Oppimstulokset eivät ole kiinni rahasta

Oppimistulosten huonontuminen ei ole kiinni rahasta vaan siitä, miten se käytetään.

Vastuussa olevat syyttelevät toisiiaan koulutukseen käytettävän rahamäärän minimaalisista muutoksista ikään kuin sitä olisi vähennetty niin paljon, ettei peruskoulussa enää pystyisi opettamaan ihmisiä lukemaan - yllätävän moni ei opi edes sitä.

Rahamäärässäkään ei ole tapahtunut käytännössä mitää muutoksia varsinkaan, jos sitä verrataan oppilaiden määrään. Rahamäärä itse asiassa on jatkuvasti kasvanut oppilasta kohden eli ikäluokkien pienentymistä ei ole edes otettu täysin huomioon.

Koulutus on kriisiissä. Ei siksi, että se olisi surkeaa vaan siksi, että rahalla ei saa sitä, mikä pitäisi saada. Joku tuhlaa koulutusrahoja asioihin, jotka eivät edistä oppimista.

12

55

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vasemmistoliitto haluaa lisää rahaa koulutukseen.
      Ensin pitää kysyä, mitä nyt annetulla rahalla on tehty.

      Koska nykyistäkään rahaa ei ole käytetty siihen, että koululaiset oppisivat esimerkiksi lukemaan, ei ole mitään syytä uskoa, että lisärahalla saataisiin parannuksia.

      Koulutuksen rahat käytetään väärin. Lisärahatkin käytetään väärin.
      Ensin pitää laittaa peruasiat kuntoon ennen kuin annetaan lisää rahaa. Oppimistulosten pitää olla parempia nykyisellä rahamäärällä.

    • Anonyymi

      Sipilän hallituksen aikana tehty v 2016 opetussuunnitelma on fiasko:

      Tässä opettajien näkemys:
      Näin opettajat arvioivat Ylen kyselyssä opetussuunnitelmaa
      "Uuden opetussuunnitelman ajatukset ovat hienoja ja korkealentoisia. Valitettavasti se tarkoittaa sitä, että liian nuorille oppilaille sysätään liikaa vastuuta omista oppimisistaan."
      "Oppiminen on liian vapaata ja itsenäisyyttä vaaditaan liikaa. "
      "Uusi opetussuunnitelma lisää levottomuutta ja muutenkin levottomiin ja suuriin ryhmiin".
      Uusien apuvälineiden käyttö koetaan myös välillä häiritseväksi ja kovaa arvostelua tulee myös siitä, että lapsilta vaaditaan liikaa itseohjautuvuutta, vaikka heillä ei ole siihen kykyjä.
      "Koulu ei ole viihdelaitos emmekä me opettajat viihdetyöntekijöitä. Elämä on jatkuvaa oppimista ja usein melko kovaa työtä. Uusi v 2016 opetussuunnitelma ei valmenna mitenkään tähän.

      • Anonyymi

        Kokoomuslainen opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen oli saman luokan poropeukalo kuin taksiuudistuksen tehnyt Berner.


      • Anonyymi

        Opettajat ovat asianosaisia.
        Odotitko tosissasi, että ne tunnustaisivat vian olevan heissä?

        En usko, että tavoitteet on niin korkealentoisia, ettei opettajat ymmärrä, että oppilaiden pitäisi oppia lukemaan.


      • Anonyymi

        Inkluusio lisää levottomuutta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kokoomuslainen opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen oli saman luokan poropeukalo kuin taksiuudistuksen tehnyt Berner.

        Lässyn lässyn.
        Perustelusi on olematon.


    • Anonyymi

      Kyllä syylliset löytyvät OAJ:stä. Sinne on pesiytynyt kaiken maailman kukkahatut, joilla ei ole mitään käsitýstä reaalimaailmasta. Ihan ensiksi pitää palauttaa opettajien auktoriteetti ja poistaa tämä inkluusio kokonaan. Ja niille ulkomaalaisille, jotka eivät osaa kieltä omat luokkansa sekä entisajan tarkkailuluokat käyttöön jonne häiriköt. Luokalla on voitava jättää jos ei osaa sitä mitä pitää! Suomalaisella normaalilla lapsella on perustuslain mukainen oikeus saada opetusta koulussa. Nyt se ei toteudu kun pitää hyysätä näitä muita.

    • Vaikuttaa siltä, että hyvistä tuloksista tehtii väärät johtopäätökset.
      Kuviteltiin, että meidän oppimistulokset olivat hyviä siksi, että teimme asiat eri tavalla.

      Suomessa ryhdyttiin menemään omia polkuja joka johti huonoon oppimiseen ja pahoinvointiin koulussa. Aikaisemmin vain oppilailla oli rankkaa, nut on myös opettajilla.

      Olisi järkevää perua ne muutokset, jotka johtivat huonompaan. On törkeää, että oppilasta pidetään sermin takana luokassa, koska hän muuten häiritsisi muita. Se on kaikkein törkeintä oppilaan itsensä kannalta. Arvatkaa, leimautuuko hän sillä enemmän kuin tarkkailuluokalla.

      Oppilaat ovat koulussa oppiakseen ja pakosta. Heidän velvollisuutensa ei ole osallistua vaikeiden tapauset kaitsemiseen eikä heitä saa uhrata. Jokaisella oppilaalla on subjektiivinen oikeus ja velvolisuus saada koulutusta, ei pelkästään niillä, joilla on vaikeuksia.

      Nyt suomalaiset opettajat voivat vierailla paremmin menestyineiden maiden kouluissa ja katsoa, mitkä hylätyistä tavoista toimia oli järkeviä ja ottaa ne uudelleen käyttöön.

    • Anonyymi

      https://okm.fi/-/sivistyskatsaus-kuvaa-suomen-koulutus-ja-kulttuurisektorin-kehitysta-viime-vuosikymmenien-ajalta-nykypaivaan

      Kannattaa lukea linkistä opetus- ja kulttuuriministeriön sivistyskatsaus, jossa käsitellään myös oppimistulosten heikennystä.
      Poikien oppimistulokset ovat olleet tyttöjen tuloksia huonommat.

      Me muistamme, miten kävi aikoinaan kun peruskoulussa oppilaat saivat yläasteella itse valita joko suppeat tai laajat opinnot.
      Pojat valitsivat usein suppeat ja tytöt laajat opinnot, minkä seurauksena tytöt hakeutuivat ja pääsivät lukioon ja jatko-opintoihin toisin kuin suppeat opinnot valinneet pojat.

      Lieneekö nykyään poikien heikomman koulumenestymisen syynä olevan videopelit?

      Vanhempien sosioekonominen asema on vaikuttanut ja vaikuttaa sekä oppimismenestykseen että jatko-opintoihin.
      Onneksi saimme ministeri Andersonin ajamana toisen asteen koulu-uudistuksen, mikä mahdollistaa myös yksinhuoltajien ja köyhien perheiden lapsille ilmaisen toisen asteen koulutuksen lukiossa tai ammattikoulussa.
      Pelkän peruskoulun varaan jääminen on merkinnyt tyttömyyttä ja mahdollisesti jopa yhteiskunnan ulkopuolelle syrjäytymistä, mitä kohtaloa ei kenellekään toivota.

      Inklusio tarkoittaa peruskoulun koulupudokkaita ja jotta samaa virhettä ei tehdä uudessa koulu-uudistuksessa, asia on hoidettu hyvin. Kaikki saavat tarvitsemansa avun.

      • Anonyymi

        Inlkuusio ei tarkoita koulupudokkaita. Opettele sivistyssanat.

        Inkluusio tarkoittaa sitä, että oppilaat, joilla ei ole edellytyksiä opiskella muun luokan mukana, laitetaan sinne ilman riittävää tukea. Opettajan aika menee inklusoitavan vahtimiseen ihan konkrettisesti, ettei inklusoitava vedä muita turpiin tms.

        Kukaan ei silloin opi. Se on virhe riippumatta siitä onko inlusoitu vasemmistolainen vai ei. Tilastollisesti luokasta tulee kuitenkin enemmän muita demareita joten asian pitäisi kiinnostaa myös vasemmistoa.

        Ilmainen koulutus on hyvä asia, mutta yhtä hyvin voisit kirjoittaa saimaan norpista. Sillä ei ole mitään tekemistä pisa-tulosten kanssa. Inluusio on kuitenkin ongelma myös ilmaisessa jatko-opiskelussa. Jeppe, joka ei ole oppinut peruskoulussa lukemaan, ei pärjää myöskään jatko-opiskelussa koska siellä tarvittaisiin niitä asioita, joita hänelle ei kenelläkään ole ollut aikaa opettaa.


      • Anonyymi

        Laitatko linkin tutkimukseen, joka osoittaa, että hyvien pisa-tulosten jälkeen pojat olisivat alkaneet pelata enemmän video-pelejä ja miten se vaikuttaa opiskeluun?
        On nimittäin sellaisia tutkimuksia, jotka osoittavat pelien kehittävän taitoja,
        Verrataan sitten tutkimuksia.


    • Anonyymi

      Voiko Suomea ja Viroa verrata toisiinsa tässäkään asiassa ilman korjauskerrointa. Virossa ei ole Afrikasta ja Etu-Aasiasta tulleita maahanmuuttajia, joista läheskään kaikki eivät osaa lukea edes omalla äidinkielellään. Vaikka Suomessa tehtäisiin mitä, ei ole helppoa saada heitä oppimaan lukemista uudella kielellä. Varsinkaan kun kaikilla ei ole mitään motivaatiota asiaa opetella. Rahahanat kiinni kunnes ähvä taipuu, kuten Suomalaisessa elokuvassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      684
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe