Luotosta maksettava kokonaismäärä

Anonyymi-ap

moi,

kämpän remppaa pitäisi alkaa tekemään ja tarvitaan pankilta rahaa lainan muodossa.

Aikomus 20 000e lainata ja venyttää maksuaika päälle 20 vuoteen. Lainatarjouksissa pankeilta kerrotaan todellinen vuosikorko jota voi verrata keskenään ja lisäksi näkyy luotosta maksettava kokonaismäärä. Ja 20 000e lainalla kokonaismäärä pyörii liki 30 000e:n hujakoilla tarjouksissa.

Ymmärsinhän nyt oikein että mikäli tämän 20 vuoden 20 000euron lainan maksaa vaikkapa 5 vuodessa pois, niin mitään piilokuluja ei voi pankin osalta lainaan ilmestyä?
Toisin sanoen maksan todellisen vuosikoron perusteella x prosenttia ylimääräistä per maksuerä (kk) ja jos päätän vaikkapa 5 vuoden päästä maksaa lainan kokonaan pois, niin maksettavaksi jää se mitä on itse lainasta lyhentämättä eikä kokonaismäärä liity mitenkään asiaan. Kokonaismäärästä missä on huomioitu koko laina-ajan luottokustannukset korkoineen ei voi siis valua mitään yllättävää viimeiseen erään jos maksuaika lyhenee reippaasti?

4

94

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      »Luoton maksaminen ennenaikaisesti on lakisääteinen oikeutesi, vaikka siitä ei olisikaan mainintaa luottoehdoissa. Jos maksat luoton tai sen osan ennenaikaisesti, on luotonantajan vähennettävä jäljellä olevasta saatavastaan se osa luottokustannuksista, joka kohdistuu käyttämättä jäävään luottoaikaan.

      Luotonantaja saa kuitenkin periä kokonaisuudessaan luottosopimuksessa yksilöidyt kyseisen luoton perustamisesta aiheutuneet todelliset kulut.»

      »Luotonantaja voi vaatia korvausta luoton ennenaikaisesta maksamisesta, jos maksat luoton ennenaikaisesti jaksolla, jonka ajalle on sovittu kiinteästä lainakorosta.

      Jos maksat luoton takaisin vähintään vuotta ennen luottosopimuksen päättymistä, luotonantajalla on oikeus enintään yhden prosentin korvaukseen ennenaikaisesti maksamasi luoton määrästä. Jos luottosopimuksen päättymiseen on alle vuosi, korvaus voi olla enintään puoli prosenttia.

      Luotonantaja saa kuitenkin periä korvauksena enintään koron määrän ennenaikaisen takaisinmaksun ja luottosopimuksen päättymisen väliseltä ajanjaksolta.»

      »Luotonantaja ei voi vaatia korvausta luoton ennenaikaisesta takaisinmaksusta, jos:
      ► olet maksanut luottoa ennenaikaisesti viimeksi kuluneen vuoden aikana enintään 10 000 euroa
      ► maksat luottoa pois lainaturvavakuutuksesi avulla
      ► luottosi perustuu käyttelytiliin liittyvään luottosopimukseen.»

      Lainaukset Kilpailu- ja kuluttajaviraston sivulta https://www.kkv.fi/k1uluttaja-asiat/luotot-ja-maksaminen/luotot/luoton-ennenaikainen-takaisinmaksu/

      • Anonyymi

        Sellainen lisähuomautus, että nuo sitaatit koskivat siis kuluttajaluottoja. Kuluttajaluotolla tarkoitetaan »luottoa, jonka elinkeinonharjoittaja (luotonantaja) sopimuksen mukaan myöntää tai lupaa myöntää kuluttajalle lainana, maksunlykkäyksenä tai muuna vastaavana taloudellisena järjestelynä.»

        https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1978/19780038#L7


      • Anonyymi

        🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑

        😋 ­­­N­­y­­m­­f­o­­­m­a­­a­n­­i -> https://ye.pe/finngirl21#17698439w

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      Eli käytännössä joku sanktio voi olla jos maksaa lainan aiemmin pois ja yrittää säästää useita tonneja luottokustannuksissa (korot yms). Siitä ei tarjouksissa mainita mitään, joten tarkoittaako sitten ettei sanktioita ole. Täytyy varmaan pankeilta kysyä tarkennusta asiaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Savonlinnassa machete hyökkäys!

      Myös kirvestä käytetty lyömäaseena......näin se Savonlinnakin rikastui...
      Maailman menoa
      132
      1724
    2. Jos sinua kiinnostaa nainen

      tai olet miettinyt, niin ei minulla ole ollut ketään. Olen viettänyt hiljaista ja yksinäistä elämää. En ole "käynyt nais
      Ikävä
      57
      1391
    3. Suoraan Sinulle

      En usko välttämättä mihinkään sielunkumppanuuteen tai muuhun maagiseen voimaan, mutta sinussa olen silti nähnyt jotain,
      Ikävä
      49
      1139
    4. Mikä siinä sun kaivatussasi on niin

      erityistä muihin verrattuna? 🙋‍♂️
      Ikävä
      78
      1005
    5. Apokryfikirjat: mitä "kielletyt kirjat" kätkevät sisäänsä?

      Itämaiset palstat eivät ole Raamatun tai kristinuskon asialla, mutta koska meitä häiritään täällä, meidän on puhuttava a
      Hindulaisuus
      371
      851
    6. Miksi toisille löytyy kumppani, mutta joillekin ei?

      Usein ihmettelee, miten helppoa joillekin on löytää seuraa. Jo nuoresta asti on kumppani vierellä ja jos tulee ero, vaih
      Sinkut
      124
      729
    7. aa eli nyt tajuan..

      eli siis pitkä-aikainen vaikeus parisuhteen saamisesta johtuu omalta kohdaltani alhaisesta yhteiskunnallisesta asemasta.
      Sinkut
      117
      685
    8. Niin siinä kävi

      Mä ihastuin suhun. Kukapa ei? Olisi pitänyt kuunnella sisäistä naisen vaistoa, etten takuulla ollut ainut. Kuulin sattum
      Ikävä
      38
      684
    9. Mitä siellä tapahtuu?

      Mitä ihmettä? Joku hyökkäys?
      Savonlinna
      17
      651
    10. Mikähän auttaisi kun kuIIi

      Seisoo kun lipputanko. PaIIien sitominen antaa voimakkaan orkun mikä jeesaa himoja hetkeksi, mutta se panetus tulee pian
      Ikävä
      69
      636
    Aihe