Auttakaa joku

Anonyymi-ap

Tilannehan siis on se, että olen yläasteikäinen nuori, jota elämä on heitellyt useaan otteeseen suuntaan ja toiseen. En edes muista milloin en olisi ajatellut itsemurhaa ja aina olen ajatellut, että olisi parempi jos mua ei olisi. Nyt tilanne on se, että olen tekemässä itsemurhan.

En ole ikinä puhunut kenellekään mun mistään ongelmista, paitsi mun ainoalle kaverille (nimetään hänet nyt villeksi). Kukaan muu ei siis tiedä. En nyt jaksaisi alkaa diagnosoimaan itseäni, mutta kyllä mulla masennus varmaankin on (esimerkkinä bdi pisteet 47 ja r-bdi 34). Enkä siis tietenkään pohjaa tätä pelkkiin testeihin, on mulla masennuksen oireetkin. Vanhemmille en voi kertoa useista eri syistä, joita en nyt ala tässä selittämään.

Viiltelykin on lisääntynyt ja haavat menevät useammin ja useammin rasvakudokseen asti ja verenvuoto jatkuu aina pidempään ja pidempään. Mulla on ollut yksi itsemurhayritys, joka meni pahemman kerran penkin alle, en saanut mitään konkreettista vahinkoa aikaiseksi. Tällä kertaa mulla on kuitenkin idioottivarma suunnitelma ja kaikki välineet valmiina. Itsemurhakirjeet on kirjoitettu.

Mitä mä teen? Musta tuntuu että saatan tehdä itsemurhan hetkenä minä hyvänsä, jos en keksi jotain. Voinko kertoa villelle, että olen tekemässä sen vai saanko hänet vain "syylliseksi". Tai siis jos yöllä laitan hänelle avunpyyntöviestin ja tapan itseni ennen kuin hän vastaa niin jääkö hänelle syyllinen olo? Ja muutenkin en haluaisi tavallaan sotkea villeä mun ongelmiin jos se ei halua, vaikka se on luvannut kyllä auttaa.

Auttakaa

9

182

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei tuon ikäistä naskalia ole elämä heitellyt vielä yhtään mihinkään..

      Suosittelen tavoitteellistä urheilua sinulle.
      Urheilu pitää miehen tiellä ja jiirissään...Elämässä pitää olla tarkoitus ja urheilua parempaa tarkoitusta ei voi olla.....Se tulee aikatauluttamaan koko loppuelämäsi ja millään muulla ei ole lopulta merkitystä elämässä kuin sillä, että saa treenin tehtyä. Silloin on päivällä ollut tarkoitus ja voi loppupäivän ottaa iisisti...

      Jos treeni jää tekemättä syystä tai toisesta, niin sinua tulee vituttamaan aina rankasti, koska hyvä treeni on kaikkein tärkeintä elämässä. Koet fyysistä ja psyykkistä pahaa oloa, jos treeni jää tekemättä......Sitä kutsutaan urheiluriippuvuudeksi.
      Tuohon päästäkseen on treenattava ensin pari vuotta aktiivisesti.

      Tsemppiä.

    • Anonyymi

      Ihmeellistä nykyaikana kun nuoret ovat masennuskissa , liikunta auttaa pääsemään pahimman yli Se antaa aivoille happea.

      Miksi nuoret ihmiset ovat ottanee usein tuon itsemurha jutun ajatuksiinsa Elämässä meillä,kaikilla on ongelmia, kukaan ei säästy huonoilta päiviltä, kaikilla niitä on joskus. Kyllähän se Ville olis suruissani sinun tekosista, paras kun juttelet vaan sen kanssa asioista ja lopetat nuo ajatukset jotka pyörii oman itsesi ympärillä, sillä et ole ainoa tässä tilanteessa , niitä on monia jotka voivat huonosti . Ja kyllä omille vanhemmilleen pitäisi pystyä puhumaan asioista tai mummulle ja papalle voi myös kertoa mitä ajattelee . Joten tsemppiä sinulle vaan toivotan

    • Anonyymi

      Rakas, älä tee sitä. Puhu vanhemmillesi. He hakevat sinulle apua.

    • Anonyymi

      Älä tee tätä kavereillesi ja läheisille siitä ei toivu ikinä.Kaveri on tukenasi hyvä juttu mutta tarvit kyllä apua,soitto hätänumeroon tai kouluterkalle pian.

    • Anonyymi

      Tarvitset apua, ja saat sitä vain avaamalla suusi ja puhumalla jollekin.
      Et halua oikeasti tehdä itsemurhaa, koska edelleen kirjoitat " ..jos en keksi jotain..".

      Synkimmällä hetkellä ei näe mitään muuta keinoa, kun tuntuu, ettei se synkkyys ja masennus mene koskaan pois. Nyt tulee se mutta...,
      Mutta kuitenkin on mahdollista selvitä ylös sieltä syövereistä, on vain myönnettävä tarvitsevansa apua ja puhuttava. Puhu nyt ensin vaikka sille Villelle ja kerro suunnitelmistasi.

      Ihminen ei ole heikko, jos hän pyytää apua, päinvastoin, se on vahvuus, kun uskaltautuu pyytämään.
      Asioilla on tapana järjestyä ( vaikka just nyt varmaan vaikuttaa typerältä lauseelta ).
      Uskon, että aloittaja selviää tästä masennuksesta yli, mutta et selviä yksin, ja siksi tärkeää, älä jää yksin.
      Olet varmaan hyvä tyyppi ( tällä hetkellä on valitettavan kurja tilanne ).
      Tsemppiä ihan aikuisten oikeesti. Olet tärkeä.

    • Anonyymi

      Kuule, mä ymmärrän että sä olet alla päin. Tiedän tunteen vaikka minulla on ollut erilainen tapaus. Olet nuori ja sinussa on potentiaalia tulla joksikin, älä haaskaa elämääsi äläkä myöskään riistä sitä. En tiedä tästä Villestä että miten hän reagoisi jos kertoisit hänelle että teet itsemurhan, varmaan menisi heti kertomaan läheisillesi ja kai sun läheisesi välittävät sinusta? Kerro ongelmistasi vaan vapaasti heille tai ammattilaisille, en usko että edes ammattilainen tuomitsisi sinua.

      Olen pahoillani että tunnet niin paljpm negatiivisuutta, jos tuntisin sinut niin voit kyllä kertoa minulle vapaasti, olen hyvä kuuntelija. En ole mikään lääkäri mutta yrittäisin parhaiten opastaa sinut valoa kohti pimeästä tunnelista. Elämässä on ylä-ja alamäkiä mutta kaiken ei tarvi loppua heti, joskus lyötää jotain minkä vuoksi elää ja kukoistaa. En voi verrata sinua minuun mutta uskon kyllä suhun että sinusta voisi tulla jotain suurta ja hyvää, kenties pystys myös auttamaan niitä jotka ovat tunteneet samoin kuin sinä. Sinulla on valta päättää elämästäsi, lopetatko sen heti vai yritätkö jatkaa? Toivon että jatkaisit elämääsi, kaikkea onnea sinulle.

    • Hei ja hyvä, että kirjoitit tänne,

      Vastaan vielä minäkin, vaikka saitkin jo joitain hyviä neuvoja.

      Itsetuhoisista ajatuksista kannattaa kertoa jollekulle turvalliselle aikuiselle.

      Laitan tähän tiedoksi paikkoja, joihin voi olla yhteydessä matalalla kynnyksellä ja anonyymisti.

      https://sekasin247.fi/

      Sekasin-chat nuorille on auki vuoden jokaisena päivänä, maanantaista perjantaihin klo 9-24 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin 15-24. Chatissa päivystävät mielenterveyden ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset.

      Myös Tukinetissä on monenlaisia palveluita, joita voi käyttää. Tukinetissä voi jutella ammattilaisten kanssa tai saada vertaistukea. Palvelumuotoina ovat tukisuhteet, ryhmäkeskustelut, ryhmächatit ja yksilöchatit.

      Tukisuhteessa voi jutella pidemmän aikaa saman tukihenkilön kanssa. Niitä löytyy esim. täältä https://tukinet.net/teemat/?service=conversations&orderby=last_activity

      Ja kaikki Tukinetin palvelut ovat täällä: https://tukinet.net/

      Tukinet on avoinna kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä. Tukinetin kaikki palvelut saa maksutta käyttöönsä, kun on anonyymisti rekisteröitynyt ja kirjautunut sivuille. Osaa palveluista voi käyttää ilmankin rekisteröitymistä.

      Ystävällisin terveisin
      SOS-kriisikeskus/Kata

      • Anonyymi

        Ala juokseen läpi vuoden niin pitkiä matkoja kun jaksat, voivat pitää sua hulluna, mutta sillä ei ole merkitystä.
        Kotona vielä venyttely ja fysiikkaharjoitusta.

        Jos alkaa kulkee, liity urheiluseuraan.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5369
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3457
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1582
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      195
      1503
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1013
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      789
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    Aihe