Köyhä yh. äiti ja varakas vauva

Anonyymi-ap

Onko kenelläkään kokemusta tilanteesta, jossa vauva perii omaisuutta ja hänen äitinsä on köyhä yksinhuoltaja? Miten elämä sujuu kun äidillä ei ole varaa ostaa syntymäpäivälahjoja tai puhumattakaan, että olisi varaa matkustaa lomilla minnekään? Vauvalla kuitenkin olisi varat huolettomaan elämään.

10

84

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Novoivoi, ennen kun tämä Law....."Vauvalla kuitenkin olisi varat huolettomaan elämään." Oikeasti? Maistraatti valvoo yli 20k. perintöjä alaikäisen kyseessä olleelta. Jo tuo kysymys: " Miten elämä sujuu kun äidillä ei ole varaa ostaa syntymäpäivälahjoja tai puhumattakaan, että olisi varaa matkustaa lomilla minnekään?"Jospa tämä äiti hankkisi omia tuloja, että voisi lapsensa elättää, koska lapsen ei tarvitse vanhempaansa elättää.

    • Anonyymi

      Äiti voi käyttää vauvan rahoja tämän elattamiseen siltä osin, kun omat rahat eivät riitä. Vauvan omaisuushan tulee ottaa huomioon esimerkiksi toimeentulotukea harkittaessa. Sitä ennen äiti käyttäkööt kaikki omat varansa vauvansa elattamiseen, sillä lain mukaan hänellä on siihen velvollisuus.

      Missään tapauksessa tietenkään vauvan omaisuutta ei käytetä äidin lahjaostoksiin tai lomamatkoihin. Vauvan elämästä tuskin tekee huoletonta se, että äiti ostelee lahjoja tai matkustaa ulkomaille.

    • Anonyymi

      Onko tämä pila?

      Äiti siis haluaisi lapsen (vauvan) elättävän itsensä....?! Kyllähän se normaalisti on aivan päin vastoin, että äiti tai vanhemmat pitävät huolta lapsesta.

      Kuten edellä sanottua, merkittävästä omaisuudesta pitää tehdä vuosittain DVV:lle ilmoitus, jossa omaisuus ja sen käyttö tulee käydä kirjallisesti läpi. Varallisuutta ja sen kehittymistä siis seurataan viran puolesta. Lapsen, vaikka olisikin vauva, varallisuutta ei voi hukata, vaan sitä pitää vaalia.

      Äidin on käytettävä lapsen varat tämän elämiseen ja koulutukseen liittyviin asioihin, ei omiin henkilökohtaisiin tarpeisiinsa. Jos äiti haluaa matkustaa vuosittain Karibialle (vauvan kanssa tai ilman), hän voi kysyä DVV:ltä siihen ohjetta ja luvan. Jos matkat ovat vauvan etu, lupa voi hyvinkin irrota.

    • Anonyymi

      Useammin lapsi on perinyt isänsä ja äiti omistaa juuri ainakin saman verran omaisuutta, jos ositus tehdään. Eli omaisuus on muutenkin yhteistä. Lisäksi äidille jää hallintaoikeus yhteiseen asuntoon, jos sellainen on.

      • Anonyymi

        Entä, kun on kyseessä avoliitto? Avioleskellehän maksetaan leskeneläkettä+ korotettu lapsilisä+lapseneläke sunmuut tukiaiset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Entä, kun on kyseessä avoliitto? Avioleskellehän maksetaan leskeneläkettä korotettu lapsilisä lapseneläke sunmuut tukiaiset.

        Jäi edellisestä: tokihan avoleski saa samoin korotetun lapsilisän+ lapseneläkkeen, sunmuut tukiaiset, kun kerran on varaton.


    • Anonyymi

      Onko kenelläkään kokemusta elämän sujumisesta kun vauva kasvaa ja alkaa ymmärtää, että kaiken puutteen keskellä kärvistellessään hän itse asiassa onkin varakas? Miten lapsi sopeutuu vaikeaan psykososiaaliseen tilanteeseen? Kun koulukaverit asuvat paremmissa kodeissa, syövät parempaa ruokaa ja heillä on hienommat vaatteet. Näsäviisaat vaietkoon, kiitos!

      - Aloittaja

      • Anonyymi

        Sinulle on jo annettu täällä ihan oikeat vastaukset. Luitko lainkaan läpi?

        Totu siihen, että sinä olet köyhä ja lapsesi on varakkaampi. Lapsen äidin köyhyys ei tuo lapselle mitään etuja, vaan päin vastoin. Sen vuoksi moni vanhempi hankkii ammatin ja menee töihin. Useat asettavat lapsen edun niinkin korkealle, että tekevät jopa ylitöitä tai kahta työtä. Jotkut ovat niinkin fiksuja että kannustavat lapsiaan.

        Suomessa äidin köyhyys ei ole onneksi este lapsen etenemiselle koulussa ja urallaan. Lapselta ei vaadita kuin hieman tai runsaasti älyn lahjoja sekä tarpeeksi halua ja panostamista. Lapsesi voi vielä saada hyvän ammatin ja hyvän elämän, se ei kaadu sinun köyhyyteesi tässä maassa.


      • Anonyymi

        Luitko lainkaan tätä?: "Äidin on käytettävä lapsen varat tämän elämiseen ja koulutukseen liittyviin asioihin, ei omiin henkilökohtaisiin tarpeisiinsa."

        Annat vaan DVV:lle selvityksen, jossa ostat lapsen rahoilla parhaat ja kalleimmat vaatteet ja tarvikkeet hänelle. Silloin häntä ei kiusata ja sinun köyhyytesi ei näy.

        Anna lapsen ostaa matkat, joille sinä pääset mukaan. Sama koskee lahjoja. Ehkä DVV ymmärtää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      325
      3203
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      223
      1994
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1612
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1427
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      82
      1309
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      284
      1243
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1074
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1061
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      1001
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      146
      878
    Aihe