Parisuhde Narsistin jälkeen-Onko toivoa?

Anonyymi-ap

Aika monelle narsistin uhrille suhde narsistin kanssa jää viimeiseksi "kunnon" parisuhteeksi. Johtuuko se sitten arvista, tietoiseksi tulemisesta vai mistä.
Listaan alle omia ongelmia, jotka ovat olleet esteenä uudelle parisuhteelle.

- Ylireagoin pieneenkin itsekkyyteen.
- Helposti tulee ajatus, että jos se sittenkin on (eli mörköjen näkeminen)
- Pelkään hiukan vastakkaista sukupuolta
- En luota toiseen ihmiseen enää samalla tavalla
- Näen parisuhteen negatiivisena asiana  joka tuo stressiä
- En uskalla päästää uutta ihmistä sydämeeni
- innostun ihmisestä, mutta sitten vedän pakille ennen kuin mitään ehtii syntyä.
- Pelkään tilanteita, joissa vastakkaisen sukupuolen edustaja voisi kuvitella jotakin ja saisi syyn kostoon, jos torjuisin hänen ehdotuksensa
- En kerro itsestäni liikaa ettei toinen käytä herkimpiä asioita minua vastaan.
- En mene paikkoihin, missä ei ole todistajia ja olen hyvin varovainen viestien kanssa. Eli vältän kaikkea sellaista, mistä pystyisi valehtelemaan.
- Sitoutumiskammo
- Analysoin hirveästi sen toisen toimintaa ja tarkoitusperiä
- Olen yrivarovainen ja pelkään toisen ehdottamia asioita, jos niissä on pienintäkään tulkinnanvaraa.

Vanha keskustelu jonka löysin mutta ajankohtainen. Kaikki kohdat toteutuvat kohdallani ja hetken tapailtuani hylkään uuden ehdokkaan. Erosta yli vuosi. Kidutusta kesti kymmenen vuotta. Mites muut onko uusi suhde löytynyt henkisen rääkkäämisen jälkeen? Terapian avulla tai ilman?

12

284

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tuppaa löytyy uus narsisti valitettavasti!!

    • Anonyymi

      Samat oireet vähän yli vuoden suhteesta. Ja pelottaa osaanko enää rakastuakaan. Mutta uskon, että oireet menevät ajan myötä ja etenkin hyvien ihmisten myötä ohi.

    • Anonyymi

      Huomaan nuo asiat itsessäni, paitsi en näe automaattisesti parisuhdetta negatiivisena asiana. Varsinaisesta parisuhteesta narsistisesti käyttäytyvän henkilön kanssa erosin muutama vuosi sitten, sekin oli on-offia milloin mistäkin syystä, kuten monet "narskun" kokeneet varmasti tietävät. Esimerkiksi kun kumppanin kanssa saattoi hyvillä mielillä mennä nukkumaan joskus jopa kiittäen kivasta päivästä niin seuraavana aamuna selittämätön ero. Mutta se mitä se suhde silloin antoi onneksi, pääsin sillä eroon jonkinsortin läheisriippuvuudesta! Sen jälkeen välit hänen kanssaan on mennyt hyyyyvin sekalaisesti.
      Kaikista pahin pelko on koukkuun jäämisen lisäksi jäädä loukkuun. Vapaan tahdon riistäminen hetkellisestikään on kidutusta.
      Joltain osin vahvistanut, joltain osin heikentänyt; vienyt vain entisestään juurikin luottoa hyväntahtoisuuteen, jotkut asiat triggeröi herkästi, on alistuvampi, vetäytymisherkkä omaan kuoreensa jne... Olen miettinyt monta kertaa, entä jos rakentaisin suhteen jonkun kanssa. Hetken saattaa olla jopa hyvä ajatus, kunnes muistuu mieleen kaikki pelot ja tulee jaksamattomuuskin päälle sen myötä.
      Henkisesti suojautunut, mutta myöskin fyysisesti tuntuu haavoittuvalta ja viime vuosina pahentuen kynnys seksiin on noussut. Niinku se koskaan olisi ollutkaan mitenkään matala, mutta kuitenkin.

    • Anonyymi

      Kipuilua kesti aikansa, mutta en anna narsistin tuhota loppuelämääni, sillä sehän on juuri hänen tavoitteensa, että en mene elämässä eteenpäin ja unelmoi uudesta suhteesta, vaan jään henkisesti hänen vangikseen "koukkuun".

      Testatkaa suhteenne erämaavaelluksella Lapissa. Jos myötäelämisen kykyä löytyy arjessa, se on positiivinen merkki.

      • Anonyymi

        Hyvä neuvo että testata kannattaa. Narsistin kaltainen alimittaiseksi jäänyt omaan napaansa tuijottelija paljastuu kyllä alta aikayksikön.


    • Anonyymi

      Pääsin roistomaiseksi liipiksi osottautuneesta petturista eroon hivuttautumalla liki 10 vuotta sitten enkä uutta seuraa kaipaa vieläkään.

    • Anonyymi

      Mulla ainakin tuli ollessani pääsemässä eroon narsisti(?)kumppanista, ett' en pysty enää parisuhteeseen ainakaan pitkään aikaan, juuri, kun näkisin niitä mörköjä sielläkin, missä niitä ei ole, ylireagoin traumojen takia, en uskalla luottaa. Suhde kesti vain vähän yli vuoden, mutta sen jälkeenkin eroaminen yli kaksi vuotta (ei suostunut päästämään mua, piti olla todella määrätietoinen ja lopulta ottaa poliisiinkin yhteyttä) Tein tietoisen päätöksen, etten ala parisuhteeseen ainakaan kymmeneen vuoteen, koska traumat siirtyisi siihen, vaikka olisi aivan eri ja erilainen ihminen vastassa.

      Mutta sitten tunteet lämpes aivan yllättäen parinkymmenen vuoden takaiseen rakastettuun, jonka kanssa oltu puhtaasti kaveripohjalta näin kauan... En tiedä, hän on ehkä poikkeus, koska olen tuntenut hänet niin kauan ja aina voinut luottaa. Mutta en tiedä, hän on minulle niin tärkeä ystävä. Rakastumisen tunteet on kivoja tunteita, jotka tulee ja menee. Se on toinen juttu, mitä niiden kanssa tekee. Ehkä haluaisin ystävyyden pysyvän vaan ennallaan, vaikka kaipaan nyt sitten häntä eri tavalla...

    • Anonyymi

      Narsistin päämäärä on kohteen tuhoaminen täydellisesti, taloudelliseti, sosiaalisesti ym. ns hulluksi tekeminen ja mustamaalaus. Joten ainakin itse koen, että en ole valmis parisuhteeseen pitkään aikaan narsun jälkeen ja kun suhdetta yritin päädyin suhteeseen lähesriippuvan kanssa, jonka kimpussa oli Sosiopaatti/Psykopaatti. Jollakin ihmeellisellä tavalla selvisimme siitä, mutta hänen Sosiopaattinsa voitti ja sai meidät erotettua. Nyt olemme lähinnä ystäviä. Samoja ongelmia ei ole kuin narsistin kanssa esim. lapsen asioiden hoidossa vaan se on puolin ja tosin joustavaa ja suvujaa. Siitäkin voi tunnistaa kuka on narsisti. Narsisti vanhempi pitää kaikkia toisen idoita huonoina ja omia parhaina. Tunnistin myös omat lievät läheisriippuvuun piirteet. En ollutkaan ihan niin itsenäinen kuin kuvittelin. Kaikki tuo kuitenkin lopulta auttoi minut oppimaan paljon narsismista, joten ehkä osaan karttaa heitä jatkossa. Tärkeintä on kai pidättäytyä antamastaan mitään reaktioita. Pahimassa vaiheessa päädyin sairaalaan, mutta sekin on ollut portti parempaan elämään vaikka jotkut saattavat ehkä yrittää käyttää sitä leimaavasti tai aseena minua vastaan.

    • Anonyymi

      Aika moni pitää pahantahtoista ihmistä narsistina. Pahantahtoisuus, saati toisen tuhoamisen tavoittelu, ei ole narsismia vaan kumpuaa jostain aivan muusta. Narsisti tavoittelee ihailua, ei toisen tuhoamista. Narsisti on aina ihailun puutteessa, mikään ei riitä.

      Narsisti voi tietysti olla lisäksi psykopaatti, vaarallinenkin sellainen.

      Olin itse jonkin aikaa psykopaatin seurassa, narsismia en henkilössä kuitenkaan havainnut. Terve itsesuojeluvaisto pani perääntymään suhteesta nopeasti. Säilytin mielenterveyteni ja nyt olen jo vuosia ollut turvallisessa liitossa terveluonteisen kumppanin kanssa.

      Sanoisin neuvoksi, että jos toisen seurassa ei ole hyvä olla tai vaikeita hetkiä tulee toistumiseen, suhde kannattaa lopettaa siihen paikkaan.

      • Anonyymi

        Kyllä pahantahtoisuus on huonolaatuista narsismia vaikka ei edes yltäisi siihen tautiluokitukseen asti. Hyvän narsimi on tietysti itsestä huolehtimista, terveydestä ym. Muuten olen samaa mieltä kanssasi, sillä vanha ystäväni oli tuollainen Narsisti, joka projisoi omaa ihailun tarvettaan minuun ja kehui miten oli rikkonut naisystävänsä mökkireissulla täysin. Eli Narsisti tekee kyllä molempia, pyrkii tuhoamaan ja myös kaipaa niitä ihailuja. Korona sulut auttoivat minua pääsemään eroon tuostakin tyypistä ja huomaamaan miten kaikki hänen puheensa olivat projisointia ja syytökset tunnustuksia siitä mitä hän itse oli. Vihdoin oli tilaa muodostaa omiakin mielipiteitä eikä kaikki ollut tuon ihmisen päätettivissä millainen kukanenkin on. Ihan varmasti vieläkin lärpättää, mustamaalaa ym. minua tutuilleen. Mutta ei enää kiinosta, seura on luutavasti kaltaistaan ja olen löytänyt jo oman porukkani fiksummista ihmisistä. Jotka keskustelevat ajankohtaisista asioista eivätkä vain juoruile ja hauku muita. Mulle tuo Korona aika oli pelastus. Pääsin kerralla monesta myrkky ihmisestä eroon ja sain parempia tilalle.


    • Anonyymi

      Mulla vei narsisti luottamuksen ihmisiin niin, että vuosien jälkeenkin oletan lähtökohtaisesti muista sitä, että tavalla tai toisella hakevat vain omaa hyötyä.

      Löysin ihan vahingossa viereeni ihmisen, joka kärsii tästä olettamuksestani.
      Ihmisen, joka tuntuisi olevan luottamuksen arvoinen, kuuntelevan aidosti, olevan oikeesti kiinnostunut mitä mulle kuuluu, semmosen joka haluaa puhtaasti mun hyvinvointia ja tukee.

      Mutta niin se narsistikin vaikutti aluksi. Vuosia oltiin satunnaisesti sen kanssa tekemisissä, kunnes jostain syystä päätti käyttää mua påskoämpärinä ja hyödykkeenä. Lopulta teki pienen asian, josta tietenkin yritti uida kuin koira veräjästä syyttömänä. Kaikki se paha, mitä se koki tehtyään mulle materiaalisesti pahaa, ei mitenkään ole hänen syy. Jos olisin ollut ihan hiljaa ja tehnyt vain kuten käski... No, luotto muihin ihmisiin on pakkasella ja olen kroonisesti p.a. että kiitos tästäkin.

    • Anonyymi

      Aina on toivoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      314
      2891
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      106
      2213
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      84
      1651
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      189
      1551
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      67
      1355
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      55
      1253
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1094
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      20
      1092
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      2
      1039
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      921
    Aihe