Englanti ja ruotsi

Anonyymi-ap

Aion suorittaa työn ohessa kasvatustieteen perusopinnot 25 op ja sen jälkeen haen mahdollisesti maisteriohjelmaan. En ole käynyt lukiota ja tiedän, että yliopiston englannin ja ruotsin taitovaatimukset vaativat joidenkin lukiokurssien suorittamista. Nettilukion kautta näitä voisi suorittaa, mutta mitä kursseja minun pitäisi valita?

9

345

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pelkillä perusopintojen suorittamisella et pääse maisteriohjelmaa, ensiksi pitää suorittaa kandin oppimäärä.

      • Anonyymi

        Näin on! Pelkillä kastustieteen perusopinnoilla ei ole asiaa maisteriohjelmiin. Olet käsittänyt jotain väärin. Tai sitten jäi jotain kertomatta.

        Lisäksi yliopiston englannin ja ruotsin vaatimukset ylittävät lukiotason. Mutta voit tietysti opiskella lukion englantia ja ruotsia aikuislukioissa, hyvä käydä kaikki kurssit, ellei jostain syystä osaamisesi ole tavallista parempaa. Lukiotasolta jatketaan yliopistossa.

        Ehkä haet kandi + maisteriohjelmaan?


    • Anonyymi

      Maisteriohjelmaan pitää olla suoritettuna kandin tutkinto tai soveltuva ammattikorkeakoulututkinto. Näihin sisältyvät englanti tai muu vieras kieli ja toinen kotimainen. Lukion ruotsi ja englanti ei yleensä riitä kandiin eikä amk-tutkintoon.

      Pelkällä kasvatustieteen perusopinnoilla et pääse maisteriohjelmaan!

    • Anonyymi

      Aion suorittaa nuo perusopinnot ihan testatakseni alaa. Miksi en pystyisi hakemaan sitten suoraan kandi+maisteriohjelmaan? Kyllä ainakin useampi ihminen on hakenut suoraan sen koko tutkinnon suorittamisen eikä pelkään kandiohjelmaan.
      Nuo kielivaatimukset selitin hieman huonosti. Englannin tai ruotsin taitoni ovat ihan hyvät, toinen vanhemmistani on englannin kielinen ja olen työskennellyt ja asunut vuosia Ruotsissa. Lukion kurssien suorittaminen ei sinänsä ole ongelma, mutta en haluaisi käydä kuin pakolliset. Eräs tuttuni oli samassa tilanteessa, ei ollut käynyt lukiota ja sitten opintojen aikana (myös kasvatustiede) joutui käymään joitain lukion kursseja kielistä, että pääsi etenemään kieli -ja viestintäopintoihin. Tämä samainen ihminen muuten opiskeli myös ensin työn ohessa perusopinnot tutustuskseen alaan ja haki sitten tutkinto-opiskelijaksi kandi+maisteriopintoihin. Onko joku siis muuttunut muutamassa vuodessa? En aio kysyä tältä henkilöltä asiasta, koska nauraisi itsensä hengiltä kun kuulisi, että olen kiinnostunut alasta, ei siis oikein olla väleissä nykyään 😆

      Ap

      • Anonyymi

        Aloituksessa sanoit, että aiot kasvatustieteen perusopinnot (25 op) suoritettuasi hakea maisteriohjelmaan. Annoit virheellisen käsityksen aikomuksistasi.

        Siis ilmeisesti aiot hakea kandi- ja maisteriohjelmaan. Se on tietysti eri asia ja täysin mahdollista, jos sinulla on toisen asteen tutkinto.

        Noista englannista ja ruotsista huolehtisin vasta sitten, jos sinut hyväksyyään tutkinto-opiskelijaksi. Kyllähän niistä selviydyt, jos kerran on jo hyvä kielitaito.


    • Anonyymi

      Mun mielestä noi kasvatustieteen aineopinnot voi suorittaa sitten, kun on perusopinnot suoritettuna. Eikä tarvi olla tutkinto-opiskelija. Ainakin sen käsityksen oon saanut noilta yliopistojen sivuilta.

      • Anonyymi

        Kasvatustieteen aineopinnot on mahdollista suorittaa kun kasvatustieteen perusopinnot on valmiit. Tämä onnistuu avoimessa yliopistossakin. Tutkintoa ei avoimesta yliopistosta saa.

        Pelkillä kasvatustieteen opinnoilla (perus- ja aineopinnot) ei valmistu kuitenkaan kasvatustieteen kandiksi yliopistossakaan tutkinto-opiskelijana. Tarvitaan muitakin aineita.


    • Anonyymi

      Yliopistossa ei vaadita englannissa (tai muussa vieraassa kielessä) ja ruotsissa mitään tiettyjä lukiokursseja vaan osaamista. Osaamista, ei kursseja! Se osaaminen saa olla hankittu ihan missä hyvänsä ja miten tahansa. Yliopistossa järjestetään ennen englannin ja ruotsin opintojen alkamista tasokoe. Jos osaamisesi on tasokokeessa hyvää, sinut vapautetaan yliopiston kieliopinnoista ja saat merkinnän opintosuoritusrekisteriin hyväksytystä suorituksesta.

      Yleisesti voin sanoa, että kaikki lukiokurssit yhdessäkään eivät hyvin suoritettuina yleensä riitä tasokokeessa kieliopinnoista vapauttamiseen ja suoritusmerkinnän saamiseen. Melkein kaikki joutuvat yliopistossa pakollisille kursseille ja sen jälkeen tenttiin. Monen opiskelijan kompastuskivi on ruotsi.

      Jos pääsee yliopistoon ammattikoulutaustalla, silloin kielitaito useimmiten on liian heikko yliopiston normaaleihin kieliopintoihin ja kielitaitoa on ensin parannettava vaikkapa lukiokursseilla. Myös yliopisto voi järjestää tuollaisia tukikursseja, vaikka se ei kuulu yliopiston tehtäviin. Mutta siis jos osaa riittävästi, ei lisäopintoja tietenkään tarvita.

      • Anonyymi

        Totta, suoritin yliopiston ruotsin kielen arvosanalla hyvä vaikka kieliopinnoista oli aikaa 35 vuotta!!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 111
      2168
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      60
      2036
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1941
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1687
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1618
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1412
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1353
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1344
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1337
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe