Ihastumisen syyt

Anonyymi-ap

Miksi ihminen ihastuu parisuhteessa. Onko siihen jokin biologinen syy vai onko suhteessa jokin huonosti?

35

658

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sanoisin että syy on biologinen pitkälti. Pitkäaikainen suhde voi olla jo sen verran väljähtänyt, että uusi viehättävä ihminen saa ihastumisen aikaan. Kyllä sitä varmasti tapahtuu lähes kaikille jossain elämän vaiheessa.

      • Anonyymi

        Voin todeta, että ei tapahdu kaikille. En ole koskaan kokenut tuollaista.


      • Anonyymi

        No jos ollaan eri mieltä kaikesta eikä ole yhteisiä suunnitelmia harrastuksia eikä mikään suju puoliksi. Vuokrat puoliksi asunto ja yhteiset suunnitelmat.


      • Anonyymi

        Jätkä vai on aina inhottava äkkiä sitä alkaa katsella ystävällisempää kumppania.


      • Anonyymi

        Sanoisin, että on enemmän jonkun puutteen korjaamista omassa elämässään? Ajattelee, että toinen voi täyttää sen aukon, joka hänen elämästään puuttuu sillä hetkellä ja jonka kokee itselleen tärkeäksi?


    • No, itse koen niin että ihmisiin voi ihastua eri syistä. Ilman että oma suhde on huonolla tolalla. Toisessa ihmisessä vaan on jotain erilaista ihastuttavaa, kuin omassa kumppanissa.

      Vaikka eri sukupuolta!

      • Ihastumiseen voi liittyä omakin sisäinen muutos, murros ja kasvu. Ei se aina johdu siitä, että on kyllästynyt kumppaniin tai että kumppani olisi huono, mälsä, väljähtynyt.

        Kumppanissa ei tarvi olla mitään mätää ja silti ihastuu, kun joku ihminen osuu niihin hermonpäätteisiin mitkä miellyttää.


    • Anonyymi

      Jos ihminen on tyttö, niin ihastuminen yleensä johtuu siitä että parisuhteessaan selvästi on parantamisen varaa. Jos ihminen on mies, niin ihastuminen yleensä johtuu siitä että hän on mies. Jos ihminen on nainen, niin voi johtua esim. voimaantumisesta. Jos ihminen on mummeli, niin tavallisesti johtuu katkeroitumisesta.

      • Anonyymi

        Lasten tekeminen kun on oikeasti yhteinen asia eikä niin että toinen tekee toinen ei tai toinen ei halua toinen ei tai toinen vaan nai mutta ei halua jos toinen haluaa ja taaskaan tästä ei puhuta tuijotetaan naidaan mutta akka odottaa että mies sanoo juu tehdään lapsia ukko tuijottaa eikä puhu mitään haluaako vai ei haluaako nainen ei saa auki suutaan. Akka ajattelee odottaa aikansa että olkoon paska tosta saa mitään selvää. Ja lähtee.


    • Anonyymi

      Tämä, kuten kaikki, riippuu täysin ihmisestä. Osa ihastuu helposti ja jatkuvasti, ilman sen kummempia syitä ja osa taas ei ole koskaan ihastunut, jos suhteessa on ollut kaikki hyvin (tulevaisuudesta ei tietenkään voi kukaan varmaksi sanoa). Valtaosa ihmisistä on sitten luultavasti sitten jossain tuolla välillä.

    • Anonyymi

      Dopamiinin halua 😄 alkukantainen tarve olla ihailtu ”virheettömänä”, ja kehuttu, on kuin puhdas taulu jollekin eikä vielä inhimillinen virhekasa 🙊 ja tarve kokea itsensä spesiaaliksi, varmaan sama kuin lapsen vanhemmiltaan saama erityishuomio aikanaan.

      Ja hakeehan ihminen adrenaliinia muualtakin.

      • Anonyymi

        Tämä näin, niin.


    • Anonyymi

      Kyllä se parisuhde on silloin loppu. Terveessä suhteessa ei ihastusta sanoi kuka mitä tahansa.

      • Anonyymi

        Ihan samaa mieltä. Rakkautta joko on tai ei ole.


      • Anonyymi

        Terve suhde jassoo. Sun puolelta ehkä kuvitelmissa mutta toinen saattaa ajatella sinusta toisin ettet ole terve suhteessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihan samaa mieltä. Rakkautta joko on tai ei ole.

        Jep näin o


    • Voi olla kaikkea noita. Ihminen muuttuu pitkin elämän matkaansa, voi tulla eteen uusia asioita mitkä ihastuttaa ja tekee vaikutuksen. Löytää itsestään uutta, löytää ympäriltään uutta mikä vaikuttaa. Ilman että suhteessa on mikään pielessä.

      Minä oon löytänyt itseni silloin seksuaalisen kasvuni ääreltä, kun oon ihastunut parisuhteessa. Ja jonkinlaisen parisuhde yksinäisyyden tunteesta.

    • Anonyymi

      Huvin vuoksi

    • Anonyymi

      Meillä on erilaisia ​​elämänsuunnitelmia, meillä ei ole mitään yhteistä (musiikki, elokuvat, harrastukset). Jaan enkä sano mitään ajatuksistani tai tunteistani. Ja aloin ajautua pois avioliitossani. Ja sitten ihastuin...Jotain tällaista. Naiselta.

      • Anonyymi

        Täh? Miksi menit naimisiin ihmisen kanssa, jonka kanssa ei ole mitään yhteistä!?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täh? Miksi menit naimisiin ihmisen kanssa, jonka kanssa ei ole mitään yhteistä!?

        Tämä on ensimmäinen vakava suhteeni. Sellaisia ​​tunteita. Olemme olleet yhdessä melkein kolmanneksen elämästäni 😅 En ole niin vanha. Mutta muutto toiseen maahan, ensin eristäytyminen, paljon ajatuksia. Vasta äskettäin tajusin, ymmärtää paremmin itseään tai jotain. Jotain tällaista…


    • Kun miehellä on kumppaninaan kympin tyttö, ja miehen työpaikalla on läheisessä tehtävässä samanlainen tyttö (tai nuorempi/kauniimpi) niin työtytön kanssa ollaan silmäkkäin useammin kuin kumppanitytön kanssa. Siinä alkaa ajatukset harhailemaan, etenkin silloin kun kumppani on sanellut jotain huononnuksia eroottiseen elämään.

    • Anonyymi

      Olen 12v suhteen aikana ihastunut muutamia kertoja. Ja mies on ainakin kerran. Että ehkä se on ihan inhimillistä, että parisuhde saattaa väljähtyä ja saattaa katse kiinnittyä oman kumppanin ulkopuolelle ja nähdä muutkin ihmiset viehättävänä. Eri asia laittaako asiat toteen ja tekeekö ihastukselle mitään.

      • Anonyymi

        En ole ikinä ihastunut toiseen, koska en helposti ihastu muutenkaan. Nyt olen rakastunut. Mutta ei ole kyllä enää mitään suhdettakaan että nautin ja samalla kärsin näistä tunteista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ole ikinä ihastunut toiseen, koska en helposti ihastu muutenkaan. Nyt olen rakastunut. Mutta ei ole kyllä enää mitään suhdettakaan että nautin ja samalla kärsin näistä tunteista.

        Oletko naimisissa nyt?


      • Miehellä on noin kaksi erierilaisia perustetta ihastua.

        Yksi on ihastuminen seksuaalisesti leikkikaverikaunottareen, on "jännää" kun leikitään leikkikaverikaunottaren kanssa (hetekalla).

        Toinen peruste on ihastuminen seksuaalisesti (hetekalla) selvästi parempaan (nuorempi, hoikempi, kauniimpi, antautuvaisempi, nöyrempi, ym.) parisuhde-ehdokkaaseen, kuin mitä nykyinen kumppani on.

        Joskus harvoin tuo menee vaiheesta yksi vaiheeseen kaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko naimisissa nyt?

        Minun tilanteen näkee vasemmasta kädestäni. Yksityiskohdat sitten privaatisti eiks ni.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minun tilanteen näkee vasemmasta kädestäni. Yksityiskohdat sitten privaatisti eiks ni.

        Siellä ei ole mitään. Samaan aikaan joku on kotonasi.


    • Anonyymi

      En ole koskaan ihastunut uuteen suhteen aikana. Mutta olen niin vähän tekemisissä muiden kanssa.
      Että ei ole ollut oikein edes mahdollista. En kyllä sano etteikö niin olisi mahdollista käydä. Toisaalta en ole koskaan lakannut kaipaamasta entistä.

    • Anonyymi

      Suhteessa asiat huonosti tai sitten vaan jotain puuttuu.
      Itsehän olen taas ihastunut muutamaan samaan aikaan. En kuitenkaan tee asialle mitään. Ärsyttävää hakea sitä "tunnetta" näin.

    • Anonyymi

      Ei tähänkään luultavasti ole yksiselitteistä vastausta. Ihmisissä on niin kovin erilaisia yksilöitä, että ei yksi ainoa syy kata meitä kaikkia. Omalta kohdaltani voin sanoa, että parisuhteessani pitää olla jotain pahasti pielessä, jos edes huomaan ketään sen ulkopuolelta. Jos olen tyytyväinen ja onnellinen, niin en mä silloin huomaa muita, eivätkä pienet ja normaalit arjen ongelmat muuta tuota. Kyseessä pitää olla pidempään jatkunut ongelma, tai se että jokin tarpeeni on toistuvasti ja pidempiaikaisesti ohitettu.

    • Anonyymi

      Sulla on puutetta jostain kun ihastut ulkopuoliseen vaikka olet suhteessa. Sinkulle joka ihastuu suhteessa olevaan voi olla puute samoista asioista.
      Vähän niinkuin mullakin oli ja on yhä.

    • Anonyymi

      On siihen syy. Ihmiset ei ole yksiavioisia eli toisin sanoen ei ole olemassa mitään yhtä ainoaa sopivaa kumppania vaan niitä on paljon. Ihastuminen on normaalia ja väistämätöntä. Riippuu sitten ihmisestä tekeekö mitään sen enempää ja tietysti millainen suhde on onko avoin tms. Joku on varmaan eri mieltä mutta se ei muuta tätä totuutta miksikään.

      • Tämäkin on totta.


    • Ihastumisvaihe kestää normaalisti sen 2 vuotta ja joskus ylikin. Sen jälkeen on mahdollista ihastua taas uudelleen johonkin toiseen. Se on biologista eikä sitä pysty ohjailla.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      117
      2625
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      255
      1148
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1094
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1054
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      930
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      923
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      896
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      832
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      799
    Aihe