Tanssiravintoloiden sukupuolijakautuma

Anonyymi-ap

Onko täällä ketään joka muistaa millaista oli tanssiravintoloissa 70-80 -luvuilla?
Oliko siellä yleensä paljon enemmän miehiä kuin naisia?

21

213

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   En käynyt ravintola maailma kysymäsi vuodet.Vasta 2000-2009 aika jana. Jolloin en kiinnittänyt huomio ympäristö koska minulla oli parisuhde.Helsinki 16.1.23

  • Anonyymi

   Kävin Fenniassa ja Vanhassa Maestrossa päivätansseissa. Kelloaikaa en enää muista, mutta jotain 13:n ja 16:n välillä. Kestivät ehkä 2-3 tuntia, eikä humalassa juurikaan ollut siihen aikaan kukaan. Ehkä joku Hgissä komennuksella ollut maalais-miesporukka joskus vähän riehaantui, tanssittivat ja hieman lähentelivätkin, aika viatonta kuitenkin.
   Miehiä oli tämän muistini mukaan saman verran kuin naisia. Sain tanssia koko ajan lavatansseja. Varsinkin Maestrossa kävi tanssikurssilla käyneitä, muistan kun yksi sanoi: pitää välillä käydä sosiaalisissa tansseissa, ei kurssi anna tarpeeksi.
   Johan tuli nostalginen mieli.

  • Anonyymi

   En tanssi.

   Kyllä kapakoihin mennään juomaan(ehkä syömään), ei tanssimaan. En ole kai ikinä käynyt ns. "tanssiravintoloissa", karmeaa musaa. Rokkipaareissa, jopa joskus diskoissa kyllä. Yleensä mihinkään hiton sukupuolijakaumaan edes ole kiinnittänyt huomiota, joskus on saanut pesää, joskus ei, eli kai niissä naisiakin on ollut, ainakin joskus.

   =DW=

  • Anonyymi

   Riippui varmasti paikasta ja maakunnasta kuten nykyäänkin. Oman muistini mukaan naisia oli jo silloin enemmän ainakin niissä paikoissa missä itse 70-luvun lopulla kävin ja jokusen kerran 80-luvullakin mieheni kanssa tanssimassa.

  • Anonyymi

   Kyllä tuolloin käytiin oman kylän kuppilassa ja naapurikaupungissa ravintolassa tanssimassa, jopa useamman kerran viikossa. Viikonloppuisin myös juomassa. Sieltä tuo siippakin löytyi. En tiedä oliko enemmän naisia vai miehiä - ihan riittävästi oli meikätytöllä vientiä.

   Nyt en enää vuosikymmeniin ole käynyt. Ei taida ravintoloissa enää "kunnon tanssia" ollakaan, pelkkää hytkymistä, jolloin ei väliä onko miehiä vai naisia vai siltä väliltä enemmän. Yksinkin voi heilua.

  • Anonyymi

   Minkä ikäistä porukkaa noissa tanssiravintoloissa tuolloin 70-80 -luvuilla kävi?

   • Anonyymi

    Paikasta riippuen 18v ylöspäin, joissakin paikoissa ikäraja oli 20v ja jopa 24v kuten nykyäänkin. Vanhin pariskunta jonka itse parikymppisenä tapasin tanssiravintolassa oli 70v, kuten saattaa olla nykyäänkin. Yksi tuttu mies on nyt liki 80v ja käy edelleen tanssimassa niin lavoilla kuin tanssiravintolassakin.


  • Anonyymi

   Mitä varten kysyt ? Mitä merkitystä sillä tiedolla on sinulle ?

  • Anonyymi

   Mitä minä muistan niin miehiä oli enemmän siihen aikaan

   • Anonyymi

    Riippui paikasta.


  • Anonyymi

   Enpä ole ikinä käynyt ns. tanssiravintolassa kuin mahdollisesti baarin puolella. Onkohan tämä ikäryhmä edes oikea kysymykselle?

   Eiköhän 70-80 luvulla oltu enemmän pubeissa, discoissa jne. Oli esim. tekun jytäiltoja/kauppiksen iltoja jne. Eikä oltu enää "haettavana".
   Eli, kysymykseesi - en ole ikinä asiaan kiinnittänyt huomiota, kumpia on enemmän.

   • Anonyymi

    Kyllähän niitä tanssiravintoloita oli joka kaupungissa vielä 90-luvullakin vaikka kuinka. Huippuvuodet taisivat olla joskus 70-luvulla.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kyllähän niitä tanssiravintoloita oli joka kaupungissa vielä 90-luvullakin vaikka kuinka. Huippuvuodet taisivat olla joskus 70-luvulla.

    Oli oli, mutta niissä vanhat ihmiset eli yli nelikymppiset.

    Mehän olimme 1970 -luvulla parikymppisiä ja alle.
    Pidimme niitä jotenkin epätoivoisille tarkoitettuina paikkoina, sinkkuna siis.


  • Anonyymi

   En ole juurikaan käynyt perinteisissä tarnssiravintoloissa mutta se vähä, minkä muista niin tuntuu, että naisia oli enemmän ja miehillä oli ns. varavalita.

   Itse kuulun siihen sukupolveen joka jo viihtyi discoissa paremmin kuin tanssiravintoloissa tai -lavoilla. Enkä voi kuvitella, että koskaan olisin odottamassa, että mies hakisi tanssimaan ja siitä riippuisi voisinko tanssia vai en -no way!

   • Anonyymi

    Täysin samaa mieltä kanssasi, edelleenkään en menisi haettavaksi...


  • Anonyymi

   Tanssiravintolassa! Kiersin todellakin kaukaa. Olin silloin parinkympin molemminpuolin ja diskot olivat in. Niissä sai jorata niin kuin itse halusi ja kenen kanssa halusi. Ei tullut mieleenkään nuohota jonkun kundin kaulassa tangoa tanssimassa. Ei ollut mun juttu!

   • Anonyymi

    Tuo tangon tanssiminen ventovierana miehen kanssa ei todellakaan ole kivaa, minulla liittynee samaan kun koen vastemielisyyttä mieshierojan käsissä. Satsasin 70-80-luvun päivätansseissa enemmään valssiin, humppaan, jenkkaan ja sampaan. Ne sujuivat.
    Mutta saattoi sittenkin olla että naisia oli enemmän, kuten jo tuossa moni mainitsikin.
    Olin hiljattain eläkeläistansseissa. Opettelimme bookia, on näitä uudempia joita en ole ennen osannut, nyt osaan. Siinä tulee jalka- ja aivojumppaa.


  • Anonyymi

   Kyllä ainakin Vaasassa oli paljon ravintoloita, ja enemmistönä miehet asiakkaina

  • Anonyymi

   Jossain vaiheessa sanottiin, että tanssiravintoloissa kävijät ovat iältään "kuudenkympin ja kuoleman" välistä. Piti lopettaa käyminen.

   • Anonyymi

    Minä kävin ensimmäisissä ravintolatansseissa, HUOM EN DISCOSSA, hiukan sen jälkeen kun olin täyttänyt 18v ja sitä ennen jo kävin lavatansseissa. Pubeissa ja ns yökerhoissa hytkymässä en ole koskaan viihtynyt ja edelleen nyt 67v:nä viihdyn tanssiravintolassa jos iltaravintolaan lähden. Kotipaikkakunnalla tämä ei enää ole mahdollista mutta muualla. Paritanssia (humppa, valssi, tango ym) olen tanssinut 12 vuotiaasta, mutta nämä nykyiset kädenalitanssit jätän opettelematta kun ei kiinnosta ne pyörimiset. Lempitanssini on vauhdikas foxi :)

    vn


  • Anonyymi

   Täytin vuonna -73 18-vuotta ja loppuvuosikymmenellä tuli "soittoruokalassa" käytyä todella useasti, viikon useimpina päivinä yhteen aikaan.

   - Jakauma luonnollisesi vaihteli illasta ja paikasta toiseen. Ohut muistikuva olisi kuitenkin, että enempi miesvoittoista oli ja jopa sellaisia iltoja, että sai melkkein juosta, jos tanssimaan halusi päästä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sara ja Pyry eronneet?

   Pitääkö huhu paikkansa, tietääkö kukaan?Joku kertoi, että olivat tapelleet rajusti Emma gaalan jälkeen ja sen jälkeen Sara poisti Instatililtään kaikk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   115
   3420
  2. Alaston miesuimari järkytti suuresti naisuimareita Espoon Matinkylän uimahallissa

   Mikä siinä miehen alastomuudessa voi olla niin järkyttävää? Lainmuutoksen jälkeen tuo on normi. https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009378839.html Pian
   Maailman menoa
   117
   1083
  3. Koululaiset myyvät huumeita jopa kesken koulupäivän

   Taitaa huumeidenvastainen sota olla hävitty kuten viinanvastainen kieltolain aikana, kun kerran jopa kakarat tekevät huumeilla kauppaa. https://www.i
   Maailman menoa
   149
   961
  4. Sen takia sanoin sen

   Että et ottaisi itseesi kun ei ole tarkoitus sinua loukata. Me vain heijastellaan toistemme kipukohtia ja se tuntuu ikävälle.
   Ikävä
   100
   836
  5. Miten paljon vertaat itseäsi muihin?

   Mä huomasin joskus vertaavani omaa elämää toisten elämiin, mutta jossain vaiheessa huomasin (konkreettisesti) ettei ne kokemukset toisen elämisen laad
   Sinkut
   243
   791
  6. Nyt lopeta.. jumalauta

   Ole niin hyvä. En rakasta sinua enää.
   Ikävä
   46
   791
  7. Milloin mies näimme viimeksi

   Ja millainen fiilis siitä jäi?
   Ikävä
   42
   771
  8. Hyvää päivää

   Naiselle hyvin samanlaiselle
   Ikävä
   101
   746
  9. Yksi tavoite tälle vuodelle

   Tulen kietomaan sinut pikkusormeni ympärille. Jos pikkusormi ei riitä, niin käytän järeämpiä keinoja. Älä koita piiloutua minulta.
   Ikävä
   47
   726
  Aihe