Pari ryhtipuoluetta

Anonyymi-ap

Translakia koskeva mietintö valmistui valiokunnassa – keskusta äänesti hallituksen esitystä vastaan.
Translain uudistus etenee eduskunnan täysistunnon käsittelyyn ensi viikolla. Keskustan ja perussuomalaisten edustajat äänestivät valiokunnassa esitystä vastaan.

Kokoomuksen puppelipojat siirtyi punavihreitten puolelle.
Kuten Tarva sanoisi "sillä lailla"

Kokoomus on tyytyväinen erityisesti rajoitukseen, että juridista sukupuolimerkintäänsä voi korjata korkeintaan kerran vuodessa.
Kokoomus on pelännyt mahdollisia väärinkäytöksiä, mikäli merkintää voisi korjata useammin. Yhtenä huolena on, että muut kuin transsukupuoliset voisivat vältellä lain turvin asepalvelusta.

SDP uskoo lain menevän läpi lopullisessa äänestyksessä
Sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Ilmari Nurminen (sd.) on tyytyväinen, että mietintö saatiin ”näin isolla enemmistöllä” hyväksyttyä.
– Se oli meidän tarkoitus. Eilen oli tietenkin vähän hankalampi tilanne ja olemme käyneet pitkin iltaa ja yötä neuvotteluja. Nyt saavutettiin yhteinen kompromissiratkaisu.

Valiokunta kuunteli kokoomuksen vaatimuksia tavallista herkemmällä korvalla, sillä lain läpimeno vaatinee tukea puolueelta. Näin siksi, että hallituspuolue keskustan kansanedustajat saavat äänestää laista omantuntonsa mukaan.
– Kokoomuksen tuki hallituksen esitykselle takaa varmasti sen, että tämä tulee isossa salissa menemään läpi.
Sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Noora Koponen (vihr.) kuvailee translain etenemistä ”valtavan suureksi helpotukseksi”.

Nyt varmaan aito-arska ja MPP ainakin täällä keskustan palstalla huokaisevat helpotuksesta. Vaikuttavat alan immeisiltä.

12

58

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Jompaa kumpaa äänestetään ! Sano !

  • Anonyymi

   Eli myös kristillisdemokraatit äänestivät translain puolesta?

   • Anonyymi

    Oliko heitä valiokunnassa, sinäkö näit.


   • Mikseivät olisi äänestäneet? Eikös se ole ihan Raamatun sanoman mukaista, että kaltoin kohdeltujen ihmisten asemaa parannetaan. Minusta sellainen on lähimmäisen rakkautta, mihin isossa kirjassa ihmisiä kehotetaan.


   • Anonyymi
    mielipidepankki kirjoitti:

    Mikseivät olisi äänestäneet? Eikös se ole ihan Raamatun sanoman mukaista, että kaltoin kohdeltujen ihmisten asemaa parannetaan. Minusta sellainen on lähimmäisen rakkautta, mihin isossa kirjassa ihmisiä kehotetaan.

    KD:llä ei ole edustajaa tässä valiokunnassa, mutta ainakin Päivi Räsänen kovasti pahoitteöi lain etenemistä, joten oletettavasti he ovat lakia vastaan.

    Raamatussa sanotaan, kuinka ihmiset luotiin miehiksi ja naisiksi, siellä ei puhuta transsukupuolisista mitään, joten laki on siis raamatun sanan vastainen, siispä siihen vetoaminen on sinulta älyllistä epärehellisyyttä ja naiviutta. Mikä ei ole yllätys palstahistoriasi tuntien


  • Aina on syytä huokaista helpotuksesta, kun tasa-arvoa edistetään. Itse olen ehdottomasti alan ihmisiä eli tasa-arvon kannattaja ja inhimillisen kohtelun puolesta puhuja. Yritän tässä suhteessa elää sen ison kirjan filosofian mukaan: Rakasta lähimmäistä niin kuin itseäsi. Siinä kirjassa on ihan hyviä elämänohjeita ja niitä voi noudattaa, vaikkei muuten uskovainen olisikaan. On erinomainen asia, kun eduskunnassa pidetään tällä tavoin heikompien puolta. Seksuaalivähemmistöjä on kohdeltu kaltoin niin pitkään tässäkin maassa. Onneksi emme elä itäisessä naapurissa. Lain vastustajat olisivat varmaan olleet tyytyväisiä tuon maan epätasa-arvolainsäädäntöön.

   En tiedä, minkälaisen omantunnon mukaista on jättää kaltoin kohdellut ihmiset edelleenkin kaltoin kohdelluiksi. Sellainen omatunto on minulle kyllä mysteeri.

   • Anonyymi

    Millä tavalla transihmiset ovat kaltoinkohdeltuja? Tai muut sukupuolivähemmistöt? Kerro esimerkki.

    Nythän lakiluonnos mahdollistaa, tai ainakin jättää aukkoja, joidenkin käyttää väärin mahdollisuutta esim sukupuolen vaihtamiseen omalla ilmoituksella. Se avaa suuremman mahdollisuuden erilaisten ryhmien kaltoinkohteluun.

    Miten vaikkapa urheilussa, esim naisten moukarinheitossa, mies haluaa vaihtaa sukupuolensa ja sillä tavalla päästä huipulle. Tai miten vangit, jos Jeppe haluaakin pois kovien kundien paikasta, ilmoittaa sukupuolenvaihdoksesta ja saa siirron naisvankilaan kukkoilemaan.

    Laissa on paljon porsaanreikiä. Jotenkin taas kerran tämä hallitus ajaa keskeneräistä lakia läpi ideologisista lähtökohdista


   • Anonyymi

    Vai, etteikö te trans ihmiset ole kuitenkin MPP vähemmistönä, ja käyttäydytte kuin enemmistö.
    aito-arska myös tule kaapista, se teillä jo haissut pitkään että homoja olette. Kapi on jo liin vanha leikkeihinne, kun näkyy synkkaavan teillä. Miten Pankkolängvitsi oletko sinäkin tätä Ilmarin trassukupuolista.


  • Anonyymi

   Ei täällä ennenkään ole poikkeavia syrjitty.
   Typerää että aletaan lakiteitse pienen pienen vähemmistön oikeuksista melskaamaan.
   Olisi tärkeämpääkin tekemistä

  • Anonyymi

   Ylen sivuilta luin, ettei asiantuntijat näe mitenkään merkittävää ongelmaa kyseisessä laissa.
   Maailmalta on asiasta tietoa saatavilla jossa kyseinen asia ollut voimassa jo pitkään.
   Mutta pienistäkin asioista ja eritoten niistä, eräät tahot haluavat nostaa myrskyn vesilasissa.

  • Anonyymi

   Maalaismaiset persut ja keput haluaisivat jarruttaa ihmisoikeuksien toteutumista kaikille.

   • Anonyymi

    Ja kummankaan puolueen, en kepun enkä persujen, ehdokasta en äänestä.
    Muuten en voi vaikuttaa kuin omalla äänelläni.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kyssäriä pukkaa nyt

   Mikä on kaivattusi nimi?
   Ikävä
   101
   2198
  2. Nainen, minne tahtoisit muuttaa kanssani

   Jos meistä tulisi pari?
   Ikävä
   175
   1467
  3. Oudolta tuntuu

   Kun on joku joka välittää oikeasti täälläkin.
   Ikävä
   171
   1343
  4. Sara ja Pyry eronneet?

   Pitääkö huhu paikkansa, tietääkö kukaan?Joku kertoi, että olivat tapelleet rajusti Emma gaalan jälkeen ja sen jälkeen Sara poisti Instatililtään kaikk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   67
   1342
  5. Ikävintä on kokea

   Kun toinen lähestyy niin sitä itse vetäytyy. Sitten kun itse lähestyy niin toinen vetäytyy. Vähänkuin magneetit jotka hylkivät toisiaan ja sitä ei ede
   Ikävä
   81
   1159
  6. Unelmoitko asunnosta lämpimässä? Haluaisitko muuttaa Suomesta esim. Espanjaan?

   Kiinnostaisiko sinua muuttaa pois Suomesta lämpimään? Jos kiinnostaisi, niin muuttaisitko vain talviajaksi vai koko vuodeksi ja millaisia kriteerejä s
   Maailman menoa
   77
   900
  7. Miksi ihmiset ilkeilevät toisilleen anonyymisti?

   Ikuisuusaihe, tavallaan, mutta jäin tuota pohtimaan männä yönä. Miksi pitää olla ilkeä mm. palstalla anonyymisti? Miksei voi vain todeta, että olen er
   Sinkut
   159
   808
  8. Millaisista tuoksuista miehet pitää?

   Tuli tuosta yhdestä aloituksesta mieleen tälläinen. Eli millainen tuoksu saa miehet sekaisin? Onko se karkkikaupan tuoksu, kukkainen tuoksu,mausteinen
   Ikävä
   97
   782
  9. Sen takia sanoin sen

   Että et ottaisi itseesi kun ei ole tarkoitus sinua loukata. Me vain heijastellaan toistemme kipukohtia ja se tuntuu ikävälle.
   Ikävä
   100
   757
  Aihe