Oppimstulokset eivät ole kiinni rahasta

Oppimistulosten huonontuminen ei ole kiinni rahasta vaan siitä, miten se käytetään.

Vastuussa olevat syyttelevät toisiiaan koulutukseen käytettävän rahamäärän minimaalisista muutoksista ikään kuin sitä olisi vähennetty niin paljon, ettei peruskoulussa enää pystyisi opettamaan ihmisiä lukemaan - yllätävän moni ei opi edes sitä.

Rahamäärässäkään ei ole tapahtunut käytännössä mitää muutoksia varsinkaan, jos sitä verrataan oppilaiden määrään. Rahamäärä itse asiassa on jatkuvasti kasvanut oppilasta kohden eli ikäluokkien pienentymistä ei ole edes otettu täysin huomioon.

Koulutus on kriisiissä. Ei siksi, että se olisi surkeaa vaan siksi, että rahalla ei saa sitä, mikä pitäisi saada. Joku tuhlaa koulutusrahoja asioihin, jotka eivät edistä oppimista.

12

72

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Vasemmistoliitto haluaa lisää rahaa koulutukseen.
   Ensin pitää kysyä, mitä nyt annetulla rahalla on tehty.

   Koska nykyistäkään rahaa ei ole käytetty siihen, että koululaiset oppisivat esimerkiksi lukemaan, ei ole mitään syytä uskoa, että lisärahalla saataisiin parannuksia.

   Koulutuksen rahat käytetään väärin. Lisärahatkin käytetään väärin.
   Ensin pitää laittaa peruasiat kuntoon ennen kuin annetaan lisää rahaa. Oppimistulosten pitää olla parempia nykyisellä rahamäärällä.

  • Anonyymi

   Sipilän hallituksen aikana tehty v 2016 opetussuunnitelma on fiasko:

   Tässä opettajien näkemys:
   Näin opettajat arvioivat Ylen kyselyssä opetussuunnitelmaa
   "Uuden opetussuunnitelman ajatukset ovat hienoja ja korkealentoisia. Valitettavasti se tarkoittaa sitä, että liian nuorille oppilaille sysätään liikaa vastuuta omista oppimisistaan."
   "Oppiminen on liian vapaata ja itsenäisyyttä vaaditaan liikaa. "
   "Uusi opetussuunnitelma lisää levottomuutta ja muutenkin levottomiin ja suuriin ryhmiin".
   Uusien apuvälineiden käyttö koetaan myös välillä häiritseväksi ja kovaa arvostelua tulee myös siitä, että lapsilta vaaditaan liikaa itseohjautuvuutta, vaikka heillä ei ole siihen kykyjä.
   "Koulu ei ole viihdelaitos emmekä me opettajat viihdetyöntekijöitä. Elämä on jatkuvaa oppimista ja usein melko kovaa työtä. Uusi v 2016 opetussuunnitelma ei valmenna mitenkään tähän.

   • Anonyymi

    Kokoomuslainen opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen oli saman luokan poropeukalo kuin taksiuudistuksen tehnyt Berner.


   • Anonyymi

    Opettajat ovat asianosaisia.
    Odotitko tosissasi, että ne tunnustaisivat vian olevan heissä?

    En usko, että tavoitteet on niin korkealentoisia, ettei opettajat ymmärrä, että oppilaiden pitäisi oppia lukemaan.


   • Anonyymi

    Inkluusio lisää levottomuutta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kokoomuslainen opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen oli saman luokan poropeukalo kuin taksiuudistuksen tehnyt Berner.

    Lässyn lässyn.
    Perustelusi on olematon.


  • Anonyymi

   Kyllä syylliset löytyvät OAJ:stä. Sinne on pesiytynyt kaiken maailman kukkahatut, joilla ei ole mitään käsitýstä reaalimaailmasta. Ihan ensiksi pitää palauttaa opettajien auktoriteetti ja poistaa tämä inkluusio kokonaan. Ja niille ulkomaalaisille, jotka eivät osaa kieltä omat luokkansa sekä entisajan tarkkailuluokat käyttöön jonne häiriköt. Luokalla on voitava jättää jos ei osaa sitä mitä pitää! Suomalaisella normaalilla lapsella on perustuslain mukainen oikeus saada opetusta koulussa. Nyt se ei toteudu kun pitää hyysätä näitä muita.

  • Vaikuttaa siltä, että hyvistä tuloksista tehtii väärät johtopäätökset.
   Kuviteltiin, että meidän oppimistulokset olivat hyviä siksi, että teimme asiat eri tavalla.

   Suomessa ryhdyttiin menemään omia polkuja joka johti huonoon oppimiseen ja pahoinvointiin koulussa. Aikaisemmin vain oppilailla oli rankkaa, nut on myös opettajilla.

   Olisi järkevää perua ne muutokset, jotka johtivat huonompaan. On törkeää, että oppilasta pidetään sermin takana luokassa, koska hän muuten häiritsisi muita. Se on kaikkein törkeintä oppilaan itsensä kannalta. Arvatkaa, leimautuuko hän sillä enemmän kuin tarkkailuluokalla.

   Oppilaat ovat koulussa oppiakseen ja pakosta. Heidän velvollisuutensa ei ole osallistua vaikeiden tapauset kaitsemiseen eikä heitä saa uhrata. Jokaisella oppilaalla on subjektiivinen oikeus ja velvolisuus saada koulutusta, ei pelkästään niillä, joilla on vaikeuksia.

   Nyt suomalaiset opettajat voivat vierailla paremmin menestyineiden maiden kouluissa ja katsoa, mitkä hylätyistä tavoista toimia oli järkeviä ja ottaa ne uudelleen käyttöön.

  • Anonyymi

   https://okm.fi/-/sivistyskatsaus-kuvaa-suomen-koulutus-ja-kulttuurisektorin-kehitysta-viime-vuosikymmenien-ajalta-nykypaivaan

   Kannattaa lukea linkistä opetus- ja kulttuuriministeriön sivistyskatsaus, jossa käsitellään myös oppimistulosten heikennystä.
   Poikien oppimistulokset ovat olleet tyttöjen tuloksia huonommat.

   Me muistamme, miten kävi aikoinaan kun peruskoulussa oppilaat saivat yläasteella itse valita joko suppeat tai laajat opinnot.
   Pojat valitsivat usein suppeat ja tytöt laajat opinnot, minkä seurauksena tytöt hakeutuivat ja pääsivät lukioon ja jatko-opintoihin toisin kuin suppeat opinnot valinneet pojat.

   Lieneekö nykyään poikien heikomman koulumenestymisen syynä olevan videopelit?

   Vanhempien sosioekonominen asema on vaikuttanut ja vaikuttaa sekä oppimismenestykseen että jatko-opintoihin.
   Onneksi saimme ministeri Andersonin ajamana toisen asteen koulu-uudistuksen, mikä mahdollistaa myös yksinhuoltajien ja köyhien perheiden lapsille ilmaisen toisen asteen koulutuksen lukiossa tai ammattikoulussa.
   Pelkän peruskoulun varaan jääminen on merkinnyt tyttömyyttä ja mahdollisesti jopa yhteiskunnan ulkopuolelle syrjäytymistä, mitä kohtaloa ei kenellekään toivota.

   Inklusio tarkoittaa peruskoulun koulupudokkaita ja jotta samaa virhettä ei tehdä uudessa koulu-uudistuksessa, asia on hoidettu hyvin. Kaikki saavat tarvitsemansa avun.

   • Anonyymi

    Inlkuusio ei tarkoita koulupudokkaita. Opettele sivistyssanat.

    Inkluusio tarkoittaa sitä, että oppilaat, joilla ei ole edellytyksiä opiskella muun luokan mukana, laitetaan sinne ilman riittävää tukea. Opettajan aika menee inklusoitavan vahtimiseen ihan konkrettisesti, ettei inklusoitava vedä muita turpiin tms.

    Kukaan ei silloin opi. Se on virhe riippumatta siitä onko inlusoitu vasemmistolainen vai ei. Tilastollisesti luokasta tulee kuitenkin enemmän muita demareita joten asian pitäisi kiinnostaa myös vasemmistoa.

    Ilmainen koulutus on hyvä asia, mutta yhtä hyvin voisit kirjoittaa saimaan norpista. Sillä ei ole mitään tekemistä pisa-tulosten kanssa. Inluusio on kuitenkin ongelma myös ilmaisessa jatko-opiskelussa. Jeppe, joka ei ole oppinut peruskoulussa lukemaan, ei pärjää myöskään jatko-opiskelussa koska siellä tarvittaisiin niitä asioita, joita hänelle ei kenelläkään ole ollut aikaa opettaa.


   • Anonyymi

    Laitatko linkin tutkimukseen, joka osoittaa, että hyvien pisa-tulosten jälkeen pojat olisivat alkaneet pelata enemmän video-pelejä ja miten se vaikuttaa opiskeluun?
    On nimittäin sellaisia tutkimuksia, jotka osoittavat pelien kehittävän taitoja,
    Verrataan sitten tutkimuksia.


  • Anonyymi

   Voiko Suomea ja Viroa verrata toisiinsa tässäkään asiassa ilman korjauskerrointa. Virossa ei ole Afrikasta ja Etu-Aasiasta tulleita maahanmuuttajia, joista läheskään kaikki eivät osaa lukea edes omalla äidinkielellään. Vaikka Suomessa tehtäisiin mitä, ei ole helppoa saada heitä oppimaan lukemista uudella kielellä. Varsinkaan kun kaikilla ei ole mitään motivaatiota asiaa opetella. Rahahanat kiinni kunnes ähvä taipuu, kuten Suomalaisessa elokuvassa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sara ja Pyry eronneet?

   Pitääkö huhu paikkansa, tietääkö kukaan?Joku kertoi, että olivat tapelleet rajusti Emma gaalan jälkeen ja sen jälkeen Sara poisti Instatililtään kaikk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   3369
  2. Alaston miesuimari järkytti suuresti naisuimareita Espoon Matinkylän uimahallissa

   Mikä siinä miehen alastomuudessa voi olla niin järkyttävää? Lainmuutoksen jälkeen tuo on normi. https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009378839.html Pian
   Maailman menoa
   117
   1049
  3. Koululaiset myyvät huumeita jopa kesken koulupäivän

   Taitaa huumeidenvastainen sota olla hävitty kuten viinanvastainen kieltolain aikana, kun kerran jopa kakarat tekevät huumeilla kauppaa. https://www.i
   Maailman menoa
   149
   938
  4. Sen takia sanoin sen

   Että et ottaisi itseesi kun ei ole tarkoitus sinua loukata. Me vain heijastellaan toistemme kipukohtia ja se tuntuu ikävälle.
   Ikävä
   100
   833
  5. Miten paljon vertaat itseäsi muihin?

   Mä huomasin joskus vertaavani omaa elämää toisten elämiin, mutta jossain vaiheessa huomasin (konkreettisesti) ettei ne kokemukset toisen elämisen laad
   Sinkut
   241
   785
  6. Nyt lopeta.. jumalauta

   Ole niin hyvä. En rakasta sinua enää.
   Ikävä
   46
   777
  7. Milloin mies näimme viimeksi

   Ja millainen fiilis siitä jäi?
   Ikävä
   42
   769
  8. Hyvää päivää

   Naiselle hyvin samanlaiselle
   Ikävä
   101
   744
  9. Yksi tavoite tälle vuodelle

   Tulen kietomaan sinut pikkusormeni ympärille. Jos pikkusormi ei riitä, niin käytän järeämpiä keinoja. Älä koita piiloutua minulta.
   Ikävä
   47
   718
  Aihe