edelleenkään lukea? Kerrostaloissa asuvat asuvat pääosin saamatta mitään tukia. Vaikka sähkön hinta heilläkin 5-10 kertainen mitään apua ei saa.

        Yli 70 000 euroa tienaavia varakkaimpia talouksia vain neljäsosa, ja saavat YLI puolettästä sähkötuesta !!!


    • Anonyymi

      Lintilä vie ja Sanna vikisee, se on jo pidempään huomattu. Onko Kepu päähallituspuolue ja SDP apupuolue?

    • Anonyymi

      Marin taitaa olla muuttunut Jutta Urpilaisen tapaiseksi oikeistodemariksi media- ja somesuosion humalluttamana ja muu eduskuntaryhmä on soijapoikia, jotka eivät osaa pitää puoliaan. Kyseessä sentään päähallituspuolue, jolla pitäisi olla voimaa, eikä olla aina kepun ja ministeriöiden virkamiesten vietävänä.

    • Anonyymi

      Hävetkää hallitus !

    • Anonyymi

      Olkaa onnellisia jos sähkölasku alle 100 euroo kk.
      Monen pienituloisen sähkölämmittäjän lasku on 500 euroa kk. jolloin tukisumma on 400 euroa kk. ja 50% korvauksella maksettavaa jää 200 euroa.
      Tämä sähkötuki auttaa juurikin niitä joita pitääkin ja kaikesta ruikutuksesta huolimatta rikkaat maksavat vielä paljonisompia sähkölaskua, vaikka saavat niihin myös tuet.

      Kyllä hyväosaisillekin pitää suoda tälläinen sähkötuki koska saattavat pian ruveta kyseleen, että miksi maksavat sitten veroja niin paljon?
      Että pistetäänkö kaikille sitten tasavero niin ollaan samalle viivalle sitten pakkautuneet?

    • Anonyymi

      Kovasti paheksutaan porvareita, mutta mitä tekee hallitus, tottakai tukee porvareita.

    • Anonyymi

      Jos olisi haluttu oikeudenmukaisempi perustelu sähkölaskujen korvaamiseen olisi pitänyt kannustaa niitä, jotka omaehtoisesti laskivat sähkön kulutustaan, hankkivat polttopuita tai vastaavaa omakustanteisesti ja laskivat huoneläpöä. Nyt kuitenkin ne, jotka jatkoivat sähkönkulutustaan entiseen malliin, tulevat hyötymään eniten. Olisi edes katsottu sähköliittymän edellisen vuoden vastaava kulutus, jonka perusteella hyvityksiä. Kansakunnan parasta ajattelevia, kalliimpia klapeja polttavia kustiin taas silmään.

    • Anonyymi

      Tällä hallituksella ja ilmeisesti Saarikolla on joku ihmeellinen käsitys tai oletus että pienituloiset vievät laskunsa sossuun. Sitähän tämä pyöreä Jouluvauva jopa ääneen ehdotti. Ymmärrän kyllä että päätöksenteon tukena käytetään käppyröitä mutta niiden käppyröiden takaa ei näy se ikävä todellisuus että meitä joilla tulot vaihtelee sen mukaan miten työkeikkaa löytyy on hyvin paljon. Harva lähtee byrokratiarumbaan kelan kanssa ja ylipäätänsä haluaa jonkun kolmannen instanssin tutkimaan elämääsi ja tiliotteitasi.
      Sieltä hallituksen tilastotulokäppyröistä ei myöskään näy keskivertoihmisen menokäppyrää.
      Nyt tuetaan jopa varakkaiden loma-asuntojen sähkönkäyttöä! Satasen omavastuu! Hävetkää osaamattomuuttanne. Lintilä ja Saariko kuittaavat tonnien tuet.

    • Anonyymi

      Onko sähkö tuki niin vaikea porrastaa kulutuksen mukaiseksi? Mitä enemmän kuluttaa sähköä, sitä korkeammaksi kilovattitunnin hinta. Esimerkiksi alle 1000 kW kuukaudessa kulutus, hinta 10 c/kWh, 1000 - 2000 kW kulutus 20 c/kWh jne. Kun hinta nousee porrastetusti, on luonnollista että kulutusta yritetään pienentää ja kuitenkin kaikki saisivat älttämättömästi tar itse ansa sähkön.

    • Anonyymi

      Marinilla ja kumppaneilla on varmasti sähköyhtiöiden osakkeita pilvi pimein.

    • Anonyymi

      Sdp pettää aina, vanha viidakon sanonta.

      • Anonyymi

        Kokoomus pettää aina ja persut joka kerta, sanoi Orpo kun Purran kanssa viinitupaan asteli.


    • Anonyymi

      Hallituksen sähkötyöryhmän kokouksista ei ole ministeriössä yhtäkään julkista asiakirjaa
      https://www.verkkouutiset.fi/a/hallituksen-sahkotyoryhman-kokouksista-ei-ole-ministeriossa-yhtakaan-julkista-asiakirjaa/
      "Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan kokouksista ei ole mitään luovutettavaa materiaalia.

      Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen toimia sähkökriisin helpottamiseksi pohtineen niin sanotun ministerien sähkötyöryhmän kokouksista ei ole tehty yhtäkään pöytäkirjaa. Kokouksista ei ole muitakaan julkisia asiakirjoja.

      Asia ilmenee työ- ja elinkeinoministeriön vastauksista Verkkouutisten tekemiin tietopyyntöihin."


      Sama kuin koronatoimien pohjana olevien päätösten kanssa, mitään laskelmia tai faktoja ei löydy, eli päätökset on parsittu hätäisesti kasaan ulkoisen poliittisen paineen takia ilman villoja. Sekä olemattomat koronatoimet että nämä epäoikeudenmukaiset sähkötuet ovatkin vaikuttaneetkin hätäisesti kyhätyiltä.

      • Anonyymi

        Omituista, tämä maksaa satoja miljoonia ja minkäänlaisia pöytäkirjoja ei ole olemassakaan...tosiaan on vetästy äkkiä kokoon että perheenäidit pääsee nopeasti joululomilleen..


    • Anonyymi

      Sdp vai manne? Kumpi pettää?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4895
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3096
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1797
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1750
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1611
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1471
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1223
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1187
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1187
    Aihe