SaPKo hakee ensi kaudeksi paikkaa Suomi-sarjasta

Anonyymi-ap

Paikallispravda tänään:
Tänä iltana Jääkiekkoliiton liittohallituksessa tehdään merkittävä päätös savonlinnalaisen edustusjääkiekon tulevaisuuden kannalta.

Kokouksessa käsitellään SaPKon jättämää hakemusta koskien Suomi-sarjapaikkaa kaudelle 2023–24.

SaPKon taustajoukot eivät ennen kokousta halua kommentoida hakemusta julkisuudessa, vaan asiaan palataan liittohallituksen tehtyä päätöksensä.

Savonlinnalaisen edustuskiekkoilun paluuta Suomen jääkiekkokartalle on valmisteltu huolellisesti syksystä lähtien.

661

15663

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nyt vaan nimiä kehiin, että ketä on asialla.

      • Anonyymi

        Urheilutoimittaja Jarmo Pesonen kirjoitti tuon jutun


      • Anonyymi

        Just


    • Anonyymi

      Paikallispravda eilen 20:43:
      Jääkiekkoliiton liittohallituksen tiistaisessa tiistaisessa kokouksessa oli tarkoitus käsitellä savonlinnalaisen edustusjääkiekon paluuta Suomen kiekkokartalle.

      SaPKon uuden tulemisen takana oleva savonlinnalainen työryhmä oli jättänyt liittohallitukselle hakemuksen, jolla se haki mahdollisuutta anoa kevään aikana lisenssiä Suomi-sarjaan kaudelle 2023–24.

      Itä-Savo tavoitti illalla liittohallituksen varapuheenjohtaja Jukka Toivakan kommentoimaan asiaa.

      – Kokous jatkuu edelleen ja päätöksistä tiedotetaan keskiviikkona, viestitti Toivakka kokouspaikalta iltakahdeksan jälkeen.

      SaPKon uutta tulemista on rakennettu syksystä lähtien julkisuudelta piilossa. Työryhmä on lupautunut kommentoimaan liittohallituksen päätöstä keskiviikkona.

      Työryhmän mukaan Savonlinnassa on kaikki taloudelliset ja urheilulliset edellytykset pelata menestyksekkäästi Suomi-sarjaa. Järjestelyn uskotaan olevan sekä Savonlinnan, Etelä-Savon että koko Suomen jääkiekkoilun edun mukaista.

    • Anonyymi

      Suomi-sarja voi olla ihan onnen omiaan jääkiekon pelailijoille. Höntsäkiekkosarja sopii oikein hyvin kaupunkiin.

    • Anonyymi

      Taisi jäädä yritykseksi jos pitää vanhat velat maksaa ensin pois

    • Anonyymi

      Paikallispravda tänään:

      SaPKon edustusjoukkueen paluu suomalaiselle kiekkokartalle Suomi-sarjaan ei ole vielä kirkossa kuulutettu, vaikka Suomen Jääkiekkoliiton hallitus päätti tiistai-illan kokouksessaan, että sarjapaikka kaudelle 2023–24 voidaan myöntää SaPKolle.

      Liitto asetti kaksi reunaehtoa, joista toinen pakotti sarjapaikkaa SaPKolle hakeneen työryhmän ottamaan asiassa aikalisän.

      Ensimmäinen ehto on, että hakijana tulee olla Jääkiekkoliiton jäseneksi rekisteröity yhtiö tai yhdistys. Se on lähinnä tekninen asia, eikä este uusille tekijöille.

      Toinen, merkittävämpi asia on se, että tulokkaan on ensin hoidettava SaPKon konkurssipesältä jääneet velvoitteet lisenssihaun päättymiseen eli huhtikuun loppuun mennessä.

      Liittohallituksen varapuheenjohtaja Jukka Toivakan mukaan kyse on muutamista kymmenistä tuhansista euroista, jotka koostuvat ex-valmentajien palkkarästeistä.

      Vaikka uusilla tekijöillä ei olekaan mitään tekemistä konkurssiin menneen SaPKo oy:n kanssa, on rästit kuitattava jos Suomi-sarjassa halutaan pelata.

      – Se tulee meidän kilpailusäännöistä kun sarjapaikkaa haetaan poikkeusmenettelyllä. Näin on menetelty vuosien varrella olleissa konkurssitapauksissa. Jos puhtaalta pöydältä haluaa lähteä, niin silloin se on tehtävä III-divisioonasta, Toivakka sanoo.

      SaPKon uuden tulemisen takana olevalle työryhmälle rästien kuittaaminen aiheuttaa ylimääräistä päänvaivaa.

      – Summa on meille tietenkin tässä vaiheessa merkittävä, mutta ei välttämättä ylivoimainen. Keskustelemme porukalla asiasta ja teemme ratkaisun ensi viikon loppuun mennessä, työryhmässä puhemiehen roolin ottanut Jan-Erik Wasenius sanoo.

      Wasenius painottaa, että palkkarästien kuittaaminen ei ole ex-valmentajien vika.

      – He eivät vaadi meiltä mitään.

      Hän myös ymmärtää Jääkiekkoliiton kannan asiassa ja kiittää Jukka Toivakkaa kaikesta avusta, jota hän on matkan varrella antanut.

      Wasenius sanoo suoraan, että yllättäen eteen tulleen kuluerän rahoittamiseksi ei järjestetä pelastuskampanjoita.

      – Ulkopuolisilta ei lähdetä rahaa ruinaamaan, vaan menoerä sisällytetään taloussuunnitelmaan jos siis päätämme rästit maksaa.

      Uudelle SaPKolle on lähdetty rakentamaan vahvaa talouspohjaa, eikä tappioita kuittaavia mesenaatteja ole.

      – Nollasta lähdetään. Tai nyt siis pieneltä takamatkalta. Jos tätä verrataan 100 metrin juoksuun, niin me lähdemme kymmenen metriä muiden takaa.

      Edustusjääkiekon uutta tulemista on rakennettu Savonlinnassa viime lokakuusta lähtien.

      – Sähköpostilla kutsuimme ihmisiä keskustelemaan jääkiekon tulevaisuudesta ilman valmista agendaa. Lähtökohtana oli, että kytköksiä ei vanhaan SaPKoon kenelläkään ole. Ajan myötä joukko on laajentunut ja osa on jäänyt pois. Tällä hetkellä ryhmässä on viisitoista henkilöä. Töitä on jaettu ja pienemmät työryhmät ovat selvittäneet tahoillaan asioita, avaa Wasenius asian taustoja.

      Hänen kanssaan Talvisalon jäähallin kahviossa olivat asiaa perkaamassa Antti Naukkarinen ja Vesa Pietarinen.

      Tässä vaiheessa kolmikko ei ole vielä halukas avaamaan budjettilukuja tai muitakaan yksityiskohtia.

      – Puheenjohtajuuksia ja hallituspaikkoja ei olla vielä jaettu. Käydään nyt tämä eteen tullut asia ensin läpi, Wasenius sanoi.

      Waseniuksen mukaan työ on ollut tähän mennessä suunnittelua ja asioiden selvittämistä.

      – Aika monta liikkuvaa palasta on ollutkin junioriyhteistyöstä, hallintoon ja ottelutapahtumasta jäähallin ravintolatoimintaan, Wasenius sanoo.

      Yksi iso asia tekijöille oli SaPKon mestisjoukkueen urheilutoimenjohtajana ansiokasta työtä tehneen Pekka Lindénin saaminen mukaan.

      Viime joulukuussa työryhmä lähestyi Jääkiekkoliiton hallitusta ensimmäisen kerran sarjapaikka-asiassa.

      – Meiltä pyydettiin muutamia korjauksia ja täsmennyksiä hakemukseen ja joulunpyhien aikana väänsimme sen lopulliseen muotoonsa, joka lähetettiin liittoon 15. tammikuuta.

      – Se on valmis paketti ja tuskin on Suomi-sarjassa yhtä hyvää hakemusta aikaisemmin nähty, Naukkarinen uskoo.

      Tiistain liittohallituksen kokouksesta kuultiin samanlaista viestiä.

      – Hakemus on erittäin hyvin tehty. Kun en ole lisenssitoimikunnan jäsen, niin joudun ottamaan kantaa epävirallisesti, mutta uskon, että paikka Suomi-sarjaan tulee irtoamaan helposti, Jukka Toivakka vakuutti.

      Hänen mukaansa SaPKon paluuseen suhtaudutaan Jääkiekkoliitossa erittäin myönteisesti.

      – Se nähdään tärkeänä asiana koko Suomen jääkiekkoilulle. Onhan SaPKolle pitkät ja hienot perinteet ja laadukas juniorityö, joka on tuottanut paljon hyviä pelaajia, Toivakka kehuu.

      Työryhmä on halunnut edetä matalalla profiililla piilossa julkisuudelta.

      – Siihen on selvä syy. Halusimme tehdä selvitystyötä kaikessa rauhassa, emmekä halunneet ympärillemme viisastelijoita ja neuvojia, Wasenius sanoo.

      He haluavat kuitenkin toimia avoimesti.

      – Jos matka jatkuu, niin sen jälkeen avaamme suunnitelmiamme, mukana olevia henkilöitä ja budjettia tarkemmin. Jos taas puhallamme pelin poikki, niin se on sitten siinä meidän osaltamme.

      • Anonyymi

        Avoimuus näkyy


    • Anonyymi

      Antti Naukkarinen
      Vesa Pietarinen
      Jan-Erik Wasenius

      • Anonyymi

        Noniin tässähän onkin oikein rakettiryhmä: Pappa be talare, Sapkon baari promoottori ja hyvävelikerhon ykköstykki. Siihen vielä Pekkonen sotkemaan soppaa niin ensi kautena maksellaan isompia velkoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noniin tässähän onkin oikein rakettiryhmä: Pappa be talare, Sapkon baari promoottori ja hyvävelikerhon ykköstykki. Siihen vielä Pekkonen sotkemaan soppaa niin ensi kautena maksellaan isompia velkoja.

        Kiva poikien järjestää yhteistyötilaisuuksia.


    • Anonyymi

      Vanhaan ei saa olla kytköksiä mutta silti otetaan vanhoja tekijöitä mukaan, ihme touhua sanoo pappa

      • Anonyymi

        Menipä se pikkufanipojalla tunteisiin


      • Anonyymi

        Eiköhän ne töppäilijät löydy sieltä halltuksesta,muuten tietyt ns vanhat kannattaa ehdottomasti saada mukaan.myös vauhkoominen räpsän ja myllyksen palkkasaatavista kannattaa lopettaa eiköhän kaverit ole saaneet rahat liitostaan niinkuin yleensä muutkin.


      • Anonyymi

        Siellä joku wanha hinuri taas huutelee homoilufantasioitaan 🤡


    • Anonyymi

      Aloittakaa 3-divarista! Turha kiirehtiä ja tehdä velkaa heti. Nousemalla sarjaportaita ylös karsintojen kautta saadaan buumi kaupunkiin taas. Suomisarjakin on kallis sarja. Saman verran on yleisöä 3-divarissa tai suomisarjassa. Pelimatkat ovat huomattavasti lyhyemmät 3-divarissa.

      • Anonyymi

        Ja loukkaantumisriski suurempi.


    • Anonyymi

      Eiköhän olla porukalla hyvillään, kun pässilauma laittaa lavat heilumaan. Tiedä vaikka sarjanousu tulisi ajankohtaiseksi piankin.

      • Anonyymi

        Kyllähän tästä enemmän kuin hyvillään ollaan, mutta keräisivät ensin nyt kolehdin siihen että täyttävät vaatimukset ja pääsevät edes pelaamaan, sitten kannattaa nousua miettiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllähän tästä enemmän kuin hyvillään ollaan, mutta keräisivät ensin nyt kolehdin siihen että täyttävät vaatimukset ja pääsevät edes pelaamaan, sitten kannattaa nousua miettiä.

        Mistä kolehti? Eikö lie ihan hyvällä tasolla lähtö, kaikkia puukottajia ja kaivelijoita tulee varmasti vastaan, mitkä ovat vaan yleensä katkeria omiin epäonnistumisiin pohjitaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä kolehti? Eikö lie ihan hyvällä tasolla lähtö, kaikkia puukottajia ja kaivelijoita tulee varmasti vastaan, mitkä ovat vaan yleensä katkeria omiin epäonnistumisiin pohjitaan.

        Siitä porukasta mikä heillä on että saavat maksettua edellisen seuran velkoja että voivat hakea lisenssiä. uusia toimijoita vastaan ei minulla ole mitään päin vastoin toivon että saavat homman rullaamaan. Ainoastaan vituttaa se että joutuvat maksamaan edellisten töppäilyistä


    • Anonyymi

      Mistähän pelaajat tähän projektiin, Suomisarjassa ei junnareilla pitkälle pötkitä. Nyt olisi loistava paikka tehdä se kauan kaivattu yhteistyösopimus Jukureiden kanssa, sieltä voisi irrota esim. A-SM ylijäämää pitkäaikaiseen lainaan naapuriin. Win-Win.

      • Anonyymi

        Jukurit on taantuva seura


    • Anonyymi

      Eli käsitinkö oikein, että palkat on maksettava ensin Räsäselle, Myllykselle ja Eroselle. Siinä saa kättä laittaa reippaasti taskuun jo iloisesti, ennen kuin on varaa ostaa edes kiekkoa, jonka tiputtaa jäädän...

      • Anonyymi

        Ilmeisesti noille ainakin, en sitten tiedä onko muille vielä palkkoja pystyssä tai muita maksuja maksamatta mitä liitto vaatii. Mutta onhan tuossakin maksamista jos meinaavat maksaa sen.


    • Anonyymi

      Joutuu taas lopettamaan itä savon tilauksen kun sapko sitä ja sapko tätä täynnä koko lehti

      • Anonyymi

        Pitäisikö taas aloittaa tilaaminen, jos SaPKo palaa kartalle. Jotain lukemista Savonlinnasta maailmallekin.


    • Anonyymi

      Ettei tässä vaan höpläytetä nyt kaikkia ja aloiteta kuiteskii kolmosdivarista kun huomataan että rästit on liian isot selvitettäväksi. Jotenkii sopis "kulttuuriin".

      • Anonyymi

        Siltä se vaikuttaa tällä hetkellä mutta onko näillä johtajilla mielenkiintoa kolmosdivariin onkin kysymys erikseen


    • Anonyymi

      Itäsuomalaiset ihmiset ovat degeneroituneet pahasti, kun vielä 60-70-luvuilla Jokipojat, Hurtat ja SaPKo olivat kansallisesti huippuseuroja, mutta nyt pelkkää kuraa.

    • Anonyymi

      Antti Naukkarinen
      Vesa Pietarinen
      Jan-Erik Wasenius

      Jos asutte ISTOn hallinnoimassa talossa saatte kohta sponssata SapKoa....

      • Anonyymi

        Mielellään.


    • Anonyymi

      "Mielellään."

      Ihaltava asenne kun tulee miljoonan "putkiremppa" SapKon tukemiseksi

      • Anonyymi

        Kukin tavallaan, tukee mitä tukee. Itse en taas millään pysty kuvittelemaan kuuluvani ammattiliittoihin ja maksavani demareiden vaalikampanjaa.


      • Anonyymi

        Hallintokulut nousivat vain muutaman tonnin.


    • Anonyymi

      3-divarista on hyvä aloittaa pässeily. Hitaasti, mutta varmasti ylöspäin.

    • Anonyymi

      Jokohan nyt ois opittu että kannettu vesi ei kaivossa kestä, pelaajia pitäisi olla omasta takaa eikä toiminta liigaseurojen hollitupana ole kestävää.

      • Anonyymi

        Ei noilla pennuilla siis junnuilla suomisarjassa pärjää,kunhan nyt ensin pärjäisivät omassa sarjassaan,hännillä taivaavat olla.


    • Anonyymi

      Millä tavoin nuo ex-valmentajien palkat peritään, jos uusi seura ei maksa palkkoja vaan aloittaa 3-divisioonasta? Voiko nimi olla tuolloin myös SaPKo?

    • Anonyymi

      Viisaasti puhuu wasenius. Valmentajat eivät vaadi mitään vaan heidän lakimiehet.

    • Anonyymi

      Osoittaa Waseniuksen moraalin. Tai sen puutteen!

      • Anonyymi

        Millä eväillä sinä muiden moraalia arvioit?


    • Anonyymi

      Kuka olisi uskonut näkevänsä tämän päivän. Syksyllä Mikkelissä aloitetaan liigapelit ja Savonlinnassa entisen kakkosdivarin kiekkoa. Jo on aikoihin eletty.

    • Anonyymi

      Paikallispravda tänään:
      SaPKon edustusjoukkueen paluu Suomen jääkiekkokartalle on nyt varmaa. SaPKon uutta tulemista syksystä asti valmistellut työryhmä raivasi keskiviikkoillan kokouksessaan viimeisenkin kiven tieltä, kun Suomi-sarjapaikan hakemisen ehtona olleet ex-valmentajien palkkarästit päätettiin maksaa pois.

      – Kaikki on nyt järjestyksessä. Palkkarästit saadaan kuitattua ilman, että jouduimme roplaamaan taloussuunnitelmaamme. Suunnitelmat alkavat nyt kovaa vauhtia muuttua konkretiaksi, työryhmän puolesta asiaa kommentoiva Jan-Erik Wasenius sanoi.

      SaPKo pääsee nyt hakemaan lisenssiä ensi syksynä alkavaan Suomi-sarjaan.

      – Se on pelkkä muodollisuus. Tekemämme hakemus on Jääkiekkoliitossa hyväksi havaittu, eikä sen suhteen tule ongelmaa.

      Waseniuksen mukaan rästejä ei nähty ongelmaksi enää siinä vaiheessa kun työryhmän tekemän selvitystyön, jota Wasenius kutsuu juridiseksi ilmaveiviksi, jälkeen maksettava summa puolittui.

      – Se oli iso asia.

      Jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja Jukka Toivakka sanoi viime viikolla, että maksettava summa on muutama kymmenen tuhatta euroa.

      Wasenius ei avaa tarkempia summia, vaan toteaa että summa ei muodostunut ongelmaksi.

      – En tiedä onko summaa mahdollista avata julkisuudessa kun puhutaan henkilöiden palkkoihin liittyvistä asioista. Jos se on julkista tietoa, niin toki voimme senkin kertoa.

      Wasenius sanoo, että SaPKon edustusjoukkueen paluu laitetaan nyt todella tulille.

      – Hirveä määrä työtä on edessä, mutta onneksi on tekijöitä. Keskiviikon kokouksessa jaoimme jo töitä ja vastuualueita ja uskon, että hienoja asioita alkaa tapahtua. Porukka oikein kihisee, että pääsee viemään asioita eteenpäin.

      Suomi-sarjan kausi 2023–24 alkaa syyskuun puolivälissä.

      Työlistan kärjessä on osakeyhtiön perustaminen.

      – Siinä ei mene kauaa. Kun organisaatio saadaan valmiiksi, tulemme sen kanssa julkisuuteen. Tässä vaiheessa yksittäisiä nimiä on turha käydä esittelemään. Samalla tulemme avaamaan taloutta. Tarkoituksemme on toimia avoimesti.

      Toimitusjohtajan etsiminen alkaa myös välittömästi.

      – Hyvä fiilis. Pelkkää positiivista palautetta on tullut monelta taholta ja kiitosta on tullut, että olemme palauttamassa SaPKoa takaisin kiekkokartalle. Tuntuu, että meillä on suuren yleisön tuki takanamme, Wasenius sanoo.

    • Anonyymi

      Vaikuttaa lupaavalta kun yhtiöllä ei ole edes ruuvimeisseliä tai itseasiassa ei taida olla vielä yhtiötäkään millä hoidella asioita ja elokuussa pitäisi aloitella kautta. Pitkä on matka herroilla toivottavasti onnistuvat

      • Anonyymi

        Kaikki tarvittavat kamat lainataan junnu sapkolta, sitten maksellaan vanhempien pussista sinne tarvittavat laitteistot takaisin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki tarvittavat kamat lainataan junnu sapkolta, sitten maksellaan vanhempien pussista sinne tarvittavat laitteistot takaisin.

        Ai mitkä kamat,ei taida olla junnuilla mitään lainattavaa.


    • Anonyymi

      Vieläkös Sapkolla on pelaajia vai lähtikö ne jotka osasivat luistella niin muihin joukkueisiin?

    • Anonyymi

      Nyt joukkuetta kasaavalle Lindemanille jäitä hattuun ja tarkkana helmitaulun kanssa. Takavuosien holtittoman taloudenpidon seuraukset on liian tuoreessa muistissa ja ei tänne kannata haalia ympäri Suomen liigajoukkueiden ylijäämäpelaajia. Jukureilta jäänee yli-ikäisiä pelaajia jotka eivät mahdu liigaan, heitä ensiksi tänne vahvistuksina toivoisin. Ja useita välivuoden tai pari pitäneitä, päteviä pelureita löytyy naapurikaupungista eli verkot vesille ja hattu käteen Mikkelin suuntaan.

      Yksi asia jonka pitää muuttua, on arjen tekemisen laatu, ammattimaiseen toimintaan tottuneet urheilijat näkevät äkkiä puuhastelun läpi ja sana kiirii. Arki kuntoon, muu seuraa perässä. Ei kannata vedota sapkon kulttuuriin, se kantoi kevään konkurssiin saakka.

      • Anonyymi

        Miksi kukaan haluaisi tulla pelaamaan savonlinnaan,kurja kaupunki mikä ei tarjoa mitään nuorille ihmisille. Niinkuin sanoit,voihan tänne jotain ylijäämäpelaajia tulla ketkä eivät muualle pääsisi, jos on yhtään pelaajantaitoa niin kyllä se mieluummin valitsee jonkun elävän kaupungin ja vankan seuran eikä minkään mökkikauppiaan,kumikeisarin ja mummojen kusettajan kiireellä eurot silmissä kasattua yhtiötä minkä tulevaisuus taitaa olla melko hataralla pohjalla.


      • Anonyymi

        Mikkelin suuntaan ei missään nimessä. Se on hiipuva kiekkokaupunki. Mieluummin Kuopion ja vanhan yhteistyöseura HPK: n suuntaan . Hämeenlinnassa ovat ex-sapkolaiset niittäneet menestystä Lamppu Laamasesta ja Verre Karjalaisesta lähtien. Ja onpa Korpelan Riiva ollut HPK:n toimarinakin .


    • Anonyymi

      Näköjään sensuuri iskee jos erehtyy vähän mainitsemaan konkurssista ja leväperäisestä taloudenpidosta. Liekkö sitä sapkon kulttuuria tämä.

    • Anonyymi

      Ihmetellä täytyy, että nämä uudet tekijät eivät olleet valmiina auttamaan kunnolla, kun Mestis-SaPKon hätä oli suurin. Nyt maksellaan sitten ex-valmentajien palkkoja hymyssä suin. Vähän vaikuttaa siltä, että vauhtisokeus iskee jo toimintaa aloittaessa, mutta onnea matkaan:)

      • Anonyymi

        Ehkä ne uuden tekijät tietää mitä tekee ja ovat päättäneet syytä tai toisesta tehdä juuri niin kuin nyt tekevät.


      • Anonyymi

        Eihän siinä olisi ollut mitään järkeä monenlaista suhraajaa nähtiin vuosien varrella ja talouden
        Hoidosta ei mitää osaamista vanhan sapko hallituksella tai tj:llä.mestaruusvuonna tuli rahaa mihin meni kaikenlaisiin hömpötyksiin ja rakennelmiin.Parempi että seura alkoi puhtaalta pöydältä ja ammattilaisia vastuu hommissa. Exvalmentajat lienevät saaneet omista liitoistaan rahat tuskin ilman jäivät.se on sitä uskollisuutta kasvattajaseuraa kohtaan,vai?


    • Anonyymi

      Eiköhän tässä ollut kyse samasta hommasta mitä aikanaan kun Jukurit pölläytti Sapkon suomisarjaan - putsattiin pöytä ja uusi startti. Samalla päästiin eroon määrätyistä taustahenkilöistä joita ei haluttu toimintaan mutta eivät lähteneet kulumallakaan..

      Tottahan tuo että 50k:sta homma ei jää kiinni jos sitä halutaan jatkaa ja taustoilla on osaamista.

    • Anonyymi

      "Wasenius ei avaa tarkempia summia, vaan toteaa että summa ei muodostunut ongelmaksi.

      – En tiedä onko summaa mahdollista avata julkisuudessa kun puhutaan henkilöiden palkkoihin liittyvistä asioista. Jos se on julkista tietoa, niin toki voimme senkin kertoa."

      Wasenius on ISTOn toimitusjohtaja ja ei osaa perus kirjanpitoa!
      Kaikki on avointa kaikille lain mukaan.

      • Anonyymi

        Hyvä puuhamies kun ei ymmärrä edes sitä että nuo valmentajien saatavat on kerrottu ihan iltapäivälehtiä myöden joten ovat jo julkisia


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä puuhamies kun ei ymmärrä edes sitä että nuo valmentajien saatavat on kerrottu ihan iltapäivälehtiä myöden joten ovat jo julkisia

        No sieltä voi kysyjä ne katsoa, jos pitää niitä luotettavina. Mikä on seuraava asia, millä yrittää teilata?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No sieltä voi kysyjä ne katsoa, jos pitää niitä luotettavina. Mikä on seuraava asia, millä yrittää teilata?

        Mitä teilaamista siinä on jos kertoo faktat? Eikun vaan hommat kuntoon ja kohti Mestistä parissa vuodessa


    • Anonyymi

      Ei onnistu "uusi" SapKo kun aluksi kusetetaan valmentajia!

    • Anonyymi

      Onko vielä edes valmentajia?

    • Anonyymi

      Wasella ei tunbetusti ole se kynä kaikkein terävin. Ostaa kuraa luullen ostavansa samppanjaa. Isännöintiä kun voi harrastaa tyhmempikin.

      • Anonyymi

        Tunbetusti, terävällä kynällä...


    • Anonyymi

      Pojat ottaa suuren lainan ja alkaa jakaa Villaisia vaatteita USAn miljoonapelaajille!
      PR matkoja perheet mukana - tottakai.
      Sitten kun kaatuu - hupsista, teimme parhaamme.....

    • Anonyymi

      Tuntuu olevan heti alkuun jo suuria puheita uusilla johtajilla. Kaikki hoituu helposti mm. hakemuksista lähtien...:) Voi, voi.. Nöyryys ja maltti on sanat, joita savonlinnalainen edustuskiekko nyt tarvitsee, ja ne pitää näkyä myös mediassa ja yhteistyösopimuksia tehdessä.

    • Anonyymi

      Pasi Reinikainen Haukuu sAPKON JÄÄKONETTA ja Jääratoja ja Kahvioita ja Makkaraottopaikka

    • Anonyymi

      Hyvän rungon saa noista nykyisistä A-junnuista kun tappiosta toiseen kulkevat.

    • Anonyymi

      Merkittävin ero 2000-luvun alkuun taitaa olla se että tuolloin paikkakunnalla oli useita omia mestistason pelaajia ja juniorityö oli suhtkoht mallillaan. Lisäksi muualle lähteneitä omia kasvatteja saatiin houkuteltua takaisin, nytpä vaan ei ole mitä houkutella. Kasattava porukka kiekkokiertolaisista ketkä viihtyy paikkakunnalla kauden tai kaksi.

      • Anonyymi

        Ei ole enää Viremoakaan.


    • Anonyymi

      Eihän Savonlinnassa edes ollut sellaista mahdollisuutta etteikö edustuskiekkoa pelattaisi 2020 luvulla. Ainoa virhe tuli Mestiksen lisenssien päättäjiltä, että antoivat SaPKolle lisenssin Mestikseen täksi kaudeksi ja vasta sen jälkeen Latvian joukkue julkistettiin sarjaan. Käsitykseni on, että osa tukijoista vähän säikähti sitä ja vetäytyi pois miksi edellinen osakeyhtiö kävi käräjille konkurssihakemuksen viemässä. Silloin ei ollut tiedossa tukeeko liitto yhtään Latvian reissuja, kun liitto sen Latvian kanssa mm kisoissa saunoi. Eihän se ihan sattumaa ole, miksi Latvian liitolle kävi jaetut kisat ja vielä niin, että Tampereella pelataan ratkaisupelit vaikka alun perin hakivat kisoja yksin. Lisäksi käsitykseni on, että ilman Mestis lisenssiä olisi Suomi Sarjaan haettu jo täksi kaudeksi, mutta se ikkuna kerkesi juhannuksena mennä, kun konkkahakemus vietiin käräjille.

      Olen myös antanut itseni ymmärtää, että Suomi Sarjaan paikka olisi myös sen takia tullut, että liittohallitus näki lisenssin myöntäjien tehneen virheen ja sitä kautta seura, mikä ei ole pelannut kuluneella kaudella, saa hakea paikkaa Suomi Sarjasta.

    • Anonyymi

      Höpöjuttu. Sapkonka ei tule menestymään ikinä

    • Anonyymi

      Latviassa on halpaa viinaa. Kannattaa neuvotella ja usein.

    • Anonyymi

      W lopeta yrityksesi ja keskity jääkiekkoon ja ourjehdukseen

    • Anonyymi

      Isännöinti elättää hyvin

    • Anonyymi

      Älkää hakeko. Ette pärjää

    • Anonyymi

      Paikallispravda tänään:
      Mauri Vihavaisella on vahva rooli siinä, että SaPKo on nousemassa jälleen jaloilleen.

      Kun SaPKo oy meni viime kesänä konkurssiin, oltiin kaupungissa siinä erikoisessa tilanteessa, että Savonlinnassa ei ollut edustusjoukkuetta, eikä tietoa siitä ketkä toimintaa kävisivät jatkamaan.

      – Itsekin seurailin ja kuulostelin tilannetta, eikä ollut tarkoitus käydä päällepäsmäriksi tässä asiassa, muistelee "Maukki" loppukesän ajatuksiaan.

      Kun mitään ei alkanut kuulua, ajatteli Vihavainen ettei tämä nyt näin voi mennä, tarttui puhelimeen ja soitti Pekka Lindénille, SaPKon monivuotiselle urheilutoimenjohtajalle.

      – Kysyin "Linkulta" onko hän mukana jos rupean keräämään porukkaa. Kun sain myöntävän vastauksen oli soittokierros helpompi aloittaa kun oli varmuus siitä, että saadaan osaava mies mukaan uudelleenrakennukseen.

      Vihavainen ajatteli ennen puuhaan ryhtymistään, että ei tiedusteluista voi haittaakaan olla.

      – Jos homma ei olisi lähtenyt tulille, niin olisin ainakin yrittänyt. Eipähän jäisi jossiteltavaa.

      Soittokierros tuotti tulosta ja mukaanlähtijöiden joukko alkoi kasvaa.
      – Kun lopullinen porukka oli kasassa, niin kaikki olivat minulle entuudestaan tuttuja kavereita.

      Vihavaiselle jäi käsitys, että moni muukin oli odottanut, että joku laittaisi homman käyntiin ja antaisi avauspotkun.

      – Kukaan ei lyönyt luuria korvaan, eikä yhtään kieltäytymistä tullut. Porukka vaan kyseli, että milloin käydään hommiin. Selvästi homma oli kytenyt taustalla.

      Vihavaisen mukaan ryhmä toimii rakkaudesta SaPKoon, mutta jokaisella on realiteetit tiedossa.

      – Monta porrasta on vielä nousematta ja työtä riittää ennen kuin SaPKon pelit Suomi-sarjassa syksyllä alkavat. En epäile yhtään etteikö tämän taustaryhmän kanssa portaat saataisi noustua.

      – Pääasia, että saadaan homma nyt käyntiin. Täytyy tunnustaa, että oli kiva kuulla se uutinen, että viimeisetkin esteet oli saatu raivattua ja paikkaa Suomi-sarjasta päästään hakemaan ja kaikella todennäköisyydellä se tullaan saamaankin.

      Vihavaisen ja SaPKon yhteinen historia on pitkä.

      – 21 vuotta olen ollut mukana seuran junioritoiminnassa ja ensimmäisen kerran katsojana Talvisalon rinteillä avotaivaan alla. Kun pojat kävivät jääkiekkoa harrastamaan, niin oli selvää että mukana ollaan.

      Isä muistelee kuinka tärkeitä esikuvia SaPKon edustusjoukkueen pelaajat pojille olivat.

      – Aina piti omien harjoitusten jälkeen jäädä edustuksen harjoituksia katsomaan. Muistan kun Tatu kysyi, että iskä olenkohan minä joskus tuolla. Sanoin, että kaikki on mahdollista kunhan tekee kovasti töitä.

      Tatu pääsi aikanaan SaPKon mestisjoukkueeseen ja pelaa tällä hetkellä ammattilaisena Saksassa. Nuorempi veli Tomi on tällä kaudella pelannut SaPKon U20 -joukkueessa ja Teresa-tytärkin kävi kokeilemassa lätkää, mutta valitsi jalkapallon lajikseen.

      – U20 on pitänyt SaPKon lippua hienosti korkealla tällä kaudella. Tärkeää on, että saadaan jälleen kokonaisuus kuntoon junioreista edustukseen. Unelmia ja haaveita junioreilla on ja edustusjoukkueeseen pääsy on niistä yksi.

      Vihavaisen panos SaPKon taustoilla ei jäänyt porukan koolle kutsumiseen, vaan hän toimii jatkossa yhden työryhmän jäsenenä.

      Yhtään ei sekään harmita, että puhelimeen tuli SaPKo-asiassa tartuttua.

      – Aivan varmasti on turhempiakin soittoja tullut elämässä soitettua, "Maukki" naurahtaa.

      • Anonyymi

        Aina löytyy näitä soittelijoita, sitten kun pitäisi oikeasti käydä hommiin niin nämä häviävät taustalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aina löytyy näitä soittelijoita, sitten kun pitäisi oikeasti käydä hommiin niin nämä häviävät taustalle.

        Tarkoitus on varmasti ollut hyvä mutta taisi yllätys iskeä kun edessä ollut savotta paljastui


    • Anonyymi

      Nythän porukassa alkaa olemaan runsaasti kokemusta ainakin tiskin toiselta puolen

    • Anonyymi

      Eiköhän tämäkin saada menemään munilleen kun tavoitellaan sitä kuuluisaa Sapkon kulttuuria. Sillähän ne 2000-luvun alun kyykyt tuli ja tämä viimeisinkin.

    • Anonyymi

      Joko on pelaajat kasassa. Löytyykö savonlinnasta oman kylän poikia tarpeeksi joukkueeseen?

      • Anonyymi

        Ei niillä junnuilla ainakaan pärjää eihän nuo näytä pärjäävän edes omassa sarjassaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei niillä junnuilla ainakaan pärjää eihän nuo näytä pärjäävän edes omassa sarjassaan.

        Korkeintaan kentällisen verran ja maalivahdit saa junnuista kasattua


    • Anonyymi

      Paikallispravda tänään:
      Tiistaina kokoontunut Suomen Jääkiekkoliiton liittohallitus myönsi SaPKo Hockey oy:lle sarjapaikan Suomi-sarjaan kaudelle 2023–24.

      Liittohallitus käsitteli sarjapaikkahakemusta kahdessa edeltävässä hallituksen kokouksessaan. Tammikuun kokouksen jälkeen seuralta pyydettiin lisäselvityksiä hakemukseen, joka nyt hyväksyttiin seuran toimitettua pyydetyt tiedot.

      Jan-Erik Wasenius SaPKon taustajoukoista kertoo, että lisäselvitykset koskivat osakeyhtiön perustamista ja liiton jäsenhakemusta.

      – Emme lähteneet niitä tekemään ennen kuin olimme saaneet lupauksen Suomi-sarjapaikasta. Ei yhtiöitä viitsi huvikseen perustaa, Wasenius naurahti tyytyväisenä liittohallituksen päätökseen.

      Suomi-sarjassa pelaamiseen edellytetään lisäksi Suomi-sarjan lisenssiehtojen täyttymistä, mutta niiden suhteen SaPKolla ei ole ongelmia.

      • Anonyymi

        Viime syksynä pelit alkoi 16.09, joten pikkuhiljaa pitäs olla joukkue, valmentajat, huoltajat, kuuluttajat jne kasassa, ettei tulis kiirus.


      • Anonyymi

        Tarkan markan miehiä kun ei oteta ylimääräisiä kuluja heti, hyvää toimintaa


      • Anonyymi

        "Suomi-sarjassa pelaamiseen edellytetään lisäksi Suomi-sarjan lisenssiehtojen täyttymistä, mutta niiden suhteen SaPKolla ei ole ongelmia."

        Ainakin Mestiksessä oli lisenssiehtona että palkat ja verot pitää olla maksettu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Suomi-sarjassa pelaamiseen edellytetään lisäksi Suomi-sarjan lisenssiehtojen täyttymistä, mutta niiden suhteen SaPKolla ei ole ongelmia."

        Ainakin Mestiksessä oli lisenssiehtona että palkat ja verot pitää olla maksettu.

        Mistäs uudelle seuralle olisi palkka kuluja ja verorästejä ehtinyt tulla kun ei ole vielä edes toiminut,voi pyhä yksinkertaisuus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistäs uudelle seuralle olisi palkka kuluja ja verorästejä ehtinyt tulla kun ei ole vielä edes toiminut,voi pyhä yksinkertaisuus.

        Joo, kyllähän toi vähän oudolta kuulostaa. Mutta eiköhön toikin Sapkolta onnistu.


    • Anonyymi

      No eikös tuo ole moneen kertaan ollut esillä? Uusi yhtiö otti vastuulleen edelliseltä yhtiöltä jääneet Räsäsen ja Myllyksen palkkarästit. Nuo piti uuden yhtiön hoitaa, jotta sai paikan Suomi-sarjaan, muuten 2.divisioonan kautta. Suoraselkäinen aloitus yhtiöltä.

    • Anonyymi

      Hyvin lähtee kun puuhaukot ei ole saaneet edes firmaa vielä pystyyn, noh onhan tässä syksyyn vielä aikaa

    • Anonyymi

      Pelleporukka ² puuhastelee. Minulta ette tukia enää saa.

      • Anonyymi

        Liekkö siulla mitään annettavaa!


    • Anonyymi

      Sapkon johtoporrasta nähty Mikkelissä Jukureiden pelissä isommalla delegaatiolla. Hyvä! Toivon että oppia saadaan Jukureilta miten menestyvä kiekkoseura rakennetaan pitkäjänteisellä työllä ja miten ympäröivän talousalueen yrityselämä saadaan yhteisen asian taakse. Uskoisin sapkollekin rahaa löytyvän Savonlinnan suunnalta, toki isoimmat eurot on korvamerkitty liigajukureille kuten jo useampana vuonna on ollut ja ihan aiheesta. Näkyvyys valtakunnallisesti on aivan eri tasolla.

      • Anonyymi

        Mie näin Pietarisen Mertalan rengasliikkeeellä.
        Oisko tuo ollut sponsoria ehtimässä.


      • Anonyymi

        Mikkelin miehet pysyköön pois tästä topicista. Ei sieltä kukaan oppia ota.


    • Anonyymi

      Eipä näillä uusilla taida olla muuta annettavaa kuin se että jokainen vuorollaan pääsee itukan juttuun.

    • Anonyymi

      Rahaa on.

    • Anonyymi

      Itukassa oli samassa jutussa mainittu sapko ja 4,0 miljardia euroa...

    • Anonyymi

      Toivottavasti taustoissa on mukanani myös tekijöitä eikä vaan puhemiehiä. Tuolleenhan se Jukureiden nousu lähti 25v sitten että liikemiesryhmä kasasi rahoituksen ja pisti homman kuntoon. Eikä ottanut kun muutaman vuoden mestiksen mestaruuden voittoon ja 20v liiganousuun. Vaatii pitkäjänteistä työtä, onko heistä siihen?

    • Anonyymi

      Sapkolla on sikäli mahtava tilanne, että jos vaan saadaan nostettua porukka Mestikseen, Jukureilta löytynee Samu Tuomaalan kaltaisia, liigaan vielä sopimattomia mutta Mestikseen täysin ylivertaisia pelaajia. OJ vetää nuoria lahjakkuuksia puoleensa mestarin oppiin ja näille voisi olla eduksi hakea peliaikaa Mestiksestä. Suomisarjaan en usko liigasopimuksen pelaajia lainattavan, ja muutenkin Sapkon toiminnan tulee ammattimaistua huomattavasti että liiga-arjesta kannattaa lähteä lainalle sivukylille.

    • Anonyymi

      Onnea Sapko, samat miehet jatkaa., seitsemään vuoteen ei mitään aikaan. Pelaajat kerjätty muualta. Omat juniorit unohdettu. Ei ainakaan omien junioreiden kasvattaja seura.

      • Anonyymi

        Kenelle savonolinnalaiselle Sapkosta vielä eniten hyötyä ja kenen rahoilla?


      • Anonyymi

        Ei taida nykyisen U20 joukkueen pelaajista olla miesten sarjaan,kun eivät pärjää edes omassa sarjassaan.


      • Anonyymi

        Eihän siellä samat voi jatkaa kun kaikki siteet vanhaan piti katkaista


    • Anonyymi

      Urheilutoimenjohtaja ja valmentaja, eli sama ryhmä, joka sähläsi Erosen potkujen aikaan. Nyt haikaillaan Savonlinnalais lähtöisten poikien perään, jotka eivät aiemmin kelvanneet. Onko juniori- jääkiekon puoli valmennuspäällikköä myöten ajantasalla?

      • Anonyymi

        Eivät tainneet nämä henkilöt sählätä,eiköhän sählääjät olleet hallituksessa, eli eipäs sotketa asioita ja henkilöitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eivät tainneet nämä henkilöt sählätä,eiköhän sählääjät olleet hallituksessa, eli eipäs sotketa asioita ja henkilöitä.

        Hallitushan sen Erosen ulos halusi…


      • Anonyymi

        Ei ole ollut lähiaikoina ajan tasalla. Pelimiehet lähtee muualle. Eivät halua olla mukana puuhastelussa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hallitushan sen Erosen ulos halusi…

        Niinpä mutta heitä ei löydy uudesta sapkosta.


    • Anonyymi

      hyvää

    • Anonyymi

      Samat tekijät sinne nähtävästi taas ajautuu taustalle. Samoilla tekijöillä se tekemisen kulttuuri ei valitettavasti muutu ja sama myrkyllinen ilmapiiri pysyy, huolimatta kenessä syy sähellyksiin on ollut. Kulttuuri ei muutu, ilman totaalista tuuletusta, nyt siihen ei nähtävästi pystytä...

      • Anonyymi

        Monella osa-alueella vanhassa sapkossa oli hyviä tekijöitä ja toivottavasti jatkaavat, mikäli mahdollisuus annetaan.Jos ilmapiiri on ollut myrkyllinen niin siihen varmaan tarvitaan muitakin kuin tämä vanha sapko.


    • Anonyymi

      On urheilutoimenjohtaja . Junioripuolella toiminnanjohtaja , valmennuspäällikkö, junioripäällikkö. Kyllä näin monella päälliköllä pitäisi saada edes yksi oman kaupungin poika , liiga pelaajaksi . Onko 10 vuotta viimeisestä? On hieno asia et uusi sapko panostaa omaan junioripolkuun.

    • Anonyymi

      U20 pelaa sm sarjaa. Valmentajan kommentti oli et kuulumme tähän sarjaan. Onko nyt 12 tappiota putkeen.

    • Anonyymi

      On se jännä että esim. Mikkelistä noussut monta poikaa liigaan viimeisen 10v aikana kun taas täältä ei viimeiseen 20v juuri ketään. Tässä näkee sen että kun muut kiristi ysärin puolivälissä tahtia ja vaatimustasoa toiminnassa niin sapko putosi totaalisesti kyydistä.

    • Anonyymi

      U18 Sapko. Sarja päättyi -81 maaliero. U20 Olisko tällä hetkellä suomessa 25 parempaa joukkuetta. Höpistään sm tasosta. Tarvis ajatella tosiasioilla. Kyllä olisi pitänyt hakea uudet ihmiset joka tontille myös juniori puolelle. Kaverin kaverit.... On kuitenkin hienoa et uusi sapko kasvattaa omista edustukseen pelaajia. Annetaan työ rauha

    • Anonyymi

      Juniorijääkiekolla on myös miettimistä,miksi poikia lopettaa niin paljon harrastamisen. Ei näin pienessä kaupungissa riitä pelaajat.

      • Anonyymi

        Noin siinä käy kun pojat valmentaa poikia. J-sapkon hallituksen pitäisi nyt alkaa toimia. Valmentajien puuhastelukerho pitäisi lopettaa ja saada palkattua ajan tasalla olevat päälliköt valmentajille.


    • Anonyymi

      Uusi seuran johto varmaan ohjeistaa valmentajaa ettei saa ruiskuttaa vettä pelaajien niskaan kesken pelin.

      • Anonyymi

        Uskaltaako ne ees sanoa valmentajalle mitään


    • Anonyymi

      Paikallispravda tänään:
      Vakaan talouspohjan rakentaminen, suu säkkiä myöten eläminen, uskottavuuden palauttaminen jääkiekon edustustason sarjatoimintaan Savonlinnassa ja Mestikseen paluu 3–5 vuoden sisällä.

      Siinä pähkinänkuoressa SaPKon uuden taustaorganisaation torstaisen tiedotustilaisuuden viesti.

      Sinä voit esittää kysymyksiä uudesta SaPKosta tämän jutun lopussa olevalla lomakkeella.

      – Vaikka lähdemme liikkeelle nollasta, eikä seuralla ole vielä eristysnauharullaa puhumattakaan luistinten teroituskoneesta, niin tarkoitus on lähteä heti Suomi-sarjaan menestymään eikä pelkästään osallistumaan, avasi parin viikon ikäisen SaPKo Hockey oy:n hallituksen puheenjohtaja Jan-Erik Wasenius SaPKon urheilullista tavoitetta.

      SaPKo oy ajautui viime kesänä konkurssiin ja samalla SaPKo pyyhkäistiin Suomen jääkiekkokartalta pois edustuskiekkoilun osalta.

      Kaupungista löytyi joukko jääkiekkohenkisiä ihmisiä jotka ajattelivat, että kun SaPKolla on perinteet jo vuodesta 1929, niin ei tämä tähän voi loppua.

      Uutta tulemista alettiin toden teolla rakentaa Talvisalon jäähallissa 6.10. kun Mauri Vihavaisen koollekutsuma joukko piti ensimmäisen palaverinsa.

      Siitä hetkestä asiat ovat edenneet muutaman mutkan kautta tähän hetkeen ja uuden taustayhtiön, SaPKo Hockey oy:n toiminnan käynnistymiseen.

      – Samaan aikaan mediassa käyty keskustelu Jokereiden tilanteesta selvästi vaikeutti meidän asiaa. Jääkiekkoliiton suunnalta esitettiin, että emme tekisi asiasta julkista turhan polemiikin välttämiseksi, perustelee Wasenius asioiden valmistelun pitämistä pitkään pois julkisuudesta.

      Syyskuun puolivälissä alkava Suomi-sarja on amatöörisarja, jossa pelipäivät ovat pääasiassa lauantai ja sunnuntai. Runkosarjassa pelataan 32–36 ottelua.

      SaPKossa pelaajien ei tarvitse pelaamisestaan maksaa, mutta palkkaakaan he eivät saa.

      Sarja on länsirannikkopainotteinen ja Waseniuksen laskujen mukaan yhtään alle 200 kilometrin vieraspelimatkaa ei ole SaPKolle tulossa. Se taas tarkoittaa sitä, että monta kertaa vieraspelejä pelataan kahtena päivänä, mikä tarkoittaa yöpymistä pelipaikkakunnilla.

      Budjetit Suomi-sarjaseuroilla ovat 80–250 000 euron välillä ja palkattuja toimihenkilöitä on seuroissa nollasta neljään.

      Talousvastaava Kari Kapanen avasi SaPKon tilannetta euroilla. Suomi-sarjassa kustannukset tulevat olemaan noin 260 000 euroa.

      – Velkaa yhtiö ei ota, vaan toimintaa on tarkoitus pyörittää tulorahoituksella. Kädestä suuhun ei aiota elää, vaan kassassa pitäisi aina olla rahaa.

      Tällä hetkellä päävalmentaja Juho Nykänen on ainoa työsopimuksen tehnyt työntekijä.

      Waseniuksen mukaan budjetti on kaukana Mestiksestä.

      – Mestikseen budjetti pitäisi lähes tuplata. Jos pelillinen kynnys Mestikseen on iso, niin talous on vielä isompi. Ei tuosta Olavinkadulta ole helppoa isoja rahoja yrityksiltä kerätä. Toivottavasti pääsemme jossain vaiheessa kuitenkin pohdiskelemaan niitäkin asioita.

      Waseniuksen mukaan lippuluukun kautta otteluihin tulevien katsojien määrä on tässä vaiheessa arvoitus.

      – Emme voi olettaa pääsevämme Mestiksen huippuvuosien lukuihin, vaan lähdemme liikkeelle muutamista sadoista katsojista. Jos uusi SaPKo otetaan hyvin vastaan ja Talvisalon lehtereille palataan sankoin joukoin, niin se luo tietysti jatkumoa toiminnallemme. Pääsylippujen hinnat tulevat olemaan halvempia kuin Mestiksessä, mutta ei niitä ilmaiseksikaan jaeta. Tarkkoja hintoja ei ole vielä päätetty.

      Pelaajauutisia on urheilujohtaja Pekka Lindénin ja päävalmentaja Juho Nykäsen mukaan luvassa lähitulevaisuudessa.

      – Joukkue rakentuu paljon myöhemmin kuin mihin Mestiksessä totuttiin. Opiskelu- ja työpaikat vaikuttavat niihin asioihin, Lindén sanoo.

      SaPKo jättää Suomi-sarjan lisenssihakemuksen Jääkiekkoliittoon huhtikuun loppuun mennessä.

      Waseniuksen mukaan lisenssin kanssa ei tule ongelmia kun ehtona olleet 16 000 euron palkkarästitkin maksettiin viime perjantaina.

      – Kun palkkarästien ensimmäinen summa oli 60 000 euroa, niin siinä vaiheessa oli löysät housussa. Kun summa ensin puolittui ja selvittelyjen jälkeen päädyttiin 16 000 euroon, niin sen osakkaat olivat valmiita maksamaan, kuvailee Wasenius yhtä matkan varrelle osunutta kriittistä hetkeä.

      Asian sinnikäs perkaaminen kannatti.

      – Kun asiaa selviteltiin muun muassa SaPKo oy:n konkurssipesän pesänhoitajan ja SaPKon entisen hallinnon kanssa, niin silloin selvisi, että yhden henkilön palkat eivät olleetkaan pesäluettelossa, joten ne eivät jääneet meidän maksettavaksi.

      Wasenius sanoo saaneensa hämmentävän paljon positiivista palautetta SaPKoon liittyen.

      – En ollut itsekään uskonut miten isoa asia se on ollut. Tuntemattomatkin ihmiset ovat käyneet olalle taputtelemassa. Kaikesta huokuu, että pettymys on ollut suuri kun ei ole ollut pelejä katsottavana. Onneksi erinomaisen kauden pelannut U20-joukkue on paikannut sitä aukkoa hienosti.

      • Anonyymi

        Jatkuu:
        SaPKon lähivuosien iso kuva
        Saavuttaa kestävä taloudellinen pohja.
        Laadukas päivittäinen toiminta, joka kehittää pelaajia.
        Saavuttaa asema, jossa pelaajat haluavat päästä kehittymään SaPKoon.
        Pelaajapolku omista junioreista edustukseen saakka.
        Vahva savonlinnalainen yhteisöllisyys ja yhteistyö U20-joukkueen ja Juniori-SaPKon kanssa.
        Eteläsavolainen jääkiekkoyhteistyö.
        Olla Suomi-sarjan kärkijoukkueita.

        Mestis tavoitteena 3–5 vuoden päästä.


        SaPKo Hockey oy
        Perustava kokous pidettiin 6.2. ja rekisteröinti tapahtui 14.3.

        Osakepääoma 42 000 euroa.

        Osakkaat: Pertti Vanhanen, Hannu Naukkarinen oy (Antti Naukkarinen), Oskari Malkki, RM-Hotels oy (Jari Lamberg), Vesa Pietarinen, Jan-Erik Wasenius, Jyrki Kosonen, Heikki Ruuskanen, Pekka Puustinen, Jyrki Seppä oy, Petri Karppanen ja Kari Kapanen.

        Yhtiön hallitus: Jan-Erik Wasenius (pj), Vesa Pietarinen, Antti Naukkarinen, Jari Lamberg ja Kari Kapanen.


        Vastuualueiden vetäjät:
        Talousvastaava: Kari Kapanen.
        Urheilutoimi: Vesa Pietarinen yhdessä Pekka Lindénin kanssa.
        Ottelutapahtuma ja ravintolatoiminta: Jari Lamberg.
        Myynti ja markkinointi: Antti Naukkarinen.
        Yhtiön hallinto: Jan-Erik Wasenius.

        Suomi-sarjan budjetti
        Suurimmat kuluerät:
        Varuste- ja mailahankinnat noin 50 000 euroa
        Jää- ja pelitapahtumavuokrat noin 40 000
        Vieraspelimatkat majoituksineen ja ruokailuineen noin 40 000
        Vakuutukset ja pelipassit noin 15 000
        Henkilöstökulut arviolta 100 000
        Vuotuiset kustannukset noin 260 000 euroa

        Kustannukset katetaan seuraavilla tuotoilla:
        Osakepääoma 42 000 euroa
        Pääyhteistyökumppanuudet noin 85 000
        Kumppanuudet noin 40 000
        Tukijat noin 20 000
        Pääsylippu- ja kausikorttitulot noin 60 000
        Aitioiden myynti noin 10 000
        Ravintola- ja First Line tulot noin 45 000
        Tulot yhteensä noin 300 000

        Toimitusjohtaja mahdollisimman pian
        SaPKo on hakenut toimitusjohtajaa päivittäisen toiminnan vetäjäksi. Hakuaika päättyi viime perjantaina ja hallitus jäi torstaisen tiedotustilaisuuden jälkeen käymään läpi hakemuksia.

        – Asiallisia ja hyviä hakemuksia on mukana Kummeli-henkisten lisäksi, SaPKo Hockey oy:n hallituksen puheenjohtaja Jan-Erik Wasenius naurahtaa ja sanoo, että valinta pyritään tekemään mahdollisimman nopeasti.

        – Toivotaan, että asiat olisivat jo ennen juhannussaunaa hyvässä vauhdissa.

        Tehtävään valittavalla on edessään täysi työpöydällinen hoidettavia asioita.

        – Iso määrä sopimuksia on neuvoteltavana myynnin ja markkinoinnin aloittamisen lisäksi. Koko organisaatio on rakennettava järjestysmiehistä huoltajiin, joten talkoohenkeäkin tarvitaan. Paljon on työtä, kun kaikki lähtee nollasta.

        Taustaorganisaatiokaan ei voi käydä laakereilleen lepäämään, vaikka jokaisella oma siviilityö onkin.

        – Haasteita meilläkin varmasti riittää, mutta uskomme valitsemamme linjan toimivuuteen.


    • Anonyymi

      Talousvastaava millä meriiteillä valittu?

      • Anonyymi

        Eikös tuo ollut entisen SaPKon joku neuvonantaja niin sillähän tuohon mukaan jo pääsee


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikös tuo ollut entisen SaPKon joku neuvonantaja niin sillähän tuohon mukaan jo pääsee

        Ei siis kummoiset näytöt.


    • Anonyymi

      Uudet herrat jääkiekko faneja? Omasta juniorijääkiekosta ei mitään suunnitelmia. Miten niitä poikia saadaan pysymään lajin parissa. Sieltä ne edustuksen pelaajat tulee. Pitäs ymmärtää.

      • Anonyymi

        Niin he ovat nimenomaan faneja ja sillä ei tulla pärjäämään pitkässä juoksussa. ainoa taustahenkilöistä jolla on kokemusta kiekkobisneksestä on urheilujohtaja, tai no onhan siellä entisen sapkon entinen toimitusjohtaja osakkeenomistajissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin he ovat nimenomaan faneja ja sillä ei tulla pärjäämään pitkässä juoksussa. ainoa taustahenkilöistä jolla on kokemusta kiekkobisneksestä on urheilujohtaja, tai no onhan siellä entisen sapkon entinen toimitusjohtaja osakkeenomistajissa.

        ex-tj näytti jo taitamattomuutensa , ei käyttöä.


    • Anonyymi

      Houkutellaan U20 pelaajia muualta ja siitä edustukseen. U20 pojista ns. Vanhimmat ovat ainoat,jotka ovat pystyneet pitää joukkuetta hengissä sm sarjassa. Puheenjohtajan pitäisi myös tietää jääkiekko ihmisenä joukkueen ikärakennetta, miten se vaikuttaa menestykseen nuorissa.

    • Anonyymi

      Onhan siellä jo paljon toimitusjohtajia. Vastuuta haetaan muualta. Onhan Karppanen vapaana. Kertokaa millä toimilla saadaan oma juniorityö paremmaksi. Aina sanotaan samaa et annetaan mahdollisuus.

      • Anonyymi

        Karppanen, kokeiltu, ei jatkoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Karppanen, kokeiltu, ei jatkoon.

        Hyvinhän semeni edelliselläkin kerralla


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvinhän semeni edelliselläkin kerralla

        Ai meni,kaikki meni.


    • Anonyymi

      "Uudet herrat jääkiekko faneja?"

      Kuvasta voisi luulla että laji on Koripallo!

      Kaikilla, paitsi yhdellä, pallo paidan alla.

    • Anonyymi

      U20 oliko 14 peliä tullut turpaan. Itä-savo ei oo enää kirjoittanut peleistä miksi? Waseniuksen mielestä hyvä kausi? Jos haluaa tietää mitä juniorijääkiekossa tapahtuu ,kannattaa käydä peleissä myös sln ulkopuolella.

    • Anonyymi

      Mitä urheilutoimenjohtaja linden on Sapkossa saanut aikaan muuta kuin etsinyt muualta pelaajat. Eikö olis ollut aika jäädä eläkkeelle.

    • Anonyymi

      On haasteet , pelaajat ei saa palkkaa, mutta vaaditaan ammattipelaaja asenne. Varmaan osakkaiden firmoissa työntekijät ilmaisia. On kyllä puheita. Savolaista oveluutta

    • Anonyymi

      Hienoja juttuja urheilujohtajalla itä-savossa. Eikö johtaja ollut itse rakentamassa edellisen Sapkon arkea. Heijastellaan valkokankaalle mestaruus kuvia. Siitä voi jokainen katsoa monta savonlinnalaista poikaa löytyy kuvista.

      • Anonyymi

        Ei vaan näillä Savonlinnan pojilla pelkästään pärjää, U20 häviää peli toisensa jälkeen niin miten ne pärjäis ns miesten sarjassa.


    • Anonyymi

      Eihän suomisarjan vaatimus taso voi olla mestis tasoa. Se on suomisarjatasoa kun siellä pelataan. Tarvii muistaa et lajina on jääkiekko. Urheilujohtaja varmaan tietää et yleensä alasarjoissa suomisarja ja mestis taso harjoittelu on samaa tasoa.

    • Anonyymi

      Samaa tasoa koko organisaatio suomisarja tasoa.

      • Anonyymi

        Nythän on parhaat taustajoukot mitä koskaan on ollut.Yritystoiminnan osaamista ja sitä tarvitaan eikä mitään Pekkosia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nythän on parhaat taustajoukot mitä koskaan on ollut.Yritystoiminnan osaamista ja sitä tarvitaan eikä mitään Pekkosia.

        Ei se Pekkonenkaan sen enempää urheilusta ymmärtäny kun nämä hemulit


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei se Pekkonenkaan sen enempää urheilusta ymmärtäny kun nämä hemulit

        Montako peliä oot pelannut?


    • Anonyymi

      Sieltä A-juniorit näytti suntaa tulevalle eli tappiosta toiseen

    • Anonyymi

      On se sääli et peitellään nyt jo totuuksia ajun peleistä. Forsström esiintyy Satussa paikkoja myös muillekin entisille pelaajille.

    • Anonyymi

      Pijo Eronen Ostaa Makkaraa Marjalle ja Pasille ja Katille Talvisalon Jäähallissä

      • Anonyymi

        Erosen Pirjo osti Makkaran


    • Anonyymi

      Edustuksen yhteistyö u20 ja juniorijääkiekon kanssa on muualla Suomessa tehty jo 50vuotta. Hyvä et tieto saapunut Savonlinnaan.

    • Anonyymi

      Mitä se mestiksen yksittäinen suonenvetokausi ja mestaruus toi, muuta kun velkaa reippaasti? Nyt järki käteen ja talous edellä, omilla pojilla jos niitä on. Pelataan vaikka kolmosdivaria mutta ei enää velkaa. Yhtään.

    • Anonyymi

      Juniori valmennukseen panostettava. Paljon mennyt potentiaalisia pelaajia hukkaan. On ollut valmentajia ,jotka eivät ole antaneet yhtään peliä kaudessa esim. Maalivahdille. On outoa et näitä on vielä toiminnassa.

      • Anonyymi

        Kuulostaa erikoiselta… Minkä ikäisissä moista tapahtuu? Luulisi myös J-SaPKon paikallisten ymmärtävän, että kaikkia pelaajia tarvitaan..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuulostaa erikoiselta… Minkä ikäisissä moista tapahtuu? Luulisi myös J-SaPKon paikallisten ymmärtävän, että kaikkia pelaajia tarvitaan..

        Juniori kiekkoa ja annetaan voittamisen mennä edelle pelaajan kehittymiselle. Nyt olisi aika junnuvalmennuksen herätä. Valmentajapojat kierrätykseen ja uutta Miestä tilalle johtoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juniori kiekkoa ja annetaan voittamisen mennä edelle pelaajan kehittymiselle. Nyt olisi aika junnuvalmennuksen herätä. Valmentajapojat kierrätykseen ja uutta Miestä tilalle johtoon.

        Minkä voittamisen? Ei oo junnuissa edes joukkueita joka ikäluokassa ja pelataan alimman tason mestaruuksista😂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juniori kiekkoa ja annetaan voittamisen mennä edelle pelaajan kehittymiselle. Nyt olisi aika junnuvalmennuksen herätä. Valmentajapojat kierrätykseen ja uutta Miestä tilalle johtoon.

        Mikä on kompetenssisi puhua asioista, oletko päässyt näkemään läheltä tätä touhua? Avaa mielellään lisää mistä joukkueesta kyse!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juniori kiekkoa ja annetaan voittamisen mennä edelle pelaajan kehittymiselle. Nyt olisi aika junnuvalmennuksen herätä. Valmentajapojat kierrätykseen ja uutta Miestä tilalle johtoon.

        Mukava olisi, jos pystyisit tätä hieman avaamaan. Selvää on tietenkin, että pelaajien kehitys täytyy olla keskiössä! Mielenkiintoista olisi kuulla, missä joukkueissa näin mielestäsi ei ole.


    • Anonyymi

      Juniorijääkiekon hallitus ja valmennuspäällikkö kantaa vastuun toiminnasta. Eli asiat on hyvässä kunnossa ja Jun.valmentajat sopivia joukkueisiin.

    • Anonyymi

      Koska aukeaa SapKon kirppis Tyyneläntiellä? Siinä juottolaa vastapäätä?
      Siellä oli edullista ostettavaa eikä "Parasta ennen" leimakaan ollut kovin montaa vuotta yli...

    • Anonyymi

      Olisi kiva kuulla miten menee maksut harjoitusjäähallin osalta.
      Jos olisi niin, että käyttäjät maksaa vai vieläkö se menee veronmaksiaiien rahoilla.

    • Anonyymi

      1985 vuoden jälkeen on savonlinnalaisten poikien pitänyt lähteä muualle kehittymään ,jos on halunnut urallaan eteenpäin. Harjoittelun ja sarjantaso ei ole ollut riittävä Savonlinnassa junioreissa. Tempo tekemiseen sm tasolla on eri luokkaa. Puhutaan kasvattajaseurasta. Kyllä se kehityskaari tulee muualta. No.tavallaan kasvattajaseura kun täällä syntyy.

    • Anonyymi

      U20 alkusarjantaso suomisarjaa käytännössä. Alempaan sm sarjaan nousu käytännössä mestis tasoa. 15 peliä putkeen tappioita. Putoaminen alempaan sarjaan takaisin.

    • Anonyymi

      On hyvä et juniori Sapko tarjoaa harrastus mahdollisuuden. Niin myös monelle valmentajalle harrastus. Ammatti valmentajia ei taida Sapkossa olla päätoimisia.

      • Anonyymi

        Kyllä. Eikös kaikenlaista nuorten harrastustoimintaa pitäisi tukea kaikin tavoin. Mutta kun sekin on väärin, notkukoot kylillä.


    • Anonyymi

      Näin on. Savonlinna tarjoaa muitakin hyviä harrastus lajeja kuin jääkiekko. Esim. Salibandy ja on edullisempi.

    • Anonyymi

      Onko SapKo'n mies?

      "Mies nosti yli 170 000 euron vakuutuskorvaukset, kunnes vakuutustutkijat paljastivat miehen härskin huijauksen.
      He salakuvasivat muun muassa miehen jääkiekkoharjoituksia ja havaitsivat, ettei miehen toimintakunnossa ole ilmoitettua vikaa."

      • Anonyymi

        Totta kai.


    • Anonyymi

      Sln jääkiekossa on valmentajia ,jotka eivät ole itseään pystyneet kehittää lajissa,niin miten he pystyvät antaa oikeita ohjeita nuorille. Varmaan tekevät yleisurheilijoita .

      • Anonyymi

        On!
        Itseäni huvittaa täällä aiempi ”keskustelu” nuoremmista koutseista.
        Liekö joku heistä vienyt vastapuolen kommentoijan paikan valmennuspiireissä kun noin ottaa koville? :-D
        Näillä nuorilla, mutta kuitenkin yllättävän kokeneilla ja asiantuntevilla valmentajilla löytyy kyllä uusin tietotaito, jota tiedän heidän hyödyntävän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On!
        Itseäni huvittaa täällä aiempi ”keskustelu” nuoremmista koutseista.
        Liekö joku heistä vienyt vastapuolen kommentoijan paikan valmennuspiireissä kun noin ottaa koville? :-D
        Näillä nuorilla, mutta kuitenkin yllättävän kokeneilla ja asiantuntevilla valmentajilla löytyy kyllä uusin tietotaito, jota tiedän heidän hyödyntävän.

        😂😂😂
        Tietotaito ei ole näkynyt vielä näkynyt tuloksissa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        😂😂😂
        Tietotaito ei ole näkynyt vielä näkynyt tuloksissa

        Eikä myöskään kehityksessä. Pelaajat lopettaa/lähtee muualle.
        Muutoksia tarvitaan...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikä myöskään kehityksessä. Pelaajat lopettaa/lähtee muualle.
        Muutoksia tarvitaan...

        Valmentajien piikkiin vain kaikki 👌


    • Anonyymi

      Uudet päättäjät ja asiantuntijat. Puheet pois. Teot puhuvat puolestaan...

    • Anonyymi

      Tietotaito asiantuntijan tieto aika ohut jääkiekosta. Miten näin pienellä seuralla on varaa siirtää mies syrjään,joka vei joukkueen sm sarjaan .

      • Anonyymi

        Mikä joukkue pelasi SM sarjaa?


    • Anonyymi

      Vieläkö 2.5 olevan itä-savon jutun juniori joukkueen vastuu henkilöt ovat valmennuksessa mukana?

    • Anonyymi

      Vieläkö huvittaa. Onko siellä bussissa kaikki olleet alaikäisiä. Ei voi olla huomaamatta kyseisiä juttuja.

    • Anonyymi

      Miesten kesken bussia 🧐

    • Anonyymi

      Eipä yllättänyt. Jo vuosia sitten juniori sapkolaiset oli monesti niitä pahimpia koulukiusaajia ja itseään täynnä olevia kusipäitä.

      Hyvä jos kiusaaminen tapahtuu nykyään joukkueen sisällä eikä kohdistu muihin.

    • Anonyymi

      Edestään löytää mitä taakseen jättää.

    • Anonyymi

      Onko ko. Joukkueen toimihenkilöt vielä Sapkon toiminnassa mukana?

      • Anonyymi

        osa oli kai a-junnuissa viime kaudella


    • Anonyymi

      Mitä!!??

    • Anonyymi

      Samanalaisia hinttareita nämä toimihenkilöt, mitkä olleet mukana useammalla reissulla, kuin nämä "pelaajat". Kummillakin ollut viehätys poikien peräaukkoihin.
      Miksi eivät ole viehättyneet toistensa peräaukkoihin?
      Tämä syyttäjähän on aivan uuvatti, mikä lie kehitysvammainen, tapahtumathan ovat raiskauksia eikä mitään pahoinpitelyitä. Näin sanoo Suomen lakikirja.

      Kannatisiko vaihtaa välittömästi syyttäjä sellaiseksi joka tietää ja osaa lakikirjaa vähän enemmän?

    • Anonyymi

      Kyseiset asiat kertoo paljon johtamisesta. Liian paljon päässyt pesiytyy joo joo miehiä. Joillekin riittää kun saa seuran verkkarit. Ovat helppoja johdettavia kun ei oo omia mielipiteitä.

      • Anonyymi

        Nyt puhut asiaa. Tämä huomattu koko seuran toiminnassa jo ilman tätä episodia.


    • Anonyymi

      Alas on kyl kiekko vajonnut Savonlinnassa.

      • Anonyymi

        Niin, navan alapuolelle.


    • Anonyymi

      Puhutaan et Savonlinnassa on kiekkokulttuuria. Kertokaa mitä se on ja miten se näkyy joka päiväisessä toiminnassa.

    • Anonyymi

      Paikallispravda tänään:
      SaPKo Hockey oy:n toimitusjohtajavalinta kariutui kalkkiviivoilla. Hallituksen puheenjohtaja Jan-Erik Waseniuksen mukaan hakemuksia tuli hyvin ja yhden ehdokkaan kanssa asia oli jo henkisesti kätelty, mutta kun nimet piti laittaa paperiin hän vetäytyi.

      – Ilmeisesti hän ei uskaltanut lähteä vakituisesta työpaikastaan uuteen projektiin, Wasenius sanoi.

      Yhtiö otti asiassa aikalisän ja uusi haku käynnistetään lomien jälkeen. Wasenius vakuuttaa, että syksyllä yhtiöllä on toimitusjohtaja.

      – Aika ei enää riittänyt aloittaa uutta hakua tässä vaiheessa, kun myynti on saatava toukokuussa käyntiin.

      Toimitusjohtajan puuttuminen ei Waseniuksen mukaan ole tässä vaiheessa vielä paha takaisku, vaikka ylimääräistä työtä taustavoimille on tiedossa. Vastuun myynnistä ja markkinoinnista kantaa tällä hetkellä työryhmä.

      – Työryhmä on tehnyt tähänkin asti töitä nyrkit savessa, mutta nyt kädet pitää laittaa kyynärpäitä myöten santaan. Onneksi on tekijöitä, Wasenius naurahtaa.

      Puheenjohtaja sanoo työtä riittäneen.

      – Uskomaton määrä. Tyhjästä kun aletaan rakentamaan, niin työmäärä on kova. Taustalla kuitenkin tapahtuu paljon asioita ja onneksi meillä on eri työryhmiä ja sitä kautta tekijöitä.

      SaPKo on tekemässä Lippu.fin kanssa sopimusta, joka mahdollistaa kausikorttimyynnin aloittamisen. Jos kausikortin hankkiminen netin kautta tuntuu vaivalloiselta, niin Waseniuksen mukaan siihenkin on suunnitelma olemassa.

      – Voi olla, että järjestämme jonkinlaisen kampanjan niille joille netistä ostaminen ei syystä tai toisesta onnistu. Varmasti kukaan ei jää ilman kausikorttia, Wasenius lupaa.

      Uudistetut sosiaalisen median kanavatkin SaPKo avaa lähiaikoina.

    • Anonyymi

      Vieläköhän se yksi valmentaja olisi vapailla markkinoilla joka hypytti joukkueen jumiin jäähallin portaissa kesken Jukurit-mestiskarsintasarjan?

    • Anonyymi

      Waseniuksen pursi kaatui kalkkiviivoilla....
      Ei ihme kun saa lukea negatiivisia uutisia joka viikko.

    • Anonyymi

      Ei ole helppoa löytää syntipukkia. Työmäärä ja vastuu aivan älytön. Uskaltaako Wasenius ottaa lopputilin ja aloittaa Sapkon toimitusjohtajana.

      • Anonyymi

        Ei varmasti. Sapkon kulttuurin tietävänä palkan saaminen on aina epävarmaa.


      • Anonyymi

        Ei ryhdy kun ei kykene


    • Anonyymi

      Sapko-yhteisön brändin kiillotuksern tarvitaan kyllä tosi paljon työtä ja markkinointia. Sen varmasti kaikki tietävät.

      Ei olisi pahitteksi, jos juniori-ja edustus-sapko pitäisivät yhteisen julkisen tiedotustilaisuuden pallokerhon toiminnasta (toiminta-ajatus, arvot, visio, säännöt, mahd.rangaistukset väärinkäytöksille sekä kilpajäähallin tulevaisuuden suunnitelmat).

      Tsemppiä pässeille!

      • Anonyymi

        Vois siitä harjoitusjäähallin ylläpidostakin mainita...


    • Anonyymi

      Ei Savonlinnassa ole mitään Sapko yhteisöä. Keksittyjä höpötyksiä.

      • Anonyymi

        Ei niin. Mutta SaPKo-yhteisöä on, Savonlinnan ulkopuolellakin. Urputtajat urputtaa.


    • Anonyymi

      Rantasalmelle asti sapko yhteisöä.

    • Anonyymi

      SaPKo etsii uusia persraiskareita joukkoonsa.
      Oikeuden tuomioita teoista pidetään etuna rekryssä.
      Varaa sinäkin paikkasi SaPKon bussin takapenkiltä.

    • Anonyymi

      Kyllä on piirit pienet urheilutoimittajalla. Sapko taas yhdistetään nyrkkeilyyn. Kyllä on Savonlinnassa jutut vähissä.

      • Anonyymi

        Niinpä.. kyllä otsikon olisi voinut muutenkin muotoilla tuosta nyrkkeilijästä, vaikka juniorina onkin pelannut sapkossa. Turha siihen Sapkoa on enää sotkea, kun kaveri on tehnyt omaa nyrkkeilyuraa muilla opeilla ja treeneillä.

        Savonlinnan jääkiekon ongelmista ja haasteista ei vain haluta kirjoittaa. Savonlinnalainen jääkiekko tarvitsee avoimen ja julkisen tuuletuksen ja maineen puhdistuksen, jotta myös muilla paikkakunnilla arvostetaan edelleen savonlinnalaista jääkiekkoa. Nyt arvostus on kyllä nollassa.


    • Anonyymi

      Millon juniori ja edustus-sapko pitävät yhteisen tiedotus-/keskustelutilaisuuden savonlinnan jääkiekkoseurojen toimintavoista, arvoista, ja tavoitteista. Miten saadan palautettua arvostus savonlinnalaiseen juniori- ja edustus jääkiekkoon? Mitä sapkolaiset odottavat kaupungilta jäähallien suhteen? Milloin savonlinnan kilpahalli uudistetaan vai onko toiveissa uusi kilpahalli?

    • Anonyymi

      Onko tämä sitä sapko kulttuuria et vastauksia ei saada noin hyviin kysymyksiin. Tulosvastuuseen joutuu jos jotain kertoo eikä pystytä olemaan lupausten takana. Kyllä on laji tuntemus heikkoa.

    • Anonyymi

      Urheilutoimenjohtajan vastuu on yleensä U16 ikäluokkaan asti ja toiminnan organisointi.

    • Anonyymi

      Onko sitä Itä-savon kyselytilaisuutta jo ollut mikä piti huhtikuun aikana olla ja videon tulla ulos vai eikö näillä ollut vastauksia kysymyksiin?

      • Anonyymi

        Ei näillä herroilla ole vastauksia,kun ei ne tiedä. Urheilujohtaja Pietarinen ei ole kommentoinut mitään ķevään aikana pelaajista.


    • Anonyymi

      Takinkääntäjiä mukana urheilu toiminnassa. Olisi pitänyt lähteä puhtaalta pöydältä. Miksi on vanhan Sapkon ajattelutavan ihmisìä mukana. Ovat jo näyttäneet osaamisensa.

    • Anonyymi

      Waseliini möi firmansa. Onnea vain asiakkaille ja työntekijöille. Kyyti on kylmää. Mutta nyr waseliinillä olis täppiä sijoittaa Sapkoon. Ei sijoita!

      • Anonyymi

        Ketähän tässä SaPKossa on suurimpia osakkeenomistajia nykyisin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ketähän tässä SaPKossa on suurimpia osakkeenomistajia nykyisin?

        Välitysmestari kuulemma ainakin yksi suurimmista


    • Anonyymi

      Savonlinnan pyllykerho. Hinttarointia jo monen vuosikymmenen kokemuksella.

    • Anonyymi

      Ludwig Håkansson tienaa enemmän kuin Kim Nilsson 😅😂😂
      Säbä 👎
      Mammanpoikien laji ja kannattajia ei oo kunnollisia
      #SäbämademedoIT

    • Anonyymi

      Sapko Finished on my book

      YT: Jaakko

    • Anonyymi

      Sapkon urheilutoimenjohtaja vai mikä päällikkö. Jokaisessa lehtijutussa muistaa ottaa esille et 0e budjetilla vaikea kasata joukkuetta. Tuliko yllätyksenä?

      • Anonyymi

        Ilmeisesti tuli. Se on vaikeaa nyt nollalla eurolla kun ennen sai rahalla tehdä mitä halusi


    • Anonyymi

      Mestistason pelaajista suurin osa saa palkkaa 200e kuussa. En usko et kysymys on rahasta vaan muusta toiminnasta. Sapkon u20 joukkueen paras pelaaja tai kärkipään kuuluva ei ole sopimuksessa edustuksen kanssa. Onko kysymys urheilujohtajan ja valmentajan vanhoista ajattelutavoista?

      • Anonyymi

        Ehkä ei ole niin hyvä,että kannattaa ottaa suomisarjan joukkueeseen tai muuten epäsopiva.Varmaan parhaat u 20 joukkueesta on valittu.


      • Anonyymi

        Tuskin vanhoista ajattelutavoista on kyse,jätkä ei vaan sopiva luulis ymmärtävän.


    • Anonyymi

      Usein epäsopivat pelaajat ratkaisevat pelejä. On sääli et vanhat asiat painaa valitsioita. Olisi kannattanut etsiä ulkopuoliset uudet ihmiset rakentaa ja valmentaa joukkuetta.

    • Anonyymi

      Vieläkö juniori puolen päälliköt jatkavat kyseisen tapahtuman jälkeen ja jatkaako valmentajat jotka olivat bussissa tapahtuman aikaan.

      • Anonyymi

        Jatkaa, eivätkä kommentoi. Puheenjohtaja laitettiin pihalle


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jatkaa, eivätkä kommentoi. Puheenjohtaja laitettiin pihalle

        Eivät ymmärrä itse vaihtaa maisemia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jatkaa, eivätkä kommentoi. Puheenjohtaja laitettiin pihalle

        Ja sihteerinkin kantoivat pihalle, ei vaan tainnut älytä lähteä.


    • Anonyymi

      Hyvältä näyttää tuleva kausi uutisoinnin perusteella.

      Eiköhän näillä miehillä talouspuoli hallussa pysy.

      En tiedä tosin heidän henk. koht tuloista tai yrityksien toiminnasta, mutta uskoisin että vakaalla pohjalla toiminta on

    • Anonyymi

      On varmaan vakaalla pohjalla . Kulu puoli alkaa kun jääharjoittelu käynnistyy.

    • Anonyymi

      Edustus Sapkon ensimmäinen harjoitus peli takana.. 5-0 tappio . Valmentajan mielestä hyvä peli. Selitykset alkoivat . Sapkossa pelaa mestis tason kokeneita pelaajia. Arjen tekeminen pitäisi tietää.

    • Anonyymi

      Nolla viis, siitä viis. Ei hyvältä näytä.

      • Anonyymi

        Jokipojat pelaa Mestistä ja Sapko aloittelee Suomi-Sarjassa.
        Sapko on kova jengi Suomi-Sarjassa, kun sarjan taso on alhainen moneen vuoteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jokipojat pelaa Mestistä ja Sapko aloittelee Suomi-Sarjassa.
        Sapko on kova jengi Suomi-Sarjassa, kun sarjan taso on alhainen moneen vuoteen.

        Eipä tainnut ihan näin olla mutta saahan sitä haavemaailmassa elellä


    • Anonyymi

      U20 sm sarjan pelaajat täytyy olla suomisarjan kärkipään tasoa. Sapkolla on sm tason pelaajia u20 joukkueessa . Pystyivät haastamaan viime vuonna kovia joukkueita. Eli ei hätää kehitystä on varmaan tapahtunut.

      • Anonyymi

        ei ne kärki päätä ole


    • Anonyymi

      Yhteistyö Jukureiden kanssa saatiin sittenkin neuvoteltua, eli kelvattiin kumppaniksi. Hyvä. Ainoa vaan että liigapelaajia ei uskota nähtävän Suomisarjassa, joskin a-junnuista voi tulla vahvistuksia. Pelaajat on vähissä kuten joukkueenjohtaja Lundenius totesi, eikö sapkoon ole imua? Jäiköhän asiat huonolle tolalle konkurssin kautta ja pelaajien keskuudessa maine heikko?

      • Anonyymi

        Eikö sapkoon ole imua?

        Ehkä iso vaikutus on sillä, että sapkossa pelaamisesta ei tarvitse maksaa.
        Joten pelaaja rahoitta itse omilla rahoilla koko harrastuksen.

        Joten sitoutuminen koko kaudeksi sapkoon harjoituksineen ja peleineen vaatii aika paljon.

        Joku siellä voi tosissaan kumilätkän perässä mennä, mutta vain ja ainoastaan sadakseen uralle nostetta, että pääsisi seuraavaksi kaudeksi sellaiseen jääkiekkoseuraan, missä maksetaan palkkaa.


    • Anonyymi

      Valmentaja vaikuttaa ja urheilutoimenjohtaja onko Sapkoon imua.Liiga pelaajat saa palkkaa,muuten palkat olemattomia mestis ja alasarjoissa. Neuvottelut jukureihin varmaan yksipuolisia. Ei pelaajapolkua ole olemassakaan.

      • Anonyymi

        Pelaajat pääsee liikkumaan toisiin seurohin minne taitotaso riittää. Vanhemmat maksaa lystin. Ei mitään polkuja tarvii,moni voi eksyä?


    • Anonyymi

      Alasarjoissa pelaa paljon pelaajia joiden kehityskaari lopuu suomisarja tasolle. Monesti pelien taso ja fyysinen peli ei houkuttele kehittyviä nuoria lahjakkaita pelaajia. Moni pelaaja on työttömyys kortistossa jos eivät opiskele. Sieltä maksetaan jotain. 200e-900e kuussa voi mestis kärki maksaa pelaajille.

    • Anonyymi

      Sapkon maine pilattiin ja uusi johto on kykenemätön osoittamaan, että edws itse uskovat sapkoon. Lopetin tukemisen vuosia sitten ja mieluummin ajan Mikkeliin, Joensuuhun ja Kuopioon lätkää katsomaaan.

      • Anonyymi

        Tuolla asenteella on paras pysyäkin pois Talvisalosta.


      • Anonyymi

        Itse ajanut pelkästään Mikkelistä Savonlinnaan, jos pelejä haluaa katsomaan - aitoa hokia. Muinoin myös Lappeenrantaan. Silloin kun Liiga oli vielä urheilua.


      • Anonyymi

        Uudella hallituksella ei ole taitoa tai kiinnostusta kehittää seuraa,pelitapahtumat..onko niitä?
        Tekijät häipyy.Kaikenlaisia neuvojia ilmaantuu joilla ei pienintäkään ymmärrystä miten hommat hoidetaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uudella hallituksella ei ole taitoa tai kiinnostusta kehittää seuraa,pelitapahtumat..onko niitä?
        Tekijät häipyy.Kaikenlaisia neuvojia ilmaantuu joilla ei pienintäkään ymmärrystä miten hommat hoidetaan.

        Onpa harmi juttu kun niitä osaavia tekijöitä tarvittaisiin, ei riitä rahkeet ex-yrittäjällä.


    • Anonyymi

      Tais olla ajelut viime kaudella sit aika vähissä. Ikävä fakta on vaan se että vaikeeta tulee talvisalossa olemaan jos joukkue onvielä tässä vaiheessa ihan levällään.

    • Anonyymi

      Ilmeisesti joukkueessa 16 sopimus pelaajaa , muutaman Harjoituksen olen käynyt mielenkiinnosta katsomassa ... jäällä aina 10-12 kenttäpelaajaa..Eli voisi kuvitella että luokkaantuneita riittää jo tässä vaiheessa yms. Ilmeisesti lisähankintoja pelaajistoon ei ole tulossa, eli uuden hallituksen "rahamiehet" eivät olleetkaan niin rahamiehiä ja budjetti on luokkaa divari taso .

      Toivotaan parasta , mutta eihän tämä ulospäin herätä minkäänlaista luottamusta Sapkon paluusta jääkiekko kartalle.. No aika näyttää

      • Anonyymi

        Lisähankintoja tulee juuri sen verran kun sapkon ehdoilla on tulijoita.
        sapko on ilmoittanut jo keväällä, että pelaamisesta ei makseta.

        Budjetti rakennetaan sen mukaan, mitä muilta saadaan.
        Ei uuden sapkon perustajat ole niin hölmöjä, että omaa rahaa laittaisivat, ainakaan kovin paljoa.


    • Anonyymi

      Tuo on tietysti ihan järkevää toimintaa, kun toimintaa vastaa uudelleen käynnistellään. Sarjatason olisi pitänyt olla kuitenkin 3. tai 2. divari.

    • Anonyymi

      Imatran jäähallin pelikello pysähtyi torstaina aikaan 7.06. Tuolla kellonlyömällä syntyi uuden SaPKon ensimmäinen maali harjoitusottelussa Joensuun Kiekko-Poikia vastaan.

      Nimensä historian lehdille sai ykkösketjun laitahyökkääjä Topias Saramäki. Syöttöpisteet kuittasivat Kasper Tarvainen ja Jesse Pesonen.

    • Anonyymi

      Tulee kyllä pitkä kausi jos noin vähissä on omat sopimuspelaajat. Eihän tuolla määrällä pysty edes harjoittelemaan pelitempon omaisia viisikkoharjoitteita. Onkohan strategia ns. vanha tuttu että otetaan ukkoja lainalle pilvin pimein ja luotetaan että sitä kautta saadaan joukkue kasaan. Tais ne höpinät sapkon hyvästä maineesta ja vetovoimasta pelaajien keskuudessa olla mätäkuun juttuja.

    • Anonyymi

      Kyllä suurin este on koulutuspaikkojen puute tai vähäinen kiinnostavuus. Opiskellessa ehkä olisi helpompi harrastaa ilmaiseksi. Kyllä nykyaikana jonkinlainen kulukorvaus olisi välttämätön tuollakin tasolla. Mutta kun tällä linjalla on ilmoitettu aloitettavan, niin vaikea sitä on muuttaa. Jos pitäisi kääntyä Woutien puoleen "täydennystä" hakemaan...

    • Anonyymi

      Talvisalo traitors on hyvä harraste joukkue. Löytyy myös suomisarjan tasoisia pelaajia.

    • Anonyymi

      Sapkon urheilupuolen päälliköt Pietarinen ja linden rakentavat joukkueen valmentaja mukaan lukien. Jääkiekko on tilanne nopeuspeli. Nopeuden pitäminen yllä on pelaajien lahjakkuutta ja pelin ymmärtämistä. Niitä pelaajia on vaikea saada Sapkoon ovat eri sarjoissa.

    • Anonyymi

      Eiköhän homma mene silleesä että otetaan ketkä satutaan saamaan Savonlinnaan ja sitten katsotaan minkälaista jääkiekkoa sillä ryhmällä pystytään pelaamaan. Tähän sitten lainamiehiä lisäksi 1/3 joukkueesta ja toivotaan parasta.

      Toivottavasti saavat toiminnan tarpeeksi laadukkaaksi että esim Jukureiden u20-poikia ketkä ei mahdu A-SM saataisiin tänne lainalle. Sekään ei ole enää itsestäänselvää kun pelaajat on tottuneet tiettyyn tasoon arjessa ja asioiden hoidossa.

      • Anonyymi

        Eikös sapkossa pitäisi nyt olla asiat hoidossa ja arjessa laadukas tekeminen kun siellä mestisukot on joukkueen puikoissa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikös sapkossa pitäisi nyt olla asiat hoidossa ja arjessa laadukas tekeminen kun siellä mestisukot on joukkueen puikoissa

        :)


    • Anonyymi

      Ketterä vei mennen tullen Sapkoa. Modernista jääkiekosta ei mitään tietoa. Osa pelaajista vielä kesä kunnossa. Mestis kokemusta myös sapkossa.

    • Anonyymi

      Jääkiekko on maalinteko peli. Olisko aika keskittyä omaan tekemiseen eikä miettiä,miten mestis joukkueet pelaa. Se tieto pitäisi olla jo tiedossa ilman harj. Pelejä.

      • Anonyymi

        Teennäistä tekemistä ja kommenteilla turvataan omaa paikkaa. Savonlinnassa ymmärretään jääkiekkoa myös kaukalon ulkopuolella, eikä vaan jäähallin omissa piireissä.


    • Anonyymi

      Ennemmin pitäisi miettiä miten kakkosdiv...eikun suomisarjan joukkueet pelaavat, muuten tulee kylmää kyytiä sielläkin.

    • Anonyymi

      Olikos se viimeksi joskus 2000-luvun alkupuolella kun pelattiin tätä kolmanneksi korkeinta sarjatasoa? Ja sitä ennen joskus 90-luvun puolivälissä kun oli Laipa mukana myös?

      • Anonyymi

        Eli aika moneen otteeseen yhden miehen elinaikana. Ei siis mikään katastrofi. Suljetussa sarjassa mukana pyöriskelevillä on jostain syystä päällimmäisenä kenties pelko persiissä herraseurueesta putoamisesta, muuten kyllä seurat selviäisivät ajan mittaan sarjatason välillä vaihtumisesta.


    • Anonyymi

      Kyllähän sarjat tulisi ehdottomasti avata, mm. Jukurit kärsi suljetusta liigasta viitisentoista vuotta. Useita mestaruuksia mutta ainoastaan muutama tason mittaus liigaporukoiden kanssa tuona aikana. Jokavuotisilla karsinnoilla nousu olisi ollut realismia paljon aiemmin, ja toisaalta putoamista vastaan eivät olisi joutuneet pelaamaan kertaakaan liigahistoriansa aikana.

      • Anonyymi

        Liigan joukkue määrä pitäisi pudottaa 12. Monella joukkueella peli merkit vähissä. Urheilun pitää voittaa ja karsinnat ilman muuta. Ei riitä pelaajien taso kaikilla liigaan.


    • Anonyymi

      Mukavahan tuo on että kiekkokausi taas alkaa. On liigassa jännitettävää oman maakunnan joukkueen puolesta ja paikallisesti voi pelin-kaksi käydä kannatuksen vuoksi Talvisalossakin.

    • Anonyymi

      Paikallispravda tänään:
      Savonlinnan kaupunki myöntää SaPKo Hockey oy:lle 50 000 euron tuen, joka on tarkoitettu SaPKon toiminnan uudelleen käynnistämiseen. Elinkeinojaosto päätti asiasta tiistaina yksimielisesti.

      Savonlinnalainen miesten edustusjääkiekkoilu päättyi kesällä 2022 Savonlinnan Pallokerho oy:n hakeuduttua konkurssiin. Konkurssissa realisoitiin yhtiön kalusto ja muu omaisuus, joten SaPKo Hockey oy joutuu aloittamaan toiminnan rakentamisen tyhjästä. Siksi ylimääräisiä kustannuksia on paljon.

      Savonlinnalaiset yksityishenkilöt ovat paikallisen elinkeinoelämän tuella perustaneet SaPKo Hockey oy:n, jonka tavoitteena on käynnistää edustusjääkiekkoilu Savonlinnassa uudelleen. SaPKo Hockey oy:n hallituksessa tai sen toimivassa johdossa ei ole konkurssiin menneen Savonlinnan Pallokerho oy:n vastuuhenkilöitä.

      SaPKo aloittaa edustusjääkiekon Suomi-sarjassa.

      SaPKo:n hallituksen puheenjohtaja Jan Erik Wasenius totesi avustushakemuksessa, että Suomi-sarjan pelimatkat ovat pitkiä, mutta sarja on kustannusrakenteeltaan vähän kevyempi kuin Mestis, jonne tavoite on asetettu 2–3 vuoden päästä.

      SaPKo toimii kaupungin omistamassa jäähallissa ja maksaa vuokria Savonlinnan kaupungille, liiketoiminnalla on täten kytkentä kaupungin tulopohjaan.

      Wasenius toteaa, että savonlinnalaisten junioreiden pelaajapolku SM-liigaan saakka on nyt jälleen olemassa ja että tuore yhteistyösopimus Mikkelin Jukureiden kanssa on omiaan vahvistamaan eteläsavolaista jääkiekkoilua.

      • Anonyymi

        Kieroja savolaisia. Savonlinna tunnetaan oopperajuhlista ja Saimaasta ei niinkään Sapkosta . Ei vieläkään kukaan ole kertonut mitä on sapko kulttuuri.


    • Anonyymi

      Eikö wasenius ymmärrä et ovet on auki sm liigaan ilman jukureitakin. Saipaan on myös mennyt poikia. Miten voi olla noin huono laji tuntemus.

    • Anonyymi

      Uudet perässä mitä vanhat edellä, ei tainnut ollakkaa rahamiehiä nämä kun pitää veronmaksajien pussilla leikkiä seurapomoa

    • Anonyymi

      Jos yleisö ei löydä jäähalliin niin 50.000e ei pitkälle mennä. Savonlinnassa on myös muita urheilu seuroja kai nekin saa tukea.

    • Anonyymi

      Ei pelin peliä pelattu ollaan jo veronmaksajien pussilla. Tuliko yllätyksenä varuste kulut.

    • Anonyymi

      Täytyy sanoa, et kyllä kaupunki on todella kiekkoystävällinen kaupunki, kun noin suurella summalla tukee harrastesarjalaisia. Toivotaan, että ei olla taas pian pyytämässä lisärahaa tai hallimaksujen alentamista jne. Olisiko ollut kummiskin se 2. tai 3.divari oikea paikka käynnistellä toimintaa rauhassa😀

    • Anonyymi

      Jääkiekon juniori toimintaan ja muiden lajien tukemiseen olisi pitänyt rahat ohjata. Siellä on tulevaisuus. Sapkossa ei pelaajat ole riittäneet 45 vuoteen omasta organisaatiosta aina on kerätty muualta. Toivottavasti nyt näkee jotain järkevää.

    • Anonyymi

      Paikallispravdassa Kaskisen kommentti:
      Elinkeinojaoston ja Savonlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Terho Kaskisella on useita perusteita jaoston tekemälle yksimieliselle päätökselle, jolla SaPKo Hockey oy:lle myönnettiin 50 000 euron suuruinen avustus.

      – SaPKo-brändi on äärettömän tunnettu. Vaikea on sanoa tunnetaanko Savonlinna paremmin Oopperajuhlista vai SaPKosta, Kaskinen aloittaa.

      Kaskisen mukaan pitkät perinteet painoivat myös päätöksenteossa.

      – Muutaman vuoden päästä, vuonna 2029 SaPKo viettää 100-vuotisjuhliaan.

      Asian käsittelyssä arvioitiin myös yritysvaikutuksia. Niiden perusteella edustusjääkiekko kokoaa toiminnallaan ja varainhankinnallaan paikallista elinkeinoelämää yhteen ja vahvistaa siten savonlinnalaisuutta ja yhteishenkeä myös yritysten parissa.

      Lapsivaikutusten arvioinnin mukaan edustusjoukkueella on motivoiva merkitys jääkiekon junioritoiminnan tulevaisuudelle. Juniori-SaPKon toiminnassa on mukana noin 300 5–18-vuotiasta lasta ja nuorta.

      – Paikalliset esikuvat junioreille ovat tärkeitä ja yhteistyö edustusjääkiekon ja junioritoiminnan kanssa on saumatonta. Edustusjääkiekko tarjoaa nuorille mahdollisuuden pelata omalla paikkakunnalla mahdollisimman korkealla sarjatasolla ja päästä vielä siitäkin pidemmälle, Kaskinen sanoo.

      SaPKo Hockey oy:n hallituksen puheejohtaja Jan-Erik Wasenius oli kutsuttu jo aiemmin kertomaan elinkeinojaostolle minkälainen paketti uusilla tekijöillä on kasassa, mitä on tulossa ja mitkä ovat tavoitteet.

      Kaskinen uskoo, että kaupunki saa 50 000 euron suuruisen avustussumman takaisin kohtalaisen lyhyessä ajassa muun muassa hallivuokrina.

      – Verotulojakin tulee kun toiminta on lähtenyt kunnolla pyörimään ja seuraan palkataan työvoimaa.

      Kaskisen mukaan elinkeinojaostossa mietittiin myös tasapuolisuutta muita urheiluseuroja ja -lajeja kohtaan.

      – Jos joku toinen laji esittää samansuuntaisia perusteita eli kuinka suuri painoarvo ja vaikuttavuus sillä on ollut, on ja tulee olemaan pitkällä aikavälillä, niin totta kai asia otetaan käsittelyyn.

      Kaskinen haluaa oikaista käsityksen, että SaPKo Hockey oy olisi käsi ojossa kaupungin suuntaan heti toiminnan alkumetreillä.

      – Missään nimessä SaPKo ei tässä tapauksessa ole kerjäämässä rahaa kaupungilta. Yhtiöllä on vahva ja osaava hallitus, joka on lähtenyt rakentamaan uutta SaPKoa puhtaalta pöydältä ja uusilla tekijöillä. Vastuuhenkilöt ovat laittaneet omaa rahaa, jotta pöytä saatiin putsattua, Kaskinen sanoo.

      • Anonyymi

        Ette putsanneet oöytää kovin hyvin


    • Anonyymi

      Edustus joukkueen olemassa olo on tärkeä junioritoiminnalle näin kerrottiin. Poikia lopettaa u18 ikäisinä . Olisko aika herätä ja miettiä mistä johtuu. Siellä tehdään kivijalka edustukseen. Puhutaan saumattomasta yhteistyöstä junioreihin. Miten se näkyy arjessa? Mitä on muutettu edellisiin vuosiin.

      • Anonyymi

        Se on muutettu, että on haluttu tehdä Mestikseen voittava joukkue lainarahalla. Pelaajat otettu muualta ja omat juniorit jääneet ilman pelipaikkaa.


    • Anonyymi

      Erikoista on tuo katkeruus Jukureita kohtaan. Jokainen vähänkin kiekkoa seuraava ymmärtää että vertailu saipaan on ihan turhaa kun toinen kamppailee pudotuspelipaikasta tosissaan ja pelasi mm. CHL siinä missä toinen on jumbona vuodesta toiseen. Lisäksi Jokisen kytkökset kv-kiekkomaailmaan ja etenkin NHL:n suuntaan kykyjenetsijöihin ym ovat aivan omaa luokkaansa.

      • Anonyymi

        Kerro nyt kun tiedät kykyjen etsijät ja muut asiantuntijat Mikkelistä monestako savonlinnalaisesta pojasta on tullut liiga pelaaja viimeiseen 15 vuoteen. Ei ainakaan jukureitten kautta. Yksi lupaava poika kävi u18 sm joukkueessa jukureissa. Nyt pelaa sapkossa suomisarjaa.


      • Anonyymi

        Sm liigan tilastosta näkee seurojen sijoitukset kautta historian tiedoksi vaan .


    • Anonyymi

      Sapkolla oli oma etsikkoaikansa jolloin se omaii voinut sementoida paikkansa maakunnan ykkösjoukkueena. Valitettavasti Mikkelissä saatiin kerättyä liike-elämä joukkueen taakse paremmin ja oltiin myös valmiita tekemään ennakkoluulottomasti töitä eikä vaan piehtaroitu muinaismuistojen menestyksessä ajalta jolloin kiekkoa ei harrastettu kovin laajasti Suomessa. Kuten aina, kova ja sitkeä työ kantoi hedelmää ja toinen pelaa nyt pääsarjassa ja toinen entisessä kakkosdivarissa.

      Toki, myöhäistä ei ole ottaa lusikkaa kauniiseen käteen vieläkään ja toivon totisesti että nykyinen hallitus on kärsivällinen ja sitoutuu projektiin pidemmäksi ajaksi. Suunta on alkuun hyvä vaikkei siellä nyt lähellekään Toivakan ym tasoisia liikemiehiä ole toimintaa vetämässä. Nyt olisi tärkeintä päästä hyvään yhteistyöhön Jukureiden kanssa ja olla sen siipien suojassa saaden murusia tietotaidosta ja kontakteista tännekin. Omasta takaa kun niitä ei meinaa nyt löytyä.

      • Anonyymi

        Se on fakta, että SaPKo pääsi aikoinaan SM-sarjaan PELAAMALLA, Jukurit kabinettipäätöksellä. Se on ja pysyy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se on fakta, että SaPKo pääsi aikoinaan SM-sarjaan PELAAMALLA, Jukurit kabinettipäätöksellä. Se on ja pysyy.

        Kerrankin asiallinen kommentti toverilta!


    • Anonyymi

      Etelä -savolainen jääkiekko näyttää kuihtuvan niinkuin muukin bisnes. Moni vielä sinnittelee et saa pitää oman työpaikkansa.

    • Anonyymi

      Se, ettei Sapkosta ole vielä jukureiden kautta menestykseen ponnistanut pelaajia, lienee enemmän heikon pelaajakasvatustyön syytä Savonlinnassa kuin Jukureiden huonoutta. Paskasta ei saa konvehtia. Jos lahjakkaita poikia ilmenee, lienee viisainta lähteä täältä heti kuten mm. Raskit tekivät. Mikkeli lienee paras suunta tällä hetkellä ja ymmärtääkseni sapko ei ole varsinaisen haluttu kumppani liigaseuroille, ollut oikeastaan moneen vuoteen. Katkeruus pois ja yhteistyötä Jukureiden kanssa, siitä hyötyy kaikki.

    • Anonyymi

      Yrittäkää ymmärtää ei Savonlinnasta lähteminen toiseen seuraan mitään kumppanuutta tarvii. Oliko sapkolla ja ilveksellä kumppanuus kun Raskin pojat lähti. Monilla seuroilla on vahvat perinteet junioreiden kehityksessä. Onnea vaan Mikkeliin sm tason joukkueisiin isoilla peliminuuteilla

      • Anonyymi

        Eihän niitä kumppanuuksia ollut ja siksi varmaan useamman ura jäi telineisiin. Verkostoja kun ei savonlinnalaisilla enää kauheasti ole, 15v sitten tilanne oli vielä toinen. Ja ne vähätkin kellä kontakteja oli, suututettiin jättämällä palkat rästiin ja oikeusteitse piti niitä tapella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän niitä kumppanuuksia ollut ja siksi varmaan useamman ura jäi telineisiin. Verkostoja kun ei savonlinnalaisilla enää kauheasti ole, 15v sitten tilanne oli vielä toinen. Ja ne vähätkin kellä kontakteja oli, suututettiin jättämällä palkat rästiin ja oikeusteitse piti niitä tapella.

        Monen ura jää telineisiin jos tietyn ikäisenä perus jutut unohtuu. Lajia seuranneena laidalta vääränlainen itsekkyys ei kanna hedelmää. Pelaaja joka on lahjakas lajissaan ei jää huomaamatta suomessa. 12 vuotiaista tiedetään jo tosi paljon ympäri Suomen. Eli kukaan ei tiedä etukäteen mitään polkuja. Kehitys kaaret ovat niin eri aikaan monesti nuorilla. Valmentajan pitää huomata potentiaali ja urheilutoimenjohtajan ,jos et näe nätä voit olla este pelaajan kehitykselle.


    • Anonyymi

      Yhteistyöstä jukureihin voi myös kehittää savonlinnalaista jääkiekkoa. Ehdotuksena myös valmentajia voisi kierrättää Mikkeliin. Onhan siellä jo edustuksen valmentaja käynyt hakemassa oppia sm tason pelaajista ja harjoittelusta. Näkyy varmaan myös savonlinnalaisessa jääkiekossa.

    • Anonyymi

      Minä kun olin puheiden perusteella luullut että nämä omistajat on tulonsiirtoja vastustavia bisnesmiehiä. Kyllä lehtien palstoilla patsastellaan savonlinnalaisen jääkiekon pelastajina mutta heti kun jotain pitäisi jostain maksaa niin käsi on toisten taskulla. Tämä on sitä parempaa sosialismia ilmeisesti.

      • Anonyymi

        Kuka hullu nyt omia rahoja laittaisi.
        Bisnes pyörii silloin, kun muut maksaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka hullu nyt omia rahoja laittaisi.
        Bisnes pyörii silloin, kun muut maksaa.

        Yhteiskunta maksaa


    • Anonyymi

      Mikkelissä on satsattu valmennukseen viime vuosina ihan eritavalla mitä esimerkiksi Saipassa, Sapkosta nyt puhumattakaan. Toki aikanaan Savonlinnassa oli kovia valmentajia mutta kaikki taitaa olla enemmän ja vähemmän eläkkeellä. Takana loistava menneisyys niinkuin kiekolla täällä yleensäkin.

    • Anonyymi

      Koitetaanpa nyt keskittyä sapkon tukemiseen eikä huudella vieraisiin pöytiin. Mikkelissä pelataan nyt ja tulevaisuudessa liigaa ja siinä on vielä mestis välissä, eli keskinäistä kilpailua ei ole, kuten ei viimeiseen kymmeneen vuoteen oikeastaan ole ollutkaan. Yhteistyötä maakunnan kiekon nimissä on tehtävä, lippulaivana koko maakunnan Jukurit ja sitten Sapko yhtenä tuki- ja kasvattajaseurana Pipsin, Kangasniemen ym. paikkakuntien kanssa. Eihän ne Iisalmestakaan kuvittele Kalpaa haastavansa vaan tekevät yhteistyötä laadukkaasti yhteisen asian eteen. Hyvää kiekkokautta kaikille ja nähdään Kalevankankaalla ja Talvisalossakin.

      • Anonyymi

        "Nyt ja tulevaisuudessa". Vaikka tekstissä asiaakin, niin jätetään nämä ylimielisyydet pois. Toki onhan se lyhyen tähtäimen tulevaisuutta ensi vuosikin. Kun Liigan ökyilijät laitetaan väistämättä lähivuosina kuriin ja sarjauudistukset voimaan, ei mikkeliläinen liigakiekkoilu ole ollenkaan noin varmaa, saati eteläsavolainen. Silloin palataan "normitasolle" ja perinteisten joukkueiden Liigaan höystettynä joillakin hissijoukkueilla, joihin toki Jukuritkin mahtuu, jos pätäkkä riittää. SaPKo tekee sitten parhaansa kakkos-kolmostasolla.


    • Anonyymi

      Asiat on yhteisiä ,kun yhteistyötä tehdään ja avoimia. Mitä tulee uuteen Sapkoon niin sillä ei ole vielä mitään historiaa. Nimellä on perinteitä sm tasolle asti.

    • Anonyymi

      Juuri näin, toki SM-tason ottelut ovat monelle aika kaukaista historiaa sillä viimeisellä korkeimman sarjatason kaudella Suomen pääministerinä oli Ahti Karjalainen (Rip). Hetki noista on siis aikaa eikä noita toinna paljoa muistella.

    • Anonyymi

      Kannattais lukea itäsuomalaisten joukkueiden historiaa ja sarjatasoja. Sieltä voi oppia jääkiekosta jotain tärkeää.

    • Anonyymi

      Jos haluaa möyriä menneissä ja pelätä nykyisyyttä ja tulevaa, silloin vanhojen sijoitusten tarkastelu on mukavaa. Ne ei ikävä kyllä tuo yhtään katsojaa Talvisaloon enempää vaan hommia täytyy tehdä nyt ja sitoutua niihin myös tulevaisuudessa. Faktaa on myös se että sapkon sijoitukset on pitkälti ulkojää-aikakaudelta ja kun jääkiekkoa alettiin ammattimaisesti pelata muilla paikkakunnilla, täällä pudottiin kyydistä pahemman kerran. Viimein meni myös maakunnan herruus kun Mikkelissä aloitettiin systemaattinen työ kiekkoilussa.

      Jukurit on sementoinut paikkansa liigakartalla ja urheilullisestikaan putoaminen ei lähivuosina ole ollut edes lähellä, toissa vuonna pelattiin runkosarjan voitosta ja viime vuonna playoff-paikasta (jos vanhoja haluaa muistella).

    • Anonyymi

      Liiga meriitit aika ohuet muistetaan häntä pään joukkueena suljetussa sarjassa. Mestis meriitit vahvat hyvillä pelaajilla.

      • Anonyymi

        Et taida kauheasti seurata nykyään jääkiekkoa?


      • Anonyymi

        Tämmönen muistikuva minullakin on sapkon SM-sarjan ajoista ja kiekkokirjojen tutkinta vahvistaa tämän. Putoamista vastaan rimpuiltiin monta vuotta.

        Mestis-ajasta (ja 1.div) olen hiukka eri mieltä, siellä oltiin yleensä keskikastin jengi, joskin muutama yksittäinen suonenvetokausi sattui, mm. Mestaruus-ja pronssikaudet. Nekään ei oikeen tuntuneet miltään kun Mikkelissä on katto täynnä viirejä ja ei pääse edes niillä pätemään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et taida kauheasti seurata nykyään jääkiekkoa?

        U18 sm u20 sm mestis ja alkavan liigan pelejä. 1990 lähtien. Vähemmän alasarjoissa peĺaavia joukkueita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        U18 sm u20 sm mestis ja alkavan liigan pelejä. 1990 lähtien. Vähemmän alasarjoissa peĺaavia joukkueita.

        Taisin ymmärtää väärin ja tuossa ylempänä joku jo korjasikin että tarkoitit SaPkoa. Siitä ollaan samaa mieltä että muutama hyvä kausi oli kun isolla riskillä haettiin menestystä ja nykyiset vaikeudet kylvettiin silloin.


    • Anonyymi

      333333

    • Anonyymi

      Nettisivujen mukaan sapkolla on 20 pelaajasopimusta = 18 kenttäpelaajaa eli ei edes tässä vaiheessa neljää täyttä viisikkoa. Riittäisiköhän suomisarjassa kolme kentällistä,mikä mahtaa olla vauhti ja urheilullinen vaade? Saahan Mikkelistä nuoria poikia lainalle jotka ei mahdu u20-sm, mutta sekin on tekohengitystä. Ei hyvältä näytä.

    • Anonyymi

      Eilisen warkis pelin perusteella ei voi olla muuta tavoitetta kuin mestis karsinnat. Nuoret jaksaa pelata vaikka kolmella kentällä, kunhan eivät kohella jäällä. Tuleehan jukureista taitoa. Hyvältä näyttää.

    • Anonyymi

      Oliko jäähallissa ja peliasuissa miten tukijoiden mainoksia? Onkohan yritysmyynti onnistunut? Muutamia perinteisiä tukijoita olisi huhujen mukaan jäänyt pois, kun välivuosi oli hyvä syy sanoa että rahat on käytetty muualle.

      • Anonyymi

        Peliasut ja halli täynnä mainoksia mutta taitaa olla edellisen jäännöksiä ne kaikki


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Peliasut ja halli täynnä mainoksia mutta taitaa olla edellisen jäännöksiä ne kaikki

        Tuskinpa sellaisia mainoksia pidetään esillä ellei niistä ole maksettu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuskinpa sellaisia mainoksia pidetään esillä ellei niistä ole maksettu.

        Kyllä niitä vaan on pidetty. Kannattaa katsoa vaikka peliasut mitkä harjoituspeleissä ovat olleet edellisen jäämistöä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä niitä vaan on pidetty. Kannattaa katsoa vaikka peliasut mitkä harjoituspeleissä ovat olleet edellisen jäämistöä

        Näkyykö peli asuissa ym muualla onko niitä maksettu. Hah Hah kyllä on lajin verran tyhmiä kommentoijia, miksi kukaan pitäisi esillä mainoksia joista ei saisi rahaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näkyykö peli asuissa ym muualla onko niitä maksettu. Hah Hah kyllä on lajin verran tyhmiä kommentoijia, miksi kukaan pitäisi esillä mainoksia joista ei saisi rahaa.

        Kuule, sen ajan mitä paikallista kiekkoa olen seurannut, eli viimeisen 40v suunnilleen, niin tämä tempaus ei olisi edes tyhmimmästä päästä. Eikä taida mennä edes Top5 pöljäilyihin. Enkä nyt puhu joukkueen jumiin hypyttämisestä Talvisalon portaissa ennen ratkaisevaa Mestis-karsintapeliä aikoinaan ym. miedoista tapauksista.


    • Anonyymi

      Tämähän vaikuttaa melkoiselta meiningiltä kun mainoksia pidetään esillä vaikkei niistä saada senttiäkään. Onkohan muukin varainhankinta pl se kaupungilta saatu 50tonnia samaa "Kyllä mä niistä jotain maksoin" sekoilua. Herra varjele.

      Eikös entinen Sapko pitänyt jättää taakse ja nyt vedetään vanhoilla kamoilla?

      • Anonyymi

        Ai pidetään vai, epäilen. Mikään mainonta ei ole ilmaista.


    • Anonyymi

      Tuleekohan sarjapeleihin uudet asut vai meinaavatko oikeasti pelata vanhoilla? Ihan mielenkiintoinen neuvottelu on varmasti sponsorin kanssa jos ymmärtävät että mainos näkyy vaikka antaisi 50% pienemmän tuen mitä pyydetään. Ja eurothan on jokatapauksessa Mestistä pienemmät.

      • Anonyymi

        Kuuleman mukaan osa asuista on uusia ja osa pelaa vanhoilla


      • Anonyymi

        Vanhat mainokset irrotetaan jollei makseta niin yksinkertaista se on ja uusia tilalle vai luuletko ettei saa irti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vanhat mainokset irrotetaan jollei makseta niin yksinkertaista se on ja uusia tilalle vai luuletko ettei saa irti.

        Hankala varmaan irroittaa jos ne on painettuna siihen paitaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hankala varmaan irroittaa jos ne on painettuna siihen paitaan

        Ommeltu ne on😄


    • Anonyymi

      Kausi alkaa tulevana perjantaina vieraissa niin eiköhän vanhoilla kamoilla mennä, se siitä uudesta alusta. Ymmärrän toki että asut maksavat ja rahan keruu taantuvalta seutukunnalta ei ole helppoa, varsinkin kun toimarin rekry jäi piippuun ja hallitus tekee tätä omien töidensä ohessa. Toivotaan että rahat riittää kauden loppuun asti, toinen konkka olisi viimeinen naula paikallisen kiekon arkkuun.

    • Anonyymi

      Kauden alku tulee sopivaan paikkaan. Ei tarvitse veivata sen enempää kaukalon ulkopuolella , Seuran eteen töitä tekevät saavat vastinetta tosi asioille. Toisella puolella Olavinkatua kehutaan ja toisella puolella arvostellaan omaa seuraa. Lojaalisuutta tarvitaan asioiden kehittymiseen.

    • Anonyymi

      Jääkiekon miesten Suomi-sarjan SaPKon edustusjoukkuetta tällä hetkellä pyörittävän SaPKo Hockey oy:n hallituksen puheenjohtaja Jan-Erik Wasenius tarkentaa, että SaPKo Hockey on maksanut kaikki rästissä olleet velvoitteet, joita Jääkiekkoliiton lisenssikomitea vaati Suomi-sarjalisenssin saamiseksi.

      Niko Eronen on viemässä palkkasaataviaan käräjille. Eronen sai potkut SaPKosta lokakuussa 2021.

      – Kyse on SaPKon edellisen taustayhtiön konkurssiin ajautuneen Savonlinnan Pallokerho oy:n ja Erosen välisestä kiistasta. Meillä SaPKo Hockeyssa ei ole mitään tekemistä tapaus-Erosen kanssa, Wasenius tarkentaa.

    • Anonyymi

      Erikoinen juttu? Myllys ja Räsänen on valmentajia, mutta Eronen ei ole lisenssi toimikunnan mielestä. Vanhan sapkon aikaisia henkilöitä on myös valmentaja ,urheilutoimenjohtaja ja entinen toimitusjohtaja.

      • Anonyymi

        Taitaa olla eri asia korona-ajan lomautukset (Myllys ja Räsänen) kuin tapaus Eronen, joka sai rehelliset potkut omilla suorituksillaan.


      • Anonyymi

        Eivät ole olleet seuran vastuuhenkilötä. Monesti tuntuu olevan vaikeaa erottaa uutisoinnissakin toimittajille käsitteet seura ja joukkue.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taitaa olla eri asia korona-ajan lomautukset (Myllys ja Räsänen) kuin tapaus Eronen, joka sai rehelliset potkut omilla suorituksillaan.

        Tässähän se ongelma on. Warkauden lehden jutun mukaan Erosta ei koskaan rehellisesti irtisanottu


      • Anonyymi

        Oisko Eronen unohtanut ilmoittaa ex-sapkon pesänhoitajalle palkkasaatavistaan, turha kai niitä on enään yrittää periä .


    • Anonyymi

      Toivottavasti tapaus Eronen tulisi julki ,mitä on tapahtunut ? Oli niin epämääräinen erottaminen. Yleensä henkilöt jotka rakentaa joukkuetta ovat vastuussa tekemisistään.

      • Anonyymi

        Laitettiinkohan pihalle sen takia kun oli niin kallis kun on kymmenien tuhansien saatavat kerta erosella


    • Anonyymi

      "SaPKossa Eronen ehti valmentaa vain puoli vuotta kesästä syksyyn 2021 eikä prosessi SaPKon kanssa ole vieläkään selvä, sillä Erosen mukaan hänellä on yhä sopimuksenalaisia palkkasaatavia kymmenientuhansien eurojen edestä SaPKolta.
      – En ole koskaan saanut kirjallista irtisanomisilmoitusta SaPKolta, joten kyse on sopimusrikkomuksesta. Asia on etenemässä käräjille, ja minulla on asianajaja hoitamassa asiaa

      Eronen korostaa, ettei hänen ja SaPKon valmentajasopimus päättynyt potkuihin.
      – Minut vapautettiin valmentajan työtehtävistä, mutta palkanmaksuvelvoite säilyi edelleen, ja siitä on myös paperit olemassa."

      • Anonyymi

        "– En ole koskaan saanut kirjallista irtisanomisilmoitusta SaPKolta, joten kyse on sopimusrikkomuksesta. Asia on etenemässä käräjille, ja minulla on asianajaja hoitamassa asiaa"

        Voi Eronen Eronen... Haastaa toki voi aivan vapaasti, mutta on tässä nyt sitten vastapuolta.
        Toki voit yrittää haastaa konkurssiin menneen SaPKon, mutta se on julistettu konkurssiin.
        Kannattaa myös varmistaa, että tämä asianajaja on ns. oikeustoimikelpoisessa kunnossa.

        Tällä uudella SaPKollahan ei ole rasitteena enää edellisen vastuita, joten asia ei kuule sille mitenkään.
        Nyky-SaPKon ainoa side entiseen, on lupa käyttää SaPKon nimeä ja logoa. Siinä kaikki.

        Vai että "kymmeniä tuhansia", ei ne ainakaan ammattitaidosta ole maksaneet. Surkein "peruuttelija" koko SaPKon historiassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "– En ole koskaan saanut kirjallista irtisanomisilmoitusta SaPKolta, joten kyse on sopimusrikkomuksesta. Asia on etenemässä käräjille, ja minulla on asianajaja hoitamassa asiaa"

        Voi Eronen Eronen... Haastaa toki voi aivan vapaasti, mutta on tässä nyt sitten vastapuolta.
        Toki voit yrittää haastaa konkurssiin menneen SaPKon, mutta se on julistettu konkurssiin.
        Kannattaa myös varmistaa, että tämä asianajaja on ns. oikeustoimikelpoisessa kunnossa.

        Tällä uudella SaPKollahan ei ole rasitteena enää edellisen vastuita, joten asia ei kuule sille mitenkään.
        Nyky-SaPKon ainoa side entiseen, on lupa käyttää SaPKon nimeä ja logoa. Siinä kaikki.

        Vai että "kymmeniä tuhansia", ei ne ainakaan ammattitaidosta ole maksaneet. Surkein "peruuttelija" koko SaPKon historiassa.

        Olisi mielenkiintoista tietää että miksi silloinen (nykyisen sapkon) urheilujohtaja tai ex-hallitus on tuollaisen sopimuksen tehnyt mistä olisi pitänyt kymmeniätuhansia maksaa, sillä rahalla olisi varmaan saanut kunnon valmentajiakin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisi mielenkiintoista tietää että miksi silloinen (nykyisen sapkon) urheilujohtaja tai ex-hallitus on tuollaisen sopimuksen tehnyt mistä olisi pitänyt kymmeniätuhansia maksaa, sillä rahalla olisi varmaan saanut kunnon valmentajiakin

        Valmentamisessa ratkaisee joukkueen ja kapteeniston tuki. Apuvalmentajan lojaalisuus? Jos jokin näistä puuttuu on aivan sama kuka siellä valmentaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Valmentamisessa ratkaisee joukkueen ja kapteeniston tuki. Apuvalmentajan lojaalisuus? Jos jokin näistä puuttuu on aivan sama kuka siellä valmentaa.

        Mikä niistä sitten puuttui kun ei toiminut?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä niistä sitten puuttui kun ei toiminut?

        Kaikki puuttui


    • Anonyymi

      Onkohan se ihan noinkaan että uusi yhtiö ei ole velvollinen vastaamaan vanhan velvoitteista? Silloinhan kaikki voisi tehdä Mestiksen häntäpäässä saman tempun ja polkaista toiminnan käyntiin uudelleen Suomisarjasta, samalla vanhat velat ja mahdolliset töppäilyt nollaten. Tähän en oikein usko.

    • Anonyymi

      Nyt olisikin mielenkiintoista tietää mitä niissä lisenssilapuissa ehtojen kohdalla tarkalleen on lukenut. Ja onko allekirjoitajat varmasti ymmärtäneet vastuunsa, kun juridista osaamista siellä ei tainnut taustoilta löytyä? Toivotaan ettei ole väärinymmärryksiä tai porsaanreikiä sillä semmonen on omiaan keikauttamaan lupaavasti alkaneen uuden alun, puhutaan kuitenkin ihan merkittävistä summista.

    • Anonyymi

      Urheilujohtaja on varmaan sopimuksen tehnyt. Lisenssitoimikunta on pitänyt suomisarja paikan ehtona et velvoitteet hoidetaan ex valmentajille. Sopimuksen irtisanomisen Erosen kohdalla on lakimiesten asia. Mitä lukee sopimus papereissa.

      • Anonyymi

        Sopimus on sopimus. Lukekaa lehdestä myöhemmin. Ensin kierros käräjillä, koska Sapko ei hoida asioita ja sitten meidän verorahoilla kuittaillaan nuokin saatavat koska konkurssi. Jippikaijee ja kiitos pässit.


    • Anonyymi

      Sitoutunut, ahkera, Periksisantamaton, Kurinalainen, omistautuva.
      Näistä arvoista rakentuu vuosimallin 2023–24 SaPKo.

      Sitoutunut, ahkera, veronmaksajien, Periksisantamaton, Kurinalainen, omistautuva.
      Näistä arvoista rakentuu vuosimallin 2024-25 SavPKo.

    • Anonyymi

      Koirat älähti kun kalikka kalahti.

    • Anonyymi

      Olisi varmaan järkevää pitää matalaa profiilia, kun huutelee Kaarinan ja jääkiekkoliiton suuntaan.

    • Anonyymi

      Olihan aloitus pallokerholta. Pelaamisessa ei päätä ei häntää. Kunhan mennään ja sähelletään. Mutta kausi on vasta alussa ja valoa on tunnelin päässä kun on ammattivalmennus ; )

    • Anonyymi

      Urheilujohtajan näköistä peliä. Ei mitään tolkkua.

      • Anonyymi

        Jääkiekko on maalinteko peli. Ei selittely peli.


    • Anonyymi

      Nyt räpsähti realismi kasvoille. Suomisarja ei ole läpihuutojuttu. Huomenna uusi yritys ja Talvisalon yleisömäärä alkaa kolmosella (kolmenumeroinen luku). Jukurien peli verottaa muutaman sata katsojaa varmasti.

    • Anonyymi

      Mikkelissä näyttäisi olevan perhepeli tänään johon houkutellaan mm. Muiden paikallisten seurojen jäseniä erikoishinnoilla ja perheille on tehty edulliset lippupaketit ruokailuineen kaikkineen. Lisäksi jäähallilla tapahtuu koko päivän mm. kiekkokoulun esitellessä toimintaansa ym ym.

      Tästä (ja monesta muustakin) pitäisi ammentaa oppia kun selkeästi homma siellä osataan. Talvisaloonkin pitäisi saada houkuteltua nimenomaan uusia katsojia, perheitä ja niitä tulevaisuuden sapkofaneja. Tällä ukkoutuvalla kannattajakunnalla ei kauaa sätkitä, fanien lukumäärän vähenemistä voi melkeinpä seurata itukan kuolinilmoituksista.

      Kun kerran meillä on se yhteistyösopimus niin toivottavasti joku tai vaikkapa koko uusi hallitus olisi käynyt Kalevankankaalla hakemassa vaikutteita isompien ympyröiden tavasta tehdä urheilu- ja viihdebisnestä. Malli ja opit on lähellä jos vaan päästettäisiin irti vanhasta kaunasta, katkeruudesta ja omasta ylpeydestä.

    • Anonyymi

      Juuri näin paljon yksinkertaisia asioita uudelle hallitukselle. Kaikki hallituksen henkilöt ovat bisneksen ammattilaisia, luulis olevan helppoa. 2500-3000 henkilön katsoja luvuilla liigassa tarvii vahvat ja osaavat henkilöt Mikkelissä

    • Anonyymi

      Fiksusti rakennetulla joukkueella ja kulurakenteella lienee homma siellä klaarattavissa noillakin yleisömäärillä. Vaatii toki tukijoita ja yleisöä myös Savonlinnan suunnalta. Oi jospa täälläkin olisi painettu samalla tavalla hommia viimeiset 25 vuotta. Nyt uusi alku on lupaava mutta kestääkö jänne yli vaikeiden aikojen. Koska niitäkin tulee, on ollut myös naapurissa.

    • Anonyymi

      Urheilullisesti on oltava ajan hengessä. Enää ei seisomalla ja kaava jääkiekolla pärjää. Pelin viiveen ottaminen pois vastustajalta vaatii pelisilmää pelaajilta. Junioripuolen oikeiden asioiden tekeminen ja yhteispelin merkitys tärkeää tulevaisuudessa.

    • Anonyymi

      Olipas Pyry-matsissa hienosti porukkaa.

      Ilmoitettu maksaneita peräti 649...
      Varmasti tykkäsivät, kun voittokin tuli lukemin 6-3.

      • Anonyymi

        Oliko kaikki varmasti maksaneita?


    • Anonyymi

      Hyvä tason nosto eilisestä. Hyvältä näyttää

    • Anonyymi

      Hyvät yleisömäärät eteläsavon kiekossa tänään, Savonlinnassa reilu 600 ja Mikkelissä viisinkertainen määrä.

    • Anonyymi

      Pelaako sapko kaikki pelit valkoisissa paidoissa ja osa junnut ilman nimilappuja?

      • Anonyymi

        En tiedä, mutta kaikki saa konkurssipesästä varastettuja huiveja


    • Anonyymi

      Kattelin että Mikkelissä kiekkoilijat jalkautuvat yhteistyökumppaneiden kanssa mm. jakamaan ilmaislippuja keskiviikon peliin. Olisiko täällä otettava mallia tästä tempauksesta niin saataisiin joukkuetta tutummaksi kaupunkilaisille ja saattaisi sinne Talvisaloon joku uusikin katsoja eksyä? Aika helpolla tulee vinkkejä toimintaan jos vaan viitsii seurata isoveljeä somessa.

    • Anonyymi

      Haastat vähän mutta asiaa. Eikä mikkelissäkään pyörää keksitty uudestaan vaan otettiin mallia isommilta pojilta liigassa jo silloin mestisaikaan ja tehtiin kovasti töitä tavoitteiden saavuttamiseksi. On mahdollista täälläkin.

    • Anonyymi

      Henrik Haapala olisi ollut vielä eilen vapaana ilman sopimusta. Rahkoseen tyytyivät.

    • Anonyymi

      Vai ei ehtineet uudet pelipaidat ajoissa? Tulikohan kauden alku jotenkin yllätyksenä taustoille?

      • Anonyymi

        Voihan viivästys johtua tavarantoimittajasta ettei ole pystynyt toimittamaan ajoissa.ja ei pitäis olla noin negatiivisella asenteella jos joku tässä kaupungissa jotain järjestää


    • Anonyymi

      Konkurssipesän pelipaidat.

    • Anonyymi

      Eiköhän nämä pelipaita asiat ole mietittyjä juttuja myös muut varusteet.

    • Anonyymi

      Ai meinaat että tarkoituksella tilasivat paidat saapumaan pari viikkoa sarjan alettua. Siähän huumoriveikko olet.

      Toisaalta halvemmallahan ne joulukinkutkin saa loppiaisena eli ihan selvä logiikka hommassa on, siitä en tiedä antaako tämä miten ammattimaisen kuvan organisaatiosta. Paljon puhutaan että arki on mestistasoa mutta mutta...pääasia että puhutaan.

    • Anonyymi

      Urheilujohtaja kertoi keväällä, että uudella sapkolla ei ole edes ruuvimeisseliä hyvä et löytyy paitoja ja muita varusteita

    • Anonyymi

      Sit ei minun mielestä pitäis kauheesti huudella laadukkaasta arjesta ja tekemisen laadusta jos ei saada edes joukkuetta varustettua asianmukaisesti ajallaan. Vai mitä itse sanoisit työpaikasta jossa saisit työvaatteet pari viikkoa myöhässä käyttöön?

    • Anonyymi

      Laadukas arki ? Osa pelaajista tai johtavat pelaajat kesä kunnossa. Raahe pelin ratkaisi yksilö,jolla liiga pelaajan ominaisuudet,vain luotto on puuttunut. Hienoa hyvältä näyttää !

    • Anonyymi

      Oliko nyt jo uudet paidat vai onko mietitty juttu että vielä hetki mennään vanhoilla? No kauemminhan se uudet sitten tietysti kestävät kun eivät käytössä kulu.

    • Anonyymi

      3 peliä pelattu valmentaja kertoi joukkueen pelänneen voittamista. Olisko 4-1 tilanteessa voinut muuttaa pelin taktiikkaa? Tavoite 3vuoden päässä ? Onko pelaajilla 3vuoden sopimukset? Leinosen ketju ollut loistava !

    • Anonyymi

      Waseliiniä ei sentäs puutu

    • Anonyymi

      Maakunnan kiekkorintamalla näyttää hyvältä, Sapkon uusi alku on ollut positiivinen yllätys ja Jukurit on odotetusti Liigan kärkikahinoissa. Jos saataisiin SaPko Mestikseen esim viiden vuoden sisään, olisi maakunnan sisällä hyvä pelaajapolku. Tai voihan vaikka Warkis tai Pips nousta sinne tuossa ajassa myös ja SaPko ottaa entistä enemmän kasvattajaseuran roolin muiden keskittyessä kilpaurheiluun.

    • Anonyymi

      Ei 5vuoden päästä ole enää polulle pelaajia Savonlinnassa. Juniorityöhön tarvii panostaa Sapkossa. Kaupungin avustus meni väärään päähän. Junioreissa tulevaisuus. Turha tuijottaa mitä muualla maksaa maksut. Henkilöstö kulut ottaa osansa,mutta onko turhia suojatyöpaikkoja?

      • Anonyymi

        kenellähän olisi ne suojatyöpaikat?


      • Anonyymi

        Junnupuolella on porukkaa kuin Kooveen maalilla.


    • Anonyymi

      On kyllä nykyisin puuhastelua tuo sapkon toiminta taustoilla, tiedottamisessa ja ottelutapahtumassa. Taitaa aknut toimiva olla urheilupuoli ja siitäkin kiitos vain entisille jotka lähtivät talkoisiin ilmaiseksi

    • Anonyymi

      Just

    • Anonyymi

      Just

    • Anonyymi

      Paikallispravda tänään:
      Kaksi savonlinnalaista yksityishenkilöä on tehnyt oikaisuvaatimuksen 50 000 euron avustuksesta, jonka kaupungin elinkeinojaosto elokuun lopussa päätti myöntää SaPKo Hockey oy:lle.

      Kaupunginhallitus käsittelee oikaisuvaatimusta maanantaina. Kaupunginjohtaja Janne Laine esittää, että kaupunginhallitus hyväksyisi oikaisuvaatimuksen siltä osin, että asiaa on ollut käsittelemässä esteellinen henkilö, joka poistui vasta päätöksenteon ajaksi.

      Laine esittää, että kaupunginhallitus poistaisi elinkeinojaoston virheellisen päätöksen ja päättäisi saman tien myöntää SaPKo Hockey oy:lle samansuuruisen, 50 000 euron avustuksen.

      Oikaisuvaatimuksen tekijät, Kari Jääskeläinen ja Launo Päivätie korostavat, että he eivät vastusta jääkiekkoharrastusta tai SaPKon uutta tulemista. He esittävät vaihtoehdon, jonka mukaan avustuspäätökseen sisällytettäisiin ehto, että SaPKo Hockeyn pitäisi luovuttaa vähintään 500 ilmaislippua Suomi-sarjan kotiotteluihin kuluvalle kaudelle. Nämä liput kaupunki voisi luovuttaa edelleen esimerkiksi HATTU-yhdistykselle jaettavaksi tukena vähävaraisten lapsiperheiden urheiluharrastukseen.

      Jääskeläinen ja Päivätie eivät kerro, aikovatko he jättää valitusprosessin jatkossa sikseen, jos avustuksen vastineeksi määrätään ilmaislippuja vähävaraisille perheille.

      – Toimittaja voi tulkita miten toimittaja haluaa, Päivätie sanoo.

      Jääskeläinen ja Päivätie valittivat viime vuonna Savonlinnan Pallokerho oy:lle myönnetystä 50 000 euron suuruisesta avustuksesta, jota ei valitusprosessin vuoksi koskaan maksettu. SaPKo oy meni konkurssiin kesäkuussa 2022, ja konkurssin myötä Mestis-tason jääkiekko Savonlinnassa loppui. SaPKo Hockey oy on uusi yhtiö, joka on saanut sarjapaikan Suomi-sarjassa.

      Esteellisyysperusteen lisäksi Jääskeläinen ja Päivätie vaativat avustuspäätöstä kumottavaksi muun muassa siksi, että heidän mielestään avustus syrjii muiden lajien harrastajia. He huomauttavat, että päätökseen liittynyt yritysvaikutusten arviointi osoittaa, ettei avustuksella ole vaikutusta yritysten määrän kehittymiseen, työpaikkojen muodostumiseen tai liiketoimintaympäristöön.

      Heidän mielestään elinkeinojaostoa on johdettu harhaan, kun jaostolle on kerrottu, että SaPKo Hockeyn hallituksessa ja toimivassa johdossa ei ole konkurssiin menneen yhtiön vastuuhenkilöitä. He huomauttavat, että urheilutoimenjohtaja Pekka Linden ja valmentaja Juho Nykänen olivat toimijoina myös vanhassa SaPKossa. Sitäkin he ihmettelevät, että SaPKo Hockey on lehtitietojen mukana jo keväällä tiennyt sisällyttää talousarvioonsa 50 000 euron avustuksen, vaikka avustuksesta päätettiin vasta elokuussa.

      Kaupunginhallitukselle asiaa valmistellut hallintojohtaja-kaupunginlakimies Markus Hämäläinen toteaa, että Lindén ja Nykänen eivät ole osakeyhtiölain tarkoittamaa johtoa. Hämäläisen mukaan mistään ei ilmene, että jokin taho olisi tehnyt päätöksen tuesta ennen elinkeinojaoston elokuussa tekemää päätöstä.

      Hämäläinen toteaa, että seuratoiminnan tukemiseksi annettu avustus on liikuntalaissa kunnalle asetettujen velvoitteiden mukainen. Siksi hänen mielestään ei voida katsoa, että elinkeinojaosto olisi ylittänyt toimivaltansa, vaikka avustukselle ei ole osoitettu laajempia yritysvaikutuksia.

      Oikaisuvaatimuksen tekeminen on edellytys sille, että kaupungin päätökseen tyytymätön voi myöhemmin halutessaan valittaa asiasta hallinto-oikeuteen, jos oikaisuvaatimuksesta tehty päätös ei miellytä.

    • Anonyymi

      Kyllä savossa tapahtuu. Onhan vanhan sapkon entinen toimitusjohtaja uuden sapkon osakkeen omistaja.

      • Anonyymi

        Osta itsekin osake, vai onko sinulle osakkeen omistaminen ihan uusi ja kaukana oleva juttu niin kuin vassarille yleensä.


      • Anonyymi

        Ai PK? Onneks on entinen ja entisenä pysyköön.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai PK? Onneks on entinen ja entisenä pysyköön.

        Rahat meni


    • Anonyymi

      Hienoa pojjaat. Waseliini vastaa

    • Anonyymi

      Voi voi.. on se harrastus se valittaminenkin.

      • Anonyymi

        Onneksi joku valittaa, ettei kaikki pyydetty mene läpi.

        Vai onko niin, että vain tietyistä asioista saa valittaa...?


      • Anonyymi

        Juuuuu


    • Anonyymi

      Vassari on hyvä yhdessä asiassa, valittamisessa, kun joku saa enemmän kuin itse. Silloin on käsi ojossa, eikä suinkaan teevehtiäkseen.

    • Anonyymi

      Sapko tarvii pelaajia menestyäkseen muualta. Niin on aina ollut. Höpinät projekteista sais jo riittää. Vuosi kerrallaan ja katotaan ketä saadaan Savonlinnaan pelaamaan.

    • Anonyymi

      Toivottavasti homma ei ole yhtä paljon tuon viidenkympin varassa kuin edellisellä kerralla. Silloinhan koko tivoli lipsahti konkkaan.

    • Anonyymi

      Voittoja tarvitaan yleisöä halliin. Joukkueessa mestistason pelaajia. Henkilökohtainen taitotaso tuo paljon maalipaikkoja.

    • Anonyymi

      Nythän se punnitaan onko kiekkokulttuuria ja ollaanko kiekkopaikkakunta. Jos menestystä kaukalossa ei tule eikä myöskään yleisöä, niin johtopäätökset on vedettävissä. Entisaikaan faneja varmasti oli mutta onko uusia, onko tehty töitä asian eteen? Kulttuuria pitää rakentaa ja vaalia eikä vaan odotella että paremman tekemisen puutteessa osataan Talvisaloon. Nykyään vapaa-aika on hyvin kilpailtua ja vaihtoehtoja on.

    • Anonyymi

      Juuri näin se on. Töitä pitää tehdä asioiden eteen ,eikä odotella et 700 kattojaa tulee tekemättä mitään,mitä se on joskus ollut. Samoin kentälle tarvitaan persoonia ja vaihtoaitioon ,mistä katsojat kiinnostuu.

    • Anonyymi

      Sapkon kulttuuri on koota organisaatioon henkilöitä, jotka eivät osaa pitää huolta sopimiskumppaneista ja asiakkaista. Taitavat kaikki olla sateenkaari miehiä.

    • Anonyymi

      Ongelma taitaa olla siinä että maailma ympärillä muuttuu kovaa vauhtia ja sapko ei meinaa pysyä vauhdissa mukana. Toivotaan että uusi johto kampeaa seuran nykyaikaan ja hakee yhteistyösopimuksen myötä vaikutteita Jukureilta, siellä tämä loikka maakuntasarjasta maan kiekkoeliittiin on osattu ottaa. Ne tietää miten temppu tehdään, ja yllätys yllätys, hakivat 2000-luvun taitteessa mallinsa ihan muualta kuin Savonlinnasta.

      • Anonyymi

        Kiinteistösijoittajan taskusta?


    • Anonyymi

      Jee.

    • Anonyymi

      Paikallispravda tänään:
      Savonlinna kaupunginhallitus päätti myöntää SaPKo Hockey oy:lle 50 000 euron avustuksen, joka on tarkoitettu SaPKon toiminnan uudelleen käynnistämiseen.

      Päätös on muutoin samansisältöinen kuin elinkeinojaoston aiemmin tekemä päätös, mutta kaupunginhallitus liitti mukaan toiveen, että SaPKo Hockey jakaisi kuluvan kauden aikana vähävaraisille lapsiperheille 500 vapaalippua kotiotteluihinsa.

      – Se kirjattiin toiveena, kun emme olisi voineet laittaa sitä avustuksen ehdoksi, kertoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Eija Stenberg (sd.) sanoo.

      Kaupunginhallituksen käsiteltävänä oli kahden yksityishenkilön oikaisuvaatimus, jossa vaadittiin elinkeinojaoston päätöstä kumottavaksi. Kaupunginhallitus kumosikin jaoston päätöksen, koska asian käsittelyyn oli jaostossa osallistunut esteellinen henkilö. Sen jälkeen kaupunginhallitus teki uuden, samansisältöisen päätöksen.

      Valituskin saattaa olla tulossa
      Oikaisuvaatimus oli edellytys sille, että päätökseen tyytymättömät voivat valittaa asiasta hallinto-oikeuteen. SaPKo Hockeyn avustuksesta saattaa siis olla odotettavissa valitus.

      Oikaisuvaatimuksen tekijät esittivät vaihtoehtona päätöksen kumoamiselle, että kaupunginhallitus palauttaisi asian elinkeinojaostolle ja edellyttäisi siinä yhteydessä päätökseen sisällytettäväksi ehtoa 500 ilmaislipusta. Toinen oikaisuvaatimuksen tekijöistä on sittemmin Itä-Savon verkkolehden kommentissa ilmoittanut, että ilmaislippujen lahjoittaminen ei ole vaihtoehto päätöksen kumoamiselle.

      Ennen päätöksentekoa kaupunginhallitus äänesti Esa Valkosen (vas.) esityksestä, jonka mukaan asia olisi palautettu valmisteluun. Esitys hävisi äänin 8–3.

      – Mielestäni tällaista yhtiötä ei voi avustaa, joka ei hallituksensa puheenjohtajan mukaan maksa palkkaa työntekijöille eli pelaajille. Kuitenkin osakeyhtiölain mukaan yhtiön tarkoitus on tuottaa voittoa omistajilleen ja tavoitteena on 2–3 vuoden kuluttua päästä ykkösdivariin, mutta nykyiset pelaajat pelaavat harrastuspohjalta, Valkonen sanoo.

    • Anonyymi

      Rikas rakennusliikkeen omistaja laittoi omia rahojaan seuraan. Menestystä Mikkeliin ostettu rahalla jo mestis aikana.

    • Anonyymi

      Eipä ole SaPKon hallituksen jäseniä verotilastoissa tai firmoja listojen käressä näkynyt. Toisin kuin Mikkelin mies Viitikolla =)

      • Anonyymi

        Wuan Waseliini tulee näkymään. Herra kun möi yrityksensä.


    • Anonyymi

      Rahamiehiä pitäs saada taustoille. Siinäkin ovat Mikkelissä olleet etevämpiä, juuttaat. Sehän tässä huolestuttaa kun osa tukijoistakin on livennyt jo Jukureiden kelkkaan ja tajusivat että sieltä rahalle saa ihan eri tason vastinetta. Huonompi homma.

    • Anonyymi

      Samat vanhat touhut jatkuu. Pelaajia tulee muualta kehittyy ja keväällä jää luu käteen. Sopimukset pelaajille pitempiä. Ammattitaidotonta touhua. U20 joukkueessakin parempi kuntoisia pelaajia.

    • Anonyymi

      Hyvä asia on et sapkon nimellä on historiaa. Tosiasioilla puhuminen niin peleistä ,kuin muistakin tausta asioista kehittää. Yleisö tai ainakin suurin osa ymmärtää pelin kulkua. Yhteistyö u20 joukkueen toimii varmaan hyvin ,kun molemmat joukkueet haluaa menestyä?

    • Anonyymi

      Mites se toimitusjohtajan haku?

      • Anonyymi

        Rekry on päällä.
        Seulotaan vaan tarjokkaista sopivinta.


      • Anonyymi

        Eikös siellä konkurssin tehnyt kahvilayrittäjä vastaa myynnistä niin ei toimitusjohtajaa sillon tarvita


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rekry on päällä.
        Seulotaan vaan tarjokkaista sopivinta.

        Huumoria pitää viesteissä olla. Seùlotaan tarjokkaista. Hehheh.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rekry on päällä.
        Seulotaan vaan tarjokkaista sopivinta.

        P.K. ois hyvä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        P.K. ois hyvä

        Ja se olis taas lopun alkua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja se olis taas lopun alkua.

        piti laittaa uuden alkua ei lopun alkua...meni vähän sanat sekaisin


    • Anonyymi

      Olisko ketään kunnon kiekkomiestä kun kerran kulttuuria kaupungissa on?

    • Anonyymi

      Ketä kiinnostaa!

    • Anonyymi

      No tämähän se. Kun ketään ei tunnu kiinnostavan. Edes sitä vähää mitä ennen konkkaa. Onko tää eläkeläisten intressi koko kiekkohomma ja muutaman vuoden päästä voidaan muistella että täälläkin joskus pelattiin sarjapelejä.

    • Anonyymi

      Käsittämätöntä jos ketään ei kiinnosta kehittää asioita. Puhtaalta pöydältä olisi pitänyt lähteä uutta sapkoa viemään eteenpäin uusilla tekijöillä. Harrastelijoiden puuhastelua.

      • Anonyymi

        Ketäs siellä on harrastelijoita?Uusilla tekijöillä?


    • Anonyymi

      liiga avattiin, joten savpkolla on sittenkin mahdollisuus liigapeleihin

    • Anonyymi

      Valmentaja ja urheilutoimenjohtaja on valinneet joukkueen . Selitykset jatkuu et vastapuolella on 30kg painavampia pelaajia. Tappion syyt täytyy jostain hakea,kuten jht pelin jälkeen.

    • Anonyymi

      Kolmen vuoden projekti lisätä painoa. Osalla aikaa laihtua. Tässä vaiheessa haukutaan omat pelaajat et paskoovat housuun. Onhan muissakin joukkueissa pikku miehiä jotka kalastaa jäähyjä,kun eivät pysy pystyssä.

      • Anonyymi

        Ei olla vielä marraskuussa ja nyt on jo pelaajat haukuttu julkisesti housuunpaskojiksi, varmaan hyvä joukkuehenki on låppukauden


    • Anonyymi

      Urheilujohtaja ja valmentaja olisi pitänyt ottaa seuran ulkopuolelta. Kyllä lajituntemus pitää olla myös kaukalon ulkopuolella. Puheet ja teot ei kohtaa.

    • Anonyymi

      U20 joukkueen valmentaja puhui ennen kauden alkua yhteistyöstä edustuksen kanssa. Vähän on pelaaja liikettä ylös edustukseen.

    • Anonyymi

      Onko joukkue taas hypytetty jumiin jäähallin portaissa kuten ennen Mestiskarsinnan ratkaisevaa ottelua Jukureita vastaan vuosituhannen vaihteessa? Jotkut asiat ne ei vaan muutu, ja sehän on sitä kulttuuria.

    • Anonyymi

      Monesti valmentajat ajavat omaa etua et joukkue voittaa ja on työpaikka. Sen mukaan rakennetaan joukkuetta ja etsitään vahvistuksia. Puhutaan pelaajien kehittämisestä eipä näytä annettavan aikaa

    • Anonyymi

      Alpo Suhosen kommentit iltalehdessä kertoo suomalaisen jääkiekon nykytilasta ja valmennuksesta.

    • Anonyymi

      Jätetään apen jutut omaan arvoonsa. Ei muka saisi halleja kehittää. Tosin tuo Liiga olisi voitu jakaa vaikka 10 (A-liiga) ja 10 (B-liiga) sarjoiksi.

    • Anonyymi

      Savonlinnassa jätetty myös tosi asiat omaan arvoonsa. Loppu tuloksen kaikki näkevät jääkiekossa.

    • Anonyymi

      Tointaako täältä paljoa ottaa kantaa isompiin linjauksiin ja ylempien tasojen asioihin ennenkuin omat asiat on edes auttavasti kunnossa? Niissäkin on tekemistä.

      • Anonyymi

        Niin kauan kuin on ylimielisyyttä ja kateutta ei asiat kehity. Ylhäältä tulee mallit ,jota voi ķehittää sopivaksi omaan tasoon.


    • Anonyymi

      Nykyjohto on senverta viisas, etteivät omia rahoja sijoita uppoavaan laivaan

    • Anonyymi

      Tosi hienoa seurata Joel Leinosen peliä. Sapkon paras pelaaja. Kauan meni urheilupuolen päälliköiltä huomata potentiaali. U18 maajoukkue pelaaja sapkosta ja alasarja tasolta. Hyvää työtä.

    • Anonyymi

      Sapko nousee liigaan 6 vuoden päästä

    • Anonyymi

      Savonlinnassa kehitetty jääkiekon pelitapa uudestaan. Täysin mahdollista pelata liigassa.

      • Anonyymi

        Savonlinnassa kehitetty uusi rahoitusmalli jääkiekkojoukkueelle. Täysin mahdollista pelata liigassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Savonlinnassa kehitetty uusi rahoitusmalli jääkiekkojoukkueelle. Täysin mahdollista pelata liigassa.

        Hupiukon houreita. Ei ihmisten ja yhteistyökumppaneiden jatkuva pettäminen vie asioita eteenpäin.


    • Anonyymi

      Onko Leinonen mahdollisesti höyrylaivasukua? Ihmekkös tuo jos pelihommat käy, olihan isäkin kelpo pelaaja aikanaan.

    • Anonyymi

      Hyvältä näyttää, pirteää esiintymistä ja yleisöä erinomaisesti. Vielä kun pelikokemus lisääntyy, niin alkaa kiekko uppoamaan paremmin hienosti luoduista maalipaikoista.

    • Anonyymi

      Joe Leinonen taas hyvä peli. Käsittämätöntä et tuollainen lahjakkuus ja eräät herrat olleet esteenä uralle.

      • Anonyymi

        Mikäs tätä Leinosta on estänyt lähtemästä muualle jos Savonlinnassa on ”esteitä”?
        Taisihan hän jo kyllä jossain juniorina käydä ja maitojuna toi nopeasti takaisin. Se siitä lahjakkuudesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikäs tätä Leinosta on estänyt lähtemästä muualle jos Savonlinnassa on ”esteitä”?
        Taisihan hän jo kyllä jossain juniorina käydä ja maitojuna toi nopeasti takaisin. Se siitä lahjakkuudesta.

        Hyvin taisi se Porin reissukin mennä pojalla


    • Anonyymi

      Mediassa kirjoitellaan että mahdollisesti jo tällä viikolla J. Piitulainen nousee eniten otteluita Jukureissa pelanneeksi pelaajaksi. Hieno suoritus ja vahvistaa myös Sapkon kasvattajaseura-statusta entisestään. Näin se pitää mennäkin, täältä on mahdollista ponnistaa liigaan ja Jukuri-ikoniksi, se lienee monen pienen sapkolaisen unelmissa. Hienoa että maakunnassa on vihdoin pelaajapolku kunnossa Suomisarjan syövereistä Liigan kirkkaisiin valoihin.

      • Anonyymi

        Kyllä on ohuet tiedot pelaajasta Piitulainen. Etelä savossa pidetään sapkoa kasvattaja seurana . Ei oo näkynyt uusia sapkolaisia liigassa.


    • Anonyymi

      Kukahan lie seuraava Jukureissa mahdollisuuden saava sapkolainen? Onneksi saatiin luotua hyvät suhteet Jukureihin, kun ei niitä kontakteja liigan muihin porukoihin juurikaan ole ollut.

    • Anonyymi

      Kannattaa nyt nauttia jukurit suhteista. Kuka Savonlinnalainen pelaaja on jukureitten kautta ponnistanut liigaan?

    • Anonyymi

      Hyvältä näyttää sapkon junioripuolen menestykset. Omavaraisuuteen pelaajien tuotannossa hyvä. Edustukseen on kasvamassa nuoria sapkolaisia. Uskallus pitää pojat täällä kysyy ammattitaitoa urheilupuolen päälliköiltä.

      • Anonyymi

        Eihän a ja b junnuissa ole enää oman kylän poikia. Pelaajat pitää hankkia ulkomailta asti, jotta saadaan joukkueet kasaan.


    • Anonyymi

      Tarvii valmentajien saada sulkia hattuun muualta tulleilla pelaajilla voittojen eteen.

    • Anonyymi

      Sapkolaisia ei varmaan ole ponnistanut Jukureiden kautta maailmalle koska laatu ei ole riittänyt Jukureiden liiga-aikana. Mestiksessä pärjänneet pelaajat eivät omanneet liigapotentiaalia ja aika monelle Sapko oli se viimeinen pysäkki josta käytiin nostamassa reipas korvaus pelaamisesta vs mitä muualla olisi maksettu samantason pelimiehelle. Josta päästään näihin talousongelmiin jotka kiepautettiin maton alle konkurssilla, taas kerran.

      • Anonyymi

        Nykyisin liiga tasolle pääsee pelaaja ,joka pysyy jotenkin pystyssä. 250 parasta pelaa ulkomailla. Olisko juniori puolella jotain merkitystä asioihin.


    • Anonyymi

      Aikooko liitto perua lisenssin?

      • Anonyymi

        Eivät peru, koska tykkäävät että bussilla pääsee peliin


    • Anonyymi

      Kurrin pojassa potentiaalia ja taitaapi lähteä kohta isompiin ympyröihin!!!!

    • Anonyymi

      Sapkolla on kakkosdivarin parhaat yleisömäärät, jee. Olisko nyt löytynyt se sopiva sarjataso kaupungin jääkiekkotoimintaan?

    • Anonyymi

      Oliko muita Savonlinnasta kattomassa Jukureiden Kärppien kaatoa lauantaina. Huima tunnelma hallissa ja yhtenäinen taisteleva kotijoukkue selättää pohjoisen miljoonamiehet. Kyllä kiekko on parasta paikan päällä, täytyy käydä joku peli kattomassa Talvisalossakin vielä.

      Yhteistyösopimus tai oikeastaan kasvattajaseuraksi pääsy Jukureiden kanssa on hieno juttu, Mikkelistä voisi ottaa mallia monessa asiassa.

    • Anonyymi

      Kasvattajaseuran arkeen pitää kuulua myös aitio käyttäytyminen. Taklausta tuuletetaan kuin maalia. Seuraukset pitää myös kestää. Kyl on jääkiekon arvot väärät aitiossa myös henkilöillä kuka sen hyväksyy.

      • Anonyymi

        Bussista etsitään seuran arvot...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Bussista etsitään seuran arvot...

        Tämän kuului sinne juniori-sapkon puolelle nämä bussikurssit.


    • Anonyymi

      Minkä tähen waseliini ei sijoita muutamaa satastonnista Sapkoon? Etkö uso johtamaasi firmaan?

      • Anonyymi

        Ei sillä rikastu, että omia rahoja sijoittaa.
        Parempi on sijoittaa muiden rahoja ja ottaa siivu välistä.


    • Anonyymi

      Miten lie pelit menneet?

    • Anonyymi

      Joe Leinonen huippu lahjakkuus. Käsittämätön moka urheilujohtajalta ettei ole nähnyt potentiaalia aiemmin.

      • Anonyymi

        Maitojuna-Leinonen, henkisellä puolella tekemistä!


    • Anonyymi

      Maitojunalla on tullut myös valmentajia joilla henkisellä puolella kehitettävää.

    • Anonyymi

      Sapko organisaationa vois lähteä nyt tukemaan yhteistyö seuraa Mikkeliin. Eteläsavolaisen jääkiekon ja pelaajapolkujen yllä pitämiseksi. Niin paljon on annettu ymmärtää .mistä oppia pitäisi ottaa.

    • Anonyymi

      Toivottavasti ottavat opikseen. Mikkelissä ei nimittäin ole tehty vielä yhtään konkkaa. Toki ylpeyden aihe tämäkin että johdetaan edes jossain tilastossa.

    • Anonyymi

      Mikähän sapkon suunnitelma on tulevaisuuteen? Toivottavasti nyt mennään talous edellä ettei kohta olla taas ulosottomiehen asiakkaana. Olisikohan vanhoista hölmöilyistä opittu?

    • Anonyymi

      Ei ole suunnitelmia .kun ei ole omavaraisuutta. Harrastaja määriä yrittävät lisätä tapahtumilla. Vaihto ehdot vähissä. Junioripäällikkö ja urheilujohtaja voisivat kertoa miksi moni lopettaa.

    • Anonyymi

      Se on totta. Monta vuotta kasattiin velkarahalla kohtalaisen hyviä mestisporukoita ja leikittiin kiekkomiehiä. Kun maksun aika tuli, aika moni katosi takavasemmalle ja otti etäisyyttä. Se siitä kulttuurista.

    • Anonyymi

      Mistä se muuten johtuu että 30-40v sitten pelimiehiä edustukseen jauhanut juniorimylly on kuivunut kasaan? Kun katselee naapurikaupunkeja niin siellä edustustasolle (Liiga, Mestis) nousee koko ajan nuoria pelureita ja etenkin täällä näppylöitä aiheuttava Jukurit houkuttelee nuoria pelaajia muualtakin kehittymään tän hetken kenties kuumimman kotimaisen valmentajan oppiin. Osa sieltäkin siirtyy muualle kuten esim. pistepörssin kärkimies Turkulainen jo nuorena.

      • Anonyymi

        Ei kyllä tartte mennä 30 vuoden taakse. Alamäki alkoi paljon myöhemmin kun Mestikseen pelaajat haettiin ulkopuolelta menestyksen toivossa. Menestystä tuli, mut ei osattu katsoa pitemmälle...


    • Anonyymi

      Miksihän muuten Mikkelissä ei hirttäydytä esim. Turkulaisen kasvattajaseurastatukseen samalla viisiin kuin täällä jaksetaan aina jauruta esim. Leinon ja Raskin poikien perään. Fakta on että jos olisivat jääneet tänne, olisivat taantuneet pahasti ja lähdön hetki oli juuri oikea. Harmi ettei lähempänä ollut nykyjukureiden kaltaista pelaajakasvattamoa, jossa esim. tulevan kesän änäridraftissa kärjessä menevä Helenius luo pohjia komealle kansainväliselle uralle.

    • Anonyymi

      Tuo on muuten totta, samanikäiset olivat Turkulainen ja Raskin pojat kun lähtivät. En ole tosiaan Jukureiden kuullut tuolla kehuskelevan, siellä ymmärtävät että Jyp teki kaverista pelimiehen ihan sanaan tapaan mitä Ilves noista pojista. Ja varmaan vaikuttaa sekin että on muutakin positiivista kerrottavaa kun piehtaroida nostalgiassa ja muistella vanhoja parempia aikoja.

    • Anonyymi

      Ei aika entinen koskaan enää palaa. Alamäki alkoi siitä kun kiekkoa alettiin pelata ns tosissaan muuallakin.

    • Anonyymi

      Näkeehän sen kaikki ,jotka vähän jääkiekkoa seuraa ,ketä siellä jäähallilla pyörii. Verkkareita vois jakaa lokolla ja ohjata heikinpohjan kentälle.

    • Anonyymi

      Juniorijoukkueilla on taustahenkilöitä liikaa. Usein vanhempia,jotka ohjailevat valmentajien työtä tietämättä lajista oikein mitään.

      • Anonyymi

        Samaa kuultu.


      • Anonyymi

        Tämä on juniorijääkiekon ongelma, ei pelkästään savpkon ongelma.


      • Anonyymi

        Junnupuolen päälliköt eivät ohjaa seuraa eikä valmentajia. Kaikki joukkueet puuhailee omiaan. Seuran verkkarivalmentajat saavat pojat lopettamaan harrastuksen.


    • Anonyymi

      Mistä tulee tuo v seuran nimessä eli savpko

      • Anonyymi

        Savonlinnan veronmaksajien pallokerho


    • Anonyymi

      Nyt on nähty 1. uuden SaPKon peli, tosin vain kaksi ekaa erää. Jos SaPKon pelissä ei päätä ei häntää niin voin sanoa ettei vastustajankaan taso huimaa. Kyllä on Suomi sarjan taso matalalla. Toivottavasti nuoret pojat kehittyvät kauden aikana. Nyt peli ja taidot näyttää että mennään ilman valmennusta sinne ja tänne.

    • Anonyymi

      Ammatti valmentaja. Pelaajat eivät ole ammattilaisia. Urheilujohtaja ja valmentaja valinneet pelaajat. Jos valmentaja oli eilen elämän paskimmassa ottelussa lehden mukaan niin tarvii katsoa peiliä urheilujohtaja kanssa. Pahempaa vielä tulossa. Ei modernia jääkiekkoa. Pelaajia haukkumalla Ei peli kehity. Mikkelistä miehiä lisää. Auktoriteettia aitioon Ei höpöttäjiä.

    • Anonyymi

      Olisko aika myöntää että nyt on löytynyt se oikea taso kaupungin kiekkoilulle? Harrastesarja jossa pojat pääsee vähän omaa maakuntaa pidemmille reissuille. Jos tätä pystytään pelaamaan ilman että tuodaan kaikki pelaajat muualta velkarahalla niin mulle riittää tämäkin. Jos haluan parempia pelejä seurata niin käyn Mikkelissä ja harvemmin myös Lappeenrannassa.

    • Anonyymi

      Valmennus paskoi housuihinsa . Pari kertaa hukataan kahden maalin johto. Ei mitään taktista muutosta. Sekavaa peliä. U20 pelaa paremmin. Tuleeko sieltä valmentaja edustukseen?

      • Anonyymi

        Piti tulla jo tälle kaudelle mutta jäi u20 kun edustuksen sankarit epäröivät


      • Anonyymi

        Tuskin tulee ja ketä u20 kiinnostaa eihän pelejä käy kuin äitit ja isät katsomassa.


    • Anonyymi

      Tappio sarjajumbolle ja valkku kertoo olleensa elämänsä paskimmassa jääkiekkopelissä. Kenehän vastuulla se pelin laatu ja joukkueen onnistuminen on jos tulos on tämä. Tulee melkein mieleen se yksi valmentaja joka hypytti joukkueen kuulemma jumiin jäähallin portaissa ennen ratkaisevaa Jukurit-peliä vuosituhannen vaihteessa. No uskoohan jotkut joulupukkiinkin ja joulu on kohta tuloillaan. Josko Sapkollekin parempien pelien muodossa.

    • Anonyymi

      Nythän jutun kuulin; Sapko olisi monelle sarjassa ns. päävastustaja kunniakkaan historiansa takia ja monet syttyvät pelaamaan sapkoa vastaan ihan eri tavalla kuin muita. Kaikenlaista soopaa sitä pitää keksiä jos ei putki vaan kulje, hih hih.

      • Anonyymi

        Elä lue sitä katkoaikaa


    • Anonyymi

      Löytyykö ulkojäiltä vielä virtuooseja takavuosien tapaan vai sakkaako junnuputki?

    • Anonyymi

      Hyvältä näyttää junnu putki. Maajoukkue pelaaja juniorijääkiekon hautomosta.

      • Anonyymi

        Yksittäinen pelaajako sen junnuputken toimivuuden määrittää?


    • Anonyymi

      Hienosti menee savpkolla kun nyt jo mestisseurojen kustannuksella hankitaan tuloja

    • Anonyymi

      Kirpputori pöytiä myös käyttöön niin saa myyntiä. Kyllä nyt Jokerit kelpaa seurana .kun tuo mestis seurojen kassaan rahaa. Sapko vois järjestää lisää mestis pelejä Savonlinnaan. Tuotto pitäisi ohjata juniori työhön.

      • Anonyymi

        Jos savpko järjestää pelejä, niin miksi tuotto pitäs ohjata eri seuralle?
        Ellei sitten junioriseura osallistu tekemiseen ja tuotot jaetaan sopimuksen mukaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos savpko järjestää pelejä, niin miksi tuotto pitäs ohjata eri seuralle?
        Ellei sitten junioriseura osallistu tekemiseen ja tuotot jaetaan sopimuksen mukaan.

        Ei taida juniori-sapkolla taidot riittää tapahtumien järjestämiseen,pelkkää puuhastelua.


      • Anonyymi

        Pitäiskö myydä huiveja ja huuliin sapkowaseliiniä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei taida juniori-sapkolla taidot riittää tapahtumien järjestämiseen,pelkkää puuhastelua.

        Eipä riitä savpkollakaan taidot kunnollisen ottelutapahtuman järjestämiseen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitäiskö myydä huiveja ja huuliin sapkowaseliiniä?

        Uuteen tukianomukseen lisäys turkkilaisesta pääomasta. Saipa ei kaikkea tukea saanut.


    • Anonyymi

      Ennen vanhaan Korpelan Riiva veteli ammattikoulun ulkojäällä semmosia pommeja päätyyn et heikompaa hirvitti.

    • Anonyymi

      Yhteistyö seura Jukurit Savonlinnaan pelaamaan harjoitus otteluita.

    • Anonyymi

      Näköjään kun ehdottaa pelaajakehitystä niin viestit poistetaan.

    • Anonyymi

      Ei kannata ehdottaa mitään. Pieni sisäpiiri tietää jääkiekosta kaiken. Isoa kuvaa vaan toitotetaan. Asiat tulee jossain vaiheessa julki.

      • Anonyymi

        Eipä ole toitotettu pitkään aikaan. Ja mitkähän asiat sieltä esiin tulee?


    • Anonyymi

      Samaa mieltä silti, lähdettävä on jos meinaa kehittyä. Katsokaa vaikka Raskin poikia ym. - C-iässä nostettava kytkintä jos meinaa pelimieheksi tulla.

    • Anonyymi

      Ei kannata lähteä sapkosta toisiin seuroihin junnuna. Pelaajapolku toimii hienosti edustukseen asti. U20 SM tason joukkue.

    • Anonyymi

      Randelin kehittyi myös Sapkossa liiga tason maalivahdiksi.

    • Anonyymi

      Paikallispravda tietää kertoa että savpko on 50 000€ rikkaampi veronmaksajien piikkiin

      • Anonyymi

        Hienoa savpko.


    • Anonyymi

      Joe Leinonen taas huippupeli. Taitoa peliälyä. Hyvä kuntoinen esimerkki urheilijasta.

      • Anonyymi

        Erittäin huippupeli, nolla plus nolla on nolla


    • Anonyymi

      Lisää Leinosen tasoisia pelaajia. Ei mitään pikkupoikia kalastelemaan jäähyjä ylivoiman toivossa. Käsittämätön tason pudotus perjantain pelistä sarjan häntäpään joukkueelle.

    • Anonyymi

      Täällä näköjään Leinosen oma suku pumppaa renkaita oikein huolella🤣🤣

    • Anonyymi

      Ei mikään ihme että seuralla menee huonosti kun Wasenius on siellä sähläämässä, syöksykierre vaan lisääntyy eikä siinä auta pappa petalar

      • Anonyymi

        Eikös niilä ihan hyvin mene kun pääsee bussilla peleihin ja makkaraa on rillissä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikös niilä ihan hyvin mene kun pääsee bussilla peleihin ja makkaraa on rillissä

        Velaksihan sitä makkaraa saa ja myös bussinkin.
        Kyllä puheenjohtajalla pitäis olla kunnolla meriittiä urheiluseuran toiminnasta sekä johtamisesta. Ei siinä paljoa auta jos on pyörittänyt isännöinti toimistoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Velaksihan sitä makkaraa saa ja myös bussinkin.
        Kyllä puheenjohtajalla pitäis olla kunnolla meriittiä urheiluseuran toiminnasta sekä johtamisesta. Ei siinä paljoa auta jos on pyörittänyt isännöinti toimistoa.

        Sen takia sinne haetaan toimitusjohtajaa, joka hoitaa käytännön työt.
        Hallituksen puheenjohtajalla ja hallituksella on kaksi tärkeää tehtävää.
        -Palkata toimitusjohtaja
        -Erottaa toimitusjohtaja

        Loput hoitaa toimitusjohtaja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sen takia sinne haetaan toimitusjohtajaa, joka hoitaa käytännön työt.
        Hallituksen puheenjohtajalla ja hallituksella on kaksi tärkeää tehtävää.
        -Palkata toimitusjohtaja
        -Erottaa toimitusjohtaja

        Loput hoitaa toimitusjohtaja.

        Mitenköhän tää Waseliini pystyy mukamas auttamaan seuraa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitenköhän tää Waseliini pystyy mukamas auttamaan seuraa

        Ei mitenkään, kulkee narussa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sen takia sinne haetaan toimitusjohtajaa, joka hoitaa käytännön työt.
        Hallituksen puheenjohtajalla ja hallituksella on kaksi tärkeää tehtävää.
        -Palkata toimitusjohtaja
        -Erottaa toimitusjohtaja

        Loput hoitaa toimitusjohtaja.

        Ei tarvitse toimitusjohtajaa kun seuran yleishenkilönä on ex-kahvilanpitäjä niin hoitaa kaiken mahdollisen talkoilla


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tarvitse toimitusjohtajaa kun seuran yleishenkilönä on ex-kahvilanpitäjä niin hoitaa kaiken mahdollisen talkoilla

        Vai talkoilla palkollinenhan se on, ja miten onnistuu myyntihommat kun ei yritystoimintakaan onnistunut.


      • Anonyymi

        Olisi myös pitänyt miettiä tarkemmin kuka olisi ollut paras henkilö seuran johtoon.Nykyisellä ei mitään taitoja ko tehtävään.Akat vie ja hän vikisee perässä.


    • Anonyymi

      Ex toimitusjohtaja vapaana. Kehittämässä yhteistyötä juniorien vapaaseen liikkumiseen edustukseen pelaajien edun mukaisesti.

      • Anonyymi

        Ai P.K kun on kerran eroon päästy niin ei kannata ristiä ottaa,ei mitään näyttöjä esim taloudenhoidosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai P.K kun on kerran eroon päästy niin ei kannata ristiä ottaa,ei mitään näyttöjä esim taloudenhoidosta.

        Hyvin hoiti taloutta kun osasi lähteä heti kun laiva oli uppoamassa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvin hoiti taloutta kun osasi lähteä heti kun laiva oli uppoamassa

        Osasi lähteä vai laitettiinko lähtemään,veikkaan jälkimmäistä vaihtoehtoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Osasi lähteä vai laitettiinko lähtemään,veikkaan jälkimmäistä vaihtoehtoa.

        Kyllä lähti ihan itse


    • Anonyymi

      Sapkon kaikissa peleissä yleisö heittäköön vaseliinipurkin tai kaulahuivin kentälle sapkon tehtyä maalin. Huivit voi kierrättää takas myyntiin ja vaseliinit johdon käyttöön.

    • Anonyymi

      Hyvä Joe Leinonen kolmas pistepörssissä. Joukkueen sisäisessä. Näytöt puhuvat puolestaan.

    • Anonyymi

      Miksei Itukassa haastateltu Hentunen tullut SaPkoon pelaamaan vaan meni Ruotsin kolmosdivariin? Olis ollut tuohon sarjaan ja porukkaan vielä ihan pelimies. Nythän olis ollut rahaakin jos tuli viiskymppiä kaupungilta.

      • Anonyymi

        Sapkosta maksetaan 0e palkkaa ---Ruotsissa 2000-3000e kuussa . Miksiköhän ei jäänyt sapkoon pelaamaan?


    • Anonyymi

      Kyllä jutut vähissä urheilutoimittajalla. Ylittää jääkiekon uutiskynnyksen.,joku alasarjoissa pelannut menee ruotsiin

    • Anonyymi

      Sano elä muuta. No, hyvä että jottain kirjoitellaan. Olis nyt tullut kasvattajaseuraansa auttamaan kun selkeästi tarvetta olis.

    • Anonyymi

      Tämä on sitä kiekkokulttuuria, kauden suurin uutinen on ruotsin aladivareihin siirto.

    • Anonyymi

      Mikä mahtaa olla kaupungin kovin kiekkosuku? Kenellä eniten meriittejä, siten että pelattu myös SapKon edustusjoukkueessa Urho Kekkosen presidenttiyden jälkeen? Niitä ei siis lasketa ketkä siirtyneet jo juniorina eteenpäin.

      • Anonyymi

        Kutvonen tai Väre


      • Anonyymi

        Vai kaupungin kovin kiekkosuku voi vittu jo on jutut.
        Sapkolaiset eivät olleet- 80 luvulla muuta kun kovia poikia saamaan turpaansa kaupungilla ja sama tahti taitaa jatkua edelleen. Niin ja onhan ne nyt kovia poikia touhuamaan joukkueen rypyreikien parissa


    • Anonyymi

      Urheilujohtajan tehtävä on etsiä pelaajia. Mihin ne kehutut suhteet muihin seuroihin on nyt hävinneet. Onko seuran johdon ongelma kun ei löydä pelaajia ,mitä itäsavon kirjoitus antaa ymmärtää.

      • Anonyymi

        Seurajohdon tehtävä on hannkkia rahaa millä urheilujohtaja hankkii pelaajia, nyt sellaista ei tapahdu


    • Anonyymi

      Eikö omista junnuista voisi nostaa pelimiehiä edustukseen? Niinhän sitä ennenkin tehtiin, 70-luvulla?

      • Anonyymi

        Niinpä, huippulupaukset Leinonen&Pietarinen nostettiin vasta pakon edessä ja nyt voi kaikki nähdä tuloksen että olisi kannattanut nostaa jo aiemmin


    • Anonyymi

      Yhteistyötä on kehitetty palvelemaan pelaajien etua. Sapko edustus . Sapko u20 ry. Sapko juniorijääkiekko. Ei pitäisi olla ongelmia saada pelaajia edustuksen harjoittelu ryhmään.

    • Anonyymi

      Eikö enää kiinnosta ihmisiä Savpkon otteet kun peleissä on alle 400 katsojaa?

      • Anonyymi

        Joukkueet ja johtoporras räpläävät rypyreikiä waseniuksen johdolla


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joukkueet ja johtoporras räpläävät rypyreikiä waseniuksen johdolla

        Wasenius ei ehkä paras valinta puheenjohtajaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Wasenius ei ehkä paras valinta puheenjohtajaksi.

        Paras tarjolla olevista kun kiinteistökuningas A.Naukkarinen ei ruvennut


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paras tarjolla olevista kun kiinteistökuningas A.Naukkarinen ei ruvennut

        Kannattaisi miettiä valintoja uudelleen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Wasenius ei ehkä paras valinta puheenjohtajaksi.

        Vaihtoon mahdollisimman pian, ei ole miehestä seurajohtoon.


    • Anonyymi

      Raskasta luettavaa on tuo Savpkon some tällä hetkellä ja päivitetään vain bussikyytejä silloin kun huvittaa. Eikö Saarelainen tai Massinen vois ottaa tuota työn alle?

      • Anonyymi

        Ei oo homma hanskassa,huomattu on.


    • Anonyymi

      Joe Leinonen näytti taas lahjakkuuden.

      • Anonyymi

        Hieno ratkaisumaali ja hyvä pelaaja suomi-sarjaan.
        Mutta ,jos olisi lahjakkuus niin ei pelaisi enään tuon ikäisenä 0e palkalla suomi-sarjaa .


    • Anonyymi

      Suomi-sarja on niille, ketkä ei menestyneet jääkiekossa.

      • Anonyymi

        👍🏼


    • Anonyymi

      Juuri näin. Myös seuran urheilu puoleen vaikuttavat henkilöt.

    • Anonyymi

      Taas sama mies kantaa joukkuetta. Hyvä Joe Leinonen.

    • Anonyymi

      On hieno seurata sapkolaista pelaajapolkua edustukseen asti. Yhteistyö sujuu keväällä annettujen haastattelujen mukaan saumattomasti. Pelaajien etua ajatellen.

    • Anonyymi

      Ei kiinnosta Sapko enää toilailujen takia…

      • Anonyymi

        Sapko=Savonlinnan peräreijän koskettelijat waseniuksen johdolla


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sapko=Savonlinnan peräreijän koskettelijat waseniuksen johdolla

        Uskomatonta röyhkeyttä! Vaikea edes uskoa tätä. Pöyristyttävää.


    • Anonyymi

      Pyryä vastaan jälleen " kantoi joukkuetta" hienosti ne kuuluisat "kärkipelaajat" mitkä tässäkin ketjussa mainittu .. 9 maalia omiin vahvaa tekemistä

    • Anonyymi

      Jos pelaajien vieraspeli asenne on noin heikko kapteenin johdolla on parempi pelata suomisarjaa jatkossakin. Sarjan kärki ottelu? Onneksi pyry nosti jalan kaasulta toisessa erässä.

    • Anonyymi

      "SaPKo antoi 500 pääsylippua jaettavaksi vähävaraisille perheille"

      Ei ne vähävaraiset mitään savpkon lippuja tarvitse.
      Ne tarvitsee rahaa elämiseen.
      Taas niin väärin toimittu.

    • Anonyymi

      50.000e 500 sataan lippua. Säälittävää toimintaa.

      • Anonyymi

        Paljon on 500 sataan?


    • Anonyymi

      Sapkon vieraspeli virtaukset on näyttävästi jäässä. Olisko urheilupuolen päälliköt Pietarinen ja Linden aika etsiä pelaajia,joilla on tahto ja asenne kunnossa.

      • Anonyymi

        Miten he voisivat pelaajia etsiä, kun ei ole rahaa millä palkata pelaajia ? (Kuten monella muulla suomi sarja joukkueella on)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten he voisivat pelaajia etsiä, kun ei ole rahaa millä palkata pelaajia ? (Kuten monella muulla suomi sarja joukkueella on)

        Ainahan voi kysästä, että oisko joku valmis myymään pelitaitojaan ilmaiseksi.


    • Anonyymi

      Näyttöjä annetaan ensimmäiseksi omasta tasosta pelaajana. Alasarjoissa puhutaan satasista kuussa. Moni pelaaja kelan kovauksilla. Luulisi olevan tarjontaa Kasvattajaseura Sapkoon.

    • Anonyymi

      Suomisarjan joukkueissa moni pelaaja maksaa kuukausi maksua ,että saa pelata. Varusteet lisäksi itse maksettava. Ei raha ratkaise ,jos pelaaja haluaa kehittyä ja organisaatio on puoleensa vetävä.

    • Anonyymi

      SaPKon touhuilu tuolla harrastesarjassa on täyttä tavoitteetonta paskaa.
      Pelejä ainoastaan viikonloppuisin ja harjoittelu ihan hemmetin vajaata.

      Edes minä, joka toivoo seuralle pelkkää hyvää ja menestystä, ei voi kun nostaa kädet pystyyn ja uskoa, että tämä on korkein taso jolla tullaan pelaamaan jatkossakin.

      • Anonyymi

        Sapkon tulevaisuus on harrastelija sarjassa.


      • Anonyymi

        No valmentajahan vastaa harjoittelun laadusta...


    • Anonyymi

      Niin, ei siellä ole kauppamiehiä jotka pystyisivät saamaan kassaa sen verran, että parempia pelaajia voisi hankkia.
      Eihän kukaan tule ilmaiseksi pelaamaan kyseistä sarjaa ilman tavoitteellisuutta ja kulukorvausta.
      Palkat Mestiksenkin puolella hyvin hillittyjä, joten rohkeasti sinne pitäisi pyrkiä.
      Tämä laiva ei ole menossa nyt minnekään...tai no, ehkä kohti Saimaan pohjaa.

    • Anonyymi

      Suomisarjaan kuulunut jo 10v. Ylivoimasilla liki liigatason pelaajilla sai menestystä mestiksessä.

    • Anonyymi

      Maakunnan jääkiekolla menee kenties paremmin kuin koskaan. Toinen joukkueista pääsarjan kovavireisin ja mediassa ylivoimaisesti kiinnostavin, pienellä rahalla kasattu mutta ammattimaisesti hyviin tuloksiin johdettu tiivis ryhmä. Ja toinenkin Suomisarjan ylemmässä keskikastissa. Hyvä Eteläsavon kiekko.

      • Anonyymi

        Maajoukkuetason pelaajia Mikkelissä. Nuoria lahjakkaita pelaajia eteläsuomesta ei eteläsavolaisia pelaajia. Hyvin menee maakunnan kiekolla .


    • Anonyymi

      Dufvahan tuon jo Itukassa totesi. Puuhastelua jo 90-luvun puolivälistä lähtien, palkat tuolloinkin jo myöhässä jne.

    • Anonyymi

      Pässin paluu joukkueella 1v syntymäpäivät. Juhlaottelua tiedossa kassaan rahaa.

    • Anonyymi

      Jukurit osaa homman niinkuin se pitää tehdä, kasataan joukkue edullisista pelaajista ja kehitetään yksilöitä. Ei niinkuin Mestis-Sapkossa että haalitaan kalliita ukkoja porukkaan menestyksen toivossa.

    • Anonyymi

      Monen valmentajan menestys perustuu hyviin pelajiin joukkueessa,ei niinkään pelaajien kehittämiseen. Esimerkkejä on mestistasollakin nähty tänäkin vuonna.

    • Anonyymi

      Onko uuden sapkon viime keväänä puhutut jutut toteutuneet?

    • Anonyymi

      Urheilujohtajan ja muiden henkilöiden valinnat tehty 2-3 vuoden projektiin. Eli näyttää hyvältä sapkon toiminta u20 ja juniorijääkiekon kehittämiseen.

      • Anonyymi

        Nähtäväksi jää moniko jatkaa.


    • Anonyymi

      Selkään puukottaminen taitaa jatkua ja lupausten pettäminen. Olisivat lähteneet puhtaalta pöydältä ja ottaneet ulkopuoliset tekijät. Sama kyräily jatkuu.

      • Anonyymi

        Ulkopuoliset tekijät? Hyviä tekijöitähän siellä on tai oli,osalle riitti, nyt harjoittelijoita ja sotkijoita riittää vähän sinne sun tänne.


    • Anonyymi

      Ketkä pelaa sapkon juhlaottelussa?

    • Anonyymi

      Sotilasurheilu lajit tunteva ja rengasmerkit tietävä kaksikko miettii vielä vastusta juhlapeliin.

    • Anonyymi

      Joe Leinonen pelasti Sapkon juhlaottelussa nöyryytykseltä.

    • Anonyymi

      Kovaa kiekkosukua nämä Leinoset ja Pietariset. Liekkö Savonlinnan historiassa kovempaa ollut?

      • Anonyymi

        Karppasen Putkosen Kutvosen ja Lindenin paidat kattoon ja eläkkeelle. Näytöt on jo annettu.


    • Anonyymi

      Kaupungilla puhutaan et sapko ei jatkanut Nykäsen sopimusta. Jos näin on niin urheilujohtaja on epäonnistunut kahdesti valmentaja valinnoissa. Seuran toiminta on avointa näissäkin asioissa. Itse itselle jakamat palkinnotkin on positiivista luettavaa ja aika huvittavaa.

      • Anonyymi

        Sehän tietää sitä, että ensi kaudella tässä vanhassa Maakuntasarjassa meitä valmentaa P.R?


      • Anonyymi

        Miksi olisi jatkanut, ei mitään näyttöjä voittavasta pelistä eikä tule toimeen muun johtoryhmän kanssa


      • Anonyymi

        Kyllähän me oikea valmentaja tarvitaan


    • Anonyymi

      Ei voi olla niin kahelia toimintaa

      • Anonyymi

        Älähän nyt.
        Tirkkonen kun ei nyt muilta kiireiltään ehdi, niin Räksähän olisi paras mahdollinen vaihtoehto juurikin tähän eteen tulevaan noususaumaan ensi- tai sitä seuraavalla kaudella.
        Kiekkomies ytimiään myöten ja suhteet kiekkoilevaan Suomeen sillä tasolla, että Lindenin on paljon helpompi saada täsmähankintoja pässinuttuun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älähän nyt.
        Tirkkonen kun ei nyt muilta kiireiltään ehdi, niin Räksähän olisi paras mahdollinen vaihtoehto juurikin tähän eteen tulevaan noususaumaan ensi- tai sitä seuraavalla kaudella.
        Kiekkomies ytimiään myöten ja suhteet kiekkoilevaan Suomeen sillä tasolla, että Lindenin on paljon helpompi saada täsmähankintoja pässinuttuun.

        Missä ovat ne valmentajat, jotka seuran ovat joskus ylemmälle sarjaportaalle nostaneet?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älähän nyt.
        Tirkkonen kun ei nyt muilta kiireiltään ehdi, niin Räksähän olisi paras mahdollinen vaihtoehto juurikin tähän eteen tulevaan noususaumaan ensi- tai sitä seuraavalla kaudella.
        Kiekkomies ytimiään myöten ja suhteet kiekkoilevaan Suomeen sillä tasolla, että Lindenin on paljon helpompi saada täsmähankintoja pässinuttuun.

        "aso" tirkkosta tarvittaisiin...


    • Anonyymi

      Hyvät pelaajat nostavat valmentajan esille. Hyvä valmentaja kehittää pelaajia seuraavalle sarjatasolle. Urheilujohtaja kantaa vastuun omista valinnoista ja teoista.

    • Anonyymi

      Kuulin että sieltä olisi laitettu ravintolapäällikkö pihalle. Voiko olla juhlapäevä totta että kaikilla olisi helpompaa

      • Anonyymi

        Minä taas kuulin,että oli itse nostanut kytkintä ja samalla muutama muukin.ja nyt on pakka sekaisin kaikenlaisten söhrääjien kanssa.


    • Anonyymi

      Kieroja savolaisia. Ottavat kunnian itselleen sapkosta lähteneistä pelaajista, kun ei ole ollut mitään tarjottavaa juniori polulla.

    • Anonyymi

      Sapkon historia löytyy netistä. Olisko aika kirjoittaa mitä on tehty omien juniorien kehittämiseksi. Räsäsen lindeenin aikana ei yhtään savonlinnalaista pelaajaa liigatasolle asti. Sapkosta lähteneiden juniori ikäisten muualla kehittyneiden menestyksellä kehuskellaan.

    • Anonyymi

      Paikallinen Palloseura se vaan porskuttaa kakkosdivarin playoffeissa. Kyllä kevät on kiekkoilijan parasta aikaa Savonlinnassa. Enää jännittää vaan mihin se patsas saadaan sijoitettua.

      • Anonyymi

        Sinänsä sama, mutta pääasia on, että sillä on ketjukaverin maila perseessä.


    • Anonyymi

      Sapkon tulevaisuus turvattu. U20 pelaajia peluutettu edustukseen sisään tulevaisuutta varten hienosti tänä vuonna. Kasvattaja seura niittää mainetta etelä-savon alueella.

    • Anonyymi

      Kyllä sapko saa tyrittyä tåmänkin

    • Anonyymi

      Entistä vaikeampaa tulee Mestikseen noususta, kun Mestiksen joukkuemäärää tiputetaan tänä ja ensi keväänä.

      Tämä on toisaalta hyvä asia, jotta saadaan Suomi-Sarjaan parempia joukkueita.
      Suomi-sarja sopii SaPKolle oikein hyvin nyt ja tulevaisuudessa.

    • Anonyymi

      Etelä-Savon kiekossa pelataan kaikkien aikojen kautta, Jukurit aloittaa SM-liigan playoffit Kärppiä vastaan ja Sapko pelaa kolmostason pronssimitalista. Ei kai Jukurit aikanaan noin kovin menestynyt kun Sapko pelasi mestaruussarjassa ulkojäillä joskus 50-60 luvulla sen kaksi kautta?

    • Anonyymi

      Nyt Sapkolaiset mukaan kannustamaan maakunnan kiekkoylpeyttä kamppailussa Kanadamaljasta. Tämän lähemmäksi huippukiekkoa ei olla ikinä päästy, joukkue pullistelee mielenkiintoisia pelaajia ja kaksi NHL-legendaa sen ohjaksissa. Alkaispa pelit Mikkelissä jo.

    • Anonyymi

      Sapkon urheilupuolen päälliköt ja hallitus Mikkeliin pelejä kattomaan. Jukureista löytyy varmaan joku ohjeistaa jos ei ymmärrä kenttä tapahtumia.

    • Anonyymi

      Jukureista voisi muutenkin ottaa mallia ns. pitkäjänteisen työn tekemisestä. 25v sitten oltiin vielä edellä mutta niin vaan naapurissa käärittiin hihat ja täällä huuhailtiin vanhoilla pohjilla niin pitkälle kun ne kantoi. Sen hetkisesestä Suomisarjasta tulivat ylös vauhdilla ja se on mahdollista täälläkin jos vaan työtä tehdään. Onko palloilukulttuuria ja kontakteja maakunnan liike-elämään, se onkin sitten toinen juttu.

      • Anonyymi

        Mestikseen on mahdollista nousta monella tapaa, mutta luuletko, että SaPKo pyrkisi Liigaan:)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mestikseen on mahdollista nousta monella tapaa, mutta luuletko, että SaPKo pyrkisi Liigaan:)

        Sapko ottaa kasvattaja korvaukset käyttöön ja lunastaa liiga osakkeen


    • Anonyymi

      Sapkon pitäisi nyt jo lopettaa vanhan historian jauhaminen kasvattaja seurasta .

    • Anonyymi

      Eipä ollut PL:stä rakentamaan voittavaa joukkuetta ja valmentaja JN:stä sitä valmentamaan voittoon

      • Anonyymi

        Pietarisen lindenin vastuulla rakentaa joukkue. Linden löytää syyt muualta kuin itsestään. Uusi toimitusjohtaja tulee varmaan jostain kaukaa. Ei kerennyt tälle kaudelle. Pässin paluu hallitukselle taisi tulla yllätyksenä mitä joukkueen rakentaminen vaatii.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pietarisen lindenin vastuulla rakentaa joukkue. Linden löytää syyt muualta kuin itsestään. Uusi toimitusjohtaja tulee varmaan jostain kaukaa. Ei kerennyt tälle kaudelle. Pässin paluu hallitukselle taisi tulla yllätyksenä mitä joukkueen rakentaminen vaatii.

        liian vaativa tehtävä jääkiekkojoukkueen vetäminen,kokemusta voi olla jostain muusta alasta muttei tuosta.Oikeat henkilöt tehtävissä, oliko?


      • Anonyymi

        Hyvinhän tuo kokonaisuutena meni. Jopa paremminkin. Omat pojat saivat nyt laajalti peliaikaa, mikä varmasti toi katsomoon lisää porukkaa. Hienoa oli, että noin puolet joukkueesta oli paikallisia pitemmällä ajalta. Ei silti, hyvä että mukana oli myös paluumuuttajia ja nuoria vahvistuksia. Kyllä minusta samanlaisella tyylillä kannattaa nyt jatkaa, pohja omista eikä hullutella rahan tuhlailulla. "Pitää olla kärsivällisiä".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        liian vaativa tehtävä jääkiekkojoukkueen vetäminen,kokemusta voi olla jostain muusta alasta muttei tuosta.Oikeat henkilöt tehtävissä, oliko?

        Vanhan sapkon miehet Karppanen linden vaikuttavat vieläkin arjessa. 15vuoden kokemus pitäisi näkyä seuratoiminnassa tai miehet väärässä paikassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vanhan sapkon miehet Karppanen linden vaikuttavat vieläkin arjessa. 15vuoden kokemus pitäisi näkyä seuratoiminnassa tai miehet väärässä paikassa.

        Linden on kyllä mies paikallaan,Karppanen taitaa vaikuttaa nykyisin vain junnupuolella.Uudelle hallitukselle taisi olla kova tehtävä,kaikkea ei vaan voi osata.


    • Anonyymi

      Joukkue pitää rakentaa nyt keväällä eikä viikkoa ennen pelejä. Se on muiden kuin valmentajan tehtävä. Joten hommiin siitä nyt, kun sarja on tältä erää ohi!!!

    • Anonyymi

      No, kakkosdivarin pronssi oli ihan hilkulla. Voidaan olla tyytyväisiä tähän kauteen, tämä on meille oikea taso. Ollaan kuitenkin vielä Rantasalmea ja Varkautta edellä selkeästi.

    • Anonyymi

      Kyllä se Mestis pitää olla tavoitteena. Ja sinne mieluummin pian kuin sitten joskus. SaPKo on kuitenkin Savonlinnan tunnetuin urheiluseura, jolla on pitkät perinteet, kohtalainen menestyshistoria ja valtakunnallinen tunnettuus.

    • Anonyymi

      Millä tavalla sapko on valtakunnallisesti tunnettu? Tuskin sen tunnetumpi kuin vaikka Kokkolan Hermes, FPS ja Hyvinkään Ahmat, Kiekko-Vantaa ja mitä näitä nyt on. Perinteisiä ykkösdivisioonassa parhaimmillaan olleita porukoita. Kasvattajaseuran maineesta on turha puhua kun viimeisetkin oikeat kasvatit alkaa Jarkko Immosen myötä olla siirtymässä ikämiespeleihin. Raskin pojat ym puhkesi kukkaan muualla, mitä nyt sattuivat syntymään Savonlinnaan. Ei kukaan muistele Anton Levtchiakaan Warkiksen kasvattina vaikka sinne syntyi ja nyt dominoi Liigassa.

      • Anonyymi

        Riippuu siitä, onko elämänkokemusta ja tietämystä kuinka paljon. FPS Mika Helkearoineen hyväksytään legendaariseksi seuraksi SaPKon oheen. Eivät suomalaiset räppäritkään mitään legendoja ole, eivätkä pääasiassa valtakunnallisesti tunnettuja vaikka itse niitä ihastelisitkin.


      • Anonyymi

        Sapko tunnettu etelä-savon alueella. Tunnetaan pelaajia kerjäävänä seurana etelässä. Monelle ex pelaajalle suojatyöpaikka.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Riippuu siitä, onko elämänkokemusta ja tietämystä kuinka paljon. FPS Mika Helkearoineen hyväksytään legendaariseksi seuraksi SaPKon oheen. Eivät suomalaiset räppäritkään mitään legendoja ole, eivätkä pääasiassa valtakunnallisesti tunnettuja vaikka itse niitä ihastelisitkin.

        Sikäli yhtäläisyyttä on, että molemmat porukat taitavat olla ihan kuralla nykyään. Ja muutaman konkurssin kautta kiepautettu velat poispoikkeen.

        Huomenna alkaa maakunnan kautta aikojen kovimmat pelit Oulussa. Eiköhän täältä autokaravaani suuntaa Mikkeliin seuraamaan playoff-herkkua perjantaina, Ikiomalla on näkynyt paljon tuttuja viimekausina. Ja miksei olisi kun pelaavat viihdyttävää kiekkoa.


    • Anonyymi

      Huomasitteko muuten että Jukureista lähtöisin oleva, huom. ei kuitenkaan Jukuri- vaan Jyp-kasvatti Jerry Turkulainen valittiin liigan parhaaksi. Voidaan ottaa osa kunnasta itselle myös kun sukujuurta on myös Savonlinnaan vaikkei sen suurempaa osaa asiaan olekaan.

      • Anonyymi

        Turkulainen on Mikkelin Jukureiden kasvatti.
        Hän siirtyi C-juniori-ikäisenä JYPiin kaudeksi 2013–2014.


    • Anonyymi

      Sapko kasvatti linden hämmentää valmentaja markkinoilla. Pelaaja sopimuksia varmaan jo paljon.

    • Anonyymi

      Sikäli vertaus Fps on hyvä ja osuva koska putosivat Mestiksestä kuten sapko aikanaan.ja sielläkin palikat kuulemma aivan sekaisin. Uskon paluuseen Mestikseen 1-3v sisällä, kaupungissa on vahva kiekkokulttuuri ja perinteitä. Vorssassa siis.

    • Anonyymi

      Mikä sapkon juniorijääkiekossa huonoa kun pitää lähteä u16 ikäisenä sm tason joukkueisiin 3 tai 4kentän pelaajaksi. Peli aika voi jäädä pieneksi ja kehityskaari hidastuu.

    • Anonyymi

      Sapkon historiaa u20 mestiksen voitto. Kiitos kuuluu sarjan suunnittelioille. Edustus saa ensivuonna mestareita riveihinsä jos ei liiga joukkueet ehdi ensin.

      • Anonyymi

        Edustukseen ei mene tuosta joukkueesta kukaan , koska valmennus siellä täyttä puuhastelua ja myös y2å kärkipelit vauhdillaan kovempia kuin suomi sarja


    • Anonyymi

      Mitenhän moni pojista lähtee muualle opiskelemaan tai armeijaan? Hankalaksi menee pikkukaupungissa.

    • Anonyymi

      U20 sm kärkijoukkueet 300 pelaajaa edellä mestistasosta. Parhaat liigassa. Lisää vaan historiaa Savonlinnaan.

    • Anonyymi

      Sapko pitäisi kyllä saada nostettua Mestikseen niin Jukureiden ei tarvitsisi lähettää pelaajia lainalle Jokereihin ym vaan vaihtoehto löytyisi lähempää. Tavoitteellista urheilijaa ei suomisarjan pelit kehitä pätkääkään.

    • Anonyymi

      Sapkon menestys on perustunut 50 vuotta muualta tulleisiin pelaajiin ei oman toiminnan kehittämiseen. Nyt Sapko on löytänyt oman tasonsa. Pelaaja kehittyy sarjatasosta riippumatta ,jos tehdään oikeita asioita.

    • Anonyymi

      Edustus Sapkon näyttää hyvää esimerkkiä. n.3kk jääharjoittelu alkaa. Kuka valmentaa ? Pelaaja sopimuksia varmaan 15.

      • Anonyymi

        Janerik on tottunut hoitamaan työssään moniä yhtiöitä yhtaikaisesti. Eiköhän yksi surkea sapko pyöri siinä sivussa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Janerik on tottunut hoitamaan työssään moniä yhtiöitä yhtaikaisesti. Eiköhän yksi surkea sapko pyöri siinä sivussa.

        Pyörittää miten pyörittää,toimiiko hommat.


    • Anonyymi

      U18 tai nuorempana lähtöä miettivät sapkon juniorikasvatit,jotka hakee kehitystä muualta, niin kannattaa lähteä jyväskylään tai Tampereelle. Mikkelissä u20 joukkueesta ei monikaan pelannut edustuksen pelejä.

    • Anonyymi

      U20 valmennuksen yhteistyö edustukseen oli pelaajien kehityksen kannalta huonoa. Jos valmentaja on auttamassa pelaajia teot puhuvat puolestaan. Oman menestyksen tavoittelu menee pelaajien kehityksen edelle.

    • Anonyymi

      Valmentaja on huippu

    • Anonyymi

      Janarit on vajaaälyisiä.

    • Anonyymi

      Kuulin huhua että rahoitus kiekkoilijapatsaaseen on selvä ja yhteiskunta maksaa viulut. Sijainti vielä auki, torille tai jäähallin lähelle. Liekkö yhtä paksua potaskaa kuin puheet paikallisesta kiekkokulttuurista?

    • Anonyymi

      Nyt tuotetaan jo valmentajia maailmalle junioripuolella. Milloin alkaa pelaajien tuottaminen. Valmennuspäällikön hyvä työ moneen vuoteen.

      • Anonyymi

        Valmentajat lähtee alasarjoihin. U18 pelaajat pois jos vain johonkin pääsevät. Loput jää sapkoon. Valmennus päällikkö etsii uusia pelaajia, jotta saataisiin joukkueiden kokoonpanot täyteen. On kyllä aikamoista. Jotain pitäisi tapahtua


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Valmentajat lähtee alasarjoihin. U18 pelaajat pois jos vain johonkin pääsevät. Loput jää sapkoon. Valmennus päällikkö etsii uusia pelaajia, jotta saataisiin joukkueiden kokoonpanot täyteen. On kyllä aikamoista. Jotain pitäisi tapahtua

        Valmennuspäällikkö etsii pelaajia ,että saa jatkaa kiireistä arkea työpaikan takia.


    • Anonyymi

      Huono signaali kun haluaa pois seurasta.

    • Anonyymi

      Kutvosta alkaa olla ikävä. Tuo waseliini joutas pois

    • Anonyymi

      Vanhasta sapkosta on jo linden kääntötakkina. Eikö se riitä? Valmentaja oli jo valmiina eikä käytetty optiota. Nyt huudellaan takaisin. Luottamuspula.

    • Anonyymi

      😋😋😋😍😍😍😍😋😋😋

      🍑 Kuumat tytöt odottavat sinua -> https://www.ero4.fun/girl4love

      🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞

    Ketjusta on poistettu 23 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1128
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1124
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe