Jauhiaiset ja kääriäiset saapuvat kuusen mukana

Anonyymi-ap

Siplarit viihtyvät hyasinteissa – nämä hyönteiset tulevat jouluksi kotiisi.
Kun satoihintuhansiin perheisiin pian kannetaan joulukuusia ja -kukkia, harva tulee ajatelleeksi, mitä muuta niiden myötä saapuu.
Joulupäivälliselle tulee tänä vuonna sinunkin kotiisi muitakin vieraita kuin vain anoppi ja appiukko – Martti, Kapi, MPP , OikeistoSosDem, Pankkolängvitsi jne vasemmistolaisia, keskustan palstalle.
- nimittäin hyönteisiä ja hämähäkkejä. Pelkästään jo kotimaisissa joulukuusissa talvehtii lukuisa joukko pikkuväkeä.
– Todennäköisesti suurin osa hyönteisistä ja hämähäkeistä karisee pois jo siinä vaiheessa, kun kuusi kaadetaan tai viimeistään kuljetuksen aikana, mutta kyllä osa niistä selviää sisälle saakka.

Kuusen myötä sisälle päätyy useitakin erilaisia lajeja, muun muassa nivelkärsäisiä. Kuusen silmuissa voi talvehtia esimerkiksi Adelges-suvun havukirvojen lepomuotoja.
– Kuusissa elää kirvojen lisäksi kemppejä. Kalvolude, kuusenkäpylude ja ruostekäpylude ovat varsin tavallisia kuusien asukkaita, Mattila kertoo.
Perhosetkaan eivät ole harvinaisia salamatkustajia, mutta muun muassa kuusenkäpykääriäinen voi ilmestyä lentelemään vasta myöhemmin tammikuussa, kun kuusi on jo viety ulos.
Jos vastaan tulee suurikotä voi kuoriutua saikurahaapsanen.
koinen vihertävän-, valkoisen- ja mustankirjava karvatoukka, se on todennäktä voi kuoriutua saikurahaapsanen.
öisesti kuusikarvajalka. Sisätiloissa tämä toukka kuitenkaan tuskin pystyy kehittymään aikuiseksi perhoseksi.
Monet puissa elävät hämähäkkilajit myös talvehtivat puissa ja voivat lähteä lämpimässä liJoulukukkien myötä olohuoneisiin kotiutuu muun muassa pistiäisiä ja kukkakärpäsiä.

Pistiäisiin kuuluva pihakaskashukka tulee usein sisälle kukkaruukkujen mukana. Tämä petopistiäisiin kuuluva otus kaivaa pesänsä kukkaruukkujen multaan kesällä, kun ruukut ovat ulkona. Kun ruukut otetaan sisälle talveksi, pistiäisten kehitys nopeutuu ja aikuiset kuoriutuvat etuajassa.
– Kukkakärpäsissä on lajeja, jotka elävät toukkina kukkasipuleissa ja ne voivat aikuistua kärpäsiksi lämpimissä sisätiloissa. Esimerkiksi iso ja karvainen narsissikärpänen muistuttaa kimalaista ulkonäöltään ja väritykseltään. ikkeelle. Joulukukkien myötä olohuoneisiin kotiutuu muun muassa pistiäisiä ja kukkakärpäsiä.

Takka- ja saunapuutkaan eivät nekään ole vailla pikkuötököitä, sillä kuorellisessa puutavarassa voi elää monenlaisia kovakuoriaisia.
– Havupuilla on usein erilaisia kaarnakuoriaisia, jotka ovat 2–5 millimetrin pituisia pitkänomaisia, mustia tai ruskeita kuoriaisia. Kuusihaloista voi kuoriutua myös kiiltokuusijäärä.
Kuorellisesta haavasta voi kurkistaa helojäärä, kun taas koivuhalosta tai pihlajan- tai raidanpätkästä voi kuoriutua saikurahaapsanen.tä voi kuoriutua saikurahaapsanen.

Mutta vaikka joulukuuset ja -kukat kuhisevat monenlaista elämää, ei perheen joulunvieton ole syytä antaa häiriintyä, sillä yksikään kotiin tulleista hyönteislajeista ei aiheuta vaaraa kodin puurakenteille – saati sitten ihmisille.

Keskstan palstalle jo ilmestyneet -pistelehtijät Martti, Kapi, MPP , OikeistoSosDem, Pankkolängvitsi jne kuuluvat jäärä rotuun, heille tyypillistä Stalin rakkaus "toveria" hokevat. He ei pure sosiliteja lainkaan, jos halua olla ilman pistoksia liity SDP:hen Halosen Tarjan tavoin.

18

234

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kuusibisnes on joka joulu kannattavaa,ihmiset tykkää ostaa niitä.Allergia perheisiin ne eivät sovi,eikä varsinkaan hyasintti. Mikroskoopit esille,siinä pikku puuhaa etsiä hipshuppeja joulukuusesta. Hyvää joulua.

    • Anonyymi

      Joo... eivät ole pistäneet Tavjaa kertaakaan. Sipilää ja kepulaisia pistävät, majuriakin -etäpistoksina -nettipistona.

    • Mielenkiintoista asiatietoa kirjoitit kuusen faunasta, kiitos siitä.

      Kuten tiedät, luettelemasi henkilöt ovat aina karsastaneet kansanmurhaaja Stalinia. En millään jaksa ymmärtää, miksi SINÄ häntä niin kaipaat ja rakastat. Mutta toisaalta, mitäpä se minulle kuuluu.

      Pidä lippu korkealla ja kuntoratasi kunnossa. Kyllä se siitä.

    • Anonyymi

      Maapallo kuhisee elämää. mm sinilajeja niin paljon ettei edes kaikkia tunneta alkuukaan, kun paljon mikroskooppisen pientä. Siinä sieniasiantuntija heitti lonkalta että kymmeniätuhansia lajeja. Myös näissä puissa on paljon elämää, osa lahopuun ötököistä vaarallia lähialueen puille, jota vihreät koittaa metsämme näinkin tuhota.

      • Anonyymi

        Vihreä yrittää saadq metsämme nummiksi.


    • Anonyymi

      Myös viherkasvien mukana kulkee paljon ötököitä. Jos paljastuisi laajemmin loppuisi niiden syönti vähiin. Ulkomaan ötököitäkin.

      • Anonyymi

        Hedelmiä pääosin, niitäkin valikoiden, paras tapa keittäen mm kiisseleinä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hedelmiä pääosin, niitäkin valikoiden, paras tapa keittäen mm kiisseleinä.

        Onkin hyvää näin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onkin hyvää näin.

        Näin on näreet. Sano !


    • Anonyymi

      Pankkopojulla on ollut kovin yksinäistä jouluna höpinöistään päätellen.

    • Anonyymi

      Tulin pistelehtiin !

    • Anonyymi

      Keskustan palstalle jo ilmestyneet -pistelehtijät Martti, Kapi, MPP , OikeistoSosDem, Pankkolängvitsi jne kuuluvat jäärä rotuun, heille tyypillistä Stalin rakkaus "toveria" hokevat. He ei pure sosialisteja lainkaan, jos halua olla ilman pistoksia liity SDP:hen Halosen Tarjan tavoin.

    • Anonyymi

      He ei pure sosiliteja lainkaan, jos halua olla ilman pistoksia liity SDP:hen Halosen Tarjan tavoin.

      • Anonyymi

        Pekkonen pisti Tarjaa.


    • Anonyymi

      Keskustan palstalle jo ilmestyneet -pistelehtijät Martti, Kapi, MPP , OikeistoSosDem, Pankkolängvitsi jne kuuluvat jäärä rotuun, heille tyypillistä Stalin rakkaus "toveria" hokevat. He ei pure sosialiteja lainkaan, jos halua olla ilman pistoksia liity SDP:hen Halosen Tarjan tavoin.

    • Anonyymi

      Keskustan palstalle jo ilmestyneet -pistelehtijät Martti, Kapi, MPP , OikeistoSosDem, Pankkolängvitsi jne kuuluvat jäärä rotuun, heille tyypillistä Stalin rakkaus "toveria" hokevat. He ei pure sosialiteja lainkaan, jos halua olla ilman pistoksia liity SDP:hen Halosen Tarjan tavoin.

    • Anonyymi

      Näin on näreet

    • Anonyymi

      Persutrolli, Kommunisti unohtui.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tilaisuuden perunut yrittäjä Eira Maijala vahvistaa Ylelle, että hän ei halunnut, että hänen yrityks

      – Hän kertoi, että meille on varattu paikka jostain ihan muualta. Sitten hän kertoi, että se paikka on helvetti. Yrittä
      Maailman menoa
      78
      3866
    2. Mikä ampuminen illalla Kiuruvedellä?

      Huhu kertoo että oma äiti ammuttu autoon??? 😢
      Kiuruvesi
      51
      3460
    3. Kuuluuko ehkäisy parisuhteessa molemmille

      Mieheni pelkää kovasti sitä, että minun käyttämä ehkäisy (pillerit) pettävät ja että tulisin raskaaksi. Hänellä on jo en
      Parisuhde
      110
      3124
    4. Mihin ihastuit ensimmäisenä

      kaivatussasi? 💯
      Ikävä
      108
      2444
    5. Pitopalvelu yrittäjä teki ainoan oikean ratkaisun .

      Emme saa suomea ja Haapajärven PIIRUAKAAN paremmaksi nostamalla moraalittomuuden edessä kädet pystyyn antautumisen ja
      Haapajärvi
      53
      1572
    6. Miten paljon odotat hänen

      Kohtaamisia tai näkemistä? Kuinka hyvä keskusteluyhteys teillä on?
      Ikävä
      80
      1486
    7. Tänään valtuustossa

      Striimi rikki. Mennään saliin ja otetaan pussillinen mätiä omenoita mukaan. Popcornit valmiiksi kun Savola alkaa puhumaa
      Ähtäri
      28
      1468
    8. Lapsuus 50-60 luvulla

      Oli ihanaa aikaa. Lapsi sai olla pieni pitkään. Ei joka tuutista työnnetty silmille ja korville Setaa ja muita sukupuoli
      Maailman menoa
      149
      1205
    9. Kari Kanala paljastaa - Papin työhön paluu Myyrästä vaati "nollauksen" ensin: "Pitää siinä..."

      Kari Kanala: ihminen, mies ja pappi. Kanala nähdään tänä syksynä tv:ssä Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa sekä Myyrä-ki
      Suomalaiset julkkikset
      22
      1096
    10. Sinne eivät homot tule

      Että tälläistä käytöstä tällä kertaa. Saattoväki odotteli sateessa kun yrittäjä saarnaa herran nimessä homoja ja lesboja
      Luterilaisuus
      243
      1043
    Aihe