Miksi Led H4 ja H7 korvauspoltin aiheuttaa häikäisyä Suomessa

Anonyymi-ap

Monessa muussa Euroopan maissa ne on hyväksytty halogenien tilalle useissa automalleissa.
Traficomin katsastusohjeen hylkäyskohtaan on lisätty viaksi: "Asennettu ei hyväksytty polttimo, joka aiheuttaa katsastuksessa hylkäyksen. Lisäys on perusteltu, koska esimerkiksi led/xenon polttimon asentaminen normaalille halogeenipolttimolle tarkoitettuun umpioon yleensä muuttaa valokuvion virheelliseksi, lisää hajavalon määrää ja näin ollen myös aiheuttaa vastaantulevalle liikenteelle."

Kuitenkin Saksassa ja monissa muissa Euroopan maissa mm Osram Night Breaker Led on hyväksytty useisiin automalleihin. Siellä ilmeisesti liikenneviranomaiset eivät kärsi harmaakaihin aiheuttamasta häikäisystä. Kyse lienee normaalista vittuilusta. Ohessa linkki hyväksyttyihin automalleihin ja maihin.
www.osram.de/ledcheck

21

195

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Älä vaadi kielitaidottomilta suomalaisilta katsastusmiehiltä liikoja. Yhden auton katsastukseen ja hyväksynnän selvittämiseen kuluisi koko päivä.

  • Anonyymi

   Joissakin umpioissa on hyvöksyntä molemmille polttimotyypeille. Tästä lienee kysymys eikä suomalaisen viranomaisen ymmärtämättömyydestä tai laiskuudesta. Hyväksyntämerkinnät ovat umpiossa.

   • Anonyymi

    Ei jonkin vm 2014 auton umpiossa voi olla hyväksyntää led-polttimoille.


  • Anonyymi

   On vain hyväksi ettei ihan kaikkea typerää hyväksytä, koska kun nämä nerot pääsisivät mellastamaan vapaasti polttimoitten kanssa, niin sieltä löytyisi ihan mitä vaan. Nytkin nämä yhden tyyliset pölhöt lisäävät ihan älyttömiä lisävaloja keulaan ja jopa katolle ja ovat sitten niin miehiä, että naurattaa. Menisivät poikaset ennemmin optikolle ja hankkisivat silmälasit niin ei tarvitsisi tehdä autoistaan naurettavia ja näkisivät kaikissa olosuhteissa paremmin.

   • Anonyymi

    Kyllä ne häikäisyvalot ovat uusissa autoissa.


   • Anonyymi

    Asensin led polttimot transettiin-02 ja kävin sillä sitten uudet lasit optikolta.Kyllä näkee nyt ajella!


  • Anonyymi

   Niinhän ne kiellettiin aikoinaan lisäjarruvalot,nyt ne on pakolliset,sama kävi huomiovalojen kanssa.

  • Anonyymi

   Mutta auton perse saa olla pimeänä kyllä,harva laittaa ajovaloja päälle hämärässä.

   • Anonyymi

    Ei saa olla perä pimeänä.


  • Anonyymi

   Koska Suomessa on ison osan vuodesta paljon pimeämpää ja märempää vilkkaan liikenteen aikoina.

   Pimeässä ja varsinkin märässä nuo häikäisee pahiten. Nytkin pimeää jo klo 17 ja sulat lumet tekee teistä märät. Paljon tullut vastaan autoja jotka häikäisee pahasti.

   • Anonyymi

    Tottakai häikäisee ,jos oikein vahtaat kaverin valoja.Mitä jos vaikka hieman katsot oikealle kohdattaessa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tottakai häikäisee ,jos oikein vahtaat kaverin valoja.Mitä jos vaikka hieman katsot oikealle kohdattaessa.

    Sitten kun saat ajokortin ymmärrät ettei voi katsella metsään/pellolle kun ajaa, pitää katsoa eteenpäin ja se vastaantulevakin tulee edestäpäin.


   • Anonyymi

    Eikös valojen tarkoitus ole helpottaa ajamista etenkin pimeässä, sumussa jne?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eikös valojen tarkoitus ole helpottaa ajamista etenkin pimeässä, sumussa jne?

    Pimeässä se häikäisy myös suurin ongelma.

    Huomaa hyvin kun entistä enemmän LED valoja autoissa, aamulla kun pimeässä ajaa töihin niin häikäisy vuosi vuodelta entistä pahempaa, myös laillisilla LED valoilla. Varsinkin märällä tiellä kun paitsi umpioista, häikäisee myös maahan heijastuvasta valosta.


  • Anonyymi

   Aikoinaan tarvike-Xenonit olivat sallittuja, kunhan ne eivät häikäisseet. Minullakin oli tuollaiset, ja katsastuksessakin kehuttiin hyviä valoja. Sittemmin Trafi antoi määräyksen, että umpioissa on oltava leimat xenonin hyväksynnälle. Käytännössä näin on vain alkuperäisissä xenon umpioissa. Vaihdoin takaisin surkeisiin halogeeneihin, ja ajelin niillä sen lopun ajan, mitä tuolla autolla ajoin. Sama määräys estää myös ledien hyväksymisen halogeeniumpiohin. Nykyisessä autossani on alkuperäiset ledit. Ihan ok, mutta voisivat olla vieläkin paremmat.

   • Anonyymi

    Jos joskus nuo vaihtoviritykset onnistuu, niin se ei tarkoita, että jokainen onnistuisi ja eri autojen umpiot ja tarvikkeet eivät välttis sovellu yhteen vaadituilla tavoilla ja siksi ne kielletään yleisesti.
    90% niistä kuskeista jotka eivät ole tyytyväisiä autonsa valoihin ovat menettäneet näkökykyään pimeässä ja silloin kannattaa ensin käydä optikolla tai silmälääkärissä tarkastuttamassa näkökykynsä ja yleensä syy löytyy silmistä.


  • Anonyymi

   Kaamos lyheni ja poronpallit ei hehku.

   • Anonyymi

    Kiitos älykkäästä panoksestasi keskusteluun.


  • Anonyymi

   Nuo Osramit on hyväksytty useisiin automalleihin mm Saksassa, Ranskassa, Puolassa,, Itävallassa, Kai niissäkin maissa on sateista ja loskaista.

   • Anonyymi

    Mutta ei yhtä pitkään pimeää vuorokaudessa. Kun Suomessa on keskitalvella valoa 9-16, Saksassa kuitenkin 7-18. Eli työruuhkistakin paljon enemmän ajetaan valossa talvella Saksassa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mutta ei yhtä pitkään pimeää vuorokaudessa. Kun Suomessa on keskitalvella valoa 9-16, Saksassa kuitenkin 7-18. Eli työruuhkistakin paljon enemmän ajetaan valossa talvella Saksassa.

    Siis siellä ei tarvita hyviä valoja mutta ovat kuitenkin sallittu. Miksi hitossa. Minä puolestani väitän, että kaikkien uusien autojen led-valaisimet eivät täytä E-sääntöjen valokuviovaatimuksia


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seiska: "Naimisissa oleva kansanedustaja Matias Mäkynen (SDP) iski nuoren opiskelijan"

   https://www.seiska.fi/Kotimaa/Skandaalipaljastus-Naimisissa-oleva-kansanedustaja-Matias-Makynen-iski-nuoren-opiskelijan "Opiskelija on kertonut lähip
   Maailman menoa
   494
   3627
  2. Maisa menetti autonsa

   Alamäki on alkanut...todellisuudessa auto lähti liisarista kun rahat loppui... https://www.seiska.fi/Kotimaa/Voi-ei-Maisa-Torppa-joutui-autokiipeliin
   Kotimaiset julkkisjuorut
   89
   2662
  3. Sille jollekin, edelleen tunnistat kyllä

   Jatkamme siitä mihin jäimme. Tekniikkakin meni kauhusta polvilleen kun rikoimme rajat. Edelleen on vielä verkko avaamatta. Nyt huomaat, että pidät si
   Ikävä
   244
   2064
  4. Tältä näyttää Elastiselle rakennettava luksusmökki Lapissa - Jopa Samu Haber hehkuttaa: "Upee"

   No nyt ei ole kyllä mikään pikkumökki, vaan aika öky... Ela on jakanut kuvia rakennusvaiheessa olevasta vapaa-ajan asunnosta. Se ei todellakaan näytä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   1281
  5. Katja Ståhl sai yllätyksekseen masennusdiagnoosin - Yksi asia herätti: "Rupesin hirveesti..."

   Tsemppiä ja voimia, Katja Ståhl! Juontaja, hevosnainen Ståhl avaa yksityiselämäänsä Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa. Lue lisää: https://www.suomi
   Suomalaiset julkkikset
   8
   1242
  6. Olisitko nainen hävennyt mun kanssa

   liikkuessa, vai päinvastoin? Luin jostain lehdestä kauan sitten että naiset miettii tätä kautta asioita. Ja olisitko hävennyt mua faijasi edessä? Ei s
   Ikävä
   132
   972
  7. Haluun vaan, että tiedät

   Olet ensimmäinen ja viimeinen päivän ajatuksissani - en voi sinua unohtaa, vaikka aikaa on kulunut, kyyneleet edelleen virtaavat..
   Ikävä
   18
   885
  8. Niin solmussa

   Voi kun tietäisit miten suuria tunteita mulla on sua kohtaan. Naiselle ❤️
   Ikävä
   24
   850
  9. Hyvää iltaa

   Etenkin yhdelle naiselle täällä :).
   Ikävä
   100
   844
  Aihe