Jauhiaiset ja kääriäiset saapuvat kuusen mukana

Anonyymi-ap

Siplarit viihtyvät hyasinteissa – nämä hyönteiset tulevat jouluksi kotiisi.
Kun satoihintuhansiin perheisiin pian kannetaan joulukuusia ja -kukkia, harva tulee ajatelleeksi, mitä muuta niiden myötä saapuu.
Joulupäivälliselle tulee tänä vuonna sinunkin kotiisi muitakin vieraita kuin vain anoppi ja appiukko – Martti, Kapi, MPP , OikeistoSosDem, Pankkolängvitsi jne vasemmistolaisia, keskustan palstalle.
- nimittäin hyönteisiä ja hämähäkkejä. Pelkästään jo kotimaisissa joulukuusissa talvehtii lukuisa joukko pikkuväkeä.
– Todennäköisesti suurin osa hyönteisistä ja hämähäkeistä karisee pois jo siinä vaiheessa, kun kuusi kaadetaan tai viimeistään kuljetuksen aikana, mutta kyllä osa niistä selviää sisälle saakka.

Kuusen myötä sisälle päätyy useitakin erilaisia lajeja, muun muassa nivelkärsäisiä. Kuusen silmuissa voi talvehtia esimerkiksi Adelges-suvun havukirvojen lepomuotoja.
– Kuusissa elää kirvojen lisäksi kemppejä. Kalvolude, kuusenkäpylude ja ruostekäpylude ovat varsin tavallisia kuusien asukkaita, Mattila kertoo.
Perhosetkaan eivät ole harvinaisia salamatkustajia, mutta muun muassa kuusenkäpykääriäinen voi ilmestyä lentelemään vasta myöhemmin tammikuussa, kun kuusi on jo viety ulos.
Jos vastaan tulee suurikotä voi kuoriutua saikurahaapsanen.
koinen vihertävän-, valkoisen- ja mustankirjava karvatoukka, se on todennäktä voi kuoriutua saikurahaapsanen.
öisesti kuusikarvajalka. Sisätiloissa tämä toukka kuitenkaan tuskin pystyy kehittymään aikuiseksi perhoseksi.
Monet puissa elävät hämähäkkilajit myös talvehtivat puissa ja voivat lähteä lämpimässä liJoulukukkien myötä olohuoneisiin kotiutuu muun muassa pistiäisiä ja kukkakärpäsiä.

Pistiäisiin kuuluva pihakaskashukka tulee usein sisälle kukkaruukkujen mukana. Tämä petopistiäisiin kuuluva otus kaivaa pesänsä kukkaruukkujen multaan kesällä, kun ruukut ovat ulkona. Kun ruukut otetaan sisälle talveksi, pistiäisten kehitys nopeutuu ja aikuiset kuoriutuvat etuajassa.
– Kukkakärpäsissä on lajeja, jotka elävät toukkina kukkasipuleissa ja ne voivat aikuistua kärpäsiksi lämpimissä sisätiloissa. Esimerkiksi iso ja karvainen narsissikärpänen muistuttaa kimalaista ulkonäöltään ja väritykseltään. ikkeelle. Joulukukkien myötä olohuoneisiin kotiutuu muun muassa pistiäisiä ja kukkakärpäsiä.

Takka- ja saunapuutkaan eivät nekään ole vailla pikkuötököitä, sillä kuorellisessa puutavarassa voi elää monenlaisia kovakuoriaisia.
– Havupuilla on usein erilaisia kaarnakuoriaisia, jotka ovat 2–5 millimetrin pituisia pitkänomaisia, mustia tai ruskeita kuoriaisia. Kuusihaloista voi kuoriutua myös kiiltokuusijäärä.
Kuorellisesta haavasta voi kurkistaa helojäärä, kun taas koivuhalosta tai pihlajan- tai raidanpätkästä voi kuoriutua saikurahaapsanen.tä voi kuoriutua saikurahaapsanen.

Mutta vaikka joulukuuset ja -kukat kuhisevat monenlaista elämää, ei perheen joulunvieton ole syytä antaa häiriintyä, sillä yksikään kotiin tulleista hyönteislajeista ei aiheuta vaaraa kodin puurakenteille – saati sitten ihmisille.

Keskstan palstalle jo ilmestyneet -pistelehtijät Martti, Kapi, MPP , OikeistoSosDem, Pankkolängvitsi jne kuuluvat jäärä rotuun, heille tyypillistä Stalin rakkaus "toveria" hokevat. He ei pure sosiliteja lainkaan, jos halua olla ilman pistoksia liity SDP:hen Halosen Tarjan tavoin.

11

166

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kuusibisnes on joka joulu kannattavaa,ihmiset tykkää ostaa niitä.Allergia perheisiin ne eivät sovi,eikä varsinkaan hyasintti. Mikroskoopit esille,siinä pikku puuhaa etsiä hipshuppeja joulukuusesta. Hyvää joulua.

  • Anonyymi

   Joo... eivät ole pistäneet Tavjaa kertaakaan. Sipilää ja kepulaisia pistävät, majuriakin -etäpistoksina -nettipistona.

  • Mielenkiintoista asiatietoa kirjoitit kuusen faunasta, kiitos siitä.

   Kuten tiedät, luettelemasi henkilöt ovat aina karsastaneet kansanmurhaaja Stalinia. En millään jaksa ymmärtää, miksi SINÄ häntä niin kaipaat ja rakastat. Mutta toisaalta, mitäpä se minulle kuuluu.

   Pidä lippu korkealla ja kuntoratasi kunnossa. Kyllä se siitä.

  • Anonyymi

   Maapallo kuhisee elämää. mm sinilajeja niin paljon ettei edes kaikkia tunneta alkuukaan, kun paljon mikroskooppisen pientä. Siinä sieniasiantuntija heitti lonkalta että kymmeniätuhansia lajeja. Myös näissä puissa on paljon elämää, osa lahopuun ötököistä vaarallia lähialueen puille, jota vihreät koittaa metsämme näinkin tuhota.

   • Anonyymi

    Vihreä yrittää saadq metsämme nummiksi.


  • Anonyymi

   Myös viherkasvien mukana kulkee paljon ötököitä. Jos paljastuisi laajemmin loppuisi niiden syönti vähiin. Ulkomaan ötököitäkin.

   • Anonyymi

    Hedelmiä pääosin, niitäkin valikoiden, paras tapa keittäen mm kiisseleinä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hedelmiä pääosin, niitäkin valikoiden, paras tapa keittäen mm kiisseleinä.

    Onkin hyvää näin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Onkin hyvää näin.

    Näin on näreet. Sano !


  • Anonyymi

   Pankkopojulla on ollut kovin yksinäistä jouluna höpinöistään päätellen.

  • Anonyymi

   Tulin pistelehtiin !

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

   En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
   Ikävä
   65
   1990
  2. SINÄ nainen hyvin läheltä

   Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
   Ikävä
   79
   1347
  3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

   Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
   Ikävä
   78
   1274
  4. 49
   1182
  5. Nainen mitä tekisit

   Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
   Sinkut
   160
   1002
  6. Ajatus aamuun

   Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
   Ikävä
   71
   999
  7. Siis ei ole edes mahdollista

   että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
   Ikävä
   44
   920
  8. Minä en luota sinuun yhtään nainen

   ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
   Ikävä
   41
   881
  9. J-miehelle

   haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
   Ikävä
   58
   878
  10. Martina kauniina lehtihaastattelussa

   Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   183
   873
  Aihe