Jalostusoikeus

Anonyymi-ap

Onko kenelläkään tietoa, onko minkäänlaisia mahdollisuuksia purkaa purkaa jalostusoikeuden luovutussopimusta kasvattajan kanssa? Emme pentua ostaessa huomanneet vaatia määräaikaa sopimukselle. Nyt näyttää siltä, että kasvattaja tekee tällaisen sopimuksen jokaisen narttupennun ostajan kanssa estääkseen pentujen tekemisen hänen kasvateillaan.

Olemme maksaneet koirasta täyden kauppahinnan ja myös omalla kustannuksella tehneet tarvittavat terveystutkimukset. Haluaisimme tehdä koiralla pennut, mutta emme voi, koska kasvattajalla on jalostusoikeus. Hän voi siis “pantata” pentujen tekemistä siihen asti kunnes pentuja ei voi enää iän puolesta koiralla tehdä. Osaako kukaan sanoa, voiko tällaista sopimusta katsoa kohtuuttomaksi koiran omistajan kannalta? Nyt jälkikäteen soimaan itseäni omasta tyhmyydestä. Olisi pitänyt hälytyskellojen soida. Kasvattaja ei käyttänyt Kennelliiton sopimuspohjaa, vaan hänellä oli itse tehty sopimus. Hän myös pyysi, että sopimusta ei saa näyttää ja esitellä kenellekään.

9

145

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tietenkin se on kohtuuton, sillä kasvattaja rajoittaa koiran käyttöoikeuksia ilman korvausta. Nyt nimenomaan otat ja näytät sopimusta kennelliitolle. Sieltä ollaan yhteyksissä kasvattajaan, jos kyse on virallisesta kasvattajasta.

   Ja jatkossa sitten mietit millaiseen sopimukseen nimesi alle laitat. Hyvähän se on jälkikäteen voivotella. Jos kasvattaja heittäytyy hankalaksi jopa kennelliiton puuttuessa peliin, niin eipä sopimuksista irti pääse kuin käräjillä, jossa ne tuomitaan lopullisesti kohtuuttomiksi.

   • Anonyymi

    Kiitos neuvoista. On kyse virallisesta kasvattajasta. Pitää yrittää vielä keskustelua kasvattajan kanssa, mutta jos ei suostu pentuja tekemään, niin pitää viedä asiaa eteenpäin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kiitos neuvoista. On kyse virallisesta kasvattajasta. Pitää yrittää vielä keskustelua kasvattajan kanssa, mutta jos ei suostu pentuja tekemään, niin pitää viedä asiaa eteenpäin.

    Se on hyvä sinun kannalta, sillä kennelliitto valvoo virallisia. Toivottavasti eivät pese käsiään sanomalla, että juurikin käräjät on ainoa paikka saada virallinen tuomio kohtuuttomuudelle.


  • Anonyymi

   Kuluttajaviranomaisiin yhteys myös

   • Anonyymi

    Koskee koirankauppaa vain, jos kasvattaja on elinkeinonharjoittaja.


  • Anonyymi

   Mikä rotu?

   Ja Suomessa on sananvapaus.

   • Anonyymi

    Miten sananvapaus tähän liittyy? Jos tarkoitit kuitenkin sopimusvapautta, niin sitä koskee kuitenkin vaatimus kohtuullisuudesta. Eli toisen osapuolen kannalta kohtuuttomia sopimuksia ei voi solmia ihan miten huvittaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miten sananvapaus tähän liittyy? Jos tarkoitit kuitenkin sopimusvapautta, niin sitä koskee kuitenkin vaatimus kohtuullisuudesta. Eli toisen osapuolen kannalta kohtuuttomia sopimuksia ei voi solmia ihan miten huvittaa.

    Tarkoitan, ettei kukaan voi vaatia ketään olemaan vaiti jostain koiran kauppansa aivan kahjosta kauppakirjasta.


  • Anonyymi

   Minkä ikäisestä koirasta kyse. Kennelliiton sopimuksissa mm. sijoitusnarttu on viiteen vuoteen asti kasvattajan käytössä, sen jälkeen sitten siirtyy sijoituskodin omistukseen. Mihin ikään asti teillä on tuo jalostusoikeus kasvattajalla, ja mikä oli koiran kauppahinta/mikä hänen normaali kauppahintansa koirille ilman jalostusoikeutta? Ja alkoiko koirasi kiinnostaa vasta terveystulosten jälkeen? Kaikesta kun Kennelliitolle osaat näyttää ajankohtaiset tulokset jne., se edesauttaa sinua. Eli onko tuo kasvattaja muutenkaan itse välittänyt rodun terveydestä jne.?

   Rotukin kiinnostaa, koska yhden bichon-kääpiökoirakasvattajan kanssa oli vastaavaa ongelmaa aikoinaan, kun tyhmänä olin antanut koirieni rekkarit kasvattajalle, joka halusi molemmat tytöt viedä näyttelyyn (vaikkakin tytöt olivat minun nimissäni kokonaan, mutta kasvattajalla heräsi jälkikäteen harmi siitä, että oli pitänyt kotona "väärän" nartun, ja yritti kiristää minua myöhemmin noilla rekkareilla, joita ei palauttanutkaan, vaikka koirat olivst jopa Koiranetiin laitettu nimiini. Onneksi oli todisteet kaikesta, mutta tuohon aikaan ei vielä ollut internet niin yleinen eikä tietoa samalla tavalla saatavilla, joten vaikeaksi meni).

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sille jollekin, tunnistat kyllä

   Etkö kuitenkin huomannut, kuinka välitän ja olen hyvä sinua kohtaan? Se, että olet itse kuin mikäkin omahyväinen, ainakin tässä leikissämme, miten sin
   Ikävä
   350
   2860
  2. Tupoksen koulun oppilaan putoaminen - onnettomuus?

   Kalevassa aamulla uutinen yläkoululaisen putoamisesta koulutiloissa Tupoksella. Rehtori ei avaa asian taustoja - miten tämä on voinut olla mahdollista
   Oulu
   63
   2646
  3. Asbergerihmiset

   Tuossa ehkä olen törmännyt livenä Asberger-ihmiseen ja kuullut nyt parilta naiselta, että millainen on mahdollinen asberger-oireyhtymää kärsivän ihmis
   Sinkut
   248
   1141
  4. Kerrotaanko maailmalle oikeasti Venäjän ja Ukrainan sodan syistä

   Vaikka kuinka yritän olla kartalla edes vähän niin silti on koko ajan pimenossa se syy, miksi Venäjä hyökkää Ukrainaan.. Ei tätä kerrota uutisissa. K
   Maailman menoa
   428
   1072
  5. Eräälle joka varmasti tietää keneltä.

   Kaipaan sinua. Tiedät kuka.
   Ikävä
   46
   885
  6. Jasminilla uuis kulta

   personal trainer ja elämä hymyilee. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Jasmin-Mantyla-ero-ja-uusi-rakas/1182613?undefined
   Kotimaiset julkkisjuorut
   60
   838
  7. Raita Sport

   On puhuttu Raita sportti olis mennyt konkursiin pitääkö paikkansa.
   Oulainen
   8
   768
  Aihe